|
صعود 40 هزارتایی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته بازار سهام با ۴۰ هزار و ۸۲۱ واحد افزایش در ارتفاع ۲ میلیون و ۴۷۹ هزار واحدی ایستاد.
همچنین شاخص هموزن با ۱۵ هزار و ۵۶۶ واحد افزایش به ۸۱۶ هزار و ۵۲۷ واحد و شاخص قیمت با ۹ هزار و ۱۷۵ واحد رشد به ۴۸۱ هزار و ۲۹۴ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۲۳ میلیارد و ۷۶۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۸۴ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
قیمت هر کیلو مرغ در خردهفروشیها به بیش از ۷۰ هزار تومان رسید
فرار مرغی!
کاهش جوجهریزی، افزایش تقاضا به دلیل تعطیلات و افزایش نرخ ارز از جمله دلایل افزایش قیمت مرغ در هفتههای اخیر اعلام شد
گروه اقتصادی: در یکی دو هفته اخیر بازار مرغ و گوشت با نوسانات قیمتی روبه رو شده که موجب نگرانی مصرفکنندگان و خانوارها برای تامین و خرید این 2 کالای اساسی شده است. در بازار محصولات پروتئینی قیمت مرغ از کیلویی 70 تا90 هزار تومان در نوسان است و قیمت گوشت قرمز هم نسبت به هفتههای گذشته کاهش نداشته و تا کیلویی 450 هزار تومان فروخته میشود. مرغداران ماههاست درخواست افزایش قیمت مرغ را دادهاند و طبق گفته آنها، جهش قیمت نهادههای خوراک دام و عدم تأمین ارز واردات، رشد قیمت در سایر متغیرهای تولید در پی افزایش نرخ تورم و دلار و عدم تناسب بین قیمت خرید مرغ از مرغداران با هزینه تمامشده تولید، زیان سنگینی به آنها وارد و بسیاری را از چرخه تولید خارج کرده است، اتفاقی که در نهایت شرایط امروز بازار مرغ یعنی کاهش تولید و گرانی این کالا را رقم زده است.
به گزارش «وطن امروز»، اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی طی اطلاعیهای از توافق با وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش قیمت مرغ خبر داد. بر اساس این اطلاعیه اتحادیه و وزارت جهاد کشاورزی با قیمت ۵۲ هزار تومان برای خرید هر کیلوگرم مرغ از مرغدار و ۷۳ هزار تومان برای مصرفکننده توافق کردهاند.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به نوسانات قیمت مرغ در طول سال گذشته و افزایش قیمت در یک ماه گذشته و تلاطم قیمتها، همچنین عدم اعلام رسمی قیمت مرغ زنده و مصرفکننده از تیرماه سال گذشته و متعاقب آن جبران نشدن زیان مرغداران با وجود قول معاون اول محترم رئیسجمهور مبنی بر اصلاح قیمتها در مهرماه، اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران طی مکاتبات و نشستهای متعدد با معاون وزیر در امور تولیدات دام و معاون توسعه صنایع و بازرگانی، همچنین با وزیر سابق جناب آقای دکتر ساداتینژاد و متعاقب آن جناب آقای دکتر آقا میری سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به نتایجی رسید که شرح آن ذیلا به اطلاع تولیدکنندگان محترم میرسد:
حسب اظهارات مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی عوامل مؤثر در کارگروه تنظیم بازار و شورای قیمتگذاری از ابتدا اصرار بر تثبیت قیمت ۴۹ هزار تومان مرغ زنده و ۷۲ هزار تومان مصرفکننده را داشتند اما با وجود اینکه هزینههای تولید هر کیلو مرغ زنده با فرض قیمت جوجه ۱۵ هزار تومان و متوسط دان ۱۸ هزار تومان بیش از ۵۰ هزار تومان میشود مورد موافقت اتحادیه قرار نگرفت.
متعاقب آن چند سناریو و روش دیگر توسط وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش هزینه تولید و یا کاهش قیمت مرغ مصرفکننده ارائه شد که هر کدام به واسطه معایبی که دربر داشت و منجر به مداخله بیشتر دولت در امور تولید و بازار زنجیره تولید مرغ میشود مورد موافقت اتحادیه قرار نگرفت.
قیمت گوشت قرمز بهطور معمول در 6 ماه ابتدای سال با توجه به افزایش عرضه و کاهش تقاضا کاهشی میشود و امسال نیز آمارهای تولیدکنندگان حاکی از افزایش عرضه و کاهش قیمت دام زنده است.
اما روند کاهشی قیمت گوشت قرمز در بازار هنوز آغاز نشده و مصرفکنندگان در حالی ناچارند این کالای اساسی را با قیمتهای گزاف تهیه کنند که قیمت مرغ نیز روند افزایشی داشته و به کیلویی ۹۰ هزار تومان رسیده است. با این حال پیشبینی میشود با افزایش عرضه و کاهش تقاضا در ماههای آینده قیمت گوشت کاهشی شود.
* کاهش قیمتها در بازار همچنان مشاهده نمیشود
در حالی که تولیدکنندگان از کاهش قیمت دام زنده خبر میدهند، رصد قیمتها در بازار نشان میدهد مصرفکنندگان هنوز سودی از این کاهش قیمت نبردهاند.
افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور از کاهش ۳۰ تا ۴۰هزار تومانی قیمت دام نسبت به قبل از عید خبر داد و گفت: بنا بر آمار قیمت هر کیلو دام در اسفندماه ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزارتومان بود، در حالی که اکنون به سبب ازدیاد عرضه به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان رسیده است.
رئیس شورای تامین دام کشور نیز قیمت دام زنده را در همین حدود اعلام کرد و خواستار استفاده دولت از اهرمهای حمایتی از دامداران شد.
آمار و ارقام اعلامشده از سوی رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی نشان میدهد نرخ کنونی گوشت چندان هم غیرقابل انتظار نیست. علیاصغر ملکی روز گذشته قیمت دام زنده را ۱۶۰ تا ۱۶۵هزارتومان اعلام کرد که با قیمت اعلامی تولیدکنندگان دستکم ۳۰ هزار تومان فاصله دارد.
او قیمت هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه را نیز برای مغازهدار ۳۵۰ تا ۳۵۵ هزارتومان اعلام کرد که با احتساب ۱۰درصد سود خردهفروشی کیلویی ۳۸۵ تا ۳۹۰ هزار تومان بهدست مصرفکننده میرسد و این قیمتی است که هماکنون نیز در بازار دیده میشود.
* نوسان زیاد قیمت مرغ در بازار
بر اساس گزارشهای مختلف، قیمت گوشت مرغ در بازار تهران در برخی فروشگاهها تا کیلویی 70 هزار تومان پایین آمده است اما اختلاف قیمتی دربازار زیاد است، چرا که تا 90 هزار تومان هم در برخی فروشگاهها مشاهده میشود.
یک فروشگاه در منطقه آذری تهران مرغ زربال رتبه A را کیلویی 70 هزار تومان میفروشد اما در همین حال قیمت در برخی مناطق شهر کیلویی تا 90 هزار تومان است.
کارشناسان میگویند بخشی از گرانی بازار مربوط به عدم نظارت و نداشتن نظام بازاررسانی صحیح است، چطور میشود مرغ کیلویی 70 هزار تومان برای یک فروشنده صرفه داشته باشد و فروشگاههای دیگرچنین نباشد، یا اگر ستاد تنظیم بازار نرخ 63 هزار تومان را تصویب کرده چطور با این همه سیستمهای بازرسی عریض و طویل که راهاندازی شده جلوی دیدگان آنها و عموم مردم چنین گرانفروشیهایی رخ میدهد.
* فقدان تنظیم بازار در محصولات پروتئینی
مدیرعامل اتحادیه مرغداران علت اصلی گران شدن مرغ را در ماههای ابتدایی سال 1402 اعلام کرد. وی گفت: سیاستهای نامناسب دولت تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت مرغ گذاشته است.
محمدعلی کمالیسروستانی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران تخمگذار درباره تاثیر دلار بر قیمت مرغ و صنعت مرغداری گفت: بیشتر از ۸۰ درصد لوازم صنعت مرغ ما وارداتی است. بیشتر از ۸۰درصد از نیاز ذرت و سویا که عمدهترین پایه جیرهای مرغ است از خارج وارد میشود. سوداگری و کمبودها باعث افزایش قیمت شده است.
وی افزود: این فضا باعث شد فشارها زیاد شود و در نهایت اسفندماه ۱۴۰۱ میزان تخممرغ و جوجه تولیدی هم کاهش یابد که آثار آن را الان میبینیم. به اضافه اینکه در اسفندماه اتفاق دیگری هم افتاد و متاسفانه مواد غذایی مرغ از جمله سویا تامین نشد و غذایی که باید ۱۶ تومان به دست مرغدار میرسید تا ۲۵ هزار تومان فروخته میشد که مجموعه این مسائل باعث شد به یک دوره تنش بربخوریم.
او درباره نوسانات قیمتی مرغ و ناپایدار بودن آن در روند پیش رو گفت: مرغ یک کالا ترهباری است، مردم نیز مرغ گرم مصرف میکنند و معمولا این نوع کالاها تابع فصل و مناسبتهاست. مثلا چند روز تعطیلی بر قیمت اثر میگذارد. اگر مدیریت تولید بخوبی انجام شود با نوسانات کمتری مواجه هستیم. دولت درست است که بابت سویا و ذرت ارز نیمایی میدهد اما 30 مورد کالا در صنعت مرغداری داریم که 2 قلم آن مورد حمایت دولت است و بقیه آن تابع تورم است. با این حال مدیریت تولید خیلی میتواند موثر باشد و اگر قیمتهای دولت نیز کارشناسی باشد، قطعا پایداری قیمت خواهیم داشت.
کمالیسروستانی درباره تاثیر دلار بر قیمت مرغ و صنعت مرغداری گفت: بیشتر از ۸۰ درصد صنعت مرغ ما وارداتی است. از سویا و ذرت و داروها و واکسنها و ابزارهای الکترونیکی و... وابسته به ارز است و تولید داخلمان کافی نیست. شاید بیشتر از ۸۰ درصد از نیاز ذرت و سویا که عمدهترین پایه جیرهای مرغ است از خارج وارد میشود.
ارسال به دوستان
فاطمیامین با 162 رأی موافق استیضاح از وزارت صمت کنار رفت
خروج از صمت
منتظر بهبود شرایط بازار خودرو باشیم؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست دیروز پارلمان با برکناری سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی دیروز (یکشنبه 10 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جریان طرح استیضاح سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت، پس از استماع دلایل و توضیحات نمایندگان متقاضی استیضاح، همچنین توضیحات و دفاع وزیر مربوطه از عملکرد خود در این وزارتخانه، با 162 رای موافق، 102 رای مخالف، 2رای ممتنع و 6 رای باطله از مجموع 272 نماینده حاضر در مجلس، با استیضاح فاطمیامین موافقت کردند و بدین ترتیب صندلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در کابینه دولت سیزدهم باید منتظر سرپرست یا وزیر جدید باشد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام آرای نمایندگان درباره وزیر صمت، گفت: از آقای فاطمیامین تشکر و قدردانی میکنم و برای آینده و مسؤولیتهای دیگر و موفقیتهای ایشان در پستهای دیگر از خداوند بزرگ آرزوی توفیق دارم.
اصلیترین محور استیضاح و انتقاد به فاطمیامین شرایط عجیب بازار خودرو بود که در نهایت منتهی به خداحافظی او با وزارت صمت شد.
وی در جلسه دفاع خود در این باره گفت: ما هم نسبت به تسهیلات بانکی انتقاد داشتیم ولی مگر بنده مسؤول تسهیلات بانکی هستم. من هم نسبت به صنعت خودرو و قیمت خودرو انتقاد دارم. بنده به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت یک تندر ۹۰ مدل ۱۳۸۹ دارم مگر ما جدا از مردم هستیم، یا جای دیگری زندگی میکنیم. ما یک قیمت کارخانه داریم و یک قیمت بازار داریم اما به لحاظ اینکه 4 سال در تولید خودرو مشکلاتی ایجاد شد بین قیمت کارخانه با قیمت بازار شکاف زیادی افتاد. فاطمیامین تاکید کرد: آمار تورم خودرو از اردیبهشتماه تا آبانماه سال گذشته کاهشی بوده و از آذرماه افزایش یافته است که به قیمت ارز باز میگردد. مگر من مسؤول ارز هستم. چالشهای بازار ارز در کار بنده نیز تاثیر منفی میگذارد، قیمت مواد اولیه کارخانهها افزایش مییابد. نخستین کسی که به شدت به دنبال این است اقتصاد کشور بر مبنای ریال اداره شود بنده هستم.
* واردات به کجا رسید؟
از دیگر موارد مورد انتقاد نمایندگان به نتیجه نرسیدن واردات است. هاجر چنارانی، نماینده مردم نیشابور در جریان استیضاح فاطمیامین گفت: خدا را شاکرم که وامدار کسی نیستم و به عنوان خادم مردم از نظر بنده و مردم حوزه انتخابیه، آقای فاطمیامین توان مدیریت این وزارتخانه را ندارد. دیگر جای بحثی درباره مشکلات حوزه خودرو، احتکار و لابی در اعطای پروانههای بهرهبرداری معادن و گرانیهای افسارگسیخته نمانده است. درخواست دارم با تصمیم درست در مسیر تحقق شعار سال گام برداریم. وی تصریح کرد: امروز میگویند بازار خودرو به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارتباطی ندارد. بنده سوال میپرسم که برای مهار این گرانی افسارگسیخته بازار خودرو که در این ۲۰ ماه رشد فزایندهای داشته است باید یقه چه کسی را گرفت؟ مجلس شورای اسلامی شهریور سال ۱۴۰۱ بار دیگر به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعتماد کرد اما چه اتفاقی در بازار خودرو افتاد؟ در این ۲۰ ماه قیمت خودرو از کجا به کجا رسیده است؟ ۲۰۰۰ نفر منتظر یک مصوبه شورای عالی نظارت هستند که در این ۲۰ ماه یک جلسه هم نداشتند. چنارانی تاکید کرد: ما واردات خودرو را در مجلس قبل تایید کردیم و مجدد در این مجلس به تصویب رسید، اما به کجا رسید؟ آقای فاطمیامین! اگر شما لایحه دوفوریتی برای واردات خودروهای کارکرده داشتید چرا در یک سال گذشته برای ساماندهی این بازار به مجلس شورای اسلامی ارائه نکردید؟ مجلس تصویب کرد به خانوادههایی که بالای دو فرزند دارند خودرو داده شود، خانوادههایی هستند که دارای 4 فرزند بوده اما اکنون 5 ماه است در انتظار دریافت خودرو هستند.
* تولید خودرو عقب است
سیداحمد رسولینژاد، نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی نیز دیروز در موافقت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کل تولیدات سایپا در سال ۱۴۰۱، ۳۵۱ هزار دستگاه بود و آمار فروخته شده ۳۸۱ هزار دستگاه است. مجموع تولیدات ایران خودرو و سایپا در سال ۱۴۰۱، ۹۰۱ هزار خودرو بود اما آنچه فروخته شده ۹۹۴ هزار دستگاه است که تنها نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷ درصد افزایش داشته است. حال سوال این است: چگونه وعده داده میشود که قرار است آمار تولید خودرو به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه میرسد. آقای فاطمیامین استاد وعدههاست. نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از محورهای استیضاح وزیر صمت بحث خودرو بوده است، گفت: محور اول استیضاح به خودرو بازمیگردد. بر اساس گزارشها، کل تولید ایران خودرو در سال ۱۴۰۱، ۵۵۰ هزار دستگاه بود اما آمار فروخته شده ۶۱۳ هزار دستگاه است. در وزارت صنعت، معدن و تجارت دوره آقای فاطمیامین این آمار دادن روی کار آمده است، آمار خودروهایی که به کف پارکینگ عودت داده میشود همراه با آمار خودروهای تولیدی ارائه میشود.
* وعدههایی که به نتیجه نرسید
وزیر برکنار شده صمت اسفند سال گذشته از حذف قرعهکشی و فروش خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای داخلی خبر داده و گفته بود در این طرح همه متقاضیان خودرو دریافت خواهند کرد اما تقاضای بالا برای برخی مدلهای پرطرفدار، هدف این وزارتخانه را با اختلال مواجه کرد.
بر اساس آمار وزارت صمت، تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه رسیده و برای سال ۱۴۰۲ هم هدف تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است و با این جهش در رشد، کمبودی برای عرضه وجود نخواهد داشت.
وزارت صمت از آغاز این طرح گفته بود تمام کسانی که ثبتنام کنند به دلیل افزایش تولید، خودرو دریافت خواهند کرد اما زمان تحویل خودروی افرادی که سال ۱۴۰۳ اعلام شده، خلاف برنامههای وزارت صمت را نشان میدهد. مشخص بود برخی خودروها با تقاضاهای بیشتری مواجه خواهند شد و باید وزارت صمت فکری برای آن میکرد و وقت و سرمایه مردم را هدر نمیداد.
اواخر اسفند سال گذشته بود که طرح فروش یکپارچه خودرو از سوی وزارت صمت مطرح و قرار بر این شد در این طرح ۲ خودروساز ایرانی سایپا و ایرانخودرو، محصولات خود را بدون قرعهکشی (با اولویتبندی زمانی براساس قرعهکشی) به متقاضیان عرضه کنند که در این طرح طبق اعلام وزارت صمت، بیش از ۹۰۰ هزار نفر شرکت کردند. این مدل عرضه خودرو بدین شکل سبب سردرگمی و شکایت بخشی از متقاضیانی شد که در این طرح شرکت کرده بودند.
* موعد تحویل بخشی از خودروها برخلاف وعدهها
طبق برنامههای ۲ خودروساز ایرانی، قرار بود تمام متقاضیان در سال ۱۴۰۲ خودروی خود را دریافت کنند اما این درحالی است که برخی به وعدههای گفتهشده خود عمل نکردند و اولویت تحویل بعضی خودروها برای متقاضیان سال ۱۴۰۳ ثبت شد.
سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ با اشاره به اینکه در این دوره تمام کسانی که ثبتنام کردهاند خودرو دریافت میکنند، اظهار داشت: مرحله دوم ثبتنام خودرو هم از ۱۶ اردیبهشت آغاز خواهد شد. البته خوشبختانه شرکت سایپا و مدیرانخودرو تا ۳ ماه آینده تمامی تقاضاها را پاسخ خواهند داد و تمام کسانی که در این ۲ شرکت ثبتنام کردند تا ۳ ماه آینده طبق اعلام خود شرکتها محصولات را تحویل خواهند گرفت.
همچنین امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت اواخر سال گذشته در نشست خبری گفته بود: با فرض اینکه همه ۹۰۰ هزار نفری که حساب وکالتی اعلام کردهاند واجد شرایط باشند و با لحاظ تعهدات قبلی خودروسازان در سال ۱۴۰۲ که حدود ۴۰۰ هزار دستگاه است، توان تولید خودرو از مجموع این ۲ رقم در سال ۱۴۰۲ به مراتب بیشتر است و احتمال اینکه تحویل خودرو به سال ۱۴۰۳ کشیده شود تقریبا صفر است.
اما بنا بر گفتههای فاطمی امین، بر اساس اعلام اولویتها تنها افرادی که خودروهای شرکت سایپا را انتخاب کرده بودند، موعد تحویل خودرو برایشان در سال جاری اعلام شد اما بخشی از افرادی که در این میان خودروهای ایرانخودرو را انتخاب کردند، در سال ۱۴۰۳ به آنها خودرو تحویل داده خواهد شد که بعد از اعلام نتایج این موضوع سبب گلهمندی متقاضیان شد.
لازم به ذکر است در این میان عدهای از مردم برای اینکه بتوانند مبلغ اعلام شده (100 میلیون تومان) را در بانک بلوکه و حساب وکالتی باز کنند، سرمایههای غیرنقدی خود از جمله خودرو و طلایشان را فروختند تا بتوانند در این طرح شرکت کنند که شرایط تورمی کشور و نوسان زیاد قیمتها در بازارهای مختلف سبب افت ارزش سرمایههای این دسته از متقاضیان و زیان آنها شد.
شب گذشته سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور مهدی نیازی را به عنوان سرپرست وزارت صمت تعیین کرد. وی پیش از این قائم مقام بازرگانی وزیر صمت بود.
ارسال به دوستان
اخبار
نرخ دلار در مرکز مبادله ثابت ماند
هر دلار آمریکا دیروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بدون تغییر نسبت به روز قبل از آن ۴۱ هزار و ۹۶۶ تومان و حواله دلار نیز به نرخ ۳۸ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد.
بر پایه داد و ستد بازار مبادله ارز و طلای ایران در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، قیمت هر اسکناس دلار به ۴۱ هزار و ۹۶۶ تومان و قیمت حواله دلار به ۳۸ هزار و ۱۵۰ تومان رسید.
همچنین بهای هر اسکناس یورو ۴۶ هزار و ۶۱۴ تومان و بهای حواله یورو ۴۲ هزار و ۳۷۶ تومان و هر اسکناس درهم ۱۱ هزار و ۴۲۷ تومان و هر حواله درهم ۱۰ هزار و ۳۸۸ تومان کشف قیمت شد.
***
سقوط 75 درصدی سهام بانک فرست ریپابلیک
بنا به گزارشی از وبگاه استریت، آرامش در سامانه بانکی آمریکا فقط یک ماه به طول انجامید، زیرا بحران بانکی این کشور در حال بازگشت است و ممکن است در ساعات پایانی ماه آوریل، قربانی دیگری بگیرد. همه علائم هشدار میدهد که بانک فرست ریپابلیک در ایالت کالیفرنیا، مانند بانک سیلیکونولی که در همسایگیاش واقع است، ممکن است ورشکسته و قربانی هجوم مشتریان برای خروج سپردههایشان شود.
بحران بیاعتمادی، بقای بانک فرست ریپابلیک را تهدید میکند. این بانک، تنها در صورتی سقوط نمیکند که در آخرین لحظه، کمک مالی دریافت کند. این هفته قیمت سهام بانک فرست ریپابلیک 75.4 درصد کاهش یافت. سهام این بانک از 14.26 دلار در ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت) به 3.51 دلار در ۲۸ آوریل (8 اردیبهشت) رسید که یک فاجعه در بازار سهام محسوب میشود.
بحران بانکی آمریکا در ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) با ورشکستگی بانک سیلیکونولی آغاز شد. بانک سیلیکونولی که سال ۱۹۸۳ میلادی پایهگذاری شده بود، به بسیاری از شرکتهای حوزه فناوری وام میداد و خود را «شریک اقتصاد نوآورانه» معرفی میکرد. این بانک در مقایسه با رقبای بزرگتر خود به منظور جذب مشتریان، نرخ بهره بیشتری برای سپردهها در نظر گرفته بود.
***
انتصاب معاون جدید بانک و بیمه وزارت اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حکمی محمدجواد شریفزاده را به سمت معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد منصوب کرد.
بنا به گزارشی از وزارت امور اقتصادی و دارایی، شریفزاده دانشآموخته دکترای علوم اقتصادی گرایش اقتصاد بخش عمومی و اقتصاد پولی با درجه عالی از دانشگاه تهران بوده و از سوابق اجرایی وی میتوان به مشاور معاون اقتصادی رئیسجمهور در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران ۳ قوه و ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، معاون برنامهریزی و توسعه اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، مشاور عالی مدیرعامل صندوق ضمانت سپردهها زیر نظر بانک مرکزی از ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی و عضویت در هیات نظارت هلدینگ سرمایهگذاری ایفیک اشاره کرد.
***
نفت 90 دلاری در انتهای سال میلادی
بنا به گزارشی از رویترز، با کاهش تولید اوپکپلاس و بهبود تقاضا در چین در برابر وخیمتر شدن وضعیت اقتصادی در غرب، قیمت نفت امسال به 90 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت.
بر اساس یک نظرسنجی از 40 اقتصاددان و تحلیلگر، قیمت نفت برنت در سال 2023 به طور متوسط به 87.12 دلار در هر بشکه خواهد رسید که از 86.49 دلار در هر بشکه در ماه مارس و از حدود 78 دلار در حال حاضر، بیشتر است. بر اساس این پیشبینی، متوسط قیمت نفت برنت تاکنون در سال جاری میلادی به 82 دلار در هر بشکه رسیده است. برای نفت خام آمریکا هم پیشبینی شده است به طور متوسط به 82.23 دلار در هر بشکه برسد که از رقم 80.88 دلار ماه گذشته بیشتر است.
متیو شروود، تحلیلگر کالاهای اساسی میگوید: «عوامل اصلی که بر قیمتها در سال جاری تاثیر میگذارد، کاهش تولید اوپک خواهد بود».
پس از اینکه قیمت نفت در ماه مارس به 70 دلار در هر بشکه کاهش یافت که کمترین رقم در 15 ماه گذشته به شمار میرفت، عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس، اوایل ماه جاری میلادی کاهش تولید بیشتر نفت خود را به میزان 1.6 میلیون بشکه در روز اعلام کردند که با این تصمیم بازار را غافلگیر کردند و در مجموع میزان کاهش تولید اوپکپلاس به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید که از ماه مه اجرایی میشود.
بر اساس این نظرسنجی، انتظار میرود تحریمهای غرب علیه نفت روسیه نیز عرضه را محدود نگاه دارد و رشد تقاضا برای سوخت در جهان را که در سال 2023 بین یک تا 2.2 میلیون بشکه در روز پیشبینی شده است، به چالش بکشد.کارستن فریچ، تحلیلگر کالاهای اساسی در کامرزبانک میگوید: «بازار در حال حاضر تأثیر کاهش تولید را دست کم میگیرد؛ این کاهش تولید به کسری قابل توجهی در نیمه دوم سال 2023 منجر خواهد شد».
بیشتر تحلیلگران معتقدند به علت نگرانی درباره رکود در آمریکا و اروپا، بازگشت قیمت نفت به بالای 100 دلار در هر بشکه بعید به نظر میرسد.
بر اساس این نظرسنجی، انتظار میرود متوسط قیمت نفت در ۳ ماه پایانی سال جاری به 90.72 دلار در هر بشکه برسد که از 85.78 دلار کنونی و 88.86 دلار در ۳ ماهه دوم سال بیشتر است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|