|
اعزام سفیر ایران به امارات پس از ۸ سال
جمهوری اسلامی ایران بعد از ۸ سال، سفیر به امارات اعزام میکند. «رضا عامری» به عنوان سفیر جدید ایران به امارات اعزام میشود. گفتنی است اواخر اسفندماه سال ۱۴۰۱ علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در مصاحبهای اعلام کرد سفیر ایران در امارات تعیین شده است و مراحل نهایی کارهای اداری را طی میکند و در آینده نزدیک به ابوظبی اعزام خواهد شد.
ارسال به دوستان
جریان رسانهای ضدایرانی که در ماههای گذشته هر گونه شادی مردم ایران را تقبیح میکردند، حالا به انتشار تصاویر رقص و هنجارشکنی جماعت موسوم به برانداز میپردازند
غمزدههایی که رقاص شدند
گروه سیاسی: سرنگونی جمهوری اسلامی تا پایان سال 1401 از جمله شعارهای جریان ضدایرانی در جریان اغتشاشات چند ماه گذشته بود؛ اغتشاشاتی که به بهانه فوت مهسا امینی به راه افتاد و هدفی جز سرنگونی نظام و البته از بین بردن سرزمین واحدی به نام ایران نداشت. ائتلاف گروههای ضدایرانی، از سلطنتطلبان و منافقین گرفته تا انواع گروههای تجزیهطلب، شاهد مثال خوبی بر این مدعاست. شهادت دهها نفر از نیروهای مدافع امنیت از جمله آرمان علیوردی و روحالله عجمیان به دست اوباش اغتشاشگر نیز بخوبی نشاندهنده ماهیت وحشیانه جریان زن، زندگی، آزادی است. با همه این جنایتها و آشوبها اما وجه درماندگی براندازان در مقابل مردم ایران و نظام اسلامی بیش از هر چیز دیگری محسوس است. جریانی که از شهریور سال گذشته به مدت چند ماه با آشوب، ترور و اقدامات وحشیانه به دنبال براندازی جمهوری اسلامی بود، امروز فعالیتهای براندازانه خود را به رقص و روزهخواری و انتشار تصاویر آن در فضای مجازی تقلیل داده است. جماعتی که سال گذشته با خط و نشان کشیدن برای جمهوری اسلامی، هشدار میدادند نظام اسلامی سال 1402 را نخواهد دید، در آغاز سال جدید، تمام اقدامات براندازانه خود را در فعالیتهای ضدارزشی و تولید ناهنجاری اجتماعی خلاصه کردهاند.
اوباشی که تا چند وقت قبل ژست غم به خود گرفته بودند و نسخه زندگی بدون شادی برای مردم ایران میپیچیدند و بدون توقف در حال پمپاژ غم به جامعه ایرانی بودند، حالا تغییر مشی داده و مردم ایران را به رقص و اباحهگری فرامیخوانند. به طور مشخص شبکههای ضدایرانی از جمله بیبیسی فارسی، اینترنشنال و منوتو که تا چند وقت قبل با ایجاد هجمه رسانهای هر نوع شادی مردم ایران را تقبیح میکردند، امروز فیلم و تصاویر رقص جماعت برانداز را منتشر میکنند.
البته این اوباش برانداز که سال گذشته به جنگ عقیده و تفکر مردم رفته بودند و هر صدای مخالف و منتقد خود را به طرز وحشیانهای زیر تیغ تخریب و توهین میبردند، کماکان روحیه وحشی و خشونتطلب خود را حفظ کردهاند تا همچنان ضدیت و تضادشان با شعارهای به ظاهر انساندوستانه و آزادیخواهانهای مثل زن، زندگی، آزادی را فریاد بزنند. این را میتوان در حملات و اهانتهایشان به قشر متدین و مذهبی مردم ایران مشاهده کرد که در این رابطه میتوان به ضرب و شتم بانوان چادری توسط این افراد اشاره کرد.
* بیبیسی؛ تریبون جدید تجزیهطلبان ضدایرانی
رسانه بیبیسی فارسی در ادامه گفتوگوهایی که با سران احزاب کرد تجزیهطلب دارد، دیروز ویدئوهایی از گفتوگو با «سیامند معینی» سرکرده گروهک پژاک که با عنوان حزب «حیات آزاد کردستان» فعالیت دارد، منتشر کرد. پژاک شاخهای از گروه تروریستی «پکک» است که هر دو گروه از سوی ایران و ترکیه به عنوان تروریست شناخته میشوند و در سالها و دهههای گذشته نیز با پشتیبانی رژیم صهیونیستی و آمریکا، عملیاتهای مسلحانه علیه 2 کشور انجام دادند و تعداد زیادی از مرزبانان را به شهادت رساندند. بیبیسی فارسی در روزهای گذشته نیز با «مصطفی هجری» سرکرده گروهک تروریستی حزب دموکرات کردستان گفتوگو کرد که او بر مبارزه مسلحانه با مردم ایران تاکید کرد.
بنا بر گزارش تسنیم، هجری در دهه 60 نقش مهمی در ربایش و به شهادت رساندن نیروهای جهاد سازندگی، رزمندگان و پیشمرگان کرد مسلمان داشت. جنایت زندان دولهتو و شهادت تعداد زیادی از نیروهای سپاه، ارتش و پیشمرگان که در اسارت حزب دموکرات بودند از جمله اقدامات هجری و همفکرانش است. گفتوگو با تجزیهطلبان و انعکاس دیدگاههای آنها توسط بیبیسی فارسی در ماههای گذشته شدت یافته و این رسانه انگلیسی پا جای پای سعودی اینترنشنال میگذارد که اکنون در حال کوچ از لندن به واشنگتن است. سعودی اینترنشنال در ماههای گذشته و در ایام اغتشاشات به طور ویژه به گفتوگو با تجزیهطلبها و تروریستها پرداخت. طبق پیمایشی که خبرگزاری تسنیم انجام داد، آن شبکه تلویزیونی در 50 روز نخست اغتشاشات با 25 چهره تجزیهطلب بیش از 120 بار مصاحبه کرد. این موضوع موجب شد صدای «رعنا رحیمپور» خبرنگار بیبیسی فارسی نیز درآید و دعواهایی بین 2 رسانه به وجود آید. رحیمپور در روزهای گذشته از بیبیسی اخراج شد و این نیز نشانهای از میل کردن بیبیسی فارسی به اینترنشنال و حمایت از تجزیهطلبان است.
ارسال به دوستان
نگاهی به رزمایشهای نظامی اقتدارآمیز ایران در سالی که گذشت
نمایش قدرت
مهدی بختیاری*: رزمایشها در نیروهای مسلح با چند هدف کلی برگزار میشود که از جمله اهداف ذاتی آنها یکی تمرین تاکتیکها و سناریوهای رزم متناسب با تهدیدات روز و دیگری تست و ارزیابی تجهیزات و سامانههای در اختیار یگانهاست.
در کنار این، رزمایشها بسته به مقطع زمانی اجرای آنها میتوانند حامل پیامهای خارجی و بینالمللی به دیگر کشورها نیز باشند.
سال گذشته برخی رزمایشهای نیروهای مسلح کشورمان بازخوردی بیش از حوزه نظامی در عرصه بینالملل داشت.
* رزمایش پهپادی ارتش در آسمان کشور
دوم شهریورماه 1401 رزمایش مشترک پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران با مشارکت بیش از 150 هواپیمای بدون سرنشین در حوزههای شناسایی و رزمی، در گستره جمهوری اسلامی ایران از آبهای خلیجفارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور برگزار شد. در این رزمایش انواع پهپادهای رزمی، شناسایی، انتحاری و پدافندی ارتش، اهداف خود را با موفقیت منهدم کردند و برای نخستین بار پهپاد رهگیر «کرار» مجهز به تیربار اخگر نیز رونمایی و عملیاتی شد.
جمهوری اسلامی ایران در طول چند دهه گذشته بیشترین تمرکز را در حوزه نظامی بر موشک و پهپاد داشته که منجر به طراحی و ساخت انواع هواپیماهای بدون سرنشین در بردهای مختلف شده است.
در ماههای اخیر، ادعای واگذاری پهپادهای انتحاری شاهد 136 به روسیه و استفاده از آن در جنگ اوکراین بار دیگر پهپادهای ایرانی را در صدر اخبار قرار داد؛ ادعایی که اگرچه بارها از سوی مقامات ایرانی رد شد اما آنچه بیشتر به چشم آمد، پیشرفت فناوری ایران در حوزه پهپادهاست که موجب میشود کشوری مانند روسیه که یکی از قدرتهای برتر حوزه نظامی است، خواهان همکاری با ایران باشد.
توان پهپادی کشورمان آنقدر برای غربیها اهمیت دارد که ژنرال مکنزی، فرمانده اسبق «سنتکام» بارها خواهان تحریم کشورمان در این حوزه شده و گفته آنچه موجب شد آمریکا پس از ۷۰ سال سیادت هوایی خود در آسمان منطقه را از دست بدهد، چالش پهپادهای ایرانی بود.
* رزمایش سپاه زیر گوش جمهوری باکو
با اوجگیری تنشها میان ۲ کشور آذربایجان و ارمنستان و تلاش جمهوری آذربایجان برای ایجاد تغییر در مرزهای خود با این کشور که نتایج آن بر ژئوپلیتیک کشورمان نیز اثرگذار است، بارها مقامات و فرماندهان ایرانی نسبت به هرگونه تلاش برای ایجاد تغییر در مرزهای کشورمان هشدار دادهاند که یکی از این هشدارها رزمایش 3 روزه نیروی زمینی سپاه در منطقه ارس بود.
25 مهر سال گذشته مرحله اصلی این رزمایش با حضور فرمانده کل سپاه برگزار شد که طی آن، برای نخستین بار نصب پل شناور به منظور تردد نیرو و تجهیزات روی رودخانه ارس تمرین شد.
علاوه بر این، در این رزمایش یگانها و رستههای تخصصی نیروی زمینی سپاه سناریوهای امنیتی و دفاعی خود را به صورت ترکیبی تمرین کردند.
این البته نخستین رزمایش نبود، بعد از جنگ قرهباغ، ۳ رزمایش دیگر نیز توسط نیروهای مسلح کشورمان برای اعلام آمادهباش به کشورهای منطقه، برگزار شد اما وسعت جغرافیایی رزمایش چهارم تمام نوار مرزی استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی را در بر میگرفت و حجم نیرو و تجهیزات در آن نیز گستردهتر از رزمایش قبل بود.
این رزمایش در حالی برگزار شد که یک هفته پیش از آن، روسای جمهوری ۲ کشور ایران و آذربایجان با یکدیگر دیدار کردند و رئیسجمهور کشورمان به همتای آذربایجانی خود تصریح کرد که جمهوری اسلامی هیچ تغییری در مرزها و ژئوپلیتیک منطقه را قبول نمیکند و در صورتی که این اتفاق بیفتد با قدرت پاسخ میدهد.
در جریان همین رزمایش بود که اعلام شد نیروهای صابرین (یگان ویژه نیروی زمینی سپاه) به پهپادهای انتحاری پرسهزن جدید با نام معراج 521 و با سرجنگیهای متفاوت مجهز شدهاند. وزن سرجنگی این پهپاد در ۳ رنج 500 گرم، 700 گرم و 1000 گرم (یک کیلوگرم) است و این پهپاد با مداومت پروازی 5 تا 15 دقیقه، دارای بردی معادل 5 کیلومتر است.
* رزمایش ارتش در دریای عمان و سپاه در خلیجفارس
دیماه سال گذشته همچنین نیروهای دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران، ۲ رزمایش مجزا از یکدیگر در مناطق ماموریتی خود انجام دادند.
از سال 1387، با تفکیک حوزه ماموریتی این ۲ نیرو، حراست از خلیجفارس و تنگه هرمز به نیروی دریایی سپاه واگذار شد و از شرق تنگه هرمز تا همه آبهای آزاد و اقیانوسهای دوردست، جزو حوزه ماموریتی نیروی دریایی ارتش محسوب میشود.
9 دی ۱۴۰۱، نداجا رزمایش خود را با نام «ذوالفقار 1401» در منطقه جاسک و شرق تنگه هرمز تا مدار 10 درجه شمالی در شمال اقیانوس هند آغاز کرد.
در این رزمایش - که البته به صورت مشترک با دیگر نیروهای ارتش برگزار شد - یگانهای پیاده، زرهی و مکانیزه نیروی زمینی، سامانههای پدافندی نیروی پدافند هوایی، شناورهای زیرسطحی، سطحی و پروازی و تکاوران نیروی دریایی ارتش با پشتیبانی جنگنده بمبافکنهای نیروی هوایی ارتش به اجرای ماموریت پرداختند.
در این رزمایش عملیاتهای جمعآوری اطلاعات به صورت الکترونیک، سیگنالی و ضدجنگال علیه نیروهای مهاجم و همچنین عملیات شناسایی توسط پهپادهای باور، آرش، ابابیل، مهاجر، صادق و یسیر انجام شد.
چند روز پس از آن، در 27 دیماه رزمایش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیجفارس برگزار شد.
در این رزمایش، سامانه موشکهای کروز دریایی در کلاسهای متفاوت، پهپادهای بمبافکن و نقطهزن با اهداف چندگانه و همزمان، سامانههای هوشمند بدون سرنشین زیرسطحی، شلیک راکت بالگردها، هلیبرن تکاوران ویژه بر موقعیتهای متحرک و شناور، رژه اقتدار بسیج دریایی مردمپایه و دیگر مؤلفههای دفاعی قدرت در نیروی دریایی سپاه عملکرد بسیار مطلوبی داشتند.
رزم سطحی شناورهای هجومی و موشکانداز با شلیک موشکهای کروز دریایی و انواع راکتها و مینریزی گسترده آفندی و پدافندی در محدوده رزمایش، شلیک و اصابت همزمان موشکهای کروز دریایی از ۲ جغرافیای متفاوت به یک هدف مشخص و اصابت پهپادها به صورت همزمان به یک هدف مشخص از قرارگاههای متفاوت، از جمله اقداماتی بود که در این رزمایش با موفقیت انجام شد.
تنوع و حجم زیاد آتش و انفجار در سواحل جزیره فارسی به منظور تمرین دفاع مستحکم، استفاده از سلاحهای هوشمند زیرسطحی جهت حمله و انهدام پایگاهها و تاسیسات دریایی و ساحلی دشمن و سازماندهی کامل و بهکارگیری نیروی نارنجی دشمن فرضی در کلاس دشمن واقعی از دیگر برنامههای این رزمایش بود.
* رزمایش مشترک ایران - چین - روسیه
چهارمین رزمایش مشترک دریایی ایران، چین و روسیه اواخر اسفند سال گذشته در شمال اقیانوس هند آغاز شد و طی چند مرحله، یگانهای دریایی ۳ کشور به انجام عملیاتهای مشترک دریایی و مقابله با تهدیدات پرداختند.
جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین کشورهای حوزه اقیانوس هند است که از طریق سواحل مکران به آبهای اقیانوسی در جنوب وصل میشود.
این منطقه برای کشورهایی نظیر چین و روسیه نیز اهمیت زیادی دارد و همین مساله موجب شده آنها طی سالهای اخیر به صورت مداوم به حضور در این رزمایش با محوریت نیروهای دریایی کشورمان مبادرت ورزند.
حضور ۲ قدرت مهم شرق یعنی روسیه و چین در این رزمایش مشترک بویژه در سالهای اخیر از اهمیت زیادی برخوردار است بویژه پس از جنگ روسیه و اوکراین و اخباری که پیرامون همکاریهای این ۳ کشور با هم در حوزههای فناورانه و نظامی شنیده میشود.
علاوه بر این، بنا بر آنچه در اخبار گفته شد، در این رزمایش، ۲ کشور پاکستان و قراقستان نیز به عنوان ناظر حضور داشتند. حضور این ۲ کشور نشانه آن است که ایران به دنبال افزایش کشورهای حاضر در این رزمایش است و احتمالا در دور آینده، این رزمایش مشترک با حضور کشورهای بیشتری برگزار خواهد شد. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی همچنین در سالهای اخیر اقدام به تاسیس ۳ فرماندهی مهم در اقیانوسهای هند، آرام و اطلس کرده است که با توجه به تمرکز ایران بر تقویت قوای دریایی، نشاندهنده عزم راسخ جمهوری اسلامی برای افزایش سیادت خود بر آبراههای مهم جهانی بویژه در شمال اقیانس هند و تا مدار 10 درجه شمالی است.
* کارشناس ارشد دفاعی - امنیتی
ارسال به دوستان
مردم وفادار تهران با حضور گسترده در میدان امام حسین(ع) پیکرهای مطهر شهدای حمله اخیر اسرائیل به سوریه را تشییع کردند
بدرقه خوبان
گروه سیاسی: صبح روز گذشته مراسم تشییع شهدای مدافع حرم «مقداد مهقانی» و «میلاد حیدری» در میدان آیینی امام حسین(ع) تهران برگزار شد. سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه به همراه تعداد زیادی از مردم روزهدار و قدردان تهران در آیین تشییع این شهدا حضور یافته و پیکر این 2 شهید والامقام را بدرقه کردند. پیکر شهیدان مدافع حرم بعد از برگزاری مراسم وداع تا میدان شهدا روی دستان مردم تشییع شد. دوشنبهشب نیز مراسم وداع با پیکر این 2 شهید در معراج شهدای تهران برگزار شد.
شهیدان حیدری و مهقانی از مستشاران نظامی سپاه در سوریه بودند که در حملات جنایتکارانه جنگندههای رژیم صهیونیستی در حوالی دمشق مورد هدف قرار گرفتند. در این حملات هوایی جنایتکارانه میلاد حیدری در همان لحظات اولیه به شهادت رسید اما مقداد مهقانی پس از تحمل جراحات فراوان، شامگاه 12 فروردین به دیگر همرزمان شهید خود پیوست. فرزندان این 2 شهید مدافع حرم در حالی که مردم از سردار سلامی با سر دادن شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» خواستار انتقام سخت بودند، بر سر تابوتهای حامل پیکرهای پدرانشان حاضر شدند.
مادر شهید میلاد حیدری در مراسم وداع با پیکر این 2 شهید از مردم خواست راه این 2 شهید ادامه یابد و در سخنانی گفت: «از تمام مردم تشکر میکنم، از شما میخواهم راهشان ادامه یابد. مرگ بر آمریکا و اسرائیل. میلاد فدای راه حضرت زینب(س) شد. مردم! از شما میخواهم راه شهدا را فراموش نکنید».
مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر شهید مهقانی و شهید حیدری همچنین امروز ساعت ۹ صبح در 2 استان گلستان و همدان(زادگاه این 2 شهید عزیز) برگزار میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
معاون بینالملل وزارت دفاع:
پدافند هوایی سوریه را تقویت میکنیم
معاون امور بینالملل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ایران خود را ملزم میداند به کشورهای دوست مانند سوریه در زمینه توانمندسازی پدافند هوایی و مقابله با اهداف هوایی کمک کند. سردار «سیدحمزه قلندری» روز گذشته در حاشیه مراسم جهانی مینزدایی در جمع خبرنگاران درباره صادرات محصولات دفاعی گفت: بعد از رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران که در سال ۲۰۲۰ میلادی روی داد، شاهد رو آوردن کشورهای زیادی برای استفاده از تسلیحات ایرانی هستیم. وی افزود: نکته مهمی که نباید از نظر دور داشت، ویژگی مهمی است که در تسلیحات ایرانی وجود دارد و آن هم به نمایش درآمدن دانش و فناوری ایرانی در عرصه بینالمللی است. معاون وزیر دفاع در ادامه خاطرنشان کرد: کشورهای خارجی بعد از استفاده از تسلیحات ایرانی شاهد رشد خیرهکننده دانش و فناوری ایران بودهاند به طوری که موجب تعجب آنها شده است که چطور کشوری که سالها تحریم بوده به این حد از پیشرفت رسیده و تسلیحات آن در لبه فناوری جهانی قرار داشته است. وی با تاکید بر اینکه نگاه انسانی جمهوری اسلامی عامل دیگری است که باعث رشد صادرات تسلیحات جمهوری اسلامی شده است، اظهار داشت: نکته دیگر توجه جمهوری اسلامی به انتقال این فناوری به سایر کشورها بوده است. ما بسیاری از کشورهای همسایه و دوست خودمان را نهتنها از نظر تجهیزات و تسلیحات بلکه در حوزه فناوری ساخت تسلیحات دفاعی نیز کمک کردهایم. از سویی ما همچنین شاهد حضور وزارت دفاع در نمایشگاههای بینالمللی و استقبال گسترده از محصولات دفاعی ایرانی از جانب سایر کشورها بودهایم.
سردار قلندری درباره همکاری ایران با سوریه در زمینه توانمندسازی پدافند هوایی این کشور نیز تصریح کرد: نکتهای که نباید از نظر دور داشت این است که در گذشته کشور سوریه واقعاً کشوری بیدفاع در مقابل حملات هوایی رژیم صهیونیستی بود اما در حال حاضر حجم زیادی از حملات هوایی توسط دولت سوریه در حال دفع شدن است و ما نیز خود را ملزم میدانیم که به کشورهای دوست مانند سوریه در زمینه توانمندسازی پدافند هوایی و مقابله با اهداف هوایی کمک کنیم.
***
تمجید امیرعبداللهیان از مواضع موریتانی برای حمایت از فلسطین
وزیر امور خارجه روز سهشنبه در دیدار «الداه ولد سیدی ولد أعمر طالب» وزیر امور اسلامی موریتانی، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان به دولت و ملت موریتانی، از حضور و شرکت این کشور در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در کشورمان قدردانی کرد. «حسین امیرعبداللهیان» در این دیدار سلامهای گرم رئیسجمهور اسلامی ایران به محمد ولد الغزوانی، رئیسجمهور موریتانی را به وزیر امور اسلامی این کشور ابلاغ کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار همچنین مواضع دولت و ملت موریتانی در حمایت از آرمان فلسطین را ستود.
وزیر امور اسلامی موریتانی نیز در این دیدار سلامهای گرم مقامات عالی کشورش به رئیسجمهوری اسلامی ایران و ملت ایران را ابلاغ کرد.
وزیر امور اسلامی موریتانی گفت: از توافق ایران و عربستان سعودی استقبال میکنیم و امیدواریم برکات این توافق به مردم 2 کشور، منطقه و همه کشورهای اسلامی برسد. وی همچنین از حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت فلسطین قدردانی کرد و افزود: مساله فلسطین تنها موضوع ملت فلسطین نیست، بلکه مساله کل امت اسلامی است و ایران در این موضوع پیشگام بوده است.
***
نماینده ایران در سازمانهای بینالمللی:
استفاده ابزاری از مقوله حقوق بشر مردود است
سفیر و نماینده دائم کشورمان در جریان جلسه تصمیمگیری شورای حقوق بشر درباره قطعنامه تمدید یکساله ماموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، قطعنامه ارائهشده توسط ایسلند و انگلیس را غیرقابل توجیه و ناشی از روایتهای نادرست و غیرواقعی از تحولات ایران و بیتوجهی به پیشرفتهای حقوق بشری و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در ارتقا و حفاظت از حقوق بشر ایرانیان دانست. «علی بحرینی» گفت: حامیان این قطعنامه که خود با وضع تحریمها علیه مردم ایران از اصلیترین ناقضان حقوق بنیادین مردم ایران هستند، خود را پشت عنوان حقوق بشر پنهان کرده و از حقوق بشر و شورای حقوق بشر برای اهداف سیاسی خود سوءاستفاده میکنند.
سفیر ایران در ژنو افزود: پیام مردم ایران به انگلیس و سایر حامیان غربی این قطعنامه کاملا روشن است و چیزی نیست جز اینکه مردم ایران با انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ تصمیم گرفتهاند کشوری مستقل باشند که مستقل و بدون وابستگی به قدرتهای خارجی، با عزت نفس زندگی کنند.
بحرینی در بخشی از سخنرانی خود در این جلسه همچنین با اشاره به رویکرد و سابقه همکاری و تعامل جمهوری اسلامی ایران با سازوکارهای حقوق بشری، گفت: استفاده از حقوق بشر به عنوان سلاح در جهت اهداف سیاست خارجی گروه معدودی از کشورهای غربی علیه کشورهای در حال توسعه و مستقل، غیرقابل قبول است و آرمان مشترک جهانی برای ارتقای حقوق بشر را به خطر میاندازد. این رویکرد نه کمکی به حفظ و ارتقای حقوق بشر میکند و نه با واقعیتهای میدانی و تاریخ و پیشینه فرهنگ و تمدن ایرانی که مبتنی بر آموزههای انسانی و توجه به حقوق بشر است، سازگاری دارد. بر اساس این گزارش، قطعنامه شورای حقوق بشر برای تمدید ماموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در جلسه این شورا در ژنو، بررسی و با وجود مخالفت و عدم موافقت بیش از نیمی از اعضای شورای حقوق بشر، در نهایت با فشار دولتهای غربی به تصویب رسید. شورای حقوق بشر دارای ۴۷ عضو است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|