|
برگزاری نخستین «انتخابات هوشمند» در عمان
انتخابات عمان که برای نخستین بار از طریق تلفن همراه برگزار میشود از ۷ صبح دیروز برای رایدهندگان داخل کشور آغاز شد. به گزارش الخلیج آنلاین، در این انتخابات ۶۹۶ نامزد از جمله ۲۷ زن برای عضویت در شوراهای شهر رقابت میکنند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ ایران چگونه بسته فشار پاییزی آمریکا برای امتیازگیری در مذاکرات هستهای را خنثی کرد
موشک جواب هشتگ
گروه سیاست خارجی: آیا مذاکرات هستهای در برزخ قرار گرفته است؟ این پرسش شاید مهمترین موضوعی است که این روزها فضای سیاست بینالملل را به خود مشغول کرده است. پرسش مزبور همچنین با این مساله که دولت آمریکا خواهان احیای برجام است یا خیر ارتباط مستقیمی دارد.
آنچه طی روزهای گذشته و هفتههای اخیر در واشنگتن نسبت به مرگ برجام روایت شد باعث شکلگیری این ادراک شده که دولت بایدن اساسا و به طور کلی قید برجام و ازسرگیری مذاکرات وین را زده است. اما مواضع ضد و نقیض تیم سیاست خارجی کاخ سفید و متصدیان پرونده هستهای در دولت آمریکا از یک طرف و شکست آشوبها در ایران برای بههمریختگی در مرزهای داخلی ایران و با هدف اغتشاش فکری تصمیمسازان ایرانی، نشان میدهد ایالات متحده کمکم خود را برای بازگشت به میز مذاکرات آماده میکند.
بر این اساس بازنشر فیلمی قدیمی از رئیسجمهور آمریکا که در آن میگوید «برجام مرده است اما آمریکا نمیخواهد به دلایلی مرگ آن را اعلام کند» پس از مواضع چندباره راب مالی -که مسؤول مستقیم پرونده هستهای ایران در دولت بایدن است- مبنی بر اینکه برجام و مذاکرات از اولویتهای ایالات متحده خارج شده است، به تقویت انگاره مرگ برجام در دولت دموکرات کمک کرد. اما تونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در تضاد با بایدن و مالی پنجشنبه اعلام کرد تنها راه برای رویارویی با ایران مسیر مذاکره و دیپلماسی است. رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده گفت دیپلماسی مسیر مورد ترجیح در قبال ایران است. بلینکن همچنین گفت: «تلاشهای دیپلماتیک برای توافق با ایران و اطمینان از پایبندی این کشور به توافق هستهای را ادامه خواهیم داد».
در نهایت جمعه رابرت مالی با تصحیح مواضع پیشین خود گفت که برجام نمرده است تا اثبات کند کشورش جایگزینی برای دیپلماسی در اختیار ندارد. نماینده آمریکا در امور ایران در مصاحبه با رادیو آزاد اروپا در پاسخ به این سوال که آیا برجام مرده است، گفت: «وظیفه من نوشتن آگهی ترحیم نیست، وظیفه من محافظت از منافع ایالات متحده و تقویت آن است».
چند ماهی از مردادماه و ارائه آخرین پیشنویس جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به واشنگتن و تهران و اعمال برخی تغییرات در متن ارسالی میگذرد. انتخابات کنگره آمریکا و بروز آشوبها در ایران پس از فوت مرحومه مهسا امینی باعث شد مذاکرات به محاق برود. در این میان ایالات متحده در سایه فضای ایجاد شده در ایران تلاش کرد استفاده حداکثری را از وقایع ایران ببرد اما مذکرات هستهای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران با جوزپ بورل و انریکه مورا در امان، پایتخت اردن در حاشیه کنفرانس بغداد، یخ چند ماه وقفه در گفتوگوها را آب کرد.
در 3 ماهی که از تحولات داخلی ایران میگذرد دولت بایدن تلاش کرد با فشار حداکثری اعم از کارزار کمسابقه دیپلماتیک از جمله حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل، بسته تحریمهای جدید از جمله تحریم علیه نفت و گاز ایران، قطعنامه حقوق بشری و صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس، حمایت از براندازان خارج از ایران و پرزنت کردن برخی از آنها در سازمانهای بینالمللی به عنوان رهبران جنبش تغییر در ایران و تحریک اروپاییها برای تقابل بیشتر با تهران در حمایت از اغتشاشات، ایران را به گوشه رینگ ببرد. حالا هدف واشنگتن از این اقدامات روشن است؛ تمامی این بسته فشار باید سر میز مذاکرات آتی نقد شود. دولت بایدن همان هفتههای اول آشوبها در ایران- طبق آنچه حالا اتاقهای فکر آمریکایی، انگلیسی و اسرائیلی اذعان میکنند- میدانست این اتفاقات داخل ظرفیت حداقلی هم برای براندازی یا رژیم چنج ندارد، چنانکه مکرون، رئیسجمهور فرانسه هم در ملاقات با برخی از براندازان گفته بود پاریس علاقه و تمایلی برای تغییر حکومت در ایران ندارد. اما فضای ملتهب ایران دستگاه محاسباتی آمریکا و تروئیکای اروپایی را به این نتیجه رساند که التهاب کنونی میتواند تهران را در سیاست خارجی منفعل کرده و اگر میز مذاکرهای چیده شد ایران از موضع ضعف بر سر آن حاضر شود. دولت بایدن با حفظ مجلس سنا در انتخابات آبان از یک طرف و تحولات داخلی ایران، فرصت را برای امتیاز گرفتن از تهران مناسب دیده و با تثبیت اهرم تحریم و فشار علیه ایران و فروختن آن به معارضان ایرانی، فضا را برد- برد ارزیابی میکرد. بر این اساس بود که راب مالی در «اندیشکده کارنگی» بیان کرد واشنگتن توجه خود را به حمایت از اغتشاشات یا آنچه که او اعتراضات در ایران میخواند معطوف کرده و اگر لازم باشد به عنوان آخرین راهکار، به گزینه نظامی علیه برنامه هستهای ایران متوسل میشود. نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران گفت آمریکا روی مسائلی از ایران تمرکز دارد که برایش مفید باشد و در حال حاضر اگر قرار باشد هیچ اتفاقی در موضوع توافق هستهای ایران رخ ندهد، واشنگتن هم وقت خود را روی آن هدر نمیدهد. فرضیه ایالات متحده از موقعیت فعلی تهران در دستگاه محاسباتی کاخ سفید، بیانگر ضعفی است که شاید بتوان با بهرهگیری از آن امتیازهای بزرگی از ایران گرفت.
تروئیکای اروپایی هم کاملا مشابه با آمریکا با تحریمهای متعدد ضدایرانی و کارزار دیپلماتیک و ارائه اشخاصی به عنوان رهبران جنبش در ایران با راهاندازی اجتماعاتی نظیر برلین یا ترتیب دادن ملاقات این افراد با مکرون، رئیسجمهور فرانسه و اشتاین مایر، رئیسجمهور آلمان، اقدامات خصومتآمیز خود را برای در منگنه گذاشتن تهران انجام داد. با تمام این اتفاقات اما آمریکا در تمام طول پاییز توافق را فراموش نکرد؛ حداقل تبادلات ارتباطی در «بک چنل» آمریکایی- استفاده از کانالهای غیررسمی ارتباطی به جای کانالهای عادی و رسمی برای مذاکره- این را نشان میدهد! 3 کشور اروپایی هم تاکید فراوانی بر باز بودن مسیرهای ارتباطاتی با تهران داشتند و در عمل هم آن را حفظ کردند. این همان چیزی بود که بورل چندی قبل در جلسه شورای روابط خارجی اتحادیه اروپایی بر آن تاکید کرد: «ما گزینه بهتری از برجام برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای نداریم. این به نفع خود ما است. اتحادیه اروپایی باید پروندههای حقوق بشری پهپادها و برجام را از هم جدا کند و خواستار ادامه تعامل «تا حد امکان» با ایران در پرونده هستهای، بهرغم بنبست فعلی شود».
با این وجود، تهران از همان ابتدا دست طرف آمریکایی را خوانده بود. بر همین مبنا حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه آبانماه اعلام کرد: ما بهطور مستمر پیامهایمان با طرف آمریکایی تبادل میشود و آخرین تبادل پیاممان در 72 ساعت گذشته انجام شده است. امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: آمریکاییها از طریق برخی وزرای خارجه پیامهایی میدهند که برای برجام عجله و شتاب دارند اما وقتی با رسانهها مصاحبه میکنند، میگویند «برجام اولویت ما نیست» و به تحریکات و حمایت از اغتشاشات اشاره میکنند. رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: هدف آمریکاییها کاملا روشن است، آنها میخواهند به ما اعمال فشار کنند تا از خطوط قرمزمان عبور کنیم.
تهران در چنین شرایطی بیکار ننشست و به اهرمسازی خود در مقابل اهرم فشار طرف آمریکایی و اروپایی ادامه داد. ایران پس از آخرین قطعنامه شورای حکام آژانس، در حوزه غنیسازی و ایجاد آبشارهای جدید سانتریفیوژ اقدامات مهمی انجام داد. ایران غنیسازی 60 درصدی با سانتریفیوژهای IR6 را در فردو شروع کرد که پیام آن، واکنش و نگرانی آمریکا و 3 کشور اروپایی در برجام را برانگیخت. اقدام دیگر ایران ایجاد ۲ آبشار جدید IR2M و IR4 در نطنز و فردو بود که به مرحله قبل از گازدهی رسید. ۲ اقدام دیگر ایران در تکمیل چرخه بازدارندگی هستهای که پاسخی قاطع به قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود، راهاندازی و نصب سانتریفیوژ جدید در ۲ سالن خالی در فردو و نطنز بود. این سالنها به دلیل تعهدات ایران در برجام خالی از سانتریفیوژ شده بود که ایران دوباره در این ۲ سالن سانتریفیوژ نصب کرد. همچنین چهارمین حرکت مهم ایران در مقابل قطعنامه آژانس تعویض سانتریفیوژهای IR1 در فردو با IR6 بود که توان ظرفیت هستهای ایران در فردو را 10 برابر خواهد کرد.
در حوزه تسلیحاتی هم ایران با اتمام آزمایشها از موشک بالستیک هایپرسونیک خود خبر داد. در حوزه هوا فضا هم آبانماه بود که آزمایش پروازی زیرمداری ماهوارهبر سوخت جامد «قائم ۱۰۰» با موفقیت انجام شد. ماهوارهبر سوخت جامد «قائم ۱۰۰»، ماهوارهای است که با ۳ مرحله سوخت جامد قادر خواهد بود ماهوارههای با وزن ۸۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دهد. رسانههای صهیونیست این آزمایش را تحت عنوان موفقیت موشک قارهپیمای ایران ارزیابی کردند.
در نهایت اینکه پیام نهایی دیپلماتیک در تهران و همایش سومین گفتوگوهای منطقهای صادر شد؛ جایی که در آن اعلام شد ایران توانایی تولید بمب اتم را دارد ولی فعلا قصدی برای این کار ندارد. طرفین مذاکرات حالا با زورآزماییای که در این 3 ماه انجام دادهاند احتمالا با دست پر به مذاکرات بازمیگردند.
ایران در مقابل پروژه ایجاد ناامنی، دست به تقویت مؤلفههای سخت خود زده است. موارد مربوط به توسعه هستهای و موشکی، در کنار قدرت مانور ایران در معادله جنگ اوکراین باعث شد ایران موازنه قدرت در پاییز را به سود خود تمام کند.
ارسال به دوستان
تحرکات «چارچوب هماهنگی» برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق شروع شده است
کمپین اخراج آمریکا از عراق
با گذشت حدود یک سال از اعلام دولت سابق عراق به نخستوزیری «مصطفی الکاظمی» مبنی بر عقبنشینی نیروهای آمریکایی از این کشور و تبدیل ماموریت نظامی آنها به مشورتی و آموزشی، برخی گروههای درون چارچوب هماهنگی (الاطار التنسیقی) در خصوص این امر، ابراز تردید کرده و بار دیگر موضوع تلاش برای اخراج آمریکاییها را طرح میکنند. روزنامه «العربی الجدید» با انتشار یادداشتی در این خصوص نوشت: اواخر دسامبر ۲۰۲۱ بود که الکاظمی، پایان ماموریت رزمی نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش که تحت رهبری آمریکا بود را اعلام کرد و از آمادگی نیروهای عراق برای دفاع از کشورشان خبر داد و تاکید کرد که نقش نیروهای آمریکایی به ارائه مشورت و آموزش محدود میشود.
بنا بر این گزارش، تصمیم برای تغییر ماموریت نیروهای آمریکایی به آموزشی پس از چندین دور گفتوگوی راهبردی بین بغداد و واشنگتن که از سال ۲۰۲۰ آغاز شد و با دور چهارم سال گذشته به پایان رسید، اتخاذ شد. در ادامه این یادداشت آمده است: «از ۲ سال پیش، گروههای مسلح عراقی درخواستها برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق را تشدید کرده بودند و برای رسیدن به آن فشار میآوردند. به همین منظور نیز عملیاتهایی را برای هدف قرار دادن منافع آمریکا در عراق انجام دادند. اما پس از تشکیل دولت محمد شیاعالسودانی از سوی ائتلاف چارچوب هماهنگی که اغلب این گروهها در آن حضور دارند، عملیاتهایی که منافع آمریکا را در این کشور هدف قرار میداد، متوقف شد». نویسنده در ادامه تصریح کرد: «با این حال، مبارزات رسانهای علیه نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر تشدید شده و رهبران چارچوب هماهنگی نسبت به این موضوع که دولت الکاظمی توافق را به درستی اجرا کرده، تشکیک وارد میکنند. همچنین فرماندهان الحشدالشعبی معتقدند که حضور نیروهای آمریکایی در عراق بر اجرای عملیات نظامی علیه داعش تأثیر منفی گذاشته است». در ادامه این یادداشت آمده است: السودانی تلاش دارد این موضوع را در دوره فعلی مطرح نکند. یک سیاستمدار آگاه که خواست نامش فاش نشود در گفتوگو با العربیالجدید میگوید: «السودانی بخوبی از اهمیت روابط با واشنگتن آگاه است و به دنبال تقویت آن است اما در عین حال نگران است این موضوع موجب نارضایتی گروههای مسلح و برخی گروههای سیاسی درون چارچوب هماهنگی شود». از سوی دیگر «محمود الحیانی» نماینده عضو چارچوب هماهنگی تأکید میکند که نیروهای آمریکایی همچنان در عراق حضور دارند و آنچه در دولت الکاظمی درباره خروج آنها اعلام شد برای توقف حملات راکتی علیه پایگاههایی بود که آمریکاییها در آن حضور داشتند. وی به العربی الجدید گفت: نیروهای آمریکایی هنوز در داخل عراق حضور دارند و آمریکا بر این موضوع تاکید دارد. دولت الکاظمی بشدت از سوی واشنگتن حمایت میشد و برای همین واقعاً نمیخواست نیروهای خود را خارج کند و برای توقف برخی عملیاتهای نظامی که در آن زمان علیه پایگاهها تشدید شده بود و توقف حملات علیه کاروانهای آمریکایی، عقبنشینی ادعایی را اعلام کرد.
وی افزود: اما دولت محمد شیاع السودانی به صورت واقعی برای حذف این نیروها تلاش خواهد کرد و در این زمینه رهبران چارچوب بشدت از نخستوزیر حمایت میکنند و هیچ اهمالی در این پرونده وجود ندارد. الحیانی در ادامه توضیح داد که حضور نیروهای آمریکایی نمیتواند ادامه یابد اما این امر نیز قابل درک است برخی پروندههایی که دولت السودانی روی آنها کار میکند، دارای اولویت است و پس از آنها، برای حل این پرونده به دور از هرگونه فشار سیاسی و دخالت خارجی تلاش خواهد کرد. بیش از این نمیتوان در قبال حضور نیروهای آمریکایی که اشغالگر هستند، سکوت کرد. اما «سجاد سالم» نماینده مستقل پارلمان عراق در جدی بودن این مطالبات تردید کرد و آن را صرفا «شعار دادن برای گرفتن امتیازات سیاسی» دانست و مدعی شد که گروههای حاضر در چارچوب هماهنگی وقتی حکومت را به دست گرفتند هیچ کار جدی برای خروج نیروهای آمریکایی انجام ندادند با اینکه اکنون تصمیمگیرنده واقعی هستند.
حضور نظامی آمریکا در عراق به زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ باز میگردد که حدود ۱۵۰ هزار نظامی آمریکایی وارد خاک عراق شدند. این حضور تا سال ۲۰۱۱ ادامه داشت و در آن زمان بخش قابل توجهی از آنها از عراق خارج شدند اما در سال ۲۰۱۴ همزمان با تشکیل ائتلاف بینالمللی موسوم به ضدداعش به فرماندهی آمریکا، بار دیگر حضور نظامی آمریکا قوت گرفت و از آن زمان تاکنون حدود ۶ هزار نیروی آمریکایی به بهانه مشاوره و آموزش نیروهای نظامی و امنیتی عراق و مبارزه با تروریسم در این کشور حضور دارند.
ارسال به دوستان
سامانههای پاتریوت را در اوکراین نابود میکنیم
خط و نشان پوتین برای آمریکا
رئیسجمهور روسیه درباره تصمیم واشنگتن برای ارسال سامانههای موشکی پاتریوت به اوکراین گفت صد درصد اطمینان دارد روسیه موشکهای پاتریوت آمریکا در اوکراین را نابود خواهد کرد. ولادیمیر پوتین در مصاحبه با تلویزیون دولتی روسیه درباره درگیریها در اوکراین گفت مسکو آماده مذاکره با همه طرفهای درگیر در جنگ اوکراین است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی اظهار داشت: معتقدم در مسیر درست حرکت میکنیم، از منافع ملی خود دفاع میکنیم؛ منافع شهروندانمان و مردممان. انتخاب دیگری جز حفاظت از شهروندان خود نداریم. پوتین سپس برای مذاکره اعلام آمادگی کرد و گفت: ما آماده مذاکره با همه افراد درگیر درباره راهحلهای قابل قبول هستیم اما این به آنها بستگی دارد. این ما نیستیم که از مذاکره امتناع میکنیم، آنها هستند. به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، پوتین همچنین گفت غرب به دنبال تکهتکه کردن و تجزیه روسیه است. به گفته وی، «سیاست رقبای روسیه مبتنی بر اصل تفرقه بینداز و حکومت کن است، آنها همیشه سعی در این کار داشتهاند و به این تلاش ادامه میدهند». رئیسجمهور روسیه سپس در واکنش به تصمیم آمریکا برای ارسال پاتریوت به اوکراین، گفت صد درصد اطمینان دارد روسیه میتواند سامانههای پدافند هوایی «پاتریوت» را در صورتی که آمریکا به اوکراین تحویل دهد، نابود کند. پوتین پیشتر هم ضمن هشدار به آمریکا درباره تحویل سامانه پاتریوت به اوکراین گفت این سامانهها به اندازه «اس300» اثربخش نیستند. وی گفت سامانههای پدافند هوایی پاتریوت که آمریکا در اختیار اوکراین قرار میدهد، سامانههای قدیمی هستند که روسیه قادر است با آنها مقابله کند. رئیسجمهور روسیه همچنین تصریح کرده بود روسیه میخواهد جنگ در اوکراین و همه درگیریهای مسلحانه با مذاکرات دیپلماتیک به پایان برسد.
وی گفت: هدف ما این نیست بخواهیم آتشبیار معرکه درگیری نظامی باشیم، بلکه برعکس میخواهیم به این جنگ پایان دهیم. ما تلاش خواهیم کرد آن را پایان دهیم؛ هر چه زودتر، بهتر. از پوتین همچنین درباره تحویل برنامهریزی شده سامانه دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین پرسیده شد که او گفت: «البته ما آنها را صد درصد از بین خواهیم برد». رهبر روسیه یادآور شد مسکو از سال ۲۰۱۴ تلاش کرده راهحلی دیپلماتیک برای بحران اوکراین بیابد اما کییف به رهبری غرب تمایلی به مذاکره نشان نداده است: «اگر اوکراین و ناتو از مناقشه کنونی پیروز بیرون بیایند، سرنوشت روسهای قومی در دونباس و کریمه چه خواهد شد؟ هسته اصلی سیاست مخالفان ژئوپلیتیک ما تجزیه روسیه - روسیه تاریخی - است. تفرقه بینداز و حکومت کن؛ این چیزی است که آنها همیشه سعی کردهاند انجام دهند و اکنون نیز در تلاش برای انجام آن هستند».
دولت ایالات متحده متعهد شده یک سیستم ضدموشکی پیشرفته MIM-104 پاتریوت را که برای کار به دهها پرسنل آموزشدیده نیاز دارد، به اوکراین تحویل دهد. این دوره معمولا ماهها طول میکشد تا تکمیل شود. مسکو مدتهاست تحویل تسلیحات غربی به کییف را محکوم کرده و گفته است این سلاحها فقط درگیری را طولانی میکند و خطر رویارویی مستقیم بین روسیه و بلوک ناتو به رهبری آمریکا را افزایش میدهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
خودکشی ۱۴ نظامی صهیونیست در سال جاری میلادی
رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که آمار خودکشی در میان نظامیان ارتش این رژیم افزایش یافته است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» نوشت که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۱۴ نظامی ارتش رژیم صهیونیستی خودکشی کردهاند که این رقم طی ۵ سال گذشته بیسابقه بوده است. بنا بر گزارش شبکه الجزیره، گزارش روزنامه یدیعوت آحارانوت نشان میدهد که آمار خودکشی نظامیان صهیونیست در سال ۲۰۰۵ به ۳۶ مورد رسید که این رقم بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ به ۲۸ مورد کاهش یافت و سپس در سال ۲۰۱۷ بار دیگر به ۱۶ مورد افزایش یافت. بر اساس این گزارش، اکثر نظامیانی که خودکشی کردهاند از نظامیان مرد بوده و هیچ نامه یا پیامی که دلیل خودکشی آنها را نشان دهد، از خود بر جای نگذاشتهاند. این روزنامه همچنین نوشت که طبق گزارشات ارتش رژیم صهیونیستی طلب معافیت از خدمت نظامی به دلایل وضعیت روحی و روانی افراد نیز افزایش یافته است به گونهای که در سال ۲۰۱۵ میانگین درخواست معافیت از خدمت به دلیل وضعیت روحی و روانی 4.5 درصد بود که در سال ۲۰۲۰ این رقم به 8.5 درصد افزایش یافته است.
***
مکرون: عضویت اوکراین در ناتو بعید است
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه هنگام بازگشت از اردن که برای شرکت در کنفرانس بغداد ۲ به آن کشور سفر کرده بود، در مصاحبهای با روزنامه وال استریت ژورنال، لوموند و النهار عنوان داشت: روسیه عضویت اوکراین در ائتلاف نظامی ناتو را «تحریکآمیز» میداند و با وجود طرز تفکر روسیه، عضویت اوکراین در ناتو را نمیتوان تصور کرد. چه اوکراین عضو ناتو شود، چه نشود – البته که عضویت این کشور در این ائتلاف نظامی «بعیدترین سناریو» است – تضمینهای امنیتی باید به کییف داده شود. وی در ادامه افزود: در وهله اول ما باید به فکر ساختار امنیتی و ثباتی باشیم که امنیت نهتنها اوکراین، بلکه امنیت مولداوی، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان را تضمین کند. مکرون درباره امنیت اروپا تصریح کرد: اروپا باید امنیت خود را حفظ کند. اروپا باید استقلال فناوری و توانایی خود از آمریکا را به دست آورد و یک ستون واقعی اروپایی در داخل ناتو ایجاد کند. این یک پروژه جایگزین نیست. رئیسجمهور فرانسه سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین به واشنگتن را «اتفاقی خوب» قلمداد کرد و درباره کمکهای مالی و نظامی غرب به کییف، گفت: آمریکا کمکهای زیادی به لحاظ مالی و نظامی به اوکراین میکند. اروپا نیز کمکهای زیادی را ارسال میکند و ما از نزدیک با یکدیگر هماهنگیهایی را انجام میدهیم.
***
تظاهرات هزاران اسرائیلی علیه دولت نتانیاهو
رسانههای عبریزبان از تظاهرات هزاران اسرائیلی در شهر حیفا علیه نخستوزیر مکلف خبر دادند. هزاران اسرائیلی در شهر حیفا علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر مکلف رژیم صهیونیستی و دولت جدید وی که قرار است با مشارکت شخصیتهای نژادپرست و احزاب افراطی راستگرا تشکیل شود، تظاهرات کردند. رهبری این اعتراضات را موشه یعالون، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی به همراه رون کاتری، سخنگوی سابق ارتش این رژیم و تعدادی از نظامیان سابق بر عهده داشتند. این تظاهرات ادامه اعتراضات اخیر علیه دولت نتانیاهو است. موشه یعالون اعلام کرد: دولت نتانیاهو مشروعیت اخلاقی خود را از دست داده و از مسیر درست دور شده است. ما خواهان تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو هستیم. اخیراً نیز هزاران اسرائیلی در مقابل ساختمان کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) علیه دولت جدید تظاهرات کردند.
***
چارلز سوم برادرش را از کاخ باکینگهام بیرون انداخته است
بر اساس گزارش روزنامه سان، در پی یک سری رسواییهای اخلاقی که شاهزاده «اندرو»ی بریتانیا حین ارتباطاتش با «جفری اپستین» پدوفیل آمریکایی به بار آورد، شاه «چارلز سوم» این برادر کوچکترش را از کاخ باکینگهام بیرون انداخته است. به گزارش ایسنا، روزنامه سان جمعه گزارش داد شاهزاده اندرو ۶۲ ساله که به «دوک یورک» معروف است و سومین فرزند «الیزابت دوم» ملکه پیشین بریتانیا به شمار میرود، اکنون اجازه نخواهد داشت در اقامتگاه سلطنتی باکینگهام در لندن دفتر داشته باشد و همچنین نمیتواند از آدرس پستی آن هم استفاده کند. یک منبع مطلع به سان گفت: «رسما هرگونه حضور او در کاخ به پایان رسیده است. شاه این را شفاف اعلام کرده است. او یک عضو سلطنتی شاغل نیست. او اکنون مستقل و مسؤول کارهای خودش است». با این حال، اندرو عمارت «رویال لاج» در املاک «ویندزر» واقع در غرب لندن را حفظ خواهد کرد. این شاهزاده بدنام، در سال ۲۰۱۹ و زمانی که الیزابت دوم به عنوان ملکه فعالیت داشت، اعلام کرد که از فعالیتهای سلطنتی کنارهگیری میکند. اندرو که متهم است حدود ۲۱ سال پیش با یک دختر زیر سن قانونی رابطه جنسی داشته است، عناوین نظامی خود را در ژانویه از دست داد تا مانند یک شهروند عادی و بدون داشتن عنوان مناسبی همچون «والاحضرت» در دادگاه آمریکا محاکمه شود.
***
درگذشت تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س)
وزارت آموزش عالی سوریه از درگذشت تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س) خبر داد. وزارت آموزش عالی و پژوهش علمی سوریه از درگذشت دکتر «هانی مرتضی» وزیر اسبق آموزش عالی سوریه خبر داد. این وزارتخانه با انتشار بیانیهای خبر درگذشت هانی مرتضی را اعلام کرد و به خانواده، بستگان و دوستان وی تسلیت گفت. هانی مرتضی متولد سال ۱۹۳۹ پزشک سوری است که رئیس اسبق دانشگاه دمشق بود و تولیت حرم مطهر حضرت زینب(س) را نیز بر عهده داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|