|
اخبار
توقیف شناور حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس
نیروی دریایی سپاه یک شناور حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق را در خلیج فارس توقیف کرد.
شناور حامل ۹۰۰ تن سوخت قاچاق با ۱۲ خدمه توسط شناورهای گشت دریایی نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس با حکم قضایی توقیف شد. هنوز جزئیاتی از توقیف این شناور منتشر نشده است.
به گزارش فارس، نیروی دریایی سپاه در ماموریتهای مختلفی با حکم قضایی اقدام به توقیف شناورهای حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس کرده که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق از این محل به منابع ملی کشورمان بازگشته است. هر تن گازوئیل حدود ۱۱۹۰ لیتر است و محمولههای سوخت قاچاق در خلیج فارس عمدتا از نوع گازوئیل هستند.
***
دولت سیزدهم دیپلماسی سیاسی و اقتصادی را متوازن پیش برد
خطیب موقت جمعه تهران با بیان اینکه عضویت ایران در پیمان شانگهای نقطه عطفی در کارنامه دولت سیزدهم بود، گفت: بحمدالله این دولت در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی سیاستی متوازن، بدون آنکه به شرق یا غرب وابسته باشیم، پیش برد.
حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خطیب جمعه این هفته تهران با اشاره به الحاق دائم ایران به کشورهای عضو پیمان شانگهای گفت: عضویت ایران در پیمان شانگهای نقطه عطفی در کارنامه دولت سیزدهم بود، بحمدالله این دولت در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی یک سیاست متوازن را بدون آنکه به شرق یا غرب وابسته باشیم، پیش برد و در این زمینه کاملا مستقل عمل کردیم. وی افزود: نکته دیگری که مساله روز بوده و مطالبه مردم است، حجاب است. مساله کشف حجاب ریشه در سیاستهای استعماری انگلیس دارد و نخستین افرادی که این را مطرح کردند، بهاییها بودند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: رضاخان چادرها را با سرنیزه برمیداشت و تا مدتها میلیونها بانوی ایرانی از خانه بیرون نمیآمدند تا ماموری متعرض چادر آنها نشود، کشف حجاب تعرض به نظام خانواده است.
حجتالاسلام صدیقی افزود: مساله کشف حجاب مساله ساده فردی نیست، حجاب از مسائل اجتماعی اسلام است، کشف حجاب تعرض دشمن به هویت ما است. وی ادامه داد: افرادی که آشوب و کشف حجاب کردند، در مقابل مردم، عددی نیستند، عدهای بهایی هستند و عدهای از خارج پول میگیرند تا این مسیر را ادامه دهند، عده دیگر افرادی هستند که غفلت میکنند.
حجتالاسلام صدیقی تصریح کرد: گروه سوم هم تابع باد هستند، هر طرف باد بوزد آنها هم اجابت میکنند، برای اینها هم باید برنامهریزی کرد.
***
چهارصدمین شماره خط حزبالله منتشر شد
چهارصدمین شماره هفتهنامه خط حزبالله، با عنوان «پیام غدیر؛ اهمیت حکومت اسلامی» منتشر شد. خط حزبالله به مناسبت فرارسیدن سالروز غدیر، عیداللهالاکبر و آغاز ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام، بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای درباره اهمیت و ابعاد عید غدیرخم در تاریخ ۲۳شهریور ۱۳۶۳ را برای نخستینبار منتشر کرد.
سخن هفته این شماره خطحزبالله با عنوان «کینه مهندسیشده علیه پیشرفت زنان ایرانی» در آستانه ۲۱ تیر و روز عفاف و حجاب، به این سؤال پاسخ داده است که دشمنان چرا و چگونه علیه فرهنگ حجاب و عفاف زنان ایرانی توطئه میکنند؟ شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر جانباز شهید محمد مدیری تقدیم شد.
***
انتقاد معاون رئیسجمهور از سکوت مدعیان حقوق بشر
معاون رئیس جمهور بیان کرد: این روزها در فرانسه با شدت و خشونت با معترضین برخورد می شود و هزاران نفر بازداشت شدهاند اما رسانه های نظام سلطه این اخبار را بایکوت کرده اند و انگار دلسوزی برای حقوق بشر پیدا نمی شود.
به گزارش فارس، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در جشن بزرگ عید سعید غدیر با تبریک عید الله الاکبر، این عید را بزرگترین عیدی دانست که در روایات از آن با تعابیری مانند عید سرور و شادمانی، روز مودت و مهرورزی، سبقت در نیکی ها، تبسم بر چهره مومنین و بشارت یاد شده است.
وی افزود: غدیر عید همه بشریت، مسلمانان جهان و به ویژه شیعیان و پیروان اهل بیت است.
حسینی با بیان اینکه باید در زندگی فردی و اجتماعی، سیره و سلوک مولی الموحدین را الگو و اسوه قرار داد، گفت: مطالعه نهج البلاغه و تدبر در خطبه ها و کلمات قصار امام علی(ع) در افزایش بینش و آگاهی نسبت به موضوعات مختلف و انتظام بخشیدن به زندگی بسیار موثر است.
حسینی با بیان اینکه شخصیت امام علی(ع) در بین علما و اندیشمندان سایر ادیان و مذاهب از جمله اهل سنت و مسیحیان جایگاه والایی دارد، تأکید کرد: جورج جرداق اندیشمند مسیحی و نویسنده کتاب «علی صوت العداله الانسانیه» درباره مولی میگوید: «ای دنیا تو را چه میشد اگر تمام نیروهای خود را بسیج میکردی و در هر عصر و زمان، بزرگمردی با قلب و زبان و ذوالفقار امام علی به انسانیت عرضه میکردی؟»
معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نظام اسلامی در مواجهه با اغتشاشات پاییز گذشته بردباری زیادی از خود نشان داد، ۷۵ شهید مظلوم تقدیم کرد و دهها هزار نفر از شرکت کنندگان در اغتشاشات مشمول عفو رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند، در حالی که این روزها در فرانسه با شدت و خشونت با معترضین برخورد میشود و هزاران نفر بازداشت شدهاند. اما رسانههای نظام سلطه این اخبار را بایکوت کردهاند و انگار دلسوزی برای حقوق بشر پیدا نمیشود.
ارسال به دوستان
بیثباتسازی و انزوای ایران، برنامه دشمن برای سال ۱۴۰۲ است
جانشین سازمان اطلاعات سپاه گفت: دشمن برای سال ۱۴۰۲ بیثباتسازی را در داخل و انزوا را در خارج پیشبینی کرده است. سردار سیاری اظهار داشت: دشمن بر موضوع دین مردم تمرکز کرده و نابودی دین را سرلوحه کارش قرار داده است. وی گفت: دشمن در فتنه 1401 در بحث تمرکز روی دین به مساله حجاب رسید.
ارسال به دوستان
نگاهی به دومینوی احیای روابط ایران با کشورهای منطقه و جهان عرب در دولت سیزدهم
میوه همسایهگرایی
گروه سیاسی: بازگرداندن تعادل به سیاست خارجی و تقویت همکاری با کشورهای همسایه در مقایسه با دولت گذشته، 2 مولفهای بوده که دولت سیزدهم از ابتدای کار خود بر آن تاکید داشته و به سمت عمل به آن گام برداشته است. گواه این ادعا را میتوان در تقویت همکاریها با سفرهای دیپلماتیک رئیسجمهور و وزیر امورخارجه به کشورهای همسایه، احیای روابط ایران با عربستان سعودی و این اواخر نیز عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای دانست.
اما جدا از گسترش همکاری با همسایگان، دولت سیزدهم محدود به کشورهای منطقه نشد و در ادامه رویکرد متوازن خود در دستگاه دیپلماسی، به سمت اصلاح، توسعه و احیای روابط با کشورهای آفریقایی و جهان اسلام نیز گام برداشت.
به گزارش «وطن امروز»، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان پنجشنبه هفته گذشته با علی الصادق علی سرپرست وزارت خارجه سودان در حاشیه نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان دیدار کرد.
در این دیدار که نخستین دیدار 2 مسؤول دستگاه دیپلماسی ایران و سودان بعد از 7 سال و نیم قطع روابط 2 کشور بود، 2 طرف درباره سوابق روابط گسترده ایران و سودان در دوره پیش از قطع روابط از سوی سودان به گفتوگو پرداختند. وزیر امور خارجه کشورمان و علی الصادق علی در این دیدار نحوه از سرگیری قریبالوقوع مناسبات دیپلماتیک ایران و سودان را مورد گفتوگو، بررسی و تبادل نظر قرار دادند و اظهار امیدواری کردند هر چه سریعتر روابط تهران - خارطوم به حالت عادی برگردد. امیرعبداللهیان در این دیدار سودان را یکی از کشورهای مهم و محوری در جهان اسلام خواند و ابراز امیدواری کرد با مدیریت دولت رئیسجمهور عبدالفتاح، امنیت و آرامش در سریعترین زمان ممکن به این کشور بازگردد.
ماجرای قطع روابط ایران و سودان به دی سال ۱۳۹۴ پس از قطع روابط عربستان سعودی با ایران بر میگردد. حدود ۸ سال پیش بعد از آنکه مقامات ریاض تصمیم به قطع رابطه دیپلماتیک با ایران گرفتند و از مقامات دولت دوازدهم درخواست کردند هرچه زودتر فعالیت سفارت و کنسولگری خود در ریاض و جده را متوقف کند، برخی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، همچنین تعدادی از کشورهای آفریقایی نزدیک به ریاض برای اعلام حمایت از این تصمیم مقامات سعودی، اقدام به قطع روابط یا کاهش سطح روابط با تهران کردند که در این میان مقامات دولت سودان به ریاست عمر البشیر (رئیسجمهور وقت سودان) تصمیم به قطع روابط با تهران گرفتند.
بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، ایران و عربستان سعودی در ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ و بعد از 5 دور گفتوگو در عراق و 3 دور گفتوگو در عمان، در پی چند روز مذاکره در پکن توافق کردند مناسبات دیپلماتیک را از سر بگیرند و بعد از آن هم در ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ وزرای خارجه ایران و عربستان در پکن دیدار و بیانیه مشترکی صادر کردند. پس از آن هیأتهای فنی به پایتختها سفر کردند و در نهایت خرداد سال جاری سفارت ایران در ریاض و سرکنسولگری ایران در جده، همچنین دفتر نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی در جده رسما گشایش یافت و قرار است بزودی اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران نیز افتتاح شود.
در پی تصمیم تهران و ریاض برای برقراری مجدد روابط، کشورهایی همچون بحرین و کومور که سال ۱۳۹۴ اقدام به قطع روابط با ایران کرده بودند، برای برقراری مجدد تعاملات دیپلماتیک با تهران ابراز تمایل و امادگی کردند، چنانکه در ۱۲ تیر سال جاری در حاشیه نشست بریکس پلاس، ظهیر ذوالکمال وزیر خارجه کومور با حسین امیرعبداللهیان در کیپتاون آفریقای جنوبی دیدار و گفتوگو کرد.
* احیای روابط با مصر
در دومینوی برقراری روابط مجدد با ایران، روابط تهران و قاهره نیز پس از 43 سال در حال احیاست. از ماههای گذشته تاکنون اخبار روابط ایران و عربستان تیتر یک رسانههای جهان، بویژه رسانههای عرب زبان شده است اما این گفتهها تنها گمانهزنیهایی بوده که رسانهها پس از احیای روابط ایران و عربستان داشتند.
اما این گمانهزنی سرانجام پس از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار هیثم بنطارق آلسعید سلطان عمان و هیات همراه معنای دیگری به خود گرفت. رهبر حکیم انقلاب در این دیدار با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند ما از این موضع استقبال میکنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.
همچنین امیر عبداللهیان نیز درباره پیشرفتهای احیای روابط ایران و مصر ابراز خرسندی کرد و از مذاکرات با طرفهای مصری خبر داد.
گامهای احیای روابط ایران و مصر برداشته شده است و طبق گفته فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در آینده نزدیک روابط ایران و مصر احیا خواهد شد و شاهد افتتاح سفارتخانهها در هر 2 کشور خواهیم بود.
* علت دومینوی احیای روابط با کشورها چیست؟
سوالی که مطرح است اینکه چرا ما در طول این سالها بویژه در دهه 90 شاهد احیای روابط و گسترش همکاریها در روابط با کشورهای غیرغربی نبودهایم و برای نمونه شاهد احیای روابط تهران - ریاض در دولت دوازدهم نبودیم؟!
همانطور که ابتدا اشاره شد دولت سیزدهم و دستگاه دیپلماسی آن با تبعیت از 2 مولفه اصلی خود یعنی توازن در سیاست خارجی و تقویت همکاری با کشورهای همسایه در راستای منافع ملی گام برداشت و همین تغییر رویکرد در مقایسه با دولت گذشته باعث شد بسیاری از کشورها خود خواستار روابط مجدد ایران شوند و تهران به عضویت رسمی یکی از مهمترین سازمانهای امنیتی - اقتصادی جهان درآید.
تهران که سالها خواستار عضویت رسمی در سازمان همکاری شانگهای بوده و بعد از برجام بسیاری تصور کردند این توافق درهای همکاری کشورهای مختلف را به روی ایران گشوده است اما درخواست تهران رد شد. چراکه تاجیکستان بهرغم تمام اشتراکات فرهنگی و زبانی مخالف این عضویت بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش دستگاه دیپلماسی برای حل سوءتفاهمات با تاجیکستان، وزیر خارجه این کشور به طور رسمی در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد این جمهوری نظر خود را تغییر داده و مخالفتی با عضویت ایران در این سازمان ندارد. بنابراین آنچه توانسته است نگاه شرق و کشورهای آسیایی به ایران را جلب کند تغییر رویکرد کلان دولت در سیاست خارجی و خروج دستگاه دیپلماسی از سردرگمی در دولت سیزدهم بوده است.
این تغییر رویکرد را میتوان در به ثمر رسیدن احیای روابط با کشورهای عربی و جهان اسلام نیز دانست. در واقع دولت روحانی که در راستای تعمیق روابط با کشورهای غربی به اشتباه دست به تخریب و بیتفاوتی در روابط با سایر کشورها زد، اگر نگاهی به سایر کشورهای غیرغربی داشت و تمام تخممرغهای خود را در سبد کشورهای اروپایی و غربی نمیگذاشت قطعا این دومینوی احیای روابط از سالهای گذشته بویژه از زمانی که ایران بعد از دور دوم تحریمها در سختترین شرایط قرار داشت شکل میگرفت و عملا تحریمهای اقتصادی علیه مردم ایران بیاثر میشد.
***
وزارت خارجه سودان: هدف دیدار امیرعبداللهیان و صادق علی، احیای روابط تهران - خارطوم بود
در پی دیدار حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران با علی صادق علی، همتای سودانی او که ۷ سال پس از قطع روابط دیپلماتیک و در حاشیه نشست وزیران خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در باکو انجام شد، وزارت خارجه سودان در بیانیهای اعلام کرد: «هدف این دیدار بحث درباره از سرگیری سریع روابط میان ۲ کشور و اهمیت بازگرداندن این روابط به وضع قبلی بود».
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط، وزارت خارجه سودان همچنین اشاره کرد صادق علی درباره تحولات سودان با همتای ایرانی خود گفتوگو کرده و او را در جریان توانمندی ارتش سودان برای «در هم شکستن سریع شورشیان» قرار داد. وزیر خارجه سودان تاکید کرد تاخیر در حلوفصل این وضعیت به دلیل حضور شورشیان در اماکن دولتی و خانههای شهروندان است. صادق علی همچنین گفت ارتش سودان تمایلی ندارد سیاست زمین سوخته را به کار ببندد.
وزارت خارجه سودان همچنین اشاره کرد وزیر امور خارجه ایران در این دیدار درباره وضعیت سودان ابراز تاسف کرد.
امیرعبداللهیان گفت دولت ایران رخدادهای فعلی سودان را «موضوعات داخلی» آن میداند و تاکید کرد راهکار حلوفصل این مساله باید توسط خود سودانیها و بدون مداخله خارجی ارائه شود.
ارسال به دوستان
لندن قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحا «تروریستی» را رد کرد
عقبنشینی انگلیس از اقدام علیه سپاه
گروه سیاسی: دولت انگلیس با قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» مخالفت کرد.
دولت ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس پارهای درخواستها برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحا «تروریستی» را رد کرد. روزنامه گاردین گزارش داد دولت انگلیس ملاکهایی که به موجب آنها میتوان حامیان و شرکتهای مرتبط با یک نهاد را در فهرست تحریمها قرار داد گسترش داده و از این طریق مجادلههای طولانی در درون دولت انگلیس درباره مساله سپاه را حل و فصل کرده است. این نظام تحریمی جدید برای نخستین بار به وزرای دولت انگلیس امکان خواهد داد بر مبنای فعالیتهای یک فرد در خاک انگلیس (نه فقط در داخل ایران) تحریمهایی را علیه او اعمال کنند.
دولت انگلیس پیش از این ایران را به تلاش برای ربودن یا قتل شهروندان آن کشور متهم کرده بود. «مت جاکز»، رئیس پلیس «ضدتروریسم» انگلیس بهمنماه گذشته مدعی شده بود تهدیدهای مرتبط با روسیه، چین و ایران در سالهای گذشته چند برابر شدهاند. جمهوری اسلامی ایران این ادعاها را رد کرده است. روزنامه گاردین نوشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی مقاومت بسیج و پلیس امنیت اخلاقی ایران پیش از این تحریم شدهاند اما اقدام علیه سپاه میتوانست به مجرمانه تلقی شدن هر گونه ارتباط با این سازمان، مراودات مالی با آن یا حمایت از فعالیتهایش منجر شود. این روزنامه همچنین در بخش دیگری از گزارش خود نوشته انجام چنین اقدامی علیه سپاه میتوانست به قرار گرفتن نام کل حکومت ایران در فهرست سازمانهای اصطلاحا «تروریستی» منجر شود، چرا که سپاه یکی از بخشهای محوری ساختار نظامی ایران است.
عقبنشینی دولت انگلیس در شرایطی است که دیگر دولتهای اروپایی نیز که از تندترین مواضع ممکن علیه تهران در جریان آشوبهای سال گذشته استفاده کرده بودند، در هفتههای اخیر به اشکال گوناگون سعی بر ترمیم مناسبات خود با کشورمان داشتهاند. ایده قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی از جمله ابزارهای فشار سیاسی - تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اغتشاشات سال 1401 بود.
ارسال به دوستان
سفیر سابق ایران در چین:
FATF مانع عضویت ایران در شانگهای نبود
گروه سیاسی: سفیر سابق ایران در چین گفت: مشکل اصلی ما در عدم عضویت در این سازمان طی سالهای گذشته، عدم اجماع اعضای این سازمان در قبول عضویت ایران بود و «بحثهای دیگر از جمله FATF و تحریم» و امثال اینها مشکلی در عضویت ایران در شانگهای ایجاد نکرده بود.
محمد کشاورززاده در گفتوگو با ایرنا درباره «تلاشهای دیپلماتیک صورتگرفته در دولت سیزدهم جهت عضویت رسمی ایران» در سازمان همکاری شانگهای تصریح کرد: ایران چند سال به عنوان عضو ناظر در جلسات این سازمان حضور داشته است اما از امروز دیگر به طور رسمی ما به عضویت این سازمان درآمده و میتوانیم به نقشآفرینی در این سازمان بپردازیم. سفیر سابق ایران در چین اظهار داشت: سالها با عضویت ایران در این سازمان مخالفتهایی وجود داشت و دلیل آن هم این بود که این سازمان یک ویژگی دارد و آن اینکه تمام تصمیماتی که در این سازمان اتخاذ میشود باید بر اساس اجماع همه اعضا باشد و حتی اگر یک کشور هم با آن تصمیم مخالفت کند آن اقدام عملی نمیشود. کشاورززاده درباره دلایل عدم عضویت ایران در سالهای گذشته اظهار داشت: همانطور که گفتم مشکل اصلی ما در عدم عضویت در این سازمان طی سالهای گذشته، عدم اجماع اعضای این سازمان در قبول عضویت ایران بود و «بحثهای دیگر از جمله FATF و تحریم» و امثال اینها مشکلی در عضویت ایران در شانگهای ایجاد نکرده بود. وی بیان داشت: اجماعسازی میان اعضای سازمان همکاری شانگهای در پذیرش عضویت ایران در آن سازمان کار بزرگ، پیچیده و زمانبری بود که با اقدامات دیپلماتیک از سوی جمهوری اسلامی ایران با موفقیت انجام شد.
سفیر سابق ایران در چین عنوان کرد: به نظرم ما کار عمده و بزرگی را پیش رو داریم، چرا که از این به بعد تمام دستگاهها و وزارتخانههای مختلف باید بسیج شده تا در جهت استفاده از ظرفیت عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و ورزشی استفاده کنند. کشاورززاده با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای در طول سال اجلاسهای مختلفی را در سطوح گوناگون برگزار میکند، گفت: جمهوری اسلامی ایران از همین الان باید آمادگی ریاست اجلاس شانگهای را داشته باشد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|