|
اخبار
رئیس پلیس راهور فراجا خبر داد
هوشمندسازی تابلوهای راهنمایی و رانندگی در کلانشهرها
رئیس پلیس راهور فراجا از برنامهریزی برای هوشمند شدن تابلوهای راهنمایی و رانندگی خبر داد. سردار سیدکمال هادیانفر در گفتوگو با ایسنا، درباره استفاده از تابلوهای هوشمند راهنمایی و رانندگی در معابر و تاثیر آن بر ترافیک گفت: هوشمندسازی و استفاده از دانش روز از مواردی است که در پلیس راهنمایی و رانندگی آغاز شده، از جمله میتوان به اجرای طرح کروکی الکترونیک، استفاده از پهپاد در مدیریت ترافیک، ارائه خدمات شمارهگذاری و تعویض پلاک به شکل برخط اشاره کرد. در همین راستا هوشمندسازی تابلوهای راهنمایی و رانندگی در معابر جزو مواردی است که فاز اول آن در کلانشهرها در دستورکار پلیس راهنمایی و رانندگی و دیگر دستگاههای مسؤول قرار گرفته است. وی با بیان اینکه تهران در استفاده از تابلوهای هوشمند پیشتاز بوده است، گفت: علاوه بر تهران در اصفهان، شیراز، مشهد و... نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده و البته اقداماتی نیز باقی مانده که باید انجام شود. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا درباره اینکه آیا استفاده از چراغهای «الایدی» در تابلو نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت یا خیر، گفت: از این چراغها نیز استفاده خواهد شد، در بحث هوشمندسازی تابلوهای راهنمایی و رانندگی باید مواردی مانند امکان بهروزرسانی برخی تابلوها در شرایط متفاوت مد نظر قرار بگیرد و به عنوان مثال بتوان سرعت مجاز را با توجه به وضعیت ترافیک در مسیرها به رانندگان اعلام کرد. هادیانفر ادامه داد: همچنین این تابلوها باید دید روز و دید شب را کامل کند و به گونهای باشد که در تمام ساعات روز قابلیت رویت از سوی رانندگان را داشته باشد و بتواند به صورت هوشمند به آنان اطلاعرسانی کند. وی افزود: هوشمند شدن تابلوها قطعا تاثیر زیادی در مدیریت ترافیک و حتی جلوگیری از تصادفات خواهد داشت.
***
مردم امسال ۱۳ هزار میلیارد تومان به نیازمندان کمک کردند
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) از کمک ۱۳ هزار میلیارد تومانی مردم به نیازمندان و مددجویان خبر داد. حبیبالله آسوده اظهار کرد: مردم و خیران در مجموع امسال ۱۳ هزار میلیارد تومان به نیازمندان و مددجویان کمک کردند. وی ادامه داد: از مجموع این میزان کمک مردمی، 7 هزار میلیارد تومان توسط مراکز نیکوکاری جمع شد و همین مراکز این کمکها را بین مردم توزیع کردند. آسوده اظهار کرد: ۱۰ هزار مرکز نیکوکاری مجوزدار زیر پوشش کمیته امداد داریم که ۵۰ درصد آنها مسجدمحور بوده و کمکها را بین مردم توزیع میکنند. وی یادآور شد: امسال 2 هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۴۲۰ هزار یتیم زیر ۱۸ سال به صورت مستقیم کمک شده است. آسوده با بیان اینکه کمیته امداد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانواده را تحت پوشش حمایتی خود دارد، اضافه کرد: مردم امسال ۶۰۰ میلیارد تومان از طریق صدقات کمک کردند. معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان البرز افزود: آثار بسیاری را در تامین معیشت فقرا از طریق زکات شاهد هستیم که باید مردم با این آثار آشنا شوند. وی بیان کرد: 7 درصد زکات جمعآوری شده صرف امور عمرانی و طرحهای خدماتی سازمان و مابقی آن صرف تامین نیاز فقرا میشود.
***
زلزله 5.2 ریشتری در فارس بدون خسارت و مصدوم
سرپرست سازمان امداد و نجات هلالاحمر از وقوع زلزله 5.2 ریشتری در استان خبر داد. بابک محمودی با اشاره به وقوع زلزله 5.2 ریشتری سهشنبه دوم اسفندماه، در شهرستان «درز» مرز بین استان فارس و هرمزگان گفت: این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوست. وی ادامه داد: تیمهای جستوجو به منطقه و محل وقوع زلزله اعزام شده است. با گذشت بیش از 2 ساعت از وقوع زلزله، سرپرست امداد و نجات هلالاحمر در گزارش جدیدی اعلام کرد براساس گزارش تیمهای ارزیابی اعزامی به محل حادثه، تا این لحظه خسارت جانی و مالی نداشته است. به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز در زلزله 5.2 ریشتری فارس هنوز مصدومی گزارش نشده است. همچنین درویشی مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان فارس با اشاره به اعزام ۳ تیم جستوجو و نجات به محل وقوع زلزله، گفت: این زلزله در استان هرمزگان هم احساس شده است. طی ارتباطی که با مدیرعامل هلالاحمر استان هرمزگان برقرار شد، خوشبختانه این زلزله هیچ خسارتی در هرمزگان نداشته است. به گفته این مقام مسؤول، امدادگران جمعیت هلالاحمر استان فارس، در تمام شعب و پایگاهها در حالت آمادهباش قرار دارند.
***
تقدیر از همراه اول به دلیل مسؤولیتپذیری در حوزه سلامت
همراه اول تندیس سیمین جشنواره ملی «صنعت سلامت محور» را دریافت کرد و بابت مسؤولیتپذیری و تابآوری سازمانی در دوران «کووید-۱۹» و همچنین مسؤولیت اجتماعی سازمان در حوزه سلامت مورد تقدیر قرار گرفت. پنجمین جشنواره ملی صنعت سلامتمحور یکم اسفند، با حضور شرکتهای بزرگ صنعتی مسؤولیتپذیر در حوزه سلامت کشور در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این مراسم همراه اول به عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه توانست در این رویداد که بهطور جدی بهدنبال تعیین جهت در اولویتهای بنگاههای اقتصادی به منظور ارتقای سلامت تولیدات و خدمات بود، «تندیس سیمین 3 ستاره» را کسب کند. همچنین هیات داوران این جشنواره پس از پایش سازمانهای مسؤولیتپذیر و پاسخگو در حوزه سلامت کشور، با اعطای 2 تقدیرنامه «مسؤولیتپذیری و تابآوری سازمان در دوران «کووید-۱۹» و پاندمی بیماریهای نوظهور» و «مسؤولیت اجتماعی سازمان در حوزه سلامت» به همراه اول بابت اقدامات شایسته و دستاوردهای موثر این شرکت تقدیر و تجلیل کرد.
ارسال به دوستان
تکمیل بیش از ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی تا پایان سال
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، ارتقای نظام شبکه و توسعه زیرساختهای بهداشتی را از سیاستهای اصلی وزارت بهداشت خواند و از تکمیل بیش از ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی تا پایان سال خبر داد. دکتر بهروز رحیمی گفت: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران به بلوغ و بالندگی خوبی رسیده و در سال جاری نیز پروژههای بهداشتی، درمانی، آموزشی و رفاهی متعددی برای مردم به بهرهبرداری رسیده است.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی: نزولات جوی در 2 ماه گذشته ۲۰ درصد بیش از حد نرمال بوده است
بارشهای فرا نرمال
با ورود سامانه جدید، سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و باران در ۲۱ استان، طغیان رودخانهها و آبگرفتگی معابر هشدار داد
پس از بارشهای کمسابقه برف در اواخر بهمن که ارتفاع آن در برخی مناطق کشور به بیش از 3 متر رسید، سازمان هواشناسی با صدور هشدار جوی، از نفوذ سامانه جدید بارشی، کاهش نسبی دما و وزش باد شدید از بعدازظهر فردا خبر داد که 21 استان را در بر خواهد گرفت. گزارشها حاکی است که بارش زمستانه در برخی مناطق فراتر از نرمال ثبت و موجب بهبود ذخایر آبی، تأمین آبخوانها و ورودی آب به سدها شده است به طوری که هماکنون 15 درصد از کل مساحت کشور پوشیده از برف است. در همین ارتباط رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره وضعیت بارشها گفت: بارشهای زمستانی به طور میانگین ۲۰ درصد بیش از حد نرمال بوده است. احد وظیفه با بیان اینکه از ابتدای زمستان تاکنون به طور میانگین حدود ۸۰ میلیمتر بارندگی دریافت کردهایم، گفت: بر اساس آمارها در چنین شرایطی نیاز به دریافت میانگین ۶۵ میلیمتر بارندگی بود اما در زمستان جاری با دریافت به طور میانگین ۸۰ میلیمتر بارندگی میتوان گفت بارشهای زمستانی ۲۰ درصد بیش از حد نرمال بوده است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با تاکید براینکه افزایش بارندگی مختص به بارشهای زمستانی است، گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون به طور میانگین ۱۱۲ میلیمتر بارندگی ثبت شده است که نسبت به بارندگیهای ۱۲۵ میلیمتری بلندمدت حدود ۱۲ میلیمتر کمتر است. وی اظهار کرد: در مناطق جنوب غرب و جنوب کشور همچون استانهای بوشهر، فارس، کهگیلویهوبویراحمد وچهارمحالوبختیاری بارندگیها در حد نرمال و حتی بیش از نرمال بوده است اما استانهایی همچون سیستانوبلوچستان، خراسان رضوی، سمنان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، مازندران، گلستان و گیلان با کمبارشی مواجه هستند. وظیفه ادامه داد: به طور مثال در استان تهران میزان بارندگیها ۴۳ درصد و قزوین نیز به همین میزان زیر حد نرمال است. در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خراسان رضوی نیز بارشها ۵۰ درصد کمتر از نرمال بوده، بنابراین میزان بارندگی در برخی استانها کمتر از حد نرمال است. وی افزود: در برخی مناطق کوهستانی و ارتفاعات نیز که دما پایینتر از حد نرمال است، بارندگیهایی به صورت برف ثبت شد که از جمله این مناطق میتوان به چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، ارتفاعات لرستان، ارتفاعات و شرق خوزستان و حوزه زاگرس مرکزی اشاره کرد که مناطق برفگیری هستند و پس از سامانههای بارشی که پی در پی کشور را درگیر کرد، بارش در آن مناطق به بیش از ۲ متر نیز رسید. وی همچنین درباره وضعیت دما در ماههای آینده گفت: طی هفته آینده و ماههای آینده که رو به فصل گرما و افزایش دما میرویم، دمای نرمال و بالاتر از حد نرمال برای غالب نقاط کشور پیشبینی میشود. وظیفه افزود: به طور کلی تا ۳ ماه آینده و همچنین اردیبهشت سال آینده، در جنوب کشور بارندگیهای نرمال و حتی بیش از حد نرمال مورد انتظار است. وی به ایسنا گفت: در نیمه شمالی کشور تاکنون بارندگی مناسبی نداشتهایم. چند سامانه بارشی که در بهمنماه کشور را درگیر کرد نیز نتوانست کمبارشیهای پاییز را در نیمه شمالی کشور جبران کند.
* احتمال بالا آمدن سطح رودخانهها و آبگرفتگی معابر
سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و باران و لغزندگی جادهها و کولاک برف و سقوط بهمن در ۲۱ استان هشدار داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد از نفوذ سامانه بارشی، بارش باران یا برف، کاهش نسبی دما، کاهش شعاع دید و وزش باد شدید موقتی از بعدازظهر پنجشنبه تا جمعه ۵ اسفند خبر داد. این شرایط جوی روز پنجشنبه در شمال کرمان، آذربایجان شرقی، شمال اردبیل، گیلان، غرب مازندران، چهارمحالوبختیاری، نیمهشمالی فارس، کهگیلویهوبویراحمد، جنوب اصفهان، جنوب یزد و شمال کرمان و جمعه در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، نیمه شمالی کرمان، خراسان جنوبی و شمال سیستانوبلوچستان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری و ارتفاعات استانهای سمنان، تهران، البرز، قزوین و زنجان مورد انتظار است. بر اثر این مخاطره جوی اختلال در تردد جادهای، لغزندگی جادهها، پدیده مه، کولاک، سقوط بهمن در مناطق مستعد، احتمال ریزش سنگ در جادههای کوهستانی، بالا آمدن سطح آب رودخانهها و مسیلها و آبگرفتگی محدود معابر عمومی پیشبینی میشود.
این سازمان برای کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی احتیاط در سفرهای بینشهری و به همراه داشتن تجهیزات زمستانی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، احتیاط در فعالیتهای کشاورزی، مدیریت در مصرف منابع انرژی و آمادگی ارگانهای امدادی و راهداری برای کمک به آسیبدیدگان احتمالی را توصیه میکند.
* بارش باران در نقاط مختلف کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در نقاط مختلف کشور و احتمال وقوع بهمن در دامنههای البرز و زاگرس مرکزی خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: چهارشنبه (امروز) در اغلب نقاط کشور جوی پایدار حاکم است. وی اظهار داشت: طی روزهای پنجشنبه و جمعه در نوار شمالی کشور کاهش ۸ تا ۱۰ درجهای دما و بارش پراکنده نزولات جوی رخ خواهد داد. وی درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران چهارشنبه (امروز) صاف همراه با وزش باد، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد و روز پنجشنبه صاف همراه با وزش باد با احتمال وزش باد شدید با حداقل دمای ۴ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. بنا به این گزارش، سازمان هواشناسی با صدور هشدار وقوع بهمن در ارتفاعات و احتمال انسداد گذرگاههای کوهستانی از کاهش ۸ تا ۱۰ درجهای دما در نوار شمالی کشور خبر داد.
ارسال به دوستان
توقیف شناور حامل سلاح آمریکایی در خلیجفارس؛ ۱۴۵ قاچاقچی دستگیر شدند
کشف میلیاردها تومان کالای قاچاق در مرزها
با اجرای طرح رعد در مرزهای کشور که از 20 بهمن گذشته شروع شده است، ۸۱ فروند شناور مملو از کالای قاچاق در این مدت توقیف و ۱۴۵ قاچاقچی نیز دستگیر شدهاند. فرمانده مرزبانی فراجا گفت: مرزبانی جمهوری اسلامی از ابتدای سال تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق کشف و ضبط کرده است که در محاکم قضایی جرایم سنگینی به آنان تعلق میگیرد.
سردار احمدعلی گودرزی دیروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ورود کالای قاچاق باعث تضعیف بنیاد اقتصادی تمام کشورهاست که سوداگران به شکل ناپسند با وارد کردن کالاهای ممنوع به کشور این عمل را انجام میدهند. وی خاطرنشان کرد: به منظور دستیابی به امنیت بیشتر در مرزها از ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ طرح رعد به مرحله اجرا رسیده که در این راستا ۸۱ فروند شناور که مملو از کالای قاچاق است توقیف شده است. سردار گودرزی افزود: در هفته گذشته بیش از ۷ هزار میلیارد ریال کالای قاچاق در داخل کشور کشف شد، همچنین در ۲۴ ساعت گذشته در استان هرمزگان و بوشهر بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت قاچاق به صورت عمده کشف شده است.
فرمانده مرزبانی فراجا بیان کرد: در این طرح همچنین سیستمهای الکترونیکی که از طریق وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است از جمله رادارها و دوربینهای پیشرفته برای پایش ساحل و اندازهگیری عمق آبهای سرزمینی کشور استفاده میشود. سردار گورزی در ادامه بیان کرد: ضبط شناوری در استان بوشهر با بیش از ۵ هزار قمه و شمشیر ساخت کشور آمریکا که در برخورد با خون برندهتر میشوند، همچنین قریب به ۳ هزار قبضه سلاح جنگی که با هدف رسیدن به دست اغتشاشگران تولید شده بود، با درایت نیروهای ما طی چند ماه اخیر کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد: همچنین قریب به ۶۰ تن مواد مخدر تاکنون در مرزهای ایران در سال ۱۴۰۱ کشف و ضبط شده است. فرمانده مرزبانی فراجا در ادامه از اجرای طرح رعد ۱۰ در مرزهای کشور خبر داد و با اشاره به عملیات گسترده در دریا و دستگیری ۱۴۵ قاچاقچی گفت: در این طرح ضمن استفاده از نیروهای جوان و باتجربه از سیستمهای الکترونیکی و اپتیکی که به دست توانای جوانان ایران اسلامی مانند رادارهای پیشرفته و دوربینهای قوی برای پایش تصویری ساحل و عمق آبهای سرزمینی و اقتصادی کشور ساخته، استفاده شده است.
وی اظهار کرد: در ماههای پایانی سال اقدامات مرزبانی در برخورد با قاچاقچیان تشدید شده و این روند ادامه خواهد داشت.
***
بیش از ۹۲ درصد کشفیات مواد مخدر جهان در ایران
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان در همسایگی ایران تولید میشود. سردار اسکندر مومنی در آیین افتتاح طرح «یاریگران زندگی در روستا» در سمنان ابراز داشت: بیش از ۳۰ درصد افرادی که درگیر مواد مخدر شدند باور نداشتند با 3-2 بار مصرف معتاد شوند. وی افزود: تمرکز در آموزش جوانان و اقشار مختلف جامعه در زمینه آگاهیبخشی و توانمندسازی و مهارت «نه گفتن» در پیشگیری از اعتیاد موثر است. سردار مومنی یادآور شد: طبق آمار جهانی بیش از ۹۲ درصد کشف مواد مخدر، ۵۲ درصد کشف مرفین و ۲۷ درصد کشف هروئین جهان در ایران صورت میگیرد. وی با بیان اینکه عامل ۵۵ درصد طلاقها در ایران اعتیاد است، گفت: اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه عاملی مهم در مبارزه با مواد مخدر و نیازمند همراهی بخشهای مختلف است. به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری، آموزش و آگاهیبخشی لازمه مقابله با درگیری جوانان با اعتیاد است و باید با اولویت آموزش و پرورش، محلات و روستاها اجرا شود. وی اضافه کرد: طرح «یاریگران زندگی» در استان سمنان و ۴ استان کشور به منظور مبارزه با مواد مخدر در ۴ حوزه پیشگیری، درمان، مقابله و توانمندسازی با حمایتهای دولت سیزدهم اجرا شد و در استانهای دیگر نیز اجرا میشود. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: با اجرای طرح «یاریگران زندگی» در بین اقشار مختلف جامعه در مبارزه با مواد مخدر میتوان به نتیجههای مطلوب دست یافت و پیشبینی میشود در گام اول آهنگ شیوع اعتیاد با اجرای طرح یاریگران زندگی متوقف شود. وی با بیان اینکه اعتیاد منشأ بسیاری از آسیبهای اجتماعی است، تاکید کرد: مبارزه با مواد مخدر نیازمند همراهی بخشهای مختلف در زمینه مقابله، مبارزه و پیشگیری است. طرح «یاریگران زندگی» با هدف خودمراقبتی و یاریرسانی دانشآموزان نسبت به یکدیگر برای پیشگیری از اعتیاد بین این گروه از جامعه برنامهریزی شده تا بتوانند با همراهی و همفکری در برابر این بلای خانمانسوز و آسیبهای اجتماعی ایمن بمانند.
* آغاز مأموریتهای ویژه «پهپادها» برای مبارزه با مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا با تشریح مأموریت پهپادها در پلیس مبارزه با مواد مخدر، از آغاز ماموریتهای ویژه «پهپادها» برای ردیابی و شناسایی شبکههای قاچاق مواد مخدر از سال آینده خبر داد. سردار مجید کریمی اظهار کرد: در گذشته پلیس از «پهپادها» برای برخی ماموریتها استفاده میکرد اما فرمانده کل انتظامی دستور دادهاند پهپادها در زمینه شناسایی و ردیابی قاچاقچیان بهکارگیری شوند. وی افزود: درگذشته ماموریت پهپادها محدود بود و در داخل کشور و مناطق مرزی بهکارگیری میشدند اما قرار است برنامه ویژهای برای پرندهها در پلیس مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شود. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه «نظر فرماندهکل انتظامی بر این است تا از پهپادها به صورت ویژهای در ماموریتهای مبارزه با مواد مخدر استفاده کنیم»، خاطرنشان کرد: سال 1402 عملیات ویژه پهپادها در پلیس مبارزه با مواد مخدر آغاز میشود و سعی داریم با استفاده از فناوریهای نوین به صورت جدیتر با خرید و فروش و ورود مواد مخدر به کشور مقابله کنیم. کریمی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تغییرات در حوزه ماموریت پهپادها است یا تعداد آنها، گفت: قرار است به تعداد پهپادهای پلیس مبارزه با مواد مخدر اضافه شود تا در ماموریتهای اصلی بتوانیم از آنها استفاده کنیم. وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه ماموریت پهپادهای ستاد مبارزه با مواد مخدر چیست، گفت: ردیابی، ردزنی و شناسایی باندها و شبکههای قاچاق، بویژه در بخشهای کویری کشور از ماموریتهای اصلی این پهپادهاست.
ارسال به دوستان
سهم سوابق تحصیلی در کنکوربه ۶۰ درصد میرسد
تأثیر نمرات تحصیلی در قبولی کنکور
کنکور دیگر چون گذشته به صورت یکمرحلهای برگزار نمیشود، بلکه دومرحلهای است و چنانچه نمرات تحصیلی دوران دبیرستان مناسب نباشد، قبولی در کنکور سراسری برای شرکتکنندگان در این آزمون، سخت خواهد شد؛ این در حالی است که سهم سوابق تحصیلی در سال 1404 قرار است به 60 درصد برسد. مدیرکل دفتر متوسطه دوم نظری وزارت آموزشوپرورش اظهارکرد: سهم سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ شامل پایه یازدهم و دوازدهم خواهد بود و به ۶۰ درصد قطعی میرسد. عباس سلطانیان درباره مصوبه سهم ۴۰ تا ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ۳ سال آینده گفت: طبق مصوبه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال گذشته و مصوبه ۸۵۵ و ۸۶۳ سال ۱۴۰۱ که به تمام مدارس کشور ابلاغ شده، کنکور به صورت نقطهای در یک روز برگزار نخواهد شد. وی اعمال قطعی سوابق تحصیل دانشآموزان را از مهمترین تغییرات کنکور در این مصوبه عنوان کرد و افزود: منظور از سابقه تحصیلی دانشآموزان در کنکور، نمرات دروس عمومی و تخصصی دوره دوم متوسطه است که امتحانات آن به شیوه نهایی و سراسری و تشریحی برگزار میشود نه امتحانات داخلی. سلطانیان اضافه کرد: در حال حاضر پایه دوازدهم تحصیلی در رشته ریاضی فیزیک ۱۱ عنوان درس نهایی، رشته علوم تجربی ۱۰ عنوان، رشته علوم انسانی ۱۱ عنوان و رشته علوم و معارف اسلامی هم ۱۱ عنوان درس نهایی دارد که همه این درسها با ضرایب تعیینشده از سوی وزارت آموزشوپرورش جزو سوابق تحصیلی دانشآموزان محسوب میشود و در کنکور ۱۴۰۲ نیز سهم سوابق تحصیلی دانشآموزان فقط شامل پایه دوازدهم ۴۰ درصد است. وی سهم سوابق تحصیلی دانشآموزان در کنکور ۱۴۰۲ را فقط شامل پایه دوازدهم و ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: سهم سوابق تحصیلی در دوره بعد کنکور نیز مربوط به پایه دوازدهم خواهد بود. سلطانیان اظهار کرد: تاثیر سوابق تحصیلی در سال ۱۴۰۳ از ۴۰ به ۵۰ درصد افزایش پیدا میکند و در کنکور سال ۱۴۰۴ نیز این سهم به ۶۰ درصد قطعی و شامل پایه یازدهم و دوازدهم میرسد و سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۵ نیز شامل هر ۳ پایه دهم، یازدهم و دوازدهم خواهد بود. وی هدف اصلی این کار را تدریجی کردن پذیرش در دانشگاهها و کاهش اضطراب داوطلبان و خانوادهها عنوان کرد و گفت: طبق بخشنامهای که به دبیرستانها ابلاغ کردیم، فردی که سابقه تحصیلی دارد به شرط فارغالتحصیلی میتواند یک بار دیگر نسبت به ترمیم و ارتقای نمرات خود و شرکت در امتحانات نهایی اقدام کند. وی یادآور شد: دانشآموزی که در رشته ریاضی فیزیک تحصیل میکند اما قصد شرکت در آزمون گروه علوم انسانی را دارد، باید سوابق تحصیلی مرتبط با گروه علوم انسانی را برای خود تولید کند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|