|
رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان جامعه کارگری، مقابله هوشیارانه کارگران با تحریکات دشمنان را تحسین کردند
کارگران پای کار نظام
* جامعه کارگری اعتراض دارد اما با دشمن هم مرزبندی کرده است/ * تلاش برای ارتقای زندگی کارگران سرمایهگذاری است
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار بیش از هزار نفر از کارگران، اعضای تشکلهای کارگری و مسؤولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر لزوم انجام یک حرکت محسوس برای ارتقای سطح زندگی کارگران، جامعه کارگری و مقابله هوشیارانه کارگران با تحریکات دشمنان را تحسین کردند و فرهنگسازی درباره «رابطه مستقیم درآمد و ثروت با کار و تلاش» را نیاز حقیقی کشور و جامعه خواندند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای هدف از دیدار سالانه با کارگران را برجسته شدن ارزش کارگر در جامعه برشمردند و افزودند: «کار» به علت تأمین کردن همه نیازها و لوازم زندگی مردم و کشور، در واقع حیات جامعه است اما اگر کارگر نباشد، از کار و آثار آن و پیشرفت و شکوفایی کشور خبری نیست، بنابراین ارزش کارگر، ارزش حیات جامعه و زندگی مردم است.
ایشان درک اهمیت کار و کارگر را موجب تلاش برای تولید کار حقیقی و مفید دانستند و گفتند: نیاز حیاتی کشور و جامعه به کار، نیاز کارگر به کار برای اداره زندگی، نیاز روحی انسان به کار و تأثیر کاملاً محسوس کار در رفع و جلوگیری از بروز انواع فساد، نشاندهنده اهمیت فراوان برنامهریزی، سرمایهگذاری و اقدام برای تولید کار و اشتغال حقیقی است.
رهبر انقلاب با استناد به آیات قرآن مجید، به تبیین رابطه مستقیم درآمد و کار و ضرورت فرهنگسازی در این زمینه پرداختند و افزودند: از نگاه اسلام، درآمد باید ناشی از سعی و کار و تلاش باشد، بنابراین پولها و ثروتهای بادآورده، واسطهگری، سوداگری، دلالبازی، رشوه، ویژهخواری به علت ارتباط با فلان شخص و رباخواری، مخالف منطق قرآنی و دستور پروردگار است.
ایشان وجود مصادیقی از مترفین و انسانهای غرق در ثروت و فساد و غرور در جامعه را ناشی از قطع شدن ارتباط درآمد با کار و تلاش دانستند و افزودند: فرهنگسازی در این زمینه، کار بسیار دشوار و بلندمدت اما کاملاً ضروری است و هر گام در مبارزه با فساد، گامی در ایجاد این فرهنگ است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به فرمان 20 سال قبلشان درباره ضرورت مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد گفتند: اگر از آن زمان، دولتها و مسؤولان اقدام میکردند، امروز وضع بهتری داشتیم که امیدواریم دولت و مجلس این مبارزه را جدی دنبال کنند.
ایشان نداشتن جرأت مبارزه با مفسد داخلی را موجب سلب شجاعت مبارزه با زورگوییهای دشمن خارجی دانستند و افزودند: اگر مسؤولی به عنوان مثال، جرأت مقابله با سوءاستفادهکنندگان از تجارت یا اعتبارات بانکی را نداشته باشد و با بدهکاران عمده بانکی مقابله نکند، در مقابل خواستههای دولت زورگویی مثل آمریکا هم جرأت مقابله نخواهد داشت.
بخش دیگری از بیانات رهبر انقلاب به بیان وظایف مسؤولان در قبال جامعه کارگری اختصاص داشت.
ایشان تعریف زبانی از کارگران را خوب اما ناکافی خواندند و به مسؤولان و کارآفرینان و سرمایهگذاران خاطرنشان کردند: ارتقای زندگی کارگر و اطمینان خاطرش به امنیت شغلی و چرخیدن راحت چرخ زندگی، باعث افزایش کیفیت کار و محصول میشود، بنابراین هر تلاشی برای ارتقای زندگی کارگران، در واقع سرمایهگذاری برای سود بیشتر است.
حضرت آیتالله خامنهای تولید را ستون فقرات کشور و کارگران را ستون فقرات تولید برشمردند و گفتند: بخش مهمی از شعار امسال یعنی رشد تولید، به جامعه کارگری مربوط میشود و کارگران برای انجام وظایف در این زمینه باید با دلگرمی و اطمینان خاطر پای کار بیایند.
«سهمبری عادلانه از درآمد کار» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب با تاکید بر آن گفتند: سهم کارگر در ایجاد ارزش برای محصول بیش از عناصر و عوامل دیگر است، بنابراین برای ایجاد ارزش بالا برای محصولات باید در زمینه آموزش، مهارتآموزی و تجربهاندوزی کارگران برنامهریزی جدی شود.
ایشان توجه به سهم کارگر را به معنای نادیده گرفتن سرمایهگذار و ایجاد جبهه در مقابل آن ندانستند و خاطرنشان کردند: کارآفرین و کارگر هر دو به یکدیگر احتیاج دارند و بر خلاف کمونیستها که با دروغ و شعار بدون عمل، به دنبال ایجاد فضای جنگ و تضاد در روابط کار بودند، آنچه موجب تامین سهم عادلانه در روابط کار میشود، انصاف، همراهی، همدلی و ناظر دانستن خداست.
رهبر انقلاب در این زمینه افزودند: البته در مواردی ابزار سرمایه موجب تضییع حقوق کارگر میشود که جلوی آنها باید گرفته شود، ضمن اینکه محدودیتهای احتمالی سرمایهگذار و کارآفرین هم باید مورد توجه باشد.
ایشان بالا بردن تواناییهای کارگران را وظیفه خواندند و با اشاره به روایتی که «ظلم به کارگر را موجب نابودی همه اعمال خیر و حرام شدن بوی بهشت میداند»، گفتند: ظلم به کارگر فقط دستمزد ندادن نیست، بلکه اقدام نکردن در زمینه بیمه، بهداشت، آموزش، ابتکار، مهارتافزایی، سلامت خانوادگی و امنیت شغلی نیز ظلم به کارگران است.
حضرت آیتالله خامنهای ۱۴ هزار شهید جامعه کارگری را ۱۴ هزار پرچم افتخار در دست کارگران خواندند و با اشاره به وفاداری کارگران به انقلاب و نظام افزودند: مهمترین نشانه وفاداری جامعه کارگری به نظام، رفتار هوشمندانه آنها در این چند دهه یعنی ناکام گذاشتن تلاشهای گروهکها در اوایل انقلاب برای زمینگیر کردن نظام از طریق به تعطیلی کشاندن کارگاهها و همچنین ایستادگی هوشمندانه در مقابل تبلیغات انبوه بدخواهان خارجی برای قرار دادن جامعه کارگری در مقابل نظام است.
ایشان هوشیاری و تأثیرناپذیری کارگران از تحریکات بیگانگان را «جهاد بزرگ جامعه کارگری» خواندند و تأکید کردند: تا امروز نتوانستند و بعد از این نیز به حول و قوه الهی نخواهند توانست جامعه کارگری را مقابل نظام قرار دهند.
رهبر انقلاب در عین حال برخی اعتراضها در محیط کارگری از جمله اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوقها یا واگذاریهای غلط و فاسد را بجا دانستند و گفتند: این اعتراضها در واقع کمک به دولت و نظام و آگاه کردن آنهاست و در این موارد نیز هر جا دستگاههای مسؤول مانند قوه قضائیه وارد شدند، دیدند حق با کارگران است. ایشان در همین زمینه افزودند: خوشبختانه در همه قضایای اعتراضی، جامعه کارگری با مرزبندی و اعلام مرزبندی با دشمن و تأکید بر همراهی و رفاقت با نظام نگذاشته است بدخواهان از اعتراض و تجمع سوءاستفاده کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان نکتهای دیگر، ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیلکرده اما بیکار یا دارای مشاغل نامربوط و همچنین جوانانی را که اساساً به دنبال تحصیل و اشتغال نیستند، ضروری خواندند و گفتند: همه این جوانان سرمایههای کشور هستند و صاحبنظران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باید برای جلوگیری از معطل ماندن این سرمایهها به دولت کمک فکری کنند. ایشان همچنین گزارش وزیر کار را حاوی نکات مهمی دانستند و با اشاره به سوابق خوب آقای مرتضوی در مسؤولیتهای قبلی و ضرورت پیگیری برنامههای اعلام شده، گفتند: باید در اعلام هرگونه آمار بهخصوص در موارد مهمی همچون اشتغال، مسکن و بیمه دقت کامل کرد تا برخلاف برخی دولتهای قبلی، همه آمارهای ارائه شده دقیق و بدون مسامحه و سهلانگاری باشد.
در ابتدای این دیدار، آقای مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بیان گزارشی از برنامهها و فعالیتهای این وزارتخانه از جمله در زمینه ایجاد اشتغال، آموزش و مهارتافزایی کارگران، توسعه بخش تعاونی، افزایش حمایت از مددجویان، گسترش تامین اجتماعی و حمایتهای بیمهای پرداخت.
ارسال به دوستان
رسانه ملی در سالگرد درگذشت نادر طالبزاده تصاویر جدیدی از او پخش میکند
حرفهای تازه آقای نادر
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: «آقای نادر» عنوان برنامه شبکه افق سیما به مناسبت سالگرد درگذشت حاج نادر طالبزاده است؛ برنامهای که قرار است همراه با پخش تصاویر دیده نشده از حاج نادر برای نخستینبار از شبکه افق همراه باشد. این برنامه در 3 قسمت به محورهایی همچون شاگردپروری و معلمی حاج نادر، شخصیت او در دوران دفاعمقدس و بعد بینالمللی و موضوع افق نو مرحوم طالبزاده میپردازد.
از میهمانان این برنامه میتوان محسن مقصودی «برنامهساز تلویزیون»، حمید جوادی «مستندساز»، مرضیه هاشمی «خبرنگار» و غلامرضا منتظمی «دبیر کنفرانس بینالمللی افق نو» اشاره کرد. پخش «آقای نادر» در قالب یک برنامه گفتوگومحور از دیشب آغاز شد که تا دوشنبه ادامه دارد. این برنامه ساعت 21 روانه آنتن میشود.
مرحوم طالبزاده را میتوان بنا بر گواه اهل فن و صاحبنظران، تاریخ شفاهی حوزه مستندسازی و مستندنگاری بینالملل با تاکید بر نگاه انقلاب اسلامی دانست.
نادر طالبزاده حتی در انتخاب و خریداری بسیاری از فیلمهای سینمایی و سریالهای خارجی برای نمایش در تلویزیون ایران پا پیش گذاشت و در دروازهبانی محتوای هنری بسیار خلاق بود و ریزهکاریهای تربیتی و اعتقادی را هم بدرستی میشناخت و با دقت رعایت میکرد. حاج نادر به رغم اعتقادات جدی و محکمش، هیچگاه مسیر گفتوگو، انصاف و همدلی را نمیبست اما یک مرز مشخص داشت؛ اگر میخواهیم با همه دنیا از موضع انسانیت، حرف از آشتی بزنیم، باید با آنچه بزرگترین دشمن انسانیت در این زمانه است، هیچگاه کنار نیاییم.
نادر طالبزاده با اشغالگران قدس هیچگاه کنار نیامد و اتفاقا همین نکته باعث باز شدن باب گفتوگو بین او و خیلی از آزادیخواهان جهان شد که شاید از جنبههای دیگر، سنخیت چندانی با ما و خود طالبزاده نداشتند. بالاخره یک جا باید مرز را مشخص کرد و محکم ایستاد. بسیاری بر این باورند همین مشاهدات و برداشت نادر طالبزاده از آمریکا بود که بعدها هم در قالب جشنواره «عمار» و هم کنفرانس افق نو ابعادی تازه از این کشور را هویدا کرد تا همه پی به واقعیت پنهان سرزمین فرصتها ببرند.
نادر طالبزاده اما نقشی در ماندگاری حوادث تسخیر لانه جاسوسی هم دارد. او که همین چند سال پیش به واسطه فعالیتهای ضداستکباریاش نامش در لیست تحریمهای آمریکا هم قرار گرفت، از نخستین کسانی بود که در قالب تیم مستندسازی در صحنه تسخیر سفارت آمریکا حاضر شد و وقایع آن روزگاران را ثبت و ضبط کرد، ساخت همین مستند هم سرآغاز همکاری او با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران شد.
او برای رسیدن به هدف نابودی کامل اسرائیل طرح و راهکار عملیاتی در چارچوب استفاده از قدرت نرم داشت. حاج نادر در حوزههای قدرت نرم و طراحی عملیاتی برای نابودی اسرائیل یک استراتژیست فرهنگی و رسانهای واقعی بود.
حمید جوادی، یار دیرین و همراه مرحوم نادر طالبزاده که این روزها کارگردانی برنامه «آقای نادر» را هم بر عهده دارد، در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: «آقای نادر» از این کلیدواژه حاج نادر انتخاب شد که میگوید: من سربار نیستم، بلکه سرباز هستم. با توجه به وضعیتی که در جامعه حاکم است، وجود چنین شخصیتهایی غنیمت است.سعی کردیم در «آقای نادر» در قسمت اول و دوم بیشتر به شخصیت ایشان بپردازیم.
وی افزود: در فرم برنامهسازی تلویزیونی ما از آن قالب گفتوگومحور که مرسوم است، خارج شدیم و سعی کردیم همان نگاه حاج نادر را در فرم و محتوا برنامه پیادهسازی کنیم. حاج نادر برای مخاطب اهمیت زیادی قائل بود و فرم برنامه را از حالت برنامه گفتوگومحور به نگاه مستندسازی خودش سوق میداد. این نگاه مستندسازی در برنامههای ترکیبی ریسکپذیر و دشوار است. یکسری راشهایی برای نخستینبار در این برنامه به تصویر کشیده میشود که قابل توجه است؛ به طور مثال ایشان در دورانی که در بیمارستان مشغول سیر درمانی خود بود، جلساتی با افرادی همچون وحید جلیلی درباره موضوعات متنوعی داشت که از حیث برنامهسازی تلویزیونی مهم به حساب میآید.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور عراق:
حضور یک آمریکایی هم در عراق زیاد است
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار آقای عبداللطیف رشید، رئیسجمهور عراق و هیات همراه با تاکید بر اینکه پیشرفت، سعادت، استقلال و اعتلای عراق برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است، گفتند: گسترش همکاریهای دوجانبه و اجرایی شدن توافقهای انجام شده، به نفع هر دو کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان افزودند: جمهوری اسلامی ایران در کنار عراق و آرزوی ما پیشرفت عراق است. رهبر انقلاب اسلامی لازمه گسترش همکاریها را پیگیری جدی توافقهای انجام شده بویژه توافقهای امنیتی و اقتصادی اخیر دانستند و خاطرنشان کردند: گسترش روابط میان ایران و عراق و تعمیق آن، دشمنان قوی دارد و اگر پیوندهای تاریخی و اعتقادی مستحکم میان 2 کشور وجود نداشت، وضعیت روابط شاید به شرایط دوران صدام بازمیگشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بزرگواری مردم عراق در پذیرایی از زائران ایرانی در ایام اربعین و غیر اربعین به رغم ۸ سال جنگ میان 2 کشور گفتند: معنای چنین پدیده بسیار مهمی این است که عوامل اتحادی میان 2 ملت و 2 کشور وجود دارد که عوامل سیاسی خارجی نمیتوانند بر آنها اثر بگذارند، بنابراین باید از این فرصت جهت تعمیق بیشتر روابط استفاده شود و برای استمرار آن نیز مراقبت و هوشیاری جدی وجود داشته باشد. ایشان با ابراز رضایت از وضعیت موجود حکومت و دولت عراق، آن را نتیجه اتحاد مردم و گروههای عراقی برشمردند و خاطرنشان کردند: عراق دارای شخصیتها و فکرهای خوب و جوانان پرانگیزه و پرتحرکی است که باید از این ثروت ملی استفاده و زمینههای این اتحاد حفظ شود. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه آمریکاییها دوست عراق نیستند، افزودند: آمریکاییها با هیچکس دوستی ندارند و حتی به دوستان اروپایی خود هم وفادار نیستند.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: حتی حضور یک آمریکایی هم در عراق زیاد است.
در این دیدار که حجتالاسلام والمسلمین رئیسی رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای عبداللطیف رشید رئیسجمهور عراق با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی گفت: روابط ما با جمهوری اسلامی ایران، یک روابط مستمر و مستحکم در ابعاد و زمینههای مختلف است. وی با اشاره به دیدارها و گفتوگوهای خود با مقامات ایران افزود: تمام تلاش عراق تعمیق روابط با ایران و اجرایی کردن برخی مسائل باقیمانده میان 2 کشور است.
رئیسجمهور عراق همچنین از کمکها و حمایتهای دولت و ملت ایران در دورانهای مختلف بویژه در مبارزه با تروریسم قدردانی کرد.
ارسال به دوستان
پدیده بدحجابی را چگونه ببینیم؟
زهرا محسنیفر: شخصیت قضاوتگر ما در مواجهه با ناهنجاریهای اجتماعی، مثل بدحجابی، ناخودآگاه قائل به وحدت فعل و فاعل است و نفرت از فعل را به فاعل تسری میدهد. اگرچه اراده فاعل در ارتکاب فعل دخیل است اما انگیزههای متعددی میتواند در کار باشد؛ از سهلانگاری گرفته تا سوءنیت. دشواری کار فرهنگی ناشناخته بودن همین انگیزههاست، چه آنکه به مقتضای هر انگیزه، تجویز متفاوتی برای اصلاح ناهنجاری لازم است؛ گاهی امر به معروف زبانی جواب میدهد و گاهی برخورد قضایی و امنیتی میطلبد. ضمنا انگیزه و قصد مشخص میکند آیا زشتی بیحجابی ریشه در ذات و شخصیت فرد دارد یا معلول شرایط اجتماعی و فرهنگی او است.
اشتراکات معنوی قویترین عناصر پیونددهنده جامعه هستند. معنویات و اعتقادات، اغلب بروز و ظهور اجتماعی دارند. آن کس که برای «جامعه» اصالت شخصیت و هویت مستقل قائل است، شدت و وسعت و تواتر بروزات معنوی جامعه را همچون نبض آدمی میداند که نشاندهنده سلامت یا علائم بالینی بیماری است. گردهماییهای آیینی باشکوه و پرتکرار و فراگیر با مشارکت آحاد و طیفهای متکثر مردم، این انگاره را تقویت میکند که بهرغم وجود تنوع در بافت اجتماعی و فرهنگی مردم، اشتراکات بزرگی که هویت جمعی آنها را میسازد، همچنان پابرجاست. البته این اشتراکات را نباید در اعتقادات مذهبی منحصر دانست، بلکه انگیزههایی چون وطندوستی، علاقه به تمامیت ارضی، نوعدوستی و امثالهم هم هویت اجتماعی میآفریند.
مادامی که جامعه بر مدار اشتراکات ارزشمحور خود حرکت کرده و بروزات و پالسهای معنوی قوی صادر کند و هویت اجتماعی قابل دفاع داشته باشد، انگیزههای جمعی سالمی خواهد داشت، حتی اگر در برخی افعال عناصر سازنده خود (یعنی مردم) دچار ناهنجاریهایی نیز باشد. از این منظر میتوان راهی برای شناخت انگیزه غالب در بدحجابی پیدا کرد و به یک قضاوت عمومی در این باره دست یافت. با وجود تجلیات آیینی پرشمار و پرشور با حضور پرتعداد افراد کمحجاب، حداقل میتوان به این باور رسید که نباید درباره قاطبه بدحجابها قائل به وحدت قبح فعل و فاعل بود. طینتها عمدتا عاری از شیطنت است و ناهنجاریهای ناشی از عوامل محیطی و فرهنگی بر ظواهر آنها تأثیرگذار است.
اگر این قضاوت عمومی را بپذیریم، با چند نکته روبهرو هستیم.
1- هم بیحجابی و بدحجابی قبیح است و هم نفرت نسبت به بدحجابان نکوهیده (تفکیک فعل و فاعل).
2- چون علت بدحجابی را میتوان اغلب در سهلانگاری یا هضم شدن در فرهنگ خانوادگی و محیطی دانست، لذا نسخه امر به معروف و نهی از منکر همچنان به عنوان یک راهبرد موثر میتواند کارساز باشد.
3- از آنجا که مقدمه امر به معروف و نهی از منکر، محبت آمر و ناهی نسبت به گناهکار و تمنای سعادت و رستگاری او است، این فریضه بدون سالم پنداشتن ذات بدحجاب و اشتیاق به اصلاح ظواهر او قابل اقامه نیست.
4- وحدت و یکپارچگی و پرهیز از دوقطبی کردن جامعه، یعنی اجتناب از وارد کردن خدشه و ضربه به هویت اجتماعی شکل گرفته حول ارزشها. لازمه یکپارچگی و وحدت در این زمینه، جدا دانستن فعل و فاعل در مساله بدحجابی است. با فاعل غیرمغرض میتوان همزیستی و مفاهمه داشت و همزمان خیرخواهانه به اصلاح او پرداخت. یادآور میشود رهبر انقلاب در موضوع انتخابات حتی پا را از این فراتر گذاشتند و آنها را که به جمهوری اسلامی منتقد یا غیرمعتقد هستند نیز به مشارکت فرامیخوانند و علاقه به سربلندی کشور و حفظ تمامیت ارضی را عامل وحدت معرفی میفرمایند.
5- نسخه عمومی فوق در برخورد با بیحجابیهای عامدانه و مغرضانه موضوعیت ندارد. عجالتا تا اطلاع ثانوی انگیزههای کشف حجاب را نباید سادهانگارانه تفسیر کرد. اگرچه نمیتوان درباره انگیزهها، قضاوت مطلق داشت و حتما استثناهایی نیز وجود دارد اما به نظر میرسد برای این طیف از افراد در کنار امر به معروف و نهی از منکر، سایر راهکارهای قانونی و امنیتی را نیز باید مدنظر داشت. بدیهی است وحدت با آنها که عامدانه از گناه اجتماعی قبحزدایی میکنند، هرگز موضوعیت نخواهد داشت.
6- در صورت استمرار پدیده بیحجابی با نقشآفرینی عناصر مغرض و تداوم انفعال مردم و حاکمیت در کنترل آن، بیحجابی با انگیزههای سهلانگارانه توسعه مییابد و بزودی با سبک زندگی معتقد به ارزشهای مذهبی منهای حجاب روبهرو خواهیم شد. در چنین شرایطی بیحجابی رفتهرفته از دایره منکرات خارج میشود و دهها معضل اجتماعی و فرهنگی و قضایی دیگر میآفریند.
ارسال به دوستان
گسترش توان پهپادی ارتش
مهدی بختیاری*: طی روزهای گذشته، تعداد زیادی از انواع هواپیماهای بدون سرنشین تحویل نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران شد. این یکی از پرحجمترین تحویل تسلیحات بدون سرنشین به نیروهای مسلح بود که در چند نقطه از کشور انجام شد.
این پهپادها از انواع «ابابیل 4 و 5»، «آرش»، «جت کرار»، «۱۰ شهریور»، «اخگر»، «سوییچ بلید»، «هما» و پهپادهای دریاپایه و عمودپرواز با ماموریتهای متفاوت شناسایی، انهدامی، شناسایی رزمی، ضدرادار، پرسهزن، رهگیری هوایی، مقابله با اهداف متحرک و ثابت همچنین با ویژگی سطح مقطع راداری پایین بودند.
جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای گذشته بویژه پس از جنگ تحمیلی، روی ۲ حوزه سرمایهگذاری و تمرکز زیادی کرد؛ یکی در حوزه موشکی و دیگری پهپادی.
اگرچه بخشی از این تمرکز به دلیل جبران ضعفهای ناشی از تحریمهای سنگین بویژه در حوزه هوایی بود اما استفاده از تجهیزات و سامانههای متناسب با نبردهای روز دنیا هم در شکلدهی به نوع نگاه فرماندهان و مسؤولان عالیرتبه نیروهای مسلح برای رفتن به سمت تسلیحاتی نظیر هواپیماهای بدون سرنشین تاثیر زیادی داشته است.
در جنگهای اخیر دنیا بویژه به اهمیت استفاده از جنگافزارهای جدید و بدون سرنشین بیشتر میتوان پی برد که نمونه آخر آن - که کماکان ادامه دارد - جنگ اوکراین است.
هواپیماهای بدون سرنشین به دلیل قابلیت و کارایی خود و همزمان، پایین آوردن ریسک از دست دادن اپراتور، یکی از موثرترین تسلیحات محسوب میشوند.
هدایتپذیر بودن، مداومت پروازی بالا، برد بلند، سرعت زیاد، استفاده از تسلیحات تهاجمی نظیر بمب و موشک و تبدیل این پرندهها به تسلیحات انتحاری، در کنار امکان استفاده از فناوری هوش مصنوعی و شبکه کردن آنها، از مهمترین ویژگیهایی است که این پرندهها را به سلاحی مناسب برای تهاجم به مواضع دشمن و عبور از سامانههای پدافندی تبدیل میکند.
پهپادهای ساخته شده توسط وزارت دفاع که در روزهای اخیر به سازمان رزم ارتش افزوده شد نیز علاوه بر تغییرات در سامانه پیشران و سامانه هدایت، کنترل و ناوبری، به موشکهای هوا به هوا، هوا به سطح، بمبهای دورایستا و هواپایه هوشمند و سامانه جنگال تجهیز شدهاند که امکان انجام انواع ماموریتهای شناسایی و رزمی و نیز پایش مرزهای زمینی، دریایی و هوایی را به آنها میدهد.
از جمله مهمترین تغییراتی که در جریان این تحویل به نمایش درآمد، تجهیز پهپادهای جت کرار به سلاح اژدر بود که ایران را به کشوری منحصر به فرد در زمره معدود کشورهایی تبدیل میکند که میتواند از پهپادها برای مورد هدف قرار دادن زیردریایی استفاده کند.
مقابله با زیردریاییها یکی از مهمترین و حساسترین برنامههای نیروهای مسلح بویژه در کشورهایی است که دارای مرزهای آبی گسترده و حساس هستند.
طی روزهای گذشته اعلام شد زیردریایی اتمی آمریکا که قصد عبور پنهان و بدون اطلاع از تنگه هرمز را داشت، توسط زیردریایی «فاتح» نیروی دریایی ارتش شناسایی شد و پس از اخطار، مجبور به آمدن به سطح آب و عبور آشکار از این منطقه شد.
تحویل انبوه پهپادهای انتحاری جدید به ارتش در مراسم اخیر را باید یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در برنامه پهپادی ارتش دانست.
این در حالی است که آوازه پهپادهای انتحاری ایران در جریان جنگ یمن و همچنین جنگ اوکراین بیش از پیش بر سر زبانها افتاد.
مقامات غربی مدعی استفاده روسیه از پهپادهای انتحاری ایرانی «شاهد 136» هستند و بسیاری معتقدند این ایران است که تکنولوژی پهپادی را در اختیار متحدان خود از جمله جبهه مقاومت قرار داده است.
گذشته از درست یا نادرست بودن این گزارهها، جمهوری اسلامی ایران در طول 4 دهه گذشته توانسته به یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در حوزه طراحی و ساخت پهپادهای رزمی و انتحاری تبدیل شود که کشورهای قدرتمندی نظیر روسیه خواهان همکاری با آن هستند.
پهپادها امروز به یکی از مهمترین ابزارهای جمهوری اسلامی برای افزایش ضریب نفوذ و قدرتش در منطقه تبدیل شده و در این راستا متحدان خود را نیز به این سامانهها مجهز میکند.
امروز حزبالله لبنان، مقاومت فلسطین در غزه، مبارزان یمن، عراق و سوریه یا به صورت مستقیم از محصولات پهپادی ایران استفاده میکنند یا ایران بخشی از این توانمندی فناورانه را در اختیار آنها قرار داده است؛ توانمندیای که به گفته فرمانده سابق نیروهای سنتکام، توانسته به سیادت مطلق آمریکاییها در آسمان غرب آسیا پایان دهد.
آنچه در روزهای اخیر در جریان تحویل پهپادهای مهم و راهبردی به ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدم، بخشی از یک برنامه تدوین شده (برای تحویل پهپادهای جدید از سوی وزارت دفاع به ارتش) است که از ۲ سال قبل آغاز شد و به نظر میرسد با افزایش چند برابری پهپادهای ارتش، باید منتظر برنامههای مهمتر و گستردهتری از نیروهای زمینی، دریایی، هوایی و پدافندی باشیم.
*کارشناس دفاعی - امنیتی
ارسال به دوستان
غرب نسبت به متحدانش هم بد عهدی میکند
کمدی آتلانتیکیها در کییف
محمدحسین مهدویزادگان: گویا پس از اینکه وعدههای غرب به دولت غربگرای زلنسکی یکی پس از دیگری پوچ از آب درآمد ، نوبت دبیرکل ناتو رسیده که با تکرار صدباره وعده عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی، بار دیگر کییف را وادار به ادامه تبعیت محض از دستورات و سیاستهای ناتو در تقابل با مسکو کند! سفر اخیر ینس استولتنبرگ به پایتخت اوکراین و دیدار وی با زلنسکی، در همین راستا قابل ارزیابی و تحلیل است. در این دیدار، استولتنبرگ در سخنانی که چیزی جز یک تعارف دیپلماتیک نبود، جایگاه واقعی اوکراین را ناتو دانست! او تاکید کرد وعده پیوستن این کشور جنگزده به پیمان آتلانتیک شمالی یک شوخی نیست و کشورهای عضو ناتو بر این موضوع با یکدیگر اتفاق نظر دارند!
اما درست ۲ روز پس از این دیدار، استولتنبرگ در گفتوگوی کوتاهی با خبرنگاران پیش از ورود به نشست گروه حامیان اوکراین در پایگاه «رامشتاین» واقع در آلمان گفت: «ناتو به حمایت از اوکراین ادامه میدهد تا زمانی که در جنگ با روسیه پیروز شود. فعلا اولویت ما (ناتو) پیروزی در جنگ اوکراین است».
تحلیل محتوای جملات متناقض استولتنبرگ چندان پیچیده به نظر نمیرسد. دبیرکل ناتو عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی را منوط به پیروزی نظامی این کشور در برابر روسیه کرده است! تفسیر این پیروزی نیز بر عهده آتلانتیکیهاست، یعنی زمانی که روسیه از ۴ منطقه راهبردی خرسون، ژاپروژیا، لوهانسک و دونتسک به صورت مطلق و بدون پیششرط عقبنشینی کند، کریمه را به اوکراین پس دهد و عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی و گسترش ناتو به شرق را در قاموس سیاست خارجی و معادلات امنیتی خود بپذیرد، زلنسکی میتواند امیدوار به تسریع عضویت کشورش در ناتو شود! بیدلیل نبود در کییف، زمانی که استولتنبرگ جایگاه واقعی اوکراین را حضور در ناتو دانست، چهره زلنسکی در هم و شکسته بود. او از همان ابتدا متوجه بار تبلیغاتی سخنان دبیرکل ناتو و فقدان ضمانت اجرایی آن بود.
اما سوال اصلی این است: کدام نگرانی بزرگ، سران ناتو را بر آن داشته است تا بار دیگر سخن از عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی (هر چند به دروغ) زده و زلنسکی را وادار به تبعیت محض از خود کنند؟! واقعیت امر این است که طی هفتههای اخیر، خصوصا پس از آنچه در نبرد باخموت و تسلط نسبی روسیه و گروه واگنر بر این شهر راهبردی رخ داد، ارتش و دولت اوکراین دریافتند که نمیتوانند در ادامه مسیر نبرد با مسکو روی حمایتهای تسلیحاتی گسترده آتلانتیکیها حساب باز کنند. از سوی دیگر، برخی تحلیلگران نزدیک به جریان غربگرای اوکراین در کییف تاکید دارند ممکن است بایدن با هدف دور ماندن از گزند انتقادات جمهوریخواهان مبنی بر صرف هزینههای هنگفت نظامی و مالی در اوکراین، در صدد پایان دادن به این جنگ از طریق مذاکرات غیرمستقیم یا حتی مستقیم با روسیه برآید. در چنین وضعیتی، اوکراین نهتنها نقشی در مذاکرات و تعیین حق سرنوشت خود نخواهد داشت، بلکه باید صرفا تماشاگر معاملات احتمالی ناتو - روسیه بر سر خاک خود باشد. از این رو بر خلاف سران ناتو که بلافاصله طرح 12 مادهای صلح چینیها یا طرح جدید برزیلیها برای صلح اوکراین را رد کردند، زلنسکی اصرار دارد خود با مقامات این ۲ کشور واسطهگر به گفتوگو بنشیند تا بتواند فارغ از مداخله بیش از حد ناتو، بر فضای مذاکرات احتمالی صلح تسلط پیدا کند. ظهور و بروز بیاعتمادی سیاسی - نظامی اوکراین به ناتو سبب شده است استولتنبرگ در سفری اعلام نشده به کییف، سخن از عضویت قطعی اوکراین در ناتو به میان آورد! این وعده پوچ در حالی داده میشود که عضویت یک کشور در ناتو، مستلزم موافقت همه اعضاست. از فرانسه و اتریش گرفته تا مجارستان و ترکیه، جملگی با عضویت رسمی اوکراین در ناتو مخالف هستند، زیرا حضور یک بازیگر جنگزده با قابلیت تبدیل شدن دوباره به طرف منازعه، برای دیگر اعضای ناتو نیز شدیدا هزینهساز خواهد بود. ضمن آنکه در هر گونه طرح صلحی که میان روسیه و اوکراین منعقد شود، تعهد اوکراین به بیطرفی نظامی و عدم عضویت در ناتو، بهمثابه یک پیششرط مسلم و حداقلی در نظر گرفته خواهد شد. در چنین شرایطی بیش از پیش متوجه دروغین بودن نمایش استولتنبرگ در کییف و رامشتاین میشویم.
ارسال به دوستان
نشریه پولیتیکو دوران فعلی سیاسی ایالاتمتحده با نقشآفرینی ترامپ و بایدن را عجیب و غریب خواند
کمدی درام آمریکایی
گروه بینالملل: انسداد سیاسی در آمریکا در شرایطی ایجاد شده است که این موضوع از نگاه رسانهها و کارشناسان آمریکایی هم دور نمانده است. در حالی که جهان در آستانه تغییرات شگرفی قرار دارد و ایالات متحده مدعی است در پی اعاده جایگاه رهبری خود بر دنیاست، باید دید قطبنمای سیاسی در آمریکا چه چیزی را نشان میدهد.
رئیسجمهور مستقر 80 ساله دچار زوال عقل است و به رغم مخالفت دموکراتها و افکار عمومی با بیاعتنایی به این مخالفتها، بار دیگر کاندیدای انتخابات شده است و در مقابل، نامزد جمهوریخواهان هم رئیسجمهور سابقی است که این روزها علاوه بر حضور در دادگاه، مشغول تمسخر رئیسجمهور فعلی و درآوردن ادای او پشت تریبون است! این وضعیت امتداد همان مناظره ریاستجمهوری است که ایالات متحده را در جهان مضحکه کرد؛ جایی که بایدن خطاب به ترامپ گفت: خفه شو!
در همین زمینه، رسانه آمریکایی پولیتیکو در مقالهای به دوران عجیب و غریب ترامپ و بایدن پرداخته و نوشته است: بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ میتواند بگوید ترامپ «غیر طبیعی» است اما یکی دیگر از چهرههای جمهوریخواه میتواند همین ایراد را به خود بایدن بگیرد و این مساله در دل خود احتمال انتقال از مرحله «دراماتیک و عجیب و غریب» را دارد که مشخصه اصلی دوران ترامپ - بایدن است.
«ریچ لوری» نویسنده و تحلیلگر آمریکایی به فیلم ویدئوییای که در آن جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نامزدی خود را برای دومین دوره ریاست جمهوری اعلام کرد، پرداخته و آورده است: آنچه او در این فیلم گفته در چارچوب نبرد تعیین عادیترین حزب در سال ۲۰۲۴ قرار دارد. وی در مقالهای که در مجله پولیتیکو منتشر شده، نوشته است: بایدن بر تمایز خود از دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا تمرکز کرده است، به این دلیل که ترامپ تهدیدی برای نهادها و هنجارهای سنتی است یا با آنها مخالف است.
لوری افزوده است: هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات تلاش میکنند مواضع خود را به عنوان سیاست «عادی» در مقابل سیاست «دیوانه» تنظیم کنند. نبرد نهایی برای ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۴ بر سر این خواهد بود که کدام حزب «عادیتر» است. پولیتیکو نوشته است ترامپ به رویکردهای معمول سیاسی علاقه نشان نمیدهد، زیرا بر این باور است سیاستهای ناآشنا باید اعمال شوند. مکتبی که ترامپ نمایندگی میکند، معتقد است سیاستهای «عادی» فاسد و رویکرد «عادی» بیفایده است. نویسنده در ادامه آورده است: ترامپ میخواهد همه قوانین را زیر پا بگذارد تا از کسانی که به سرقت نتایج انتخابات ریاست جمهوری متهم میکند، انتقام بگیرد. در این مقاله با اشاره به اینکه: «همه اینها به صلاح بایدن است» آمده است: ترامپ تلاش کرد معاونش، مایک پنس شمارش آرا را در سال ۲۰۲۰ مختل کند. او همچنین از کسانی که به ساختمان کنگره یورش بردند دفاع کرد و خواستار تعلیق قانون اساسی شد.
این رسانه آمریکایی به این نتیجه رسیده همه اینها بایدن را در مقایسه، «عادی» میکند. لوری در این زمینه نوشته است: نامزدی جمهوریخواه دیگری غیر از ترامپ معادله را برای بایدن وارونه میکند؛ نبرد با ترامپ، بایدن را از انتقادات ناشی از سن بالا محافظت میکند، چرا که ترامپ نیز مسن است اما دیگر چهرههای جمهوریخواه میتوانند این موضوع را محوری کنند. نامزدی یک پیرمرد ۸۰ ساله برای دوره دوم، غیرطبیعی، بیسابقه و شرمآور است. در مقابل، نامزدی چهرههایی مانند رونالد دیسانتیس ۴۴ ساله، فرماندار فلوریدا یا سناتور تیموتی یوجین اسکات ۵۷ ساله معمول و مورد انتظار است. نویسنده پولیتیکو افزوده است: کارنامه دیسانتیس در مسیر عادی سیاست حزب جمهوریخواه است و با ترامپ بسیار متفاوت است. فرماندار فلوریدا سخنرانیهایی میکند که در چارچوب سخنرانیهای سنتی معمول قرار دارد. بر این اساس، به اعتقاد نویسنده مقاله پولیتیکو، دیسانتیس یا هر جمهوریخواه دیگری غیر از ترامپ در موقعیت مناسبی قرار خواهد گرفت تا رقابت ریاستجمهوری را حول محور بایدن قرار دهد. وی همچنین ادامه میدهد: بایدن متعهد شد کاخ سفید را به وضعیت عادی بازگرداند اما خروج او از افغانستان و بیتوجهی به پروندههایی مانند مهاجران و مرزها، امیدها را درباره صلاحیت وی بر باد داد. این رسانه آمریکایی در پایان نوشته است: بایدن میتواند بگوید ترامپ «غیرطبیعی» است اما یکی دیگر از چهرههای جمهوریخواه میتواند همین ایراد را به خود بایدن بگیرد و این مساله در دل خود احتمال انتقال از مرحله «دراماتیک و عجیب و غریب» را دارد که مشخصه اصلی دوران ترامپ - بایدن است.
ارسال به دوستان
بررسی مزایای افقیسازی در طرح نهضتملی مسکن
تخصیص زمین راهحل بحران مسکن
نیلوفر زارع: در حال حاضر، شهرها بویژه کلانشهرهای کشور متراکم و فشرده هستند. متاسفانه در بحث متراکمسازی، اصول شهرسازی را رعایت نکردهایم. فاصله ساختمانها از یکدیگر، فاصله معابر، کوچهها، خیابانها و سرانهها هیچ کدام لحاظ نشده است. به همین دلیل در شهرهایمان همزمان فشردهسازی و متراکمسازی را داریم. بنابراین شهرهای کشور کیفیت لازم را برای زندگی ندارند. آلودگی هوا و آلودگی صوتی، ترافیک و موارد اینچنینی از جمله مشکلاتی است که با آنها مواجه هستیم. در این شرایط، تراکم جمعیتی شهری یا نسبت نفر بر هکتار در کشورمان در شرایط بدی قرار گرفته است و در مقایسه با کشورهایی که مساحت کمتری نسبت به ما دارند، وضعیت نامساعدتری داریم.
یکی از دلایلی که مخالفان ساخت مسکنهای یکطبقه مطرح میکنند، این است که زمین زیادی برای ساخت این واحدها مورد نیاز است و زمین به اندازه کافی نداریم. پاسخ این است: در حال حاضر برای اسکان 85 میلیون نفر، تنها یک درصد از زمینهای کشور مورد استفاده قرار گرفته است و در صورتی که بالاترین سرانه ذکر شده در آییننامه شورای عالی شهرسازی و معماری در نظر گرفته شود (هر نفر 106 متر مربع)، برای جمعیت 80 میلیون نفری 8 هزار و 560 کیلومتر مربع زمین مورد نیاز است که معادل ۲ درصد مساحت ایران کافی خواهد بود. از طرف دیگر، در کشور ما حدود یک میلیون و 600 هزار متر مربع زمین برای کاربری مسکونی در دسترس است که فقط در 150 هزار متر مربع از آن ساختوساز انجام دادهایم و زمینهای زیاد دیگری وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد. تنها کاری که دولت باید انجام دهد این است که با استفاده از اختیاراتش به آزادسازی زمینهای اطراف شهرها بپردازد و ساخت شهرهای جدید را در دستور کار قرار دهد. توافق با مالکان زمین در داخل محدودههای شهری نیز از دیگر راهکارهایی است که برای پیشبرد طرح مسکن ملی میتوان در دستور کار قرار داد. در همین ارتباط نظر کیومرث سرمدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس را درباره طرح مسکن ملی و ساخت خانههای حیاطدار جویا شدیم.
سرمدی درباره طرح ملی مسکن و ساخت خانههای حیاطدار تصریح کرد: خانههای ویلایی و داشتن حیاط مستقل حس خوبی به ساکنان القا میکند و این نوع خانهسازی با اعتقادات و سبک زندگی ایرانی سنخیت دارد. اگر بتوانیم به لحاظ تأمین زمین، اعطای امکانات آب، برق، گاز و... مشکلات را حل کنیم، ساخت خانههای یک طبقه و حیاطدار نسبت به آپارتمانسازی مزیت دارد. خانههای ویلایی حتما به لحاظ مسائل فرهنگی، ایجاد آرامش برای ساکنان و دیگر مسائل ابعاد بهتری دارد. مهم این است که طرحهای ساخت مسکن دچار شعارزدگی نشود و بتوانیم اقدام مناسبی را در این زمینه انجام دهیم. الان هزینههای ساخت مسکن بسیار بالاست و شرایط خوبی در حوزه مسکن نداریم و دولت باید طی یک برنامه حساب شده به این موضوع سامان دهد.
وی در ادامه گفت: مواردی که در ارتباط با مضرات آپارتماننشینی گفته میشود، کاملا درست است و خانههای ویلایی میتواند این مشکلات را حل کند. مثلا در آپارتمان افراد براحتی نمیتوانند به توسعه یک کسبوکار خانگی بپردازند و درآمد داشته باشند، زیرا برای دیگران مزاحمت ایجاد میشود. همچنین ساکنان آپارتمانها به دلایل مختلف از جمله هزینههای نگهداری امکاناتی مانند پشتبام و آسانسور با یکدیگر به مشکل میخورند. در صورت بروز بلایای طبیعی مثل زلزله نیز حجم مشکلات در آپارتمانها بیشتر است. از طریق ساخت خانههای تک طبقه و حیاطدار نه تنها دسترسی خانوارها را به فضای باز و آفتاب داریم و افراد به لحاظ روحی شرایط بهتری خواهند داشت، بلکه این مشکلات نیز حل میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: برخی مخالفان ساخت خانههای تکطبقه و حیاطدار به نبود زمین کافی برای این کار اشاره میکنند اما واقعیت این است که در برخی شهرها که ما زمین کافی داریم نیز تاکنون اقدامی در این باره رخ نداده است. حتی در شهرهایی که زمین به وفور در دسترس است، میبینیم آپارتمانسازی در دستور کار قرار دارد. این مسائل نشان میدهد ساخت خانههای حیاطدار جزو اولویتهای ما نبوده است. باید بررسیهای جامعی در این زمینه انجام شود و اگر امکان واگذاری زمین وجود دارد، باید از مزیتهای ساخت خانههای ویلایی و حیاطدار بهرهمند شویم. این موضوع را باید مدنظر داشته باشیم که به طور کلی مزیتهای ساخت خانههای ویلایی و حیاطدار بسیار بیشتر از آپارتمانسازی است.
ارسال به دوستان
جمعبندی رسانههای صهیونیستی از 5 ماه فاجعهبار کابینه نتانیاهو
اسرائیل درونگراتر از همیشه
گروه بینالملل: در ادامه گزارش رسانههای اسرائیلی از تهدیدها علیه رژیم صهیونیستی در جبهههای مختلف، رسانههای عبریزبان در گزارشهای جدید خود با اشاره به تهدیدهایی که در عرصههای مختلف علیه این رژیم وجود دارد، تاکید کردند پس از گذشت 5 ماه از عمر کابینه بنیامین نتانیاهو و تعهدات آن به برقراری امنیت و آرامش، شرایط در تمام جبههها به اوج رسیده است.
شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد دستکم 5 ماه از عمر کابینه نتانیاهو میگذرد و به جای تحقق تعهداتی که برای برقراری امنیت و آرامش داده شده، شرایط در تمام جبههها به اوج رسیده و خشونت در خیابانها پدیدار شده است.
آلون ابیتار، یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی به این شبکه عبریزبان گفت: ما نه تنها در پایان رمضان یا پس از آن هستیم بلکه در وسط یک روند طولانی قرار داریم و شکاف ایجادشده و در حال گسترش است و شبهنظامیان فلسطینی وارد این شکاف شدند. ابیتار افزود: فکر میکنم ما در وسط اتفاق خشنی قرار داریم که در چند هفته اخیر یا یک یا دو ماه قبل شاهد آن بودیم و حساب اسرائیل دستکم با تمامی دشمنان هنوز باز است.
افسر ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: وزیر خارجه ایران در جنوب لبنان در نزدیکی مرزها همراه با فرماندهی حزبالله حضور یافت و گفت صهیونیستها تنها زبان زور را میفهمند و سران حماس از جمله صلاح العاروری و یحیی السنوار آزادانه رفتوآمد دارند. او در ادامه تاکید کرد: آنها میدانند که با دست برتر از دور آخر خارج شدند و از نظر آنها اسرائیل ترجیح داد به امور داخلی خود بسنده کند و ابتکار عملی برای حمله نداشته باشد.
منابع عبری گزارش دادهاند که این رژیم در حال حاضر با توفان تمام عیار یک جنگ چندجبههای شامل ایران، حزبالله و جنبش حماس مواجه است. روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت: دور فعلی خشونتها در جبهههای مختلف در واقع تکرار دوباره راهبرد بلندمدت حماس و حزبالله الهام گرفته از ایران برای نابودی اسرائیل در یک عملیات فرسایشی است. هاآرتص در ادامه نوشت: فروپاشی کامل استراتژی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای مقابله با برنامه هستهای ایران آشکار است و روابط با آمریکا بیش از گذشته دچار تنش شده و این در حالی است که میدانیم واشنگتن همپیمان ضروری اسرائیل است و بدون آن، این تردید وجود دارد که آیا تلآویو میتوانست امروز به حیات خود ادامه دهد یا نه؟ تحلیلگر امور نظامی روزنامه «معاریو» هم نوشت: شرایط منطقه ملتهب و تهدید چندجانبه آشکار و بحران در درون ارتش رو به گسترش است، اما کابینه اولویتهای دیگری دارد و مسؤولان نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل میگویند وضعیت امنیتی خطرناک است. او افزود: در حوزه همکاریهای موجود میان ایران، حزبالله و حماس، آنها بحران داخلی اسرائیل را فرصتی برای ضربه زدن به آن میدانند و این دیگر تنها لفاظی و تهدیدی زبانی نیست.
* انفجار در یک کارخانه صنایع نظامی در نزدیکی تلآویو
برخی منابع رسانهای روز گذشته از وقوع انفجار در داخل کارخانه صنایع جنگافزاری رژیم صهیونیستی موسوم به «البیت» در نزدیکی تلآویو خبر دادند. البیت سیستمز (Elbit Systems) یک شرکت فعال در صنایع جنگافزاری و فناوری اطلاعات رژیم صهیونیستی است که مقر اصلی آن در حیفا در اراضی اشغالی قرار دارد. به نوشته وبگاه صهیونیستی «حدشوت حموت»، در پی وقوع انفجار در داخل این کارخانه، خودروهای امدادرسان خود را به محل حادثه رساندند.
ارسال به دوستان
فایننشالتایمز گزارش داد
جنگ نفتکشها میان ایران و آمریکا
یک نشریه آمریکایی به نقل از برخی منابع ادعا کرد واشنگتن هفته جاری با تعرض به نفتکش ایرانی و سرقت آن به سمت آمریکا، عاملی برای اینکه تهران نفتکشی را که به مقصد آمریکا در حرکت بود توقیف کند، شد. فایننشالتایمز به نقل از ۳ منبع نوشت: اقدام آمریکا در تغییر مسیر نفتکش «سوئز راجان» که نفت خام ایران را به چین میبرد، در راستای قصد واشنگتن در تقویت اجرای مجموعه تحریم علیه تهران است. این منابع به «فایننشالتایمز» گفتند: وزارت دادگستری آمریکا نفتکش «سوئز راجان» را با حکم دادگاه و با همکاری شرکت کشتیرانی دیگر توقیف کرد و تلاش نیروی دریایی ایران برای تعقیب کشتی پس از تغییر مسیر آن، ناموفق ماند! اقدام خصمانه آمریکا علیه کشتی «سوئز راجان» که پیشتر مسکوت مانده بود، ابعاد تصمیم توقیف نفتکش «ادونتج سوییت» را روشن کرد؛ کشتیای که تحت اجاره شرکت «شورون» نفت خام کویت را به مقصد آمریکا حمل میکرد. فایننشالتایمز به نقل از مقام آمریکایی دیگری نوشت: «به نظر میرسد توقیف کشتی به مقصد آمریکا به تلافی اقدام قبلی آمریکا در توقیف کشتی حامل نفت ایران بوده که تهران تلاش کرد آن را پس بگیرد ولی موفق نشد!» به اذعان این نشریه آمریکایی، اقدام ایران در توقیف نفتکشها به تلافی اقدام کشورهای غربی در هدف قرار دادن محمولههای نفتی ایران، امری سابقهدار است. سال ۲۰۱۹ اندکی پس از آنکه انگلستان کشتی ایرانی عازم سوریه را در جبلالطارق توقیف کرد، ایران نیز ۲ نفتکش را که با پرچم انگلیس حرکت میکردند متوقف کرد. فایننشالتایمز همچنین به اقدام سال گذشته ایران در توقیف ۲ کشتی با پرچم یونان در تنگه هرمز اشاره کرد و نوشت: این حادثه پس از آن بود که یونان اجازه داد آمریکا محموله نفتی ایران در آبهای یونان را تخلیه کند. این نشریه در ادامه نوشت: حرکت اخیر آمریکا در توقیف نفتکش ایران پرسشهایی را درباره این گزاره ایجاد میکند که آیا شرکتهای حملونقل مرتبط با آمریکا از قبل درباره افزایش بالقوه خطر کشتیرانی حوالی مرزهای دریایی ایران هشدار دریافت کرده بودند یا خیر. تنگه هرمز یکی از مهمترین مسیرهای کشتیرانی جهان است و به گفته «اداره اطلاعات انرژی» آمریکا حدود یکسوم کل محمولههای نفتی دریایی جهان از این تنگه عبور میکند. فایننشالتایمز نوشت: در حال حاضر، موقعیت مکانی کشتی «سوئز راجان» نامشخص است. «اسپایرگلوبال» شرکت ارائهدهنده دادهها و خدمات ردیابی ماهوارهای نیز اعلام کرد این کشتی آخرین بار غروب ۲۲ آوریل موقعیت خود را به کشتیهای دیگر اطلاع داد و اعلام کرد در حال حرکت به سمت جنوب غربی ماداگاسکار است. ارسال به دوستان
آخرین وضعیت بیماری «کووید-19» در کشور
پایان شهرهای قرمز
نقشه کرونایی کشور درحالی از رنگ قرمز پاک شده است که به گفته کارشناسان بهداشت، حذف رنگ قرمز از نقشه کرونایی دلیل پایان کرونا یا کاهش سطح این بیماری نیست و مردم همچنان باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند؛ ویروس تهدیدکنندهای که در حال چرخش بوده و از ابتدای شیوع آن تاکنون باعث مرگ بیش از ۱۴۶ هزار نفر ازهموطنانمان شده است.
به رغم کاهش التهاب این بیماری در سال گذشته و رسیدن آمار جانباختگان کرونا در برخی روزها به صفر اما این ویروس مرموز از هفتههای پایانی سال 1401 دوباره فعال شد، به طوری که در روزها و هفتههای اخیر شمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته و آمار فوتیهای ناشی از این بیماری نیز تا 40 نفر در یک شبانهروز رسیده است. طبق اعلام وزارت بهداشت، هماکنون هیچ شهری در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۳۹ به ۹ شهر کاهش یافته و تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۲۳۵ به ۲۱۳ و تعداد شهرهای با وضعیت آبی نیز از ۱۷۰ به ۲۲۶ شهر رسیده است. کارشناسان بهداشت معتقدند پاک شدن نقشه کرونایی کشور از رنگ قرمز به معنای کاهش این بیماری نیست، چراکه آمار فعلی جانباختگان در کشور همچنان 2 رقمی است و روزانه تعداد زیادی با علائم کرونا به مراکز درمانی رجوع میکنند که بخش عمده آنها بستری میشوند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره وضعیت بیماری «کووید-19» در کشور گفت: با آنکه وزارت بهداشت اعلام کرده نقشه کرونایی کشور عاری از رنگ قرمز است اما مردم نباید چنین موضوعی را پایان کرونا بدانند زیرا هنوز هیچ سازمان بینالمللی پایان کرونا را اعلام نکرده است.
دکتر حمید سوری با بیان اینکه دادههای کامل و مشخصی از وضعیت بیماری «کووید-19» در کشور وجود ندارد تا بر مبنای آن قضاوت شود، گفت: تجربه نشان میدهد ویروس کرونا به دلیل ماهیت چندگانه و مرموز آن پیشبینی نسبت به پایان این بیماری را سخت و نامشخص کرده است، زیرا این ویروس ماهها غیرفعال بوده اما به یکباره طغیان میکند؛ آنگونه که نمونه آن در کشورمان و خیلی از کشورهای دنیا نظیر چین، ژاپن کرهجنوبی و... به عینه دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم برای حفظ جان خود و دیگران باید ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه در اماکن عمومی، چنانچه تاکنون واکسن کرونا تزریق نکردهاند اقدام به تزریق واکسن کنند، بویژه افراد مسن یا کسانی که دارای بیماری زمینهای هستند تزریق دوز یادآور را فراموش نکنند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ادامه افزود: کرونا بیماری تهدیدکنندهای است که نباید با کاهش آمار جانباختگان یا پاک شدن نقشه کرونایی کشور از رنگ قرمز فضا طوری شود که پروتکلهای بهداشتی افت کند، زیرا ویروس کرونا وضعیت پیچیده و بغرنجی دارد و از آنجایی که یک پاندمی محسوب میشود نباید دست کم گرفته شود.
* 14 فوتی و شناسایی ۲۳۰ مبتلای جدید کرونا
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در شبانهروز گذشته ۲۳۰ مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند که متاسفانه ۱۴ نفر نیز جان باختند. بر این اساس از ظهر جمعه تا ظهر شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۳۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۱۰۱ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۴۶۸ نفر رسید. متاسفانه طی این مدت ۱۴ نفر از بیماران «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۶ هزار و ۹۷ رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۶۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که ۵۸۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۵۶ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۲۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۲۱ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۹۹۷ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۸۲۹ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۵۲۲ هزار و ۱۴۷ دوز رسیده است. بر اساس این گزارش، در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز کرونا نیست، ۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۲۶ شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
***
هشدار طغیان «روتاویروس» در تهران
رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر(ع) با هشدار نسبت به آغاز اپیدمی روتاویروس در کودکان و افزایش مراجعات آن در این بیمارستان، در عین حال از خانوادهها خواست در صورت مشاهده علائم اسهال و استفراغ در کودکان به پزشک مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز کنند. فرهاد چوبدار در گفتوگو با ایسنا، نسبت به آغاز یک اپیدمی ویروسی در بین کودکان هشدار داد و گفت: چندی پیش در شورای بیمارستان حدس زدیم که با یک اپیدمی اسهال و استفراغ از طریق ویروسی به نام روتاویروس مواجهیم. بر این اساس یکی از اعضای شورای بیمارستان مسؤول پیگیری این موضوع شد و آزمایشات را با هزینه بیمارستان به آزمایشگاه مرجع ارسال کردیم و ثابت شد اپیدمی روتاویروس در حال آغاز است.
وی ادامه داد: اگرچه اپیدمی روتاویروس قاعدتا در زمستان بیشتر دیده میشود اما در حال حاضر هم متاسفانه خودش را نشان داده و با طغیان و اپیدمی روتاویروس حداقل در شهر تهران مواجهیم. باید توجه کرد این ویروس اسهال و استفراغ ایجاد میکند و شدیدترین نوع اسهال و استفراغ ویروسی به وسیله این ویروس ایجاد میشود.
رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر(ع) درباره علائم ابتلا به ویروس روتاویروس گفت: مهمترین علامت این ویروس اسهال و استفراغ است. البته این ویروس در همه سنین دیده میشود اما در کودکان بسیار شایعتر است. در بسیاری از کشورهای دنیا واکسن علیه این ویروس وجود دارد اما در کشور ما هنوز جزو واکسیناسیون روتین نیست.
* خانوادهها نکات بهداشتی را جدی بگیرند
رئیس بیمارستان کودکان مفید ضمن هشدار نسبت به ابتلای کودکان به نوعی ویروس با علائم گوارشی، به ارائه توصیههای بهداشتی به خانوادهها پرداخت. دکتر شمسالله نوریپور درباره بروز علائم گوارشی ناشی از بیماری ویروسی در کودکان اظهار کرد: «روتاویروس» یک ویروس است که 9 گونه یا زیرسویه دارد که یکی از شایعترین آنها، نوع A است که باعث عفونت گوارشی و بروز اسهال و استفراغ در شیرخواران و کودکان میشود. وی ادامه داد: مهمترین علائم ابتلا به این ویروس، استفراغ شیرخوار و کودک است که بهدنبال آن، اسهال نیز بروز مییابد. در مبتلایان این ویروس، اسهال از نوع آبکی و حجیم است. وی با هشدار نسبت به لزوم تشخیص و درمان بهموقع علائم در کودکان گفت: یکی از خطراتی که کودکان مبتلا به این ویروس را تهدید میکند بروز کمآبی بدن بهدلیل اسهال و استفراغ است که در موارد شدید منجر به بروز مشکلات کلیوی و حتی مرگ میشود. رئیس بیمارستان کودکان مفید با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت توسط اعضای خانواده به تسنیم گفت: اگر کودکی دچار اسهال و استفراغ است باید سطوح و توالت ضدعفونی شوند و همچنین تا دو روز پس از قطع علائم، بهتر است کودک به مدرسه یا مهدکودک نرود تا کودکان دیگر دچار روتاویروس نشوند. وی درباره راه پیشگیری از ابتلا به روتاویروس تاکید کرد: خانوادهها حتما از آب بهداشتی و غذاهای گرم برای کودکان استفاده کنند و از مصرف غذاهای مانده بپرهیزند و بهداشت دستها را رعایت کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|