|
اخبار
سپاه پاسداران ضامن امنیت ایران است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سپاه پاسداران ضامن امنیت و آرامش این آب و خاک و مایه دلگرمی مستضعفان سراسر جهان است.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز گذشته ضمن تبریک و تهنیت فرا رسیدن میلاد با برکت امام حسین(ع) و روز پاسدار به ملت شریف ایران اسلامی و پاسداران جان برکف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: سپاه پاسداران چشم و چراغ ملت ایران و ضامن امنیت و آرامش این آب و خاک و مایه دلگرمی مستضعفان سراسر جهان است.
وی افزود: سپاه پاسداران همواره در حوادث و بلایا از قبیل سیل و زلزله و هر جایی که مردم به کمک نیاز داشتهاند، نه فقط در قالب یک نیروی نظامی، بلکه همچون یک سازمان عظیم اجتماعی بدون فرق قائل شدن میان افراد به یاری آحاد ملت شتافته و بار مشکلات را از روی دوش مردم برداشته است. رئیس مجلس تصریح کرد: موفقیتهای پاسداران شجاع، مومن و متعهد سپاه عصبانیت دشمنان ایران و دشمنان امت اسلامی را برانگیخته و مکر و حیله سلطهگران را به خودشان برگردانده است. هر برگه از تاریخ غرورآفرین سپاه پاسداران به خون دلیرمردانی آغشته است که از جان و مال خود در راه دفاع از آرمانهای اسلام و انقلاب اسلامی گذشتهاند و خط سرخ مقاومت را زنده نگه داشتهاند.
قالیباف تاکید کرد: به پاسداران غیور انقلاب اسلامی افتخار میکنیم و قدردان رشادت و ازخودگذشتگی یکایک آنها هستیم.
***
آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی شد
رئیس جمهور در حکمی با عنایت به تخصص و تجربیات ارزشمند و به استناد ماده ۲ آییننامه داخلی شورای عالی فضای مجازی کشور مصوب ۱۰ تیر ۱۳۹۱ و ماده ۷ اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی کشور مصوب ۳۱ تیر ۱۳۹۱ آن شورا، موافقت اعضای شورا و تصویب مقام معظم رهبری، سیدمحمدامین آقامیری را به عنوان دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور منصوب کرد.
بر اساس این حکم اهم انتظارات از دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی به شرح زیر است:
۱- تحقق دولت هوشمند و حکمرانی فناورانه و مبتنی بر «داده» به منظور بسط عدالت و شفافیت
۲- ارتقای مشارکت اجتماعی و تسهیل زندگی مردم از طریق توسعه خدمات هوشمند دیجیتال
۳- تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات
۴- تقویت سیاستهای صیانت از حریم خصوصی کاربران و امنیت سایبری
۵- تلاش برای حضور خدمات، محصولات و سکوهای ایرانی در سطح جهانی با تاکید بر کشورهای منطقه و جوامع دارای ارزشهای مشترک فرهنگی - اجتماعی
۶- حمایت حداکثری از مراکز علمی تحقیقاتی دانشگاهی و نیز شرکتهای دانشبنیان فعال در عرصه مجازی با سیاستگذاری هوشمندانه و روزآمد با تاکید بر توسعه هوش مصنوعی
۷- گسترش صنایع هوشمند و رشد کارآفرینی و نوآوری بخش خصوصی و مردمی
۸- توجه ویژه به اقتصاد دیجیتال و رشد سهم آن در اقتصاد و تولید ملی
۹- دیپلماسی و تعامل فعال بینالمللی برای پیشبرد اهداف مصوبه
۱۰- مواجهه هوشمندانه با فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی با رویکرد بسط فرهنگ ایرانی - اسلامی بالاخص در زمینه سبک زندگی و مقابله مؤثر با تهاجم فکری - فرهنگی دشمن
۱۱- بازنگری در سیاستهای مسدودسازی فضای مجازی با تاکید بر ارزشهای دینی و انقلابی و توجه به اقتضائات نوین فضای مجازی
۱۲- تحول در دبیرخانه و مرکز ملی با استفاده از ظرفیت نیروهای جوان، نخبه، مومن و انقلابی
۱۳- تلاش برای تحقق کامل سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی
همچنین بر اساس این حکم همه دستگاهها و نهادهای ذیربط حداکثر هماهنگی را در تحقق ماموریتهای فوق خواهند داشت.
***
دشمن تلاشهای متعددی برای خرابکاری در مراکز حساس کشور داشته است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از حضور معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات در جلسه ظهر روز گذشته این کمیسیون خبر داد و گفت: بر اساس گزارش ارائهشده، سرویسهای اطلاعاتی دشمن تلاشهای متعددی در کسب اطلاع، نفوذ و خرابکاری در مراکز حساس و مهم کشور داشتهاند که عمده این موارد با هوشیاری نهادهای امنیتی کشورمان بیاثر شده است.
ابوالفضل عمویی با اشاره به جلسه ظهر دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی جلسهای با حضور معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات جهت ارائه گزارشی از اقدامات اخیر و اشراف این معاونت در مقابله با برنامههای سرویسهای اطلاعاتی حریف از جمله صهیونیستها داشت.
وی توضیح داد: بر اساس گزارش ارائه شده، سرویسهای اطلاعاتی دشمن تلاشهای متعددی در کسب اطلاع، نفوذ و خرابکاری در مراکز حساس و مهم کشور داشتهاند که عمده این موارد با هوشیاری نهادهای امنیتی کشورمان بیاثر شده است و در موارد خاصی در طراحیهای فریب اطلاعاتی جمهوری اسلامی گرفتار شدهاند. عمویی ادامه داد: بر اساس گفتههای مقامات معاونت ضدجاسوسی، ضربه به صنایع نظامی، نفوذ در مراودات اقتصادی به منظور ایجاد بحران و سازماندهی آشوبگران از جمله برنامههای سرویسهای متخاصم بوده که وزارت اطلاعات در حال مقابله با آنهاست.
ارسال به دوستان
مدعیان اصلاحات انسجام ملی را برنمیتابند
عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بیانیهها و اظهارات اخیر برخی اصلاحطلبان درباره همهپرسی نشان میدهد آنان دنبال ایجاد آشوب و ناامنی در کشور هستند و انسجام ملی را برنمیتابند. حجتالاسلام علیرضا سلیمی در گفتوگو با مهر گفت: جای سوال است که چرا مدعیان اصلاحات که امروز بیانیه میدهند، در ماههای اخیر در مقابل حرفهای دشمنان سکوت کردند و اعلام برائت نکردند؟ برخی از آنها حتی از منافقین هم اعلام برائت نمیکنند. این افراد دم از اصلاح میزنند، در حالی که اصلاح چارچوب دارد.
ارسال به دوستان
جدیدترین موشک کروز ایرانی با برد 1650 کیلومتر عملیاتی شد
دست بلند پاوه
گروه سیاسی: قدرت موشکی ایران روز به روز در حال پیشرفت است به طوری که در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در زمره معدود کشورهایی قرار دارد که به فناوری موشکهای هایپرسونیک یا فراصوت دست یافته است. همین موضوع باعث میشود دشمنان ایران نسبت به قبل احساس خطر بیشتری کنند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در تازهترین سخنانش از رونمایی موشک کروز پاوه خبر داد و جزئیاتی درباره موشک هایپرسونیک ایرانی ارائه کرد. سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه جمعه گذشته در برنامه تلویزیونی صف اول که با محوریت دستاوردهای این نیرو پخش شد، با بیان اینکه اگر قوی نباشیم دشمن جنگ را به داخل ایران میکشاند، تصریح کرد: ما باید بسیار مراقب باشیم تا بتوانیم امنیت ملت و کشور عزیزمان را تامین کنیم و اگر مراقبت نکنیم ممکن است مشکلاتی برای کشورمان به وجود بیاید. سردار حاجیزاده با بیان اینکه ما از ابتدا در سپاه و نیروی هوافضا به دنبال این بودیم که توانمندی و ماشین جنگی آمریکاییها را ناکارآمد کنیم، تاکید کرد: آمریکاییها تعدادی مولفههای برترساز دارند که ما سعی کردیم به این مولفههای برترساز ضربه بزنیم و آنها را غیرقابل استفاده کنیم.
* پایگاههای آمریکا در منطقه مانند گوشت زیر دندان ما هستند
سردار حاجیزاده ادامه داد: پایگاههای آمریکا امروز در منطقه به طور کامل زیر نظر و اشراف ما قرار دارند و مانند گوشت زیر دندان ما هستند و به نقطه ضعف آمریکاییها تبدیل شدهاند. در واقع، ما هر زمان که نیاز باشد به این پایگاهها ضربه میزنیم. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به قدرت موشکی این نیرو تصریح کرد: ما اکنون قادر هستیم تا فاصله ۲ هزار کیلومتری ناوهای هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دهیم. البته این محدودیت فاصله را به احترام اروپاییها روی عدد ۲ هزار کیلومتر نگه داشتهایم و امیدواریم اروپاییها احترام خود را نگه دارند.
* سرعت هایپرسونیک ایرانی ۱۳ ماخ است
سردار حاجیزاده درباره موشک هایپرسونیک ایرانی بیان کرد: موشک هایپرسونیک قادر است در خارج از جو مانور انجام بدهد و در جهات مختلف جابهجا شود. یعنی موتوری دارد که در ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ کیلومتری هدف روشن میشود و مانور میدهد. وی با اعلام اینکه سرعت موشک هایپرسونیک ایرانی ۱۲ تا ۱۳ ماخ است، ادامه داد: مهمترین مزیت موشک هایپرسونیک این است که پیشبینی انهدام این موشک توسط سامانههای پدافند موشکی دشمن از آنها گرفته شده است.
سردار حاجیزاده در پاسخ به سوالی درباره زمان رونمایی از موشک هایپرسونیک ایرانی گفت: با توجه به اینکه موشک هایپرسونیک از جو خارج میشود به دنبال این هستیم که چطور از آن رونمایی کنیم. اگر آمریکاییها باور نکردند هم مهم نیست، روز حادثه مشخص میشود. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به توانمندی موشکهای بالستیک ایرانی تصریح کرد: موشکهای دوربرد ما وزنشان به یکچهارم کاهش پیدا کرده و کارایی آنها افزایش یافته است. از نظر دقت نیز همه موشکهای ما نقطهزن هستند و زمان آمادهسازی موشکها نیز به یکششم کاهش یافته است. توضیحات فرمانده هوافضای سپاه درباره موشک هایپرسونیک با این نتیجهگیری همراه شد که نه میتوان سامانهای ضد آن ساخت و نه برترسازی آمریکا با وجود این موشک معنادار است؛ موشکی که به گفته سردار حاجیزاده در خارج از جو قادر به مانور است و در ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتری هدف روشن میشود و سرعتی بیش از ۱۲ تا ۱۳ ماخ (حداکثر سرعت صوت که هر واحد آن برابر با ۱۲۳۴ کیلومتر در ساعت است) دارد. تا پیش از سال ۱۳۹۴ و رونمایی از موشک «عماد»، موشکهای ایرانی صرفا به دقت حاصله از سامانههای ناوبری و هدایت و کنترل کلی موشک میرسیدند اما پس از جدایی از بدنه موشک دیگر قابل تصحیح مسیر یا افزایش دقت نبودند؛ نقصی که با عملیاتیشدن موشک عماد که سرجنگی جداشوندهاش از سامانه هدایت و کنترل تا انتهای مسیر برخوردار بود تا اندازه زیادی برطرف شد و در گام بعدی موشکهای بردبلند ایران تا حد نقطهزنی (خطای کمتر از پنج متر) پیش رفت. بنا بر گزارش ایسنا، در ادامه همین مسیر قابلیت نقطهزنی به موشکهای برد بلند تا ۲ هزار کیلومتر همچون «قدر» نیز گسترش یافت و سپس تا موشکهای «قیام» (با برد ۸۰۰ کیلومتر) و «خرمشهر» (با برد ۱۸۰۰ تا ۲ هزار کیلومتر) هم پیش رفت و در نهایت موشکهای «شهاب ۲» (با برد ۸۰۰ کیلومتری) هم از این پیشرفت بینصیب نماند، هرچند قابلیت تصحیح مسیر و دستیابی به دقت بسیار بالا در این موشکها وجود داشت اما سرجنگیها همچنان روی مدار بیضوی بالستیک حرکت میکردند و همین امر امکان تحلیل مسیر طیشده با هدف پیشبینی ادامه آن را برای سپرهای دفاع موشکی فراهم میکند و شانس درگیری موثر با پرتابه مهاجم را افزایش میدهد. از همین جا ایده توسعه سرجنگیهای بالستیک با قابلیت مانور در فاز نهایی در برنامه موشکی ایران جایگاه ویژهای یافت و طراحی سرجنگیهایی که از مدار بالستیک و محاسبهپذیر برای سامانههای دفاع موشکی خارج باشند و سامانه دشمن در پیشبینی مسیر و در نتیجه قفل روی آنها دچار مشکل شود، در دستور کار قرار گرفت تا امکان مقابله سپر دفاع موشکی با آنها به نزدیک صفر برسد. این ایده با اعلام خبر ساخت موشک هایپرسونیک در ۱۸ آبانماه از سوی فرمانده نیروی هوافضای سپاه جنبه عملیاتی به خود گرفت. دشواری دفاع در برابر قدرت تخریبگری هایپرسونیک به دلیل سرعت بسیار بالا، مانورپذیری و پیشبینیناپذیری مسیر پرواز و برد کافی برای هدف قرار دادن اهداف فراقارهای، سلاح قدرتمند و بازدارندهای در اختیار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گذاشته است که اعلام جزئیات تازهای از آن در گفتوگوی اخیر سردار حاجیزاده نشان میدهد حتی اگر امکان رونمایی از موشک هایپرسونیک به دلیل خروج از جو دشوار باشد، برنامه موشکی ایران و ساخت ماهوارهبرها و پهپادهای ایرانی روندی را در سالهای اخیر طی کرده که «اگر دشمنان آن را باور نکردند هم مهم نیست؛ روز حادثه مشخص میشود».
* عملیاتی شدن جدیدترین موشک کروز ایرانی با نام پاوه
سردار حاجیزاده همچنین از عملیاتی شدن جدیدترین موشک کروز ایرانی با نام پاوه خبر داد و گفت: جدیدترین موشک کروز ایرانی با نام پاوه با برد هزار و ۶۵۰ کیلومتر وارد سبد موشکی ما شد. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه در ماهوارهبرها به توانمندیهای جدیدی رسیدهایم که راه ما را برای رسیدن به وزنهای بالا و مدارهای بالاتر هموار کرده است، گفت: با کارهای انجام شده در سالهای گذشته بسیاری از ریلگذاریها برای جهشهای بعدی به وجود آمده است. وی افزود: ظرف ۲ سال آینده جهشهای بزرگی را خواهیم داشت و موجهای راه افتاده به سونامی تبدیل خواهد شد.
* با ۴۰۰ موشک منتظر آمریکاییها بودیم
سردار حاجیزاده همچنین درباره منهدم کردن پایگاه آمریکایی عینالاسد بعد از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: هدف ما از حمله به عینالاسد کشتن سربازهای آمریکایی نبود، ما خواستیم هیمنه آمریکا را بشکنیم. هدف اصلی انتقام از ترامپ و پمپئو است به عنوان فرماندهانی که دستور ترور را صادر کردند. وی افزود: با ۴۰۰ موشک در مرحله اول منتظر پاسخ آمریکاییها بودیم که جوابی ندادند. سردار حاجیزاده در تشریح بخشی از توانمندیهای پهپادی کشورمان نیز بیان کرد: پهپاد پهنپیکر شاهد ۱۴۹ که به نام غزه معروف شده، مداومت پروازی بالایی دارد و قادر است ۹ فروند بمب را به طور همزمان حمل کند. وی ادامه داد: ما پهپادهای شاهد ۱۲۹ و ۱۳۹ را هم در سازمان رزم پهپادی خود داریم که توان خوبی دارند. از این پهپادها برای مأموریتهایی از جمله رزمی، مخابراتی، مراقبت از مرزها و... استفاده میشود. پهپاد شاهد ۱۲۹ از نظر رزمی معادل MQ-1 آمریکایی است و قابلیتهای خوبی دارد. سردار حاجیزاده در ادامه سخنانش به پهپادهای شاهد ۱۳۶ و ۱۳۱ نیز اشاره کرد و گفت: پهپادهای شاهد ۱۳۶ و ۱۳۱ پهپادهای انتحاری بینظیر در جهان هستند و قابلیتهای بسیاری دارند.
همزمان با سخنان سردار حاجیزاده در برنامه صف اول، با پخش تصاویری از موشک کروز «پاوه» با برد ۱۶۵۰ کیلومتر رونمایی شد.
* سرلشکر سلامی: موشکهای کروز مافوق صوت توسعه مییابند
سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در جریان اختتامیه جشنواره ملی جهادگران که در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، با اشاره به گسترش عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران به دریای مدیترانه و دریای سرخ تصریح کرد: روزی ما در کرخه میجنگیدیم اما امروز در کنار مدیترانه و دریای سرخ هستیم و دشمن را تجزیه کردیم. انقلاب اسلامی دشمن را از پناهگاه راهبردی خارج کرده و مجبور به گسترش عملیاتی کرده است. سردار سلامی زبان قدرت را تنها زبان قابل فهم توسط دشمنان اعلام و تاکید کرد: جز با زبان قدرت نمیشود با مستکبران سخن گفت، چراکه دشمن قدرت منطق را نمیپذیرد اما منطق قدرت را میپذیرد. امروز میبینید تاثیر قدرت ما جهانی است. در قلب یک سرزمین جنگ و ناامنی ایجاد میشود و نتایج جنگ را به ما نسبت میدهند؛ وقتی یک رسانه از جایی فراری میشود و یک مقام تهدید میشود سریع نام ما را میبرند.
وی افزود: امروز امنترین کشتی در دریاها، کشتیای است که پرچم ایران روی آن برافراشته است و این یعنی قدرت. شما ببینید وزیر سابق خارجه آمریکا میگوید از زمان شهادت سردار سلیمانی کابوس میبینم. این نشانه تاثیر جهانی قدرت ما است. سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما امروز میتوانیم ماهوارهها را با رادار از زمین رهگیری کنیم، تصریح کرد: هنگامی که ما تحصیل میکردیم تصوری از این علوم نداشتیم اما امروز توسط شما جوانان این دستاوردها تحقق یافته است. امروز شما میتوانید از فاصله هزاران کیلومتر دورتر هر کشتی در حال حرکت را بزنید و بعد میتوانید نقطه اصابت به کشتی را نیز مشخص کنید تا خدمه کشتی آسیب نبیند. وی افزود: موشکهای کروز چون در سطح زمین حرکت میکنند مانند یک پرنده بال ثابت هستند و سرعت زیادی ندارند البته در نوع سوپرسونیک و مافوق صوت موشکهای کروز هم توسعه پیدا میکند. اما اینکه چگونه یک موشک بالستیک را با سرعت مافوق صوت هدایت کنید تا به یک کشتی در حال حرکت برخورد کند کار بسیار مشکلی است که ما تاکنون مشابه آن را در خارج ندیدهایم. فرمانده کل سپاه با اشاره به پشتیبانی دشمنان از ضدانقلاب و همکاری با آنان گفت: دشمنان در خارج به افرادی چسبیدهاند که حیف است در این تریبون از آنها نام ببریم و میخواهند با این افراد انقلاب اسلامی ما را شکست دهند(!).
ارسال به دوستان
مقامات آمریکایی از گسترش همکاری نظامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کردند
ترس غرب از اتحاد شرق
گروه سیاسی: گسترش همکاری ایران و روسیه در حوزههای مختلف که با هدف مقابله با تحریمهای غرب انجام میگیرد، به ترسی برای آمریکاییها تبدیل شده است. در همین رابطه جمعه هفته گذشته مقامهای وزارت دفاع آمریکا در گفتوگویی با پایگاه «المانیتور» از تبعات تشدید شراکت ایران و روسیه برای موازنه قدرت در منطقه غرب آسیا ابراز نگرانی کردند.
المانیتور در این باره نوشت: «مقامهای آمریکایی میگویند حمله روسیه به اوکراین فرصتی برای تقویت مهارتهای پهپادی، همچنین توسعه بالقوه جایگاه نایبانش در سوریه در اختیار ایران قرار داده است». مطابق این تحلیل، در حالی که یک سال از جنگ روسیه در اوکراین میگذرد مقامهای آمریکایی نگرانند شراکت نظامی میان ایران و روسیه ممکن است به یک هماهنگی راهبردی ارتقا یافته و تبعات خطرناکی برای خاورمیانه در پی داشته باشد. بنا بر گزارش المانیتور، برخی تحلیلگران گفتهاند برنامههای ایران برای دریافت ۲۵ جنگنده سوخو- ۳۵ از روسیه، همچنین سامانههای پدافند موشکی اس-۴۰۰ میتواند بازدارندگی نظامی آمریکا و اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران را دچار پیچیدگی کند. یک مقام ارشد پنتاگون که مسؤولیتی در زمینه نیروهای آمریکایی در منطقه دارد به شرط عدم افشای نام به خبرنگاران گفته پیشبینی استقرار جنگندههای اف-۳۵ یا اف-۲۲ در خاورمیانه برای مهار سوخو- ۳۵های احتمالی ایران را نمیکند. مقامهای پنتاگون همچنین اذعان کردهاند که اضافه شدن فناوریهای روسیه به مجموعه گسترده پهپادهای شاهد ایران باعث افزایش خطرات این پهپادها برای نظامیان آمریکایی در منطقه خواهد شد. یک ژنرال آمریکایی نیز گفته است مسالهای که نگرانکنندهتر است احتمال هماهنگیهای سطح بالا میان روسیه و ایران در زمینه راهبردهای منطقهای بویژه در سوریه است.
همچنین روز جمعه جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری خود گفت روسیه ممکن است جنگنده در اختیار ایران قرار دهد.
وی با تکرار ادعاهای بیاساس غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جریان جنگ اوکراین مدعی شد واشنگتن اطلاعاتی دارد که نشان میدهد حمایتهای ایران از روسیه در حال افزایش است.
کربی در ادامه ادعاهای خود گفت: روسیه نیز قرار است حمایتهای بیسابقهای به ایران ارائه دهد و دولت ایالاتمتحده قویا بر این باور است که روسیه احتمالا جتهای جنگنده به ایران میدهد. وی خاطرنشان کرد: این همکاریهای دفاعی رو به رشد بین ایران و روسیه وجود دارد و مطمئنا نه تنها اوضاع را در اوکراین سختتر میکند، بلکه میتواند وضعیت امنیتی خاورمیانه را دشوارتر کند.
ارسال به دوستان
مأموریت جهاد تبیین با «منطق نو»
محمد سلحشور: توقف و تدقیق در فرمایشات و مواضع رهبر حکیم انقلاب اسلامی نشان از آن دارد که «جهاد تبیین» یکی از پرتکرارترین گزارههای طرح شده از سوی ایشان بوده است؛ گزارهای که بارها یا با لفظ «جهاد تبیین» یا در چارچوب دیگر مطالبات رهبر انقلاب برجسته شده است. در آخرین مورد نیز ایشان در دیدار پنجشنبه گذشته اعضای مجلس خبرگان رهبری بار دیگر بر این تکلیف مهم تاکید فرمودند. حضرت آیتالله العظمی خامنهای در این دیدار علما را به ارتباط با جوانان و دانشجویان و حضور در مراکز دانشجویی سفارش کردند و گفتند: با حرف نو، بیان نو و منطق نو، با جوانان گفتوگو و گرههای ذهنی آنها را باز کنید، البته در برابر شبهاتی هم که پاسخ آنها را نمیدانیم بگوییم نمیدانم یا باید بررسی کنم. رهبر انقلاب، تشکیل حلقههای معرفتی از فضلای جوان و پرشمار و صاحب فکر در شهرهای مختلف با محوریت علمای بزرگ و اعضای مجلس خبرگان را گامی دیگر برای ارتباط موثر با جوانان، خواندند و افزودند: از شبهه هم نباید رنجید و همچنان که مرحوم شهید مطهری خودش شبهه و پاسخ آن را کشف میکرد، باید برای مواجهه با شبهه آماده شد.
تکلیف به علما برای حضور در اجتماعات و گفتوگو با نسل جوان با «منطق نو» و تاکید بر عدم هراس از شبههافکنی دشمنان و فهم شبهه به عنوان یک تهدید که قابلیت تبدیل شدن به ظرفیت برای اعتلای اندیشه جریان دینی را دارد، بار دیگر گواهی بر این واقعیت بود که در گفتمان امامین انقلاب فعالیت تبلیغی روحانیت ماهیتی پویا، غیرمحافظهکارانه و در نسبت با ضرورتهای زمانه دارد. بروکراتیک شدن فعالیت تبلیغی روحانیت در دهههای گذشته یکی از آفتهای مهم و سدی در برابر کارویژه «جهاد تبیین» بوده است؛ چنانکه رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته با اعضای مجلس خبرگان، تصویب بودجهای سنگین در مجلس شورای اسلامی برای جهاد تبیین را غلط و بینتیجه خواندند و گفتند: من با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستم و تجربه گذشته نیز نشان میدهد این بودجهها غالبا هدر میرود. ایشان لازمه موفقیت در جهاد تبیین را «بهروزرسانی ابزارها در جنگ نرم» دانستند و خاطرنشان کردند: همچنان که دیگر نمیتوان در جنگهای سخت از ابزارهای قدیمی استفاده کرد، در جنگ نرم نیز باید ابزارهای خود را بهروز کنیم، البته بعضی شیوههای قدیمی مانند منبر و مداحی همچنان اثرگذار و بدون جایگزین هستند.
با این اوصاف تاکید مجدد رهبر انقلاب بر ضرورت بهرهگیری از «حرف نو، بیان نو و منطق نو» را باید ماموریتی تخلفناپذیر برای روحانیت و دیگر اقشار و مراجعی دانست که جایگاه تبیینگری در جامعه دارند. تکرار فعالیتهایی که آزمون خود را پس داده و کمترین تاثیری در مناسبات سیاسی - اجتماعی گذاشتهاند، تنها میتواند باعث رفع تکلیف ظاهری شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|