|
اخبار
جانشین فرمانده کل سپاه:
شهید صیادشیرازی موفقیت در امور نظامی را بسط داد
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، شهید سپهبد صیادشیرازی را الگویی برای جوانان خواند و گفت: این شهید موفقیت در امور نظامی را بسط داد و به توانمندی در جبهه حق انقلاب اسلامی تبدیل کرد. سردار سرتیپ علی فدوی روز گذشته در حاشیه مراسم بزرگداشت بیستوچهارمین سالگرد شهادت سپهبد علی صیادشیرازی در جمع خبرنگاران گفت: شهید صیادشیرازی از ابتدا پای کار دفاع از انقلاب بود و این دفاع به حدی بود که برخی مانند بنیصدر وی را از ارتش کنار گذاشتند. وی افزود: بعد از فرار بنیصدر، صیادشیرازی به ارتش برگشت و با مسؤولیتهایی که گرفت، منشأ خیر شد. پس از آغاز جنگ شهید صیادشیرازی نمونهای از مسؤولان پای کار دفاعمقدس در ارتش بود. جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: از سال ۶۲ با شهید صیادشیرازی رابطه دوستانه داشتم و مدتی نیز به طور مستقیم با ایشان در قرارگاهی که شهید صیاد شیرازی مسؤولیت آن را بر عهده داشت، همکاری داشتم و در ماموریت بودم که خبر شهادت ایشان را شنیدم. سرتیپ فدوی یادآور شد: وقتی کسی چنین روندی را در زندگی داشته، برای تعداد زیادی از جوانان و آیندگان الگو است. به همین علت برگزاری مراسم بزرگداشت شهدا، اقدام مهمی است و مقام معظم رهبری مدظلهالعالی نیز بر آن تاکید دارند. سردار سرتیپ علی فدوی گفت: سپهبد علی صیادشیرازی موفقیت در امور نظامی را بسط داد و به توانمندی در جبهه حق انقلاب اسلامی تبدیل کرد و این اتفاق مهمی است. بیستوچهارمین سالگرد شهادت سپهبد علی صیادشیرازی در ستاد ارتش با حضور سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سردار سرتیپ علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، همرزمان و خانواده شهدا برگزار شد.
***
واشنگتن:
نگران توسعه برنامه هستهای ایران هستیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در گفتوگو با شبکه خبری آمریکایی با ابراز نگرانی دولت این کشور از توسعه برنامه هستهای ایران، از باز بودن درهای دیپلماسی خبر داد. به گزارش شبکه خبری «فاکس نیوز»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره انتشار برخی گزارشها درباره توافق موقت با ایران گفت: «ما در تماس دائمی با متحدان و شرکای خود، از جمله تروئیکای اروپا هستیم اما قصد نداریم جزئیات مکالمات دیپلماتیک را بیان کنیم، یا به شایعات پاسخ دهیم». بر اساس این گزارش، آخرین دور مذاکرات رفع تحریمهای وین مردادماه گذشته در وین برگزار شد اما این گفتوگوها از آن زمان به بعد دچار وقفه شده است. تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به خروج یک طرفه دولت سابق این کشور از برجام و بدعهدی طرفهای اروپایی اظهار داشت که درهای دیپلماسی کماکان باز است. وی ادامه داد: «همان طور که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تصریح کرده، ایالات متحده متعهد است هرگز به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی را ندهد. ما هیچ گزینهای را حذف نکردهایم». این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده برنامه هستهای این کشور مسالمتآمیز است.
***
دعوت مجلس خبرگان از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
در آستانه روز جهانی قدس، مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیهای، ملتهای مسلمان و آزادگان جهان بویژه مردم شریف ایران اسلامی را به برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم دشمنشکن روز قدس دعوت کرد.
متن بیانیه به این شرح است:
روز قدس، روز خروش امت اسلامی علیه استکبار جهانی و صهیونیسم بینالمللی فرا میرسد و ملتهای مسلمان پس از قریب یک ماه روزهداری، عبادت و بندگی و مناجات به درگاه خداوند متعال در لیالی قدر و در پاسخ به ندای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی «قدس سره» به حمایت از مردم مظلوم فلسطین و پاسداری از نخستین قبلهگاه مسلمین بر میخیزند و این ملت ستمدیده را به مقاومت هر چه بیشتر در برابر رژیم نژادپرست صهیونیستی و حامیان جنایتکارش فرا میخوانند. بیتردید مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و بیداد و سازشناپذیری در برابر ستمگران، تنها راه پیروزی است؛ همانطور که مقاومت و پیروزی حماس و حزبالله لبنان در برابر رژیم تا دندان مسلح اسرائیل و آمریکای جهانخوار، وعده الهیِ «إِنْ تَنْصُرُواالله یَنْصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ» را تحقق بخشید. در شرایط حساس کنونی که سرزمینهای اشغالی از یک سو دستخوش بحرانهای داخلی و اعتراضات بیسابقه مردمی است و از یک سو مقاومت لبنان و فلسطین با موشکباران شهرکهای صهیونیستی، هیمنه پوشالی رژیم غاصب اسرائیل را برای چندمین بار شکستند، این رژیم چون مار زخم خورده به خود میپیچد و با یورش به مسجدالاقصی، ضمن هتک حرمت این مکان مقدس، امنیت نمازگزاران روزهدار را به خطر میاندازد، انتظار میرود ملت شجاع لبنان و فلسطین و احزاب و جریانات سیاسی با وحدت، یکپارچگی، درایت و هوشیاری توطئههای دشمن را نقش بر آب سازند. مجلس خبرگان رهبری، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر مقاومت بویژه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی و اعلام حمایت مجدد از مردم سرافراز فلسطین و مقاومتِ قهرمان، ملتهای مسلمان و آزادگان جهان بویژه مردم شریف ایران اسلامی را به زنده نگه داشتن آرمان فلسطین تحت رهنمودهای رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظله العالی و برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم دشمنشکن روز قدس فرا میخواند و پیروزی ملت مظلوم فلسطین و آزادی قدس شریف را از درگاه خداوند سبحان خواستار است.
ارسال به دوستان
مهدی جعفری رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر شد
امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با صدور حکمی مهدی جعفری را به سمت رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر منصوب و با صدور لوحی از تلاشهای ارزنده سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقیزاده رئیس سابق دانشگاه صنعتی مالک اشتر تقدیر و تشکر کرد.
ارسال به دوستان
با وخیم شدن اوضاع رژیم صهیونیستی در مواجهه با اعتراضات گسترده در سرزمینهای اشغالی، رسانههای عبریزبان نسبت به سقوط رژیم اشغالگر قدس هشدار دادند
سایه سنگین سقوط
هاآرتص: رژیمی که تغییر میکند اسرائیل است نه ایران
گروه سیاسی: در جریان تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی، رژیم صهیونیستی حقیرتر از هر زمان دیگری به نظر میرسد. اعتراضات سراسری اشغالگران به نتانیاهو از سویی و مقابله جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی از سوی دیگر، نتانیاهو و البته رژیم اسرائیل را با بحران روبهرو کرده است. این، موضوعی است که رسانههای داخلی رژیم صهیونیستی نیز به آن اذعان دارند. در همین رابطه روزنامه عبریزبان «هاآرتص» در گزارشی اعلام کرد رژیم صهیونیستی اکنون با یک توفان بزرگ برای جنگ چندجبههای مواجه است؛ جنگی که ایران و حزبالله و حماس در آن مشارکت دارند. هاآرتص در این زمینه گزارش داد: دور کنونی حوادث خشونتآمیز در جبهههای مختلف، تکرار استراتژی بلندمدت حماس و حزبالله با الهامگیری از ایران است؛ به این صورت که اسرائیل را از خلال یک روند فرسایشی خسته و سپس نابود کند. رسانه صهیونیستی گزارش داد: اسرائیل اکنون با دشمنی مواجه است که به دنبال کشاندن آن به یک جنگ چندجبههای در امتداد مرزهای اسرائیل (فلسطین اشغالی) در کرانه باختری و قدس و اراضی 1948 است.
هاآرتص با ابراز اینکه «وضعیت منطقهای و بینالمللی اسرائیل نمیتواند بدتر از این باشد» تأکید کرد: اسرائیل بهجای اینکه در تلاش برای تبدیل کردن توافقهای عادیسازی به سکویی برای ایجاد یک خاورمیانه جدید و تغییر جایگاه اسرائیل در آن باشد، با اقدامات خود موجب شده است امارات، بحرین، مغرب، اردن و نیز مصر مجبور به کاهش روابط با تلآویو شوند.
* استراتژی نتانیاهو برای مقابله با برنامه هستهای ایران از هم پاشیده است
این رسانه عبری ادامه داد: فروپاشی استراتژی بنیامین نتانیاهو برای مقابله با برنامه هستهای ایران کاملا آشکار شده است و روابط اسرائیل با ایالاتمتحده بیش از پیش در وضعیت تشنج قرار دارد؛ آن هم در حالی که همه میدانند واشنگتن بزرگترین متحد اسرائیل است و نمیتوان از آن بینیاز بود، همچنین مشخص نیست بدون آمریکا، اسرائیل حتی یک روز دوام بیاورد.
* رژیمی که در منطقه تغییر خواهد کرد اسرائیل است نه ایران
هاآرتص در ادامه این گزارش خود با اشاره به تلاشهای ناکام رژیم صهیونیستی برای براندازی جمهوری اسلامی آورده است: اسرائیل اکنون در برابر یک توفان بزرگ قرار دارد؛ توفانی که سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل ماههاست درباره آن هشدار میدهند، یعنی جنگ چندجبههای. سخت نیست که تصور کنیم ایران و حزبالله و حماس با خوشحالی به هرجومرج موجود در اسرائیل نگاه میکنند. این رسانه صهیونیستی تصریح کرد: ورود به هرگونه درگیری، بازدارندگی اسرائیل را تضعیف میکند و جایگاه بینالمللی آن را از بین میبرد. هاآرتص در ادامه تاکید کرد: بنابراین تنها رژیمی که بهزودی در منطقه تغییر خواهد کرد اسرائیل است نه ایران. گزارش هاآرتص در حالی است که چند روز قبل رسانههای صهیونیستی گزارش دادند تیپ مطالعاتی در دستگاه اطلاعات نظامی اسرائیل معروف به «امان»، «هشداری استثنایی برای فرماندهان سیاسی و امنیتی و ارتش اسرائیل درباره فرسایش و تضعیف قدرت بازدارندگی اسرائیل در قبال دشمنانش» صادر کرده است. علاوه بر هاآرتص، «عمیر بارشلوم» تحلیلگر امور نظامی رژیم صهیونیستی نیز در وبسایت تایمز اسرائیل با انتشار مقالهای، به قدرت روزافزون ایران اعتراف و اعلام کرد خاورمیانه جدید به رهبری ایران و متحدان منطقهای آن ظهور خواهد کرد. وی افزود: آمریکا بهشدت نگران محور جدید در خاورمیانه با همگرایی و همسویی ایران، روسیه، چین و عربستان است. این نگرانی صهیونیستها در حالی است که محافل و کارشناسان و نیز برخی مقامات این رژیم در سایه حوادث اخیر، درباره سناریوهای خطرناک درگیر شدن اسرائیل در یک جنگ چندجبههای هشدار میدهند. در همین رابطه «تامیر پاردو» رئیس اسبق موساد طی سخنانی در کالج «نتانیا» اعلام کرد: در حالی که صحبتهای زیادی درباره تهدیدهای بزرگ پیش روی اسرائیل مطرح میشود، بزرگترین تهدید، خود ما اسرائیلیها هستیم و روند خودویرانگری اسرائیل از سالهای گذشته آغاز شده است، این وضعیت ما را ملزم میکند این مسیر فاجعهبار را قبل از رسیدن به نقطه بیبازگشت متوقف سازیم، زیرا اسرائیل به خودی خود درحال فروپاشی است. مقام امنیتی رژیم صهیونیستی ادامه داد: درست است اسرائیل ثروتمند و مرفه است اما اکنون تبدیل به نهادی چندپاره و ویران شده است و خطرات آن تمام نمیشود. علاوه بر آن «اودی دیکل» پژوهشگر موسسه تحقیقات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هشدار داد در جنگ بعدی جبهه داخلی اسرائیل با هزاران موشک و راکت از جمله دهها هزار موشک نقطهزن و پهپادها مورد حمله قرار خواهد گرفت که بهطور موازی از لبنان، سوریه، غرب عراق و نوار غزه شلیک خواهند شد. وی تصریح کرد: نتایج بررسیهای مرکز تحقیقات امنیت داخلی اسرائیل نشان میدهد جنگ بعدی اسرائیل با محور ایران و متحدانش در سایه توسعه تواناییهای نظامی این محور و ظهور ارتباطات زمینی بین نیروهای آن از تهران تا بیروت خواهد بود؛ در حالی که این محور قابلیتهای بالایی در سطح موشکی و پهپادی برای حمله به اسرائیل در طیف وسیع دارد. بنا بر گزارش تسنیم، جنگ بزرگ منطقهای یا «جنگ چندجبههای» سناریویی است که طی سالهای گذشته محافل و کارشناسان صهیونیست به وفور درباره آن صحبت میکنند و اغلب آنها اتفاق نظر دارند که این جنگ در صورت وقوع میتواند به موجودیت اسرائیل پایان دهد، به همین منظور نهادهای نظامی و سیاسی رژیم اشغالگر با برگزاری مانورها و تنظیم استراتژیهای جدید تلاش دارند در وهله نخست اساسا از آغاز چنین جنگی خودداری کنند، چرا که میدانند در صورت ورود همه دشمنان اسرائیل به یک جنگ فراگیر علیه این رژیم، اسرائیل عملا شانسی برای بقا نخواهد داشت.
***
امیر موسوی در واکنش به اظهارات فرمانده ارتش صهیونیستی:
حقیرتر از آن هستید که تهدیدی برای ایران محسوب شوید
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در واکنش به اظهارات رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی گفت: این اظهارات در راستای تقویت روحیه نظامیان و ترمیم مشکلات داخلی این رژیم است. وی افزود: هر کس اندک آشناییای با امور نظامی 2 طرف داشته باشد بخوبی درمییابد رژیم صهیونیستی در اندازه و مقیاس بهروز شده یکی از عملیاتهای دوران ۸ سال دفاعمقدس ما است. فرمانده کل ارتش گفت: رژیم صهیونیستی که خود در حال غرق شدن بوده و آثار فروپاشی این رژیم بیش از پیش نمایان شده، حقیرتر از آن است که تهدیدی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب شود و اقدامات دور از عقل و تدبیر سردمداران این رژیم فقط روند فروپاشی آنها را تسریع میبخشد. گفتنی است چندی پیش هرتزل لوی، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی، در گفتوگو با رادیو اسرائیل گفته بود: ما آمادهایم علیه ایران اقدام کنیم. ارتش اسرائیل توانایی حمله در کشورهای دور و نزدیک را دارد. در سالهای آینده، ارتش تواناییهای خود را به میزان قابلتوجهی تقویت خواهد کرد و با وجود مسافت، چنین حملهای [به ایران] درهمکوبنده خواهد بود. او همچنین با لفاظی و گندهگویی علیه ایران گفته بود: بدون کمک آمریکا نیز قادر به حمله به ایران هستیم.
ارسال به دوستان
علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی در دیدار همتای ارمنستانی:
هیچ تغییری در جغرافیای قفقاز قابل پذیرش نیست
گروه سیاسی: علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با همتای ارمنستانی خود دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار که شامگاه یکشنبه هفته جاری انجام شد، شمخانی با اشاره به روابط تاریخی 2 کشور و پیوندهای فرهنگی میان دو ملت ایران و ارمنستان گفت: پایداری و ثبات در مناسبات سیاسی و اقتصادی 2 کشور از ویژگیهای مهم مناسبات دوستانه تهران و ایروان است. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، توسعه همکاری و تعامل با همسایگان را از اصول تغییرناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و از اولویتهای مهم دولت سیزدهم بر شمرد. وی تصریح کرد: حسن همجواری و تلاش مشترک برای حلوفصل چالشهای منطقهای از روشهای مسالمتآمیز، توصیه مؤکد جمهوری اسلامی به همه طرفهاست. شمخانی با توجه به افق مثبت تعاملات اقتصادی میان تهران و ایروان، افزایش مبادلات تجاری مشترک به میزان ۳ میلیارد دلار را هدفی قابل دستیابی عنوان کرد و گفت: قرار داشتن ایران و ارمنستان در دالان ارتباطی شمال - جنوب، چشمانداز روشنی را برای تعمیق مناسبات تجاری میان 2 کشور رقمزده است. دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه تنش و درگیری در منطقه قفقاز به نفع هیچ کشوری نیست، تصریح کرد: هرگونه تغییر در جغرافیای منطقه قفقاز جنوبی اقدامی تنشزا و در جهت خواست دشمنان امنیت و ثبات منطقه است. شمخانی گفت: باید گفتوگو و تعامل مستمر جایگزین هرگونه رویکرد سخت برای پایان دادن به چالشهای منطقهای شود. شمخانی با اشاره به اینکه منطقه قفقاز شرایط حساسی را طی میکند، اظهار امیدواری کرد جمهوری آذربایجان و ارمنستان با خویشتنداری و تدبیر بتوانند تنشها را مدیریت و حل و فصل کنند.
در این دیدار آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان نیز با اشاره به روابط دیرینه تهران - ایروان توسعه و تعمیق همکاریهای همهجانبه با جمهوری اسلامی ایران را خواست دولت و ملت ارمنستان و از اولویتهای کشورش در حوزه سیاست خارجی برشمرد. دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در توسعه روابط میان کشورهای قفقاز جنوبی و تأمین امنیت منطقه دارد. وی با تمجید از نقش بسیار موثر جمهوری اسلامی ایران در ایجاد صلح و ثبات در منطقه و تبریک توافق اخیر میان تهران و ریاض گفت: تنها راه پایان دادن به بحرانهای منطقهای و جلوگیری از تنش و درگیری گفتوگو و تعامل میان کشورهاست. دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان پروژههای انتقال برق بین 2 کشور و سوآپ گاز ارمنستان و ترکمنستان را از موضوعات مهم در روابط 2 کشور برشمرد و بر تسریع در اجرای پروژههای اقتصادی میان 2 کشور تاکید کرد.
ارسال به دوستان
دستور رئیس دستگاه قضا به مراجع قضایی برای حمایت از اجرایی شدن سیاستهای فرهنگی درباره حجاب
حمایت قوهقضائیه از ضابطان قانون
گروه سیاسی: حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای روز گذشته طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه، در آستانه روز جهانی قدس به موضوع جنایتهای رژیم موقت صهیونیستی پرداخت و اظهار کرد: این روزها صهیونیستها بر جنایتهای خود در قدس شریف و بخشهای دیگر فلسطین افزودهاند و این جنایتافروزی نیز نه از روی قدرت که از روی ضعف و استیصال و درماندگی به واسطه مشکلات داخلیشان است. هر انسان منصفی چه مسلمان و چه غیرمسلمان با مشاهده جنایتهای صهیونیستها به ماهیت نژادپرستانه و جنایتکارانه رژیم اسرائیل پی میبرد. امیدواریم در نتیجه اقدامات و صلابت جبهه مقاومت، هرچه زودتر شاهد زوال این رژیم منحوس و کودککش باشیم.
اژهای در ادامه با اشاره به تاکیدات رئیسجمهور ناظر بر اعلام برنامه دولت برای تحقق شعار سال، بار دیگر به تمامی مسؤولان قضایی دستور داد به محض اعلام برنامههای ضدتورمی از سوی مسؤولان اقتصادی در راستای کمک به دولت و برنامههای آن برای مهار تورم و رشد تولید، از هیچ مساعدت و حمایتی دریغ نورزند و در این راستا با توجه به اهمیت بالای موضوع، بیش از آنچه تکلیف اداری است، عمل کنند.
حجتالاسلام محسنیاژهای در ادامه اظهاراتش به تمامی مراجع ذیربط قضایی دستور داد آمادگی لازم را برای همکاری و حمایت از اجرایی شدن سیاستهای فرهنگی و اجتماعی و مقولات مرتبط با آسیبهای اجتماعی و موضوع حجاب داشته باشند. رئیس قوهقضائیه در همین راستا بر حمایت از نیروهای انتظامی و امنیتی در راستای شناسایی جریانهای وابسته و مرتبط با سرویسهای جاسوسی بیگانه که اهداف خاصی را در قضیه ناهنجاریهای اجتماعی دنبال میکنند، تاکید کرد. رئیس دستگاه قضا با اشاره به روند مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی اضافه کرد: همگان باید خود را ملزم به قانونمداری و رعایت الزامات قانونی بدانیم و مواردی نیز که در این مقوله مرتبط با قوهقضائیه و سایر دستگاههاست، با تدبیر و قوت انجام خواهد گرفت.
رئیس دستگاه قضا هفته گذشته نیز گفته بود: همه دستگاههای موظف و مکلف در مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی باید از همه ظرفیتهای قانونی موجود برای مقابله و مواجهه با این ناهنجاریها بهره گیرند؛ وظایف و مسؤولیتهای فراجا، سایر ضابطان و دستگاه قضایی نیز در این مقوله وفق مواد قانونی موجود در قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری و دیگر مقررات، مشخص است و اهتمام بر اجرای این تکالیف قانونی مورد تاکید است. اژهای همچنین با اشاره به اهتمام قوهقضائیه در راستای تدوین لایحهای در زمینه مقولات ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس بر اساس مسؤولیت قانونی خود وفق آییننامه داخلی قوه مقننه، مبادرت به تدوین طرحی درباره مقولات ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی کرده است؛ دستگاه قضا نیز برای تدوین لایحه یا کمک به قوام طرح مجلس در این باره آمادگی دارد و در همین جا به معاونت حقوقی قوهقضائیه دستور میدهم چنانچه طرح مزبور مجلس از دستور خارج یا مشخص شد به زودی قابل بررسی و تصویب نیست، در تدوین و طی مراحل قانونی ارسال لایحه قوهقضائیه در این زمینه، تسریع به عمل آورد.
ارسال به دوستان
سخنگوی وزارت امور خارجه جزئیاتی از توافقات تهران - ریاض را ارائه کرد
بازگشایی سفارتخانهها در حال انجام است
گروه سیاسی: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در نخستین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال 1402 ضمن تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. کنعانی درباره اعزام هیاتی از عربستان به ایران گفت: براساس توافقات بین 2 کشور برای از سرگیری روابط رسمی و فعالسازی روابط هیات فنی عربستان سعودی روز شنبه وارد تهران شد و هم در تهران و هم مشهد در حال بررسی شرایط و زمینهسازی برای بازگشایی سفارت در تهران و سرکنسولگری مشهد هستند و انشاءالله طی چند روز آینده شاهد عزیمت هیات ایران به عربستان خواهیم بود که زمینههای بازگشایی سفارت و سرکنسولگری و نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی را فراهم کنند. کنعانی در پاسخ به سوالی درباره زمان دقیق باز شدن سفارتخانهها و سرکنسولگریهای ایران و عربستان بیان کرد: ۲ طرف در پکن توافق کردند در روزهای آینده اقدامات اجرایی را برای بازگشایی سفارتخانهها و سرکنسولگریها فراهم کنند. براساس آنچه در پکن رخ داد و بیانیه مشترک ۲ طرف، عملا روابط رسمی ۲ کشور برقرار شد و برای فعالسازی روابط و فعالیت سفارتخانهها و نمایندگیهای سیاسی و کنسولی ۲ کشور نیازمند اقدامات اجرایی بودیم و توافق شد سریعا هیاتهای 2 کشور به سمت کشور مقابل عزیمت کنند و در همین باره اکنون هیات عربستان در ایران حضور دارد و طی 3-2 روز آینده هیات ایران عازم عربستان خواهد شد. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تاثیر روابط ایران و عربستان بر منطقه نیز گفت: توافقات دوجانبه ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دوجانبه که با بازخوردهای مثبتی در منطقه و سطح بینالمللی مواجه بوده است حتما تاثیرات مثبت و ایجابی در تقویت همکاری برای افزایش صلح، ثبات و امنیت و تقویت مناسبات اقتصادی و تجاری نه تنها بین ۲ کشور، بلکه کشورهای منطقه خواهد داشت. گمان میکنیم بهبود و فضای جدید مناسبات ایران و عربستان علاوه بر ابعاد دوجانبه دارای تاثیرات مثبت منطقهای و فرامنطقهای خواهد بود. وی درباره تبادل زندانیان با آمریکا نیز بیان کرد: در ارتباط با تبادل زندانیان گامهایی برداشته شد و تلاشهایی از سوی کانال مشخصی که در این زمینه ایفای نقش کرده بود در حال انجام شدن است. از منظر ایران امکان تبادل در آینده نزدیک وجود دارد ولی باید طرف مقابل به تعهد خود پایبند باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط با آذربایجان اظهار داشت: روابط با آذربایجان به عنوان کشور همسایه منطقهای برای ما حائز اهمیت است و تاکید داریم باید بر منافع و مصالح مشترک تمرکز کنیم و اجازه سوءاستفاده به طرفهایی که مایلند با ایجاد اختلاف و تنش بین کشورهای منطقه و همسایه منافع نامشروع خود را محقق کنند به آنها داده نشود. همواره بر ضرورت توسل به چارچوبهای سیاسی و گفتوگو و پرهیز از مسائل اختلافی در پشت تریبونها تاکید کردیم. روابط ۲ کشور برادر و مسلمان دشمنانی دارد که مایل نیستند این روابط مبتنی بر حسن همسایگی به پیش برود. به رغم تنشهایی که شکل گرفت تلاش کردهایم زمینه رفع سوءتفاهمات را در قالب گفتوگوهای دوجانبه فراهم کنیم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|