|
اخبار
ساخت بیش از ۲ هزار مدرسه در قالب طرح ملی ولایت
اجرای پویشهای حوزه سلامت در مدارس بنیاد ۱۵ خرداد در اولویت قرار دارد. مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام ضمن بیان این مطلب گفت: تا امروز و در قالب «طرح ملی ولایت» ۲ هزار و ۲۸ مدرسه با ۷ هزار و ۷۵۸ کلاس درس در مناطق محروم و روستایی کشور به شکل کامل ساخته و تقدیم دانشآموزان این مناطق شده است.
حمیدرضا علیانزادگان ادامه داد: اجرای پویشهای حوزه سلامت از جمله پیشگیری از پوسیدگی دندان دانشآموزان در مدارس بنیاد ۱۵ خرداد در اولویت قرار دارد و بزودی اجرایی خواهد شد. به گفته مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد، مدارس این بنیاد در ۴۰۹ شهرستان ۲۸ استان کشور احداث شده است و استانهای کرمان، خوزستان، مرکزی، همدان و کهگیلویهوبویراحمد بیشترین سهم را از مدارس این بنیاد دارند.
علیانزادگان درباره عملکرد بنیاد ۱۵ خرداد در حوزه مدرسهسازی توضیح داد: بنیاد از سال ۱۳۷۱ و در قالب «طرح ملی ولایت» اقدام به ورود به حوزه مدرسهسازی کرده و تا به امروز هزار و ۲۶ مدرسه را در مناطق محروم کشور احداث کرده است.
وی اظهار داشت: بنیاد ۱۵ خرداد به مناطق حاشیهنشین و محروم پایتخت نیز توجه ویژه داشته و ۷۲ مدرسه با ۴۰۷ کلاس درس را در ۱۷ شهرستان استان تهران به بهرهبرداری رسانده است.
***
لزوم جلوگیری از تفکیک «باغات کن»
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر لزوم جلوگیری از تفکیک باغات کن گفت: باید باغات پیوسته محدوده کن به عنوان ریههای تنفسی تهران حفظ شود. مهدی چمران در یکصدوبیستوپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران درباره ضرورت حفظ باغات محدوده کن در تهران، گفت: فضای سبز موجود در این محدوده گسترده و چند هکتاری است که به عنوان یکی از ریههای تنفسی تهران باید بخوبی حفظ شود.
وی افزود: هر طرحی از هر کجا که ارائه شود نباید موجب از بین رفتن باغات کن شود، چرا که این موضوع به ضرر شهر و مردم شهر خواهد بود. شهروندان محدوده کن نیز با هر طرحی که حفظ باغات این محدوده را به خطر بیندازد موافق نیستند. ما روحیات مردم متدین کن را میدانیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: باغات کن نباید از بین برود و تفکیک نیز نباید بشود. باید کمک کنیم این باغات باقی بماند و از آنها استفاده بهینهای داشته باشیم، البته مناطق مسکونی کن مشکلاتی دارند که باید موضوع از طریق شهرسازی حل و فصل شود.
***
انتصابات جدید در پلیس کشور
با حکم فرمانده کل انتظامی کشور انتصابهای جدید در فراجا انجام شد. رئیس بازرسی کل فراجا گفت: با حکم سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، انتصابهای جدیدی در فراجا انجام شد. سردار مهدی معصومبیگی با بیان اینکه انتصابها در مجموعه انتظامی کشور فرصتی برای خدمتگزاری به مردم است، اظهار داشت: با حکم فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، تعدادی از مدیران سطح یک فراجا در مشاغل مدیریتی جدید منصوب شدند.
وی با آرزوی توفیق و سربلندی برای تمام خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، آخرین تغییرات انتصابات فرماندهان و مدیران سطح یک فراجا را به شرح ذیل اعلام کرد و گفت: سرتیپ پاسدار غلامرضا رضاییان به سمت رئیس سازمان اطلاعات فراجا، سرتیپ پاسدار حسین رحیمی به عنوان رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، سرتیپ دوم پاسدار محمدسعید منتظرالمهدی به سمت معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا، سرتیپ دوم پاسدار عباسعلی محمدیان به عنوان فرمانده انتظامی تهران بزرگ و سرتیپ دوم مهدی حاجیان به عنوان مشاور فرمانده کل انتظامی کشور منصوب شدند. همچنین سردار سعید منتظرالمهدی با حکم فرمانده انتظامی کل کشور به عنوان معاون اجتماعی فراجا منصوب شد.
***
فروش ملک آموزشوپرورش در میدان ونک برای ساخت مدرسه
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه ۹۳۰ مدرسه تهران براساس استانداردهای آتشنشانی ناایمن هستند، از فروش املاک مازاد برای ساخت مدرسه خبر داد. حمیدرضا خانمحمدی در پاسخ به پرسش تسنیم درباره وضعیت کمبود مدرسه در استان تهران اظهار کرد: هماکنون بر اساس استانداردهای آتشنشانی، 930 مدرسه ناایمن در شهر تهران داریم، همچنین از 104 هزار کلاس درس 40 درصد در استان تهران قرار دارد.
وی افزود: در سفر اخیر رئیسجمهور به شهرستانهای تهران مصوب شد 2500 میلیارد تومان برای مدرسهسازی اختصاص یابد. رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در میدان ونک ملک بلااستفادهای داریم که میتواند 10 تا 12 مدرسه بزرگ برای ما احیا کند، گفت: اعلام آمادگی کردیم تا نهادها برای ما مدرسه بسازند و این ملک را تحویل آنها دهیم؛ در شهر تهران به دلیل قدیمی بودن مدارس چالشهای بسیاری داریم.
خانمحمدی با اشاره به اینکه 1500 مدرسه دوشیفته در استان تهران داریم و حتی اگر بخواهیم مدارس فرسوده را تخریب و بازسازی کنیم، نمیدانیم دانشآموزان را کجا ساماندهی کنیم، ادامه داد: در شهرستان بهارستان برای رسیدن به حد استاندارد به 162 مدرسه نیاز داریم. وی ادامه داد: املاک مازاد که برای دانشآموزان قابل استفاده نیست به فروش میرسد تا مدرسه بسازیم، همچنین تقاضا داریم در بودجه به ما اوراق کوتاهمدت بدهند تا در قالب تهاتر بخشی از مشکلات را حل کنیم.
ارسال به دوستان
مخالفت ایران با اجرای بند آموزش سند ۲۰۳۰ همچنان پا برجاست
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنان بر موضع خود در مخالفت با اجرای بند آموزش سند ۲۰۳۰ در کشور پابرجاست. انسیه خزعلی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: جمهوری اسلامی ایران همچنان بر موضع خود در مخالفت با اجرای بند آموزش سند ۲۰۳۰ در کشور پابرجاست و مدیریت کارگروه توانمندسازی اقتصادی آیورا که ایران به مدت ۲ سال عهدهدار آن است، ارتباطی با ۲۰۳۰ ندارد.
ارسال به دوستان
زلزله 5,9 ریشتری خوی به 70 روستای این منطقه تا 80 درصد خسارت وارد کرد؛ 973 نفر مصدوم شدند و 3 نفر جان باختند
امدادرسانی بیوقفه در خوی
کمکرسانی نیروهای امدادی و جهادی بسیج و ارتش در مناطق زلزلهزده؛ زلزلهزدگان در 19 کمپ اضطراری اسکان داده شدند
شامگاه شنبه 8 بهمن زمینلرزهای 5.9 ریشتری خواب را از چشم مردم خوی گرفت و باعث تخریب واحدهای مسکونی، مصدومیت حدود 1000 نفر و متاسفانه مرگ ۳ هموطن شد. دقایقی پس از این واقعه، تمام دستگاهها و امکانات استان آذربایجان غربی و اقصی نقاط کشور برای امدادسانی و اسکان مردم بسیج شدند. کمتر از ۲ هفته پیش -۲۸ دی- زلزلهای به بزرگی 5.4 ریشتر شهرستان خوی را لرزاند و هنوز ترس آن زلزله از خاطر شهروندان خوی پاک نشده بود که به حدود 2 هزار واحد مسکونی بین ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت وارد کرد. آن زمینلرزه خوشبختانه تلفات جانی نداشت اما حدود 200 نفر مصدوم شدند که اغلب آنها سرپایی درمان شدند.شامگاه شنبه 8 بهمن ساعت ۲۱:۴۴ بار دیگر زمینلرزهای به بزرگی 5.9 ریشتر در عمق ۷ کیلومتری زمین شهرستان خوی را لرزاند و این بار خساراتی به مراتب بیشتر بویژه در شهر فیرورق به عنوان کانون زلزله به جا گذاشت. طبق آخرین آمار، این زلزله 973 مصدوم و ۳ فوتی داشته و ۶۰ نفر از مصدومان در بیمارستانها و مراکز درمانی شهرستان خوی بستری هستند. این زمینلرزه در حالی اتفاق افتاد که بارش برف در مناطق زلزلهزده در جریان است و مردم در کمپهای اضطراری ساکن شدهاند.
در پی وقوع این حادثه وزیر کشور عازم خوی شد و جلسه ستاد مدیریت بحران صبح دیروز در این شهرستان با حضور او برگزار شد. احمد وحیدی در این جلسه اعلام کرد: نیروهای امدادی و جهادی برای ارزیابی و تامین نیاز زلزلهزدگان شهرستان خوی به 70 روستا اعزام شدهاند. وحیدی ادامه داد: با ایجاد کمپ برای استقرار فوری زلزلهزدگان و اهدای چادر از سوی هلالاحمر، اقدامات لازم برای اسکان زلزلهزدگان در منطقه انجام شده است. وی همچنین از رفع مشکل اتصال آب، برق و گاز در منطقه خبر داد و خاطرنشان کرد: تمام دستاندرکاران و مدیران دستگاههای متولی بلافاصله پس از وقوع زمینلرزه در منطقه حضور یافته و استاندار آذربایجان غربی نیز پیگیریهای لازم را برای تامین سوخت و مایحتاج مردم انجام داده است. وزیر کشور از آمادهباش به استانهای همجوار آذربایجان غربی خبر داد و افزود: مسؤولان کشوری هلالاحمر، مدیریت بحران و بنیاد مسکن و تیمهای ارزیابی در منطقه حضور یافته و با تمام توان در خدمت مردم زلزلهزده خواهند بود. وحیدی با تاکید بر افزایش خدمات ارائه شده به زلزلهزدگان شهرستان خوی گفت: تمام زلزلهزدگان باید در مکانهای گرم اسکان یابند. وی همچنین با تاکید بر تجهیز اردوگاههای موقت اسکان حادثهدیدگان زلزله افزود: امکانات رفاهی لازم باید در این اماکن سریعا فراهم شود.
* دستور کمک و امدارسانی برای زلزلهزدگان
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور در تماس با استاندار آذربایجان غربی و رئیس جمعیت هلالاحمر، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تماس تلفنی با رئیس اورژانس کشور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی و رئیس دانشکده علوم پزشکی خوی و مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در تماس با مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان غربی، ضمن اطلاع از آخرین وضعیت موجود، بر بسیج تمام امکانات و ظرفیتها برای امدادرسانی و کمک به مردم زلزلهزده تاکید و دستورات لازم را صادر کردند.
* حضور نیروهای سپاه و ارتش در مناطق زلزلهزده
از ساعات اولیه وقوع زلزله، نیروهای بسیج، ارتش و سپاه برای امدادرسانی و انتقال و توزیع تجهیزات امدادی دوشادوش یکدیگر در مناطق زلزلهزده حاضر شدند.استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای مهم مردم آسیبدیده از زلزله شهرستان خوی، تعیین میزان خسارت واحدهای مسکونی است، گفت: ارزیابی خسارت زلزله خوی به سرعت آغاز شده و به انجام خواهد رسید.
محمدصادق معتمدیان افزود: اکیپهای مربوط به ارزیابیها از سوی بنیاد مسکن و برخی نهادهای دیگر به صورت ۳ شیفت در این باره مشغول کار میشوند. وی درباره وضعیت اسکان زلزلهزدگان نیز گفت: با توجه به تجربه ۲ زلزله پیشین در منطقه که طی ۳ ماه گذشته اتفاق افتاده است، هماهنگی خوبی بین نهادهای مسؤول بوده و اردوگاهها و کمپهایی برای اسکان اضطراری برپا کردهایم. معتمدیان از وقوع بیش از ۴۰ زمین لرزه پس از زلزله 5.9 ریشتری در خوی خبر داد و گفت: با توجه به ترس ایجاد شده در مردم که برخی از آنها را وادار به خروج از شهر کرده بود، به شهرستانهای سلماس و ارومیه فرمان آمادهباش داده شد تا در صورت لزوم موضوع اسکان اضطراری را در دستور کار داشته باشند.
* واحدهای مسکونی ۷۰ روستا تا ۸۰ درصد آسیب دیده است
استاندار آذربایجانغربی روز گذشته در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران آذربایجانغربی با اشاره به فوت ۳ نفر بر اثر زمینلرزه ۵.۹ ریشتری خوی که یکی از آنها به علت سکته قلبی بوده است، ادامه داد: ۸۱۶ نفر تا صبح امروز (دیروز) به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که از این تعداد، ۶۴ نفر به بیمارستانهای آذربایجان شرقی، ارومیه و سلماس ارجاع شده و ۶۰ نفر نیز در خوی بستری هستند. محمدصادق معتمدیان افزود: برآورد اولیه این است که واحدهای مسکونی ۷۰ روستا از ۲۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیدند که البته آسیب در مناطق شهری نسبت به ۲ زلزله قبل بیشتر بوده و خسارتهایی در داخل شهر خوی و شهر فیرورق گزارش شده است.
همچنین رئیس پلیس راه انتظامی استان نیز با اشاره به برقراری امنیت ترافیکی در شهرستان خوی با حضور جهادی پلیس گفت: با توجه به وقوع پسلرزههای متعدد در شهرستان خوی، ترافیک نیمهروان در محورها وجود دارد و مشکل خاصی در جادهها نداریم. رضا پناهیمقدم گفت: با توجه به وقوع زلزله در شهرستان خوی، بلافاصله تیمهای پلیس راه در محورهای مواصلاتی و جادههای منتهی به این شهرستان حضور یافته و نسبت به روانسازی ترافیکی جادهها اقدام کردند.
* تشکیل قرارگاه امداد و نجات برای کمک به زلزلهزدگان
سرتیپ علی حاجیلو، فرمانده قرارگاه منطقهای شمالغرب ارتش از تشکیل قرارگاه امداد و نجات امام زمان(عج) برای کمک و یاری مردم آسیبدیده از زلزله شهرستان خوی خبر داد. وی افزود: فعالیتهای این قرارگاه شامل اسکان موقت مردم، تامین غذای گرم و آب آشامیدنی، طبخ نان، آواربرداری، همچنین احداث بیمارستان صحرایی خواهد بود.
* مردم نگران تأمین سوخت مورد نیاز خود نباشند
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه با اشاره به توزیع مناسب بنزین در مناطق زلزلهزده شهرستان خوی گفت: سوخت کافی در منطقه ذخیرهسازی شده است و مردم نگران تأمین سوخت مورد نیاز خود نباشند. احمد مجرد، مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه اظهار داشت: از شامگاه شنبه تاکنون یک میلیون و 300 هزار لیتر بنزین در مناطق زلزلهزده شهرستان خوی توزیع شده که 420 هزار لیتر از این مقدار تاکنون به مصرف رسیده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه خاطرنشان کرد: هماکنون عرضه بنزین و نفتگاز در 17 جایگاه شهرستان خوی در حال انجام است و کمبودی وجود ندارد.
* ۱۹ اردوگاه اسکان اضطراری در خوی برپا شد
رئیس جمعیت هلالاحمر اهم اقدامات هلالاحمر در امدادرسانی به زلزلهزدگان خوی را تشریح کرد و گفت: ۱۹ اردوگاه اسکان اضطراری در این شهرستان برپا شد. پیرحسین کولیوند اظهار داشت: بعد از تایید خبر وقوع زلزله، 7 تیم ارزیاب به شهرستان خوی اعزام شد. همچنین پس از ارزیابی اولیه در استان آذربایجان غربی، وضعیت قرمز و در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، زنجان، قزوین، تهران، گیلان و مازندران، وضعیت نارنجی اعلام شده است. وی ادامه داد: فراخوان اعضای سامانه مدیریت پاسخگویی اضطراری سازمان، استان آذربایجان غربی و استانهای معین و تشکیل جلسه پاسخ اضطراری به حوادث و سوانح در محل EOC سازمان و استان حادثهدیده و استانهای معین از اقدامات دیگری بود که بلافاصله انجام شد. کولیوند افزود: تبادل اطلاعات با مراکز فرماندهی عملیات اورژانس و سازمان راهداری کشور توسط سازمان و هلالاحمر استان آذربایجان غربی در گامهای بعدی انجام شد. رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به حضور میدانی در مناطق زلزلهزده به همراه سرپرست سازمان امداد و نجات، افزود: اعزام ۵ تیم ارزیاب ستادی از سازمان امداد و نجات، آمادهباش تیمهای امداد هوایی استانهای معین و اعزام تیمهای آنست از استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، تهران، زنجان، همدان و سازمان امداد و نجات، برپایی اردوگاههای اسکان اضطراری در سطح شهرستان خوی در ۱۹ منطقه و آغاز مرحله توزیع اقلام امدادی در بین آسیبدیدگان در روستاها طی ساعات ابتدایی پس از زلزله، از دیگر اقدامات جمعیت هلالاحمر در این زمینلرزه بوده است. رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به توزیع هزار و ۶۶۴ دستگاه چادر، شامل ۴۷۶ چادر مسافرتی و هزار و ۱۸۸ چادر امدادی، ادامه داد: همچنین ۶۰ شعله والور، ۲۸۰ بخاری برقی، ۲۸۰ بسته غذای ۷۲ ساعته، ۲ هزار و ۲۹۹ تخته پتو و هزار و ۱۵ تخته موکت بین افراد آسیبدیده از زلزله توزیع شد.
* آواربرداری در خوی آغاز شد
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: عملیات آواربرداری واحدهای خسارتدیده در جریان زلزله اخیر خوی آغاز شده و ظرف یکی، دو روز آینده میزان کل خسارات را هم اعلام میکنیم. اکبر نیکزاد اظهار کرد: به دنبال زلزله ۵.۹ ریشتری شهرستان خوی در آذربایجان غربی، اکیپهای امدادی بنیاد مسکن در کنار تیمهای امداد و نجات هلالاحمر در تلاشند تا به زلزلهزدگان عزیز خدمات ارائه کنند. وی در ادامه افزود: هماکنون فرآیند تعیین خسارت توسط بنیاد مسکن به صورت خانه به خانه در حال انجام است و همزمان عملیات آواربرداری نیز آغاز شده است.
***
آمادهباش تیمهای درمان اضطراری برای امدادرسانی به زلزلهزدگان
معاون درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر از آمادهباش کامل تیمهای بهداشت و درمان اضطراری استانهای معین آذربایجان غربی برای خدمترسانی به زلزلهزدگان خوی خبر داد. پیمان نامدار درباره اقدامات معاونت بهداشت و درمان هلالاحمر برای امدادرسانی به شهروندان متاثر از زلزله گفت: به دستور رئیس جمعیت هلالاحمر که در حال حاضر در منطقه عملیاتی شهرستان خوی حضور دارد، از لحظات اولیه وقوع زمینلرزه تیمهای درمان اضطراری استانهای همجوار به حالت آمادهباش درآمدند. وی افزود: تیمهای درمان اضطراری قزوین، زنجان، اردبیل، کردستان و آذربایجان شرقی با سامانههای درمان بهداشت و درمان تروما به صورت مجهز آماده بوده تا در اسرع وقت در منطقه حاضر شوند اما به علت اینکه زیرساختهای بهداشتی و درمانی در شهرستان خوی آسیبی ندیده است، تاکنون نیاز به حضور این تیمها در منطقه نبوده اما همچنان در حالت آمادهباش قرار دارند تا در صورت نیاز به منطقه اعزام شوند. نامدار خاطرنشان کرد: این تیمها شامل پزشک، پرستار، ماما، روانشناس و متخصصان تغذیه هستند که میتوانند خدمات ضروری را به متاثرین از زلزله ارائه دهند. بهداشت روان متاثرین از زلزله نیز مورد توجه است و تلاش میشود در تمامی حوزهها خدمترسانی شود.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی نسبت به شدت بارشها در هفته جاری هشدار نارنجی صادر کرد
احتمال وقوع سیل در ۲۲ استان
با فعال شدن سامانه جدید بارشی در کشور، اغلب استانها با بارش برف و باران روبهرو خواهند شد. در همین ارتباط سازمان هواشناسی نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیلها و جاری شدن روانآب بر اثر بارش برف و باران در ۲۲ استان هشدار داد. این سازمان با صدور هشدار نارنجی از تقویت سامانه بارشی، بارش باران و برف، رخداد مه، کاهش دید، در مناطق جنوبی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و در ارتفاعات و مناطق کوهستانی پدیده بهمن و کولاک برف خبر داد.
این وضعیت جوی در روز دوشنبه (امروز) در کرمانشاه، ایلام، لرستان، غرب کردستان، چهارمحالوبختیاری، نیمه شمالی کهگیلویهوبویراحمد و شمال و شرق خوزستان، روز سهشنبه (فردا) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، همدان، زنجان، قزوین، قم، مرکزی، البرز، تهران، غرب و جنوب اصفهان، شمال فارس، ارتفاعات غربی استانهای مازندران و سمنان و روز چهارشنبه ۱۲ بهمن در شمال و شرق خوزستان، چهارمحالوبختیاری، جنوب اصفهان، کهگیلویهوبویراحمد، شمال فارس و شمال خراسان رضوی مورد انتظار است. بر اثر این مخاطرات احتمال جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، آبگرفتگی معابر، اختلال در سفرهای بینشهری و داخل شهری، اختلال در فعالیتهای عمرانی، صاعقه، اختلال در حرکت ناوگان حملونقل و خسارت به صنعت کشاورزی و رخداد بهمن وجود دارد. سازمان هواشناسی کشور برای کاهش اثرات مخرب ناشی از این شرایط جوی پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایرکوچرو، نمکپاشی معابر و مدیریت مصرف و انتقال منابع انرژی بویژه گاز و برق، عدم توقف و تردد در حاشیه رودخانهها و مسیلها، پاکسازی آبروها و کانالهای عبور آب درونشهری، پاکسازی دهانه پلها، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی توسط شهرداریها، راهداریها، آب و فاضلاب شهری، دستگاههای امدادی و سایر دستگاههای اجرایی مسؤول را توصیه کرد.
* احتمال بارش سنگین برف و یخبندان در تهران
همچنین اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به یخبندان و لغزندگی مسیرها در پی بارش سنگین برف در استان تهران هشدار داد. این اداره با صدور هشدار نارنجیرنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی، بارش سنگین برف در نیمه شمالی استان، بارش شدید برف و باران در سایر مناطق، رخداد مه گاهی وزش باد شدید و در ارتفاعات کولاک برف خبر داد. این وضعیت جوی از اواخر وقت امروز تا ظهر چهارشنبه (۱۲ بهمن) مورد انتظار است. از این رو اداره کل هواشناسی استان تهران برای کاهش آسیبهای احتمالی ناشی از این شرایط جوی، پرهیز از سفرهای غیرضروری، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی مانند زنجیر چرخ و سوخت کافی و لوازم گرمایشی هنگام مسافرت با خودرو، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی، لایروبی کانالها، اتخاذ تمهیدات لازم در صنعت و کشاورزی برای جلوگیری از خسارات احتمالی و آمادگی دستگاههای خدمترسان شهری و جادهای و سایر ارگانها و سازمانهای ذیربط را توصیه کرد.
ارسال به دوستان
۱۳ روز متوالی آلودگی هوا در پایتخت
بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران پایتختنشینان ۱۳ روز متوالی آلودگی هوا را تجربه کردهاند. طی این روزها 8 روز هوای ناسالم برای تمام گروهها و ۵ روز برای گروههای حساس بوده است. بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، از ۲۶ دی تا دیروز (یکشنبه) تهرانیها هوای آلوده تنفس کردهاند. در این ۱۳ روز متوالی 8 روز هوا برای تمام گروهها و ۵ روز برای گروههای حساس آلوده بوده است. آلاینده شاخص تمام این روزها ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بوده است. بر اساس مطالعات و تحقیقات دانشمندان، برای هر آلاینده یک حد مجاز تعریف میشود. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون آلاینده شاخص هوای تهران در روزهای سرد پایتخت است. به طور کلی عمدهترین منابع انتشار ذرات معلق نیز احتراق سوخت مانند سوزاندن زغالسنگ و چوب، خودروها بویژه خودروهای دیزلی فاقد فیلتر دوده و فرآیندهای صنعتی و کشاورزی است. ذرات معلق عموما در ماههای سرد سال کیفیت هوا را تحت تاثیر قرار میدهند. مطالعات علمی متعدد درباره ذرات معلق نشان میدهد قرار گرفتن در معرض این آلاینده باعث بروز مشکلات زیادی میشود. مرگ زودرس در مبتلایان به بیماریهای قلبی و ریوی، بروز حملات قلبی غیرکشنده، ضربات قلب نامنظم، ابتلا به سرطان ریه، تشدید آسم، کاهش عملکرد ریه و افزایش علائم تنفسی مشکلاتی است که آلودگی هوا برای سلامت انسان ایجاد میکند. در هوای ناسالم، همه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار میگیرند و حتی ممکن است گروههای حساس دچار عوارض شدیدتری شوند. بر اساس پیشبینی شرکت کنترل هوای تهران صبح دوشنبه (امروز) همزمان با آغاز تردد خودروها تاحدودی بر میزان غلظت ذرات معلق افزوده خواهد شد اما افزایش سرعت باد تا ساعات پایانی روز سبب کاهش غلظت ذرات معلق خواهد شد.
* دیزلیها؛ عامل اصلی آلودگی هوای پایتخت
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به نقش پررنگ آلایندگی خودروهای دیزلی و کیفیت سوخت بر آلودگی هوا گفت: اگر موتوسیکلت برقی به چرخه حملونقل اضافه شود، حدود ۲۷۰ کیلوگرم از آلایندههای گازی و ذرات معلق در سال کاهش مییابد. محمدمهدی میرزاییقمی در گفتوگو با ایسنا درباره برقی شدن «موتوسیکلتهای کار» بر اساس پروژههای هدفگذاری شده بیست و دومین شنبه امید و افتخار با موضوع حملونقل پاک اظهار کرد: پروژه برقیسازی موتوسیکلتها تاثیر قابل توجهی بر کاهش آلودگی هوا دارد. بر اساس محاسبات انجام شده، اگر موتوسیکلت برقی به چرخه حملونقل اضافه شود، حدود ۲۷۰ کیلوگرم از آلایندههای گازی و ذرات معلق به شکل سالانه کاهش مییابد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آلاینده معیار، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است، گفت: یکی از دلایل اصلی تولید این آلاینده، وسایل نقلیه دیزلی اعم از سبک، سنگین و نیمهسنگین است.
میرزاییقمی ادامه داد: وانت، ون، مینیبوس و کامیونهای سنگین دیزلی سهم ۳۳ درصدی در انتشار ذرات معلق دارند. بر این اساس عامل اصلی آلودگی هوای شهر تهران وسایل نقلیه دیزلی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|