|
پدافند روسیه موشک اوکراینی را ساقط کرد
به گفته مقامات کریمه، موشکی که از سوی اوکراین بر فراز این شبهجزیره شلیک شده بود، توسط سامانه پدافند هوایی روسیه سرنگون شد. «سرگئی آکسیونوف» رئیسجمهوری کریمه شنبه خبر داد پدافند هوایی روسیه موشکی را که از سوی اوکراین بر فراز این شبهجزیره شلیک شده بود، سرنگون کرده است. کریوچکوف مشاور وی توضیح داد بقایای موشک نزدیک یکی از شهرکهای کریمه سقوط کرده و هنوز تلفات یا تخریبی گزارش نشده است.
ارسال به دوستان
افشای سندهای محرمانه پنتاگون درباره برنامه واشنگتن در جنگ اوکراین، چین و غرب آسیا
اسناد جنگطلبی آمریکا
مقامات وزارت دفاع و وزارت دادگستری دولت بایدن در حال بررسی نحوه رخ دادن این افتضاح اطلاعاتی هستند
گروه بینالملل: مجموعهای از اسناد محرمانه امنیت ملی آمریکا دوباره در اینترنت لو رفت؛ آن هم در حالی که پیشتر مجموعهای دیگر از اسناد محرمانه این کشور به شبکه جهانی درز کرده بود. نیویورکتایمز در حالی از انتشار این اسناد تازه خبر داده که تنها یک روز قبل اسناد «فوقمحرمانه» آمریکا منتشر شد که حاوی نقشههای جنگی ایالات متحده و ناتو در اوکراین بود. این مجموعه جدید اسناد در توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی دستبهدست شد، در عین حال یک مقام اطلاعاتی آمریکا وضعیت حاضر را «کابوس» سرویسهای امنیتی غربی توصیف کرد. گرچه هنوز مقیاس کامل اسناد فاششده مشخص نیست و معتبر بودن آنها تایید نشده، اما برخی منابع میگویند مجموعه جدید لورفته حاوی بیش از ۱۰۰ سند است. این اسناد تازه منتشرشده هم مانند سندهایی که پنجشنبه منتشر شد، حاوی اطلاعاتی درباره مناقشه اوکراین است اما ورای آن به طیف گستردهای از موضوعات نیز میپردازد، از جمله «گزارشهایی حساس درباره چین، صحنه نظامی اقیانوس هند - اقیانوس آرام، خاورمیانه و تروریسم». نیویورکتایمز گزارش داد مقیاس اسناد لورفته کاخ سفید را غافلگیر کرده است. پنتاگون و وزارت دادگستری آمریکا هر یک تحقیقات مجزایی در این باره آغاز و اعلام کردهاند سعی دارند اسناد را از فضای مجازی حذف کنند؛ اقدامی که تا این لحظه موفقیتآمیز نبوده است. در این راستا، نماینده وزارت دادگستری آمریکا در جمع خبرنگاران اظهار کرد این وزارتخانه تحقیقات درباره افشای اسناد محرمانه و طبقهبندیشده پنتاگون را آغاز کرد. وزارت دادگستری افزود: ما درباره این موضوع با وزارت دفاع تعامل و ارتباط لازم را داشته و تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردهایم اما نمیتوانیم جزئیات بیشتری در این باره ارائه کنیم. نشریه واشنگتن پست گزارش داد این تحقیقات مربوط به اسنادی میشود که در برخی شبکههای اجتماعی منتشر شده است. این اسناد مربوط به منطقه نظامی شمالی، نیروهای نظامی روسیه، ارتش اوکراین و کمکهای نظامی غرب به کییف است. برخی اسناد منتشرشده دیگر شامل ارزیابیهای مربوط به چین و دیگر کشورها، منطقه آسیا- اقیانوسیه و خاورمیانه است. منابعی در پنتاگون نیز اظهار کردند برخی اسناد منتشرشده زمستان سال گذشته برای ژنرال مارکمیلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و دیگر پرسنل نظامی عالیرتبه آماده شده بود. این اسناد همچنین در دسترس صدها و یا شاید هزاران تن از کارکنان ارتش آمریکا قرار گرفته است. براساس این گزارش، در این اسناد محرمانه همچنین اطلاعاتی درباره بهکارگیری سیستمهای دفاع هوایی اوکراین، هزینههای مربوط به خمپارههای ارتش اوکراین و نیز اطلاعات مربوط به ارزیابیهای شرایط منطقه باخموت به چشم میخورد. یک مقام دفاعی آمریکا در پنتاگون افشای اسناد محرمانه این کشور درباره جنگ اوکراین را تأیید کرد و گفت: «ما از مجموعه لو رفته اسناد محرمانه ایالات متحده مربوط به اوکراین، خاورمیانه و چین آگاه و در حال بررسی آن هستیم».
* جزئیات اسناد جدید
دومین دسته از اسناد محرمانه پنتاگون درباره جزئیات اسرار ایالاتمتحده درباره جنگ اوکراین، چین و غرب آسیا از جمله برنامه هستهای ایران فاش شد. دومین دسته از اسناد محرمانه پنتاگون که جزئیات اسرار ایالاتمتحده درباره جنگ اوکراین، چین و غرب آسیا از جمله برنامه هستهای ایران را نشان میدهد، در شبکههای اجتماعی درز کرده است. روزنامه انگلیسی «دیلیمیل» در این باره گزارش کرد بیم آن میرود که بیش از 100 سند از چیزی فاش شده باشد که یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا آن را «کابوسی برای ۵ چشم» خوانده است. ۵ چشم در حقیقت اشاره به توافق اشتراکگذاری اطلاعات میان ایالاتمتحده، بریتانیا، استرالیا، نیوزیلند و کانادا دارد. طبق این گزارش، این اسناد شامل عکسهایی از نمودارهای سلاحهایی است که قرار است به اوکراین تحویل شود و همچنین برآوردهایی از قدرت نیروها و گردانها نیز ارائه شده است. یکی از اسنادی که روز جمعه درز کرد، نقشهای بود که وضعیت جنگ در شهر باخموت را نشان میداد. این شهر در 6 ماه گذشته مرکز درگیریهای شدید در اوکراین بوده است.
* از سرگیری برنامه بیولوژیک آمریکا در اوکراین
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ایالات متحده مجدداً برنامه آزمایشگاههای بیولوژیک خود را در اوکراین از سرگرفته است. وبگاه «فرست پست» در این باره گزارش کرده است: وزارت دفاع روسیه میگوید که ایالات متحده به صورت محرمانه برنامه آزمایشگاههای زیستی جنجالبرانگیز خود را مجدداً در اوکراین از سرگرفته است و هماکنون روی ساخت تأسیسات مخفی جدید و آموزش پرسنل متمرکز شده است. طبق گزارش وزارت دفاع روسیه، ژنرال «ایگور کریلوف» فرمانده نیروهای دفاع هستهای، بیولوژیک و شیمیایی روسیه، مجموعه جدیدی از اسناد مرتبط با برنامههای بیولوژیک با بودجه آمریکا در اوکراین را در جریان یک کنفرانس خبری ارائه کرد. کریلوف به صورتجلسه نشست 20 اکتبر 2022 اشاره کرد که در آن نمایندگان شرکت مهندسی «جیکوب/ سی اچ دو ام»، آژانس کاهش تهدیدات دفاعی آمریکا (DTRA) و دیگر مقامات اوکراینی حضور داشتند. موضوع بحث کنفرانس، ازسرگیری تحقیقات بیولوژیک در اوکراین بود که به واسطه تنشها بین مسکو و کییف، متوقف شده بود. بر اساس این گزارش، طبق پروتکلی به زبان اوکراینی، «در حال حاضر این پروژه با تمرکز بر تجدید حمایت قانونی، بازنگری در برنامه آموزشی و همچنین نتیجهگیری و از سرگیری کار ساختوساز از سرگرفته شده است». طبق این گزارش، این برنامه آمریکا که پیشتر تحت عنوان «تحقیقات مشترک بیولوژیک» شناخته شده بود، هماکنون به نام «تحقیقات کنترل بیولوژیک» نامگذاری شده است. بنا به گفته کریلوف، ایالات متحده برای جلوگیری از هرگونه افشای کارشناسان اوکراینی درباره ماهیت واقعی برنامههای تحقیقاتی بیولوژیک، اقداماتی را برای مهار خسارت انجام داده است.
ارسال به دوستان
ظهور بحرانهای ترکیبی در آمریکا
محمدحسین مهدویزادگان: چنانکه پیشبینی میشد، تلاش خزانهداری آمریکا جهت جلوگیری از تعمیم ورشکستگی بانک «سیلیکون ولی» به دیگر بانکهای این کشور ناموفق بود. ورشکستگی بانکهای آمریکا صدها حوزه صنعتی و کاری دیگر را نیز به طور طبیعی تحت تاثیر قرار میدهد. به عنوان مثال، بانک «سیلیکون ولی» از تامینکنندگان مالی شرکتهای نوظهور در عرصه فناوری محسوب میشد. این بانک از نظر میزان دارایی شانزدهمین بانک بزرگ آمریکا بود. داراییهای «بانک سیلیکون ولی» ۲۰۹ میلیارد دلار و حجم سپردههای آن بیش از ۱۷۵ میلیارد دلار بود اما قطعا تاثیر منفی ورشکستگی این بانک، به مراتب فراتر از داراییها و حجم سپردههای آن بوده است.
یکی از موضوعاتی که اکنون بیش از پیش معادلات بانکی- اعتباری آمریکا را تحت تاثیر قرار داده، به «موج هراس در بازارهای مالی» و شاخصههای آن مربوط میشود. بسیاری از سپردهگذاران و سرمایهگذاران ترجیح دادهاند پول خود را از بانکهای دیگر نیز خارج کنند تا در آینده، با سرنوشتی مشابه بانک سیلیکون ولی مواجه نشوند. از همان ابتدا مسجل بود انتشار خبر ورشکستگی این بانک بسیاری از سرمایهگذاران را غافلگیر کرده و باعث کاهش قدرت ریسکپذیری شهروندان در حوزههای بانکی و اعتباری خواهد شد. خزانهداری و نهادهای مالی آمریکا در مواجهه با این بحران تصمیم گرفتند تمام سپردههای موجود در بانک ورشکسته را تضمین کنند و حتی قانون کنگره مبنی بر ممنوعیت تضمین سپردهگذاریهای بالای 250 هزار دلار توسط دولت را زیر پا گذاشتند اما این اقدام نیز نتوانست مانع استمرار بحران در ساختار بانکی آمریکا شود.
حالا انتشار خبر ورشکستگی بانک «سیگنیچر» و اذعان مدیران چند بانک دیگر آمریکایی مبنی بر افزایش سرعت خروج سپردههای بانکی از سوی شهروندان، نشاندهنده عمق بحرانی است که خزانهداری دولت بایدن در صدد سادهسازی آن برآمده و قصد شفافسازی درباره آینده را نیز ندارد!
جمهوریخواهان معتقدند ضعف عملکرد وزارت خزانهداری آمریکا و کاخ سفید در حوزه بانکی این کشور مشهود و غیرقابل انکار است. حتی افرادی مانند دونالد ترامپ و دیسانتیس، ۲ نامزد احتمالی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 قصد دارند از بحرانی که امکان گستردهتر شدن آن تا سال آینده وجود دارد، به مثابه یک فرصت انتخاباتی برای شکست دموکراتها و بایدن ناتوان استفاده کنند.
اما واقعیت ماجرا برای جمهوریخواهان نیز هولناک است! در جریان وقوع بحران اقتصادی سال 2009 میلادی نیز آمریکا به مصدر و کانون بحران تبدیل شد. البته آن زمان، ناتوانی شهروندان آمریکایی در پرداخت وامهای بدهی مسکن موضوعیت داشت و اکنون، بیاعتمادی شهروندان به بانکها! به عبارت بهتر، این بار با بحران اقتصادی پیچیدهتری نسبت به سال ۲۰۰۸ روبهرو هستیم. فراتر از آن، نارضایتی عمومی شهروندان آمریکایی نسبت به سیاست داخلی و خارجی این کشور را نیز نمیتوان در روند ایجاد بحران اقتصادی جدید و استمرار آن نادیده انگاشت. سال ۲۰۰۸ هنوز شاهد شکلگیری پدیدههایی مانند «ترامپیسم» در جامعه آمریکا نبودیم و توازن قدرت میان جریانهای سنتی - احزاب جمهوریخواه و دموکرات - به نوعی برقرار بود اما اکنون بیاعتمادی شهروندان آمریکایی نسبت به هر ۲ حزب سنتی و فراتر از آن، دوقطبی عمیقی که از سال 2020 میلادی (زمان شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری) میان طرفداران و مخالفان رئیسجمهور سابق آمریکا شکل گرفته، منتج به شکلگیری جریانات رادیکال اعتراضی در این کشور شده است. در چنین شرایطی، هرگونه رخدادی مانند ورشکستگی بانکها، خطکشی میدان نبرد داخلی در آمریکا را پررنگتر خواهد کرد.
چنانکه بسیاری از تحلیلگران و حتی مقامات سیاسی آمریکا پیشبینی کردهاند، در آینده نزدیک شاهد شکلگیری نوعی اعتراضات ترکیبی در این کشور خواهیم بود که دامنه آن نسبت به اعتراضات قبلی به مراتب گستردهتر و تبعات آن علیه زیرساختهای قدرت نظام نولیبرال حاکم بر ایالات متحده سختتر خواهد بود. ترکیب این بحرانها، حتی میتواند صحنهای پیچیدهتر از سقوط والاستریت و وقوع شورشهای داخلی آمریکا در سال 1929 میلادی را خلق کند. در این صورت، گفتاردرمانی اعضای دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان یا سنای آمریکا دیگر سودی به حال صاحبان قدرت پنهان و آشکار در ایالات متحده ندارد، چنانکه تضمینهای اخیر خزانهداری دولت بایدن برای حفظ سپردههای شهروندان در بانکها نیز راه به جایی نبرد! بهتر است بایدن به جای مداخلهگرایی و فتنهانگیزی در دیگر نقاط جهان، نظارهگر فجایعی باشد که بنیانهای قدرت نظام سرمایهداری را بزودی به لرزه درخواهد آورد.
ارسال به دوستان
بینزاکتی علیه دیپلماتهای ایرانی نشان میدهد دولت علیاف از حسن رفتارهای پیاپی ایران دچار سوء برداشت شده است
بیبتهبازی باکو
گروه سیاست خارجی: سیاستهای ضد ایرانی دولت باکو در حالی به اوج رسیده که این کشور به رفتارهایی خارج از عرف دیپلماتیک، زننده و کودکانه رو آورده است که این رفتارها تصویر هر کشور و دولتی را زیر سوال میبرد.
دولت الهام علیاف که اقدامات تحریکآمیز خود علیه ایران را به طور مستمر در دستور کار قرار داده است، اخیرا ۴ کارمند سفارت ایران را «عنصر نامطلوب» خواند و آنها را اخراج کرد. این تمام ماجرا نبود و فیلمی از صحنه خروج دیپلماتهای ایرانی از جمهوری باکو منتشر شد که در آن رسانههای آذربایجانی با حضور در صحنه مشغول پوشش زنده این رویداد هستند و پس از سوار شدن دیپلماتهای ایرانی به خودرو نیز آنها را دنبال میکنند.
این اتفاق در حالی است که ایران در جریان کشته شدن دیپلمات آذری در حمله به سفارت این کشور در تهران، تشریفات گستردهای برای تشییع جنازه این دیپلمات انجام داد. بر این اساس مراسم تشییع پیکر «اُرخان عسکرف» دیپلمات جمهوری آذربایجان که جمعه هفتم بهمن پارسال در پی حمله مسلحانه در محل سفارت جمهوری آذربایجان در تهران کشته شد، شامگاه یکشنبه نهم بهمن با حضور علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مهدی هنردوست، مدیرکل تشریفات وزارت امور خارجه در محل پاویون دولت فرودگاه مهرآباد برگزار شد. در این مراسم سفیر جمهوری آذربایجان در تهران نیز حضور داشت.
البته در همین مراسم هم دیپلماتهای باکو رفتارهایی خارج از ادب از خود نشان دادند. به نظر میرسد جمهوری باکو از حسننیتهای پیاپی ایران دچار سوء برداشت شده است و آذربایجان بیش از گذشته در حال اثبات این است که همسایهای سزاوار احترام نیست و رفتارهای مشابه خود را طلب میکند. با این وصف مشخص است دشمنی کور با ایران، در نهایت هیچ آوردهای برای دولت علیاف که توهمات بزرگی در سر میپروراند، نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه روز جمعه در واکنش به برخی مواضع و اقدامات دولت جمهوری آذربایجان علیه معلمان و دیپلماتهای ایرانی حاضر در باکو اظهار کرد: ما این رفتار دولت جمهوری آذربایجان را در تعارض با اصول همسایگی میدانیم.
ناصر کنعانی در واکنش به برخی مواضع، اقدامات و واکنشهای تند، احساسی و غیرسازنده دولت جمهوری آذربایجان علیه معلمان و دیپلماتهای ایرانی حاضر در باکو اظهار داشت: ما این رفتار دولت جمهوری آذربایجان را در تعارض با اصول همسایگی میدانیم.
ارسال به دوستان
نشریه آلمانی ویرتشافتز ووخه عنوان کرد
کاهش قدرت و جذابیت دلار آمریکا در دنیا
نشریه آلمانی با اشاره به تورم بالا و برخی تحولات جهانی به کاهش اعتماد جهانی به دلار اشاره کرده و از کاهش جذابیت و قدرت واحد پول آمریکا در دنیا و تمایل کشورهای مختلف برای روی آوردن به ارزهای جایگزین خبر داد. روزنامه «ویرتشافتز ووخه» آلمان در مطلبی نوشت: افزایش قیمت طلا بهنوعی رأی عدم اعتماد به دلار است. پول آمریکا بهدلیل تورم بالا و گمانهزنی درباره کاهش نرخ بهره، قدرت خرید و جذابیت خود را از دست میدهد و وضعیت آن بهعنوان ارز برتر جهان بهطور فزایندهای زیر سؤال میرود. در این مقاله که به قلم تورستن پولیت، اقتصاددان ارشد در معاملهگری طلای دگوسا و شریک یک صندوق سرمایهگذاری و همچنین استاد افتخاری اقتصاد در دانشگاه بایروث آلمان نوشته شده آمده است: تاریخ تکرار میشود و این مساله درباره بحرانها نیز صدق میکند و این همان چیزی است که آنها را خطرناک میکند. آنها (بحرانها) در جایی ظاهر میشوند که انتظارش را ندارید و حالا بحران دیگری در زمان حاضر در راه است و آن بحران دلار آمریکا. یکی از نشانههای این امر افزایش اخیر قیمت طلاست. اوایل هفته، پس از گزارشهایی مبنی بر کاهش فرصتهای شغلی در ماه فوریه در ایالاتمتحده به پایینترین سطح خود از مه 2021، قیمت هر اونس طلا از 2000 دلار گذشت. بازارهای مالی این را بهعنوان نشانهای در نظر گرفتند که اقتصاد ایالاتمتحده در حال واژگونی است، چشمانداز افزایش بیشتر نرخ بهره در حال کاهش است و بانک مرکزی آمریکا بهاحتمال زیاد بزودی دوباره نرخهای بهره را کاهش خواهد داد. این خبر بدی برای دارندگان دلار آمریکا است، در هر صورت، آنها در 2 دهه گذشته دلیل کمی برای شاد بودن داشتهاند. از سال 1999 تا امروز، ارزش دلار در برابر طلا کاهش یافته است. سال 1999، سرمایهگذاران ابتدا باید 288 دلار برای یک اونس تروی طلا میپرداختند، بنابراین در زمان حاضر این به 2020 دلار رسیده است، این معادل با افزایش میانگین 8.3 درصدی قیمت طلا در سال است. طلا همچنین در برابر بسیاری از ارزهای دیگر گران شده است، این تعجبآور نیست، زیرا سیستم ارزی جهان در هسته خود یک استاندارد ارزی دلار آمریکا را دارد، دلار آمریکا بر اقتصاد جهان تسلط دارد و همه ارزهای دیگر تابع آن هستند.
در ادامه این مطلب آمده است: ورشکستگی بانک سیلیکون ولی در 10 مارس 2023 و تلاطم ناشی از آن در بازار بانکی ایالات متحده و همچنین پیامدهای بینالمللی، اعتماد به ارزش پول ایالاتمتحده را بیشتر تضعیف کرده است. این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: جنگ در اوکراین باعث ایجاد شکاف در روابط بین غرب به رهبری ایالات متحده و اقتصادهای نوظهور شده است. این نیز سلطه دلار را تضعیف میکند. کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) اعلام کردهاند که دلار آمریکا را در معاملات بینالمللی با ارز دیگری که قرار است ایجاد شود، جایگزین خواهند کرد. هنوز پیشنهاد مشخصی در دسترس نیست اما این پروژه باید جدی گرفته شود. به هر حال، کشورهای بریکس با هم دارای خروجی اقتصادی مشابه با ایالات متحده هستند و حدود 40 درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. همچنین باد مخالفی برای دلار از سوی سازمان همکاری شانگهای (SCO) وجود دارد. در آینده، اعضای آن میخواهند معاملات خود را به جای دلار با ارزهای ملی خود پردازش کنند. چین و برزیل تصمیم گرفتهاند تجارت دوجانبه خود را با ارزهای خود تسویه کنند. سازمان همکاری شانگهای علاوه بر روسیه شامل چین، هند، پاکستان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است. 13 کشور دیگر از طریق عضویت در بلوکهای تجاری ASEAN و CIS در پروژه SCO مشارکت دارند، بنابراین روابط تجاری بینالمللی در آستانه یک نقطه عطف است. کشورهای بیشتری میخواهند خود را از سلطه دلار به عنوان ارز فاکتور رها کنند و در نتیجه از بازوی بلند سیاسی واشنگتن فرار کنند. جدایی شدید روسیه از سیستم پرداخت دلاری بینالمللی سوئیفت، بسیاری از کشورها را نگران کرده است.
ارسال به دوستان
هیأت فنی سعودی در تهران
خبرگزاری رسمی عربستان از ورود هیات فنی این کشور به ایران خبر داد. به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، در پی توافقات انجامشده میان تهران و ریاض، دیروز شنبه یک هیات فنی از عربستان برای بازدید از سفارتشان در تهران و بررسی مکانیزم بازگشایی آن و همچنین بازگشایی کنسولگری عربستان در مشهد، وارد تهران شد. ریاست هیات سعودی را ناصر بن عوض آلغنوم برعهده دارد. این هیات در مقر وزارت امور خارجه در تهران با مهدی هنردوست دیدار کرد. هیات سعودی در این دیدار از استقبال گرم مسؤولان وزارت خارجه ایران و تسهیل روند سفر هیات عربستان به ایران تقدیر و تشکر کرد. ارسال به دوستان
دور دنیا
تایمز اسرائیل: نتانیاهو از جنگ در چند جبهه فرار میکند
روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل اعلام کرد بنیامین نتانیاهو تاکید کرده است تلآویو را نمیتوان در میانه افزایش درگیریهای داخلی، به رویارویی با حماس و حزبالله کشاند. به گزارش تسنیم، روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو به دنبال فرار از تشدید تنشها در چند جبهه است و اعلام کرده تلآویو را نمیتوان در میانه افزایش درگیریهای داخلی به رویارویی با حماس و حزبالله کشاند. این روزنامه صهیونیستی نوشت: نتانیاهو طی نشست مشورتی با «یوآو گالانت» وزیر دفاع، «الی کوهن» وزیر خارجه، «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی، «ران درمر» وزیر امور راهبردی و سایر سران ارشد امنیت اسرائیل اعلام کرد باید از گسترش جبهههای درگیری اجتناب کرد و یک جبهه متحد ارائه داد. «شبکه 12» رژیم صهیونیستی نیز به نقل از نتانیاهو در این نشست گفت: «در میان ما بر سر موضوعات مختلف اختلاف وجود دارد. ما از همه جا - چه از سوی مخالفان و چه در خیابانها - با چالشهایی روبهرو هستیم». بر اساس این گزارش، نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره مسائل امنیتی تلآویو نیز اذعان کرد: «ما باید از اختلافات غیرضروری در داخل کابینه پرهیز کنیم؛ ائتلاف حکومتی باید قدرت و اتحاد خود را نشان دهد». در پی تنشهای اخیر در مرز لبنان با فلسطین اشغالی، یک مقام نظامی صهیونیست به وبسایت آمریکایی آکسیوس اعلام کرد ارتش اسرائیل و موساد ارزیابیهای متعددی درباره ماهیت واکنش حزبالله به حملات هوایی اسرائیل در لبنان ارائه دادهاند. به گزارش آکسیوس، «دیوید بارنیا» رئیس موساد در این زمینه اعلام کرد: حزبالله به احتمال زیاد به هر حمله هوایی اسرائیل پاسخ خواهد داد، بنابراین اسرائیل باید کنار ضربه زدن به اهداف حماس و اهدافی در لبنان، به حزبالله نیز ضربه بزند. بر اساس این گزارش اما «هرتسی هالیوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی که مخالف ایجاد تنش و درگیری با حزبالله بوده، تاکید کرد: مصلحت اسرائیل در این است که حزبالله خارج از معادله باقی بماند و به همین منظور پاسخ اسرائیل باید متمرکز بر حماس باشد. یک مسؤول نظامی صهیونیست نیز اعلام کرد در نهایت حاضران در نشست کابینه امنیتی تصمیم گرفتند به توصیه رئیس ستاد ارتش عمل کنند.
***
چشمانداز روابط امارات و آمریکا از نگاه نشریه فوربس
نشریه اقتصادی «فوربس» با اشاره به چرخش عربستان در روابط خود با شرق و غرب نوشت: با وجود تهدیدها و فشارهای آمریکا، امارات عربی متحده و همسایگانش در خلیجفارس با این واقعیت روبهرو هستند که نمیتوانند چشمان خود را به روی جهان چندقطبی ببندند و این کشور در مسیر عربستان گام خواهد گذاشت.
به گزارش ایرنا به نقل از این نشریه آمریکایی، وقتی جو بایدن سال گذشته در جریان سفرش به ریاض با برخورد سرد و بیتفاوت روبهرو شد، انتخاب چین به عنوان میانجیگر احیای روابط بین ایران و عربستان از سوی سعودیها محتمل بود. به نظر میرسد نفر بعدی در صف احیای روابط، امارات باشد که در رابطه با آمریکا در بسیاری از زمینهها تابع عربستان بود. این گزارش میافزاید: کاخ سفید تابستان سال گذشته از محمد بن زاید، حاکم امارات برای سفر به آمریکا دعوت کرد ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است که به طور حتم نشاندهنده مشکلات عدیده بین آمریکا و امارات است. «تئودور کاراسیک» مشاور ارشد اندیشکده گولف آنالیتیک واقع در واشنگتن میگوید: به نظر میرسد امارات سیاست انتظار را در پیش گرفته و منتظر است ببیند چه اتفاقی بین عربستان، ایران و روسیه میافتد ولی این مساله واضح است که دیگر غرب انتخاب انحصاری شیخنشینها نیست. طی چند ماه گذشته، آمریکا، انگلیس و مقامهای اروپایی بارها به ابوظبی سفر کردهاند تا جلوی صادرات رو به افزایش این کشور به روسیه را بگیرند. صادرات قطعات الکترونیکی از امارات به روسیه در سال گذشته 7 برابر شده است. در همین پیوند «متیو اکسلرود» مشاور وزیر بازرگانی آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد: کسانی که برای دور زدن تحریمهای روسیه تلاش میکنند باید پاسخگو باشند.
***
پلیتیکو: آمریکا دیگر دلیلی برای توبیخ عربستان ندارد
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت: دولت جو بایدن برخلاف ادعاهایش، برنامهای برای بازنگری در روابط خود با عربستان سعودی ندارد و دیگر دلیلی هم برای توبیخ ریاض وجود ندارد. به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی پلیتیکو، در گزارشی تحلیلی نوشت دولت بایدن برخلاف ادعاهایش، برنامهای برای بازنگری در روابط خود با عربستان سعودی ندارد و دیگر دلیلی هم برای توبیخ ریاض وجود ندارد. پلیتیکو مینویسد: ماهها از وعده دولت بایدن برای ارزیابی مجدد روابط آمریکا و عربستان سعودی و تهدید رئیسجمهور آمریکا به وجود عواقبی برای ریاض در صورت تصمیم به کاهش تولید نفت میگذرد اما هیچیک اتفاق نیفتادهاند. در ادامه این گزارش میخوانیم: به گفته چند مقام آمریکایی، دولت به طور رسمی روابط ریاض - واشنگتن را بررسی نکرده است. این مقامات فاش کردهاند آنچه در جریان است، بحث و گفتوگوهایی بین نمایندگیهای دیپلماتیک حساس آمریکایی و سعودی است که این رایزنیها هم روند عادی سیاستگذاری است. این مقامات آمریکایی ضمن توصیف گفتوگوهای فعلی ریاض و واشنگتن به «رایزنیهایی مستمر و بیشکل» تصریح کردهاند هیچ آغاز جدیای برای ارزیابی مجدد روابط از سوی دولت فعلی آمریکا با سران عربستان سعودی وجود ندارد و پایانی را هم نباید انتظار بکشیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|