|
افزایش 57 درصدی قیمت لاماری ایما در بورس کالا
در معاملات دیروز خودروی لاماری در بورس کالا، قیمت این خودرو با افزایش 57 درصدی روبهرو شد. در جریان معاملات دیروز بورس کالا، 251 خودروی مشکی لاماری ایما با قیمت پایه 981 میلیون تومان عرضه شد که با افزایش قیمت 57 درصدی به یک میلیارد و 546 میلیون تومان رسید. قیمت این خودرو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینهها به میلیارد و 713 میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
ارسال به دوستان
پیشبینی فایننشال تایمز از تداوم بحران انرژی اروپا در سال جاری میلادی
چالش زمستان ۲۰۲۳ بزرگتر است
قبل از آوریل شاهد خاموشی در اروپا خواهیم بود
گروه اقتصادی: با آنکه کشورهای اروپایی توانستند با برنامهریزی مانع تبعات سنگین زمستان سرد برای شهروندان خود شوند؛ اما صنایع اروپا با شرایط سختی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند. از سویی هزینههای انجام شده برای عبور از بحران انرژی سالها میتواند باعث توقف رشد و توسعه اقتصادی در قاره سبز شود. حالا فایننشال تایمز در گزارشی پیشبینی کرده است وضعیت این قاره در سال 2023 به مراتب از سال پیش وخیمتر خواهد شد.
به گزارش «وطن امروز»، تارنمای فایننشال تایمز اخیرا در گزارشی به پیشبینی رفتار متغیرهای اقتصادی در سال 2023 میلادی پرداخته است. در بخش مربوط به تامین انرژی این گزارش در پاسخ به این سوال که آیا خاموشی در اروپا پدید خواهد آمد، نوشته شده است: «اگر هوا به اندازه کافی سرد باشد ممکن است قبل از آوریل (فروردین- اردیبهشت) شاهد خاموشی باشیم. به هر ترتیب زمستان آینده چالش بزرگتر است. اگرچه مخازن ذخیرهسازی گاز در حال حاضر تقریباً پر هستند اما پر کردن مجدد آنها در بهار دشوار خواهد بود. سال 2022 جریان گاز روسیه تا ژوئن (خرداد-تیر) تا حد زیادی دست نخورده بود اما این موضوع سال 2023 نزدیک به صفر خواهد بود. به طور حتم کشورهای اروپایی سهم بیشتری را برای گاز مایع (LNG) برای پوشش این کمبود در نظر خواهند گرفت. یکی از روشهای خنثی کردن این ریسک (کمبود منابع انرژی) با تغییر مسیر اروپا از گاز به زغالسنگ خواهد بود. همچنین نیروگاههای هستهای فرانسه باید مشکلات تعمیر و نگهداری خود را حل کنند اما این موضوع را باید در نظر گرفت که سیستم انرژی اروپا 18 ماه است تحت فشار بوده است».
همچنین فایننشال تایمز درباره نرخ بهره فدرال رزرو پیشبینی کرده این نرخ کاهشی نخواهد بود و در این باره نوشته است: «بازار انتظار دارد نرخ بازدهی صندوقهای فدرال رزرو در نیمه اول سال 2023 به 4.9 درصد برسد و سپس به 4.7 درصد در سپتامبر (شهریور- مهر) و 4.4 درصد در دسامبر (آذر- دی) کاهش یابد اما اکثریت اعضای کمیته بازار آزاد آمریکا معتقدند این نرخ سال 2023 با 5 درصد یا بیشتر به پایان خواهد رسید».
فایننشال تایمز همزمان با پیشبینی رکود در اقتصاد آمریکا ناشی از افزایش نرخ بهره بانکی، دورنمای اقتصاد چین را مناسب ارزیابی کرده و معتقد است این کشور میتواند سال 2023 رشد اقتصادی خود را به بیش از 5 درصد افزایش دهد: «چین با پایان تاریکی (شیوع کرونا) در سال 2022 مواجه بود اما خیلی از مسائل میتواند در طول سال جاری تغییر کند. زمانی که چین یاد میگیرد با کووید چگونه زندگی کند، فعالیتهای اقتصادی در این کشور قوت میگیرد، همچنین هزینههای مصرفکننده با افزایش پسانداز ناشی از کرونا اوج میگیرد و پکن بسته محرکی را با تمرکز بر زیرساختها راهاندازی خواهد کرد».
* قبض گاز 1000 میلیارد دلاری روسیه برای اروپا
پیش از این وبگاه بلومبرگ میزان ضرر و زیان اروپا از تحریم یا کارشکنی روسیه علیه اروپا در صادرات انرژی را حدود یک تریلیون دلار تخمین زده بود.
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در این باره نوشته بود: «اروپا تقریبا یک تریلیون دلار از افزایش هزینههای انرژی در پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین متضرر شده و عمیقترین بحران چند دهه اخیر در این قاره تازه شروع شده است. پس از این زمستان، منطقه اروپا مجبور خواهد بود ذخایر گاز خود را بدون انرژی یا بهرهگیری حداقلی از روسیه دوباره تامین کند، این یعنی باید شاهد رقابت بیشتر تانکرهای سوخت باشیم». بلومبرگ در بخش دیگری از تحلیل خود آورده بود: «حتی با وجود تسهیلات بیشتر برای واردات گاز مایع (LNG) انتظار میرود بازار انرژی تا سال 2026، زمانی که ظرفیت تولید اضافی از ایالات متحده به قطر در دسترس قرار گیرد، محدود باقی بماند. این بدان معناست که هیچ راه فراری از قیمتهای بالا تا سال 2026 وجود نخواهد داشت». بلومبرگ با استناد به گزارش اندیشکده بروگل مستقر در بروکسل آورده بود: «دولتهای اروپایی بیش از 700 میلیارد دلار کمک و یارانه به شرکتها و مصرفکنندگان دادند تا مانع از ضربه غیرقابل تحمل به اقتصاد خانوارهای اروپایی شوند و وضعیت اضطراری در قاره سبز پدیدار نشود. این در حالی است که افزایش نرخ بهره در دوران رکود اقتصادی اروپا باعث شده آثار این بستههای حمایتی حداقلی شود و در کل شرایط در اروپا غیرقابل تحمل به نظر میرسد». حدود یک تریلیون دلار هزینه اروپا ناشی از تحریم گاز روسیه که از دادههای بازار محاسبه شده است، یک آمار گسترده از انرژی گرانتر برای مصرفکنندگان و شرکتهاست که نه همه اما بخشی از آن با بستههای کمکی جبران شده است. اندیشکده بروگل هم برآورد مشابهی درباره تقاضا و افزایش قیمتها دارد که ماه جاری در گزارشی توسط صندوق بینالمللی پول منتشر شد.
* صنعتزدایی از اروپا
در حال حاضر شواهدی وجود دارد که نشان میدهد شرکتهای بزرگ اروپایی- حتی قبل از شروع فصل زمستان - در حال کاهش تولید برخی بخشها به دلیل کمبود انرژی هستند. همین امر سبب شده زنگ خطر در میان سیاستمداران اروپا به صدا درآید». الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک میگوید: «ما در معرض خطر صنعتیزدایی گسترده قاره اروپا هستیم». فایننشالتایمز پیشتر در مقالهای در این باره نوشته بود: «در این میان صنایع مختلف اروپایی، از فولاد گرفته تا مواد شیمیایی، سرامیک تا کاغذسازی، کود و خودروسازی در حال رقابت برای کاهش مصرف هستند تا هم هزینههای فلجکننده انرژی را کاهش دهند و هم برای برای کمبود گاز در زمستان، در صورت جیرهبندی انرژی توسط دولتها، آماده شوند». این رسانه در تحلیل صنعتزدایی از اروپا آورده بود: «بسیاری در حال یافتن راههای مبتکرانه برای کاهش مصرف انرژی هستند. به عنوان مثال، خودروساز فرانسوی رنو، زمان گرم نگه داشتن رنگ - فرآیندی که تا 40 درصد از تقاضای گاز این شرکت را تشکیل میدهد- را کاهش داده است». فاینشنال تایمز با بیان اینکه «گاز مهمترین منبع انرژی برای شرکتهای صنعتی اروپاست»، نوشته بود: «گاز یک ماده اولیه مهم است که در صنایع شیمیایی و کود استفاده میشود. به گفته انوک اونوره، معاون مدیر برنامه تحقیقات گاز در موسسه مطالعات انرژی آکسفورد، در مجموع این صنعت حدود 27 تا 28 درصد از کل گاز اروپا را مصرف میکند و مشکل اینجاست که حذف گاز از بسیاری از فرآیندهای صنعتی به این راحتی نیست».
ارسال به دوستان
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد
آغاز واگذاری واحدهای نهضت ملی مسکن از ماه آینده
تدوین برنامه تحول و اصلاح شهرهای جدید در دستور کار قرار دارد
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه مجموعه دولت پیشنهادهای نمایندگان مجلس را برای تامین منابع مالی اجرای طرحهای مسکن بررسی میکند، بر اصلاح قانون شهرهای جدید تاکید کرد. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دیروز دوشنبه ۱۲دی با حضور در مجلس شورای اسلامی و دیدار با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با موضوع بررسی اجرای قانون جهش مسکن از برنامه تحول و اصلاح قانون شهرهای جدید خبر داد. عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه صحبتهای برخی نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه شهرهای جدید از زمان تاسیس تاکنون از بیماری مزمن رنج میبرند حرف نادرستی نیست، گفت: شهرهای جدید طبق قانون مصوب در سالهای متمادی و در دولتهای مختلف اجرا شده و هماکنون به وضعیت موجود رسیدهایم که البته مشکلاتی را نیز در شهرهای جدید داریم.
* یکی از کانونهای هدف برای تولید مسکن شهرهای جدید است
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: امروز یکی از کانونهای هدف وزارت راه و شهرسازی برای تولید مسکن، شهرهای جدید است. به نظر میرسد قانون شهرهای جدید نیاز به اصلاح دارد که در صدد هستیم در همراهی با مجلس آن را اصلاح کنیم. بذرپاش با اشاره به اینکه عملکرد شهرهای جدید در برخی وجوه مثبت است و در برخی وجوه ایراداتی دارد که باید رفع شود، گفت: در دوره جدید اولویت وزارت راه و شهرسازی اصلاح قانون شهرهای جدید است.
* روح حاکم بر شهرهای جدید بر پایه نظام شهرسازی ایرانی- اسلامی اصلاح میشود
وی یکی از اصلیترین مشکلات شهرهای جدید را نبود روح متعالی نظام شهرسازی و زیست مومنانه ایرانی- اسلامی عنوان کرد و در بیان دلایل این وضعیت توضیح داد: بخشی از مشکلات موجود در شهرهای جدید به دلیل نبود منابع و تامین خدمات روبنایی، بخشی به دلیل نبود طراحی از قبل و بخشی نیز به دلیل ایرادات قانونی بوده است. بنابراین وقتی در ادوار مختلف رویکرد درآمد هزینهای به شهرهای جدید داشتیم ناچار شدیم اراضی را در این شهرها بفروشیم و این وضعیت ماحصل سالهای طولانی است. بذرپاش گفت: ناچار شدیم اراضی را در شهرها به فروش برسانیم تا خدمات زیربنایی و روبنایی را در شهرهای جدید تامین کنیم و اساساً مسکن بسازیم.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با اعضای کمیسیون عمران مجلس بر ارائه پیشنهاد نمایندگان مجلس برای تامین منابع مالی و تکمیل طرحهای باقیمانده مسکن و اجرای کلان پروژه نهضت ملی تاکید کرد. عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: در اجرای طرحهای فوریتی همچون اجرای طرح مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن منابعی به غیر از منابع بانکی دیده نشد و بخشی از مشکلات نیز به همین دلیل است که منابعی که در اختیار دولتها برای اجرای پروژههای مهم بوده از جمله تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر، مسکن ملی و نهضت ملی مسکن کافی نبوده است. هماکنون نیز یکی از استمدادهای ما از کمیسیون عمران مجلس همین تامین منابع مالی کلانپروژه کشور است که در جلسه رای اعتماد نیز بر آن تاکید داشتم. بذرپاش تاکید کرد: وقتی منابع اجرای طرحهای کلان مسکن دولت فقط متکی بر منابع بانکی است یکی از سهلالوصولترین روشها فروش زمین است. اینکه زمین را بفروشند و هزینه آمادهسازی بدهند و هر جایی که کمبود منابع بود حتی به عملیات احداث برسند که نمونه آنها را در باقیماندههای مسکن مهر شاهد هستیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای تکمیل حدود ۵۰ هزار مسکن مهر باقیمانده از محل فروش زمینها اقدام شده است. دولت در تکمیل این تعداد واحد باقیمانده مسکن مهر متعهد شده است تا واحدها را تکمیل کند، زیرا با افزایش قیمتها مردم متضرر شدهاند و برخی از آنها نیز عملیات اجرایی نداشته و فقط زمین است و هیچ کاری روی اراضی انجام نشده است. بنابراین برای تکمیل واحدها چون منابع متکی بر منابع بانکی است باید از محل فروش اراضی تامین منابع انجام، واحدها تکمیل و تحویل متقاضیان شود. وی تصریح کرد: چنانچه مجلس راه دیگری را به دولت پیشنهاد میدهد تا از مسیرهای دیگر برود همچون تملک دارایی یا روشهای دیگر تامین منابع مالی روی آن توافق و تصمیمگیری میکنیم تا تعهداتی که بر عهده حاکمیت درباره تامین مسکن است انجام شود.
بذرپاش با تاکید بر اینکه در شهرهای جدید کارهای خوبی نیز انجام شده است، گفت: چنانچه اعضای کمیسیون عمران موافق باشند، برنامه تحول و اصلاح شهرهای جدید ظرف یک سال آینده تهیه شود تا هر جا لازم است اصلاح لازم انجام شود. وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی علاوه بر برنامه تحول و اصلاح قانون شهرهای جدید در همراهی با مجلس، برنامههای آتی را برای اجرایی شدن روح حاکم بر شهرهای جدید بر مبنای ایرانی- اسلامی تعیین و ارائه خواهد کرد. بذرپاش تاکید کرد: چنانچه پیمانکاری خاصی در شهرهای جدید تخلفات عدیده داشته معرفی شود تا پیگیریهای لازم را انجام و بلافاصله قطع همکاری را با پیمانکار خاطی انجام دهیم. وی تصریح کرد: وزارت راه در همراهی با مجلس بخشی از مشکلات و موانع موجود بر سر راه اجرای مسکن را برمیدارد.
* تقویت مکانیزمهای نظارتی مجلس بر عملکرد بانکها در اجرای قانون جهش تولید مسکن
وزیر راه و شهرسازی گفت: در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس توافق کردیم تا کمک کنند مکانیزمهای نظارتی آنها در اجرای قانون جهش تولید مسکن بیشتر از گذشته شود تا بتوانیم در چند ماه آتی خبرهای خوبی را در حوزه بافتهای فرسوده به مردم ارائه بدهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که برنامه دولت برای احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی در دومین سال دولت چیست؟ گفت: تحویل زمین همراه با ارائه تسهیلات بانکی آغاز شده است. برای برخی از واحدهای مسکونی این طرح آماده شده است و از ماه آینده فرآیند واگذاری واحدهای تکمیل شده به مردم و متقاضیان آغاز خواهد شد.
* تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر با منابع صندوق ملی مسکن
بذرپاش ادامه داد: درباره تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر - که عدد قابل توجهی است و از صفر تا ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارند - برنامه تکمیل در دستور کار قرار گرفته است. بدین معنا درباره این واحدهای باقیمانده منابع مالی از مردم اخذ شده بود و مسکنی تحویل مردم نشد. در این زمینه نیز مقرر شد از طریق صندوق ملی مسکن که طبق قانون در اختیار وزارت راه و شهرسازی بوده و منابع آن در حال تجهیز است، عملیات تکمیل واحدها با اولویت نخست واحدهای مسکونی مهری که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند انجام شود.
وی تصریح کرد: از ماه آتی نیز فرآیند واگذاری واحدهای تکمیل شده مسکن مهر به مردم آغاز میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
عرضه خودرو در بورس موقت است
سخنگوی وزارت صمت با بیان اینکه خودروی بورسی یک راهکار موقت تا زمان همخوان شدن عرضه و تقاضاست، گفت: قیمت تمام شده بورس شاید ۱۵ درصد از نرخ بازار کمتر باشد و مشخص است که قیمت بازار کاذب است. امید قالیباف اظهار کرد: مجلس در استیضاح وزیر صمت موفق نبود و نمایندهها رأی خوبی به ابقای وزیر دادند. قالیباف درباره عرضه خودرو در بورس، تصریح کرد: در سایر کشورها مسبوق به سابقه نیست که خودرو در بورس عرضه شود. خودروی بورسی یک راهکار موقت است تا زمانی که عرضه و تقاضا همخوانی داشته باشد. وی اظهار کرد: قیمت تمام شده بورس شاید ۱۵ درصد از نرخ کف بازار کمتر باشد و مشخص است که قیمت بازار کاذب است و از مردم میخواهیم از طریق بورس کالا خودرو بخرند.
***
رشد ۱۸ درصدی تولید خودرو در سال 1401
بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۸۷۶ هزار دستگاه خودرو از ابتدای امسال تا پایان آذرماه و رشد ۱۸ درصدی آن در همسنجی با پارسال است. در مدت مشابه سال گذشته ۷۴۳ هزار دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده بود. بیشترین تولید انجام شده در این مدت مربوط به دسته خودروهای سواری با ۷۶۰ هزار دستگاه بود که ۸۶.۷درصد از مجموع تولیدات را تشکیل میدهد. این میزان تولید در مقایسه با ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ رشد ۱۳ درصدی داشته است. در دسته وانت، خودروسازان داخلی با ثبت رشد ۵۱ درصدی، ۸۹ هزار دستگاه تولید داشتند. بر پایه این گزارش، در آذرماه امسال حدود ۱۲۸ هزار دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که بیشترین میزان تولید ماهانه خودرو طی ۵ سال گذشته است. این آمار نسبت به ماه پیش نیز افزایش ۵ درصدی نشان میدهد. در این ماه شاهد تولید بیشترین خودرو در ۵ سال اخیر در گروه سایپا به تعداد حدود ۴۸ هزار و ۲۰۰ دستگاه بودیم که نسبت به ماه پیش افزایش ۳درصدی داشته است. همچنین تولید بیشترین خودرو در ۴ سال اخیر در ماه جاری در گروه ایرانخودرو به تعداد حدود ۶۲هزار دستگاه به ثبت رسید که حاکی از افزایش ۸درصدی نسبت به ماه پیش است.
***
مصرف گاز رکورد زد
رئیس مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت: مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در روز یکشنبه به ۶۲۵ تا ۶۳۰ میلیون متر مکعب رسیده و یک رکورد جدید امسال برای خود ثبت کرده است. غلامرضا کوشکی گفت: روز یکشنبه مصرف گاز در بخشهای خانگی و تجاری حدود 3 تا 4 درصد افزایش یافت. وی افزود: هدف از ارائه اعداد و ارقام این است که مردم عزیز متوجه شوند میزان مصرف گاز در بخش خانگی زیاد است و این گاز میتواند در بخش تولیدی و صنعتی تبدیل به یک محصول باارزش شود ولی در بخش خانگی صرفا صرف گرمایش منازل میشود. همگی باید گاز را بهینه مصرف کنیم تا در بخشهای صنعتی از آن استفاده شود. کوشکی تصریح کرد: پیشبینی میشود تا پایان هفته میزان مصرف گاز بالای 600 میلیون متر مکعب باشد یعنی 73 تا 74 درصد از تولید گاز کشور را دربر میگیرد.
***
حقوق کارکنان شرکتهای دولتی سال ۱۴۰۲ افشا میشود
تا پایان خرداد سال آینده آییننامه انتظامبخشی، شفافسازی و ضابطهمند کردن درآمدها و هزینههای شرکتهای دولتی تدوین و تصویب میشود. یکی از بخشهای حاشیهساز بودجه که بعضاً مورد اختلاف دولت و مجلس هم بوده موضوع قیر رایگان و تخلفهای پیرامون آن است؛ دولت در لایحه بودجه سال 1402 ایجاد شفافیت سازوکاری از طریق گردش خزانه ایجاد کرده تا ضمن تأمین قیر برای جادههای روستایی و موارد مندرج در لایحه، بساط حوالهفروشی و سوءاستفادهها در این بخش جمع شود.
یکی از موضوعات مورد توجه افکار عمومی در بودجه معمولا بودجه شرکتهای دولتی است. در لایحه بودجه سال1402 برای ایجاد شفافیت در این شرکتها گامهای مهمی برداشته شده است؛ بر این اساس تا پایان خرداد سال آینده آییننامه انتظامبخشی، شفافسازی و ضابطهمند کردن درآمدها و هزینههای شرکتهای دولتی تدوین و تصویب میشود. از سوی دیگر تمام حقوق و مزایای کارکنان این شرکتها هم در سامانه سازمان اداری و استخدامی کشور ثبت میشود. از طرف دیگر شرکتهای دولتی در اقتصاد کشور در سال1402 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهند کرد، همچنین با حذف حواشی و ایجاد مدیریت بهتر در این شرکتها، سال آینده درآمد دولت ناشی از سود شرکتهای دولتی 61 درصد افزایش خواهد یافت.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|