|
اخبار
جشنواره گوهرشاد تمدید شد
جشنواره پوشش اصیل ایرانی - اسلامی گوهرشاد تا ۱۵ تیرماه تمدید شد.
دومین جشنواره پوشش اصیل ایرانی - اسلامی «گوهرشاد» به همت و پیشرانی مجموعههای مردمی عرصه عفاف و حجاب و تسهیلگری و تنظیمگری دستگاهها و نهادها در حال برگزاری است.
این جشنواره در سطح استانی با همکاری ستاد نهضت پیشرفت بانوان در سراسر کشور اجرا میشود. این ستاد در قالب حرفآورد با محوریت تجربه موفق نهی از منکر لسانی در زمینه حجاب، محدودیتهای قوانین پوشش در غرب، حجاب از دیدگاه زن تازه مسلمان، روایت فرهنگ پوشش اقوام ایرانی، چالشهای زن محجبه در غرب و ابعاد انحطاط فرهنگی زن غربی و... پای کار این جشنواره آمده است و در این حوزه تاکنون موفق به دریافت ۳ هزار و ۱۲۵ اثر شده است که از بین استانها، حرفآوردیها در استانهای کرمان با ۶۳۷ اثر، گلستان با ۴۵۱ اثر، مازندران با ۲۴۰ اثر و خراسان جنوبی با ۲۲۰ اثر، بیشترین آثار را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردهاند.
دومین جشنواره ملی گوهرشاد در ۲ بخش «دانشآموزی و دانشجویی» شامل مسابقه هنری و «انفرادی و موسسات و مجموعهها» شامل ارائه و داوری ایدههای خلاقانه برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا ۱۵ تیرماه در تمام قالبهای هنری و محورهای محتوایی همچون مقاله و یاداشت، فیلم کوتاه، طرح گرافیکی، وبلاگنویسی، شعر و شعار، موشنگرافیک، نماهنگ و کلیپ، انیمیشن و نقاشی به دبیرخانه ارسال کنند.
***
وزیر ارشاد:
ممنوعالورودی بازیگر خانم به مشهد صحت ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به برخی اخبار درباره ممنوعالورودی یک بازیگر خانم به مشهد گفت: خیلی بعید است این موضوع صحت داشته باشد ولی آن را بررسی میکنم.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره تامین امنیت برنامههای فرهنگی و هنری اظهار کرد: در جلسه دولت، مخبر دستور داد همه دستگاهها از مجوزهایی که وزارت فرهنگ صادر میکند تبعیت کنند. اگر اشکالی باشد به همکاران ما منتقل و از طریق آنها اقدام میشود. هیچ مشکلی در زمینه برپایی برنامههای فرهنگی و هنری نیست. بهاری که به پایان رسید، پررونقترین بهاری بود که در سالهای اخیر داشتهایم.
وی درباره برگزاری کنسرتها در سالن وزارت کشور گفت: سالن وزارت کشور مشکلاتی داشت که برطرف شده و به محض اینکه مشکلات کامل حل شد، برنامه جبرانی گذشته را هم اعلام میکند. وی درباره ادعای ممنوعالورودی یک بازیگر خانم به مشهد نیز بیان کرد: چنین چیزی نشنیدم، چنین چیزی را نداریم ولی بررسی میکنم. خیلی بعید است صحت داشته باشد.
***
آغاز پیشتولید سومین اثر اقتباسی مرکز سریال سوره
مهدی جعفری، کارگردانی سریالی با محوریت شهید علی هاشمی را بر عهده گرفت و به این ترتیب پیشتولید سومین محصول اقتباسی مرکز سریال سوره آغاز شد.
در آستانه سالروز شهادت علی هاشمی در ۴ تیرماه 67 و همزمان با پخش سریال «سوران» به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیهکنندگی مجتبی فرآورده، سومین محصول اقتباسی مرکز سریال سوره با محوریت «قرارگاه فوقسری نصرت» در دفاعمقدس وارد مرحله پیشتولید شد.
این سریال با اقتباس از چند کتاب، نگاهی به زندگی و فعالیتهای شهید علی هاشمی به عنوان فرمانده قرارگاه فوق سری نصرت دارد و به اتفاقات این قرارگاه میپردازد.
مهدی جعفری، کارگردانی این سریال را بر عهده خواهد داشت و سایر عوامل پروژه به زودی اعلام خواهند شد. جعفری پیش از این کارگردانی فیلمهای سینمایی «یدو»، «٢٣ نفر» و... را بر عهده داشته است.
«قرارگاه سری نصرت» پس از ٣ سال طراحی، تحقیق و پژوهش به عنوان دومین اثر از سهگانه جغرافیای مظلوم، با محوریت رشادتهای مرزنشینان ایران در طول تاریخ به تألیف مرکز سریال سوره و نویسندگی مهدی سجادهچی، برای پخش از رسانه ملی تهیه و آماده میشود.
مرکز سریال سوره وابسته به سازمان سینمایی سوره حوزه هنری پیش از این ۲ اثر «سوران» و «کاتب اعظم» را به ترتیب با اقتباس از کتابهای «عصرهای کریسکان» و «اعترافات کاتب کشته شده» تولید کرده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
برنامه سازمان سینمایی برای افزایش و بازسازی سالنهای سینما
50 سالن سینما در آستانه نوسازی
«افزایش کیفی و کمی سالنهای سینما»؛ این مهمترین کلیدواژه و یکی از چالشهای مهم مدیریت جدید سینما در دولت سیزدهم به شمار میرود. مدیریت سینمایی جدید با اشراف روی این مقوله که سالنهای سینما از شاخصهای اصلی فرآیند صنعتی شدن و تقسیم عادلانه مردمی شدن آن در سراسر کشور است، توجه ویژهای به آن داشته و میتوان گفت تاکنون طبق آمار، نتایج خوبی هم در این زمینه به دست آمده است.
طبق گزارش ایرنا، در تازهترین آمار سینماهای کشور متوجه میشویم که تیم سینمایی جدید، موفق شده در این مدت ۱۸ سینما را به بهرهبرداری برساند که تعداد سالنهای این تعداد سینما، ۱۲۹ سالن بوده است. به این ترتیب با حذف برخی سینماها از گردونه نمایش که به دلیل فرسودگی بالای این سینماها بوده، با این آمار، تعداد سالنهای سینمایی تا امروز به حدود ۶۴۰ سالن رسیده است که این تعداد سالن سینمایی برای نخستینبار در طول ۴۴ سال پس از پیروزی انقلاب، برابری آماری با ناوگان سالن تا پیش از سال ۵۷ را نشان میدهد.
همچنین محمد خزاعی چهارشنبه ۲۴ خرداد طی سفر به استان هرمزگان، با اشاره به اهداف برنامه سفرهای استانی سازمان سینمایی گفت: ۱۹ سفر استانی از سال گذشته با حضور مدیران سینمایی برای پیگیری مشکلات سینماگران و حوزه زیرساختهای سینمایی استانها انجام شده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین راهبردهای دولت سیزدهم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهتمام به رویکرد عدالتمحوری، سفر به استانها و توجه به مشکلات فرهنگی استانهاست. خزاعی افزود: اختصاص و افزایش بودجههای استانی، راهاندازی و توسعه سالنهای سینما، حضور سینماگران استانی در جشنوارههای بینالمللی کشور، حضور آنها در گروههای داوری، توجه به سرگروهی سینماهای استانی در حوزه پخش، برگزاری مهر سینمای ایران به عنوان یک رویداد جدید توسط استانها، رونق جشنوارههای منطقهای، رشد تولیدات استانی، همچنین تجهیز و بهروز شدن بیش از ۵۰ سالن سینما و بهرهبرداری از آنها تا شهریور سال جاری و... بخشی از اقدامات و رهآوردهای این سفرها بوده است.
به گفته رئیس سازمان سینمایی، بهرهبرداری، تجهیز و راهاندازی بیش از ۵۰ سالن سینما در یکسال اخیر از دستاوردهای سفرهای استانی مدیریت جدید سینما است اما در عین حال، ۲۲۲ شهر با بیش از ۵۰ هزار جمعیت، همچنان فاقد سینما هستند.
محمد خزاعی روز گذشته در نشست با هنرمندان سینمایی استان سمنان در سالن همایش فرهنگسرای کومش افزود: توجه به زیرساختهای سینمایی در استانها یک شعار نیست و تلاش میشود تقویت شود.
وی اضافه کرد: افزون بر ۲۰۰ شهر بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت در کشور فاقد سینما هستند و توسعه سالنهای سینمایی با اهتمام ویژه دنبال میشود. وی تصریح کرد: سینما مصداق توسعهیافتگی فرهنگی است و اکنون مردم و مجلس برای ساخت سینما مطالبهگری میکنند که این مطالبهگری ارزشمند است.
وی یادآور شد: در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۵۰۰ سینمای فعال و غیرفعال در کشور وجود داشت اما اکنون برای ایجاد حداقل ۴۰۰ سالن سینما تا پایان ۱۴۰۴ برنامهریزی شده است. وی افزود: سال گذشته ۲۰۰ سالن سینمایی ایجاد شد و ۵۰ سالن سینمایی دیگر طی چند ماه آینده افتتاح میشود و تا پایان ۱۴۰۴ افزایش شمار سالنهای سینمایی به یکهزار سالن در دستور کار است.
ارسال به دوستان
معاون سیمای رسانه ملی اعلام کرد
«بگو بخند» تلاشی برای شناسایی استعدادهای جدید
معاون سیما با حضور در پشت صحنه برنامه «بگو بخند» از تلاش این برنامه برای شناسایی استعدادهای جدید و ساختن دقایقی شاد برای مخاطبان قدردانی کرد.
محسن برمهانی سهشنبه شب با حضور در پشت صحنه ضبط «بگو بخند» با اشاره به فضای بسیار خوب و پویایی گروه سازنده برنامه گفت: این برنامه توانسته به سهم خود به یکی از نیازها و انتظارات مخاطب از سیما که همان تولیدات طنز است پاسخ مناسب دهد و برای دقایقی در طول شب اوقات شادی را برای بینندگان رقم بزند.
معاون سیما با بیان اینکه مردم استندآپکمدی را دوست دارند، بیان کرد: این برنامه در رشتههای مختلفی همچون شعرخوانی، نمایش و استندآپ طراحی شده و بسط یافته و این حجم متنوع با این مقیاس ارزشمند است.
برمهانی با اشاره به حضور شرکتکنندگان از سراسر کشور در این برنامه ادامه داد: داوران و مجری برنامه هم درخشان جلوی دوربین ظاهر شدهاند و البته این کار موفق حاصل حمایت و تلاش مدیران شبکه نسیم و زحمات تیم تولید است. «بگو بخند» حتما از یک اتاق فکر مناسب و دارای ذهنهای خلاق برخوردار بوده است.
وی این برنامه را مصداق عملی حمایت از استعدادهای جدید برشمرد و تصریح کرد: این مسابقه میتواند محفلی برای شناسایی هنرمندان جدید، موفق و بااستعداد باشد تا در آینده نیز با تلویزیون همکاری کنند.
برمهانی یکی از اهداف بازدید از پشت صحنه برنامهها و مجموعههای تلویزیونی را در جریان مراحل تولید قرار گرفتن و همچنین عرض خداقوت به همکاران دغدغهمند عنوان کرد که برای جلب رضایت مخاطبان و تولید محصولات فرهنگی شبانهروز زحمت میکشند.
همچنین برمهانی در بازدید از پشت صحنه «بگو بخند» با حضور در اتاق فرمان برنامه از نزدیک به تماشای چند اجرا نیز نشست. معاون سیما با داوران و مجری این مسابقه نیز گفتوگو کرد و به آنان خداقوت گفت.
«بگو بخند» به تهیهکنندگی مسعود شریعتنیا و حسین قاسمی، کارگردانی شهاب عباسی و اجرای عبدالله روا از آنتن شبکه نسیم پخش میشود.
داوران این برنامه «بیژن بنفشهخواه»، «نعیمه نظامدوست»، «هومن برقنورد» و «شهرام شکیبا» هستند که گروههای شرکتکننده از تمام کشور را در عرصههای مختلف هنری در 4 مرحله رقابتی، داوری میکنند.
در این بازدید محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم، احمد لنگرودی مدیر تولید این شبکه و حمید خواجهنژاد مدیر روابط عمومی سیما نیز حضور داشتند.
ارسال به دوستان
معاون فرهنگی وزارت ارشاد اعلام کرد
ضرورت تقویت و گسترش تبادلات فرهنگی ایران و چین
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاون وزارت فرهنگ و گردشگری چین دیدار و بر ضرورت تقویت مبادلات و همکاریهای فرهنگی بین ایران و چین تأکید کرد. یاسر احمدوند در حاشیه برگزاری بیستونهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن با لو یینگ چوان، معاون وزارت فرهنگ و گردشگری چین دیدار و بر تقویت مبادلات و همکاریهای فرهنگی بین ۲ کشور تأکید کرد.
در این دیدار لو یینگ چوان با اشاره به سفر رئیسجمهور ایران به چین در سال گذشته، بیان کرد: یکی از محورهای سخنان ایشان در این سفر، تأکید بر صلح و دوستی و تعامل میان دو کشور ایران و چین بود.
به گفته وی، این سفر در فضای رسانهای و مجازی چین و در توسعه همکاری فرهنگی طرفین بازخورد و تأثیر بسزایی داشت؛ از وزیر فرهنگ و گردشگری چین برای سفر به ایران دعوت شده است. این سفر میتواند به تعمیق همکاری فرهنگی دو کشور کمک قابلتوجهی کند.
چوان همچنین گفت: برگزاری هفته فرهنگی در ۲ کشور در دستور کار ما قرار دارد و میتوانیم هفته فرهنگی چین را همزمان با سفر وزیر فرهنگ و گردشگری چین به ایران برگزار کنیم. تبادل برنامههای فرهنگی، ورزشی و هنری دو کشور نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.
معاون وزارت فرهنگ و گردشگری چین افزود: چین و ایران بهعنوان ۲ تمدن باستانی با هم دوستی و مبادلات مردمی دیرینه دارند. در سالهای اخیر روابط فرهنگی ۲ کشور بهخوبی توسعه یافته و به بخش فعال و مهمی از مناسبات و مشارکت راهبردی همهجانبه طرفین تبدیل شده است. یاسر احمدوند نیز در این دیدار با تأکید بر روابط دوستانه بین ایران و چین بیان کرد: ایران به توسعه روابط فرهنگی با چین اهمیت زیادی میدهد. با تقویت دوستی و آشنایی مداوم بین مردم دو ملت، بنیان انسانی محکمی برای گسترش مناسبات همه جانبه دو کشور فراهم خواهد شد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشارکت ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن گفت: پس از رفع محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، جمهوری اسلامی ایران امسال نیز با مشارکت ناشران ایرانی در این نمایشگاه شرکت و کتابهای ایرانی را برای آشنایی هر چه بیشتر مخاطبان چینی در این رویداد فرهنگی عرضه کرده است. همکاریهای نمایشگاهی یکی از مواردی است که بهویژه در حوزه کتاب و فرهنگ، باعث تعامل و آشنایی حداکثری مردم ۲ کشور خواهد شد.
بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن از بیستوپنجم تا بیستوهشتم خردادماه ۱۴۰۲ در محل نمایشگاههای پکن برگزار شد.
ارسال به دوستان
«چهل قلپ کار» منتشر شد
40 داستان از نوجوانان و نخستین درآمد زندگیشان
کتاب «چهل قلپ کار» داستان نوجوانان و نخستین درآمدشان به نویسندگی مهدی پیرهادی و کوشش مجموعه تربیتی «خانه همبازی»، از سوی انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.
کتاب «چهل قلپ کار» داستان نوجوانان و نخستین درآمدشان به نویسندگی مهدی پیرهادی به کوشش مجموعه تربیتی «خانه همبازی»، از سوی انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.
سن که زیاد میشود دیگر نمیشود از پاسخ دادن به بعضی پرسشها فرار کرد. شاید در 15 سالگی در پاسخ «چی بلدی؟» یا «شغلت چیه؟» بپیچید به بازی اما در 30 سالگی نه. کار نه فقط موضوع اصلی این کتاب، که اگر از بزرگترها بپرسید میگویند: «عزیزم موضوع اصلی زندگیه». بعد هم به افق خیره شده و ادامه میدهند: «کار آدم رو میسازه». اگر مخالفید، یک لحظه چشمتان را ببندید و بپرید به همان مثلا 30 سالگی خودتان. به چیزی دست نزنید، فقط فکر کنید هیچ چیزی بلد نیستید، نه مهارتی و نه شغلی. ترسناک است؟ موافقم، بیایید فرار کنیم.
توی این کتاب 40 داستان از کار کردن هم سن و سالهایمان میگوییم، از آنهایی که از نوجوانی مهارتدار شدهاند و دیگر از پاسخ دادن به آن 2 پرسش نمیترسند و سرشان بالاست. آنهایی که مزه بزرگی را توی نوجوانی چشیدهاند.
البته چون کار موضوعی تخیلی نیست، این داستانها هم از واقعیت گرفته شدهاند، پس مثلا وقتی داستان «دیگه تفنگ بادی نمیخوام» را خواندید نگویید «جورابفروشی آخه؟!» بالاخره یک روزی باید با پول توجیبی برای آخرین بار روبوسی کنیم و از زندگیمان شوتش کنیم بیرون.
خدا برای دنیایش قانونهایی گذاشته و نخواسته همینجوری پول بریزد روی سرمان. دنیای خودش است به ما چه؟! اما انصافا اگر این قانون نبود تا به حال نسل آدمیزاد هم رفته بود پیش نسل دایناسورها سیزده به در. آن وقت همه استعدادهایمان کپک زده بودند. چون نه دیگر سراغ کشف دنیا میرفتیم، نه از فضا سر در میآوردیم، نه هسته اتمی شکافته میشد، نه ماشینهای خفن میساختیم و نه فیلی هوا میشد. پس نمیشود گفت آخه مشتی این چه قانونی بود گذاشتی؟!
آدمهای این کتاب هر کدام کاری میکنند. آدمهایی که خاطراتشان را با حال و هوای قرن جدید هزار و چهارصدی پختهایم و داستان کردهایم. خاطرات آدمهایی همسن مامانها و باباهایمان که از نوجوانی خودشان تعریف کردهاند. پس اگر موقع خواندن داستانها تنبلی توی سرتان گفت: «بابا وللش! اینها مال عهد بوقه!» با پشت دست بزنید توی دهانش. خدایی درسِ زندگی، عهد بوق و عهد غیربوق سرش نمیشود. ما هم روزی 30 ساله میشویم و باید پاسخی برای پرسش «چی بلدی؟» و «شغلت چیه؟» داشته باشیم، چرا بهترین و سرحالترین پاسخ را نداشته باشیم؟!
بنا بر این گزارش، کتاب «چهل قلپ کار»؛ داستان نوجوانان و نخستین درآمدشان با نویسندگی مهدی پیرهادی و تصویرگری رضا مکتبی، شمارگان 1000 نسخه و قیمت 60 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقهمندان میتوانند این کتاب را علاوه بر کتابفروشیها، از سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir تهیه کنند.
ارسال به دوستان
طی فراخوان رسانهای اعلام شد
آغاز به کار جشنواره بینالمللی افشای حقوق بشر آمریکایی
فراخوان رسانهای و شیوهنامه اجرایی بخش رسانهای ششمین جشنواره بینالمللی افشای حقوق بشر آمریکایی، توسط دبیرخانه این جشنواره منتشر شد. جواد تمدنی، مدیر کمیته روابط عمومی و رسانه این جشنواره با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت این موضوع و جریانساز بودن نقش رسانهها در افشای جنایات ایالاتمتحده آمریکا علیه ایران و سایر کشورهای جهان، بخش رسانهای این جشنواره با تدبیر دبیر جشنواره و شورای سیاستگذاری تشکیل شد.
وی افزود: در این بخش قرار است از آثار رسانهای که با محورهای موضوعی این جشنواره تطابق و تناسب داشته باشد، در ۳ حوزه رسانههای مکتوب، شبکههای رادیویی و تلویزیونی و پایگاههای اینترنتی و صفحات مجازی تولید، پس از مرحله ارزیابی و داوری تقدیر به عمل آید. تمدنی اضافه کرد: از همه فعالان عرصه رسانه که آثاری را در حوزههای ذکر شده تولید و در فضای رسانهای منتشر کردهاند، درخواست میشود با توجه به اطلاعات مندرج در متن فراخوان، آثار خود را از طریق پایگاه اینترنتی به نشانی www.us-humanrights.ir به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
ششمین جشنواره بینالمللی افشای حقوق بشر آمریکایی و تقدیر از برگزیدگان در تیر و مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|