|
ارسال به دوستان
اما و اگرهای اکرانهای نوروزی
بازگشت به گیشه
گروه فرهنگ و هنر: اکران نوروزی بهترین ایام برای هر تهیهکنندهای است تا فیلم خود را روی پرده بفرستد، زیرا در این ایام آثاری که به نمایش درمیآید به دلیل شرایط ویژهای که در تعطیلات وجود دارد با استقبال خوب مخاطبان مواجه میشود. در چنین شرایطی ۴ فیلم «غریب»، «ملاقات با جادوگر»، «فسیل» و «عروس خیابان فرشته» برای نمایش نوروزی سینماها انتخاب شدند اما فیلم «ملاقات با جادوگر» بنا به دلایلی از این لیست حذف شد. از نحوه چینش فیلمهای امسال میتوان نتیجه گرفت با توجه به اتفاقاتی که اخیراً رخ داده و دور شدن مردم از سالنهای سینما را در پی داشته، مدیران سینمایی با انتخاب فیلمهای صرفا گیشهپسند، به هر قیمت میخواهند تماشاگر را به سالنهای نمایش بکشانند؛ بدون اینکه برایشان کارکرد فرهنگی هنر هفتم دارای اهمیت باشد. البته باید به این لیست فیلمهای طنز «خط استوا» و «چپ راست» را هم اضافه کرد؛ آثاری که اوایل اسفند روی پرده رفتهاند و احتمالا به نمایش خود ادامه خواهند داد.
درباره کیفیت کارهای طنز به نمایش در آمده باید گفت عمده این تولیدات لایق عنوان طنز نیستند، زیرا وقتی فیلمهایی نظیر «اجارهنشینها» و «میهمان مامان» را میتوان طنز فاخر نامید آیا به این قبیل تولیدات هم این عنوان تعلق میگیرد؟ مطمئنا جواب خیر است اما این موضوع چندان برای مدیران سینمایی در شرایط فعلی اهمیت ندارد بلکه آنچه مهم است، کشاندن تماشاگر به هر قیمتی به سالنهای سینماست! به هر حال در ادامه به صورت اجمالی معرفی کوتاه از فیلمهای نوروزی خواهیم داشت.
«غریب» ساخته محمدحسین لطیفی در جشنواره چهلویکم چند سیمرغ به خود اختصاص داد و توانست مورد استقبال مردم و منتقدان واقع شود. این فیلم برشی از زندگی شهید بروجردی است. در فیلم «غریب» نگاهی واقعی به دور از شعارهای کلیشهای به قهرمان را شاهدیم. در ضمن در بحث کارگردانی و ساختار هم، فیلمساز بعد از «روز سوم» اتفاق خوب دیگری در کارش رقم زده است. بازیها در«غریب» هم، بسیار خوب از کار درآمده است. در این میان بابک حمیدیان یکی از بهترین نقشآفرینیهای خود را در این فیلم ارائه میدهد.
«فسیل» به کارگردانی کریم امینی و تهیهکنندگی ابراهیم عامریان یکی دیگر از فیلمهای نوروزی امسال است. بهرام افشاری، هادی کاظمی، الناز حبیبی، الهه حصاری، ایمان صفا، بابک کریمی، سیدجواد هاشمی و... در این فیلم کمدی ایفای نقش کردهاند. داستان فیلم در قبل از انقلاب میگذرد. در این فیلم جدا از لودگیهای رایج، برخی بیاخلاقیهای کلامی را هم شاهدیم. «فسیل» به لحاظ مضمونی نه تنها هیچ چیز ارزشمندی برای ارائه ندارد بلکه به لحاظ ساختاری نیز کاری ضعیف به لحاظ سینمایی محسوب میشود.
«عروس خیابان فرشته» درباره خانواده مهاجر در خانهای قدیمی است که با بازگشت دایی خانواده پس از سالها به همراه عروسش از خارج از کشور به نیت فروش خانه، خانواده مهاجر وارد چالش و دردسرهای بزرگی میشود. فیلم هیچ حرف جدیدی در قصه ندارد و روایت داستانی بارها گفته شده است که هیچ چیز جدید دیگری در خود ندارد، کارگردانی یک امر ابتدایی بوده و بازیها هم کاملا تیپ هستند. فیلمنامه قصهای یک خطی دارد که هیچ نکتهای را از آن نمیتوان آموخت.
«خط استوا» فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی اصغر نعیمی، نویسندگی محمدرضا آریان و تهیهکنندگی احسان ظلیپور محصول سال ۱۳۹۸ است. بخشهایی از این فیلم در جزیره بالی اندونزی فیلمبرداری شده است. این فیلم در مقایسه با ۲ کار دیگر به لحاظ ساختاری فیلم بهتری است، بویژه به لحاظ قصه و بازی اتفاق خوبی را در فیلم شاهد هستیم اما به لحاظ مفهومی چندان اتفاق خوبی برای فیلم محسوب نمیشود.
آخرین فیلم این حوزه «چپ راست» نام دارد. این فیلم در ژانر کمدی - سیاسی به کارگردانی حامد محمدی و تهیهکنندگی منوچهر محمدی محصول سال ۱۳۹۸ است «چپراست» که پیشتولید و تولید آن دی و بهمن ۱۳۹۸ در سکوت کامل خبری پیش رفت، از جمله پروژههای سینمایی بود که در نخستین ساعات اعلام شیوع ویروس کرونا از سمت ستاد ملی مقابله با کرونا، جهت حفظ سلامت و ایمنی هنرمندان و عوامل پروژه که از سرمایههای اجتماعی کشور هستند و در حالی که فقط یک هفته تا پایان آن باقی مانده بود تصمیم به توقف فیلمبرداری آن گرفته شد.
این فیلم در میان کارهای طنز این روزهای سینمای ایران، فیلمی دغدغهمند است که تلاش میکند به هر قیمت مخاطب را نخنداند بلکه میخواهد با زبان طنز فرصتی برای اندیشیدن نیز فراهم کند. این موضوع امری نادر در سینمای ایران است که کمتر شاهد آن هستیم اما «چپ راست» در حد توان خود تلاش کرده به این خواسته دست یابد.
در انتها باید گفت مدیران سینمایی با این شکل چینش آثار سینمایی برنامهریزی دقیقی دارند.
با این حال نمیتوان از فرصتی که اکران نوروزی پیش روی سینما و مخاطبان قرار میدهد چشمپوشی کرد، چرا که امکان سنجش رفتار مخاطب تغییریافته طی ماههای اخیر را در مواجهه با سینما رفتن و تماشای فیلمهای جدید در اکران سرنوشتساز نوروز فراهم میکند و میتوان برای ایام باقیمانده سال با ذائقهسنجی دقیق مخاطب، چینش گیشه را مهندسی کرد.
باتوجه به اینکه اکران نوروزی هنوز به طور دقیق بسته نشده، در آخر باید به «خط استوا» به عنوان تنها فیلم نوروزی اشاره کرد که از سوم اسفندماه روی پرده رفت و از ابتدا هم جزو گزینههای نوروزی «خانه فیلم» بود اما بنا به نیاز مخاطب، اکرانش را زودتر از موعد کلید زد. حالا با تداوم نمایش فیلمهایی همچون «بخارست»، «چپ راست» و سایر آثاری که مشروط به فروش قابل قبول در گیشه میمانند، انتخاب فیلمهایی که به عنوان دیگر گزینههای احتمالی مطرح میشوند این امکان را ایجاد میکند که ترکیب متنوع و قابل قبولی روانه سبد اکران نوروزی شود. این در حالی است که کمدی «ویلای ساحلی» به کارگردانی کیانوش عیاری با بازی رضا عطاران و پژمان جمشیدی نیز از گزینههای مطرح شدهای است که میتواند شرایط مطلوبی را در گیشه فراهم کند.
ارسال به دوستان
«رسم جهاد 2» منتشر شد
تجربههای کار جمعی در جهاد
دفتر دوم کتاب «رسم جهاد»؛ تجربههای کار جمعی در پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش «وطن امروز»، دفتر دوم کتاب «رسم جهاد»؛ تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت عبدالرحمن جزایری به کوشش و قلم محمدرضا حسینی و علی مشایخی، توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
«پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی یا به اختصار «پ. م. ج. ج.»، عبارتی است که شاید برای بسیاری از مردم ناشناخته باشد. شاید با خواندنش سردرگم شوند و نتوانند توصیف درستی از آن در ذهنشان تداعی کنند، چراکه در تصور رایج، جنگیدن وظیفه سازمانهای نظامی است؛ سازمانهایی که هم یگانهای مسلح عملیاتی دارند، هم ستادهای پشتیبانی و هم یگانهای مهندسی. اگر هم زمانی نیروهای غیرنظامی بخواهند داوطلبانه در جنگ شرکت کنند، باز در همان سازمانها سازماندهی میشوند و به جبهههای نبرد اعزام میشوند اما جهاد سازندگی همانطور که از عنوانش پیداست، جهادی است برای سازندگی و آبادانی، نه شرکت در جنگ. رواج این تصور در میان مردم بویژه نسل جوانی که دلبسته کشور و خواهان حضور در صحنههای مهم و حیاتی مملکت خویش هستند، عجیب و ناگوار است؛ ناگوار از این جهت که ملتی تجربههای گذشته خود را که بابت آن هزینه بسیار پرداخته با سرعتی حیرتانگیز به دست فراموشی بسپارد و عجیب به این دلیل که بخش عمدهای از هزاران عضو آن تشکیلات ناشناخته که حامل تجربیاتی ارزشمند هستند، هنوز در کنار ما زندگی میکنند و از دوران طلایی جنگ تحمیلی ناگفتههای بسیاری دارند.
کتاب پیش رو تلاشی است برای تدوین بخشی از این ناگفتهها که در جلسات متعدد مصاحبه با یکی از فرماندهان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد روایت شده است. راوی کتاب، نخستین مسؤول گروه اعزامی جهاد فارس مستقر در آبادان است که داوطلبانه به سمت جبهههای دفاع در مقابل ارتش بعثی شتافته بودند. این گروه در کنار جهادگران سایر استانهای کشور خیلی زود جایگاه خود را پیدا کردند و به یکی از ارکان جنگ تبدیل شدند. ۳ رکن اصلی ارتش، سپاه و جهاد، از ابتدا تا انتهای جنگ ۸ ساله دوشادوش یکدیگر به مقابله با دشمن پرداختند. بهرغم توضیحات مفصل درباره بسیاری وقایع، هنوز برخی اتفاقات به توضیح و تفصیل بیشتری نیاز داشتند که به علت اقتضای سنی راوی ارجمند و گذشت سالها از وقوع آن اتفاقات، امکان تکمیل بخشهای مبهم آن نبود و به ناچار فقط بخشهای روشن و ارزشمند آن اتفاقات در متن کتاب گنجانده شده است. در عین حال سعی شده در سیر کلی روایت خللی ایجاد نشود. همچنین به دلیل تمرکز نگارنده بر فعالیتهای راوی در مقطع زمانی دفاعمقدس، فعالیتهای ایشان در سالهای قبل از آغاز جنگ تحمیلی صرفا در فصل اول کتاب و به اختصار مطرح شده است.
معرفی راوی کتاب
عبدالرحمن جزایری، یکی از فرماندهان نامآشنای پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی است. مقاومت جانانه نیروهای جهاد فارس به فرماندهی او در جزیره بزرگ آبادان هنگام محاصره این جزیره و پس از آن، در کنار نیروهای رزمی ارتش و سپاه و سایر گروههای مردمی زبانزد تمام افراد حاضر در سالهای اولیه دفاعمقدس است. او که اکنون ساکن شیراز است سال ۱۳۱۴ در گناوه متولد شد. در رشته ریاضی دیپلم گرفت و دوره سررشتهداری را در دانشگاه نظامی گذراند. تسلطش به زبان انگلیسی و عربی به تجربه آبا و اجدادیاش در ناخدایی کشتی و شناورهای دریایی بازمیگردد.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، 12 سال نمایندگی شرکتهای کشتیرانی بزرگ دنیا را در جزیره خارک عهدهدار بوده است. او در سقوط استانداری هرمزگان و پیروزی انقلاب اسلامی در این استان و همچنین مقابله با نفوذ کمونیستها به بنادر مهم تجاری و نفتخیز جنوب کشور از جمله خارک نقش بسزایی داشته است. ویژگیهای شخصیتی و نحوه مدیریت جزایری در موقعیت جنگی، جهاد فارس را به واحدی گسترده تبدیل میکند که پذیرای خیل عظیمی از نیروهای داوطلب حاضر در منطقه میشود به طوری که بخشی از نیروهای برجسته و فرماندهان جنگ جهاد از برخی استانهای کشور در جهاد فارس مشغول به انجام وظیفه شدند و تعدادی از آنها هم به فیض شهادت نایل آمدهاند. این فرمانده که از لحاظ شرایط سنی، میزان تجربه فنی و مدیریتی و اهتمامش به برگزاری جلسات قرائت و تفسیر قرآن کریم در مناطق جنگی، فرماندهی شاخص به شمار میآمد، در عملیاتهای ثامنالائمه، طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس، حضوری فعال داشت. ابتکارات فنی او و همرزمانش در مهندسی رزمی، در پیروزی رزمندگان در این عملیاتها نقش بسزایی داشته است.
در سال ۱۳۶۲ با هماهنگی جهاد سازندگی استان هرمزگان جبههای جدید برای خود و گروه کوچکی از یارانش میگشاید و ۳ بندر چندمنظوره تجاری - نظامی در سواحل این استان احداث میکند؛ بنادری که هنوز فعال است و نیروهای نظامی و همچنین مردم بومی از آنها استفاده میکنند.
جزایری نیز در ثبت و ضبط تلاشهای بیامان جهادگران در جنگ کوشش بسیار کرده است. دیدار او با شهید بزرگوار امیر سپهبد علی صیاد شیرازی از آن جمله است که حدود یک سال پیش از شهادت ایشان انجام شده است. فیلم این دیدار، شاید تنها مستند تصویری باشد که در آن شهید صیاد شیرازی خاطراتی از سنگرسازان بیسنگر بیان میکند.
بنا بر این گزارش، دفتر دوم کتاب «رسم جهاد» که تحقیق و تدوین آن بر عهده محمدرضا حسینی و علی مشایخی بوده است، در 184صفحه، شمارگان 1000 جلد و با قیمت 60 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» عرضه شده و علاقهمندان جهت تهیه این کتابها، علاوه بر کتابفروشیها، میتوانند آن را از سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir تهیه کنند.
لازم به ذکر است پیشتر دفتر اول کتاب «رسم جهاد»؛ تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت مرحوم حسینعلی عظیمی توسط این ناشر منتشر شده است.
ارسال به دوستان
بسته عیدانه شبکه یک سیما
«نون خ 4» با حضور حاجیعبداللهی و بنفشهخواه
فصل چهارم مجموعه تلویزیونی «نون خ» نوروز 1402 به تهیهکنندگی مهدی فرجی و کارگردانی سعید آقاخانی از شبکه یک سیما روی آنتن خواهد رفت. سریال «نون خ 4» با طی مراحل پستولید این روزها برای پخش نوروزی آنتن شبکه یک از اول فروردین 1402 آماده میشود و با توجه به تقارن ایام ماه رمضان پخش این سریال در این ماه مبارک نیز ادامه خواهد داشت. در خلاصه داستان این مجموعه آمده است: «پس از یورش گله گرگها به روستا و تار و مار شدن گاو و گوسفندان روستاییان، زندگی اهالی با چالش جدیدی مواجه میشود. بزرگان ده تلاش میکنند با شکار گرگها اوضاع را به حالت عادی برگردانند اما هر بار به دلایلی موفق نمیشوند. به اجبار یکی از شکارچیان ده بالا را استخدام میکنند. در ادامه آنچه باعث شعلهور شدن اختلافات قدیمی بین ۲ روستا شده، اهالی روستای نورالدین را برای خروج از رکود اقتصادی، جمعیتی و جبران عقبماندگی از ده بالا به تکاپو میاندازد و ماجراهای ریز و درشتی را رقم میزند». در سری جدید این مجموعه سعید آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ، بیژن بنفشهخواه، کاظم نوربخش، سیدعلی صالحی، ندا قاسمی، صهبا شرافتی، هدیه بازوند، نسرین مرادی، پاشا جمالی، سیروس میمنت، امیر سهیلی، سیدحسین موسوی، رضا رشیدی، سیروس سپهری، ماشاءالله وروائی، علی اخوانمطلق و هومن حاجیعبداللهی به هنرنمایی پرداختهاند.
مجموعه «نون خ4» در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان شنبه تا چهارشنبه ساعت 22:15 از شبکه یک روی آنتن میرود و مطابق معمول پنجشنبهها و جمعهها بینندگان این شبکه شاهد پخش مجموعه «گیل دخت» در همین ساعت خواهند بود.
* استقبال از بهار با « نوروز دوست داشتنی»
ویژهبرنامه نوروزی «نوروز دوستداشتنی» به تهیهکنندگی مقداد مومننژاد طی ۳ شب (27 تا 29 اسفندماه) از آنتن شبکه یک سیما به استقبال بهار و نوروز 1402 میرود.
به گزارش «وطن امروز»، بنا بر اعلام مومننژاد، این برنامه از شبکه یک سیما با اجرای سیدمحمد اقبال واحدی و فرشته ایزدی روی آنتن خواهد رفت. وی در ادامه افزود: عباس طاهریان و مهدی مهدیقلی ۲ نفر از مجریهای شبکه یک نیز این ۲ مجری توانمند را همراهی خواهند کرد.
تهیهکننده ویژهبرنامه نوروزی شبکه یک گفت: شبهای 27 و 28 اسفندماه از ساعت 20 تا یک بامداد و روز 29 اسفند از ساعت 15 تا دقایق تحویل سال و ساعت 2 بامداد در خدمت بینندگان عزیز این شبکه خواهیم بود.
مومننژاد در ادامه تصریح کرد: آیتمهای طنز رادیویی با حضور چهرههای سرشناس رادیو و قهرمانان تاثیرگذار با حضور قهرمانان حوزههای مختلف و همچنین چهرههای سرشناس در حوزههای مختلف از اقشار مختلف جامعه میهمان ویژهبرنامه ما طی ۳ شب خواهند بود.
این تهیهکننده با بیان اینکه 12 گروه موسیقی محلی از استانهای مختلف کشور میهمان برنامه خواهند بود، گفت: برنامه در 2 استودیو که دکور آن در حدود 800 متر در حال اجراست تهیه میشود و از خانوادههای اصیل اقوام ایرانی در قومیتهای مختلف نیز دعوت به عمل آمده است؛ اقوام قوم بختیاری، قوم شاهسون، قوم قشقایی و....
مومننژاد در پایان افزود: 30 گزارش مستند نوروزی را از روستاهای مختلف کشورمان با حال و هوای نوروزی روی آنتن خواهیم برد و ۳ بخش ویژه دفاع مقدس در این ۳ شب با عناوین ویژه مادران شهید، جانبازان قطع نخاعی و جانبازان نابینا با حضور این عزیزان خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
آبسرد، آخرین لوکیشن سریال «سلمان فارسی» در سال ۱۴۰۱
سریال سلمان فارسی هماکنون در منطقه آبسرد در ۶۰ کیلومتری شرق تهران در حال فیلمبرداری است. عوامل این سریال در آخرین روزهای سال با وجود بارندگی و شرایط جوی و سرد منطقه که نزدیکی دماوند قرار دارد، در حال کار هستند. به گزارش «وطن امروز»، رفتوآمدها نیز نشان میدهد لوکیشن و دکور ساخته شده از بخشهای مهم سریال است. به این ترتیب آخرین ایستگاه سریال سلمان فارسی در سال ۱۴۰۱، منطقه آبسرد دماوند خواهد بود. سریال سلمان فارسی به کارگردانی داوود میرباقری تاکنون برای فیلمبرداری صحنههای مختلف مناطق گوناگونی را طی کرده است. شهرکهای سینمایی سهگانه غزالی، نور و دفاعمقدس، چند نقطه شاهرود، جلفا، جزیره قشم، کویر کرمان و کشور ارمنستان از جمله مناطقی بودهاند که میزبان گروه سازنده سریال سلمان فارسی بودهاند. داوود میرباقری در سریال سلمان فارسی که بزرگ ترین پروژه سریالی صداوسیماست، زندگی یار ایرانی پیامبر را در ۳ مقطع ایران، بیزانس و حجاز روایت میکند.
فیلمبرداری این سریال که به سفارش سیمافیلم و توسط حسین طاهری تهیهکنندگی میشود، از آذر ۱۳۹۸ آغاز شده و بخش بیزانس آن رو به پایان است. تاکنون در این سریال بازیگران ایرانی مانند علیرضا شجاعنوری، فرهاد اصلانی، داریوش فرهنگ، محمدرضا هدایتی، احترام برومند، رامونا شاه و علی دهکردی، همچنین هنرپیشههای خارجی از ارمنستان، یونان، مراکش و تونس جلوی دوربین رفتهاند.
***
سریال نوروزی شبکه ۳ با صدای پزشک دهکده
دوبلور پیشکسوت سینما و تلویزیون، سریال تاریخی «آتش و باد» به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی حسن نجاریان را روایت میکند. به گزارش «وطن امروز»، زهره شکوفنده که در آثار پرشماری به عنوان صداپیشه فعالیت داشته، صاحب صدایی گرم و شنیدنی است که برای مخاطبان از جوان گرفته تا پیر آشناست. «آتش و باد» با نام قبلی «جشن سربرون» روایتی در دل تاریخ است که در آن عشق، آتش خشم را شعلهور میکند. این سریال با یک جنگ بزرگ ادامه پیدا میکند و همزمان پرداختهایی به فراز و فرودهای تاریخی ایران در عصر مشروطه دارد. حسین محجوب، محمود پاکنیت، لاله اسکندری، نادر فلاح، فرخ نعمتی، سهیلا رضوی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، کریم اکبریمبارکه، صدرالدین حجازی، بیوک میرزایی، و مهران نائل از بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند. در خلاصه داستان «آتش و باد» اینچنین آمده است: «بهادر کدخدای ایل پوسان با کدخدای طایفه همسایه سرخو رقابت و مخالفتی دیرینه دارد. مدتی است آتش کینهها خاموش شده است تا اینکه سرخو با اعتماد به نفس به خواستگاری دختری زیبا و کمسن و سال بهادر «جهانپسند» میآید، غافل از اینکه قرار است مدتی بعد جهانپسند به عقد پسرعمویش درآید؛ بهادر قاطعانه با این وصلت مخالفت میکند، زخمهای کهنه سر باز میکنند. هر دو طایفه از کدخدای خود حمایت میکنند. درگیری ابعاد بزرگتری مییابد و بهادر تلاش بزرگی را آغاز میکند».
این سریال به تهیه کنندگی حسن نجاریان و کارگردانی مجتبی راعی محصول مرکز سیمافیلم است و در ۵۸ قسمت به عنوان سریال نوروزی شبکه ۳ سیما از آخرین جمعه امسال۲۶ اسفندماه ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن میرود.
***
آلبوم «آوای دوست» منتشر شد
کمپانی جهانی «سویسا» در سوییس آلبوم «آوای دوست» استاد یعقوب انوش را انتخاب کرد. به گزارش «وطن امروز»، آلبوم «آوای دوست» مجموعه کامل ردیف موسیقی اصیل ایرانی به روایت استاد «یعقوب انوش» در ۷ دستگاه با ساز ویولن و به تهیهکنندگی «کورش انوش» خواننده ایرانی و بینالمللی ارکستر ملی سوییس منتشر شد و کمپانی جهانی «سویسا» در کشور سوییس، ضمن انتخاب این اثر موسیقایی آن را انتخاب کرد و مورد حمایت خود قرار داد. آلبوم موسیقی «آوای دوست» مجموعه کامل ردیف موسیقی اصیل ایرانی به روایت استاد «یعقوب انوش» در ۷ دستگاه با ساز ویولن و برای نخستین بار در ایران با ساز ویولن به تهیهکنندگی «کورش انوش» خواننده ایرانی و بینالمللی ارکستر ملی سوییس، پس از ۲ سال ضبط، میکس و مسترینگ، توسط «ایمان حجت» در استودیو «راگا» در تهران آماده شده است و با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط نشر و پخش «جوان» در سراسر کشور منتشر شد و در اختیار علاقهمندان موسیقی بویژه نوازندگان و پژوهشگران ساز ویولن قرار گرفت. از نکات قابل توجه در این آلبوم، شنیدن صدای زندهیاد استاد «بهمن بوستان» پژوهشگر موسیقی ایرانی و ادبیات فارسی در ابتدای سیدی اول است که چند بیت شعر را در ستایش موسیقی با صدای دلنشین خود قرائت میکند. آلبوم موسیقی «آوای دوست» مجموعه کامل ردیف موسیقی اصیل ایرانی در 6 لوح فشرده (سیدی) را دربر میگیرد که سیدی اول به دستگاه ماهور، سیدی دوم به دستگاه همایون و اصفهان، سیدی سوم به بیات ترک و دشتی، سیدی چهارم به دستگاه چهارگاه و سهگاه، سیدی پنجم به دستگاه شور، ابوعطا و افشاری و همچنین سیدی ششم به دستگاه نوا و راست پنجگاه اختصاص دارد که استاد «یعقوب انوش» این آثار ارزشمند و ماندگار موسیقی ایران را با ساز ویولن نواخته است. «آوای دوست»، شامل نواختن کامل ردیف موسیقی اصیل ایرانی و ضربیها، حاصل طبع روان و ذوق سرشار استاد «یعقوب انوش» در نواختن و نوازش یکی از پیچیدهترین سازهای جهان است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|