|
ارسال به دوستان
اخبار
«لوپتو» و «بیرو»
راهی جشنواره کیدزفرست شدند
2 اثر سینمایی «لوپتو» و «بیرو» راهی نوزدهمین دوره جشنواره «کیدزفرست» آمریکا شدند. به گزارش «وطن امروز»، «انیمیشن سینمایی «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری از محصولات مرکز انیمیشن سوره و فیلم سینمایی «بیرو» به کارگردانی مرتضیعلی عباسمیرزایی، راهی نوزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «کیدزفرست» آمریکا شدند. نوزدهمین دوره این جشنواره ۲۱ تا ۲۸ ژانویه ۲۰۲۳ برابر با اول تا ۸ بهمنماه سال ۱۴۰۱ در شهر نیومکزیکوی آمریکا برگزار میشود. در این جشنواره که مختص کودکان و نوجوانان است؛ فیلمهایی درباره کودکان رنگین پوست، تغییرات آب و هوایی و محیط زیست، عدالت اجتماعی و آگاهی چند فرهنگی حضور دارد. برخی از فیلمها پیامهای نشاطبخشی را برای کودکانی که سعی در کنار آمدن با همهگیری جهانی کرونا دارند، ارائه میدهند و برخی دیگر بینشی درباره یک فرهنگ در سایر نقاط جهان ارائه داده و نشان میدهند که ما چقدر شبیه هم هستیم، حتی اگر سنتهای ما بسیار متفاوت باشد. انیمیشن سینمایی «لوپتو» که هماکنون در سینماهای سراسر کشور در حال اکران است، با تکنیک سهبعدی و برگرفته از قصه و فضایی کاملا ایرانی، در استودیوی فراسوی ابعاد توسط هنرمندان جوان کرمانی تولید شده است. فیلم سینمایی «بیرو» نیز فیلمی به تهیهکنندگی مجید برزگر است که زندگی علیرضا بیرانوند، دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران را از دوران کودکی تا ورود به فوتبال حرفهایاش روایت میکند. پخش بینالملل این ۲ فیلم برعهده مرکز بینالملل سوره است.
***
درگذشت پیشکسوت موسیقی کشور
علی اکبر اسطلخی، موسیقیدان پیشکسوت که اهالی موسیقی او را با نام بتهوون ایران میشناختند، درگذشت. به گزارش «وطنامروز»، علی اکبرپور اسطلخی از موسیقیدانان بنام کشور و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت در 88 سالگی پس از یک دوره بیماری درگذشت. سیدعباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در پیامی ضایعه درگذشت این عضو گرانمایه موسسه را که اهالی موسیقی او را با نام «بتهوون ایران» میشناسند به خانواده وی، اهالی هنر بویژه هنرمندان پیشکسوت تسلیت گفت. علی اکبرپور اسطلخی معروف به علی اکبرپور مدرک درجه یک هنری داشت و سال 1313 در روستای سیاه اسطلخ (از توابع خشکبیجار رشت) متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در شهر رشت سپری کرد. نخستین استاد او در فراگیری ساز ویولن موسیو یِرواند بود. اسطلخی از سن 13 یا 14 سالگی در «رادیو بیسیم» رشت به اجرای ویولن میپرداخت. از دیگر استادان او میتوان به کیهان دیوانبیگی و رکنالدین نژند اشاره کرد. وی در سالهای جوانی یک ارکستر تشکیل داد که در رادیو رشت به اجرای موسیقی میپرداخت و «غلامحسین بنان» سال 1334 با آن ارکستر برنامه داشته است. اسطلخی در آن ایام با خوانندگانی همچون: ناصر مسعودی، فانی، نادر گلچین و فریدون پوررضا به عنوان آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده همکاری میکرد. از اساتید وی در موسیقی میتوان از «ابراهیم روحیفر»، «والودیا تارخانیان»، «اقدس پورتراب»، «محمود کریمی»، «حسن رادمرد»، «رحمتالله بدیعی»، «توماس کریستین داوید»، «مصطفی کمال پورتراب»، «حسین دهلوی»، «فرهاد فخرالدینی» و «احمد پژمان» نام برد.
***
سیدناصر آقایی، شهرام زرگر و فرهاد قائمیان به جشنواره تئاتر ایثار پیوستند
هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار که از ۲۶ تا ۲۹ دی در استان یزد برگزار میشود، هیأت داوران بخش صحنهای و خیابانی خود را معرفی کرد. به گزارش «وطن امروز»، هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری فرهاد مختاری، مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران از 26 تا 29 دی در استان یزد برگزار میشود. این جشنواره که دارای 2 بخش تئاتر صحنهای و تئاتر خیابانی است از حضور چهرههای شناختهشده و مطرح عرصه تئاتر به عنوان اعضای هیأت داوران این رویداد هنری بهرهمند شده است. در بخش تئاتر صحنهای جشنواره ملی تئاتر ایثار، سیدناصر آقایی، شهرام زرگر و فرهاد قائمیان به عنوان اعضای هیأت داوران این بخش به ارزیابی 13 اثر حاضر در بخش صحنهای میپردازند. همچنین در بخش تئاتر خیابانی جشنواره نیز، 18 اثر حاضر در این بخش توسط حمید کاکاسلطانی، امیرحسین شفیعی و سعید نجفیان مورد ارزیابی قرار میگیرند.
ارسال به دوستان
گزارشی درباره برخی تغییرات جشنواره فیلم فجر امسال
حذف و چند اضافه
گروه فرهنگ و هنر: شمارش معکوس برای آغاز مهمترین فستیوال سینمایی کشور شروع شده است. چهلویکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۲ هفته دیگر آغاز میشود؛ بزرگترین اتفاق سینمایی کشور که در مدت اخیر برخی بسیار تلاش کردند با ایجاد حواشی از جمله بحث تحریم، آن را از رونق بیندازند اما آنچه این روزها شاهدش هستیم، خلاف این حاشیهسازیهاست. البته باتجربهها میدانستند تحریم جشنواره در میان اهالی سینما محلی از اعراب ندارد، چرا که این رویکرد، روالی است که از دهه ۶۰ تا امروز وجود داشته و در برخی از این سالها، به بهانههای مختلف، محدودیتهایی توسط برخی اهالی سینما بر جشنواره فجر روا داشته میشد اما جشنواره فجر در تمام دورهها، با حرارت خاصی برگزار شده و میزان استقبال از این رویداد، چه در میان بدنه سینما و اصحاب رسانه و منتقدان و چه در میان مخاطبان همیشه بالا بوده است. در این میان نشانههایی وجود دارد که این برآورد را به دست میدهد که جشنواره امسال، بر خلاف تصور برخی، پررونقتر از ادوار گذشته برگزار میشود. در ادامه به برخی از این نشانهها اشاره میشود.
قرار بود اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ تا پانزدهم دی اعلام شود اما اکنون حدود ۲ هفته از این زمان گذشته و برخی تحریمکنندهها، شادمان از اینکه خللی در فرآیند طبیعی جشنواره رخ داده، اعلام کردهاند جشنواره در همین نخستین گام به بنبست خورده است در حالی که شنیدههای موثق حکایت از آن دارد این تاخیر به دلیل اضافه شدن فیلمهای بیشتر برای بازبینی بوده است، چرا که آبان امسال شرایط خوبی بر کشور حاکم نبود و برخی تهیهکنندگان، از ثبتنام در جشنواره انصراف دادند اما اکنون و با نرمال شدن وضعیت، دفتر جشنواره با چندین تقاضا برای حضور مواجه شده که همین اتفاق سبب شده فرآیند ارسال فیلمها به دفتر جشنواره و بازبینی آنها توسط هیأت انتخاب با تأخیر مواجه شود. بنابراین این تأخیر، عمدی بوده و برای بهتر شدن شرایط رقم خورده است.
از سویی امسال قرار است بلیتفروشی مردمی از 8 بهمن آغاز شود. قیمت بلیتها مانند فیلمهای روی پرده، ۴۵ هزار تومان خواهد بود اما این بلیتفروشی، تفاوتهایی با بلیتفروشی مردمی سالیان گذشته دارد. امسال گویا قرار است سری بلیتها، بدون عنوان آثار فروخته شود. یعنی مخاطب، تنها در جریان زیرگروه، نام سینما و ساعت نمایش فیلمها قرار میگیرد که این اتفاق نیز میتواند در نوع خود، جالبتوجه باشد. در سالیان گذشته، تمام تلاشها بر این بود که فیلمهای پرمخاطب، در هر ۲ سری بلیتفروشی وجود داشته باشد تا بلیتهای تمام آثار حاضر فروش برود اما امسال این اتفاق قرار است به نحوی دیگر رقم بخورد.
همچنین در سالیان اخیر، بدعتی وجود داشت مبنی بر اینکه روز و سانس فیلمهای سالن رسانه، با قرعهکشی مشخص میشد. این رویکرد، موافقان و مخالفانی داشت. بر پایه این سیستم، برخی فیلمهای مهم در روزها و سانسهای نامناسبی روی پرده میرفت که سبب میشد برخی خبرنگاران و منتقدان شاغل نتوانند به تماشای فیلم موردنظر خود بنشینند اما امسال گویا وضعیت به شکل قبل خود بازگشته و منتقدان و اصحاب رسانه، با فهرستی مواجه هستند که دفتر جشنواره منتشر میکند و طبیعتا چینش فیلمها، بر مبنای حرفهای خواهد بود و فیلمهای مهمتر و پرمخاطبتر، در سانسهای پایانی نمایش داده خواهد شد که طبیعتا میزان انتقادها را به حداقل کاهش خواهد داد.
تا حدود یک هفته دیگر، اسامی سینماهای مردمی جشنواره منتشر میشود. طبق شنیدهها، سینماهای مردمی قرار است در پردیسها متمرکز شود. حتی شنیده شده پردیس باغکتاب که پس از شیوع کرونا، هیچ فعالیتی نداشته، با جشنواره امسال بازگشایی شده و به عنوان یکی از سینماهای مردمی فعالیت داشته باشد. به این ترتیب، پردیسهای سینمایی طی ۱۱ روز میزبان مخاطبان خواهند بود و سینماهای تک یا دوسالنه، به بدنه و صنوف سینمایی تعلق خواهند گرفت. همچنین اتخاذ تصمیمگیری برای سانسهای فوقالعاده نیز به این پردیسها واگذار شده و به این ترتیب انتظار میرود میزان استقبال مخاطبان از آثار این دوره، بیشتر باشد.
جشنواره فجر در سالیان اخیر، تنها با یک یا نهایتا ۲ بخش برگزار میشد که یکی سودای سیمرغ بود و دیگری نیز بخش فیلمهای اول اما امسال مانند سال گذشته، این ۲ بخش در یکدیگر تلفیق شده و یک بخش سودای سیمرغ با ۲۲ فیلم وجود خواهد داشت. طبق شنیدهها، جشنواره فجر امسال حداقل یک بخش دیگر نیز خواهد داشت که احتمالا بخش خارج از مسابقه خواهد بود و طی آن، چند فیلمی که در بخش سودای سیمرغ حضور نخواهند داشت، با رضایت تهیهکننده، در این بخش نمایش داده میشوند. بر اساس شنیدهها، رایزنیها برای تعبیه این بخش در جشنواره از مدتی پیش آغاز شده و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، غافلگیریهای خوبی در این بخش در انتظار مخاطبان خواهد بود و چهبسا حتی با بخش اصلی جشنواره رقابت کند.
ارسال به دوستان
گرم شدن تنور چهلویکمین جشنواره تئاتر فجر
اتحادیه تئاتر جهان اسلام
گروه فرهنگ و هنر: تنور چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر که از ۲۵ دی با بخش رادیو تئاتر آغاز شده، دیروز با برگزاری نشست خبری دبیر و عوامل برگزاری آن، گرم شد. به گزارش «وطن امروز» نشست خبری چهلویکمین جشنواره تئاتر فجر دیروز برگزار شد.
در ابتدای این نشست کورش زارعی، دبیر جشنواره به حضار خیرمقدم گفت و سپس مجری برنامه از هوشنگ توکلی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما برای ایراد سخن دعوت کرد.
توکلی در ابتدای صحبتهای خود گفت: گزارشی را قبل از کرونا به مقام معظم رهبری ارائه و اعلام کردیم که یکمیلیون نفر فارغالتحصیل رشته هنر داریم و این در طول این ۴۴ سال انقلاب شگفتانگیز است. این یکی از گزارشهایی است که پنهان مانده، بهرغم اینکه رهبری در آن جلسه فرمودند که این مساله مطرح شود و به هنرمندان توجه شود. وی در ادامه افزود: در انتخابات رئیس جمهور هنرمندان جوان فعالیت داشتند و بیشترین فعالیت را از این قشر دیدیم. دولت جدید روی این مساله و فعالیت جوانان و فعال کردن هنرمندان شهرستانها کار کرد.
توکلی اظهار کرد: وقتی آقای زارعی انتخاب شدند خوشحال شدم، چراکه هم در آن جلسه با رهبری بودند و هم با ارتباطی که با هنرمندان دارند، میتوانند از هنرمندان دعوت کنند. جشنواره امسال پربار است و این جای خوشحالی است.
توکلی ادامه داد: در طول این ۴۴ سال انقلاب اتفاقات مختلفی افتاده و جاسوسان بسیاری را شناسایی کردند و برخی مشکلات فرهنگ و هنر هم از همین جاسوسان بوده است؛ اعدام آقای اکبری گشایشی را در حوزه دیدگاههای نظام مطرح کرد. وی افزود: تا دلتان بخواهد از این جاسوسها داشتیم. وقایع حوزه هنر بعضاً حاصل همین جاسوسیها بود اما این نخستین حرکتی بود که نشانه بود؛ نشانه اینکه این حوادث چقدر میتواند به ارتباطات وحدت مردم ما ضربه بزند.
توکلی بیان کرد: در طول دورههای مختلف انقلاب تئاتر رشد زیادی داشته است. برخی قدیمیهای تئاتر تصمیم داشتند چراغ تئاتر را روشن نگه دارند و این هنرمندان هستند که تصمیم میگیرند تئاتر باشد یا نباشد و این تحریمها و اتفاقات و صحبتهای بچگانه باید به عقلانیت نزدیک شود؛ خوشحالم که چهلویکمین دوره جشنواره تئاتر فجر را دیدم و میدانم که پربار بوده و اتفاقات مهم جدیدی را رقم زده است. وی در پایان خاطرنشان کرد: هنرمندان ما در فقر زندگی میکنند و اگر نتوانیم دغدغه مالیشان را رفع کنیم به بیراهه میروند، بنابراین باید حمایت شوند.
در ادامه کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی پشت تریبون رفت و گفت: خداقوت میگویم به همه کسانی که به برگزاری این اتفاق کمک کردند. از عزیزان اصحاب رسانه میخواهم یار جشنواره باشند، چراکه در این شرایط سخت، همه هنرمندان ما در سراسر کشور تلاش کردند این جشنواره بخوبی برگزار شده و به تعالی تئاتر کمک کند و اگر اینطور نباشد، جشنوارهای بیهوده بوده است. تئاتر نیاز به حمایت دارد و اگر این حمایت نباشد اتفاقی نخواهد افتاد.
در ادامه مراسم از ۲ پوستر جشنواره چهل و یکم رونمایی شد؛ یکی از این پوسترها طراحی محمد اسفندیاری و دیگری طراحی حسن موسیزاده بود.
کوروش زارعی، دبیر این دوره جشنواره نیز در این نشست گفت: از شنبه به صورت رسمی جشنواره شروع به کار خواهد کرد؛ البته رادیو تئاتر پیش از این شروع شده است، چراکه وقتی بخش صحنهای شروع میشود بخش رادیو تئاتر مغفول میماند؛ همزمان با افتتاحیه، اختتامیه بخش رادیو تئاتر را خواهیم داشت و بعد از آن هم از ۲ هنرمند علی سلیمانی و سعید تشکری تجلیل خواهد شد. زارعی در ادامه نشست خبری گفت: تشکر میکنم از افرادی که تهدید و ارعاب شدند ولی جوانمردانه عاشق تئاتر بودند و ایستادند، چراکه کمکهزینه جشنواره کم است و پول دکورشان هم نمیشود؛ از همه این گروهها تشکر میکنم.
وی ادامه داد: عدهای از همصنفان ما تئاتر را تحریم کردند و باید به این عزیزان بگویم تئاتر متوقف نمیشود و به راه خود ادامه میدهد و تنها شمایید که از مخاطب محروم میشوید و مخاطب است که از اجرای شما بیبهره میماند؛ مگر باقی مشاغل تعطیل است؟ اگر مخالفید، حقوق دولتی نگیرید. شما از ارگان حکومتی حقوق میگیرید و به کسی که خرجش از این راه است میگویید تئاتر بازی نکن. خواهش میکنم به تئاتر و مردمی که مخاطب آثار ما هستند ظلم نکنید.
ارسال به دوستان
از آخرین اثر زندهیاد صادقی رونمایی شد
افتتاح نمایشگاه هنری «یاد حبیب» در حوزه هنری
نمایشگاه هنری «یاد حبیب» شامل نقاشیها و پوسترهایی درباره مرحوم حبیبالله صادقی، هنرمند فقید عرصه هنرهای تجسمی در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد. به گزارش «وطن امروز»، نمایشگاه نقاشی و پوستر «یاد حبیب» که رویدادی هنری با هدف گرامیداشت جایگاه هنرمند فقید، زندهیاد حبیبالله صادقی است، عصر دیروز با حضور چهرههایی چون عبدالرضا سهرابی مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام روحالله حریزاوی قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و محمد حبیبی مدیر مرکز هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد. آیین افتتاح این نمایشگاه با رونمایی از آخرین اثر زندهیاد صادقی با عنوان «نازنین بانوی دوعالم» و پردهبرداری از سردیس این نقاش فقید که توسط نادر قشقایی هنرمند مجسمهساز ساخته شده است، همراه بود. این نمایشگاه که تا 5 بهمنماه سال جاری ادامه خواهد داشت، شامل 32 پوستر از هنرمندانی چون ابوالفضل خسروی، امیر دستمردی، حامد مغروری، حسین یوزباشی، حمید قربانپور، لیلا نیرومند، مجید قادری، محمدرضا دوستمحمدی، وحید حقی، علی وزیریان، یونس رجبی، محمدرضا فراهانی و دانیال فرخ به همراه 7 تابلوی نقاشی از عبدالحمید قدیریان، صدیقه سلمان، منصوره عالیخانی، کامیار صادقی، حسین عصمتی، علی پتگر و سیدمسعود شجاعی طباطبایی است. در بخش پایانی آیین هنری «یاد حبیب» در تالار سوره، از محمدصالح حجتالاسلامی کارگردان و حسین نشاطی تهیهکننده مستند پرتره «هنرمند واحد 5» که روایتی از زندگی هنری زندهیاد حبیبالله صادقی است، تجلیل شد. علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و هنرمندانی چون نادر قشقایی، کامیار صادقی، امیرحسین آقامیری، حسین عصمتی، حشمتالله نوروزی، علی پتگر، حسین حبیبی، سیدحمید شریفی، آلهاشم، عبدالحمید قدیریان، قدرتالله معماریان، علی شیخی، علیرضا امیرمقدم، سیدعبدالله حاجی سیدحسن و صدیقه سلمان همراه با همسر و دختر زندهیاد حبیبالله صادقی از دیگر چهرههای حاضر در آیین گشایش نمایشگاه هنری «یاد حبیب» بودند.
ارسال به دوستان
با حضور چهرههای هنری سرشناس جهان
رقابت بخش بینالملل جشنواره قصهگویی آغاز شد
رقابت ۲۱ شرکتکننده ایرانی و خارجی در بخش بینالملل بیستوچهارمین جشنواره قصهگویی، از روز سهشنبه ۲۷ دی آغاز شد. به گزارش «وطن امروز»، ۶ قصهگوی خارجی از کشورهای لبنان، مالزی، هند، کلمبیا و ترکیه، با ۱۵ قصهگوی ایرانی در بخش بینالملل بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی رقابت میکنند. سحر شحادی از لبنان، نور اظهر اسحاق از مالزی، دیویا سرکار و سیما موکرجی از هند، مائوریتسیو پاتینو از کلمبیا و افه الماس از کشور ترکیه به شکل آفلاین و محسن کریمی، مرضیه پولادی، سوسن حیاتی، مصطفی جعفریخوزانی، زینب موسوی، فاطمه غفاریسروستانی، لیلا خلیفهسقا، شبنم سیدی، شادی پاکزاد، محمود خرقانی، مهری خسرویان، محسن وظیفه، محمدجواد علیمردانی، هادی رفیعی و فاطمه بحرانی از ایران در این بخش قصهگویی میکنند.
نور اظهر اسحاق از مالزی، قصهگویی است که سال ۲۰۱۸ با قصه «کوروس بزِ» در جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون حضور داشته است. او که کارمند بخش آموزش موزه پتروناس است، با قصه «چگونه مورچهخوارها پولکدار شدند» در جشنواره امسال حضور دارد.
دیویا سرکار از هند نیز قصهگویی است که برای نخستین بار در جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری حضور یافته است و قصه «آهنگی برای فروش» را اجرا میکند. سیما موکرجی، دیگر شرکتکننده هندی است که با قصه «افسانه رنگین کمان» برای نخستینبار در جشنواره حضور دارد. مائوریتسیو پاتینو از کشور کلمبیا نیز پیش از این در جشنواره قصهگویی ایران حضور داشته و حالا با قصه «شاهزاده خردمند» در بیستوچهارمین دوره شرکت کرده است. افه الماس از ترکیه، دیگر قصهگوی خارجی است که با قصه «تولد تالیسین» برای نخستین بار در جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری حضور یافته است.
بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی «قصهگویی» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از ۲۵ دی در شهر یزد آغاز شده است و تا بیستونهم همین ماه ادامه دارد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|