|
اخبار
«پدر گواردیولا» آماده پخش
«پدر گواردیولا» عنوان سریالی جدید در شبکه نمایش خانگی به کارگردانی و نویسندگی سعید نعمتالله است که از مهران مدیری و حمید فرخنژاد به عنوان بازیگران اصلی این سریال یاد میشود. مراحل ضبط این مجموعه به گفته تهیهکننده به پایان رسیده و همچنان در حال آمادهسازی نهایی است تا به پخش برسد. به گزارش «وطن امروز»، جواد نوروزبیگی، تهیهکننده «پدر گواردیولا» درباره مراحل تولید و زمان پخش این سریال به ایسنا گفت: ساخت این مجموعه آذرماه سال ۱۴۰۰ شروع شد و تیرماه ۱۴۰۱ بود که فیلمبرداری آن به پایان رسید و در حال حاضر نیز در مرحله آمادهسازی نهایی است.
به گفته این تهیهکننده، زمان انتشار و پلتفرم پخشکننده «پدر گواردیولا» هنوز مشخص نیست. از حمید فرخنژاد به عنوان یکی از بازیگران اصلی این سریال یاد میشود و از آنجا که اظهارات اخیر این بازیگر، حاشیههای بسیاری را به همراه داشته است، چندان دور از انتظار نیست که «پدر گواردیولا» نیز با مشکلاتی در مجوز پخش روبهرو شود. هر چند با حل مشکل پخش سریال «سقوط» که فرخنژاد در آن هم به ایفای نقش پرداخته بود، میتوان انتظار داشت در نهایت تعامل سازندگان، پلتفرم پخشکننده و مسؤولان ساترا به حل مشکل انتشار سریال نعمتالله هم بینجامد.
تکلیف پخش سریال «سقوط» بعد از برگزاری جلساتی با حضور نمایندگان پلتفرم مربوطه، محمدحسین مهدویان مشاور کارگردان و نماینده نهادهای نظارتی روشن شد که به رفع مشکل انجامید و این سریال این روزها در حال پخش است. بنابراین با این رویکرد مسؤولان نظارتی، به نظر میرسد گره پخش سریال «پدر گواردیولا» نیز چندان کور نباشد.
***
پیکر مجری محبوب تلویزیون در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد
پیکر مرحوم سیدابوالفضل طباطبایی صبح شنبه (۲۴ دیماه) در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد. به گزارش «وطن امروز»، مراسم تشییع و خاکسپاری مرحوم سیدابوالفضل طباطبایی، مجری باسابقه و محبوب تلویزیون پیش از ظهر دیروز با حضور خانواده، تنی چند از همکارانش و برخی مسؤولان صداوسیما در بهشت زهرا(س) در قطعه هنرمندان برگزار شد. این مراسم با اجرای مهدی آقابیگی و با حضور خانواده آن مرحوم و همکاران قدیمی و دوستداران وی انجام شد. در بخشی از این مراسم مهدی ظهوری، مجری سالهای دور تلویزیون و از همکاران مرحوم طباطبایی، اشعاری را در غم فراق این مجری خواند. سیدابوالفضل طباطبایی، متولد ۱۳۴۰ در مشهد بود و سالها به عنوان مجری و گوینده صداوسیما فعالیت داشت. اجرای برنامه «مقاومت تا پیروزی» در دوران دفاع مقدس، از جمله همکاریهای شاخص آن مرحوم با سیما بود. وی همچنین در دهههای ۶۰ و ۷۰ به عنوان مجری ثابت اعلام پخش برنامههای شبکه یک میهمان مخاطبان بود و ۳۵ سال سابقه حضور در تلویزیون داشت. وی در چند سال اخیر بهرغم تحمل بیماری نارسایی کبد، از قاب برنامه «آوا نوا» شبکه آموزش کار اجرا را بر عهده داشت. مرحوم طباطبایی در شبکههای ۲ و ۵ هم نریشنخوانی میکرد و مدتی هم به عنوان مجری در شبکه جام جم حضور داشت.
***
سرپرست جدید مدیریت دوبلاژ منصوب شد
فرشید شکیبا با حکم مدیرکل تأمین و رسانه بینالملل سیما به عنوان «سرپرست مدیریت دوبلاژ» این اداره کل منصوب شد. محمد غلامرضایی، مدیرکل تامین و رسانه بینالملل، فرشید شکیبا را به سمت سرپرست مدیریت دوبلاژ منصوب کرد. فرشید شکیبا پیش از این قائممقام سیمای استانها بوده و مدیرکلی طرح و هماهنگی تولید سیمای استانها، دبیر ستاد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و ششمین دوره اسلامی شهر و روستا شبکههای استانی صداو سیما، مسؤول شورای ورزش شبکههای استانی و عضو شورای ورزش سازمان صداوسیما، دبیر شورای مجریان شبکههای استانی صداوسیما و عضو کمیته سینمایی اداره کل بازرگانی صداوسیما را در سوابق خود دارد.
***
سامانه فروش بلیت جشنواره تئاتر فجر مشخص شد
سامانه فروش بلیت چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر آغاز به کار کرد. به گزارش «وطن امروز»، با نزدیک شدن برنامههای جشنواره چهلویکم تئاتر فجر و آغاز اجراهای بخشهای گوناگون آن، «گیشه۷» به عنوان سامانه فروش بلیت انتخاب شد. علاقهمندان به تماشای آثار جشنواره برای تهیه بلیت میتوانند با مراجعه به این سایت اقدام کنند. گفتنی است با توجه به اعلام دبیرخانه جشنواره در مرحله اول، بخش رادیو تئاتر جشنواره که از ۲۵ دیماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری آغاز خواهد شد میزبان علاقهمندان این بخش به صورت میهمان خواهد بود. چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۲۵ دی تا دهم بهمنماه در تهران برگزار میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با همرزم شهید بروجردی به بهانه ساخت فیلم «غریب»
سلام سینما به آقای فرمانده
گروه فرهنگ و هنر: شیوه فرماندهی و منش و رفتار خاص سردار شهید محمد بروجردی باعث شد کسانی که با او همرزم و همدوره بودند، آموزههای بسیاری را در خاطرشان ثبت کنند. روحیه مشورت و انعطافپذیری این فرمانده در تصمیمگیریهای سرنوشتساز از جمله ویژگیهایی است که بسیاری به آن تاکید دارند و معتقدند با چنین خصلتی و نحوه بیان و ابلاغ دستورات فرماندهی با زبان نرم و قابل قبول توانست خود را در دل بسیاری جا دهد به طوری که هنوز هم بعد از گذشت سالها از شهادتش او را از یاد نبردهاند. مسعود سرمدی جزو کسانی است که در دوران فرماندهی شهید بروجردی در غرب کشور، مسؤولیت جانشین واحد آموزش منطقه 7 را بر عهده داشت. ساخت فیلم سینمایی «غریب» بهانهای شد تا سراغ سرمدی برویم که همراه برادرش سعید افتخار همراهی با شهید بروجردی را داشته است. این فیلم محصول سازمان هنری-رسانهای اوج است که برای جشنواره فجر آماده میشود.
***
او از نخستین مواجهه خود با شهید محمد بروجردی میگوید:ساختمانی در کرمانشاه بالای میدان فردوسی قرار داشت که به آن ساختمان کدیور میگفتند. در یکی از اتاقهای آن، میز پینگپنگ گذاشته بودند که بعدازظهرها خارج از ساعت اداری بچههای اعزامی تهران که اکثرا اعضای شورای فرماندهی ستاد غرب کشور بودند، آنجا جمع میشدند و بازی میکردند. به یاد دارم شهید محمد بروجردی را برای نخستین بار آنجا دیدم. قبل از آن شناختی از او نداشتم. خنده همیشگی، عینک با قاب درشت و ریش بور او در همان نگاه نخست، توجه من را به خود جلب کرد. وقتی پرسیدم او کیست؟ گفتند محمد بروجردی است. شهید بروجردی فرماندهای متواضع، بسیار ساده و خاکی بود و با وجود آنکه فرمانده بود و میتوانست دستورات خود را با تحکم به زیردستان بگوید اما هرگز این کار را نمیکرد و شیوه فرماندهیاش به هیچ عنوان دستوری نبود. حتی زمانی که دستورهای نظامی را ابلاغ میکرد آنها را با طیب خاطر، روی خوش و کلام نرم میگفت به طوری که هر کس آن دستور را از ایشان دریافت میکرد با تمام وجود میپذیرفت. هیچ وقت هم احساس نمیکردیم آنچه دستور میدهد یا تصمیمی که میگیرد اشتباه یا غلط است و بیچون و چرا پذیرفته میشد و کاملا به دل مینشست. او در کنار اینکه دستورات خود را به بهترین شکل ممکن بیان میکرد و همه دوست داشتند آن دستور را به بهترین شکل ممکن اجرا کنند، فردی بسیار اهل مشورت بود.
سرمدی به تشریح یکی از خاطرات خود پرداخت: زمانی که خدمت شهید بروجردی بودم مسؤولیتم جانشین واحد آموزش منطقه 7 بود و شهید گلاب مسؤول واحد آموزش بود. سال 61 به دلیل آنکه در شورای عالی دفاع مصوب شده بود نیروهای بسیج به صورت گسترده حضور پیدا کنند، سپاه کمبود پادگان آموزشی داشت؛ از این رو قسمتی از پادگانهای آموزشی ارتش چه در مراکز آموزش و چه در مراکز شهرها در اختیار سپاه قرار گرفت تا بتوانند مشکل محل آموزشی پادگانهای بسیج را مرتفع سازند. یکی از مجموعههای ارتش، داخل شهر کرمانشاه بود. بخشی از آنجا را جدا کردند و در اختیار واحد آموزش منطقه 7 قرار دادند. آن زمان مربیان آموزش، رزم شبانه، خشمشبانه و آموزشهای شبانه انجام میدانند و در آن دوران مرسوم بود بچهها در زمان خواب نیز آماده باشند تا دچار کمین و ضربه ضد انقلاب نشوند. برای همین رزمایش و مانورهای شبانه برگزار میشد. این عملیاتها سر و صدای زیادی به وجود میآورد و چون پادگان داخل شهر بود، برخی معترض بودند که این کارها آرامش شهر را برهم میزند. در شورای تأمین استان این بحث مطرح بود که این نوع آموزش مخل آسایش مردم است، در صورتی که این روش، بسیار روش مهم و موثری بود و نمیشد از این روش چشمپوشی کرد. اتاق فرماندهی و اتاق معاونت آموزش کنار هم بود و شهید بروجردی وقتی از اتاق بیرون آمد و میخواست به جلسه برود من پشت میز نشسته بودم. به من اشاره کرد تا به راهرو بروم. از من پرسید میشود نحوه آموزش را تغییر داد؟ گفتم غیر از این روش نمیشود رزمنده را برای رزم آماده کرد و سپس توضیحاتی در این زمینه ارائه دادم. ایشان استدلالهای من را قبول کرد. در صورتی که میتوانست به عنوان فرمانده نه از ما سوال کند و نه مشورت بگیرد و خودش دستور فرماندهی صادر کند اما همیشه و در هر شرایطی تلاش میکرد تا از نظر دیگران و مشورت گرفتن از آنها بهرهمند شود. وی تصریح کرد: به نظرم شهید بروجردی الگویی برای همه دورانها است و منش او میتواند سرمشق همه مسؤولان باشد. همین ویژگی که درباره مشورت گرفتن ایشان اشاره کردم، کلی درس و نکته در خود دارد. او از همه نیروها و اعضای مجموعهای که در آن کار میکرد، مشورت میگرفت و این مسأله جزو بارزترین ویژگیهای اخلاقیاش بود؛ همیشه این اخلاق و منش او برایم جالب و قابل تحسین بود. زمانی که شهید بروجردی به شهادت رسید، مدتی بود که به ستاد مرکزی سپاه در تهران آمده بودم و دورادور از دیگر دوستان اطلاع داشتم که کجا هستند و در چه پست و موقعیتی مشغول به خدمتند. شبی که خبر شهادت شهید بروجردی را شنیدم، خانه پدرزنم دعوت بودیم. اخبار تلویزیون آن شب اعلام کرد محمد بروجردی طی حادثهای به شهادت رسید. همان زمان احساس کردم دنیا روی سرم خراب شده است. تا خانه شهید بروجردی فاصله زیادی نداشتم. به سمت خانه ایشان رفتم و وقتی رسیدم دیدم دوستان دیگر هم که قبل از من خبردار شده بودند آنجا هستند. همه حال عجیبی داشتیم و میدانستیم انقلاب چه شخصیت بزرگی را از دست داده است. البته میتوان با مراجعه به سلوک ایشان، گرههای کنونی را باز کرد و بر مشکلات چیره شد.
وی با اشاره به ساخت فیلم «غریب» درباره شهید محمد بروجردی تصریح کرد: باید خیلی سال پیش فیلمی درباره شهید بروجردی ساخته میشد و به نظرم متولیان فرهنگی در این زمینه کوتاهی کردهاند، البته همین که بالاخره این اتفاق توسط سازمان اوج با فیلم «غریب» رخ داده، جای خوشحالی دارد. امیدوارم سازندگان از این موقعیت نهایت استفاده را برده باشند و به نسل امروز، این شخصیت شاخص را همانطور که بود، نشان دهند. به شهید بروجردی، «مسیح کردستان» میگویند و این ویژگی تنها یک لقب غلو شده نیست و عین حقیقت است. کلام او میتوانست هر کسی را منقلب کند و به فکر وا دارد. من به یاد ندارم او برافروخته و عصبانی شود یا با خشم با کسی صحبت کند. این ویژگیها باید در جان هنرپیشهای که نقش ایشان را ایفا میکند، بنشیند تا بتواند محمد بروجردی را آنطور که واقعا بود در مقابل دوربین نمایش دهد. سادگی و بیریا بودن او باید بهدرستی به نمایش گذاشته شود. نحوه صحبت و کلام بروجردی با همگان به گونهای بود که انگار آنها را سالهاست میشناسد و با آنان نشست و برخاست داشته است. سرمدی یادآور شد: اینکه سازندگان فیلم «غریب» بتوانند این ویژگی را به مخاطب نشان دهند، بسیار مهم است. این گرما و کاریزما باید در چهره و رفتار بازیگر نقش شهید بروجردی کاملا مشهود باشد تا مخاطب او را باور کند. در هر صورت یک فیلم سینمایی قطعا نمیتواند تمام ابعاد شخصیتی شهید محمد بروجردی را به نمایش بگذارد ولی قادر است منش او را تا حد امکان به تصویر بکشد. امیدوارم این اتفاق در فیلم «غریب» رخ داده باشد.
ارسال به دوستان
جلال برگزیدگانش را شناخت
گروه فرهنگ و هنر: پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در تالار وحدت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برگزیدگان این رویداد ادبی برگزار شد. علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این مراسم در سخنانی با اشاره به ارسال 2700 اثر ارسالی به دبیرخانه گفت: «این آثار در یک فرآیند فشرده داوری در 4 بخش نقد ادبی، داستان کوتاه، رمان و مستندنگاری تقسیمبندی و بررسی شد و ما امسال شاهد رشد کمی و کیفی آثار بودیم. آثار منتشر شده ادبیات در سال 1400 در این دوره جایزه مورد ارزیابی داوران قرار گرفت و نامزدهای نهایی معرفی شدند تا امشب برگزیدگان و شایستگان تقدیر از میان نامزدها معرفی شوند. از 31 استان کشور بیش از 180 نفر از دانشپذیران دوره جلال توسط 13 استاد مورد آموزش قرار گرفتند».
مدیرعامل خانه کتاب همچنین با اشاره به بخشهای ویژه این دوره نیز گفت: «در بخشهای ویژه آثار منتشر شده درباره سردار سلیمانی و مدافعان سلامت و کرونا نیز به صورت اختصاصی ارزیابی شد و آثار برتر ۳ سال اخیر از نظر داوران معرفی و تجلیل خواهند شد. همچنین بخش ویرایش نیز که از دوره قبل ضمیمه جایزه جلال شد، به طور جدی دنبال شد و امشب به بهترین ویرایش هم جایزه تعلق خواهد گرفت».
رمضانی ادامه داد: «آثار 14 ناشر به مرحله نهایی جایزه راه پیدا کرده است، در میان نویسندگان، 4 نویسنده زن داریم و 4 ناشر از 3 استان کشور نیز آثارشان به بخش نهایی راه پیدا کرده است».
وجیهه سامانی، دبیر علمی جایزه جلال نیز در این مراسم در سخنانی به ارزیابی وضعیت ادبیات در 4 بخش جایزه جلال پرداخت و گفت: «طبق بیانیه هیات داوران، بخش نقد ادبی شاخه کمبرگوبار جایزه جلال است که در مقایسه با دیگر شاخهها رشد کمی و کیفی قابل توجهی نیافته است، نقدهای این دوره نمایانگر حرکت کند، محتاطانه و قدری انفعالی این شاخه ادبی است، فقر نقد بومی و تاثیرپذیری از نقد غربی بسیار مشهود و محسوس است».دبیر علمی جایزه جلال ادامه داد: «در بخش مستندنگاری در سالهای اخیر شاهد رشد روزافزون این قالب ادبی و توجه جامعه به این رسته ادبی بودیم، در این دوره با رشد 91 درصدی مواجه بودیم که هم به لحاظ کیفی و هم کمی آثار درخور توجه بودهاند. اما نکته مهم اینجاست که برخی نویسندگان بویژه نویسندگان نو قلم تنها در پی علاقه و تعهد شخصی وارد این عرصه شدهاند و از دانش و آگاهی کافی درباره اصول مستندنگاری مطلع نیستند، لازم است که اقدامهای لازم برای آموزش این نویسندگان انجام شود».
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این مراسم در سخنانی گفت: «حتما ادبیات کنونی قابل مقایسه با ادبیات پیش از انقلاب نیست، حقاً ادبیات شاخصه نشاط و پویا بودن یک جامعه است، وقتی در طول یک سال حداقل 1500 رمان تولید میشود، این جامعه خلاق بانشاط و آفریننده است، امیدوارم سال به سال بر غنای تولیدات ادبی این نویسندگان ارجمند افزوده شود». وی گفت: «احتیاج به تحولی در شیوه برگزاری این جایزه داریم، بعد از برپایی این جایزه سراغ این تحول خواهیم رفت، ایدههایی هم حاصل شده است، برای اینکه ما در دوره آینده جایزه متفاوتی داشته باشیم. دعوت میکنم از کسانی که دغدغه دارند پیشنهادهای تکمیلی خود برای تحول را ارائه کنند».
در ادامه مراسم، برگزیدگان بخشهای مختلف اعلام شدند. بر این اساس، در بخش ویژه مدافعان سلامت و کرونا، هیات داوران شامل خسرو باباخانی و کامران پارسینژاد کتاب «جهاد در قرنطینه ـ روایت فعالیتهای کارگاه جهادی شهید ابراهیمزاده در جهاد مقابله با ویروس کرونا» نوشته فروغ زال را از انتشارات راه یار به عنوان اثر برگزیده معرفی کرد.
در بخش ویرایش، هیات داوران شامل فهمیه شانه، مهدی صالحی و لیلی فیروز لوح تقدیر، تندیس و 15 میلیون تومان وجه نقد را به حسین جلالپور، ویراستار کتاب «صور سکوت» نوشته محمد قائمخانی از انتشارات شهرستان ادب و نرگس توکلی لشکاجانی، ویراستار کتاب «اینجا سوریه است، صدای زنان راوی جنگ» نوشته زهره یزدانی از انتشارات راه یار تقدیم کرد. همچنین در بخش ویژه شهید سلیمانی، هیات داوران شامل ساسان ناطق و جواد محقق لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 25 میلیون تومان وجه نقد را به کتاب «حاجقاسمی که من میشناسم» نوشته سعید علامیان از انتشارات خط مقدم اهدا کرد.
ارسال به دوستان
برنامههای تلویزیونی ویژه جشنواره فجر کدامند؟
«هفت» به آنتن تلویزیون بازمیگردد
گروه فرهنگ و هنر؛ معاون سیمای رسانه ملی گفت: امسال علاوه بر برنامه «هفت» که سرقفلی است و برایمان خیلی جدی است، برنامههای دیگری هم داریم. «هفت» به جای اصلی که شبکه نمایش است میرود. به شکل ویژه در شبکه نمایش و از این پس در سالهای آتی در همین شبکه تولید خواهد شد. محسن برمهانی، معاون سیمای صداوسیما در یک گفتوگوی رادیویی از وجود ۲ ویژهبرنامه سینمایی ویژه پوشش جشنواره فجر در تلویزیون خبر داد. برمهانی از احیا و انتقال برنامه تلویزیونی «هفت» از شبکه ۳ به شبکه نمایش و وجود یک برنامه تخصصی در ایام جشنواره فیلم فجر در یکی از شبکههای اصلی به صورت شبانه و گفتوگومحور خبر داد.
برنامه تلویزیونی «هفت» که از اواخر دهه 80 با هدف نقد فضای حاکم بر سینما و آثار سینمایی روی آنتن تلویزیون رفته بود، مدتهاست جایی در کنداکتور پخش سیما ندارد. با شروع برنامه «هفت» در شبکه ۳ سیما، این برنامه به سردبیری و اجرای فریدون جیرانی و حضور مسعود فراستی در قامت منتقد، کار خود را در سال 1389 آغاز کرد.
پرداختن به مسائل روز سینمای ایران و گفتوگوهای جذاب با هنرمندان عرصه سینما در برنامه «هفت» از جمله مواردی بود که رفتهرفته نهتنها مخاطبان پر و پاقرص سینمایی که دیگر مخاطبان تلویزیون را نیز همراه این برنامه کرده بود. حالا محسن برمهانی خبر داده «هفت» به خاستگاه اصلی خود که شبکه نمایش است خواهد رفت.
معاون سیما در گفتوگو با برنامه «استودیو هشت» رادیو نمایش درباره تعامل با جشنوارههای سینمایی در صداوسیما و پرداختن به این رویدادها گفت: هرچقدر جشنوارههای کشور به سمت مردم و آحاد مردم برود، طبیعتا استقبال سازمان صداوسیما به عنوان رسانه مردم و همافزایی و تعاملش هم بیشتر خواهد شد.
معاون سیما درباره برنامههای سینمایی همزمان با ایام جشنواره فیلم فجر نیز بیان کرد: امسال علاوه بر برنامه «هفت» که سرقفلی است و برایمان خیلی جدی است، برنامههای دیگری هم داریم. «هفت» به خاستگاه اصلی خود که شبکه نمایش است میرود. به شکل ویژه در شبکه نمایش و از این پس در سالهای آتی در همین شبکه تولید خواهد شد. در شبکههای دیگر هم ویژهبرنامههایی داریم که از جشنواره فجر به صورت روزانه گزارش تهیه میشود. یک برنامه تخصصی هم در یکی از شبکههای اصلی داریم که به صورت شبانه و گفتوگومحور روی آنتن میرود. در عین حال ۲ برنامه سینمایی اصلی و ویژه داریم که یکی «هفت» و یکی هم برنامهای شبانه است.
وی درباره سریالهای دهه فجر نیز گفت: برخی سریالهایی که پخش آنها شروع شده است در ایام دهه فجر هم ادامه دارند و بعد از این ایام هم پخش خواهند شد. طبیعتا برنامههای مناسبتی و سریالهایی که پیش از این با موضوع انقلاب ایران ساخته شده، در این ایام هم پخش میشود و حتما گزارش خوبی از سیمافیلم و دیگر مجموعهها خواهیم داشت.
برمهانی در ادامه درباره پویایی مراکز سریالسازی و فیلمنامهنویسی در صداوسیما افزود: حوزه نمایشی به عنوان پرمخاطبترین گونه آثاری که در مجموعه شبکههای صداوسیما پخش میشود به شکل ویژه مورد توجه بوده است، در دوره تحولی هم توجه بیشتری شده است و میبینید که ۲ ساختار جدید سازمانی به حوزه نمایشی اضافه شده است و این نشان از تمرکز بر حوزه محتواست.
ارسال به دوستان
غافلگیر شدن اسپیلبرگ توسط آهنگساز «جنگ ستارگان»
جان ویلیامز با 25 گرمی و 5 اسکار بازنشسته نمیشود!
جان ویلیامز با گفتن اینکه بازنشسته نمیشود، استیون اسپیلبرگ را غافلگیر کرد؛ خبری که بیشتر از همه برای اسپیلبرگ تعجبآور و مسرتبخش بود. او گفت: «من تازه فهمیدم که او (جان ویلیامز) پس از 50 سال فعالیت آهنگسازی فیلم، بازنشسته نمیشود».
سرشناسترین آهنگساز هالیوود در پاسخ به این سوال نویسنده موسیقی ورایتی که «جان ویلیامز پس از اتمام موسیقی فیلم آینده «ایندیانا جونز» در حال بازنشستگی است؛ درست است؟» گفت: خب! قطعا استیون اسپیلبرگ اینطور فکر میکند. یا اینطور فکر میکرد. اسپیلبرگ در پایان مکالمه 90 دقیقهای بین این ۲ غول سینما به این قطعیت رسید که آهنگساز اسطورهای حالا حالاها دست از کار نخواهد کشید و امید برای کار مجدد با او وجود دارد. در این مراسم که توسط سینماتک آمریکا حمایت مالی میشد و در سالن انجمن نویسندگان برگزار شد، «جان برلینگیم» مدیر و نویسنده موسیقی فیلم ورایتی خطاب به جان ویلیامز پرسید: جان، آیا واقعا از سینما بازنشسته میشوی؟ آیا «خانواده فِبلمن» و «ایندیانا جونز» آخرین اثر شما در مقام آهنگسازی فیلم است؟
جان ویلیامز، سرشناسترین آهنگساز هالیوود پاسخ داد: خب! استیون (اسپیلبرگ) حرفهای زیادی برای گفتن دارد. او کارگردان است، تهیهکننده است، رئیس استودیو است، نویسنده است، بشردوست است، او یک مربی است. تنها چیزی که او نیست این است که او مردی است که نمیتوانید به او نه بگویید.
اسپیلبرگ با خوشحالی گفت: این نخستین بار است که تو چنین چیزی به من میگویی. ویلیامز در ادامه خاطرنشان کرد آرنولد اسپیلبرگ، پدر کهنهکار استیون، کارگردان زمان جنگ دوم جهانی در 102 سالگی درگذشت. او زمانی که 99 و 100 ساله بود هنوز در بنیاد شوآ کار سینمایی میکرد. این آهنگساز گفت: این همان چیزی است که او از من انتظار دارد. اسپیلبرگ پدر چنین انتظاری نداشت.
«جان تاونر ویلیامز» زاده ۸ فوریه ۱۹۳۲، آهنگساز، رهبر موسیقی و نوازنده پیانو آمریکایی است. او در طول 7 دهه فعالیت حرفهای خود برخی از محبوبترین، شناختهشدهترین و تحسینشدهترین موسیقی فیلمهای تاریخ سینما را ساخته است.
او برنده ۲۵ جایزه گرمی، 7 جایزه فیلم بفتا، ۵ جایزه اسکار و ۴ جایزه گلدنگلوب شده است. ویلیامز ۵۲ بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده که بعد از والت دیزنی، دومین شخص با بیشترین نامزدی است. ساختههای او مظهر موسیقی فیلم تلقی میشود؛ «کلسیک افام» او را یکی از برترین آهنگسازان موسیقی کلاسیک در تاریخ میداند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|