|
اخبار
مخالفت هیأت مدیره استقلال با استعفای فتحاللهزاده!
در جلسه روز یکشنبه هیات مدیره استقلال، با استعفای علی فتحاللهزاده از سمت مدیرعاملی باشگاه مخالفت شد. پس از استعفای علی فتحاللهزاده از مدیریت باشگاه استقلال، روز یکشنبه جلسهای میان اعضای هیات مدیره آبیها برگزار شد تا درباره کنارهگیری مدیرعامل آبیپوشان تصمیمگیری شود. در این جلسه که چند ساعتی به طول انجامید، در نهایت اعضای هیات مدیره با استعفای فتحاللهزاده از مدیرعاملی باشگاه استقلال مخالفت کردند و قرار شد او به کار خود در این سمت ادامه دهد. در شرایطی که باشگاه استقلال نتوانست در مدت زمان تعیین شده از سوی AFC مطالبات استراماچونی را پرداخت کند، حذف آبیها از لیگ قهرمانان آسیا قطعی است پس از آن فتحاللهزاده با انتشار نامهای در صفحه اینستاگرامی خود، از مدیرعاملی باشگاه کنارهگیری کرد. اما اعضای هیات مدیره استقلال با جدایی فتحاللهزاده مخالفت کردند و این بدان معناست که بر خلاف خواسته هواداران، وی باید در سمت خود به کارش ادامه دهد. در جریان دیدار استقلال و ذوبآهن بود که تماشاگران حاضر در استادیوم، پیش از شروع بازی تا پایان مسابقه، شعارهای تندی را علیه فتحاللهزاده سر دادند و خواستار جدایی او شدند. لازم به ذکر است در جلسه اخیر بر اساس تصمیم اعضا، حجت کریمی به عنوان رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال انتخاب شد. پیش از این فردی مسؤولیت این سمت را برعهده نداشت.
***
بیتفاوتی محض رئال در قبال حرکت جدید امباپه
رادیو RMC فاش کرد کیلیان امباپه با اولتراهای PSG دیدار داشته و به آنها وعده فتح لیگ قهرمانان در فصل بعد را داده است. طبق ادعای مارکا، رئال دیگر اهمیتی به امباپه نمیدهد. کیلیان امباپه، ستاره تیم پاریسنژرمن، به همراه اشرف حکیمی و جانلوئیجی دوناروما، جمعه با حضور در کنار اعضای گروه K-Scoe، اعضای قدیمیترین گروه اولتراهای پارکدوپرنس را غافلگیر کردند. آنها خود را آماده جشن گرفتن پانزدهمین سال تاسیسشان کرده بودند که البته شکست خانگی شاگردان کریستوف گالتیه آن را خراب کرد. دیدار امباپه با اولتراهای پاریس قرار بود مخفی بماند تا اینکه یک ویدئو از بخشی از صحبتهای ملیپوش فرانسوی با اعضای K-scoe همه چیز را فاش کرد. در این ویدئو کیلیان امباپه را میبینیم که مشغول سخنرانی برای اولتراها با بلندگوی دستی است. رادیو RMC گزارش داده است امباپه به گونهای حرف میزد که انگار اطمینان دارد فصل بعد نیز در پیاسجی خواهد ماند. در واقع او تردید ندارد که فصل بعد نیز در پاریس ماندنی است و وعده داد فاتح لیگ قهرمانان خواهند شد. این طبعا میتواند خبر بدی برای رئال باشد ولی مارکا نوشت رئال دیگر هیچ اهمیتی به ستاره فرانسوی نمیدهد و او کاملا از برنامههای باشگاه خارج شده است. امباپه در پایان فصل گذشته بهترین شانس را برای پیوستن به رئال داشت ولی ترجیح داد با پیاسجی تمدید کند. رئال پس از آن ارتباطش با امباپه را کاملا قطع کرد و تا زمانی که او تحت قرارداد با باشگاه پاریسی است، هیچ مذاکرهای با او نخواهد کرد. امباپه برای فصل بعد برنامههای خاص خود را دارد و رئال نیز بدون او پروژه خود را ترسیم کرده است.
***
زارع عذرخواهی کرد
سخنگوی فدراسیون کشتی گفت: تصمیمگیری درباره خطای انضباطی امیرحسین زارع، کشتیگیر سنگینوزن تیمملی کشتی آزاد با کادر فنی است. محمدابراهیم امامی درباره اتفاق پیش آمده در اردوی تیمملی کشتی آزاد و اخراج امیرحسین زارع از اردوی تیمملی اظهار داشت: درگیری امیرحسین زارع با کامران قاسمپور که از کشتیگیران بااخلاق و عنواندار ایران و جهان محسوب میشود و پارسال نیز بهعنوان بهترین کشتیگیر ایران شناخته شد، پیش آمده که با توجه به جوانی کشتیگیران و هیجانات بهوجود آمده در تمرینات و لاکتیکی شدن بدنهای آنها در برخی مواقع و خیلی کم در ورزش این اتفاقات پیش میآید. امامی افزود: این حرکت زارع با تذکر جدی پژمان درستکار، سرمربی تیمملی همراه بود و بهرغم عذرخواهی این کشتیگیر از کامران قاسمپور و کادر فنی، وی با توجه به چرخه انتخابی تیمملی از اردو اخراج شده است. وی ادامه داد: البته هم خود امیرحسین زارع و هم پدر وی برای پیگیری این موضوع در فدراسیون حضور یافتند و امیرحسین زارع ضمن ندامت از اقدامی که انجام داده، عذرخواهی نیز کرد. امامی درباره اخراج زارع تصریح کرد: با توجه به بند 10 چرخه انتخابی تیمملی و تأکید کادرفنی، هرگونه بیانضباطی و بیاخلاقی در اردوها منجر به خارج شدن کشتیگیر از چرخه میشود و درباره زارع نیز تصمیم با کادر فنی است. فدراسیون کشتی منتظر گزارش کادر فنی درباره امیرحسین زارع است تا تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ و به اطلاع عموم رسانده شود.
***
واکنش مدافع بایرن به پیشنهاد بارسلونا
مدافع فرانسوی بایرنمونیخ به احتمال انتقال به بارسلونا در تابستان واکنش نشان داد. به گزارش تلیفوت، قرارداد بنجامین پاوارد با بایرنمونیخ تابستان سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد. این مدافع فرانسوی مورد توجه بارسلونا قرار دارد و نیمکتنشینی او در بایرن باعث شده احتمال حضور او در بارسلونا زیاد باشد. پاوارد اینگونه به احتمال حضورش در بارسلونا واکنش نشان داد: من پیشبینی این سوال را داشتم. باید بگویم هیچ مذاکرهای با باشگاه بایرنمونیخ برای تمدید قرارداد نداشتهام. فعلا که خبری از مذاکره نیست. وی ادامه داد: تنها روی اهداف خود با بایرن در فصل جاری تمرکز دارم. نهایت تلاشم را به کار میگیرم تا بهترین عملکرد را داشته باشم. تابستان درباره آیندهام تصمیم میگیرم. گزارشها حاکی از این است که بایرنمونیخ در صورت نهایی کردن خرید کانسلو از منچسترسیتی، مشکلی با فروش پاوارد به بارسلونا نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
بانوی ایرانی بهترین داور رقابتهای تکواندوی گرند اسلم
در پایان رقابتهای تکواندوی گرند اسلم چین، داور ایرانی حاضر در این رقابتها به عنوان بهترین داور از سوی کمیته برگزاری انتخاب و معرفی شد. معصومه باقری، داور بینالمللی کشورمان که برای قضاوت در این مسابقات از سوی فدراسیون جهانی دعوت شده بود، در طول 4 روز برگزاری مسابقات مقدماتی و نهایی، قضاوتهای کماشتباهی را به نمایش گذاشت و در نهایت نیز از سوی کمیته برگزاری به عنوان بهترین داور این رقابتها انتخاب و معرفی شد.
ارسال به دوستان
چگونه ساپینتو با وجود همه مشکلات مالی و مدیریتی موفق شد تیمش را در کورس قهرمانی حفظ کند؟
تعهد و حرفهایگری محض
باربد بهراد: صرفنظر از هر نتیجهای که استقلال در پایان فصل بدان دست پیدا خواهد کرد، باید گفت ریکاردو ساپینتو میراث گرانبهاتری از خود به جا خواهد گذاشت. استقلال در این برهه از زمان نه بلکه ماههاست وارد بحران شده است. پیش از تعطیلات نوروز بازیکنان این تیم با توجه به فاصله کمی که تا پایان بازیها باقی مانده بود، خواهان دریافت بخشی از دستمزدهای قرارداد خود شدند و با این شیوه پرداختی مشخص بود باشگاه قادر به پرداخت دستمزدها نیست! در نهایت هم شب عید دست خالی به خانههای خود رفتند. مشخص است باشگاهی وقتی نمیتواند پاداش پیروزیها را پرداخت کند، چطور ممکن است درصد قراردادها را پرداخت کند؟
علاوه بر این برای پرداخت دستمزد استراماچونی هم نتوانست گامی بردارد و به احتمال قوی مدارک باشگاه استقلال برای دومین سال متوالی برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا تایید نخواهد شد و آبیها شانس حضور در این مسابقات را از دست خواهند داد، آن هم در حالی که سال گذشته بعد از 9 سال و در یک فصل بدون شکست قهرمان شدند. اعتصاب 24 ساعته آبیها پیش از عید را باشگاه با جریمه 20 درصدی عارف غلامی با این نیت که وی تحریککننده آبیها بوده بهزعم خود مدیریت کرد!
در حالی که ساعاتی بعد همه بازیکنان استقلال با انتشار تصویر عارف غلامی اذعان کردند که اعتراض به مشکلات مالی تیم و تمرین نکردن کار همه آنها بوده است نه تنها عارف غلامی. این نکتهای بود که ریکاردو ساپینتو هم بدان اشاره کرده بود. سرمربی تیم استقلال گفته بود در تیم من تصمیمات جمعی است. اگر قرار باشد تمرین کنیم همه با هم تمرین میکنیم و اگر قرار باشد تمرین نکنیم، همه با هم تصمیم میگیریم تمرین نکنیم. با اتخاذ این تصمیم از سوی باشگاه استقلال پیشبینی میشد باشگاه درصد قرارداد و پاداشهای معوقه بازیکنان و کادر فنی، همچنین بدهی استراماچونی را پرداخت کند اما موفق به انجام هیچیک از این کارها نشد و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، ممکن است آبیها علاوه بر از دست دادن شانس حضور در لیگ قهرمانان آسیا در فورجه بعدی فیفا با کسر امتیاز یا سقوط به دسته پایینتر مواجه شوند! با وجود این بحرانها استقلال اما فرو نپاشید! استقلال در مصاف با ذوبآهن هم فوتبالی شایسته بازی کرد؛ فوتبالی که با موقعیت گلهای خوبی برای این تیم همراه بود و در نهایت 2 موقعیت از سوی مهدی قائدی و کوین یامگا تبدیل به گل شد تا استقلال هفتمین برد در دور برگشت را تجربه کند و با 20 گل زده در 9 بازی همچنان تهاجمیترین تیم دور برگشت لیگ برتر باشد. سوال اینجاست چرا استقلال با این همه بحران فرونپاشید؟ دلیل آن را باید در مصاحبه ریکاردو ساپینتو پیش از بازی با ذوبآهن جستوجو کرد؛ جایی که گفت: «من کاملا متمرکز هستم برای بردن. من حرفهای هستم و شغل من این است که تمرکز خود را بگذارم. هر روز بهترین عملکرد خود را برای بازیکنان و هواداران خود میگذارم. با وجود اینکه میدانید مشکلاتی از جمله مسائل مالی داریم، با وجود اینکه ۴ ماه است حقوق خود را دریافت نکردهام، هر روز بهترین خود را ارائه میدهم. سخت کار میکنم. اگر بخواهم میتوانم الان قرارداد خود را لغو کنم و باشگاه نیز باید تمام مطالبات من را پرداخت کند اما من این کار را نکردم چون تا آخر با بازیکنان و برای هواداران فوقالعاده خود پیش میرویم و سخت میجنگیم تا هر دو جام را به دست آوریم». رفتن حق ریکاردو ساپینتو است. همانطور که استراماچونی رفت. همانطور که مارک ویلموتس رفت. بازیکن و مربی ایرانی متاسفانه قانون حمایتی ندارند و تنها میتوانند اعتصاب کنند. تازه اگر بازیکن و مربی ایرانی در تمرین و بازی به بهانه مشکلات مالی حاضر نشوند، با شکایت باشگاه به خاطر عدم حضور در تمرین و بازی میتوانند جریمه هم شوند! بگذریم. ریکاردو ساپینتو راه دوم را انتخاب کرد؛ اجرای تعهدی که به دوش اوست.
آن وقت است که بعد از پایان بازیها ساپینتو میتواند به خاطر عدم اجرای تعهد از سوی باشگاه به فیفا شکایت و مطالبه خود را تمام و کمال دریافت کند. به واقع و به زعم ریکاردو ساپینتو اکنون تلاش برای قهرمانی مهمتر از شکایت کردن است و به باور او وقت برای شکایت زیاد است.
همراهی بازیکنان و تماشاگران راهی است که ساپینتو انتخاب کرده و خوب میدانیم اگر این مربی پرتغالی تهران را ترک میکرد، تیم از هم میپاشید و با شکایتی که به فیفا میکرد، همه پول خود را دریافت میکرد. این رفتار که به طور حتم در استقلال تبدیل به میراث خواهد شد، کمتر از جام قهرمانی لیگ برتر نبود و استقلال باید بابت این انتخاب خرسند باشد.
***
منصور رشیدی: ساپینتو اجازه نداد استقلال به هم بریزد
مشخص نیست مدیران چه میکنند
کارشناس فوتبال با بیان اینکه استقلال در شرایط بحرانی ذوبآهن را شکست داد، گفت: ساپینتو حرفهای عمل کرد و نگذاشت حواشی، وضعیت خوب تیمش را به هم بریزد. منصور رشیدی درباره پیروزی 2 بر صفر استقلال برابر ذوبآهن و حواشیای که روی سکوها و توسط هواداران به وجود آمد، گفت: آبیها مقابل ذوبآهن بازی خوبی از خود ارائه دادند و در تمام خطوط عملکرد موفقی داشتند و اجازه ندادند حریف خطرات زیادی را روی دروازهشان به وجود آورد. اگرچه یکی، دو بار ذوبآهن خطرساز شد اما آنقدر زهردار نبود که بتواند دروازه استقلال را باز کند. دروازهبان اسبق استقلال با اشاره به نقش 2 بازیکن در موفقیتهای اخیر این تیم گفت: مهدی قائدی و محمد محبی از بهترینهای استقلال هستند. البته تمام بازیکنان این تیم عملکرد فوقالعادهای داشتند اما شناخت این دو از یکدیگر و کارهای ترکیبی با هم باعث شد استقلال مقابل ذوبآهن به برتری دست یابد. رشیدی درباره اتفاقات ناخوشایندی که برای استقلال در چند روز اخیر به وجود آمده و این تیم از لیگ قهرمانان حذف شد، گفت: متأسفانه اهمال و ندانمکاری کار را به اینجا رساند که استقلال حذف شد. هواداران استقلال عاملان این اتفاق بد را نخواهند بخشید. مدیران استقلال که مشخص نیست نقششان در این تیم چیست و چه کار مهمی انجام دادهاند باعث این اتفاق بد شدند. وی ادامه داد: با تمام این سختیها ساپینتو اجازه نداد تیمش وارد حاشیه شود، او در این باره عملکردی فوقالعاده حرفهای داشت. با اینکه خودش و همکارانش چند ماهی است مطالبات خود را دریافت نکرده و طبق قوانین میتوانند استقلال را ترک کرده و از این باشگاه شکایت کنند اما همچنان در کنار تیم مانده و تلاش میکنند استقلال عملکرد موفقی داشته و حتی به قهرمانی برسد. ساپینتو آنقدر تیمش را خوب ارنج کرد و به آنها روحیه داد تا استقلال مقابل ذوبآهن یکی از بهترین بازیهای این فصل خود را انجام داد. هواداران در روزی که استقلال خوب بازی کرد و برنده شد، ساپینتو را تشویق کرده و علیه مدیران استقلال شعار دادند. حق آنهاست که نسبت به این اتفاق تلخ اعتراض کنند. منصور رشیدی درباره دیدار جمعه استقلال برابر آلومینیوم اراک هم خاطرنشان کرد: آلومینیوم در این فصل با مهدی رحمتی عملکرد خوبی داشته و نمیخواهند در اراک امتیاز از دست بدهند. وی تاکید کرد: استقلال هم برای این دیدار چشمی و مهدیپور را در اختیار ندارد اما با شناختی که از ساپینتو داریم و مهرههای تأثیرگذاری که در استقلال هستند، امیدواریم این تیم بتواند نتیجه خوبی بگیرد و با دست پر میدان را ترک کند.
ارسال به دوستان
ادعای سازمان بازرسی علیه باشگاه پرسپولیس
اتهام خرج سهام بدون اطلاع
سازمان بازرسی کل کشور به هزینهکرد باشگاه پرسپولیس بدون اطلاع کمیته مصارف ایراد قانونی گرفته است. پس از عرضه اولیه سهام تیمهای پرسپولیس و استقلال و با جذب مبالغی که از واگذاری سهام این دو باشگاه به دست آمد، کمیته مصارف تشکیل شد تا در این کمیته بر مصرف منابع مالی به دست آمده نظارت شود. این در حالی است که باشگاه پرسپولیس مبالغی از سرمایه خود را بدون مجوز کمیته مصارف هزینه کرده و سازمان بازرسی کل کشور این مورد را تخلف تشخیص داده و به آن ورود کرده است. در ایراد سازمان بازرسی کل کشور به هزینهکرد مبلغی که بدون اطلاع کمیته مصارف خرج شده آمده «باشگاه پرسپولیس بدون داشتن مجوز کمیته مصارف، بخشی از وجوه حاصل از فروش سهام به مبلغ ۵۲ میلیارد تومان را هزینه کرده است اما انجام هزینه این مبلغ را به اطلاع کمیته مصارف نرسانده است! این در حالی است که درباره دلایل عدم اخذ مجوز از کمیته مصارف، پاسخی از سوی باشگاه پرسپولیس اعلام نشده است». در این باره گفته میشود با توجه به اسناد موجود، از مبلغ مورد اشاره رقمی بیش از ۳۲ میلیارد تومان بابت قراردادهای منعقده با بازیکنان و کادر فنی تیم بزرگسالان پرسپولیس در فصل جاری لیگ برتر به عنوان حقالزحمه هزینه شده است!
* پرسپولیس پاسخ داد
باشگاه پرسپولیس با انتشار بیانیه رسمی اعلام کرد برداشت از حساب بورس با مجوز کمیته مصارف بوده و رئیس سازمان خصوصیسازی نیز این موضوع را تایید کرده است. در این اطلاعیه آمده است: «در پی انتشار پارهای مطالب و اخبار، به اطلاع هواداران عزیز و رسانههای محترم میرساند تمام برداشتهای باشگاه پرسپولیس از محل درآمد عرضه و فروش سهام باشگاه که در زمستان سال ۱۴۰۰ حاصل شد، با اخذ مجوز و مصوبه کمیته مصارف صورت گرفته است و تا این لحظه برداشتی خارج از این چارچوب انجام نشده و همین روند سرلوحه کار خواهد بود. لازم به ذکر است رئیس محترم سازمان خصوصیسازی تاکنون در تمام مصاحبهها از جمله آخرین اظهارنظری که روز یکشنبه داشتهاند، بر حرکت پرسپولیس در مسیر قانونی در ارتباط با برداشت از درآمد فروش سهام تاکید کردهاند».
ارسال به دوستان
26 سال تقابل اصلاحات با انقلاب اسلامی چه معنایی دارد؟
علیاکبر غلامی: جریان چپ سابق در انتهای دهه 60 و ابتدای دهه 70 با یک چرخش 180 درجـــــهای در سیاستورزی از گرایش به چپ سوسیالیستی و پیروی حماسی و تند از اندیشه مارکسیستی، به اندیشههای لیبرالی و راست در دنیا گرایش یافت.
جریانی که تا پیش از آن مدعی بود حتی «یک نفر از ثروتمندان بزرگ» ثروتشان حلال نیست و طرفدار ملی کردن بازرگانی خارجی بود، با فروپاشی شوروی و سقوط مدینه فاضله مارکسیستهای عالم در شرق، رو به غرب آورد. گرایش به غرب راهی برای فرار از زوال این جریان سیاسی در عرصه فلسفه اجتماعی بود.
از سال 76 به بعد که جریان مدعی اصلاحات قدرت در ۲ حوزه اجرایی و مقننه را کسب کرد، تقابل این تفکر با انقلاب اسلامی شکل عیانتری به خود گرفت تا جایی که صراحتا اعلام کردند امام خمینی باید به موزههای تاریخ سپرده شود.
تغییر در الگو و مراد این جریان سیاسی، به تغییر جدی در صفبندیهای داخلی آنها نیز انجامید. آنها که روزگاری لیبرالهای داخلی را میکوبیدند و آنها را به خاطر تبعیت از آمریکا شایسته محاکمه میدانستند، حال با هم یکسو و همداستان شدهاند و در سینه زدن زیر علم آمریکا به هم پیوستهاند.
مدعیان خط امام در دهه 60، تبدیل به دشمنان خط امام و شجره طیبه امام شدند و در کودتاهای مختلف از کوی دانشگاه در سال 78 گرفته تا فتنه 88، نقش این تفکر در تقابل با انقلاب اسلامی اظهرمنالشمس است که در این مقال به دنبال باز کردن آنچه گذشته، نیستم؛ آنچه در این یادداشت پیگیری میکنم، پاسخ به این سوال است: جریان اصلاحات در نسبت با انقلاب اسلامی و همچنین دشمنان قسمخورده انقلاب، چه نقش و جایگاهی دارد؟ آیا اصلاحات توانسته است نقش واسط را میان اپوزیسیون داخلی و خارجی ایفا کند یا خیر؟ آیا جریان اصلاحات توانسته است در مسیر قطار انقلاب، مرددان و کسانی که نسبت به بعضی مسائل ابهامی دارند را سوار قطار کند یا خیر؟ بدیهی است منظور از جریان اصلاحات تکتک افرادی که حامی این جریان هستند، نیست بلکه بهعنوان یک مجموعه فکری و سیاسی به کلیت اصلاحات مینگریم و تقوای جمعی اصلاحطلبان را مورد نقد و توجه قرار میدهیم.
فتنه ۸۸ و فتنه ۴۰۱، سنگ محک و شاخصی برای جریان مدعی اصلاحات بود که به نتیجه برسیم آیا میشود در بزنگاههای اجتماعی و سیاسی، روی اصلاحطلبان حساب باز کرد یا خیر؟
اتفاقاتی که نیمه دوم سال ۴۰۱ به واسطه مرگ مهسا امینی رخ داد، بار دیگر این مساله را اثبات کرد که جریان اصلاحات نهتنها با مسیر انقلاب همراه نیست، بلکه همانند نهضت آزادی و جبهه ملی با احکام اسلام و حقیقت اسلام هم مشکل دارد؛ بهعنوان مثال در همان روزهای ابتدایی که خبر درگذشت آن خانم در رسانهها منتشر شد، بازوهای رسانهای و عناصر تریبوندار این جریان، با متهم کردن نظام اسلامی به استفاده از خشونت نسبت به مهسا امینی و مطرح کردن این دروغ که حتما ضربهای به سر آن خانم وارد شده است، به صراحت اعلام کردند مهسا امینی توسط جمهوری اسلامی به قتل رسیده است و همنوا با جریان تروریست نفاق و ضدانقلاب شناسنامهدار، ابهاماتی را در رسانهها و حتی رسانه ملی مطرح کردند که برای قسمتی از افکار عمومی تعجبآور بود، البته برای اهل فهم، این رفتار اصلاحطلبان جای هیچ تعجبی نداشت کما اینکه در فتنه 88، با دروغ تقلب، آنچنان «اسب رفتار ضدانقلابی» را شلاق زدند که رئیس وقت رژیم صهیونیستی، جریان اصلاحات را بهعنوان «سرمایه اجتماعی» آن رژیم در داخل ایران معرفی کرد.
مثال دیگری که در حوادث ۴۰۱ قابل توجه است، عدم موضعگیری شفاف و مشخص اصلاحطلبان نسبت به گروههای تکفیری است که حادثه تروریستی شیراز را رقم زدند و کودکان و مرد و زن بیگناه را به خاک و خون کشیدند ولی احزاب مطرح اصلاحطلب کنونی همچون اتحاد ملت، درحالی که نظام را بدون هیچ سندی در ابتدای موضوع مرگ مهسا امینی متهم به قتل کردند، در اینجا سکوتی را اختیار کردند که باز هم با تعجب قسمتی از افکار عمومی همراه شد. سکوت معنادار اصلاحات نسبت به این حادثه دلخراش و رعبانگیز در کنار رواج این شایعه که حوادث تروریستی شیراز کار خودشان است یا استفاده از این عبارت که «نفرت بکاری خشونت درو میکنی»، بعضی از مرددان در موضوع مهسا امینی را به بیراهه کشاند. کار تا جایی پیش رفت که آذر منصوری، دبیرکل وقت حزب اتحاد ملت، بدون هیچ اشارهای به دلایل این رفتار وحشتناک و همچنین بدون اسم بردن از جریان داعش، از قضاوت نکردن پیرامون حادثه تروریستی حرم شاهچراغ تا مشخص شدن ابعاد آن گفت، در حالی که وی بعد از حادثه درگذشت مهسا امینی، بدون حتی یک سند و استدلال منطقی، نظام اسلامی را به عنوان متهم ردیف اول معرفی کرد و اجازهای برای روشن شدن ابعاد مرگ مهسا امینی نداد.
یا محمد خاتمی بدون شهید نامیدن شهدای شیراز، در بیانیهای مینویسد: تأکید میکنم خشونت را با خشونت نمیتوان پاسخ داد، هر چند باید با خشونتگران مقابله کرد.
در واقع خاتمی رفتار عاقلانه نظام اسلامی و نیروی انتظامی را در برابر افرادی که اقدام به سردادن شعارهای هتاکانه و خلاف عرف میکردند و به شکل دهشتناکی آرمان علیوردی و سیدروحالله عجمیان را به شهادت رساندند، خشونت تلقی میکند و رفتار تروریستی عناصر داعش را هم خشونت مینامد.
در این میان، دیگر عنصر معلومالحال اصلاحطلب که روزگاری دبیرکل حزب اتحاد ملت بود، در گفتوگویی بدون هیچ شاهد و سندی، نظام اسلامی را متهم و محکوم میکند که خودش در آشوبها دخالت دارد(!) شکوریراد میگوید: «لباس شخصیها وارد جمعیت معترض میشوند، شعارهای زشت سر میدهند، میشکنند، تخریب میکنند، چادر از سر زنان میکشند، قرآن و مسجد آتش میزنند و گاهی بهطور اتفاقی در زمره معترضان کشته میشوند اما شهید تلقی شده، مراسم تشییع آنها در رسانه ملی نمایش داده میشود و از آنها تجلیل به عمل میآید».
این اظهارات موهن بهگونهای است که در نگاه اول، به نظر میرسد نه یک عنصر سیاسی داخلی، بلکه یک عنصر تجزیهطلب و منافق، آن هم در شبکه سعودی اینترنشنال آن را بر زبان آورده است.
در واقع اظهارات امثال خاتمی، آذر منصوری و بویژه شکوریراد در متهم کردن نظام به خشونت و محکوم کردن نظام به قتل و اینکه همه چیز کار خودشان است، اگر توسط یک عنصر تجزیهطلب، سلطنتطلب یا منافق بیان شود، به همین سبکی است که اصلاحطلبان و امثال شکوریراد بیان کردند و اینجاست که باید بگوییم گلی به جمال نیروهای ضدانقلاب که حداقل تکلیفشان با خودشان و نظام اسلامی روشن است ولی جماعت اصلاحطلب بهاندازه جریان نفاق که در خرداد 60 صراحتا اعلام کردند نظام اسلامی را قبول ندارند و وارد فاز نظامی با جمهوری اسلامی شدند، جسارت لازم را ندارند که بگویند دقیقا چه نسبتی با جمهوری اسلامی و قانون اساسی دارند. فتنه ۴۰۱ در پی مرگ مهسا امینی، باعث شد بار دیگر، نقطه عطفی در اتحاد میان جریان لیبرال و غربگرای داخلی (جریان اصلاحات)، سلطنتطلبان، تجزیهطلبان، منافقین و ساواک رقم بخورد.
به نظر میرسد ۲ فتنه ۸۸ و ۴۰۱، برای تحلیلگران، محققان و پژوهشگران این ابهام را حل میکند که اصلاحات به عنوان یک تفکر سیاسی، قرابت مفهومی و عملی با جمهوری اسلامی و آرمانهای انقلاب اسلامی ندارد و از سوی دیگر، با استفاده از زیست انگلی و سوءاستفاده از زخمهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی، کلیت نظام و منافع ملی را به لبه پرتگاه میبرد ولی حاضر نیست شفاف بگوید دقیقا چه نگاهی به انقلاب اسلامی دارد. به نظر میرسد در شرایط کنونی با توجه به تغییرات داخلی و خارجی، وقت آن است اصلاحطلبان مانیفست جدید خودشان را در مواجهه با انقلاب اسلامی بدون هیچ ترسی منتشر کنند تا تکلیف خودشان و حامیانشان مشخص شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|