|
اخبار
پیام رهبر انقلاب خطاب به ملتهای اسپانیولیزبان منتشر شد
همزمان با رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر انقلاب اسلامی در کاراکاس، پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای به ملتهای اسپانیولیزبان منتشر شد. رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر حکیم انقلاب اسلامی با عنوان «سلول شماره ۱۴» طی مراسمی در شهر کاراکاس پایتخت کشور ونزوئلا در کنار نمایشگاه فرهنگ دوستی ایران و ونزوئلا به همت فعالان فرهنگی ونزوئلا و اسپانیولیزبانان با حضور شخصیتهای فرهنگی ایران و ونزوئلا برگزار شد. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
اگر توانسته باشم به وسیله این کتاب با شما اسپانیولیزبانان ارتباط بگیرم، بسیار خرسند خواهم بود. این بخش کوتاهی از سرگذشت من است. چه نیکو است که ما و شما و همه ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم و بیشتر همافزایی کنیم. نیکروزی شما را از خدا میخواهم.
سیدعلی خامنهای
کتاب «سلول شماره ۱۴» خاطرات و زندگینامه آیتالله خامنهای را در دوران مبارزه با رژیم دستنشانده استکبار و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی روایت میکند. این اثر ترجمه اسپانیولی کتاب «ان مع الصبر نصرا» است که پیش از این به زبان عربی منتشر شده و نسخه فارسی آن با عنوان «خون دلی که لعل شد» در اختیار علاقهمندان و اهالی کتاب قرار گرفته بود.
***
معاون پارلمانی رئیسجمهور:
توافق ایران و عربستان به نفع امنیت منطقه است
سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور طی سخنانی با اشاره به توافق ایران و عربستان گفت: ۲ کشور توافق کردند در ۲ ماه آینده تبادل سفرا انجام شده و روابط دیپلماتیک ۲ کشور برقرار شود. وی ادامه داد: ۲ کشور به مدت ۷ سال رابطه نداشتند و از این جهت مشکلاتی برای هر دو ایجاد شده بود. در هر حال ما هر سال زائر حج داریم و بحث عمره هم تعطیل شده بود. ایران و عربستان 2 قدرت مهم منطقه هستند و عربستان نقشه حائز اهمیتی روی کشورهای حاشیه خلیجفارس دارد، از این جهت این همکاریها میتواند در زمینههای امنیتی، اقتصادی و سیاسی تاثیرگذار باشد. حسینی با بیان اینکه «درست است ما در برخی مسائل اختلاف نظر داریم» افزود: بنای جمهوری اسلامی ایران بر همکاری بوده است، بویژه این دولت که سیاست همسایگی آن جواب داده است. وی افزود: ما پاسخ خوبی از این سیاست از همسایگان گرفتهایم. توافق با عربستان هم با واکنشهای فراوانی از سوی کشورهای همسایه مواجه شد. حسینی تصریح کرد: ما تماسهایی از سوی عراق، عمان، قطر و سایر کشورها با وزیر امور خارجه خود داشتیم و اینها موید این است که این توافق به نفع امنیت منطقه است. معاون پارلمانی رئیسجمهور در پایان گفت: چندی پیش برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید برزیل به این کشور سفر کردم و در حاشیه این مراسم با وزیر خارجه عربستان ملاقات داشتم که در آن ملاقات کاملا معلوم بود آنها آماده برقراری روابط با کشورمان هستند.
***
ایران حمله تروریستی در مزارشریف را محکوم کرد
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته حمله تروریستی در مزارشریف افغانستان را محکوم کرد. وی ضمن ابراز تاثر و تاسف از شهادت و زخمی شدن جمعی از خبرنگاران و اصحاب فرهنگ و رسانه در این اقدام تروریستی، با خانوادههای داغدیده، مجروحان و نیز جامعه خبرنگاران افغانستان بویژه در ولایت بلخ ابراز همدردی و برای مجروحان شفای عاجل مسألت کرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمران و عاملان اینگونه حملات سبوعانه تروریستی را دشمنان ثبات، امنیت و آرامش مردم همسایه و مسلمان کشور افغانستان توصیف کرد که اطلاعرسانی و روشنگری و نیز همزیستی بین آحاد مردم افغانستان را هدف قرار دادهاند. گفتنی است در پی وقوع انفجار صبح دیروز در مرکز فرهنگی - اجتماعی تبیان در شهر مزارشریف افغانستان تعدادی از جمله خبرنگاران حاضر در این نشست کشته و مجروح شدند.
***
مجریان و ناظران انتخابات ۱۴۰۲ نیمهدوم اسفند آموزش مشترک میبینند
محسن اسلامی، مدیرکل دفتر امور انتخابات وزارت کشور ضمن توضیح برنامههای ستاد انتخابات وزارت کشور در حوزه آموزش مجریان و متولیان امر انتخابات، گفت: یکی از ماموریتهای مهم ستاد انتخابات کشور، موضوع توانمندسازی مجریان انتخابات با هدف برگزاری انتخابات باشکوه در کشور است. وی در ادامه صحبتهای خود با مهم شمردن مقوله آموزش عوامل اجرایی و نظارت انتخابات، گفت: با هدف تعامل بین ۲ بازوی برگزاری انتخابات یعنی امر نظارت و اجرا، همایش آموزشی مشترک برگزار میشود. مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با تشریح جزئیات این همایش در نیمه دوم اسفندماه گفت: در این همایش مسؤولان آموزشی استانداریها و هیاتهای نظارت استانها در کنار هم دوره آموزشی میبینند. اسلامی افزود: در نشست وضعیتشناسی انتخابات با ۳۱ استانداری سراسر کشور این موضوع مشخص شد که یکی از خلأها در شعب انتخابات، فقدان هماهنگی و شناخت حوزه اجرا و نظارت از وظایف و کارکردهای همدیگر است. وی با تاکید بر اینکه برگزاری باشکوه انتخابات نیازمند هماهنگی و همنظری هر چه بیشتر بخش نظارت و اجراست، گفت: هدف از برگزاری این همایش شناخت و آشنایی این دو بازوی مهم برگزاری انتخابات است که برای نخستین بار در طول ۴ دهه مسؤولان آموزش شورای نگهبان و عوامل اجرایی انتخابات در استانها در کنار هم آموزشهای لازم را فرا میگیرند. اسلامی افزود: با هدف تامین محتوای دوره آموزشی کارگروه مشترک آموزش بین ستاد انتخابات و شورای نگهبان فعال شده است. گفتنی است انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار میشود.
ارسال به دوستان
ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۱۴۰۲ بررسی میشود
علیرضا سلیمی، عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی از بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۱۴۰۲ در صحن علنی این هفته خبر داد و گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس هم در دستور کار نمایندگان است.
ارسال به دوستان
توافق تهران و ریاض در پکن برای احیای روابط بار دیگر بیاعتباری کلیشههای ذهنی اصلاحطلبان را درباره مناسبات بینالمللی عیان کرد
بازی در نظم غیرآمریکایی
نیویورک تایمز: آمریکاییها که در قرن گذشته بازیگران اصلی خاورمیانه بودند حالا خود را در حاشیه مییابند
گروه سیاسی: از سرگیری روابط میان تهران و ریاض مهمترین خبر این روزهای غرب آسیاست. تحلیلها و گمانهزنیها در این باره سرخط رسانههای معتبر منطقه و جهان شده است. ابتکار عمل چین و حاضر شدن به عنوان یک میانجی باعث شده بسیاری ترمیم روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را به عنوان نشانی از افزایش قدرت تعیینکنندگی پکن در مناسبات جهانی به حساب آورند. با این حال در فضای داخلی ایران، رسانههای غربگرا در موقعیت دوگانهای قرار گرفتهاند. آنها از سویی نمیخواهند موضعی در مخالفت با آنچه در پکن گذشت اتخاذ کنند و از سوی دیگر با پذیرش این خبر نیز بسیاری از گزارههای تثبیتشدهشان بیاعتبار میشود. همین دوگانگی باعث شده آنها در موضعگیری پیرامون توافق پکن حواشی را بر متن غالب کنند.
به گزارش «وطن امروز»، اصلاحطلبان در سالهای اخیر همواره در پاسخ به فرصتسوزیهای دیپلماتیکشان همه چیز را به برجام و ارتباط با آمریکا پیوند میدادند. سیاهه بلندی از اظهارات اصلاحطلبان و در رأس آنان رئیسجمهور و وزیر امور خارجه سابق کشور را میتوان بازخوانی کرد که جملگی جلو بردن تمام طرحهای سیاست خارجی را نیازمند ارتباط با آمریکا میخواندند. آنها روزگاری عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، عملیاتی کردن قرارداد همکاری 25ساله با چین، افزایش ارتباط با روسیه و حتی تنظیم روابط با همسایگان را به موقعیتی حواله میدادند که برجام در آن احیا شده باشد و ایران نیز ارتباطاتش را با آمریکا افزایش داده باشد. همین گزاره باعث شد حتی ارتباط با شرق را نیز به لزوم تایید از سوی غرب گره بزنند. با این حال از زمانی که دولت سیزدهم فعالیت خود را آغاز کرده بیاعتباری بسیاری از این گزارهها عیان شده است. در حالی که مذاکرات ایران و 1+4 در وین به بازگشت آمریکا به برجام منتهی نشد و ایران نیز تن به تعهدات FATF نداده است اما بسیاری از مواردی که اصلاحطلبان آن را بدون برجام محال میشمردند رنگ واقعیت به خود گرفته است. از پذیرش جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای تا افزایش ارتباطات اقتصادی با چین و تقویت بلوک تحریمیها همگی از مواردی است که بیاعتبار بودن ادعاهای اصلاحطلبان را روشن کرد.
در چنین فضایی با انتشار خبر از سرگیری روابط میان تهران و ریاض، اصلاحطلبان بنیان بسیاری از کلیشههای نظریشان را بر باد رفته دیدند. آنها اگر به مخالفت با توافقی که در پکن منعقد شده بود میپرداختند تمام اظهاراتشان درباره طرفداری از توافق زیر سوال میرفت و اگر آنچه را در واقعیت به وقوع پیوسته بود، میپذیرفتند بیاعتبار بودن گزارههایشان در فضای بینالمللی را تایید میکردند. به همین خاطر اصلاحطلبان بیشتر از متن واقعیت به دنبال حاشیههایی میگشتند تا از این وضعیت دوگانه بگریزند. محمدعلی ابطحی در توئیتی با اشاره به حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی در پکن، توافق انجامشده را امری خارج از چارچوب دولت خواند و روزنامه سازندگی نیز با تیتر «بازگشت به راهبرد هاشمی» این توافق را ادامه راهبرد هاشمی رفسنجانی خواند(!) با تمام این اوصاف، اعتلای جایگاه چین در مناسبات خاورمیانه و دور زدن آمریکا بار دیگر نشان داد کلیشههای ذهنی و ادراکی اصلاحطلبان چه فاصله زیادی با واقعیت دارد.
* انزوای آمریکا در خاورمیانه
از سرگیری روابط تهران و ریاض با بازیگری فعال چین به مهمترین موضوع روز در رسانههای خارجی تبدیل شده است. این رسانهها بیش از همه بر بازیگری فعال چین و به حاشیه رفتن آمریکا در مناسبات خاورمیانه تمرکز کردند. روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی توافق ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و نقش چین در انجام شدن این توافق را «گواه سیاست تاسفبار آمریکا» و از بین رفتن امید رژیم صهیونیستی برای ایجاد ائتلافی ضدایرانی با ریاض در منطقه تلقی کرد. این روزنامه در گزارشی درباره توافق عادیسازی روابط ایران و عربستان و برقراری مجدد روابط دیپلماتیک میان ۲ کشور نوشت: این یکی از پیچیدهترین تحولاتی است که هرکسی ممکن بود تصور کند؛ تغییری که باعث شد همه در پایتختهای جهان توجهشان به آن جلب شود. متحدان و رقبایی که سالهاست کنترل دیپلماسی را در دست داشتهاند، حداقل در حال حاضر کنترل امور از دستشان خارج شده است. نیویورک تایمز در ادامه نوشت: آمریکاییها که در مدت سهچهارم قرن گذشته بازیگران اصلی خاورمیانه بودهاند و تقریبا همیشه در هر اتفاقی که افتاده حضور داشتهاند، حالا در لحظه تغییر چشمگیر، خود را در حاشیه مییابند.
چینیها که سالها نقشی ثانویه در منطقه داشتند، یکباره به بازیگر جدیدی در قدرتنمایی تبدیل شدهاند. اسرائیلیها که در قبال دشمنان مشترکشان با عربستان در تهران چاپلوسی آنها را میکردند، حالا در تعجبند که این موضوع آنها را در چه موقعیتی قرار میدهد. در ادامه این گزارش آمده است: ایمی هاثورن، معاون تحقیقاتی گروه پروژه دموکراسی خاورمیانه در واشنگتن در این باره میگوید: «این موضوع مهمی است. بله! آمریکا نمیتوانست در حال حاضر چنین توافقی با ایران انجام دهد، بویژه الان که روابطی نداریم. اما به طور کلی، موفقیت بزرگ و مهم چین آن را از نظر دیپلماتیک به جمع جدیدی وارد میکند و تمام دستاوردهای آمریکا در منطقه از زمان روی کار آمدن دولت بایدن را تحتالشعاع قرار میدهد».
نیویورک تایمز در ادامه درباره دیدگاه رژیم صهیونیستی درباره این توافق نوشت: چین در زمانی عربستان سعودی و ایران را به یکدیگر نزدیک کرد که اسرائیل امیدوار بود آمریکا آن را به عربستان نزدیک کند. اسرائیل که در اواخر دوران ریاستجمهوری ترامپ، طی توافقی موسوم به آبراهام با امارات عربی متحده و بحرین، کشورهای حاشیه خلیجفارس روابط دیپلماتیک برقرار کرد، مشتاقانه میخواهد با عربستان سعودی هم توافق کند. چنین اتفاقی تغییری اساسی در وضعیت اسرائیل در همسایگی پر خصومت آن ایجاد کرده و به طور موثری به دههها انزوای آن در جهان عرب پایان میدهد. همچنین در این گزارش آمده است: ایران با رو آوردن به پکن برای میانجیگری روابط با سعودیها در حال ارتقای جایگاه چین در منطقه و به دنبال خروج از انزوای ایجاد شده از سوی واشنگتن است. امید و آرزوهای اسرائیل نیز برای ایجاد ائتلافی ضدایرانی با عربستان سعودی در منطقه از هم گسیخت.
وبگاه آمریکایی «وکس» نیز با اشاره به توافق تهران و ریاض گزارش کرد این توافق نمایانگر خاورمیانه پساآمریکایی است. مقدمه این گزارش این گونه آغاز میشود: «به لحظه پساآمریکایی در خاورمیانه خوش آمدید» و سپس به کمرنگ شدن نفوذ ایالاتمتحده در غرب آسیا اشاره شده است.
این وبگاه آمریکایی ادامه داد: هم اکنون رسما با میانجیگری چین توافق آشتی بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران انجام شده و قرار است ظرف 2 ماه سفارتخانهها در ۲ کشور بازگشایی شوند و جالبترین نکته و پویایی این قضیه این است که چین این رویه را هدایت و رهبری کرده است. این گزارش ادامه میدهد: عربستان سعودی که مدتها شریک آمریکا بوده است، ظاهرا تعهدات خود را نسبت به جهان تکقطبی ایالات متحده کنار گذاشته است.
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال هم در گزارشی درباره توافق ایران و عربستان نوشت: عربستان سعودی و ایران روابط خود را با میانجیگری چین از سر میگیرند. وال استریت ژورنال نوشت: توافق میان ایران و عربستان نشاندهنده پیروزی دیپلماتیک پکن در منطقهای است که آمریکا مدتهاست بر ژئوپلیتیک آن تسلط داشته است. این رسانه آمریکایی ادامه داد: چین که میانجی توافق اعلام شده در روز جمعه بود، در سالهای اخیر روابط اقتصادی نزدیکتری با ایران و عربستان سعودی ایجاد کرده است. والاستریت ژورنال اضافه کرد: ایران و عربستان سعودی روز جمعه توافق کردند روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند و به ۷ سال عدم رابطه پایان دهند و در ژئوپلیتیک خاورمیانه تحول بزرگی ایجاد کنند. این رسانه آمریکایی اضافه کرد: این توافق نشاندهنده افزایش شدید نفوذ پکن در منطقهای است که آمریکا مدتها بر آن تسلط داشته و میتواند تلاشهای آمریکا و اسرائیل برای تقویت اتحاد منطقهای علیه تهران را در حالی که ایران به گسترش برنامه هستهای خود ادامه میدهد، پیچیده کند.
ارسال به دوستان
6 دلقک با انتشار بیانیهای از چندپاره شدن ایران و افزایش تحریمها علیه مردم حمایت کردند
منشور تجزیهطلبی
گروه سیاسی: 6 نفر از دلقکهای اپوزیسیون بیانیهای ضدایرانی با عنوان «منشور همبستگی و سازماندهی» منتشر کردند.
21 بهمنماه امسال دانشگاه «جورج تاون» شهر واشنگتن آمریکا میزبان 8 نفر از فعالان ضدایرانی وابسته به دشمنان مردم ایران بود که تنها قرابتشان با ایران، تکلم به زبان فارسی، آن هم به صورت دست و پا شکسته بود. دیکتاتورزاده پهلوی، عبدالله مهتدی رئیس گروهک تروریستی کومله، مسیح علینژاد، شیرین عبادی، نازنین بنیادی که کمترین قرابتی با ایران ندارد و حتی قادر به تکلم صحیح به زبان فارسی نیست، حامد اسماعیلیون که در چند ماه اخیر ژست رهبری اپوزیسیون ایران را به خود گرفته، گلشیفته فراهانی و علی کریمی که در ماههای گذشته تبدیل به بلندگوی دشمنان مردم ایران شدهاند از حاضران این نشست ضدایرانی و البته مضحک بودند. افزایش تحریمهای اقتصادی علیه مردم ایران و درخواست از غرب برای حمله نظامی به ایران از محورهای قابل توجه نشست اخیر جریان ضدایرانی بود که جملگی شرکتکنندگان بر آنها تاکید داشتند. دلقکهای امضاکننده بیانیه، خواستار تمرکززدایی از قدرت با سپردن اختیارات مالی، اداری و سیاستگذاری به نهادهای منتخب استانی، شهری و ناحیهای شدهاند. به عبارت بهتر، لیدرهای جریان ضدایرانی هدف تجزیهطلبانه خود را در پوشش تمرکززدایی از قدرت مرکزی مطرح کردهاند. حالا درحالی که نزدیک به یک ماه از آن گردهمایی میگذرد، 6 نفر از آنها بیانیهای ضدایرانی با عنوان «منشور همبستگی و سازماندهی» منتشر کردهاند که در آن از تجزیه و تکه تکه شدن ایران حمایت شده است. رضا پهلوی، عبدالله مهتدی، حامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد، نازنین بنیادی و شیرین عبادی امضاکنندگان بیانیه ضدایرانی «منشور همبستگی و سازماندهی» هستند. این افراد در حالی بر حکمرانی دموکراتیک، حقوق بشر، کرامت انسانی، عدالت و صلح تاکید کردهاند که هر کدام به نحوی از دشمنان حقوق بشر، عدالت و حکمرانی دموکراتیک به شمار میروند. در تایید این گزاره میتوان به حضور عبدالله مهتدی، سرکرده جنایتکار گروه تروریستی کومله در این نشست اشاره کرد. بر کسی پوشیده نیست کومله در طول دهههای گذشته همواره خواستار جدایی کردستان از ایران بوده و برای رسیدن به این هدف دست به ترورها و جنایتهای بیشماری زده است. به گواهی تاریخ، این گروهک تروریستی از فردای پیروزی انقلاب اسلامی، به همراه دیگر گروههای تجزیهطلب از جمله حزب دموکرات و رزگاری پروژه جدایی کردستان از ایران را کلید زد و با اقدامات جنایتآمیز خود در غرب کشور، سعی در پیشبرد هدف ضدایرانی خود داشت. در جریان اغتشاشات اخیر نیز گروهک تجزیهطلب کومله با ایجاد آشوب و ناامنی در مناطق غرب و شمال غرب کشور پروژه ضدایرانی خود را دنبال میکرد. علاوه بر این مهتدی، سرکرده این گروهک نیز در اظهارات متعددی بر لزوم تکه تکه شدن ایران تاکید کرده است.
به جز کومله، حامد اسماعیلیون نیز که طی سالهای اخیر با موجسواری روی خون خانوادهاش توانسته اسم و رسمی برای خود دست و پا کند، در ارتباط با تمامیت ارضی ایران نظراتی مشابه تجزیهطلبان کومله دارد؛ چنانکه چند وقت قبل در اظهاراتی اعلام کرده بود نگران تجزیه ایران نیست و از همین رو گروههای مختلف ضدایرانی باید دست همکاری با یکدیگر بدهند.
اسماعیلیون در اظهارات خود در نشست جورج تاون گفته بود: ما باید نگرانی درباره تجزیه را برطرف کنیم. حضور این افراد تجزیهطلب در کنار دیکتاتورزاده پهلوی و دست اتحاد با او که با حمایت گروههای سلطنتطلب خود را شاهزاده(!) مردم ایران مینامد، در کنار عیان ساختن فریبکاری جریان ضدایرانی، بخوبی پوچ بودن شعارها و ادعاهای آنها را نشان میدهد؛ چنانکه ربع پهلوی در بخشی از اظهارات خود در نشست جورج تاون، با به رسمیت شناختن گروهکهای تجزیهطلب گفت: باید اختلافات را کنار گذاشت و در جهت آزادی و حاکمیت مردم برای آیندهای تلاش کرد که در آن تمام شهروندان با هر گرایشی در برابر قانون یکسان خواهند بود.
هر 6 نفری که بیانیه مورد اشاره را امضا کردهاند، بارها هدف اصلی خود را سقوط جمهوری اسلامی اعلام کرده و تاکنون مثل ماههای گذشته از هیچ ایدهای برای فردای براندازی جمهوری اسلامی حرفی به میان نیاوردهاند. در رویای براندازان همه چیز با سقوط جمهوری اسلامی به پایان میرسد و در این مسیر ابایی از بیان این ندارند که حتی با تجزیه ایران پس از سقوط جمهوری اسلامی نیز مشکلی ندارند و اگر حافظ منافع غرب باشد حتی از آن دفاع هم خواهند کرد.
ارسال به دوستان
نمونه معیار تولید جت یاسین با حضور وزیر دفاع رونمایی و خط تولید آن افتتاح شد
آموزش خلبانی بومی میشود
گروه سیاسی: نمونه معیار تولید جت آموزشی یاسین روز گذشته با حضور امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد. در این مراسم همچنین خط تولید انبوه جت پیشرفته آموزشی یاسین نیز افتتاح شد. آموزش خلبانی، از جمله آموزشهای سطح بالا و پیچیدهای است که هر کشوری توان انجام آن را ندارد. جمهوری اسلامی ایران در حوزههای دانش و فناوری موفق به رسیدن به یافتههای آموزش در سطح استانداردهای جهانی شده است و خلبانی به عنوان یک حوزه آموزشی ترکیبی از این قاعده مستثنی نیست. در بیان تفاوت نمونههای اول و دوم هواپیمای یاسین باید گفت فروند اول با پرواز خودطراحی آیرودینامیکی و معماری سازهای، دستیابی به فناوری ساخت را محقق کرد و لیکن این فروند که دیروز رونمایی شد در ابعاد تخصصی و تاکتیکی نسبت به نمونه قبلی توسعه و تکامل یافته و دستاوردهای مختلفی داشته است. همچنین بومیسازی زیرسامانههای عمده مانند صندلی پران، اویونیک کاملا بومی، موتور و ارابههای فرود بخشی از توانمندیهای به دست آمده در این فروند است. وزارت دفاع در طراحی و ساخت نمونه معیار تولید هواپیمای یاسین در برخی اقلام دیگر مانند رادار هواشناسی نصب شده در دماغه هواپیما نیز از توان شرکتهای دانشبنیان استفاده کرده است. تکنولوژی بال این هواپیما به تکنولوژی بال با تعبیه نصب مخازن سوخت در آن تغییر یافته است. مهمترین فاکتور در بحث آموزش خلبانی در این فروند پایش دائمی و ثبت دادههای پروازی حین و پس از پرواز (نمایش و تحلیل سهبعدی دادههای سورتی و پروازی) است که یک تحول در بحث آموزش خلبانی به شمار میرود.
امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه رونمایی از نمونه معیار تولید و خط تولید انبوه جت آموزشی یاسین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از دغدغههای ما ارتقای آموزش خلبانی است، چرا که آموزش خلبانی از جمله آموزشهایی است که از اهمیت بالایی برخوردار است و انجام این مهم نیاز به هواپیمای آموزشی در کلاسهای مختلف دارد.
وی با بیان اینکه صنعت هوایی وزارت دفاع از سالها پیش اقدام به طراحی جت آموزشی یاسین کرد که امروز فرزند دوم آن رونمایی شد، اظهار داشت: ویژگی این جت آموزشی طراحی کاملا بومی آن است که موجب شده از این نمونه بتوانیم برای هواپیماهای رزمی و پشتیبانی نزدیک هوایی نیز استفاده کنیم.
وزیر دفاع ادامه داد: غالب تجهیزات هواپیما بومیسازی شده و یقین داریم به عنوان هواپیمای پیشرفته میتواند مأموریتهایی را که به نیروی هوایی واگذار میشود بخوبی انجام دهد و در کاهش مدت زمان آموزش و کیفیت آموزشها موثر واقع شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|