|
عقبنشینی 514 واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران دیروز را با روند رو به رشد آغاز کرد، به گونهای که تا 10 هزار واحد هم افزایش یافت اما از میانه بازار روند کاهشی به خود گرفت، به شکلی که شاخص کل در پایان معاملات با عقبنشینی 514 واحدی به 2 میلیون و 70 هزار و 889 واحد رسید اما شاخص کل هموزن با افزایش 3 هزار و 295 واحدی به 728 هزار و 11 واحد رسید. ارزش معاملات دیروز بیش از 8 میلیون و 378 هزار میلیارد تومان بود و حجم معاملات به بیش از 14.1 میلیارد سهام و اوراق مالی رسید.
ارسال به دوستان
شورای نگهبان واردات خودروهای کارکرده را تأیید کرد
انتظار کاهش قیمت خودروهای خارجی
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی تهران: قطعا واردات خودرو به تنظیم بازار و حتی شکستن قیمتها منجر خواهد شد
گروه اقتصادی: شورای نگهبان موضوع واردات خودروهای کارکرده را تأیید کرد. با اجرایی شدن این موضوع بازار دچار تکان اساسی خواهد شد به طوری که قیمت بسیاری از خودروهای خارجی کاهش جدی خواهد یافت. البته این روند از زمان گمانهزنیها درباره تصویب این طرح آغاز شده و اثرات آن بر بسیاری از خودروهای خارجی مشهود است و حالا با اجرایی شدن این مصوبه، سرعت بیشتری خواهد یافت.
پس از حدود 2 ماه از تصویب لایحه دوفوریتی خودروهای وارداتی و صدور اجازه واردات خودروهای کارکرده به دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز عدم مخالفت خود با این طرح را اعلام کرد، بر این اساس با توجه به عدم مخالفت هیچ نهادی از وزارت صمت و مجلس شورای اسلامی تا مجمع تشخیص، ورود خودروهای کارکرده به کشور با هدف تنظیم بازار در کنار خودروهای نو خارجی، تبدیل به قانون شد.
آخرین روزهای فروردین سال جاری بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت لایحه دوفوریتی خودروهای کارکرده را برای طی تشریفات قانونی به هیات دولت تقدیم کرد تا در صورت تصویب مراجع ذیربط، واردات خودروی دست دوم نیز در دستور کار قرار گیرد. در طرح پیشنهادی وزارت صمت برای واردات خودروهای کارکرده، عمر خودروها در محدوده نهایت 5 سال مدنظر قرار داشت و لزوم تایید استاندارد سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست هم شرط بود. همچنین در این پیشنهاد آمده بود هر شخص حقیقی میتواند بدون داشتن کارت بازرگانی نسبت به واردات خودرو اقدام کند.
* قیمت خودروهای خارجی شکسته شد
به گفته کارشناسان، با آغاز واردات خودروهای کارکرده و به شرطی که نرخ تعرفه آنها بالا نباشد، قیمت خودرو خصوصا خودروهای خارجی در بازار شکسته خواهد شد.
هماکنون با رصد قیمت خودروهای خارجی در بازار آزاد و مقایسه آنها نسبت به ماههای گذشته میتوان متوجه کاهش قیمت این خودروها شد. البته با تصویب این قانون نیز باید منتظر ماند تا این روند کاهشی سرعت بیشتری به خود بگیرد و قیمت این خودروها بیش از پیش کاهش یابد.
در همین باره سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی تهران اظهار کرد: در هر صورت واردات خودروها (نو و کارکرده) با هدف تنظیم بازار صورت میگیرد تا پاسخگوی نیاز و تقاضای بازار و خلأهای عرضه (عدم تناسب عرضه و تقاضا که منجر به افزایش قیمت نیز شده است) باشد. قطعا واردات خودرو به تنظیم بازار خودروی داخل و حتی شکستن قیمتها منجر خواهد شد. مهمتر اینکه حجم بالای تقاضا را هم که تولید داخل به تنهایی پاسخگوی آن نیست پوشش خواهد داد.
از سوی دیگر، جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس نیز ضمن تاکید بر اینکه واردات خودروهای کارکرده، قطعا در روند کاهش قیمت خودروها تاثیر خواهد داشت، اظهار کرد: تعیین تعرفههای متعادل برای این منظور نیز ضرورت دارد. تعرفهای (سود بازرگانی) که دولت در بودجه برای واردات خودروی نو در نظر گرفته بود، افزایش بسیار و بعضا تا سه برابری داشت، البته قرار نیست خودروهای اقتصادی را نیز شامل شود اما تعیین این تعرفه بالا، بار روانی در جامعه ایجاد کرد که سرعت ریزش قیمتها را کند کرد، لذا انتظار است دولت این تعرفه را اصلاح کند. وی تاکید کرد: حتی اگر با تعرفه ۱۷۰ درصدی خودروهای بالای ۳۰۰۰ سیسی وارد شوند، باز هم درصد قابل توجهی، قیمت خودروها پایینتر (نسبت به قیمت نو) خواهد بود. خودروهای خارجی که تاکنون وارد کشور شدهاند با مدلهای مشابه خارجی بیش از ۱۰ برابر اختلاف قیمت داشته و گرانتر هستند، این بدان معناست که ۱۰ برابر (۱۰۰۰ درصد) در کشور ما گرانتر هستند اما قطعا واردات خودرو در کاهش قیمتها در بازار موثر خواهد بود.
* واردات خودروهای کارکرده، از تدوین تا اجرا
لایحه واردات خودروهای کارکرده که در دوره وزارت سیدرضا فاطمیامین، وزیر سابق صمت، برای ساماندهی بازار خودرو تدوین شده بود، با تایید شورای نگهبان به قانون تبدیل شد.
29 فروردین امسال بود که فاطمیامین، وزیر سابق صمت، پیشنویس لایحه دوفوریتی واردات خودروهای سواری کارکرده را به دولت ارائه کرد.
تا پیش از آن، واردات خودروهای کارکرده به کشور ممنوع بود. نمایندگان مجلس یک بار در چارچوب لایحه بودجه ۱۴۰۲ تلاش کرده بودند این ممنوعیت را بردارند اما با سد هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شده و به نتیجه نرسیدند. هرچند برخی نمایندگان مجلس ابتدا تصور میکردند که دولت و وزارت صمت، برای عدم تصویب واردات خودروهای کارکرده لابی کردهاند اما با لایحهای که توسط وزارت صمت در دوره فاطمیامین تدوین و به مجلس ارائه شد، این موضع نمایندگان مجلس نیز به حاشیه رفت.
در نامه سیدرضا فاطمیامین خطاب به محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور که ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ ارائه شد، در توجیه لایحه دوفوریتی واردات خودروی کارکرده و اصلاح مصوبه واردات خودرو آمده بود: با توجه به تقاضای بالای خودرو در کشور و ضرورت تنظیم بازار این کالا که مدتی است نقش کالای سرمایهای را پیدا کرده، وزارت صمت نسبت به برنامهریزی و بسترسازی برای افزایش تولید، تکمیل خودروهای ناقص قبلی و افزایش به بازار اقدام کرده و خوشبختانه طی سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۳۴۰ هزار دستگاه خودرو با رشد معادل ۳۹ درصد به صورت کامل تولید و روانه بازار شده است.
در ادامه نامه وزیر سابق صمت آمده بود: این میزان تولید و عرضه خودروی داخلی جوابگوی نیاز بازار در شرایط فعلی نبوده و ضرورت دارد ضمن تنوعبخشی به واردات خودرو، شرایط واردات (اعم از نو یا کارکرده) نیز تسهیل و محدودیتهای قانونی مرتفع شود. از همین رو پیشنویس لایحه دوفوریتی واردات خودروی کارکرده و پیشنویس لایحه اصلاح مصوبه واردات خودرو (موضوع مصوبه شماره ۹۵۲۴۰ مورخ ۳/۶/۱۴۰۱) به منظور تنوعبخشی و افزایش واردات خودروی نو برای طی فرآیند قانونی تقدیم میشود.
مجلس برخلاف مواضع رسانهای برخی نمایندگان درباره ضرورت فوریت در واردات خودروهای کارکرده، نهایتا در اواخر خرداد این لایحه دوفوریتی را بررسی و تصویب کرد و هماکنون با تایید شورای نگهبان، آخرین برنامه فاطمیامین، وزیر سابق صمت برای ساماندهی بازار خودرو به ثمر نشسته است.
البته نمایندگان مجلس با رای به استیضاح فاطمیامین در اواسط اردیبهشت، اجازه ندادند وی برنامه خود در این بخش را تکمیل کند. لازم به ذکر است در اواخر دولت گذشته میزان تولید خودرو در کشور به ۷۰۰ هزار دستگاه کاهش یافته بود و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو هم به علت نقص قطعه در کف پارکینگ خودروسازان یا دشت و جنگل مانده بود اما با اجرای برنامههای نجات صنعت خودرو در ۲ سال اخیر، میزان تولید خودرو ۲ برابر شد و به حدود ۱,۴ میلیون دستگاه رسید و تعداد خودروهای ناقص هم به حدود صفر رسید.
با تغییرات ایجادشده در صنعت خودروسازی و تصمیمات اتخاذشده در این باره، امید است وضعیت این صنعت دچار تحول شده و مراتب تناسب عرضه و درخواست ایجاد شود، چرا که همین امر میتواند قدرت مردم را در خرید خودرو افزایش دهد. البته ناگفته نماند که وزارت صنعت، معدن و تجارت در تلاش است با اجرایی کردن برخی تصمیمات بتواند وضعیت مطلوبی به این صنعت ببخشد.
بر همین اساس اجرایی شدن قانون واردات خودروهای کارکرده میتواند ضمن کاهش قیمت خودروهای خارجی در بازار آزاد، دست دلالان این بازار را قطع کند و مسیر هموارتری را برای تقاضاکنندگان واقعی فراهم آورد.
ارسال به دوستان
بررسی دستاوردهای حوزه کشاورزی سفر رئیسی به ۳ کشور آفریقایی
کشت از ایران تا آفریقا
هفته گذشته، پس از یک دهه غفلت از مزایای ارتباط تجاری با قاره آفریقا، رئیسجمهور کشورمان به 3 کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه سفر کرد تا شاهد توسعه تجاری ایران با این کشورها باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی پس از بازگشت از این 3 کشور در تشریح نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: ارتباط ما با قاره آفریقا، مثل ارتباط با کشورهای قاره آسیا و دیگر نقاط جهان اهمیت دارد و نباید ارتباط با این قاره که سرزمین فرصتهاست، مورد غفلت واقع شود.
رئیسجمهوری در ادامه با بیان اینکه هدف اول این سفر تقویت عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران بود، تصریح کرد: گسترش ارتباط با کشورهای قاره آفریقا از اهداف این سفر بود، چرا که آفریقا قاره فرصتهای ارزشمند، منابع سرشار طبیعی، معادن و زمینهها و استعدادهای فراوان است.
* تهاتر محصولات پتروشیمی با کالاهای اساسی
ایران اکنون میتواند بخشی از واردات کالاهای اساسی را از مبادی آفریقایی انجام دهد به طوری که این 3 کشور قاره آفریقا به دلیل شرایط آب و هوایی خود امکان تولید و صادرات محصولات کشاورزی زیادی از جمله چای، دانههای روغنی، غلات، فرآوردههای دامی و آبزیان را دارند.
در همین باره قائممقام باشگاه تجار ایران و قاره آفریقا اظهار داشت: در سال گذشته صادرات ایران به کنیا 53.2 میلیون دلار، به اوگاندا 1.2 میلیون دلار و به زیمبابوه ۲۳۶ هزار دلار بوده و قیر با ۴۱ میلیون دلار، ۷۵ درصد ارزش صادرات ایران به این 3 کشور را به خود اختصاص داده است و بعد از آن به ترتیب روغن صنعتی با 3.7 میلیون دلار، سایر فرآوردههای نفتی با 2.3 میلیون دلار و رشتههای خوراکی با 1.9 میلیون دلار و پلیاتیلن با ۹۵۵ هزار دلار قرار دارد. روحالله لطیفی خاطرنشان کرد: در وضعیت فعلی بیشتر از این 3 کشور چای وارد میکنیم ولی در زمینه سوخت، تجهیزات پزشکی و دارو، گردشگری، حملونقل و انتقال دانش و سرمایهگذاری مشترک در خدمات فنی و مهندسی، پالایشگاه، استخراج و بهرهبرداری از نفت و گاز و محصولات غذایی، بهرهبرداری از معادن، کشت فراسرزمینی و تولید نهادهها، ظرفیتهای بالایی برای فعالیت تجاری و اقتصادی بین ایران و این 3 کشور وجود دارد.
* واردات کالاهای اساسی در قبال ایجاد خط مونتاژ تراکتور
با تأسیس کارخانجات تراکتورسازی یا صادرات تراکتور به این 3 کشور میتوانیم در قبال آن کالاهای اساسی وارد کنیم.
مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در این باره گفت: هیأتی متشکل از مدیران حوزه صادرات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران برای آمادهسازی تفاهمنامهای که توسط رؤسای جمهور ۲ کشور ایران و زیمبابوه امضا شد به این کشور اعزام شدند.
مصطفی وحیدزاده افزود: در مذاکرات صورت گرفته بین طرفهای ایرانی و آفریقایی، تأمین حداقل ۲۰۰ دستگاه انواع تراکتور از سوی تراکتورسازی ایران طی سال اول مشخصاً مورد تأکید است. همچنین راهاندازی خط تولید و ایجاد هاب منطقه به منظور تأمین تراکتور مورد نیاز تمام کشورهای این منطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
* گوشت ارزانقیمت وارد و نیسان صادر میکنیم
ذکر این نکته نیز ضروری است که رئیسجمهور کشورمان در دیدار تجار و بازرگانان کنیایی 2 قرارداد همکاری امضا کرد؛ یکی برای فروش نیسان زامیاد ایرانی به کنیا و دیگری برای واردات گوشت قرمز به ایران.
مجوز واردات گوشت قرمز از کنیا که پس از بررسیهای تفصیلی سازمان دامپزشکی و صدور تأییدیههای بهداشتی صادر شده است، میتواند به تعدیل قیمت گوشت در بازار ایران کمک کند، از طرف دیگر چون واردات این محصول در ازای صادرات نیسان زامیاد است، میتوان گفت هیچ ارزی از کشور برای واردات گوشت قرمز خارج نمیشود.
* ظرفیتهای توسعه کشت فراسرزمینی در قاره سیاه
ایران میتواند بخش زیادی از نیاز به کالاهای اساسی را به وسیله کشت فراسرزمینی تأمین کند. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا در این باره میگوید: قاره آفریقا دارای ظرفیتهای مختلفی در حوزههای کشاورزی، معدن، ساختمانی، فناوری و... است؛ یکی از حوزههایی که میتوانیم در این قاره وارد شویم، کشت فراسرزمینی است.
مسعود برهمن میافزاید: قاره آفریقا به دلیل بارندگیهای فراوان و زمینهای حاصلخیز دارای ظرفیت بسیار بالایی در حوزه کشاورزی است. ۶۵ درصد جمعیت قاره آفریقا جوان است که بیش از ۸۰ درصد آنها در بخش کشاورزی فعالیت میکنند. با ورود در بخش کشاورزی هم میتوانیم برای این کشورها اشتغالزایی کنیم و هم برای کشورمان ارزآوری داشته باشیم که این یک تجارت برد - برد است.
ارسال به دوستان
معاون نظارت بانک مرکزی خبر داد
اقدامات ضربتی برای تسهیل پرداخت وامهای خرد
معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرد افزایش سقف تسهیلات قرضالحسنه، تعیین معیار جدید سهم تامین مالی خرد در ترازنامه بانکها، کاهش نرخ ذخیره عمومی تسهیلات خرد در بانکها و بهروزرسانی سیستم اعتبارسنجی از مهمترین اقدمات بانک مرکزی در زمینه تسهیلگری پرداخت وامهای خرد است.
ابوذر سروش با بیان اینکه بانک مرکزی برای تشویق شبکه بانکی در اعطای تسهیلات خرد معیاری تحت عنوان «سهم بانکها در زمینه تامین مالی خرد» در ترازنامه بانکها ایجاد کرده است، افزود: نحوه افتتاح حساب غیرحضوری، امضای الکترونیک و استفاده از زیرساختهای سفته الکترونیک، از دیگر اقدمات بانک مرکزی در راستای تسهیلگری در پرداخت تسهیلات خرد است که منجر به توسعه و تسهیل پرداخت تسهیلات خرد به مردم شده است.
وی افزایش تسهیلات قرضالحسنه خرد از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان برای اشخاص حقیقی و از ۵۰۰ میلیون تومان به ۷۵۰ میلیون تومان برای اشخاص حقوقی را از دیگر اقدمات بانک مرکزی در این زمینه عنوان کرد و افزود: در همین راستا به طور موازی در ارتباط با تامین مالی از طریق کارت مرابحه، سقف اینگونه کارتها نیز از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت و مقرر شد بانک مرکزی فروردین هر سال نسبت به تعدیل احتمالی میزان تسهیلات قرضالحسنه خرد و کارت اعتباری مرابحه اقدامات لازم را انجام دهد.
* تغییر فرمول دریافت کارمزد تسهیلات قرضالحسنه
معاون نظارت بانک مرکزی درباره اقدام دیگر بانک مرکزی در زمینه تسهیل اعطای تسهیلات خرد به عموم مردم گفت: کارمزد تسهیلات قرضالحسنه در شورای فقهی بانک مرکزی به کرات مطرح شده است و سرانجام هیات عامل بانک مرکزی 2 بانک قرضالحسنه را به عنوان بانکهای اجرایی آزمایشی این موضوع در نظر گرفته است که این بانکها هزینه دریافت کارمزد خدمات قرضالحسنه را نسبت به وضع موجود کاهش خواهند داد، بنابراین مردم ارزانتر به منابع قرضالحسنه دسترسی خواهند یافت.
وی افزود: اگر این 2 مدل در این بانکهای قرضالحسنه به صورت موفق اجرایی شود، قابل تعمیم به تمام شبکه بانکی نیز خواهد بود.
معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد مردم مختارند هر کدام از 2 مدل پرداخت کارمزد موجود یا روش جدید این دو بانک را استفاده کنند اما روش دوم هزینه کمتری برای دریافتکنندگان تسهیلات به همراه خواهد داشت.
* بازنگری بیمه عمر مانده بدهکار تسهیلات قرضالحسنه
سروش با بیان اینکه برخی محدودیتهای شبکه بانکی برای سن افراد لحاظ میشود، گفت: بر اساس مقررات داخلی برخی بانکها محدودیتی برای سن افراد لحاظ میکنند که ناشی از ریسک فوت افراد است.
وی افزود: بیمهای وجود دارد با عنوان «بیمه عمر مانده بدهکار» که در برخی بانکها پیادهسازی و اجرایی میشود اما نیازمند این است که این سیستم در چارچوب مشخصتر و منصفانهتر اجرایی شود.
* اعتبارسنجی افراد فاقد سابقه تسهیلاتی در مدل جدید
سروش گفت: یکی از چالشهایی که برای اعتبارسنجی افرادی که برای نخستین بار اقدام به تامین مالی خرد میکنند، عدم وجود سوابق تسهیلاتی برای ارزیابی وضعیت آنهاست که البته صرفا مربوط به کشور ما نیست و در دنیا هم این چالش وجود دارد. بر این اساس در مدل جدید طراحی شده برای اعتبارسنجی، ریسک نکول افرادی که سابقه اعتباری ندارند نیز از طریق روش موازی مختص آنها طراحی و ارزیابی شده و این مشکل تا حدی زیادی حلوفصل میشود.
* رعایت ضوابط کنترل مقداری ترازنامهها توسط شبکه بانکی
معاون نظارت بانک مرکزی ضمن تاکید بر اینکه رشد ترازنامه بانکها تا شهریور ۱۴۰۱ به صورت فصلی کنترل میشد و از آن زمان به بعد به صورت ماهانه کنترل میشود، گفت: ماهانه بانکهایی که به هر دلیلی از حدود مقرر تخطی کردهاند، جریمه میشوند. در اوایل بانکهای متعددی بودند که در دورههای مختلف دچار تخطی بودند اما در حال حاضر میزان تخطی بشدت کاهش یافته و برخی بانکها ممکن است در یک ماه دچار مشکل باشند که تلاش میکنند در ماه بعد آن را جبران کنند. بانک مرکزی نیز با نظارتهای منسجم و یکپارچه این موضوع را رصد میکند و کمک میکنیم بانکها بتوانند این ضوابط را رعایت کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
مسیر پاتاوه - دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر تکمیل شد
وزیر راهوشهرسازی اعلام کرد مسیر پاتاوه - دهدشت به عنوان بخشی از مسیر کریدور شمال - جنوب در مرکز کشور به طول ۱۳۶ کیلومتر به طور کامل تکمیل شد. مهرداد بذرپاش گفت: راه اصلی پاتاوه - دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر با ارزش روز ٩٥ هزار میلیارد ریال در ۴ قطعه، همزمان با سفر رئیسجمهور به استان کهگیلویهوبویراحمد بازگشایی میشود و ترافیک سراسری در آن برقرار خواهد شد. وزیر راهوشهرسازی بیان کرد: پروژه احداث راه اصلی پاتاوه - دهدشت از منطقه کوهستانی زاگرس میانی عبور میکند و سبب کاهش مسیر حدود ۶۵ کیلومتر حدفاصل پاتاوه تا بهبهان نسبت به مسیر موجود خواهد شد. وی افزود: شروع این پروژه بیش از 2 دهه قبل بوده که در دولت سیزدهم با نگاه ویژهای تکمیل آن سرعت گرفت و در حال حاضر آماده بهرهبرداری است. بذرپاش ادامه داد: با تکمیل این محور بیش از ۴۰۰ روستای مناطق محروم در مسیر پاتاوه تا دهدشت از بن بست خارج شده و سبب ارتباط سریع مردم منطقه و شهر دهدشت با مرکز استان میشود. وی توضیح داد: در این مسیر ۱۲ دستگاه تونل، ۵ دستگاه گالری و ۱۳ دستگاه پل خاص احداث شده است که از طریق این جاده ارتباط استانهای جنوب غرب کشور از جمله خوزستان به استانهای مرکزی برقرار شده و به نوعی این محور نقطه میانبر بین استانهای جنوبی و کریدور شمال - جنوب کشور نیز محسوب میشود.
***
افزایش نرخ بهره بین بانکی برای دومین هفته متوالی
بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود نرخ بهره بینبانکی را به میزان 2 صدم درصد افزایش داد و به 23.46 درصد رسید. مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه میگوید: کاهش تزریق نقدینگی توسط بانک مرکزی و افزایش تقاضای بانکها در عملیات بازار، موجب افزایش نرخ بهره بین بانکی شد. در حال حاضر بانکهای مرکزی دنیا در سیاستگذاری پولی یک کریدور نرخ بهره تعریف میکنند، در واقع کف و سقفی تعریف شده و معمولا نرخ بهره هدف، در وسط این کریدور تعیین میشود؛ به عنوان مثال نرخ بهره هدف 18 درصد است. در صورت مدیریت صحیح، طبیعتا نرخ بهره در بازار بین بانکی از این سقف کریدور نباید بالاتر برود یا از کف آن به عدد پایینتری برسد. بانکهای مرکزی در حال حاضر هدفگذاری تورمی انجام میدهند و این موضوع متعارف است. در حال حاضر، در پایان برنامه هفتم توسعه، نرخ تورم 10 درصدی برای کشور ترسیم شده است و کریدور نرخ بهره نیز بین 17 تا 24 درصد قرار دارد.
***
تأمین 15 هزار هکتار زمین در شهرهای جدید برای ساخت مسکن
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از تامین ۱۵ هزار هکتار زمین در شهرهای جدید برای تولید مسکن خبر داد و گفت: در تلاشیم در ۶ شهر اصلی هشتگرد، پرند، صدرا، بهارستان، سهند و گلبهار اراضی مورد نیاز با توجه به نیاز متقاضیان برای مسکن تامین شود. علیرضا جعفری درباره عملکرد شرکت متبوعش در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید با تاکید بر اینکه طرح نهضت ملی مسکن متقاضیمحور و وابسته به ثبتنام و آورده متقاضیان است، گفت: بر اساس درخواست متقاضیان و میزان آورده آنها، پروژههای نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید تعریف و آغاز میشود. معاون وزیر راهوشهرسازی ادامه داد: در حال حاضر برای ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی در شهرهای جدید تعریف پروژه شده و این ۲۰۰ هزار واحد در دستور کار و اقدام است. همچنین شرکت عمران شهرهای جدید با توجه به آورده متقاضیان باید برای ۳۰ هزار متقاضی جدید که معادل ۳۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی است، تعریف پروژه را انجام دهد. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با توضیح اینکه ۳۰ هزار واحد جدید در مناطقی از شهرهای جدید اعلام نیاز شده که کسری زمین وجود دارد و شامل شهرهای اصلی است، افزود: با هماهنگی انجام شده و با بهرهمندی از ظرفیتهایی که در موضوع شناسایی زمین و اخذ مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری، الحاقات و تغییر کاربری و ایجاد شهرکهای جدید داریم، تلاش خواهد شد تا پایان سال کسری زمین در شهرهای اصلی تعیین تکلیف شود.
***
برگزاری سومین جلسه شورای عالی استاندارد با حضور رئیسجمهور
رئیس سازمان ملی استاندارد از برگزاری سومین نشست شورای عالی استاندارد در دولت سیزدهم و با حضور رئیسجمهور خبر داد. مهدی اسلامپناه در نشست خبری جایزه ملی کیفیت از برگزاری سومین جلسه شورای عالی استاندارد در دولت سیزدهم خبر داد. وی درباره برگزاری جایزه ملی کیفیت بیان داشت: تاکنون مدل بومی برای جایزه ملی کیفیت نداشتیم، لذا با موافقت رئیسجمهور سازوکار بومیسازی جایزه ملی کیفیت راهاندازی شد. رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه جایزه ملی کیفیت ایران بومیسازی شده است، بیان داشت: هر گونه جایزهای در این زمینه وظیفه سازمان ملی استاندارد است و سایر جایزههایی که به هر دلیلی در این حوزه داده میشود، نوعی تجارت است و هیچ گونه پایگاه قانونی ندارد. اسلامپناه با بیان اینکه به شرکتها و بنگاههای برنده در این جایزه 3 نوع گواهی حضور، گواهی سطح اهتمام و گواهی سطح اشتهار ارائه میشود، اظهار داشـت: بیش از 500 بنگاه و شرکت و واحد تولیدی در سطوح مختلف در این جایزه شرکت کردهاند که حدود 10 برابر آمار متقاضیان رشد کرده و از این تعداد 147 واحد مورد ارزیابی قرار گرفته است. وی با اشاره به سهم 53 درصدی کشورهای همسایه و مسلمان از تجارت کالایی با کشورمان اظهار داشت: 27 کشور از 57 کشور عضو اسمیک هستند که ایران با برخی از این کشورها بازار مشترک دارد که از جمله این بازارها «بازار حلال» است. گفتنی است همایش جایزه ملی کیفیت ایران مبتنی بر مدل کیفیت جهان اسلام روز دوشنبه ۲۶ تیر با حضور میهمانان داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|