|
رهبر انقلاب در دیدار کارکنان ناوگروه 86 ارتش و خانوادههایشان، دریانوردی 65000 کیلومتری این ناوگروه دور دنیا را افتخار بیسابقهای در تاریخ دریانوردی ایران دانستند
افتخارآفرین
با وجود سعی و تلاش دشمنان برای بیرونق کردن محرم امسال دهه عاشورا پرشورتر پررونقتر و پرفایدهتر از سالهای قبل بود
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش و نیروهای ناوگروه ۸۶ و خانوادههایشان، ماموریت موفق و افتخارآمیز این ناوگروه پیرامون کره زمین را حاصل همت بلند، اراده راسخ، اعتمادبهنفس، قدرت طراحی، دانش پیشرفته نظامی، مدیریت کارآمد و «شجاعت و استقامت در مقابل سختیها» خواندند و افزودند: این حرکت بزرگ بار دیگر نشان داد موفقیتها، پیشرفتها و امیدهای برآورده شده، از دل حرکت و تلاش و سختی بهوجود میآید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای با تشکر صمیمانه از «مجموعه فرماندهان و نیروهای ناوگروه ۸۶ (متشکل از ناوشکن دنا و ناوبندر پشتیبانی - رزمی مکران)، فرمانده نیروی دریایی و همه کسانی که در طراحی، پشتیبانی و اجرا»ی این عملیات بزرگ ارتش نقش داشتهاند، گفتند: حرکت امروز شما ثمره شیرین اقدامات و مجاهدات دهههای اخیر ارتش و سپاه در دریا و بویژه ایثار و فداکاری شهیدان سرافراز نیروی دریایی و خانوادههای معزز آنهاست که باید قدردان همه آنها بود.
ایشان، ٦٥ هزار کیلومتر دریانوردی در حدود ۸ ماه را افتخاری بیسابقه در تاریخ دریانوردی ایران دانستند و گفتند: این حرکت پرمعنا و عمیق را نباید به چشم یک حادثه نظامی و دریایی نگریست، چرا که هر یک از عوامل شکلدهنده آن درخور توجه و درسآموزی است.
رهبر انقلاب علاوه بر عواملی همچون دانش نظامی و اراده و اعتماد و استقامت، نقش خانوادهها را در موفقیت ماموریت ناوگروه ٨٦ مهم خواندند و افزودند: صبر و بردباری در مقابل دلواپسیها و دلتنگیها، سربلندی در این امتحان و احساس آشکار افتخار پدران و مادران و همسران، عامل موثر دیگری در به نتیجه رسیدن این حرکت تاریخی بود.
حضرت آیتالله خامنهای با تعظیم در مقابل عظمت شهیدان برومند و خانوادههای معظم آنها افزودند: دلتنگی خانوادههای نیروهای ناوگروه با دیدن عزیزانشان پایان یافت اما جای خالی عزیزان خانوادههای شهیدان هیچگاه پر نشد؛ همه مرهون آنها هستیم و دعا میکنیم خداوند سایه آنها را از سر ملت ایران کم نکند.
رهبر انقلاب حرکت ناوگروه ۸۶ را مصداق دستور صریح قرآن که «در مقابل دشمنان هر چه میتوانید آمادگیهای خود را افزایش دهید» خواندند و گفتند: این کار شما سطح تواناییهای نظامی کشور را ارتقا داد و «ما میتوانیم» را که بنمایه پیشرفت کشور است، در نیروهای مسلح و در ذهنها تقویت کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین نتایج آیه شریفه «وَ أَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ» افزودند: احساس ضعف، تردید و انفعال موجب تشویق دشمن به حمله و اقدام است اما وقتی آمادگی و توانایی ببیند، حساب کار خود را میکند.
ایشان تجربههای جدید و ارزشمند برای نیروی دریایی و نیروهای مسلح را از دیگر امتیازات دریانوردی ناوگروه ۸۶ دانستند و گفتند: این ذخیرههای علمی باید در دانشگاههای مرتبط با نیروی دریایی تدریس شود.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه این دریانوردی افتخارآمیز، وجهه بینالمللی ایران را هم ارتقا بخشید و ارزش سیاسی آن از ارزش نظامیاش کمتر نبود، به بیان چند درس این اقدام پرداختند.
ایشان با اشاره به ویژگیهای بینظیر دریا و عظمت آن بهعنوان نمایشگاهی از آیات پروردگار، درس اول این دریانوردی را خداشناسی خواندند و گفتند: درس دیگر این اقدام، درس انقلاب است زیرا در دوره ننگین پهلوی و قاجار، با وجود سواحل و امکانات دریایی فراوان، شناختی از دریا و ظرفیتهای آن در کشور وجود نداشت و نیروی دریایی نیز به کارهای دیگری سرگرم بود اما انقلاب، دریا و دریانوردی را از تعطیلی و فراموشی خارج کرد؛ بنابراین این دانایی، توانایی، همت، جسارت و اعتماد به نفس شما در این اقدام بزرگ، هدیه انقلاب به ایران است.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین حضور دریایی در مناطق دوردست و اقیانوسهای آرام و اطلس را حضوری امنیتساز برای کشور خواندند و افزودند: ویژهخواری در مسائل عمومی بشریت جزو خصوصیات آمریکا و ابرقدرتهاست و اگر بتوانند حتی دریاها را هم به نام خود سند میزنند تا دست دیگران از آنها کوتاه شود اما شما با حضور خود و مقابله با اقدامات خصمانه آنها برای ناکامی یا تخریب این سفر، ثابت کردید دریاهای آزاد متعلق به همه است.
ایشان با اشاره به برخی مانعتراشیهای آمریکاییها در حملونقلهای دریایی، گفتند: اینکه میگویند ما اجازه نمیدهیم فلان کشتی از فلان جاها عبور کند غلط زیادی است، چرا که آبهای آزاد متعلق به همه است و دریا و هوا باید برای همه ملتها آزاد و امنیت کشتیرانی و حملونقل دریایی باید برای همه تامین باشد.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: امروز آمریکاییها به نفتکشها تعرض و به باندهای قاچاق دریایی در منطقه ما و مناطق دیگر کمک میکنند که این کارها تخلف بزرگ و نقض قوانین بینالمللی و بشری است.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی درسهای دریانوردی افتخارآمیز ناوگروه ۸۶ گفتند: همه پیشرفتها و موفقیتهای بزرگ از دل تلاشها و تحمل رنجها و سختیها زاییده میشود و با راحتطلبی، تماشا، گوشهنشینی و حسرت خوردن و نق زدن کاری پیش نمیرود.
ایشان در ادامه داستان سفر ۸ ماهه ناوگروه ۸۶ را بنمایه یک کار خوب جذاب، آموزنده و پرمعنای تلویزیونی و سینمایی دانستند و هنرمندان را به این میدان فراخواندند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سهم۹۰ درصدی حملونقل دریایی در تجارت جهانی، ظرفیت چند هزار کیلومتری مرزهای دریایی و اتصال کشور به دریا در شمال و جنوب کشور، خطاب به مسؤولان گفتند: هنوز توجه لازم به دریا وجود ندارد. البته مدتی است حرکتی در این زمینه آغاز شده اما مسؤولان باید با طراحی و برنامهریزی، حرکت وسیعتری را برای استفاده از فرصت دریا و تامین منافع ملی آغاز کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان به عزاداریهای پرشور در محرم امسال نیز اشاره کردند و گفتند: با وجود سعی و تلاش دشمنان برای بیرونق کردن محرم، امسال به برکت توجهات حضرت بقیهالله و درست در نقطه مقابل خواست دشمنان، دهه عاشورا پرشورتر، پررونقتر و پرفایدهتر از سالهای قبل بود که نشان میدهد خداوند به هر کاری در مسیر اهداف الهی باشد، کمک میکند.
در ابتدای این دیدار امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، ماموریت ناوگروه ۸۶ را اقدامی تاریخی و مرهون باور جوانان به توان داخلی، دیپلماسی فعال و بهرهمندی از انواع سامانهها و تجهیزات پیشرفته بومی برشمرد که به افزایش عمق راهبردی، پیام انزواگریزی و تحریمناپذیری، معرفی ایران به عنوان قدرت مستقل و تقویت بانک اطلاعات دریایی منجر شده است.
امیردریادار دوم فرهاد فتاحی، فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش نیز به بیان گزارشی از ماموریت سفر به دور کره زمین پرداخت.
همسر یکی از نیروهای ناوگروه ۸۶ نیز در این دیدار، دلنوشتهای از دلتنگی، صبر و احساس افتخار خانوادههای ناوگروه در طول مدت ماموریت این ناوگروه بیان کرد.
***
بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای روز گذشته در حاشیه دیدار کارکنان و خانوادههای ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران با ایشان، از نمایشگاه دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش بازدید کردند.
ارسال به دوستان
اقتدار 360 درجه
دریادار دوم فرهاد فتاحی*: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز به یک نیروی تعیینکننده در عرصههای مختلف در منطقه و حتی جهان تبدیل شده و حضور این نیروی راهبردی در آبهای آزاد و شرکت در رزمایشهای چندجانبه با کشورهای دنیا، حاکی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریا و تعامل اثربخش با دیگر کشورها در تأمین امنیت دریایی و صلح جهانی است.
حضور ناوگان دریایی ارتش در آبهای دوردست و بینالمللی، ضامن حفاظت از مرزهای دریایی کشورمان و محیط پیرامونی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران در تعاملات منطقهای و بینالمللی است.
با صدور فرمان حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده معزز کل قوا مبنی بر گسترش حضور نیروی دریایی در آبهای دوردست و اقیانوسی و نمایش عزت، اقتدار و پرچم جمهوری اسلامی ایران، ستاد نداجا اقدام به تشکیل قرارگاهها و کارگروههای مختلف کرد و این روند سال 99 با انتصاب امیر دریادار «شهرام ایرانی» به فرماندهی نیروی دریایی، سرآغاز پروژهای فراملی با ابعاد جهانی و گسترده بود.
با توجه به 3 عامل کلیدی «زمان»، «هزینه» و «کیفیت» و نیز بهرهمندی از 2 بازوی قدرتمند «برنامهریزی کنترل پروژه» و «فرماندهی هوشمند»، اقدام به تعریف یک پروژه بزرگ و پس از تجزیه و تحلیل و تعیین برنامهریزی و تعیین توالی و توازی فعالیتهای لازم و بهکارگیری مدیریت دانش، ابزارها و تکنیکهای تخصصی لازم، ناوگروه 86 تحت عنوان ناوگروه کد 360، به ماموریت دریانوردی به دور کره زمین اعزام شد؛ ناوگروهی که با انجام موفقیتآمیز ماموریت خود توانست یکی از مؤلفههای قدرت و توسعهیافتگی در عرصه بینالمللی را که قدرت و امنیت دریایی است، بخوبی معنا کند که برخی دستاوردهای این ماموریت مهم در حوزههای مختلف عملیاتی، اطلاعاتی، آموزشی، پژوهشی، نیروی انسانی، لجستیک هوشمند بینالمللی و پزشکی، به شرح زیر است:
ـ مهمترین دستاورد این ماموریت این بود که ما دیگر هیچ محدودیتی در هیچ دریایی نداریم و با طراحی دقیق میتوانیم از هر توفانی عبور کنیم.
ـ دستاورد دیگر، رسیدن به خودباوری برای جوانان ما در نیروی دریایی راهبردی ارتش، افزایش اعتماد به نفس و افزایش ایمان به جهت امکان حضور در تمام نقاط آبی کره زمین بود.
ـ در بعد آموزشی در حوزه انتقال تجربه و مدیریت دانش، کارهای بزرگی در این ماموریت انجام شد و توانستیم با مدیریت مناسب فرماندهان، تمام تجربیات به دست آمده در حوزههای گوناگون را جهت انتقال به سایر کارکنان نداجا به صورت مدون و مصور تهیه کنیم.
ـ استفاده از سامانه بومی هواشناسی با بانک اطلاعاتی 50 ساله که با رصد و تجزیه و تحلیل دقیق مسیر دریانوردی توانستیم از ایمنترین مسیر ممکن، با کمترین مخاطرات آب و هوایی، عبور کنیم.
ـ در حوزه پزشکی، 2 عمل جراحی موفق در اقیانوس آرام و یکی در اقیانوس اطلس داشتیم که همه در حال حرکت انجام شد. این درحالی است که ما در این سفر و در ناوبندر مکران از یک بیمارستان مجهز و یک بانک خونی کامل برای هر شرایطی برخوردار بودیم.
ـ در حوزه عملیاتی، ماموریت ناوگروه 86 باعث افزایش عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران شد و نیروی دریایی ارتش با انجام این ماموریت نشان داد بنا بر فرمایشات رهبر حکیم انقلاب، دست بلند نظام در آبهای دور دست به معنای واقعی کلمه است.
ـ ناوگروه 86 در این ماموریت، در 7 دریا، 7 تنگه و 4 اقیانوس دنیا حضور یافت و 5 مرتبه از خط استوا رد شد و در واقع توانست از تمام مدارات مهم کره زمین (مدار استوا، مدار رأسالسرطان و مدار رأسالجدی) عبور کند.
ـ حضور در سواحل آمریکای جنوبی، دستاورد بزرگ دیگری بود که این ناوگروه موفق به انجام آن شد.
روزی آمریکاییها روی نقشه خطی کشیدند و گفتند ایرانیها توان عبور از اقیانوس اطلس و رسیدن به سواحل قاره آمریکا را ندارند اما امروز شاهد هستیم نهتنها در سواحل قاره آمریکا بلکه در یک ماموریت در سواحل تمام قارههای جهان به جز اروپا ـ که در مسیر دریانوردی ما نبود ـ حضور پیدا کردیم.
همچنین برای نخستین بار در دنیا رکورد دریانوردی مداوم به اصطلاح «دریانوردی بدون توقف» را با 234 روز دریانوردی با پیمایش 65 هزار کیلومتر به ثبت رساندیم.
ـ در حوزه نیروی انسانی نیز اقدامات بزرگی در زمینه انتقال تجربه و مدیریت دانش برای انتقال دانش فنی و عملیاتی کارکنان جهت مصورسازی و مدونسازی برای انتقال به سایر کارکنان نداجا انجام شد.
یکی از لوازم گسترش دیپلماسی کشورها استفاده از دریاست. اگر چه از مهمترین بخشهای دیپلماسی، دیپلماسی سیاسی یا روابط خارجی میان کشورها است اما محدوده دیپلماسی فقط به سیاست و روابط سیاستمداران محدود نیست بلکه وجوه دیگری هم دارد که دیپلماسی اقتصادی و دفاعی، از مهمترین بخشهای دیگر دیپلماسی است.
حضور در دریاها میتواند علاوه بر گسترش دیپلماسی و تحکیم روابط با کشورهای دوست در سطح جهان، نقش مهمی هم در توسعه راهبرد دریامحور جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران با بهرهگیری از ظرفیت حضور فعال نیروی دریایی ارتش در آبهای بینالمللی و آزاد جهانی و عمق بخشیدن به تعاملات 2 یا چندجانبه دریایی با کشورهایی که از ساحل دریایی برخوردار هستند، عرصه جدیدی را در گفتمان سیاسی و روابط دیپلماتیک بین کشورها ایجاد کرده است.
اعزام ناوگروههای دریایی و در رأس آنها ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش به آبهای آزاد بینالمللی در 2 سطح منطقهای و بینالمللی دارای دستاوردهایی برای دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران بود.
در حوزه منطقهای، ماموریت ناوگروه 86، باعث نمایش اقتدار و سیادت دریایی و تثبیت ایران بهعنوان قدرت برتر دریایی منطقه غرب آسیا شد.
یکی دیگر از کارکردهای دیپلماسی دفاعی، خدمترسانی به توسعه اقتصاد ملی به شیوههای مختلف است. دفاع از منافع اقتصادی در آبهای بینالمللی برعهده نیروی دریایی ارتش گذاشته شده و دیپلماسی اقتصادی اقتضا میکند با حفظ خطوط مواصلاتی و تامین امنیت دریایی به چرخه اقتصاد ملی، بینالمللی، قدرت اقتصادی و سیاسی کمک کند.
یکی از اهداف حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد، تامین امنیت خطوط مواصلاتی و حمایت از حملونقل دریایی کشور است و ناوگان تجاری با حمایت و تکیه بر این امنیت است که اقدام به فعالیت در آبهای منطقهای و بینالمللی میکند.
دستاورد دیگر ناوگروه 86، ایجاد جهان چندقطبی در اقیانوسها و دریاها بود.
با اعزام ناوگروه نیروی دریایی به اقیانوس اطلس در قالب ناوگروههای گذشته و اکنون اقیانوس آرام در قالب ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش که برای نخستینبار در تاریخ کشور رقم خورد، هژمونی آمریکا در این اقیانوس به چالش کشیده شد.
مأموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش از چند جهت نمایانگر شکست سیاستهای تحریمی و انزوای ایران در محیط بینالمللی است.
حضور ناوگروه ایرانی در برزیل به مثابه شکست آمریکا در برابر ایران است که با وجود تلاشهای گسترده نتوانست مانع پهلوگیری ناوگروه ایران در حیاط خلوت خود (بندر ریودوژانیروی برزیل) شود. آمریکاییها تلاش بسیاری انجام دادند از این اقدام جلوگیری کنند اما به یاری خداوند متعال نتوانستند.
بنابراین راهبرد منزوی کردن ایران با حضور مقتدرانه ایران در آبهای آزاد بینالمللی تا حد بسیار زیادی خنثی میشود.
آمریکاییها تاکنون شعار میدادند به دنبال منزوی کردن ایران هستند و ایران در نهایت در سطح کشورهای همسایه میماند اما اکنون دلاورمردان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پهنه گستردهای از مناطق مختلف جهان حضور دارند و همین موضوع برای آمریکاییها بسیار نگرانکننده است.
تاکنون آمریکاییها در خلیج فارس حضور داشتند و به نوعی کنار ایران بودند اما اکنون ایران در کنار مرزهای آمریکاست و این از منظر آمریکاییها تهدید تلقی میشود.
به باور اکثر راهبردشناسان نظامی و سیاسی، جمهوری اسلامی ایران با علم به خطر افتادن و درگیری نظامی در محدوده خلیجفارس و با آگاهی کامل از موضوع امنیت پایدار که در گرو داشتن کنترل بر حوزه گستردهای از آبهای منطقهای و بینالمللی است، اهداف آینده خود را مشخص کرده و به مرزهای آبی خود امنیت و اقتدار بخشیده است، بنابراین در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران دفاع از مرزهای سرزمینی و تأمین امنیت و منافع ملی خود را نهتنها در آبهای خلیجفارس و دریای عمان بلکه بهواسطه عمق راهبردی نیروی دریایی ارتش در پهنه دریاهای آزاد و آبهای بینالمللی از خلیج عدن و تنگه بابالمندب شروع کرده و به کل آبهای دنیا تسری داده است و این نقطه قوت برای ایران انشاءالله ادامه دارد.
فرمانده ناوگروه رزمی ـ اطلاعاتی 86 نداجا *
ارسال به دوستان
هراس صهیونیستها از جبهه شمال
سیدمحسن حسینی: تنش در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی طی 2 ماه گذشته افزایش یافته و این مساله ذهن صهیونیستها را بشدت درگیر کرده است. رسانههای صهیونیستی چندی پیش مدعی شدند نیروهای حزبالله در عمق ۳۰ متری فلسطین اشغالی و به طور مشخص در محل تحت کنترل تلآویو در مزارع شبعا، 2 چادر برپا کردهاند و تکاوران «رضوان» وابسته به حزبالله در این چادرها مستقرند، هرچند چند روز بعد اعلام کردند یکی از این چادرها برچیده شده است؛ ادعایی که «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان آن را رد و اعلام کرد این چادر در خاک لبنان قرار دارد و نیروهای رژیم صهیونیستی باید از مناطق اشغالی خارج شوند. تحرکات مشکوک صهیونیستها در مرز لبنان از دیوارکشی گرفته تا خاکبرداری و کشیدن سیمخاردار در مناطق تحت اشغال نشاندهنده ترس و هراس تلآویو از هرگونه تشدید تنش در این منطقه است.
* چرا صهیونیستها از هرگونه نبرد در جبهه شمال هراس دارند؟
1- بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی اکنون به اوج خود رسیده است و مشخص نیست چه آیندهای در انتظار کابینه بنیامین نتانیاهو است. نبرد دولت با مخالفان کابینه بر سر قانون اصلاح قضایی هرچند با تصویب یک بخش از آن در کنست به نفع باند نتانیاهو پیش میرود اما مخالفان سرسخت همچنان در خیابانها حضور دارند و تاکید کردهاند تا لغو کامل این تغییرات به هیچ وجه عقبنشینی نخواهند کرد تا جایی که کارشناسان امنیتی رژیم، وقوع جنگ داخلی در سرزمینهای اشغالی را بسیار محتمل میدانند.
بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی تا جایی پیش رفته است که اکنون برخی همحزبیهای نتانیاهو در حزب لیکود نیز خواستار متوقف شدن طرح اصلاحات قضایی هستند. علاوه بر این، پای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز به این بحران کشیده شده و کاخ سفید مجبور شده در بیانیهای رسمی خواستار توقف تصویب این قانون در کنست شود.
در چنین شرایطی، نبرد با قدرتی مثل حزبالله در شمال فلسطین اشغالی، آخرین چیزی است که مقامات صهیونیست آرزوی آن را دارند.
2- اقدامات افراطی بنیامین نتانیاهو همچنین باعث شکاف عمیق در ارتش و نیروهای امنیتی و تشدید تمرد نظامیان ارتش این رژیم شده است. «هرتزی هالوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم تروریست صهیونیستی در این باره با هشدار به بنیامین نتانیاهو گفته در پی تصویب قانون لغو «برهان معقولیت» در کنست، ممکن است دامنه نافرمانی نظامی از نظامیان ذخیره، به بخش عملیات نظامی کشیده شود.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز به تازگی فاش کرد نظامیان و افسران ذخیره در یگان ریاست ستاد ارتش این رژیم حاضر به خدمت برای یک سیستم دیکتاتوری در اراضی اشغالی نیستند. رسانههای صهیونیست همچنین گزارش دادند دهها خلبان پس از تصمیم کنست به فرماندهان خود اعلام کردند تصمیم به توقف فوری خدمت گرفتهاند. با چنین بحران سیاسیای در داخل تلآویو و این ارتش ورشکسته ـ که در آستانه فروپاشی قرار دارد ـ صهیونیستها حق دارند درباره مرزهای شمال به شدت نگران و هراسان باشند.
3- اما سخنرانی سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله به مناسبت روز عاشورا خواب را از چشمان صهیونیستها ربود. سیدحسن نصرالله در سخنرانی عاشورایی خود تاکید کرد مقاومت آماده است و در مقابل هیچ حماقت اسرائیل در قبال لبنان، اهمال نخواهد کرد. مقاومت لبنان کوتاهی نخواهد کرد و آماده بازدارندگی، مقابله و آزادسازی اراضی لبنان در مقابل هرگونه حماقت اسرائیلیهاست. وی تصریح کرد: این لبنان است که مورد تجاوز قرار گرفته و اسرائیل هنوز بخشی از خاک ما را تحت اشغال دارد. آنها بخشی از منطقه «الغجر» را اشغال کردهاند و با وقاحت از اقدامات تحریکآمیز سخن میگویند.
به دنبال بیانات قاطع نصرالله که از بحران داخلی اسرائیل به عنوان یک «ضعف تاریخی» یاد کرد، ارتش رژیم صهیونیستی به طور ناگهانی نیروهای خود را در مرز لبنان تقویت کرد و نخستوزیر این رژیم اعضای کابینه امنیتی را برای بررسی اوضاع فراخواند.
* نتیجه نشست اضطراری کابینه امنیتی صهیونیستها چه بود؟
طبق گزارش رسانههای صهیونیستی، نتیجه نشست اضطراری کابینه امنیتی تلآویو نه تنها تشدید آمادگی برای هرگونه نبرد احتمالی با حزبالله یا شاخ و شانه کشیدن نبود، بلکه خروجی آن عجز و استیصال و ارسال این پیام آشکار به حزبالله بود: تلآویو خواهان هیچگونه رویارویی در جبهه شمال نیست!
روزنامه یدیعوت آحارانوت با بررسی جلسه اضطراری کابینه امنیتی اسرائیل از قول مقامات حاضر در این جلسه گزارش داد: در طول این نشست، هیچ تصمیم مشخصی اتخاذ نشد و مقامات امنیتی تلاش داشتند به بحران در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی دامن نزنند.
درز فوری محتوای این جلسه از طریق رسانههای اسرائیلی نشان میدهد تلآویو به دنبال این بود پیام خود را آشکارا به گوش رهبر حزبالله لبنان برساند: ما به دنبال درگیری در جبهه شمال نیستیم.
ارسال به دوستان
دریادار ایرانی در گفتو گو با «وطن امروز» درباره مأموریت ناوگروه 86 تصریح کرد
اجابت فرمایش رهبر انقلاب
امیر طالبی، روزنامهنگار: در روزهای پایانی شهریور 1401 ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نخستینبار در تاریخ عازم ماموریت دریانوردی دور دنیا شد؛ ماموریتی که در لبیک به فرمایشات رهبر حکیم انقلاب مبنی بر حضور نیروی دریایی ایران در آبهای دور و بینالمللی انجام شد. این ماموریت قریب 8 ماه به طول انجامید و به رغم لفاظی آمریکاییها مبنی بر اینکه از انجام این ماموریت جلوگیری خواهند کرد، بدون هیچ مشکلی با موفقیت به پایان رسید و اردیبهشت 1402 دریانوردان ایران وارد آبهای سرزمینیمان شدند. این ماموریت به قدری حائز اهمیت بود که رهبر انقلاب اسلامی در دیدار روز گذشتهشان با اعضای ناوگروه 86 و خانوادههایشان، از آن به عنوان یک افتخار بزرگ یاد کردند. به همین بهانه، «وطن امروز» سراغ دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رفت تا درباره برخی ابعاد ماموریت ناوگروه 86 با وی گفتوگو کند.
دریادار ایرانی دلیل اصلی اعزام ناوگروه86 دور دنیا را پاسخی به فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر حضور فعال نیروی دریایی ایران در آبهای آزاد و بینالمللی دانست و اظهار کرد ماموریت هشت ماهه ناوگروه 86، ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه دریانوردی را برای کشورهای دنیا به نمایش گذاشت.
آنچه در ادامه میخوانید متن گفتوگوی «وطن امروز» با فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
***
* چرا نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، مأموریت چرخش دور دنیا را برای ناوگروه 86 تعریف کرد؟
ما فرامینی از رهبر معظم انقلاب در طول 4 دهه گذشته داشتیم که تاکید ایشان بر دقت و توجه در حوزه دریا بود و سال 88 نیز فرمودند نیروی دریایی، یک نیروی راهبردی است. بحث نیروی راهبردی ابعاد و مولفههای مختلفی دارد و اگر شما نیروی راهبردی خوانده میشوید، این موضوع حتما باید در عمل نیز تجلی پیدا کند. در حکم انتصاب بنده از سوی رهبر انقلاب اسلامی به فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز معظمله فرمودند ظرفیتهای زیادی در نیروی دریایی ارتش وجود دارد و شما باید از تمام ظرفیتهای این نیرو استفاده کنید. در همین رابطه رهبر انقلاب از من سوال فرمودند که آیا برنامهای برای دریانوردی طولانی دارید؟ که من در محضرشان عرض کردم اگر اجازه دهید ما ماموریتی برای دور دنیا طراحی و اجرا میکنیم.
* دلیل تاکید رهبر انقلاب بر دریانوردی طولانی توسط نیروی دریایی ارتش چیست؟
خب! تاکید ایشان بر دریانوردیهای طولانیمدت به این دلیل است که «دریا برای همه ملتها است». ما نیز مکلف هستیم تمام فرامین رهبر انقلاب را به درستی و کامل اجرا کنیم. من یک افسر دریایی هستم و دریانوردیهای متعددی انجام دادهام. این موضوع همیشه برای من سوال بود که چرا نتوانیم دور دنیا دریانوردی انجام دهیم؟ آن هم در شرایطی که چنین ظرفیتی در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. به لطف خدا ما به فکر انجام این عملیات (دریانوردی ناوگروه 86 دور دنیا) افتادیم و به این نتیجه رسیدیم این کار قابل انجام است. بالاخره با برنامهریزی و اجرای فرآیند علمی کامل، این عملیات طرحریزی شد و به کمک خدا در سلامت کامل، با اقتدار و افتخار برای نخستین بار در طول تاریخ انجام شد که هم برای نسل امروز و هم نسلهای آینده به یادگار خواهد ماند.
* در ارتباط با تحسین رهبر انقلاب از ماموریت موفقیتآمیز ناوگروه 86 که از آن با عنوان «افتخار بزرگ» یاد فرمودند توضیح دهید.
ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که در ماموریت ناوگروه 86، تمام فرامین رهبر انقلاب خطاب به نیروی دریایی ارتش که مهمترین آن حضور در آبهای آزاد و دور بود، در تمام حوزهها اجرایی شد.
مهمترین عواملی که باعث موفقیت و کسب این افتخار بزرگ شد، عبارتند از: خوداتکایی و خودکفایی، ایمان و امید همرزمانم در نیروی دریایی ارتش، تکیه بر اینکه عقلانیتی در انقلاب و رفتار ما وجود دارد و احترام به قوانین ملتهایی که در مرز آنها حضور پیدا کردیم. این نکته را هم باید اضافه کنم که ما در سیاست خارجی کشورمان نیز تاثیرگذاری داریم. برای مثال زمانی که در برزیل پهلو گرفتیم، مصادف بود و با صدوبیستمین سالگرد آغاز ارتباط و تعامل ایران و برزیل، همچنین یکی از اهداف ارائه توانمندی مردم عزیزمان به خصوص جوانان مستعدمان به جامعه جهانی بود، آن هم در شرایطی که دشمنان میخواستند ما را تحتالشعاع قرار دهند و در جامعه اینطور تزریق کنند که ما نمیتوانیم و کارآمدی نداریم. در کنار اینها، باید به تجهیزاتی که به دست جوانان و دانشمندان ایرانی و صنایع دفاعی خودمان طراحی و ساخته شد و بهطور کامل در این ماموریت دیده شد نیز اشاره کرد. از دیگر نکات قابل توجه در انجام ماموریت ناوگروه 86 باید به پشتیبانی و اجرای این ماموریت که به مدت 8 ماه و بدون احتیاج به هیچ نیازی به کشورهای دیگر انجام شد، همچنین انتخاب یک مسیر خطرناک برای نخستین بار در طول تاریخ که بسیاری از متخصصان و کارشناسان دریایی معتقد به عدم امکان عبور از آن بودند، اشاره کرد. شکست پروژه ایرانهراسی و مثلث شوم «تحریم، تهدید و توطئه» که 45 سال است بر مردم ما تحمیل میشود، انزواگریزی و تحریمناپذیری مردم ایران نیز به درستی در این ماموریت به جهان نشان داده شد. در کنار همه این موارد ایران این توانمندی را دارد در هر جایی که اراده کند با رعایت تمام قوانین و توجه به محیطزیست حضور پیدا کند و هیچ کشور متخاصمی نیز نمیتواند با اعمال شیطنت مانع فعالیت ما شود. با افتخار و اقتدار تمام آموزههای دینی و انقلابی را به نمایش گذاشتیم. ما از 5 کشور بازدید داشتیم و در 2 بندر ریودوژانیرو و کیپتاون آفریقای جنوبی برای نخستین بار پهلو گرفتیم. در مکانهایی که پهلو میگرفتیم، طوری با دریانوردان ایران رفتار میشد که وقتی همرزمانم برزیل را ترک میکردند، مقامات سیاسی و نظامی و مردم این کشور با گریه به بدرقه آمده بودند و اذعان داشتند تا به حال چنین سربازانی را ندیده بودند. این خیلی نکته مهمی است.
در ارتباط با اقتدار در حوزههای دیگر نظیر پزشکی نیز باید به این موضوع اشاره کنم که 2 عمل جراحی موفقیتآمیز در وسط اقیانوس انجام شد. در حوزه ارتباطی نیز هیچ موقع ارتباطمان با ناوگروه قطع نشد، در تمام مسیر نیز امنیت دریایی برقرار بود. همه این عوامل نشان داد نیروها هم از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند و هم اراده و همت بالایی داشتند که رهبر حکیم انقلاب اسلامی نیز در بیانات روز گذشتهشان به این 3 عامل اشاره فرمودند.
* ناوگروه 86 در ماموریت دریانوردی خود به دور دنیا، با چه چالشهایی روبهرو شد؟
مهمترین چالشی که ناوگروه در جریان ماموریت خود با آن روبهرو بود، شرایط و جو اقیانوس بود که تا به حال هیچ تجربهای در مسیر نداشتیم و دانشی که وجود داشت متعلق به غربیها بود؛ کتبی که در اختیار ما بود به روز نبود و به تبع آن اطلاعاتمان، درست و قابل اتکا نبود. از این رو باعث شد دانشمندان این مرز و بوم با وجود تحریمهای ظالمانه، نرمافزاری طراحی کنند که ما بتوانیم وضعیت جوی 8 ماهه مسیر را پیشبینی کنیم و اتفاقا دقیق پیشبینی شده بود. توزین وزن کشتی نیز در شرایط توفانی بسیار نکته مهمی است تا از نظر تعادلی شناور در دریا دچار مشکل نشود. شرکتهای دانشبنیان با وجود تحریم، نرمافزاری را برای این منظور طراحی و اجرا کردند.
* پیام ماموریت ناوگروه 86 به دشمنان چه بود؟
ما در محیطی سفر کردیم که هیچ ساحل قابلاتکایی وجود نداشت. بدون هراس از توفانهایی که در مسیر وجود داشت عبور کردیم، در حالی که در بسیاری از توفانها کشتیها و ناوهای جنگی کشورهای غربی غرق میشوند. در آبهای آزاد، کشورهای متخاصم میخواستند از سفر ناوگروه ممانعت کنند اما موفق به این کار نشدند. علاوه بر این، قوانین بینالمللی نیز این اجازه را به آنها نمیداد. بنا بر فرمایشات رهبر انقلاب نیز آنها «غلط زیادی کردند» و متوجه این موضوع شدند. لازم است به این نکته اشاره کنم به طور کلی سخنانی که ستون پنجم دشمن درباره ایران به آنها اطلاع میدهند با آنچه در واقعیت جاری است فاصله زیادی دارد، چراکه ما دقیقا در شرایطی که بالاترین توطئه در درون کشور وجود داشت این ماموریت را انجام دادیم و مشکلی برایمان پیش نیامد. میانگین سنی همرزمانم در ناوگروه 86 زیر 30 سال بود و یک بافت جوان توانستند این ماموریت را انجام دهند، همچنین 30 درصد اعضای این ناوگروه نخستین دریانوردیشان را تجربه میکردند و این موضوع نشان داد آموزشهای ما در حوزههایی با این پیچیدگی که دانش و تخصص بسیار بالا و تجهیزات مناسبی را میطلبد، کاملا بهروز و متناسب و چه بسا در بالاترین نقطه ممکن قرار دارد. ماموریت افتخارآمیز ناوگروه 86 هدیهای از طرف همرزمانم در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به مردم عزیز ایران و به طور خاص خانواده معظم شهدا است. امیدواریم توانسته باشیم دینمان را ادا کنیم و اقتدار مردم شریف ایران را به جامعه جهانی نشان دهیم.
ارسال به دوستان
کاظمیقمی، نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان در گفتوگو با «وطن امروز»:
ایران حق بازدید از ایستگاه سنجش آب افغانستان را دارد
گروه سیاست خارجی: حسن کاظمیقمی، نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان و سفیر ایران در کابل در گفتوگو با «وطن امروز»، با اشاره به روابط دوجانبه بین تهران و کابل در 2 سال اخیر، بیان کرد: اگر نگاهی به صحنه تحولات ایران و افغانستان داشته باشیم، میبینیم وضعیت مرز 2 کشور نسبت به مرزهای دیگر بهتر است اما در فضای رسانه موارد دیگری مطرح شده که این فضا را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با تاکید بر اینکه 2 طرف درصدد هستند مرزهایشان امنیت داشته باشد، ادامه داد: حجم وسیعی تجارت بین مرزهای ایران و افغانستان در حال انجام است و میزان آن در سال 1401 بیش از یک میلیارد و 800 میلیون دلار بود که حجم تجارت بسیار بالایی است. با توجه به اینکه میزان درآمدهای افغانستان بعد از حکومت طالبان کاسته شد اما از حجم تجارت 2 کشور کم نشد. کاظمیقمی با بیان اینکه هرچه میزان تجارت با افغانستان بیشتر شود، از حجم مهاجرت این کشور کاسته خواهد شد، تأکید کرد: با توجه به شرایط سخت معیشتی در افغانستان سیل مهاجرت به ایران وجود دارد. کریدورهای قاچاق مواد مخدر از مرزهای ایران عبور و ایران همواره با این پدیده مبارزه میکند. سفیر ایران در کابل گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که با یک مرز حدود 950 کیلومتری روبهرو هستیم. این مرز فاقد اقدامهای حفاظتی فیزیکی است و از مرز 2 کشور ترددهای فراوانی به طور قانونی و غیرقانونی انجام میشود. رئیس نمایندگی ایران در افغانستان تاکید کرد: با توجه به شرایط افغانستان و وضعیت پیشآمده، بخش عمده آن ناشی از سیاستهای تخریبی دوران اشغالگری در افغانستان است که اقتصاد را نابود کرد و زمانی که اقتصاد و معیشت نباشد، مهاجرت و آوارگی شکل میگیرد. نماینده ویژه رئیسجمهور ایران در امور افغانستان ادامه داد: برخی از درگیریهای پیشآمده در مرز بین 2 کشور ایران و افغانستان برآیند درگیری بین نیروهای مرزبانی 2 کشور نبوده است، بلکه ریشه آن در درگیری با قاچاقیها و برخی اشرار بوده است. نباید این درگیریها را به حساب 2 کشور گذاشت، البته جاهایی مسائلی پیش آمده که طرفین سریعاً این موضوع را خاتمه دادهاند.
وی با بیان اینکه 2 کشور ایران و افغانستان برای انسداد مرز توافق کردهاند و مقدمات طرح در حال رایزنی و مذاکره است، عنوان کرد: ایران بر این نکته تاکید دارد که نظام سیاسی این کشور باید بر اساس خواسته مردم افغانستان باشد. تجربه چند ده سال در افغانستان نشان میدهد بحرانهای برآمده در زمان اشغال توسط شوروی و آمریکا بوده است و حجم این معضلات به حدی است که همه مردم افغانستان باید مشارکت جدی داشته باشند. ایران میگوید اگر افغانستان میخواهد به سمت سازندگی پیش رود باید دولتی باشد که نماینده همه سلیقهها باشد.
کاظمیقمی با بیان اینکه آمریکاییها در لباس دیگری مثل پرورش تروریست در افغانستان دخالت میکنند، عنوان کرد: آنها نمیگذارند افغانستان به سمت امنیت پایدار برود، بنابراین یک دولت قدرتمند در چارچوب اراده ملت باید شکل بگیرد و بحران 45 ساله این کشور پایان پذیرد. وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت دریافت حقابه هیرمند توسط ایران خاطرنشان کرد: از زمان حکمرانی طالبان تاکنون آنها اعلام کردند به معاهده 1351 پایبند هستیم اما اعلام میکنند به علت بارش کم آبی اگر رها هم شود به داخل ایران نمیآید. سفیر ایران در افغانستان گفت: این حق طرف ایرانی است که به ایستگاه سنجش آب در داخل افغانستان برود. در این زمینه اقداماتی خوبی صورت خواهد گرفت و گزارش جامعی از این موضوع در روزهای آینده اعلام خواهد شد. رئیس نمایندگی ایران در کابل افزود: حکومت فعلی طالبان معتقد است معاهده 1351 هجریشمسی، توافقی بینطرفی است و باید اجرا شود و بر مفاد این معاهده از جمله اینکه در سالهای نرمال آبی باید 820 میلیون مترمعکب آب وارد ایران شود تاکید دارد.
ارسال به دوستان
ریزش چند ساختمان غیرمجاز در تهران باعث مرگ 3 نفر و مصدومیت 11 نفر شد؛ 2 نفر از قربانیان این حادثه از کادر فراجا بودند
وظیفه به قیمت جان
حادثه ریزش ساختمانهای ناایمن در شهرک احمدیه خلازیر تهران تا کنون باعث مرگ 3 نفر و مصدومیت 11 نفر شده است. صبح دیروز -یکشنبه- طبق دستور مقام قضایی ساختمانهای غیرمجاز در حال احداث در منطقه خلازیر در حال تخریب بود که به علت عدم رعایت نکات ایمنی، تعدادی از ساختمانهای همجوار تخریب شد. سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به فروریختن ساختمانهای غیرمجاز در حال احداث در شهرک احمدیه خلازیر (منطقه 19) اظهار کرد: ساعت 12:24 ظهر حادثه ریزش ساختمان به سامانه 125 اطلاع داده شد که در پی آن ۶ ایستگاه آتشنشانی به همراه عوامل گروه نجات و چند دستگاه جرثقیل و تجهیزات آواربرداری به محل حادثه واقع در خیابان شکوفه غربی، شهرک احمدیه (محله خلازیر) اعزام شدند. سیدجلال ملکی با اشاره به حضور عوامل آتشنشانی در محل گفت: با حضور آتشنشانان در محل، مشاهده شد چند ساختمان در حال ساخت در مجاورت یکدیگر قرار داشتند که ناگهان تخریب شدند به طوری که یکی از ساختمانها به طورکامل ریزش کرده و بخشهایی از چند ساختمان نیز ریزش کرده بود.
به گفته ملکی، با توجه به اینکه این ساختمانها در حال ساخت بودند، کسی در واحدهای آنها ساکن نبوده است. بر اساس این گزارش از ابتدای صبح دیروز 15 مرداد در اجرای دستور مقام قضایی مبنی بر برخورد با ساخت و سازهای غیرایمن و غیرقانونی، واحدهای انتظامی فرماندهی تهران بزرگ به جهت پشتیبانی از عوامل شهرداری تهران در محله خلازیر واقع در منطقه 19 تهران حاضر شدند.
در همین ارتباط رئیس مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: در زمان اجرای تخریب یکی از واحدهای غیرایمن در این منطقه، به علت عدم رعایت نکات ایمنی از سوی ساختمانهای همجوار این ساختمان و عدم پایداری سازه، 5 ساختمان همجوار دچار تخریب شد که بر اثر آن 4 نفر از پرسنل انتظامی و ۲ نفر از پرسنل شهرداری در زیر آوار ساختمان گرفتار شدند. سرهنگ بابک نمکشناس درباره افراد نجات یافته از زیر آوار اعلام کرد: تا این لحظه 4 نفر از زیر آوار نجات یافتهاند. در این حادثه علاوه بر افرادی که زیر آوار ماندهاند، تعدادی هم دچار آسیبدیدگی شدهاند.
* فوت 2 نفر در پی حادثه ریزش ساختمان
رئیس اورژانس استان تهران گفت: در حادثه ریزش ساختمان در شهرک احمدیه در منطقه ۱۹ پایتخت تاکنون 2 نفر جان خود را از دست دادهاند. محمداسماعیل توکلی اعلام کرد: ۱۱ نفر نیز در این حادثه مصدوم شدهاند که 8 نفر از آنان به مراکز درمانی منتقل شدند. وی همچنین افزود: تاکنون 4 نفر از زیر آوار بیرون آورده شدهاند که ۲ نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند. بر اساس اطلاعات موجود، این ۲ فرد فوت شده، ۲ مامور نیروی انتظامی بودند که ظهر دیروز زیر آوار ساختمان غیرایمن منطقه ۱۹ گرفتار شدند. طبق گفته سرهنگ بابک نمکشناس، رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت، جسد سرگرد حسین اسماعیلی، نیروی پایگاه دهم پلیس امنیت تهران بزرگ و سرهنگ یزدان سلیمانآبادی، رئیس پایگاه دهم از زیر آوار بیرون کشیده شد. همچنین در پی آواربرداری از ساختمانهای فروریخته ناایمن در شهرک احمدیه سخنگوی سازمان آتشنشانی دیشب از خروج سومین قربانی حادثه ریزش این ساختمانها خبر داد.
ارسال به دوستان
در عملیات انتقامجویانه جوان فلسطینی یک مأمور امنیتی اسرائیل به هلاکت رسید
عملیات در قلب تلآویو
گروه بینالملل: در تیراندازی یک جوان فلسطینی به نام «کامل محمود ابوبکر» در مرکز تلآویو، یک مامور امنیتی صهیونیست به هلاکت رسید و ۲ نفر دیگر که به گفته رسانههای عبری از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی بودند، بشدت زخمی شدند.
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: عملیات شنبه شب در مرکز تلآویو برای پلیس و شاباک غافلگیرکننده بود، زیرا در شرایطی به وقوع پیوست که این خیابان شلوغ و پرازدحام بود. شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد مجری عملیات تلآویو یکی از افرادی بود که نامش در لیست افراد تحت تعقیب ارتش در زمان یورش اخیر به اردوگاه جنین بود و نیروهای امنیتی بیش از یک ماه در حال تعقیب وی بودند. «هلیل بیتون روزین» خبرنگار این شبکه عبریزبان از محل وقوع این عملیات گفت: مسؤولان امنیتی باید پاسخ دهند چگونه یک فرد مسلح که ماهها تحت تعقیب نهادهای امنیتی قرار داشته، توانسته است از داخل اردوگاه جنین خود را به قلب تلآویو برساند؟
«یونی بن مناخیم» تحلیلگر صهیونیست شبکه تلویزیونی کان نیز در این رابطه در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: این یک شکست امنیتی بزرگ است؛ چگونه یکی از افرادی که به دلیل وابستگی به جنبش جهاد اسلامی در جنین تحت تعقیب است میتواند به مرکز تلآویو آمده و دست به عملیات بزند؟ آیا او به تنهایی این کار را انجام داده یا در این کار کسانی به او کمک کردهاند. روزنامه یدیعوت آحارانوت هم در وبسایتش اعلام کرد مجری عملیات از اهالی جنین واقع در شمال کرانه باختری بوده است. او وصیتنامهاش را در کیف خود به همراه داشت و در آن اعلام کرده بود به دنبال گرفتن انتقام خون کودک فلسطینی شهید قصی معطان است که به دست شهرکنشینان صهیونیست در شرق رامالله به شهادت رسید. شاباک اما در نخستین واکنش خود نسبت به این شکست امنیتی در بیانیه کوتاهی که در اختیار رسانههای این رژیم قرار گرفت، اعلام کرد: مجری عملیات کامل ابوبکر 22 ساله از ساکنان روستای رمانه است. او به دلیل حمایت از جنبش جهاد اسلامی از ۶ ماه پیش تحت تعقیب قرار داشت. از سویی اخبار منتشر شده در رسانههای صهیونیستی نشان میدهد بعد از وقوع عملیات، نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در این منطقه به حال آمادهباش درآمده و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان از تکاپوی صهیونیستها برای یافتن سرنخی از وجود شخص یا اشخاص احتمالی که به وی در انجام این عملیات یاری رساندهاند، داشت.
رسانههای صهیونیستی در واکنش به عملیات شب شنبه تلآویو اعلام کردند ۲ جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین برای انتقام از رژیم صهیونیستی در قلب تلآویو برنامهریزی میکنند. این رسانهها تاکید کردند جنبشهای حماس و جهاد اسلامی، «تلآویو» را به عنوان نقطه هدف برای انجام عملیات انتقامجویانه از رژیم صهیونیستی در قلب سرزمینهای اشغالی قرار دادهاند. «حیزی سیمانتوف» تحلیلگر امور رژیم صهیونیستی در شبکه ۱۳ این رژیم گفت این ۲ جنبش تلآویو را به عنوان نقطه هدف انتخاب کردهاند تا بگویند به رغم عملیات صهیونیستها در جنین و به رغم تمام اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، ما میتوانیم از اسرائیل انتقام بگیریم. وی گفت این ماهیت موضوع است، به نظر میرسد جنبشهای حماس و جهاد اسلامی در هفتههای آینده نیز تمرکز خود را بر تشویق مبارزان دیگر برای انجام عملیات در داخل سرزمینهای اشغالی خواهند گذاشت. منابع صهیونیستی اعلام کردند سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) نسبت به اوضاع امنیتی جاری در کرانه باختری به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم هشدار داده است. روزنامه صهیونیستی یدیعوتآحارانوت در همین راستا نوشت «رونین بار» رئیس شاباک اواخر هفته گذشته در جلسهای با نتانیاهو به او در رابطه با اوضاع امنیتی در کرانه باختری و سناریوهای احتمالی در این منطقه هشدار داده است.
این روزنامه اشاره کرد هشدار شاباک به نتانیاهو حتی شامل احتمال ربوده شدن شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری نیز بوده است. یدیعوت آحارانوت تاکید کرد حوادث اخیر در روستای برقه، عملیات تلآویو و تحولات چند روز پیش در اراضی اشغالی، هشدارهای محافل امنیتی اسرائیلی درباره اوضاع جاری در اراضی فلسطینی را مورد تاکید قرار میدهد. به گفته این روزنامه، طی 6 ماه گذشته میانگین هشدارها نسبت به احتمال وقوع عملیاتهای ضدصهیونیستی به 200 مورد در روز رسیده است که 3 برابر مدت مشابه سالهای گذشته است. در تازهترین آمارها، میانگین روزانه هشدارها نسبت به احتمال وقوع عملیاتهای مقاومتی به 450 مورد رسیده و بیش از 1700 فلسطینی هم که مظنون به دست داشتن در این عملیاتها یا برنامهریزی برای آن بودند، بازداشت شدهاند.
از سویی بر اساس گزارشها، رژیم صهیونیستی خانه مجری عملیات تلآویو را تخریب میکند. نظامیان اشغالگر اسرائیلی بامداد دیروز به روستای رمانه در نزدیکی جنین یورش برده و اعضای خانواده شهید کامل ابوبکر، مجری عملیات شنبه در تلآویو را مورد بازجویی قرار دادند. منابع محلی اعلام کردند نظامیان صهیونیست متراژ این خانه را اندازهگیری کردند تا مقدمات تخریب آن را فراهم کنند. یک افسر عالیرتبه ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد مجری عملیات تیراندازی در تلآویو، اوایل سال جاری هم به سمت یک گشتی ارتش در جنین تیراندازی کرده بود اما این عملیات تلفات جانی نداشت. شهید کامل محمود ابوبکر، مجری عملیات شهادتطلبانه تلآویو از مدتها پیش تحت تعقیب اشغالگران صهیونیست بود.
در همین حال منابع صهیونیستی اذعان کردند وضعیت امنیتی این رژیم بسیار نامساعد است و همین مساله باعث شده تقاضای اخذ مجوز حمل سلاح در آن، بشدت صعودی شود.
رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد مجوز اخذ سلاح فقط شامل مردان نیست، بلکه تعداد زنان صهیونیست که مجوز سلاح گرفتهاند، از آغاز سال جاری میلادی، ۸۸ درصد افزایش یافته است. کما اینکه نیمی از این زنان، در شهرکهای صهیونیستنشین اطراف کرانه باختری زندگی میکنند.
پیش از این هم صهیونیستها خبر داده بودند قرار است دهها هزار شهرکنشین صهیونیست از بیم حملات فلسطینیها مجوز حمل سلاح دریافت کنند که در مرحله اول ۱۷ هزار مجوز صادر خواهد شد. بر اساس آمارهای صهیونیستها، از زمان روی کار آمدن کابینه بنیامین نتانیاهو ۵۱۰ زن مجوز سلاح گرفتهاند. در مدت مشابه سال گذشته 270 زن این اقدام را انجام داده بودند. به گزارش این رادیوی صهیونیستی، از بین ۵۱۰ زنی که مجوز سلاح دارند، ۴۲ درصد در شهرکهای صهیونیستی اطراف کرانه باختری زندگی میکنند. این افزایش مشهود، به خاطر ناامنی و افزایش عملیاتهای شهادتطلبانه در مناطق کرانه باختری و قدس اشغالی است. همزمان با این مساله، ایتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم خواستار مسلح شدن هر چه بیشتر صهیونیستها شده است. وی ادعا کرد هر شهروند اسرائیلی که سلاح دارد، هنگام خروج از منزل، باید سلاح با خود به همراه داشته باشد. وی پیش از این هم گفته بود قصد دارد تعداد شهروندان اسرائیلی را که دارای مجوز سلاح هستند، افزایش دهد. در فلسطین اشغالی حدود ۱۵۰ هزار نفر مجوز سلاح دارند. این افراد شامل نیروهای امنیتی یا نگهبانان نیستند. بنگویر گفته بود با اجرایی شدن طرح وی، دهها هزار صهیونیست دیگر هم صاحب سلاح خواهند شد.
این در حالی است که جنبش مقاومت اسلامی حماس در واکنش به عملیات تیراندازی روز شنبه در تلآویو اعلام کرد ضربات مقاومت به رژیم اشغالگر صهیونیستی در عمق اراضی اشغالی ادامه دارد و این تاکیدی است بر آمادگی ملت فلسطین برای دفاع از مسجدالاقصی و به شکست کشاندن طرح ساخت معبد کذایی یهود بر ویرانههای آن. عبداللطیف قانوع، سخنگوی حماس در بیانیهای تأکید کرد عملیاتهای روزانه مقاومت در راستای اثبات عملی معادله پاسخ مقاومت به جنایات دشمن و شهرکنشینان اشغالگر علیه ملت و مقدسات فلسطین انجام میشود. قانوع اظهار داشت: به تمام دلاورمردان مقاومت که در سرتاسر کرانه باختری به دشمن اشغالگر و شهرکنشینان صهیونیست ضربه وارد میکنند تا عزم خود بر ادامه مقاومت و حمایت از مسجدالاقصی را به نمایش بگذارند، سلام و درود میفرستیم. جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز عملیات تیراندازی شامگاه شنبه در تلآویو را تبریک گفت و اعلام کرد عملیات تلآویو پاسخی طبیعی به جنایات اشغالگران بود. در بیانیه جنبش جهاد اسلامی فلسطین آمده است: این عملیات تأکیدی بر وحدت میادین و ادامه مقاومت علیه دشمن اشغالگر صهیونیستی و پاسخی طبیعی به جنایات روزانه صهیونیستها علیه ملت فلسطین در کرانه باختری بود. از سوی دیگر رسانههای صهیونیستی اعلام کردند عملیات تیراندازی شامگاه شنبه در یکی از معروفترین خیابانهای تلآویو و در نزدیکی محل برگزاری تظاهرات هفتگی اسرائیلیها علیه اصلاحات قضایی دولت نتانیاهو انجام گرفته است.
***
تلآویو مرکز عملیات مقاومت علیه اسرائیل
رسانههای صهیونیستی دیروز اعلام کردند ۲ جنبش جهاد اسلامی و حماس، تلآویو را به عنوان هدفی برای اجرای عملیات و تلافیجویی از رژیم صهیونیستی در قلب اراضی اشغالی قرار دادهاند. در این راستا، «حیزی سیمانتوف» تحلیلگر امور رژیم صهیونیستی در شبکه ۱۳ این رژیم اعلام کرد اعضای جهاد اسلامی و حماس، تلآویو را به عنوان هدفی برای اجرای عملیات قرار دادند تا نشان دهند به رغم اینکه عملیات رژیم صهیونیستی در جنین انجام میشود و به رغم همه آنچه رخ داده است، آنها میتوانند از اسرائیل انتقام بگیرند. وی با بیان اینکه این اصل موضوع است، گفت به نظر میرسد حماس و جهاد اسلامی طی هفتههای آتی تلاشهایشان را برای ترغیب مهاجمان دیگر جهت انجام عملیات در داخل اراضی اشغالی متمرکز خواهند کرد. شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد حمله در مرکز تلآویو برای پلیس و شاباک غافلگیرکننده بود، بویژه که این حمله روز شنبه یعنی زمانی رخ داد که در این منطقه شهرکنشینان آمد و شد بسیاری دارند. در همین حال، رسانههای رژیم صهیونیستی از «کوبی میروم» افسر نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی نقل کردند ارتش، شاباک و پلیس کنترل خود بر کرانه باختری را در سایه حملات مکرر شهرکنشینها به روستاهای فلسطینی از دست دادهاند.
ارسال به دوستان
وزارت جهاد کشاورزی: مازاد تولید کشاورزان بدون هیچ محدودیتی خریداری میشود
راحت بکارید
گروه اقتصادی: امنیت غذایی امروز به عنوان یکی از مولفههای اساسی تامین امنیت و پویایی اقتصادی کشورها به حساب میآید. این مهم محقق نمیشود مگر با حمایت تمامقد از صنعت کشاورزی و دامداری توسط دولتها. در سالهای اخیر به دلیل تصمیمات خلقالساعهای مانند محدودیت صادرات یا واردات افسارگسیخته برای اصلاح قیمت مقطعی کالاهای پرمصرف خوراکی، صدمات جدی به کشاورزان وارد شده است. همین موضوع باعث آن شده کشاورزان دست به عصا اقدام به کاشت کنند اما از سال گذشته با اولویت قرار گرفتن مفهوم امنیت غذایی، محصولات مازاد کشاورزان توسط دولت در حال خریداری است. البته در این مسیر مشکلاتی نیز رخ میدهد (مانند زمانبر شدن تسویه با گندمکاران) اما در حالت کلی کشاورزان با طیب خاطر در حال کشت و برداشت هستند. معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از خرید ۴ میلیون تن محصولات از کشاورزان به صورت توافقی و حمایتی در سال گذشته خبر داد و گفت: دولت و وزارت جهاد کشاورزی طبق روال همیشه و بدون هیچ محدودیتی محصول مازاد کشاورزان را خریداری میکنند. مرتضی معتمد افزود: نیاز سالانه کشور برای محصول سیبزمینی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، پیاز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و گوجه فرنگی ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است که مازاد بر این میزان به طور مستمر از کشاورزان خریداری میشود. معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی هر ساله برای ماهها و مناطق استانهای مختلف برنامه کشت ابلاغ میکند و برای اینکه احیانا بر اثر حوادث طبیعی و سرمازدگی دچار کمبود نشود، در محاسبات خود ۲۰ درصد ضریب اطمینان اضافه میکند. وی اضافه کرد: کشاورزان بر اساس برنامه ابلاغی، کشت انجام میدهند اما ممکن است برخی کشاورزان از این برنامه تبعیت نکنند که باعث مازاد تولید خواهد شد.
* خرید حمایتی ۴ میلیون تن محصول از کشاورزان
معتمد با اشاره به اینکه بخش عمدهای از محصولات به صورت تازهخوری، بخشی برای صنایع فرآوری و بخشی هم صادر میشود، گفت: سال گذشته بالغ بر ۴ میلیون تن کالای کشاورزی شامل گوجه فرنگی، پنبه، زعفران، زیتون، جو، پیاز و سیبزمینی به صورت توافقی و حمایتی از کشاورزان خریداری شد و بحث خرید حمایتی به صورت مستمر ادامه دارد و اتفاق تازهای نیز در این باره نیفتاده است.
معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: امسال سال خوبی از نظر تولید محصولات کشاورزی بوده است، بنابراین در برخی محصولات با مازاد تولید روبهرو شدهایم، برای مثال برای گوجهفرنگی علاوه بر تامین نیاز داخلی ۲۰۰ هزار تن مازاد محصول داریم که ورود آن به بازار باعث افت قیمتها شده است، بنابراین برای تنظیم بازار این محصول تشکلها وارد حیطه خرید توافقی شدهاند تا قیمتها به تعادل برسد.
* وزارت جهاد کشاورزی وظایف خود را انجام میدهد
معتمد گفت: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان یک دستگاه تخصصی وظایف خود را انجام میدهد اما برخی یاد گرفتهاند تا نخستین نشانههای مازاد محصول در بازار را میبینند، بلافاصله با انجام مصاحبه انتقاد میکنند و رسانه ملی هم که عهدهدار انعکاس واقعی مشکلات مردم است به طور طبیعی اینها را منعکس میکند اما این موضوع میتواند این فضا را ایجاد کند که وزارت جهاد کشاورزی بیبرنامه است و هیچ فکری برای کشاورزان نکرده است، در حالی که این وزارتخانه در یک پروسه منطقی و یک روال مهندسیشده پیش میرود.
وی با بیان اینکه همه دنیا با بیش بودن و با کمبود محصولات کشاورزی روبهرو است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی بخش مازاد محصول را شناسایی و مراکز خرید را راهاندازی کرده و در حال خرید لیموترش مازاد است تا از چرخه بازار خارج شود.
* خرید لیموترش از کشاورزان با ۲ برابر قیمت
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره خرید توافقی و حمایتی لیموترش و گوجه فرنگی از کشاورزان، اظهار داشت: در حال حاضر خرید لیموترش در استان هرمزگان کیلویی ۱۰ هزار تومان انجام میشود و برای خرید در جنوب کرمان نیز ابلاغیه صادر شده و به صورت کنسانتره آبلیمو یا لیموعمانی خشک میشود. به گفته معتمد، پیش از این هر کیلوگرم لیموترش بین ۵ تا ۶ هزار تومان از تولیدکننده خریداری میشد که باعث نارضایتی کشاورزان شده بود اما با ورود دولت با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان، نرخ این محصول افزایش یافته و جلوی ضرر تولیدکنندگان گرفته شده است. وی درباره خرید گوجه فرنگی مازاد بر نیاز داخلی نیز بیان کرد: در حال حاضر برای خرید گوجه فرنگی تشکلهای بخش کشاورزی وارد عمل شدهاند و هر کیلوگرم گوجه ربی درجه ۳ را ۳ هزار و ۸۰۰ تومان از کشاورزان خریداری میکنند تا محصول مازاد صفر تا ۱۰۰ آن وارد بازار نشود. معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود: برخی بر این باورند که خرید گوجه فرنگی کیلویی ۳۸۰۰ تومان قیمت سبد خالی آن هم نمیشود، در حالی که دولت گوجه فرنگی درجه ۳ ربی را با این قیمت خریداری میکند و گوجه فرنگی درجه دو و یک با قیمتهای مناسب به بازار عرضه میشود.
* تولید ۱۳۰ تا ۱۵۰ تن تولید گوجهفرنگی در هر هکتار
معتمد تاکید کرد: اگر کشاورزی در یک هکتار ۱۳۰ تا ۱۵۰ تن تولید گوجه فرنگی داشته باشد، اگر گوجه فرنگی درجه یک تا ۳ را کیلویی ۴ هزار تومان هم بفروشد مبلغش ۶۰۰ میلیون تومان میشود در حالی که هزینه نگهداری یک هکتار گوجهفرنگی ۲۵۰ میلیون تومان میشود و مابقی آن برای کشاورزان سود است. وی گفت: برخی مدعی هستند قیمت رب گوجه فرنگی نیم کیلویی ۷۸ هزار تومان است اما اینگونه نیست و طبق قیمت مصوب سازمان حمایت باید در بازار عرضه شود به طوری که هر قوطی رب گوجه فرنگی ۸۰۰ گرمی حدود ۴۵ هزار تومان برای مصرفکنندگان و درب کارخانهها ۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان است. معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: گوجه فرنگی ربی را هم از کشاورزان ۳ هزار تومان خریداری میکردند که دولت ۳۸۰۰ تومان خریداری میکند.
* دولت بدون هیچ محدودیتی محصول مازاد کشاورزان را خریداری میکند
معتمد با تاکید بر اینکه با دستور وزیر جهاد کشاورزی خرید حمایتی محصولات کشاورزی انجام میشود و نگرانیای در این باره نیست به کشاورزان اطمینان داد وزارت جهاد کشاورزی به عنوان دیدهبان حقوق کشاورزان به طور مستمر بازار را رصد میکند و مسؤولیت دارد در صورت لزوم بهموقع وارد بازار شود. وی اظهار داشت: دولت بدون هیچ محدودیتی محصول مازاد را خریداری میکند تا زمانی که قیمتها به تعادل برسد. معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره پیشبینی برداشت پنبه و خرما در ماههای آینده گفت: فصل برداشت این ۲ محصول آغاز نشده است اما به طور قطع وزارت جهاد کشاورزی آمادگی دارد برای محصولات مازاد وارد عمل شود و نگرانیای در این باره نداریم.
ارسال به دوستان
سریال بازپرس این شبها میهمان منازل مخاطبان رسانه ملی است
تصویر قضا در تلویزیون
یکی از ژانرهای مورد علاقه مخاطبان فیلم و سریال؛ درام دادگاهی است. سینما و تلویزیون ایران هم آثار قابل قبولی در این ژانر داشته است؛ از جمله: جاندار، میخواهم زنده بمانم، زیر تیغ، کلانتر، حبیب و کارآگاه علوی.
حالا در تازهترین مورد، مجموعه تلویزیونی «بازپرس» به کارگردانی احمد معظمی از شنبه ۱۰ تیر روی آنتن شبکه یک سیما رفته است؛ مجموعهای که به سوژههایی درباره فساد مالی و پیگیری برخی پروندههای قضایی میپردازد. محور قصه، بازپرسی به نام «صدر» است که محسن قصابیان نقش آن را بازی میکند. بازپرس صدرا در جریان یک پرونده فساد اقتصادی بزرگ قرار گرفته و با دنبال کردن سرنخهای این پرونده به یک آقازاده و یک تهیهکننده رانتخوار میرسد و....
رئیس قوهقضائیه با حضور در محل تصویربرداری و لوکیشن مجموعه تلویزیونی «بازپرس»، ضمن بازدید از پشت صحنه و مراحل مختلف تولید این مجموعه تلویزیونی، با عوامل و دستاندرکاران ساخت آن در فضایی صمیمانه دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در گفتوگویی که با دستاندرکاران مجموعه تلویزیونی «بازپرس» داشت، ضمن اشاره به تاثیر شگرف کارهای هنری در ترویج فضایل و خوبیها اظهار داشت: هنر، عنصری گرانبها برای گسترش ارزشهای معرفتی و عملی است و پاسداشت هنر متعالی، امری ممدوح و مورد تاکید است.
محسنیاژهای تصریح کرد: خیلی از مسائل را نمیتوان با صرف گفتن و نوشتن منتقل کرد، بلکه در انتقال و ترویج آنها نیاز به بهرهگیری از ظرافتهای هنری است. فیلم و سریال نیز در زمره قالبها و ساختارهایی است که ظرافتهای هنری در آن تجلی مییابد و مضامینی که در این قالب عرضه میشود، به مرحله «اثربخشی» و «ماندگاری» میرسد.
وی گفت: گاهی یک قطعه هنری کوتاه و موجز که متضمن مبانی و معارف اصیل و انسانساز است، از چنان آثار تربیتی برخوردار است که شاید دهها و صدها ساعت آموزش به پای آن نرسد؛ کما اینکه گاهی اوقات ارزش یک کلام قصار، بیش از همه حرفهای طول عمر است. آن عبارت یا واژه یا کلمهای که در جای خودش به کار برده میشود، گاهی چنان ارزش و تاثیری دارد که مثالزدنی است و بعضا فردی را از سالها گمراهی و ضلالت میرهاند.
رئیس دستگاه قضا به اهمیت اخلاص در امور اشاره کرد و افزود: کاری اثرگذار است که دربرگیرنده اخلاص باشد. کارهایی که با اخلاص همراه باشند، بسیار پربرکت هستند اما کارهایی که به صرف خودنمایی و تبرج و نشان دادن خود باشند، برکت ندارند. عملی که با اخلاص همراه باشد، عمل غنی شده است؛ گاهی انسان تمام عمر کار میکند اما کار او اثر و ارزش یک کار بااخلاص را ندارد؛ از سوی دیگر ممکن است کار ما یک ساعت باشد اما به دلیل آنکه با اخلاص همراه بوده، اثرش مضاعف و افزون شود.
محسنیاژهای در ادامه گفتوگوی صمیمانه خود با عوامل سریال «بازپرس» با اشاره به مشقتها و سختیهایی که عوامل و دستاندرکاران پروژههای هنری متحمل میشوند، اظهار داشت: وضعیت به گونهای است که نه ما سختی کار شما را متوجه میشویم و نه شما سختی کار ما را؛ چون ما صرفا محصول نهایی کار شما را مشاهده میکنیم و زحمات پشت صحنه را نمیبینیم. هر کدام از شما چندین بار باید کارتان را تمرین کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
وی افزود: در کار ما نیز که قضاوت و دادرسی و دادگری است، امور چنین است؛ گاهی اوقات یک بازپرس و دادستان و قاضی زحمات بسیار زیادی متحمل میشوند اما فقط خروجی حکم آنها به چشم میآید و برای عموم و ناظران مشخص نمیشود چه مقدماتی طی شده تا حکم صادر شود.
رئیس قوهقضائیه خاطرنشان کرد: کسی نمیداند در پشت پرده رسیدگی به پروندههای قطور و پرحجم قضایی، چه تلاشهایی میشود؛ عموم مردم فقط حکم صادره را میبینند؛ مانند همین کار شما هنرمندان و فیلمسازان که ساعتها و روزها تمرین میکنید و ما فقط چند دقیقه خروجی کار شما را میبینیم، لذا اگر بتوان مواردی ناظر بر زحمات و مرارتهایی را که مسؤولان قضایی در به سرانجام رساندن یک پرونده متحمل میشوند به صورت کامل، درست و امانتدارانه به جامعه منتقل کرد، بسیار موثر است.
* فقط بازگوکننده نکات مثبت قوه قضائیه نباشید
محسنیاژهای در ادامه خطاب به عوامل و دستاندرکاران مجموعه تلویزیونی «بازپرس» گفت: قرار نیست چون فیلم شما درباره قوهقضائیه است، فقط بازگوکننده نکات مثبت این قوه باشید؛ میتوانید نکات و نقاط ضعف و فرآیندهای معیوب و دارای ایراد را هم بازگو کنید و به تصویر بکشید تا برای ما نیز جنبه آموزنده داشته باشد و ما را وادار به رفع نقایص کند، البته این مقوله درباره همه دستگاهها صدق میکند و مختص قوهقضائیه نیست.
وی بیان کرد: کار شما علاوه بر محصول نهایی که به نمایش درمیآید، باید به زمینهای برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای دستگاه قضا برای ارتقای آگاهیهای حقوقی و قضایی مردم و پیشگیری از وقوع جرم تبدیل شود. «بازپرس» باید بهانهای شود که اصطلاحا یخهای میان هنرمندان و قوهقضائیه را آب کند و به تبع آن، تعامل هنرمندان و دستگاه قضا گسترش یابد.
* پروندههای قضایی میتواند سوژه فیلمسازی باشد
رئیس قوهقضائیه با اشاره به سوژههای بکر و جالبی که بعضا در پروندههای قضایی مستتر است و از قابلیت تبدیل شدن به سناریوهای مفید و آگاهیبخش برای عموم جامعه برخوردار است، افزود: ما در دستگاه قضایی و در ذیل پروندههای قضایی، مسائل و دادههایی داریم که میتواند به سوژهها و طرحهایی برای فیلمسازی تبدیل شود؛ سوژهها و طرحهایی که علاوه بر قابلیت و استعداد به جامه هنر درآمدن، عنصر آگاهیبخشی و تنبهدهی نیز در آن وجود دارد و میتواند به منزله پیشگیری از جرائم و تخلفات و آسیبها باشد؛ بخشی از این سوژهها و دادهها چنانچه مشمول مرور زمان شود، ارزش آگاهیبخشی و پیشگیری خود را از دست میدهد، لذا باید در کاربرد آن در قالب اثر هنری و ساخت فیلم و سریال تعجیل داشت و ما نیز همانطور که به اطلاع مسؤولان رسانه ملی رساندهایم، در این زمینه آمادگی لازم را داریم.
وی بیان کرد: مقوله پیشگیری، بسیار مهم است؛ اگر از همین دادهها و مسائلی که در ذیل پروندههای قضایی با آنها مواجه میشویم بخوبی و به نحو مطلوبتری استفاده میکردیم، شاید در مقوله پیشگیری از وقوع جرم و ارتقای آگاهیهای مردم و ایجاد بازدارندگی، بسیار جلوتر از وضعیت فعلی بودیم.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به زمینههایی که بعضا سبب روی آوردن برخی به فساد میشود و اهمیت به تصویر کشیدن هنرمندانه این زمینهها برای زدودن آنها اظهار داشت: بارها در سخنرانیهای خود بر این نکته تاکید داشتهام که اگر جرم و فسادی در مسائل اقتصادی و غیراقتصادی واقع میشود، قبل از آنکه سراغ مردم برویم، باید سراغ عامل و کارگزار حکومت برویم.
رئیس قوهقضائیه گفت: اگر فسادی در یک بانک اتفاق افتاد، نه اینکه سراغ مشتری نرویم اما نباید شرایط به نحوی باشد که همه فشار را روی مشتری ببریم؛ در اینگونه موارد، باید خود متصدیان بانک اعلام کنند چرا زمینه ایجاد فساد را در بانک خود فراهم کردهاند؟ گاهی اوقات مسائل، زمینهها و بسترهایی دارد که توجه به آنها بسیار حائز اهمیت و گرهگشاست.
وی افزود: گاهی اوقات به دلیل طولانی و پیچیده شدن رسیدگی به امور مردم که در فرآیندها و قوانین وجود دارد، بالطبع ممکن است افرادی که برای انجام کار خود به دستگاهی مراجعه کردهاند، به فساد کشیده شوند. هیچکس دوست ندارد کارش را با پرداخت رشوه انجام دهد اما وقتی انجام کار، زمانبر و دارای رفتوآمدها و دردسرهای زیادی است، برخیها ریسک پیدا کردن واسطه و پرداخت رشوه را میپذیرند.
محسنیاژهای بیان کرد: گاهی اوقات این مراجعات مکرر به دستگاهها و طولانی و زمانبر شدن فرآیندهای اداری برای انجام یک کار قانونی و برخی ناملایمتیهایی که ممکن است در این مسیر وجود داشته باشد، بعضی افراد را به انجام این تخلفات سوق میدهد، لذا ضروری است درباره کوتاه کردن فرآیندهای اداری، اقدامات عاجلی در دستور کار قرار گیرد و شما هنرمندان نیز میتوانید در آثارتان این قبیل کاستیها و نواقص را با هدف رفع آنها به تصویر بکشید.
رئیس دستگاه قضا خطاب به عوامل و دستاندرکاران مجموعه تلویزیونی «بازپرس» گفت: خیلی از شما چهرههای هنری اثربخش و مرجع و ماندگاری هستید؛ خواهش من آن است که این اثربخشی اجتماعی را حفظ کنید؛ همه هنرمندان ما باید در حفظ شأن و منزلت اجتماعی خود کوشا باشند و به گونهای نباشد که خدای ناکرده تحتتاثیر القائات بدخواهان و معاندان و شرایطی که پیش میآید، به شأن و منزلت هنرمندان ما خدشهای وارد شود و جایگاهشان از بین برود.
در جریان حضور رئیس قوهقضائیه در محل تصویربرداری و لوکیشن مجموعه تلویزیونی «بازپرس»، تعدادی از عوامل این سریال ضمن قدردانی از حضور رئیس دستگاه قضا، از همکاری مرکز رسانه قوهقضائیه برای در اختیار قرار دادن دادهها و اطلاعات کافی به عوامل فیلمساز تشکر کردند.
سریال «بازپرس» که پخش آن از تیرماه در شبکه یک سیما آغاز شده، از مضمونی معمایی برخوردار است. ساخت این سریال به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی، کارگردانی احمد معظمی و ایفای نقش هنرپیشگانی نظیر مهدی فخیمزاده، فرهاد قائمیان، محمدرضا شریفینیا، محسن قصابیان، فریبا متخصص و سوگل طهماسبی دی ۱۴۰۱ کلید خورد.
ارسال به دوستان
سردار رادان با اشاره به حوادث زاهدان:
جواب تروریست مرگ است
فرمانده فراجا تأکید کرد: کسی که در مقابل جامعه اسلحه بکشد تنها و کمترین جزایش این است که جنازهاش در کنار اسلحهاش خاک شود. جواب تروریست جز مرگ نیست. سردار احمدرضا رادان در نشست صمیمانه با مدیران رسانهها و خبرنگاران که به مناسبت روز خبرنگار در ستاد فراجا برگزار شد، به شرح روایتی از ماجرای حمله به کلانتری ١۶ زاهدان پرداخت و گفت: در این ماجرا در حالی که مأموران ما مشغول عملیات بودند، نخستین خبر را منتشر و سعی کردیم روایت اول را از منبع خودمان منتشر کنیم.
سردار احمدرضا رادان ادامه داد: آن زمان گفتند کلانتری سقوط کرد در حالی که در کلانتری ما که یک مقر انتظامی خدماتی است، تنها 8 نفر حضور داشتند و آنها هم مقاومت کردند تا هر 4 تروریست به هلاکت رسیدند. حالا اطلاعات آن 4 تروریست را داریم که در سوریه و لبنان آموزش دیده بودند. وی اظهار کرد: اگر کسی در برابر مردم و امنیت اسلحه کشید، تنها حقش این است که در کنار اسلحه جنازهاش بیفتد، برخی میگویند این حرفها را نزنید اما تاکید میکنم مگر میشود با تروریست با رودربایستی حرف زد؟ جواب تروریست دفاع و حمله است. فرمانده کل انتظامی کشور گفت: دشمنان به دنبال عبور از پلیس هستند اما ما با کمک رسانهها اجازه عبور از پلیس را نخواهیم داد. در مجموع باید بپذیریم که بخشی از ماموریت پلیس برای آگاهسازی مردم بر دوش رسانه است.
وی افزود: ما و رسانه در مسیر انجام ماموریت یک وظیفه مشترک داریم و آن رساندن اصل و واقعیت موضوع به مردم است. باید پلیس و رسانه حقیقت را آنچه که هست و نه آنچه که تبلیغ و تصویرسازی میکنند به مردم انتقال دهند.
فرمانده انتظامی کشور تاکید کرد: امروز ماموریت رسانه برای رساندن حقیقت و واقعیت بسیار سخت، پیچیده و پرشور است. خبرنگاران زبان گویای جامعه و پل ارتباطی میان مردم و مسؤولان هستند و این ارتباط باید حفظ شود حتی اگر با سلایق یک مسؤول همخوانی ندارد.
سردار رادان افزود: خبرنگار باید از سیاستزدگی دوری کند اما لازم است بینش سیاسی داشته باشد. در حوزه انتظامی و امنیت، پلیس و رسانه 2 بال برای رسیدن به حقیقت و آگاهسازی و تربیت افکار عمومی هستند. هنوز برخی باور ندارند که ما در جنگ قرار داریم و این را که جنگ نرم از جنگ سخت پیچیدهتر است قبول نکردهاند.
وی تاکید کرد: در دنیایی که غول رسانه در اختیار دیگری است و دیکتاتوری رسانهای بر جهان حکومت میکند، عبور از این دیکتاتوری نیازمند حرکت در مسیر روشنگری است. وی افزود: پلیس متولی نظم و امنیت است و متاسفانه برخی این نظم را نمیپذیرند، زیرا نظم همواره با بایدها و نبایدها همراه است. این بایدها و نبایدها و ارزشها و هنجارها باید در نظام اسلامی و جمهوری اسلامی پایدار باشد تا هرکسی هرکاری دوست داشت انجام ندهد.
سردار رادان گفت: روایت اول همراه با مرجعیت اول باید خوب شکل بگیرد و اگر مرجعیت اول نباشد روایت اولی وجود ندارد. کسی که در مقابل جامعه اسلحه بکشد تنها و کمترین جزایش این است که جنازهاش در کنار اسلحهاش خاک شود. جواب تروریست جز مرگ نیست. تبلیغات سنگین و هجمههای مختلف را فراموش نکردهایم و فتنه ۸۸ و تمرین ۶ ماهه آشوبگران هنوز فراموش نشده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|