|
درخواست ۶۱ عضو کنگره از بایدن برای انجام آزمایش صلاحیت روانی
بیش از ۶۰ قانونگذار آمریکایی در نامهای به کاخ سفید از جو بایدن خواستند آزمایش صلاحیت روانی و ادراکی بدهد یا از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ خارج شود. به گزارش واشنگتن اگزمینر، این نامه با امضای ۶۱ جمهوریخواه با رهبری رونی جکسون، نماینده تگزاس در کنگره نوشته شد. جکسون در این نامه نوشت: جمهوریخواهان نگران توانایی و وضعیت شناختی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا برای اداره این کشور بعد از انتخابات ۲۰۲۴ هستند.
ارسال به دوستان
انتخابات ریاست جمهوری ترکیه و پارلمانی این کشور امروز برگزار میشود
کمال یا رجب؛ مسأله این است
نظرسنجیهای انتخاباتی آمارهای مختلفی از شانس پیروزی اردوغان و قلیچداراوغلو نشان میدهد
گروه بینالملل: مردم ترکیه امروز یکشنبه ۱۴ماه مه ۲۰۲۳ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) برای انتخاب رئیسجمهور و ۶۰۰ نماینده پارلمان این کشور پای صندوقهای رای میروند. سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ترکیه امروز با حضور رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت موسوم به میز ششگانه و سینان اوغان نامزد ائتلاف آتا به عنوان کاندیداهای این دوره برگزار میشود. محرم اینجه نامزد شکستخورده دوره قبل انتخابات و نامزد مورد حمایت حزب مملکت و یکی از ۴ گزینه حاضر در انتخابات ریاستجمهوری ترکیه این دوره، ۲ روز پیش کنار کشید و از ادامه رقابت انصراف داد. دوره ریاستجمهوری در ترکیه ۵ ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیسجمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد. در بیستوهشتمین دوره رقابت انتخابات پارلمانی ترکیه نیز که همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری این کشور برگزار میشود، نامزدهای ۲۴ حزب به همراه ۱۵۱ نامزد مستقل و منفرد برای کسب ۶۰۰ کرسی مجلس در ۸۷ حوزه انتخابیه حضور دارند. شورای عالی انتخابات ترکیه شمار واجدان شرایط رای دادن در انتخابات همزمان ریاستجمهوری و پارلمانی این کشور را در مجموع ۶۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۹۴۱ نفر اعلام کرد و گزارش داد ۳ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۹۸ نفر از آنها در خارج از کشور ترکیه به سر میبرند. رایگیری انتخابات ترکیه در خارج از این کشور از ۲ هفته پیش آغاز شده و ۴ روز پیش نیز به پایان رسید و در مجموع بیش از 1.8 میلیون نفر از شهروندان ترکیهای ساکن خارج در این انتخابات شرکت کردند. در صورت کشیده شدن انتخابات ریاستجمهوری این کشور به دور دوم (۱+۵۰درصد)، دور دوم این رقابت سیاسی یکشنبه ۲۸ ماه می۲۰۲۳ (۷ خردادماه ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد. انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دوره انتخابات ریاستجمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی و بیستوهشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب میشود. دوره ریاستجمهوری ترکیه ۵ ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، ۵ سال بر کرسی مینشینند.
* نظرسنجیها چه میگوید؟
نظرسنجیهای اخیر منتشرشده نشان میدهد قلیچداراوغلو ۴۹ درصد آرای ریاستجمهوری را بهدست آورده است، در حالی که نوسان آرای اردوغان ۴۵ تا ۴۷ است. اگر نامزدی نتواند ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص دهد، دور دوم برگزار میشود و هیچکس نمیداند چه نتایجی میتواند داشته باشد. پیشتر نظرسنجی مؤسسه «کندا» در ترکیه نشان داده بود کمال قلیچداراوغلو با اختلاف 5.6 درصدی از اردوغان پیش افتاده است. طبق این نظرسنجی، 49.3 درصد سؤالشوندگان به قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف «ملت» و 43.7 درصد آنها نیز به رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف «جمهور» رأی خواهند داد. با این حال برخی نظرسنجیها که روز شنبه منتشر شد نشان میدهد اردوغان پیروز این انتخابات خواهد بود اما ناظران سیاسی و تحلیلگران میگویند انتخابات ریاستجمهوری ترکیه به دور دوم کشیده خواهد شد و هیچیک از طرفین قادر به کسب ۵۰درصد آرا در مرحله اول نیست.
* قلیچدار اوغلو یا اردوغان؟
قلیچداراوغلو در نظرسنجیهای پیش از انتخابات شانس بهتری نسبت به اردوغان داشته و روی کاغذ میتواند برنده انتخابات باشد. پس از زلزله ترکیه، محبوبیت اردوغان کاهش یافت. با این وجود برخلاف کاهش محبوبیت اردوغان، آرای قلیچداراوغلو افزایش چندانی نیافته است. یکی از مشاوران اپوزیسیون ترکیه میگوید: نگران این هستم که نظر مردم درباره قلیچداراوغلو تثبیت شود و دیگر تغییر نکند. اکثر نظرسنجیها نشان میدهد در انتخابات ریاستجمهوری، قلیچداراوغلو از اردوغان پیش است اما مدیر موسسه متروپل میگوید: نتایج انتخابات نه به میزان موفقیت قلیچداراوغلو، بلکه به میزان ناکامیهای اردوغان بستگی خواهد داشت. از سال ۱۹۸۹ تا امروز، هیچ انتخاباتی نبوده که اردوغان در آن شکست بخورد اما قلیچداراوغلو که سال ۲۰۱۰ به ریاست حزب جمهوریخواه مردم رسید، حتی نتوانسته تعداد کرسیهای حزبش را در پارلمان افزایش دهد. برخی مفسران غربی ادعا میکنند با شکست احتمالی اردوغان و پیروزی قلیچداراوغلو، ترکیه «دوباره» شکوفا، دموکراتیک و آماده عضویت در اتحادیه اروپایی خواهد شد اما «ائتلاف ملت» تنها یک عامل اتحاد بزرگ دارد و آن هم چیزی نیست جز نفرت از اردوغان. با توجه به مشکلاتی که اعضای اپوزیسیون در تعیین نماینده خود برای شرکت در انتخابات داشتند، به نظر نمیآید اتحاد اپوزیسیون فعلی، فردای انتخابات هم برقرار باشد. قطعا شکست اردوغان مردم ترکیه را خوشحال میکند، اما دشوار میتوان گفت قلیچداراوغلو و متحدانش چه باورهایی دارند، یا چه سبک حکومتداریای را انتخاب خواهند کرد.
علاوه بر حزب جمهوریخواه مردم قلیچدار اوغلو که بخش چپ میانهرو، سوسیال - دموکراتها و ملیگراها را در بر میگیرد، این ائتلاف همچنین «حزب خوب» را در خود جای داده که از دل ملیگراهای راست افراطی ترکیه بیرون آمده است؛ 2 حزب راست میانهرو که رهبریشان را اعضای سابق حزب عدالت و توسعه یعنی «علی باباجان» و «احمد داووداوغلو» برعهده دارند هم در ائتلاف ملت حضور دارند. پنجمین عضو این ائتلاف یک حزب راست میانهرو دیگر به نام «حزب دموکرات» است و حزب ششم «حزب سعادت» است که حزبی محافظهکار، ملیگرا و مذهبی است و همزمان با حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۰۱ تاسیس شده است.
ارسال به دوستان
اردوغان؛ من رؤیایی دارم
رجب طیب اردوغان مردی است که تاریخ سیاسی معاصر ترکیه با نام او گره خورده است. سیاستمداری که ترکیه را به اوج رساند و حتی مخالفانش نیز نمیتوانند منکر نقش او در اعتلای ترکیه باشند. اردوغان دهه 70 میلادی به حزب «سلامت ملی»، به رهبری «نجمالدین اربکان» پیوست. سال ۱۹۸۳ این بار فعالیت خود را با حزب «رفاه» اربکان آغاز کرد. سال ۱۹۹۴ میلادی حزب رفاه، اردوغان را برای شهرداری استانبول کاندیدا کرد و توانست در انتخابات شهرداری همان سال کرسی شهرداری استانبول را از آن خود کند. وقتی حزب «تقوا» اربکان در سال ۲۰۰۱ ممنوع شد، اردوغان از این حزب خارج شد و کمک کرد حزب «عدالت و توسعه» با واژه اختصاری AKP تشکیل شود. ۹ مارس ۲۰۰۳، او در انتخابات میاندورهای پارلمان پیروز شد و چند روز بعد، «احمد نجدت سزر»، رئیسجمهور وقت از او خواست دولت جدید را تشکیل دهد. اردوغان ۱۴ مه ۲۰۰۳ به قدرت رسید. ژوئن ۲۰۱۱، اردوغان برای بار سوم نخستوزیر شد. اردوغان مطابق اصلاحات قانون اساسی در سال ۲۰۰۷، در انتخابات ۲۰۱۴ که برای نخستین بار عنوان رئیسجمهور به طور مستقیم انتخاب شد، به پیروزی رسید. سال ۲۰۱۸، رجب طیب اردوغان به عنوان رئیسجمهوری ترکیه فعالیتش را ادامه داد. او در این سال با مسائل داخلی و خارجی متعددی از جمله اقتصاد ضعیف، تحریمهای آمریکا، مناقشات منطقهای، بحران پناهندگان و تظاهرات گسترده در کشور مواجه شد. اردوغان به منظور تقویت قدرت خود در کشور، انتخابات پارلمانی را ژوئن ۲۰۱۸ برگزار کرد. در نهایت، در این انتخابات اردوغان با رای 52.5 درصدی مردم ترکیه، برای دومین دوره به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد.
سال ۲۰۱۸، تحریمهای آمریکا علیه ترکیه به دلیل خرید سامانه موشکی از روسیه، تنشهایی بین 2 کشور ایجاد کرد. همچنین ترکیه در این سال با منازعات منطقهای مانند جنگ داخلی در سوریه و مناقشه با یونان درباره حقوق کنترل مناطق دریای اژه روبهرو شد. اردوغان با اقدامات داخلی متعددی نیز مواجه بود. او تلاش کرد با وجود تحریمهای آمریکا و بحران اقتصادی در کشور، برای تثبیت قدرت خود در دولت و جامعه تلاش کند.
ترکیه اردوغان بعد از سال ۲۰۱۱ میلادی و آغاز تحولات بیداری اسلامی، چالشهای مختلفی برای همسایگان و البته برای خود ایجاد کرد. در اوج این رویداد، اردوغان با پیروی از سیاست ایالات متحده در برابر کشورهای محور مقاومت و به طور خاص سوریه، مرزهایش را برای حضور مسلحان تروریست از سایر کشورها باز و آنها را در ترکیه متمرکز کرد. هر چند در نهایت، پروژه بینالمللی تروریسم علیه سوریه شکست خورد اما اردوغان همچنان به اتخاذ سیاستهای تنشزا و البته بلندپروازانه خود در منطقه ادامه میدهد.
ایجاد پایگاه نظامی در عراق و ایده انضمام شهر موصل به ترکیه، چالش جدیدی را برای آنکارا مقابل عراق ایجاد کرد. همچنین حضور نظامی در لیبی و نقشآفرینی در تحولات اخیر میان ارمنستان و آذربایجان، همه نشأت گرفته از ایدهها و انگارههای پانترکیسم در منطقه تحت رهبری واحد و ذیل پرچم ترکیه از سوی اردوغان است؛ همان موضوعی که از آن به عنوان احیای رویای نوعثمانیگری یاد میشود.
در سالهای اخیر اقتصاد ترکیه به دنبال یکسری سیاستهای غیرمتعارف در کاستن از نرخ بهره، دچار بحران ارزی شده است. ارزش واحد پول (لیر) ترکیه به پایینترین حد خود و میزان تورم در دوران حکومت اردوغان به بالاترین سطح خود رسیده و همینها باعث شده تا درصد محبوبیت او کاهش یابد.
ارسال به دوستان
قلیچدار؛ کمال غرب؟
«کمال قلیچداراوغلو» نامزد انتخابات ریاستجمهوری ترکیه و رهبر بزرگترین حزب اپوزیسیون این کشور موسوم به حزب «جمهوریخواه مردم» (جمهوری خلق) متولد ۱۷ دسامبر ۱۹۴۸ است و اکنون ۷۴ سال دارد. پیش از آنکه قلیچداراوغلو عرصه سیاست را به آغوش بکشد، سالها ریاست تامین اجتماعی ترکیه را برعهده داشت و پس از بازنشستگیاش وارد دنیای سیاست شد. خانوادهاش از اقلیت مسلمان علوی در این کشور هستند و خودش در آکادمی علوم اقتصادی و بازرگانی آنکارا که اکنون به دانشگاه غازی تغییر نام داده، اقتصاد خواند و بعد از آن به مناصب عالیرتبهای در سازمانهای دولتی و خصوصی اقتصاد ترکیه دست یافت. اولین بار سال ۲۰۰۲، همزمان با به قدرت رسیدن حزب حاکم ترکیه موسوم به «عدالت و توسعه»، کمال به عنوان یکی از نمایندگان استانبول وارد پارلمان ترکیه شد. قلیچداراوغلو سال ۲۰۰۹ در رقابت شهرداری استانبول شکست خورد اما شانس همچنان با او یار بود و در سال ۲۰۱۰ با رسوایی اخلاقی رئیس وقت حزب جمهوریخواه مردم، سرانجام به ریاست این حزب رسید. حزب چپگرای میانهرو جمهوریخواه مردم که کمال ریاستش را برعهده دارد، توسط «مصطفی کمال آتاتورک» تاسیس شد و به عنوان قدیمیترین حزب سیاسی این کشور محسوب میشود. قلیچداراوغلو برای نخستین بار سال ۲۰۱۱ وارد انتخابات سراسری ترکیه شد. حزب او توانست فقط 25.98 درصد آرا را (۱۳۵ کرسی) به خود اختصاص دهد. اوغلو را میتوان گزینهای نزدیک به غرب و اروپا دانست، مسالهای که هفته گذشته با علنیتر و جدیتر شدن حمایت رسانههای غربی از او در مقابل اردوغان، موجب بهرهگیری اردوغان برای حمله به رقیبش هم شده است. سخنان اوغلو در پیوستن به اتحادیه اروپایی، مصاحبه با بیبیسی، جلد مجله تایم با تیتر «کمال دموکرات» و اکونومیست با تیتر «اردوغان باید برود» نمونههایی از همراهی غربیها با رقیب اردوغان است. اصلیترین رقیب اردوغان اگر چه سابقه طولانیمدت در سیاست داخلی ترکیه دارد اما برای افکار عمومی خارجی که انتخابات را دنبال میکند، چندان شناخته شده نیست. آغاز حاشیهها درباره او - که بعد از چند مرحله گفتوگو میان احزاب مخالف اردوغان، در نهایت به عنوان نامزد نهایی انتخاب شد - از دیدار با سفیر آمریکا آغاز شد؛ دیداری که با انتقاد و اعتراض جدی اردوغان روبهرو شد و او این مساله را دخالت مستقیم واشنگتن در امور داخلی ترکیه نامید. از سوی دیگر، در تاریخ ترکیه هیچگاه هیچ شخصیتی خود را «علوی» معرفی نکرده بود. این نخستینبار است که فردی همچون اوغلو خود را علوی معرفی میکند و سوابق تاریخی ترک بودن و علوی بودنش را میگوید و اینکه از کدامین منطقه آمده و اجداد او چه کسانی بودهاند. همین مساله سبب شده بهترین تعریفی که میتوان درباره راهبرد و رویکرد «کمال قلیچدار اوغلو» ارائه کرد، همراهی تام و تمام او با سیاستهای ایالات متحده در منطقه باشد. قلیچدار اوغلو تلاش کرده در همین مدت کوتاه، خود را به نمادی از «مخالفت با اردوغان» تبدیل کند و شعارها و وعدههای انتخاباتی خود را هم متناسب با این راهبرد برگزیند؛ از اعلام موافقت با عضویت سریع سوئد در ائتلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (NATO) تا حتی ساخت مسیر ترانزیتی از طریق ایران به چین و با دور زدن آذربایجان!
رقیب اردوغان برخلاف خودش، کاریزمای تاثیرگذاری ندارد اما به دلیل بهرهمندی از حمایت اکثر قریب به اتفاق مخالفان اردوغان، در همه نظرسنجیهای چند ماه اخیر پیشتاز بوده و از شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری برخوردار است، هر چند حتی در صورت برتری در انتخابات و حضور در جایگاه رئیسجمهوری نیز، رقابت برای قلیچدار اوغلو تمام نمیشود، زیرا از آن زمان باید پاسخگوی درخواستها و دعاوی متعددی باشد که طیفهای مختلف ائتلافی از او دارند و همین مساله میتواند ماه عسل ریاستجمهوری او را بسیار کوتاهتر از چیزی که تصور دارد، رقم بزند.
ارسال به دوستان
هشدار رهبر حزب وطن نسبت به وقوع انقلاب نارنجی در ترکیه
دوغو پرینچک، رهبر حزب وطن ترکیه با ارسال نامهای خطاب به رهبران تمام احزاب سیاسی این کشور، نسبت به وقوع انقلاب نارنجی در ترکیه با حمایت و هدایت آمریکا هشدار داد. به گزارش روزنامه آیدینلیق، فعال سیاسی ترکیه در این نامه، حمله با سنگ به میتینگهای سیاسی در برخی شهرها و وقوع بعضی اتفاقات را نشانگر برخی رخدادهای ناگوار خواند و گفت: احتمال انقلاب نارنجی در ترکیه با مرکزیت و هدایت آمریکا وجود دارد. وی با بیان اینکه ترکیه با مشکلات جدی مواجه است، افزود: ترکیه به سوی روندی پیش میرود که در آن گلولهها حرف اول را خواهند زد. رهبر حزب وطن ترکیه با ادعای طراحی این نقشه از سوی آمریکا و مدیریت آن از طریق پایگاه محرمانه این کشور در آنکارا اظهار کرد: تمام دادهها حاکی از آن است که آمریکا در صورت شکست کمال قلیچداراوغلو نامزد جریان غربگرا در انتخابات ترکیه، انقلاب نارنجی طراحی خواهد کرد. وی بیان کرد: افکار عمومی جهان با انقلابهای طراحیشده آمریکا و جورج سوروس در اوکراین و گرجستان آشنا هستند و قصد تکرار آن در ترکیه در صورت پیروزی اردوغان در انتخابات را دارند. پرینچک اضافه کرد: این پایگاه انقلاب نارنجی فعال در ترکیه ماه فوریه امسال زمینه سر دادن شعارهای تند علیه اردوغان و درخواست برای استعفای وی در استادیومهای ورزشی را فراهم آورد. وی بازگرداندن مرال آکشنر، رهبر حزب خوب به ائتلاف مخالفان اردوغان پس از قهر و جدایی او در زمستان گذشته را از جمله نشانههای فعال شدن کانون انقلاب نارنجی در ترکیه عنوان کرد و گفت: در این نقشه آمریکایی، مرال آکشنر رهبر حزب خوب، اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و کمال قلیچداراوغلو نامزد انتخابات ریاستجمهوری نقش اول را بازی میکنند. رهبر حزب وطن ترکیه با بیان اینکه حزب دموکراتیک خلق و حزب چپ سبز نیز عناصر اجتنابناپذیر این نقشه هستند، اظهار کرد: بیانات ارگانهای رسانهای آتلانتیک و روسای سازمان سیا توسط این سه نفر تکرار میشود. وی اضافه کرد: آنها به صورت مستمر این ادعا را که «اردوغان حاکمیت را ترک نخواهد کرد!» مطرح میکنند و این جمله تم تبلیغات اصلی انقلاب نارنجی آنها را تشکیل میدهد. پرینچک همچنین گفت: آنها در صورت شکست انتخابات را نامشروع اعلام خواهند کرد و بر همین اساس انقلاب نارنجی را به عنوان عصیان علیه نتایج انتخابات طراحی کردهاند. رهبر حزب وطن ترکیه با اشاره به تندتر شدن تدریجی مواضع رهبران ائتلاف جمهور و هواداران اردوغان افزود: آنها نیز فریب بازی میز ششگانه را خورده و به مهیا شدن شرایط انقلاب نارنجی کمک میکنند. ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی پس از ثبت جدیدترین جنایات کودککشی، به بمباران منازل رو آورده است
قاتل زندگی
گروه بینالملل: در پنجمین روز جنگ غزه، جنگندههای رژیم صهیونیستی صبح شنبه مناطقی در شرق نوار غزه را بمباران کردند که مقاومت فلسطین در پاسخ به این حملات، شهرکهای همجوار غزه را هدف موشک و راکت قرار داد.
در تجاوز جدید رژیم صهیونیستی محله الزیتون هدف بمباران قرار گرفت. توپخانههای ارتش رژیم صهیونیستی همچنین مناطق شرقی خانیونس در جنوب نوار غزه را گلولهباران کردند. ارتش رژیم صهیونیستی که همچنان عمداً به بمباران مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه ادامه میدهد، از ابتدای این تجاوزات در روز سهشنبه نوزدهم اردیبهشت تاکنون 20 واحد مسکونی فلسطینیان را ویران کرده است.
سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر مدعی شد در تازهترین حملات به نوار غزه ۲ مقر فرماندهان جنبش جهاد اسلامی هدف قرار گرفته است. تصاویر منتشر شده از غزه نشان میدهد رژیم اسرائیل در تقابل فعلی با جهاد اسلامی از بمبهایی با قدرت تخریب و انفجار بالا استفاده میکند تا بیشترین تلفات را گرفته و بیشترین خرابی را به بار آورد و با این روش، هزینه زیاد روی دست فلسطینیان گذاشته و موجب نارضایتی عمومی شود.
در پاسخ به تجاوز ارتش صهیونیستی و همزمان با این حملات در نوار غزه، منابع خبری در فلسطین اشغالی گزارش دادند بعد از گذشت چندین ساعت آرامش، بار دیگر صدای آژیر در شهرهای صهیونیستنشین نزدیک غزه به صدا درآمد. گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه صبح و عصر دیروز در پاسخ به حمله هوایی جنگندههای رژیم اسرائیل، چندین موشک و راکت را همزمان به سمت شهرکهای همجوار نوار غزه شلیک کردند.
رسانههای عبری از فرود یک فروند موشک در شهرک عسقلان واقع در شمال غزه خبر دادند. منابع عبری اذعان کردند شهر اشغالی عسقلان به سبب ادامه حملات موشکی تلافیجویانه مقاومت به شهر ارواح تبدیل شده است. از سوی دیگر مناطق مختلف کرانه باختری از جمله اردوگاه شعفاط و شهرک العیساویه در قدس اشغالی شاهد رویارویی جوانان فلسطینی با نظامیان صهیونیست است. در شهرکهای «سدیروت» و سایر شهرکهای همجوار نوار غزه نیز آژیر ممتد هشدار شلیک موشک به صدا درآمد. منابع عبری از زخمی شدن ۴ صهیونیست در حملات موشکی تلافیجویانه مقاومت به شهرکهای اطراف نوار غزه خبر دادند. منابع عبری همچنین از زخمی شدن ۲ صهیونیست در شهرک سدوت نغیف و ۳ نفر در شهرک شوکیدا خبر دادند. رسانههای عبری گزارش دادهاند حدود 70 درصد ساکنان شهرکهای صهیونیستنشین از مناطق اطراف نوار غزه فرار کردهاند.
* ادامه ناکامی «گنبد آهنین»
منابع عبری تاکید کردند کارایی سامانه گنبد آهنین به 25 درصد رسیده است. رژیم صهیونیستی برای نخستینبار مجبور شد سامانه پدافندی موسوم به «فلاخن داوود» را که ویژه رهگیری موشکهای بالستیک است، فعال کند که نشاندهنده پیشرفت موشکی چشمگیر مقاومت فلسطین است. موشکهای مقاومت همچنان در پاسخ به جنایات اشغالگران به سمت مناطق اشغالی شلیک میشود.
رادیو ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد مذاکرات برای دستیابی به آتشبس با جهاد اسلامی بار دیگر به بنبست رسیده است. این چندمین بار است که مذاکرات بین جهاد اسلامی و رژیم تلآویو برای توقف درگیری با وساطت طرف سوم راه به جایی نمیبرد. جهاد اسلامی ۲ شرط برای دشمن صهیونیست گذاشته است: نخست توقف عملیات ترور و دوم شروع و اجرای متقابل و همزمان آتشبس.
سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی اعلام کرد: در پاسخ به ادامه ترورها و بمباران خانههای مردم بیدفاع، مقاومت فلسطین، موشکباران شهرهای اشغالی را از سر خواهد گرفت تا بر ادامه رویارویی و نبرد انتقام آزادگان تأکید کند. مقاومت خود را برای چند ماه رویارویی و نبرد آماده کرده است. ما پشتوانه مردمی بالایی داریم و بزودی ظالمان پشیمان خواهند شد.
سرایا القدس همچنین با انتشار فیلمی به ۲ زبان عبری و عربی از موشک «براق ۸۵»، پیامی برای ارتش رژیم صهیونیستی فرستاد و در اشاره به عدم توانایی سامانه «فلاخن داوود» در رهگیری موشکهای مقاومت نوشت: «فلاخن به دردتان نخواهد خورد». فیلم سرایا القدس با این جمله به پایان میرسد که «فلاخنتان به دردتان نخواهد خورد»؛ در همین حال رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از منابع نظامی رژیم اذعان کرده جنبش جهاد اسلامی برای نخستین بار از راکتهای ضد هوایی استفاده کرده است.
* شلیک ۱۱۰۰ موشک به مناطق اشغالی
همزمان با اعلام شلیک ۱۱۰۰ موشک مقاومت به شهرکهای صهیونیستنشین، گردانهای شهید ابوعلی مصطفی تأکید کرد در چارچوب اتاق مشترک گروههای مقاومت ضربات دردناکی به رژیم صهیونیستی وارد میکند. گردانهای شهید ابوعلی مصطفی شاخه نظامی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین اعلام کرد: تأکید میکنیم رزمندگان ما به مقابله با دشمن در چارچوب پاسخ یکپارچه اتاق مشترک گروههای مقاومت ادامه میدهند.
* برگزاری مراسم تشییع پیکر فرمانده جهاد اسلامی
مراسم تشییع پیکر فرمانده ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین که روز جمعه در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، با حضور گسترده مردم و همزمان با حملات راکتی گسترده نیروهای مقاومت برگزار شد. مراسم تشییع پیکر شهید «ایاد الحسنی» فرمانده ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین ظهر دیروز در نوار غزه برگزار شد. پایگاه خبری «شهاب» با انتشار تصاویری خبر داد مراسم تشییع پیکر این شهید فلسطینی با حضور گسترده مردمی در غزه برگزار شده است. بر اساس گزارش منابع فلسطینی، این شهید فلسطینی عضو شورای نظامی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، فرمانده عملیات و مسؤول هماهنگی با کتائب القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بود. ایاد الحسنی عصر جمعه در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسید. شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین شامگاه جمعه رسما شهادت این فرمانده ارشد مقاومت را تایید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|