|
ارسال به دوستان
تداوم الحاق دستاوردهای دفاعی ایران به نیروهای دریایی ارتش و سپاه؛ نیروی دریایی سپاه به موشکهای قدیر و نصیر مجهز شد
توپ پر
گروه سیاسی: موشکهای قدیر و نصیر تولیدشده در صنایع دفاعی وزارت دفاع روز گذشته تحویل نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد؛ موشکهایی که مشخصا در راستای افزایش قدرت دفاعی و تامین امنیت خلیج فارس از سوی نیروی دریایی ارتش و سپاه تولید شده و تحویل آن به سپاه، در روزهایی که آمریکاییها از اعزام نیروی نظامی به منطقه خبر میدهند، به منزله هشدار به بیگانههایی است که به دنبال ایجاد تنش در آبهای خلیج فارس هستند. البته پیش از این موشک کروز دریایی «ابومهدی» توسط وزارت دفاع در اختیار نیروی دریایی ارتش و سپاه قرار گرفته بود؛ موشکی که بیش از هزار کیلومتر برد دارد.
شروع کار این خانواده در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران با ساخت موشک نور بود. موشک نور با موتور مینیجت طلوع -۴ و برد ۱۲۰ کیلومتر تولید شد؛ موشکهایی که از پلتفرمهای وسیع ساحلی، دریایی و هوایی شامل بالگرد Mi-17 نیروی دریایی سپاه و جنگنده F4 نهاجا قابل پرتاب بودند.
برنامه وزارت دفاع برای ارتقای نور برای دستیابی به بردهای بالاتر، رو به جلو حرکت کرد تا پس از نور، به «قادر» ۲۰۰ کیلومتری رسید. طراحی قادر مشابه نور اما با قامت کشیدهتر بود. وجه تمایز قادر نسبت به نور این بود که این موشک قابلیت پرتاب توسط جنگندههای F4 فانتوم نیروی هوایی هم را هم داشت و از این بابت، دست نیروی هوایی را برای انجام ماموریتهای ضدکشتی باز میکرد. از مشخصات اعلام شده درباره موشک کروز «قادر» که با نام CM-200 شناخته شده، میتوان به برد حداقل و حداکثر ۱۵ تا ۲۰۰ کیلومتر، طول 6.8 متری و وزن ۷۴۶ کیلوگرمی اشاره کرد که ۱۶۵ کیلوگرم از آن را سرجنگی تشکیل میدهد. قادر هواپایه با عنوان CM-200A در مشخصات خود با تغییراتی همراه بود. نسخه هواپایه قادر با حداقل و حداکثر برد ۲۵ تا ۲۰۰ کیلومتر، با قطر یکسان نسبت به قادر ساحلپرتاب، با کاهش طول مواجه شده و طول آن به حدود 5.2 متر رسیده است. وزن این موشک هم با کاهش ۲۱۱ کیلوگرمی، به ۵۳۵ کیلوگرم رسیده که ۱۵۵ کیلوگرم از آن را سرجنگی تشکیل میدهد.
این روند توسعه ادامه یافت تا به موشک کروز قدیر رسید. موشک کروز قدیر مشابه برادر بزرگتر خود اما با برد افزایش یافته به ۳۰۰ کیلومتر، استفاده گستردهای در پرتابگرهای ساحلی و شناورهای رزمی نیروی دریایی ارتش دارد.
این موشک به همراه سایر اعضای خانواده، از سیستم هدایت اینرسی برای فاز ابتدایی و هدایت راداری فعال برای فاز پایانی استفاده میکند. به عبارت دیگر، یعنی بعد از کشف هدف دریایی توسط رادارهای کشف (چه توسط پرتابگرهای ساحلی، شناور و هوایی)، موقعیت هدف به موشک داده شده و موشک با سیستم هدایت داخلی یا همان اینرسی که مبنای آن شتابسنج و ژیروسکوپ به عنوان حسگرهای حرکت و چرخش است، به سمت هدف روانه میشود و پس از رسیدن به محدوده هدف و فرارسیدن زمان فعال شدن رادار موشک، موشک با استفاده از رادار روی هدف قفل کرده و در فاز پایانی هدایت آن به شکل رادار فعال انجام میشود. از مشخصات اعلامشده درباره موشک CM-300 قدیر میتوان به به برد حداقل تا حداکثر ۱۵ تا ۳۰۰ کیلومتر، قطر ۳۶۰ میلیمتری مشابه با قادر و طول حدوداً یکسان با آن و وزن ۷۷۰ کیلوگرمی اشاره کرد که ۱۶۵ کیلوگرم از آن را سرجنگی تشکیل داده است.
با توجه به ابعاد خانواده نور، ساخت نسخههای کوچکتر خانواده نور برای بهکارگیری در شناورهای موشکانداز نیروی دریایی سپاه هم انجام شد تا موشکهای کوثر یک و ۲ ساخته شد؛ موشکی که علاوه بر تفاوت در ابعاد، در پیشران هم دارای تفاوت بود و به جای استفاده از پیشران مینیجت، از موتور راکتی استفاده میکرد. موشک کروز بعدی در این کلاس، موشک کروز CM-35A نصر بود که با برد ۳۵ کیلومتری، در پلتفرمهای مختلف شامل پرتابگرهای ساحلی، شناورهای تندروی نیروی دریایی سپاه و شناورهای نیروی دریایی راهبردی ارتش و همچنین بالگردهای بل۲۰۶ نیروی دریایی سپاه و جنگنده F4 فانتوم نیروی هوایی ارتش قابل حمل و پرتاب بود. از مشخصات اعلام شده موشک کروز CM-35A میتوان به حداقل و حداکثر برد ۵ تا ۳۵ کیلومتری، قطر ۲۸۰ میلیمتری، طول 3.2 متری و وزن ۳۶۰ کیلوگرمی که ۱۳۰ کیلوگرم از آن را سرجنگی تشکیل میدهد، اشاره کرد. نسخه هواپرتاب موشک نصر با نام CM-35A با طول و قطر برابر، دارای حداقل و حداکثر برد ۵ تا ۳۵ کیلومتر است و با وزن ۳۲۱ کیلوگرمی سرجنگی ۱۳۰ کیلوگرمی را حمل میکند.
پس از ساخت نسخه هدایت فروسرخ نصر با نام «نصر بصیر»، نسخه جدیدتر این موشک با نام CM-90 نصیر ساخته شد؛ موشکی که علاوه بر کشیدهتر شدن بدنه و بزرگتر شدن ابعادش، برخلاف سایر اعضای این خانواده که دارای پیشران راکتی بودند، از پیشران توربوجت بهره میبرد. موشک نصیر با قابلیت پرتاب از روی پلتفرمهای ساحلی و دریایی، دارای حداقل و حداکثر برد ۱۰ و ۹۰ کیلومتر است و با قطر ۱۸۰ میلیمتر و طول حدود ۴ متری، با وزن ۳۵۱ کیلوگرمی میتواند سرجنگی ۱۳۰ کیلوگرمی را با سرعت حداکثر 0.8 ماخ حمل کند.
کروزهای خانواده نور در برخی زیرمجموعهها دارای پیشرانه توربوجت و راکتی سوخت جامد هستند که به طور عمده موشکهای کوتاهبرد ایران را تشکیل میدهند. استفاده از پیشران توربوجت باعث میشود تا موشک به بردهای بیشتر دسترسی داشته باشد و طبیعتاً میتواند محدوده بیشتری را برای کشف و هدف قرار دادن اهداف طی کند. موشکی با چنین ساختاری به این علت که پیشران توربوجت در زمان شلیک نمیتواند سرعت لازم برای پرتاب و جدا شدن موشک از لانچر را فراهم کند، به سرعت اولیه نیاز دارد. این نیاز با استفاده از یک بوستر سوخت جامد که موشک را به سرعت مورد نیاز برای فعالیت پیشران میرساند، برطرف و بوستر پس از انجام وظیفه، از موشک جدا میشود.
در طرف مقابل، موشکهای کروز مجهز به پیشران راکتی، نسبت به موتور توربوجت ساختار سادهتری داشته و علاوه بر مسائل هزینه تمامشده برای ساخت، مانند کروزهای توربوجت به بوستر برای پرتاب نیاز ندارند. وزن و ابعاد کمتر (که بخشی از آن با حذف بوستر موشکهای توربوجت فراهم شده) این موشکها این امکان را فراهم میکند تا علاوه بر به کارگیری در شناورهای سبک، بتوان آنها را روی پلتفرمهای هوایی شامل بالگرد و جنگندههای سبک هم حمل و پرتاب
کرد.
شاید مهمترین نکته در موشکهای کروز ایرانی فارق از مساله مقدار و نوع سرجنگی، نوع پلتفرم حملکننده، برد و نوع سیستم هدایت، سرعت آنها باشد. در حال حاضر کروزهای ایرانی در تمام انواع شامل خانواده نور با سرعت حداکثر 0.8 ماخ و خانواده سومار، هویزه و ابومهدی با حداکثر سرعت 0.78 ماخ، همگی سرعتی زیرصوت (ساب سونیک) دارند. در شرایطی که در حال حاضر طیف وسیعی از سامانههای پدافندی کوتاه و میانبرد برای مقابله با تهدیدات کروز در حال توسعه است، موشکی با سرعت ساب سونیک با احتمال هدف قرار گرفتن بالایی مواجه است.
این احتمال علاوه بر موشکهای کروز تهاجمی زمینی که برای هدف قرار دادن اهداف دشمن در خشکی استفاده میشوند و باید از مقابل طیف گستردهای از رادارهای کشف و شناسایی و سامانههای رهگیری عبور کند، برای موشکهای کروز ضدکشتی هم صادق است. در حال حاضر کشورها در شناورهای نظامی در کلاسها و ردههای وزنی مختلف تلاش دارند تا با استفاده از سیستمهای پدافندی مختلف در بردهای کوتاه تا بلند و از نوع دفاع نقطهای با نواخت تیر بالا تا سیستمهای موشکی کوتاهبرد تا بردبلند، بتوانند از شناورهای خود در مقابل تهدیدات مختلف بویژه کروزهای ضدکشتی و پهپادهای انتحاری حفاظت کنند.
در این شرایط میتوان حدس زد در صورت استفاده از موشکی با سرعت زیرصوت، درصد موفقیت موشک و احتمال رسیدن به هدف و اصابت به آن کاهش مییابد. اگر چه میتوان این درصد عدم موفقیت را با افزایش تعداد موشکهای کروز شلیک شده جبران کرد اما استفاده از موشکهای سوپرسونیک یا همان فراصوت با سرعتی ما بین یک تا ۵ ماخ (به طور دقیقتر 1.2 ماخ تا ۵ ماخ) این احتمال اصابت به هدف را افزایش و شانس سامانههای پدافندی زمین و دریاپایه را در کشف و انهدام، کاهش میدهد.
ارسال به دوستان
پلیس آلبانی کنترل مقر گروهک تروریستی منافقین در تیرانا را در دست گرفت
تحت رصد
گروه سیاسی: این روزها برای منافقین، کابوسوار سپری میشود؛ کابوسی که تمامی هم ندارد. در تازهترین مورد از نقرهداغ شدن سازمان تروریستی منافقین، خبرگزاری تسنیم گزارش داد پلیس آلبانی محدودیتهای جدیدی را برای کنترل مقر گروهک تروریستی منافقین در تیرانا، پایتخت این کشور اعمال کرده است.
بر همین اساس در پی فشار بیشتر آلبانی به منافقین مستقر در مقر اشرف 3 در تیرانا، پلیس این کشور محدودیتهای جدیدی را برای کنترل این مقر اعمال کرده که طبق آن، هیچکس بدون اجازه پلیس حق ورود به کمپ اشرف 3 و خروج از آن را ندارد.
دولت آلبانی پیش از این نیز در اقدامی، مریم رجوی سرکرده گروهک تروریستی را که پس از حمله روز 30 خرداد پلیس تیرانا به اشرف 3، به فرانسه فرار کرده بود، ممنوعالورود کرد. بنا بر اعلام منابع آگاه امنیتی، دادگاه ضدتروریسم آلبانی پس از بررسی مستندات موجود مبنی بر هدایت اقدامات تروریستی توسط منافقین در داخل ایران، حکم ممنوعیت ورود رجوی به آلبانی را صادر کرده بود. اما اقدامات آلبانی در برخورد با گروهک تروریستی منافقین که از چند سال قبل و با چراغ سبز آمریکا در این تیرانا مستقر شده بودند، از سیام خرداد سال جاری آغاز شد.
30 خرداد امسال همزمان با چهلودومین سالروز شورش مسلحانه منافقین علیه مردم ایران و انقلاب اسلامی، پلیس آلبانی با حمله به مقر گروهک منافقین در پایتخت این کشور، دهها نفر از منافقین را بازداشت کرد. در جریان این عملیات ضدتروریستی، اعضای سازمان تروریستی منافقین با یگان ضدتروریسم پلیس آلبانی درگیر شدند که طی آن یک نفر از منافقین (عبدالوهاب فرجینژاد) کشته و 36 نفر دیگر از تروریستها زخمی شدند.
وزارت کشور آلبانی بعد از این اتفاق در بیانیهای اعلام کرد عملیات پلیس این کشور مطابق قوانین و بر اساس حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم انجام شده است. در این بیانیه آمده است: «مطابق توافق میان ما و سازمان (گروهک منافقین) در سال 2014 اعضای این گروه صرفا به دلایل انساندوستانه در کشور ما پناهنده شده بودند اما با انجام اقدامات تروریستی و سایبری این توافق را نقض کردهاند». طبق بازرسیهای انجامشده توسط نیروهای امنیتی آلبانی، برخی وسایل الکترونیکی از جمله تعدادی پهپاد در مقر این گروهک ضبط شد.
چند روز بعد نیز «ادی راما» نخستوزیر این کشور در نخستین اظهاراتی که در ارتباط با اتفاقات روز 30 خرداد داشت، گفت: کشور ما به عنوان یک سنگر در جنگی استفاده میشود که جنگ ما نیست. اگر سازمان مجاهدین خلق به دنبال سوءاستفاده از خاک آلبانی برای جنگ با ایران است، باید خاک آلبانی را ترک کند.
کوچی، وزیر کشور آلبانی نیز در کنفرانسی خبری در ارتباط با اتفاقات روز 30 خرداد، با بیان اینکه افسران پلیس فقط برای اجرای دستور دادگاه برای توقیف برخی وسایل الکترونیکی غیرمتعارف به این کمپ مراجعه کرده بودند، گفت: در جریان این حادثه تعدادی از افسران پلیس در اردوگاه اشرف ۳ در نزدیکی شهر مانزه (شهری کوچک واقع در ۳۰ کیلومتری غرب تیرانا، پایتخت آلبانی) مجروح شدند. وزیر کشور آلبانی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره ماهیت تخلفات گروهک منافقین، پاسخ این پرسش را در حوزه اختیارات «دفتر ویژه مبارزه با فساد و جرائم سازمانیافته» آلبانی و دادستانی این کشور دانست و گفت: این سازمان تحقیقاتی را درباره فعالیتهای مشکوک سیاسی توسط اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) آغاز کرده است.
حمله پلیس آلبانی به مقر گروهک تروریستی منافقین سرآغازی بود بر کابوسهای دومینوواری که تا امروز نیز گریبانگیر منافقین است. چند روز پس از این حمله سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در حساب توئیتری خود اعلام کرد بخشی از هاردها و تجهیزاتی که آلبانی از منافقین ضبط کرده، در اختیار نهادهای اطلاعاتی و امنیتی قرار گرفته تا مورد بررسی قرار گیرد. در روزهای اخیر نیز دستگاه قضا با انتشار اسامی 104 نفر از اعضای رده بالا و فعال منافقین اعلام کرد که برای آنها پرونده تشکیل شده است. حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای نیز در اظهاراتی از تشکیل ستادی برای به سرانجام رساندن پرونده گروههای تروریستی ضدایرانی خبر داد که نشان از عزم جدی ایران برای برخورد با گروههای ضدایرانی به خصوص منافقین داشت. پس از اعلام دستگاه قضا مبنی بر اینکه اعضای منافقین پای میز محاکمه خواهند آمد، این هراس در میان گروههای اپوزیسیون ایجاد شده که پس از منافقین، نوبت به آنها برسد. در همین رابطه مجری شبکه ضدایرانی بیبیسی فارسی در گفتوگو با یکی از کارشناسان این شبکه در ارتباط با موضوع آغاز فرآیند محاکمه منافقین، میگوید این زنگ خطر است و پس از سازمان منافقین، نوبت ما و سایر اپوزیسیون میرسد. این شروع یک روند است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|