|
ارسال به دوستان
نمایش «تنهاتر از مسیح» در بوستان ولایت روی صحنه رفته است
از غدیر تا کربلا
گروه فرهنگ و هنر: از دوشنبه 16 مرداد، نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح» در بوستان ولایت تهران روی صحنه رفته است. این اثر هنری به کارگردانی حسن بزرا و تهیهکنندگی علی اسماعیلی به قیام عاشورا میپردازد و اتفاقات مهم دیگر را که از غدیر آغاز شده است در برمیگیرد. «تنهاتر از مسیح» محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که به همت موسسه هنری رسانهای سیمای ققنوس روی صحنه میرود.
* تنهاتر از مسیح، راه سرخ
این چهارمینبار است که نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح» اجرا میشود و تغییراتی نسبت به فصلهای قبل دارد. حسن بزرا در این باره توضیح داده است: «وقایع این نمایش میدانی از وفات پیامبر(ص) و غدیر آغاز میشود و هر آنچه زشتی و پلیدی در عالم وجود دارد، درست از نقطهای شروع میشود که مردم بعد از واقعه غدیر از راه راست منحرف میشوند. بعد از وفات پیامبر(ص) اتفاقات ناگواری را که برای 5 تن آلعبا میافتد، در این نمایش میبینیم. در واقع بعد از پیامبر(ص) ما در این نمایش شاهد واقعه آتش زدن باغ فدک و شهادت حضرت زهرا(س) و شهادت امام حسن(ع) هستیم. معتقدم برای این مسیر پایانی وجود ندارد و این راه سرخ ادامه داشته و دارد اما پایان این مسیر به ماجراهای کربلا و شهادت امام حسین(ع) و ظهور حضرت مهدی(عج) متصل میشود. در واقع با این صحنه از نمایش نشان میدهیم ما در انتظار رویش و اتفاق سبز حضور حضرت مهدی (عج) هستیم».
* تولد یک اثر
نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح» ابتدا سال 96 روی صحنه رفت که به دلیل استقبال سال بعد هم اجرا شد. در اجرای سال 97 قصه «تنهاتر از مسیح» از روز اربعین آغاز میشد و با یک فلاشبک به وقایع کربلا اشاره داشت و دوباره با یک فلاشفوروارد به روز اربعین میرسید و در نهایت اتفاقات به اسارت مردم سوریه پیوند میخورد. شیوه روایت نمایش در سال 98 تغییر کرد و داستان از حرکت کاروان سیدالشهدا(ع) از مکه و ماجرای مسلم و تنهایی و شهادت او در کوفه آغاز میشد و به صحرای کربلا و شهادت اصحاب امام حسین(ع) و حضرت علیاکبر(ع)، حضرت عباس(ع) و سیدالشهدا (ع) میرسید. ماجرای اسارت اهل حرم و حرکت به سمت شام و شهادت حضرت رقیه(س) و خطبه حضرت زینب(س)، اسارت مردم سوریه و دفاع از حرم حضرت زینب(س) و امام زمان(عج) شکل نمادین ظهور موضوعات دیگر نمایش بود. «تنهاتر از مسیح» سال قبل هم روی صحنه رفت که هر شب میزبان 4500 نفر بود و پس از پایان اجرا، رکورد 250 هزار مخاطب برای آن به ثبت رسید. سازندگان «تنهاتر از مسیح» برای اثرگذاری روایتهای کربلا از نوحههای حاج محمود کریمی استفاده کردهاند و همین غنای اثر را دوچندان کرده است. خود کریمی سال پیش گفته بود: «نمایش «تنهاتر از مسیح» کار بزرگی است و انشاءالله رونق بیشتری هم پیدا کند». زینب سلیمانی، فرزند شهید حاجقاسم سلیمانی هم «تنهاتر از مسیح» را یک روضه تمامعیار توصیف کرده و گفته بود: «آنچه در نمایش نشان داده میشود احساسی است که وارد قلب انسان میشود و با دل او صحبت میکند و به همین خاطر تاثیرگذاریاش خیلی بالاست. با دیدن نمایش برای آدم حسرت به وجود میآید که کاشکی ما هم در کنار سیدالشهدا(ع) میبودیم و این مسیر را ادامه میدادیم». انطباق روایتها با اسناد تاریخی ویژگی مثبت نمایش «تنهاتر از مسیح» است که ناصر فیض، شاعر، دربارهاش گفته: «وفادار بودن به آنچه در تاریخ نقل شده و صحت دارد، به نظرم یکی از برجستگیهای کار است. در این نمایش نقل و روایت درستی از یک تاریخ میبینیم و آن را باور میکنیم. این باورپذیری ویژگی مهم نمایش است».
* اشک و عبرت
درباره قیام عاشورا سهم تولیدات نمایشی پایین است؛ حال آنکه مواردی مثل «روز واقعه» و «مختارنامه» و حتی سریال جدید «عشق کوفی» نشان میدهد اگر کاری با کیفیت ساخته شود، هرگز رنگ کهنگی نمیگیرد. نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح» هم به رغم اجرای چند باره هر شب با استقبال بالا مواجه میشود و به گفته تهیهکننده، بلیتهای شبهای بعد هم تمام شده است. این نمایش هر آنچه را از زبان علما، ذاکران و مداحان شنیده و در کتابهای تاریخی خواندهایم به شکل تصویری ارائه کرده است. آنچه «تنهاتر از مسیح» را واجد تحسین میکند، فرم متفاوت و زبان روایی هنری آن است. سازندگان برای این منظور، استفادهای بهینهای از نور و رنگ و صدا کردهاند و اثری نو مقابل دیدگان مخاطب قرار میدهند که نتیجه آن 120 دقیقه اشک با سبک جدید روضهخوانی است. عبرتهای عاشورا هم پیام مهم نمایش است که مخاطب را بار دیگر به فکر فرو میبرد.
ارسال به دوستان
در بازدید از رسانه ملی مطرح شد
وعده رئیسجمهور برای تأمین بودجه مصوب «موسی(ع)»
رئیسجمهور با حضور در صداوسیما برای تامین بودجه مصوب سریال «موسی(ع)» در مجلس قول مساعد داد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جریان حضور خود در جامجم، از نمایشگاه دستاوردهای فنی، تولیدات عرضه شده و برنامههای در حال ساخت رسانه ملی نیز دیدن کرد.
رئیسی همراه با پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی طی بازدیدی که از نمایشگاه معاونت سیما داشتند، شاهد روند تحولات این بخش معاونت بودند.
در این بازدید محسن برمهانی، معاون سیما درباره دوره تحولی سیما، برنامههای پربیننده و شاخص این معاونت در بخشهای نمایشی و غیر نمایشی همچون «شیوه»، «موقعیت مهدی»، «حسینیه معلی»، «کلمه»، «از سرگذشت»، «بیکرانه»، «بگو بخند»، «مدرسه تلویزیونی ایران»، «پاورقی»، «ستاره ساز»، «محفل» و … به رئیسجمهور گزارش داد.
بخشی از این بازدید به میز فیلمنامه اختصاص داشت که رئیسجمهور در جریان مجموعه فیلمنامههایی که تصویب و تایید شده است، قرار گرفت که با تامین اعتبار به مرحله تولید خواهند رسید.
در این بخش رئیس قوه مجریه شاهد فیلمنامههای آثار فاخری همچون «پوریای ولی»، «خواجه نصیرالدین طوسی» و... بود.
مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم با ارائه متون فیلمنامههای سریالهای الف ویژه «سلمان» و «موسی (ع)» و کتاب فیلمنامه و پژوهش سریال «حضرت معصومه (س)» خواستار توجه دولت به این پروژههای ملی شد. در این بازدید سیدمحمود رضوی، تهیهکننده سریال «حضرت موسی(ع)» به تکنیک ساخت این سریال بزرگ و تفاوت آن با تولید سنتی اشاره کرد.
رئیسجمهور نیز با تاکید بر ضرورت ساخت این سریال و علاقهمندی خود به این اثر تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد بودجه مصوب مجلس برای این سریال را تامین کنیم. همچنین رئیسجمهور در ادامه به تماشای سکانسهایی از سریال «سلمان فارسی» و همچنین تجهیزات فنی، لباس و... به کارگردانی داوود میرباقری نشست و حسین طاهری، تهیهکننده سریال از آخرین روند تولید جزئیاتی ارائه کرد.
رئیسی وعده کرد در آینده نزدیک سری به پشت صحنه این سریال بزند. از دیگر بخشهای معاونت سیما که مورد توجه رئیسجمهور قرار گرفت، مرکز پویانمایی صبا بود.
در این بازدید قائم مقام سیما، مدیران شبکههای یک، 3، رؤسای مراکز سیمافیلم و سیمرغ و مرکز تولید و فنی سیما، مشاور اجرایی و مدیر دفتر و مدیر روابط عمومی معاونت سیما هم حضور داشتند. همچنین محمدحسین میثاقی، حامد سلطانی، محمدرضا باقری، المیرا شریفیمقدم و مجید یراقبافان هم از مجریان حاضر در این نمایشگاه بودند و با رئیسجمهور گفتوگو کردند.
ارسال به دوستان
کارگردان مجموعه آقای قاضی:
در فصل جدید به دغدغههای روز مردم توجه میکنیم
فیلمبرداری فصل دوم سریال «آقای قاضی» با عنوان جدید «آقای قاضی؛ شعبه 121» که در حال حاضر در مرحله پیشتولید و نگارش فیلمنامه است، بزودی آغاز خواهد شد. در فصل دوم سریال، بهزاد خلج کارآکتر آقای قاضی خواهد بود و در کنار او، چند بازیگر دیگر نیز به عنوان بازیگران ثابت به مجموعه اضافه خواهند شد. همچنین حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ بازیگر تئاتری جدید نیز در فصل دوم سریال معرفی میشوند.
سجاد مهرگان، کارگردان این اثر در این باره گفت: کاراکتر اصلی سریال «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» با بازی بهزاد خلج، وارد یک شعبه جدید به نام شعبه ۱۲۱ میشود. در فصل دوم سریال، فقط فضای دادگاهی را ندیدیم و به محیط دادسرا هم رفتهایم، در واقع به فضای سریالهای مرسوم تلویزیونی نزدیکتر شده است.
وی با اشاره به اینکه در داستانهای «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» به درامهای تکخطی نمیپردازیم، گفت: در فصل جدید سریال، داستانهایی متفاوت خواهیم داشت و تمرکزمان روی موضوعات پیچیدهتر در کنار مشکلات عمومی حقوقی و قضایی خواهد بود.
مهرگان عنوان کرد: در داستانها دیگر درامهای تکخطی نخواهیم داشت و علاوه بر آن، به دغدغههای روز مردم نیز توجه خواهیم کرد. مسائل و آسیبهای اجتماعی از جمله پروندههای کودک و نوجوان از دیگر پروندههای مدنظر ما خواهد بود.
کارگردان «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» همچنین بیان کرد: سریال «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» با ترکیب جدیدی از نویسندگان شامل ۱۲ نویسنده شامل نویسندگان قبلی و جدید نگارش خواهد شد و طنزنویسی را نیز مدنظر قرار دادهایم. سرپرستی نویسندگان را نیز سیدمحمد حسینی بر عهده دارد.
ارسال به دوستان
فراخوانی با هدف تولید رادیو تئاتر آغاز شد
رادیو در صحنه
مدیر کارگروه تولید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از انتشار فراخوان تولید «رادیو تئاتر» با عنوان «رادیو در صحنه» خبر داد. ایوب آقاخانی، مدیر کارگروه تولید و دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از انتشار فراخوان تولید رادیو تئاتر با عنوان «رادیو در صحنه» خبر داد.
در بخشی از متن این فراخوان که با تفاهم و توافق رسمی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با مرکز هنرهای نمایشی رادیو و شبکه رادیویی نمایش منتشر شده، آماده است:
نمایش و نمایشگری در عصر ما روزنهها و مسیرهایی متفاوت یافته و این اقتضائاتِ روزگار در عمل، جهان تئاتر و سینما را وارد فضاهایی کرده که هنوز برای قضاوت درباره عیب و حسنش زود است و آنچه بر ذمه ما است، جا نماندن و حفظ پویایی و تکاپو و فتح سنگرهای جدید در این عالَم پررقیب و پرچالش است.
امروز با یاری مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و تفاهم و توافق رسمی با مرکز هنرهای نمایشی رادیو و شبکه رادیویی نمایش، اعلام میکنیم که پس از این تلاش 18 ساله، در نهایت توفیق آن را یافتیم که در «تماشاخانه مهر» حوزه هنری میزبان استمرار حضور گروههای نمایشگری باشیم که مایلند اثری در قالب «رادیو - تئاتر» را به صورت اجرای عمومی (از یک تا 3 هفته) با قاعدههای رایج در ضوابط اجرای تئاتر به مخاطبان ارائه کنند.
لازم به ذکر است فراخوان مسابقه نمایشنامهنویسی «چهارراه تئاتر ایران» و فراخوان «رادیو در صحنه»، 2 فراخوانی است که در ماه جاری از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری منتشر شده است.
ارسال به دوستان
تلفیقی از تصویر و تعزیه در پردیس تئاتر تهران
ویژهبرنامه «شبیه نور» در حال برگزار ی است
ویژهبرنامه «شبیه نور» شامل اجرای ۲۰ مجلس تعزیه با تلفیقی از تصاویر ویدئویی با حضور تعزیهخوانهای صاحبنام از روز سهشنبه (۱۷ مرداد) در پردیس تئاتر تهران روی صحنه رفت.
ویژهبرنامه «شبیه نور» در فضای اختصاصی اجراهای محیطی پردیس تئاتر تهران به مدت ۲۰ شب از ۱۷ مرداد با ۲۰ مجلس تعزیه روی صحنه میرود. تعزیه «شبیه نور» در فضایی ویژه به کمک تصاویر ویدئویی و فضاسازیهای محیطی در شکلی متفاوت و جدید اجرا میشود.
در طول این ۲۰ شب ۲۰ مجلس شبیهخوانی اجرا میشود که عبارت است از: چهارشنبه (۲۲ محرم- ۱۸ مرداد) مجلس امام رضا(ع)، پنجشنبه (۲۳ محرم- ۱۹ مرداد) مجلس حضرت مسلم، جمعه (۲۴ محرم- ۲۰ مرداد) مجلس امام حسن(ع)، شنبه (۲۵ محرم- ۲۱ مرداد) مجلس فضل و فتاح، یکشنبه (۲۶ محرم- ۲۲ مرداد) مجلس طفلان مسلم، دوشنبه (۲۷ محرم- ۲۳ مرداد) مجلس وهب نصرانی، سهشنبه (۲۸ محرم-۲۴ مرداد) مجلس جناب حر، چهارشنبه (۲۹ محرم- ۲۵ مرداد) مجلس غلامترک، پنجشنبه (۳۰ محرم- ۲۶مرداد) مجلس حضرت قاسم، جمعه (یکم صفر- ۲۷ مرداد) مجلس طفلان زینب، شنبه (دوم صفر- ۲۸ مرداد) مجلس حضرت علیاکبر(ع)، یکشنبه (سوم صفر- ۲۹ مرداد) مجلس حضرت عباس(ع)، دوشنبه (چهارم صفر-۳۰ مرداد) مجلس متوکل عباسی، سهشنبه (پنجم صفر-۳۱ مرداد) مجلس امام حسین(ع)، چهارشنبه (۶ صفر- یکم شهریور) مجلس غارت خیمه، پنجشنبه (۷ صفر- ۲ شهریور) مجلس فاطمه صغری، جمعه (۸ صفر- ۳ شهریور) مجلس پشیمانی یزید، شنبه (۹ صفر- ۴ شهریور) مجلس بازار شام و یکشنبه (۱۰ صفر- ۵ شهریور) مجلس حضرت زهرا(س).
همچنین تعزیهخوانهای این برنامه، استاد مرتضی صفاریان (معین البکا و مخالفخوان)، استاد محمود معینی (موافقخوان)، استاد رضا حیدری (موافقخوان)، استاد محمد رضایی (موافقخوان)، استاد محمد بخشینیا (مخالفخوان)، استاد ابوالفضل کبابیان (مخالفخوان)، استاد حسن برکتی (مخالفخوان)، استاد عباس صالحی (ترومپت)، عباس حیدری (ترومپت)، محمدرضا امینی (مخالفخوان)، شکرالله جعفری (موافقخوان)، امیر صفری (موافقخوان)، مسعود حجازیمهر (مخالفخوان)، مجید ربانی (ترومپت)، حمزه کاظمی (موافقخوان)، محمدرضا حدادی (موافقخوان)، حسین عقیقی (موافقخوان) و جواد مرادی (موافقخوان) هستند.
تعزیه «شبیه نور» از روز سهشنبه (۱۷ مرداد) تا یکشنبه (پنجم شهریور) از ساعت ۲۰ در فضای اختصاصی اجراهای محیطی پردیس تئاتر تهران روی صحنه میرود.
علاقهمندان برای تماشای این تعزیه میتوانند به نشانی اتوبان امام علی(ع) جنوب، خروجی محلاتی شرق، خیابان شاهآبادی جنوبی، بعد از میدان مالک اشتر، پردیس تئاتر تهران مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری چهارمین سوگواره ریحانههای بهشتی با اجرای تئاتر «برای آزادی»
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس با همکاری هیات ریحانههای بهشتی، چهارمین سوگواره ریحانههای بهشتی به همراه اجرای تئاتر «برای آزادی» را برگزار میکند.
با هدف تعظیم شعائر حسینی و گرامیداشت حماسه جاودانه عاشورا، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس با همکاری و مشارکت هیات ریحانههای بهشتی چهارمین سوگواره «ریحانههای بهشتی» را به همراه اجرای تئاتر «برای آزادی» از تاریخ 20 لغایت 30 مردادماه از ساعت 20 تا 22 در محل مرکز همایشهای بینالمللی خلیجفارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برگزار میکند.
زینب عبدالرضا، نویسنده و مدیر تولید این سوگواره و تئاتر نمایشی گفت: حال که تهاجم فرهنگی روز به روز ابعاد تازهتری پیدا میکند و دشمن هر روز با استفاده از انواع دستاوردهای نوین مانند ماهواره و راههای ارتباطی مجازی، رمانهای منحرفکننده و... ایمان جوانان و نوجوانان را که از مهمترین سرمایههای جامعه اسلامی ما هستند، مورد هدف قرار داده است، بر آن شدیم که در راستای توصیههای مقام معظم رهبری در جهت تبیین باورها و ارزشهای اعتقادی و انقلابی که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده است، چهارمین سوگواره سراسری «هیات ریحانههای بهشتی» را در دهه سوم محرم الحرام برگزار کنیم.
وی افزود: اجرای این برنامه با دختران دهه ۸۰ و ۹۰ است که شما را به سال ۶۱ هجری قمری میبرند.
***
مارادونای فوتبال ایران در «یکی بود یکی نبود»
مجموعه مستند داستانی «یکی بود یکی نبود» امروز بخشهایی از زندگی شهید مهدی رضاییمجد را روایت میکند.
مجموعه مستند داستانی «یکی بود یکی نبود» امروز به بازگو کردن بخشهایی از زندگی شهید مهدی رضاییمجد میپردازد. رضاییمجد کاپیتان وقت تیم فوتبال جوانان کشور در سالهای ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲ بوده است. وی هم در ظاهر و هم در سبک بازی به مارادونا شبیه بود.
او 15 گل در تیم ملی جوانان زده و در تیمهای فوتبال اکباتان تهران، تهرانجوان و پرسپولیس تهران بازی کرده است. زمان زیادی از رویای حرفهای مهدی رضاییمجد و قرارداش با پرسپولیس نگذشته بود که در عملیات کربلای ۵ در شلمچه به شهادت رسید.
مجموعه مستند داستانی «یکی بود یکی نبود» تلاش میکند فرازهای مختلف زندگی این افراد را از نگاه اطرافیانشان بازتعریف کند؛ افرادی که اگر چه سالیان درازی از سفر بیبازگشت آنان گذشته اما تاثیری که از خود بر زندگی دیگران گذاشتهاند به داستان فراموشناشدنی تبدیل شده است.
«یکی بود یکی نبود» در ۲۰ قسمت به کارگردانی و تهیهکنندگی رضا مهرانفر در گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک سیما تولید شده است و شنبه تا چهارشنبه ساعت ١٧ روی آنتن این شبکه میرود.
***
دبیر پنجمین جشنواره ملی فیلم بسیج منصوب شد
با حکم جواد جمیری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور دبیر پنجمین جشنواره ملی فیلم بسیج معرفی و منصوب شد.
با حکم جواد جمیری، آرش زینال خیری مدیر فرهنگی و تهیهکننده سینما و تلویزیون به عنوان دبیر پنجمین جشنواره ملی فیلم بسیج معرفی و منصوب شد.
آرش زینالخیری، کارشناس ارشد هنرهای نمایشی، متولد ۱۳۵۹ در شهر تبریز و عضو شورای سیاستگذاری فیلم بسیج سازمان بسیج هنرمندان کشور است.
وی پیش از این به عنوان تهیهکننده، مدیر تولید و مجری طرح در چندین پروژه سینمایی، مستند و تلویزیونی از جمله فیلم سینمایی «موقعیت مهدی»، «تلسکوپ»، «دلشوره»، «تلالو»، «فانوسکهای آبادی»، «عینالیقین»، «مهتاب»، «احمد بای»، «اعتراف»، «توران»، «روز ۴۷» و سریالهای «مدینه»، «قصههای تبیان»، «آنام»، «بانوی عمارت»، «برادرجان»، «تک ضرب»، «زمین گرم» و «حکم رشد» همکاری داشته است. پنجمین جشنواره ملی فیلم بسیج با شعار «ایمان، امید، آینده» به همت انجمن سینمایی سازمان بسیج هنرمندان سال جاری برگزار خواهد شد.
***
سریال «محرمانه» از شنبه روی آنتن میرود
سریال ۲۴ قسمتی «محرمانه» در ژانر جنایی، علمی تولید مشترک صداوسیما و موسسه فرهنگی - هنری اندیشه شهید آوینی از شنبه 21 مرداد روی آنتن شبکه ۳ میرود.
«محرمانه» به تهیهکنندگی سیدرامین موسوی، کارگردانی محمود معظمی و نویسندگی مهدی حمزه در بستر داستانی، روایتی واقعی است از پیشرفتهای علمی دانشمندان کشورمان در حوزه پزشکی که توطئه مغرضانه دشمن را در بر دارد تا با ایجاد اختلال، مانع از دستیابی ایران به موفقیتی بزرگ شوند.
لاله اسکندری، علیرام نورایی، نسیم ادبی، فاطمه گودرزی، مجید مظفری، ایرج نوذری، رحیم نوروزی، رضا توکلی، رویا میرعلمی، کمند امیرسلیمانی و... همچنین جمعی از بازیگران ترکیهای، هلندی و آفریقایی در سریال «محرمانه» ایفای نقش میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|