|
اخبار
پویش هلالاحمر برای خرید کتاب در مناطق محروم
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر از اجرای پویش «کتاب آباد» با هدف تجهیز کتابخانههای مناطق محروم خبر داد. وحید سلیمی در گفتوگو با ایسنا در اینباره گفت: یکی از خدمات و اهداف جمعیت هلالاحمر کشورمان ارائه خدمات بشردوستانه و استفاده از ظرفیتهای مردمی برای انجام امور داوطلبانه و مردمیاری است. در همین راستا نیز سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر با مشارکت یکی از بانکهای کشور طرحی به نام «کتابآباد» را به اجرا درآورد که در واقع یک پویش سراسری برای استفاده از مشارکت مردم در تجهیز کتابخانههای مناطق محروم است. رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه این پویش همزمان با هفته کتاب و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شده است، گفت: در اجرای این طرح شهروندان میتوانند با شمارهگیری کد دستوری #۱۰*۱۱۲* در اجرای این طرح مشارکت کنند. سلیمی با بیان اینکه کمپین «کتابآباد» با شعار آگاهی و آبادی فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: شهروندان میتوانند از طریق شمارهگیری این کد دستوری مبالغ دلخواه خود را برای مشارکت در این طرح پرداخت کنند. تمام مبالغی که از طریق این کد دستوری پرداخت شود، صرفا برای تجهیز کتابخانهها و خرید کتاب در مناطق محروم و کمتربرخوردار کشور صرف خواهد شد و گزارش آن همچون دیگر اقدامات داوطلبانه جمعیت هلالاحمر به اطلاع مردم خواهد رسید.
***
آغاز واگذاری سهام به فرهنگیان از ۳۱ اردیبهشت
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان جزئیات واگذاری سهام به فرهنگیان را در قالب طرح ارزش مالکانه اعلام کرد و گفت: اقدامات لازم انجام شده و واگذاری سهام در روز ولادت حضرت معصومه(س)، ۳۱ اردیبهشتماه خواهد بود و اطلاعرسانی لازم به فرهنگیان درباره جزئیات سهام دریافتی انجام میشود. حمیدرضا نجفپورکردی با بیان اینکه در حوزه سودآوری، کمیتههای تخصصی تشکیل و مولفههای سودآوری مشخص شدند، گفت: اکنون برنامهریزیها به ثمر نشسته و امسال ۱۰۰ درصد برنامههای ما در راستای سودآوری محقق خواهد شد. وی ادامه داد: صندوق ذخیره فرهنگیان ۴ هلدینگ و تعداد کثیری شرکت دارد که همگی باید شفافسازی و تعیین تکلیف میشدند. پس از احصای ارزش واقعی هر شرکت و هلدینگ، سهم هر معلم را به وی تخصیص میدهیم، بنابراین برای تخصیص سهم به هر معلم، اقدامات لازم انجام و تمام شرکتها در مسیر بورسی شدن قرار دارند. مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه متاسفانه اعتماد به صندوق هنوز به طور کامل بازنگشته است و هنوز معلمان اطمینان ندارند که آیا این طرح عملیاتی خواهد شد یا خیر اظهار کرد: اطمینان میدهم که زیرساختهای لازم فراهم شده است. در چند روز آینده طبق مدلی که احصا کردیم بازنشستگان، انصرافیها، از کارافتادگان و در یک جمله همه آنها که امروز شاغل نیستند و در اولویت اول قرار دارند و ۸۰۰ هزار نفر میشوند ارزش مالکانه را دریافت میکنند و سهامدار میشوند.
***
فرصت کوتاه ۵ ساله برای افزایش جمعیت
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با اشاره به برنامه بنیاد برای تدوین اطلس جمعیت با بیان اینکه بنیاد به عنوان اعضای اصلی شورای مرکزی جایزه ملی جمعیت نقش رصد و اتاق وضعیت جمعیت در کشور را بر عهده دارد، گفت: با توجه به اینکه لازم است آمار دقیقی از وضعیت جمعیتی و نرخ باروری در کشور را به دست آوردیم و بهروزرسانی کنیم، اطلس ملی جمعیت یکی از ابزارها برای ایجاد اتاق ملی جمعیت است. حمیدرضا علیانزادگان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تدوین اطلس ملی جمعیت، اظهار کرد: وضعیت فعلی نرخ رشد جمعیت چندان مطلوب نیست و نرخ موالید سال قبل این موضوع را تایید میکند. اگر چه آن سقوطی که پیشبینی میشد کاهش پیدا کرده اما باید برای آحاد جامعه وضعیت جمعیت کشور تبیین و ترسیم شود. وی با اشاره به فرصت کوتاه ۴ تا ۵ ساله برای افزایش جمعیت و با بیان اینکه وضعیت فرزندآوری و نرخ باروری مناسب نیست، افزود: اگر این فرصت را از دست دهیم وارد تهدیدات بعدی خواهیم شد. وی خاطرنشان کرد: در راستای تدوین اطلس جمعیت، از طریق محوریت ستاد ملی جمعیت، آمار را از مرکز آمار و سایر بخشهای مرتبط به دست میآوریم.
ارسال به دوستان
موزهها فردا رایگانند
بازدید از موزهها، محوطهها و کاخهای تاریخی سراسر کشور روز پنجشنبه رایگان است. طبق دستورالعمل اداره کل موزهها، بازدید از تمام موزهها، محوطهها و کاخهای تاریخی زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پنجشنبه ۲۸ اردیبهشتماه رایگان است.
ارسال به دوستان
شرکت مدیریت منابع آب ایران: 12 سد کشور در آستانه سرریز شدن است؛ رشد 27 درصدی ورود آب به سدهای کشور
سدهای سیراب
در پی بارشهای مستمر بهاری و ذوب سطح پوشش برف در ارتفاعات، میزان ورودی آب به اغلب سدهای کشور بویژه سدهای مناطق غرب و جنوب غرب کشور افزایش یافته است به طوری که 12 سد مخزنی و تنظیمی کشور پر از آب شده است. این سدها به میزان حدود 100 درصد پر از آب شده است. بر اساس آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران تا 25 اردیبهشت 1402 تعداد 12 سد تنظیمی و مخزنی در ایران 100 درصد پر آب است. بر این اساس در حوضه آبریز کرخه و مرزی غرب سدهای گاران، بانه، تنگحمام و دویرج صددرصد پر از آب است. در حوضه آبریز کارون بزرگ مزیر 2 سد قرهآقاچ و دز با ظرفیت کامل پر از آب است. در حوضه آبریز زهره و جراحی، 3 سد مارون، کوثر و جگین صددرصد ظرفیت پرشدگی دارد و در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی 2 سد دولتآباد و آغچه صددرصد پر از آب است. همچنین در حوضه آبریز سفیدرود بزرگ نیز سد تالوار صددرصد پرشدگی آب دارد. مطابق این اطلاعات حوزههای آبریز اترک و حوضههای شمالی، دریاچه ارومیه، ارس و زایندهرود هیچ سدی پرشدگی صددرصد ندارد. با توجه به پراکندگی بارشها در سال جاری، وضعیت نقاط کشور با هم متفاوت است و در حالی که زنجیره کارون در استان خوزستان با حداکثر ظرفیت آب ذخیره کرده اما در نقاطی نظیر مشهد، اردبیل و گلستان مساله کمآبی وجود دارد.
* رشد ۲۷ درصدی ورود آب به سدها
جدیدترین گزارش مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور نشان میدهد میزان پرشدگی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۱) تا ۲۳ اردیبهشت به ۶۵ درصد رسیده و همچنان ۳۵ درصد مخازن سدها خالی است. افزایش دمای هوا فرآیند ذوبشدگی سطح پوشش برفی را تشدید کرده و از طرف دیگر بارشهای اخیر موجب افزایش درصد پرشدگی سدها شده اما هنوز این میزان با کمبود مواجه است. جدیدترین گزارش مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور بیانگر آن است که حجم آب موجود در سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ اردیبهشت امسال ۳۲ میلیارد و ۱۱۰ میلیون مترمکعب شده، در حالی که سال گذشته و در همین بازه زمانی ۲۷ میلیارد و ۱۳۰ میلیون مترمکعب بوده که حاکی از رشد ۱۸ درصدی است. حجم آب ورودی به سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ به عدد ۳۱ میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب رسیده است. سال گذشته در همین بازه زمانی این میزان ۲۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود که رشد حدود ۲۷ درصدی نشان میدهد. حجم آب خروجی از مخازن سدهای کشور هم در مدت یادشده از سال آبی جاری ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب شده است. این میزان پارسال در همین بازه زمانی ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب بود که ۹ درصد بیشتر شده است.
* ورود سامانه بارشی جدید به کشور
رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تشریح وضعیت جوی کشور در روزهای آینده، از ورود سامانه بارشی جدید و خیزش گردوخاک در نقاط مختلف کشور بر اثر وزش باد شدید خبر داد. صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی کشور اظهار کرد: چهارشنبه (امروز) در بخشهایی از شرق و سواحل غربی دریای خزر همچنین پنجشنبه (فردا)، در شمال غرب، بخشهایی از استانهای بوشهر و جنوب فارس بارش پراکنده انتظار میرود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: روز جمعه با ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور، بارش در استانهای غربی کشور و بخشهایی از شمال غرب آغاز خواهد شد. همچنین در جنوب استانهای بوشهر و فارس و ارتفاعات کرمان و هرمزگان بارش پراکنده و رگبار موقتی رخ خواهد داد. ضیاییان ادامه داد: شنبه (۳۰ اردیبهشت) با تقویت سامانه بارشی در غرب کشور، گستره بارشها غالب مناطق نیمه غربی کشور را فرا خواهد گرفت.
وی درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران چهارشنبه (امروز) صاف تا کمی ابری گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد و پنجشنبه (فردا) صاف همراه با وزش باد گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* بارش باران و وزش باد در شرق کشور
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار زردرنگ از سامانه بارشی و ناپایداریهای محلی، رگبار باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد تگرگ، وزش باد شدید موقت گاهی همراه با گردوخاک و کاهش محسوس دما در نواحی شمال شرق کشور خبر داد. این وضعیت جوی چهارشنبه (امروز) در شمال سیستانوبلوچستان و شرق کرمان مورد انتظار است. براثر این مخاطرات جوی احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برونشهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربستها، سازههای موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن نهالها و درختان کهنسال، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا دور از انتظار نخواهد بود.
سازمان هواشناسی کشور برای کاهش مخاطرات ناشی از این وضعیت احتیاط در تردد جادهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمانهای نیمهکاره و درختان کهنسال را لازم میداند.
ارسال به دوستان
غافلگیری برف بهاری
بارش برف و کولاک در آخرین روزهای اردیبهشت در استانهای شمال غرب کشور، ساکنان این مناطق را غافلگیر کرد به طوری که برف نیم متری در دامنههای سبلان مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد و باعث تلفشدن تعدادی از احشام آنها شد. از سویی بسیاری از راههای دسترسی به عشایر منطقه مسدود شده و عشایر در تامین علوفههای دام با بحران روبهرو شدند. در همین ارتباط معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار مشگینشهر دیروز با حضور در ییلاقات دامنههای سبلان در جریان مشکلات عشایر قرار گرفت. به گفته ابراهیم کرامت، نیروهای امدادی به صورت آمادهباش درآمده و برای امدادرسانی به عشایر گرفتار در برف و رفع بحران پیش آمده تلاش میکنند. از سویی مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان اردبیل و معاون امداد و نجات استان به صورت میدانی در محل حادثه حضور یافته و پیگیر روند امدادرسانی شدند. از بامداد شب دوشنبه گذشته شهرستانهای اهر، سراب، کلیبر، خداآفرین، هریس، ورزقان و هوراند شاهد بارش برف در ارتفاعات بودند. بارش برف و برودت هوا باعث تلف شدن ۲۰۰ راس دام عشایر شهرستان اهر شد. فرماندار اهر با بیان اینکه عشایر اهر در ییلاقات به دنبال بارش برف زمینگیر شدند، گفت: نیروهای امدادی و خدماترسان به عشایر امدادرسانی میکنند. وی افزود: حدود ۳۰ خانوار عشایر که در ییلاقات شهرستان اهر استقرار یافته بودند، با بارش برف و برودت هوا زمینگیر شدند. غنیزاده ابراز داشت: در این راستا بخشداران مرکزی و فندقلو، جمعیت هلالاحمر، ادارات امور عشایر، منابع طبیعی و شرکت پخش فرآوردههای نفتی مامور به بررسی میدانی و تامین نیازهای عشایر شدند. فرماندار اهر ادامه داد: نیروهای امدادی و دستگاههای خدماترسان، نیازهای اولیه از قبیل نان، سوخت، وسایل گرمایشی و چادر را به عشایر گرفتار در برف رساندند. علاوه بر بارش برف در استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و زنجان، بارش برف ارتفاعات گیلان را نیز سفید پوش کرد.
* امدادرسانی به ۱۷۹۰ نفر در حوادث جوی
سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۱۷۹۰ نفر در سوانح جوی ۲ روز گذشته کشور خبر داد. صادق محمودی با اشاره به عملیات سازمان امداد و نجات در سوانح جوی روزهای ٢٥ و ٢٦ اردیبهشت اظهار کرد: در این مدت ۱۴ استان متاثر از سوانح جوی و 7 استان آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، سمنان، گلستان، گیلان و مازندران نیازمند خدمات امداد و نجات بودند. وی با بیان اینکه ۱۴ شهرستان در این 7 استان نیازمند خدمات امداد و نجات بودند، گفت: در مجموع امدادگران در ۳۷ منطقه این ۱۴ شهرستان شامل 5 شهر، ۱۱ روستا، ۲۰ منطقه عشایری و یک محور عملیات امدادونجات را اجرا کردند. در جریان این ماموریتها به ۱۷۹۰ نفر امدادرسانی و به ۵۶۳ نفر اسکان اضطراری داده شد. سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه از ۱۴ واحد مسکونی عملیات تخلیه آب انجام شده است، گفت: در مجموع این ماموریتها ۷۰ تیم شامل ۲۴۴ نفر مشارکت داشتند که اقلامی مانند ۱۱۵ دستگاه چادر، ۲۱۱ تخته پتو، ۱۷۵۷ کیلوگرم نایلون، ۱۹۶ شعله والور، ۱۴۸ بسته غذایی، ۹۳۰ قوطی کنسروجات و ۱۱ هزار و ۲۵۰ قرص نان میان حادثهدیدگان توزیع شد.
ارسال به دوستان
ورود فرزندان بهزیستی به خانوادهها آسان میشود
38 هزار خانواده متقاضی فرزندخواندگی
کودکانی که به هر دلیل بیسرپرست میشوند به خانوادههای متقاضی موجه، حائز صلاحیت و امین سپرده میشوند.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اعلام این مطلب که در حال حاضر ۳۸ هزار خانواده، متقاضی فرزندخواندگی هستند، گفت: قرار است از شیوههای دیگر برای خروج کودکان از مراکز نگهداری و ورود آنان به خانواده حتی به صورت موقت بهره گرفته شود، در واقع ورود فرزندان بهزیستی به خانوادهها آسان شود.
سعید بابایی افزود: در بیستم فروردین امسال اصلاحی در آییننامه اجرایی ماده ۳۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست (مصوب ۱۳۹۲) انجام شد که بر اساس آن، قرار است از شیوههای دیگری برای خروج کودکان از مراکز و ورود آنان به خانواده حتی به صورت موقت بهره گرفته شود. وی تاکید کرد: اولویت، ورود سریعتر کودکان به خانوادهها به صورت فرزندخواندگی، امین موقت یا خانواده میزبان است و بهتدریج پروتکلهای ورود به خانواده در این موارد سادهتر میشود. شیوهنامه اجرایی دستورالعمل مذکور در حال نگارش است و تا 3 ماه دیگر اجرایی خواهد شد.
بابایی یادآوری کرد: بر اساس ماده اصلاحی آییننامه اجرایی ماده ۳۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، سازمان بهزیستی میتواند کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست را که به دستور مرجع قضایی به سازمان معرفی شده یا میشوند تا تعیینتکلیف نهایی در مرجع قضایی، به طور موقت راسا یا از طریق موسسات مراقبت خانوادهمحور به خانوادههای دارای صلاحیت بسپارد.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۶۱۶ خانه نگهداری کودکان و نوجوانان در نگهداری از 8 هزار و ۵۰۰ کودک و نوجوان به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند و علاوه بر این تعداد، یکهزار کودک نیز در ۳۳ شیرخوارگاه سراسر کشور نگهداری میشوند.
به گفته او، این آمار کاملا سیال است و هرچند نسبت به سالهای گذشته تعداد ورودیها به این مراکز افزایش یافته است اما با سرعت مددکاری، بازپیوند یا ورود به خانواده جایگزین باعث شده شاهد افزایش چشمگیر کودکان در مراکز نگهداری نباشیم. بابایی تصریح کرد: ۹ هزار و ۳۷۲ خانواده در سال ۱۴۰۱ برای فرزندخواندگی ثبتنام کردند که با احتساب آمار تجمیعی 3 سال اخیر، تعداد متقاضیان فرزندخواندگی از ۳۸ هزار متقاضی گذشت. البته از این تعداد حدود ۶ هزار خانواده در 3 سال اخیر از نعمت فرزندخوانده برخوردار شدهاند.
سال آینده تلاش دستگاههای همکار و متولی این است که بتوانند از طریق شناسایی فعال خانوادههای حائز صلاحیت، کودکان را به جای نگهداری در مراکز اقامتی، به خانوادههایی امین بسپارند.
ارسال به دوستان
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران عنوان کرد
ضرورت افزایش 2 برابری تختهای آیسییو
توجه به افزایش تختهای بیمارستانی و تامین متخصصان بیهوشی و تجهیز امکانات به دلیل گسترش مراکز درمانی و بیمارستانی در کشور ضرورتی است که مسؤولان بویژه وزارت بهداشت باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند. رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران از ضرورت افزایش 2 برابری تختهای مراقبتهای ویژه در مراکز درمانی در کشور خبر داد.
علیرضا سلیمی در نشست خبری پانزدهمین همایش بینالمللی آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه افزود: استاندارد تختهای آیسییو 5 الی ۱۰ درصد تخت بیمارستانی در دنیاست و لازم است تجهیزات و امکانات بیهوشی و مراقبتهای ویژه نوسازی شوند.
وی اظهار داشت: همچنین 8 هزار متخصص بیهوشی در کشور داریم، در شهرها و مناطق محروم نیز کمبودی در این زمینه نداریم، در عین حال به داروها و تجهیزات جدیدتر نیاز است و انتظار میرود تولید داخلی و خودکفایی در این حوزه در دستور کار قرار بگیرد.
سلیمی با اشاره به استفاده دنیا از هوش مصنوعی در بخش مراقبتهای ویژه ادامه داد: استفاده از این تکنولوژی چالشی است و باید از آن در بیمارستانها استفاده کنیم. وی با اشاره به شهادت ۱۷ متخصص بیهوشی در دوران همهگیری کرونا، گفت: علاوه بر این، بسیاری از متخصصان بیهوشی در سختترین شرایط دوران همهگیری کرونا زحمات زیادی را برای رسیدگی و درمان بیماران کووید ۱۹ کشیدند که جای قدردانی دارد.
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران، ایران را جزو کشورهای مطلوب در حوزه برخورداری از متخصصان بیهوشی باتجربه و سطح علمی بالا دانست و اظهار داشت: در عین حال با توجه به سختیهای حرفه بیهوشی، روند گرایش به این رشته در کشور سیر نزولی دارد، باید توجه اساسی به آن شود زیرا بسیاری از این متخصصان بویژه افراد باتجربه در حال مهاجرت هستند و پزشکان جوان نیز به دلیل استرس زیاد این رشته و درآمد کم آن گرایش کمتری برای پذیرش در آن دارند.
به گفته سلیمی، این درحالی است که در گذشته حرفه متخصصان بیهوشی محدود به اتاقهای عمل و بخشهای مراقبتهای ویژه بود، اکنون بسیاری از خدماتی که آنها میتوانند ارائه کنند به خارج از اتاق عملها گسترش یافته و بیهوشی در آندوسکوپی، کلینیکها و مطبها نیاز به متخصصان بیهوشی را افزایش داده است.
سیدسجاد رضوی، رئیس سیاستگذاری پانزدهمین همایش بینالمللی آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه نیز در ادامه نشست گفت: هیچ بیماری به دلیل کمبود تجهیزات و داروی بیهوشی ناشی از تحریم از انجام عمل جراحی بازنمانده و تمام داروهای مصرفی دارای استاندارد بوده و تحت نظارت سوی سازمان غذا و دارو هستند.
پانزدهمین همایش بینالمللی آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و درد از سوم تا پنجم خرداد در سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود. بیش از ۱۵۰ مقاله به هیأت داوران ارائه شده است که برخی مقالات به صورت پوستر ارائه میشود. در این همایش سخنرانانی از کشورهای دیگر خواهیم داشت، همچنین پرسش و پاسخ آنلاین با برخی متخصصان خارجی انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|