|
کاهش 1711 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران دیروز نیز روند کاهشی داشت اما میزان آن اندک بود. شاخص کل در پایان معاملات دیروز با عقبنشینی 1711 واحدی به یک میلیون و 987 هزار و 928 واحد رسید. شاخص هموزن نیز دیروز با کاهش 2041 واحد به 691 هزار و 816 واحد رسید. ارزش روز بازار نیز به بیش از 7 میلیون و 15هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
مرکز آمار: ضریب جینی از 39.38 درصد در سال ۱۴۰۰ به 38.77 درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافت
کاهش فاصله طبقاتی با حذف ارز ترجیحی
گروه اقتصادی: طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار با قدمتی بیش از ٥٠ سال، از مهمترین طرحهای آماری مرکز آمار ایران است. هدف کلی این طرح، برآورد متوسط هزینهها و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی در سطح کشور و استانهاست. جامعه هدف این طرح شامل همه خانوارهای معمولی ساکن و گروهی در نقاط شهری یا روستایی است. این خانوارهای نمونه از 387 شهرستان در مناطق شهری و 395 شهرستان در مناطق روستایی کل کشور انتخاب شدهاند.
گزارش جدید مرکز آمار از کاهش ضریب جینی و کاهش شکاف طبقاتی در دومین سال فعالیت دولت سیزدهم و همچنین رشد چشمگیر سهم یارانه از درآمد خانوار شهری و روستایی حکایت دارد که به وضوح اثر سیاست دولت در جایگزین شدن یارانه نقدی به جای یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، سال ۱۴۰۱ متوسط درآمد سالانه خانوار شهری ۱۶۶ میلیون و ۹۶۴ هزار تومان و خانوار روستایی ۹۸ میلیون و ۶۳۸ هزار تومان بود که به ترتیب نسبت به سال قبل از آن 48.5 و 54.8 درصد افزایش داشته است.
همچنین هزینه خالص خانوار شهری سال گذشته معادل ۱۳۷ میلیون و ۱۴۶ هزار تومان برآورد شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل 48.3 درصد افزایش داشته است. هزینه خالص خانوار روستایی نیز سال گذشته ۷۸ میلیون و ۸۵۹ هزار تومان برآورد شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد 51.9 درصدی را نشان میدهد.
* توزیع درآمد عادلانه شد
یکی از مهمترین بخشهای گزارش مرکز آمار، ضریب جینی است. این شاخص بیانگر وضعیت توزیع درآمد است و عدد آن بین صفر و یک (صفر تا ۱۰۰ درصد) است. هر چه عدد این شاخص به صفر نزدیکتر باشد، نشاندهنده توزیع یکسان درآمد میان خانوارهای کشور و هرچه این عدد به یک (۱۰۰ درصد) نزدیکتر باشد، نشاندهنده شکاف طبقاتی بیشتر است.
گزارش مرکز آمار نشان میدهد سال گذشته ضریب جینی از 39.38 درصد سال ۱۴۰۰ به 38.77 درصد کاهش یافته که به معنای عادلانهتر شدن توزیع درآمد در کشور است.
* عامل افزایش قدرت خرید چه بود؟
بررسی جزئیات گزارش مرکز آمار نشان میدهد علت کاهش ضریب جینی و همچنین رشد بیشتر درآمدها نسبت به هزینه خانوار، رشد چشمگیر یارانه در سال گذشته بوده است.
دولت سیزدهم بهار سال گذشته یارانه نقدی را جایگزین ارز ۴۲۰۰ تومانی کرد. یکی از مهمترین دلایلی که مسؤولان دولت برای این کار اعلام کردند، ناعادلانه بودن بهرهمندی دهکهای مختلف از یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی بود. پیش از این خانوارهای پردرآمد بهرهمندی بیشتری از یارانه ارزی داشتند، چرا که نسبت به خانوارهای دهکهای پایین و کمدرآمد، مصرف به مراتب بیشتری از کالاهای مشمول یارانه ۴۲۰۰ تومانی داشتند. در چنین شرایطی دولت سیزدهم تصمیم گرفت یارانه را به جای آنکه به کالاها اختصاص دهد، مستقیما به خانوار بپردازد تا بهرهمندی خانوارها از یارانه، عادلانهتر شود.
گزارش مرکز آمار نشان میدهد سیاست دولت در این موضوع، اثربخش بوده به طوری که سهم یارانه از درآمد خانوار شهری در سال ۱۴۰۱ به 2.46 درصد افزایش یافته، در حالی که سال ۱۴۰۰ تنها 1.12 درصد بود. همچنین سهم یارانه از کل درآمد خانوار روستایی در سال ۱۴۰۱ معادل 5.3 درصد بوده، در حالی که سال ۱۴۰۰ تنها 2.38 درصد بوده است.
این ارقام نشان میدهد سیاست حمایتی دولت در سال گذشته باعث شده سهم یارانه از کل درآمد خانوار شهری و روستایی بیش از ۲ برابر شود.
ارسال به دوستان
آغاز ابرپروژه انتقال آب دریای عمان به نواحی جنوب شرق کشور
کام سیستان و بلوچستان شیرین میشود
وزیر صمت: شیرینسازی و نمکزدایی آب دریای عمان و انتقال آن به استانهای جنوب شرق پیشرفت ۱۲ درصدی داشته و ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به آن تخصیص یافته است
عملیات اجرایی طرح نمکزدایی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای جنوبشرق کشور از سمت زاهدان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد. عباس علیآبادی در راستای آغاز عملیات اجرایی لولهگذاری از چابهار به زاهدان جهت تکمیل طرح انتقال آب دریای عمان به شمال استان توسط شرکت اینواسکو (سرمایهگذار بخش خصوصی) به این استان سفر کرد. هدف از این سفر دستیابی به منابع آبی پایدار در شرق کشور و ایجاد زیرساختهای آبی به عنوان پیشنیاز توسعه، تامین نیاز آبی صنایع و معادن، در استانهای شرقی کشور بویژه صنایع بزرگمقیاس چون سنگان خواف، فراهم کردن زمینه رشد صنایع معدنی و توسعه پتروشیمیها پالایشگاهها و سایر صنایع در منطقه، اشتغالزایی، محرومیتزدایی و تثبیت جمعیت ساکن در منطقه شرق کشور و جلوگیری از مهاجرت و تامین کمبود آب آشامیدنی شهرها و روستاهای واقع در مسیر و کمک به بهبود وضعیت آبهای زیرزمینی است. گفته میشود توسعه اقتصادی سواحل مکران بهعنوان گنج پنهان «به تعبیر مقام معظم رهبری» و توسعه متوازن ثروت در کشور، همچنین تداوم امنیت پایدار در مرزهای شرق کشور و جلوگیری از مهاجرت و حاشیهنشینی در مراکز استانها و افزایش قدرت مذاکره بهمنظور دستیابی به حقابههای مرزی با کشورهای همسایه از دیگر اهداف سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به زاهدان است.
* پیشرفت ۱۲ درصدی پروژه شیرینسازی آب دریای عمان
با سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت، بازدید از پروژههای فوقاستراتژیک انجام شد و در این بازدیدها، اطلاعات دقیقتری از سوی این مقام مسؤول در اختیار قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره پیشرفت پروژه شیرینسازی آب دریای عمان گفت: پروژه شیرینسازی و نمکزدایی آب دریای عمان و انتقال آن به تمام شهرهای سیستانوبلوچستان و استانهای شرقی کشور، پیشرفت ۱۲درصدی داشته و با اعتبار ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی که برای آن تخصیص یافته، باعث خوشحالی است که بزودی کام مردم این دیار شیرین شود. عباس علیآبادی اظهار داشت: برای بازدید پروژه فوق استراتژیک انتقال آب دریای عمان به شهرها و استانهای شرقی کشور برنامههای فشردهای داشتیم و این آب شیرین و به تمام روستاها و شهرهای استان سیستانوبلوچستان منتقل میشود. وی گفت: انتقال آب به شهرها و روستاها موجب توسعه اشتغال و تولید میشود و میتواند رونق خوبی به دنبال داشته باشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه لولهگذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستانوبلوچستان در مسیری قرار گرفته است که از مناطق تجمع جمعیت عبور کند تا نیاز آب استان تأمین شود، اظهار کرد: از قشرهای مختلف مردم و مسؤولان درخواست همکاری و همراهی داریم تا پروژه بهموقع اجرا شود.
وی با اشاره به آغاز طرح انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور از سمت زاهدان و پیشرفت ۱۲درصدی پروژه طی یک سال و نیم خاطرنشان کرد: ابتدا مشکل آب شهر چابهار که سالهاست آب آن جیرهبندی شده است، رفع و از آب شبانهروزی بهرهمند میشود و در ادامه انتقال آب به دیگر شهرها و روستاها انجام خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: لولهگذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستانوبلوچستان در مسیری قرار گرفته است که از مناطق تجمع جمعیت عبور کند تا نیاز آب استان تأمین شود و هدف ما سرعتبخشیدن به این پروژه است. علی آبادی افزود: این پروژه بسیار بزرگ و مهم است و هدف ما اتمام آن تا پایان سال آینده خواهد بود که این امر نیازمند یک همکاری ویژه برای انجام آن است. وی با تاکید بر اینکه توسعه صنعتی در سیستانوبلوچستان اولویت دولت است، اظهار داشت: برای تحقق این امر همه دستگاههای صنعتی بسیج شدهاند و سرمایهگذاری گستردهای برای این پروژه تخصیص یافته است. برای سرعت بخشیدن به روند انجام کار لولهگذاری از زاهدان به چابهار چند پیمانکار به کار گرفته شده تا با سرعت بیشتری این پروژه به اتمام برسد. علیآبادی با ابراز امیدواری به اینکه تا سال آینده بسیاری از مشکلات بیآبی برطرف شود، تصریح کرد: چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی کشور است و باید ابتدا آب آن تامین شود تا مردم دغدغهای نداشته باشند.
* محرومیتزدایی در راه است
وزیر صمت با اشاره به این ابرپروژه مهم ملی بیان کرد: پروژه فوق استراتژیک تامین آب استانهای جنوب و نواحی جنوب شرق بسیار مهم است. این پروژهها تاکنون پیشرفت نسبتا خوبی داشته اما باید چند برابر شود تا در زمانبندی تعریف شده مطابق وعده رئیسجمهور آب را به این مناطق برسانیم.
عباس علیآبادی با تاکید بر توسعه مناطق محروم از آب و برق اظهار کرد: حیاتیترین عنصری که میتواند باعث توسعه مناطق شود آب و برق است. این پروژه یک طرح جامع ملی است که از دریای عمان آب را دریافت میکند و در همین جا شیرینسازی انجام شده و در مسیر خودش تمام شهرها، روستاها و صنایع منطقه را تامین خواهد کرد. همچنین این موضوع میتواند موجبات اشتغال و رفاه اجتماعی مردم منطقه را فراهم کند.
این مقام مسؤول درباره روند این پروژه ملی تصریح کرد: در حال حاضر این پروژه حدود 12 درصد پیشرفت داشته اما زیرساختهای اصلی آن انجام شده است. نکته حائز اهمیت این پروژه همکاری و مساعدت همه مردم، نهادهای ملی و استانی است. این ابرپروژه سعی دارد با کمک وزارت نیرو، نمادی از توسعه ملی را در این منطقه رقم بزند.
ارسال به دوستان
مهرداد بذرپاش: زمین در اختیار انبوهسازان برای تولید مسکن در نهضت ملی قرار میگیرد
انبوهسازان مأمور ساخت میلیون مسکن
سیاست وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن حذف قیمت زمین از ساخت و افزایش تسهیلات است
ساخت و تامین مسکن بر اساس نیاز بازار همواره از دغدغههای وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم بوده است. بر همین اساس، این وزارتخانه سعی کرده با ارائه هر نوع تسهیلاتی، مسیر ساخت مسکن را هموار کند.
در همین راستا وزیر راه و شهرسازی در نشست هماندیشی اعضای کانون انبوهسازان که با حضور دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی، معاونان وزیر راه و شهرسازی در بخش مسکن، بازآفرینی شهری و سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد، از تسهیلگری دولت در واگذاری زمین به انبوهسازان برای ساخت مسکن خبر داد و گفت: در شهرکها و شهرهای جدید، واحدهای مسکونی با مشارکت انبوهسازان احداث میشود.
مهرداد بذرپاش با تاکید بر اینکه نهضت ملی مسکن یکی از اولویتهای اصلی وزارتخانه است، گفت: در بخش تولید مسکن برای تسریع و تسهیل در ساختوساز نیازمند مشارکت بیشتر بخش خصوصی و انبوهسازان هستیم که برنامهریزی شده با روشهایی مناسب حضور بخش خصوصی در تولید مسکن در کنار دولت تقویت شود. بذرپاش با اشاره به اینکه سیاست دولت قبل در بخش مسکن مبتنی بر ساخت و تولید مسکن نبود، افزود: تولید مسکن قانون مجلس است و با شروع کار دولت به عنوان یکی از سیاستهای اصلی دولت، در نظر گرفته شد و همزمان برنامهریزی برای تامین و تخصیص زمین و دیگر مواردی که مرتبط با ساخت مسکن است، آغاز شد. وی یکی دیگر از اقدامات وزارت راه و شهرسازی را در کنار اجرای قانون جهش تولید مسکن و ساخت مسکن برای متقاضیان واقعی آن، ساماندهی بازار اجاره مسکن عنوان کرد و توضیح داد: لایحه ساماندهی بازار اجاره با تلاشهای 6-5 ماهه، مراحل تصویب خود را میگذراند که در صورت تصویب میتواند به بازار اجاره و ساماندهی آن کمک قابل توجهی داشته باشد.
بذرپاش گفت: ساخت مسکن نیاز سالانه کشور است و چنانچه بخواهیم تقاضای مسکن را پاسخ دهیم و رشد اقتصادی مسکن و تولید ناخالص داخلی را افزایش دهیم، نیازمند مشارکت بیشتر بخش خصوصی و مشارکت مردمی در رونقدهی به بازار تولید مسکن هستیم.
* حذف قیمت زمین برای متقاضیان مسکن نهضت ملی
یکی از کارهایی که دولت میتواند در راستای ساخت مسکن انجام دهد، حذف قیمت زمین از مسکن است. در واقع یکی از عواملی که میتواند قیمت تمام شده مسکن را برای خریداران و متقاضیان افزایش دهد، قیمت خود زمین است. با حذف این موضوع از قیمت مسکن، بخش قابل توجهی از قیمت حذف شده و در واقع توسط دولت پرداخت خواهد شد. بر همین اساس، وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با نگاه به توسعه اقتصادی میتوان یکی از اهرمهای وزارت راه و شهرسازی و اولویتهای این وزارتخانه را تولید مسکن دانست. بذرپاش ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی برای تولید مسکن تلاش کرد تا با ابزارهای قانونی و وضع مقررات لازم در همکاری با مجلس و سایر ارکان دولت تولید مسکن را رونق بدهد. استراتژی وزارتخانه در بخش مسکن تامین زمین و حذف قیمت زمین از ساخت مسکن و افزایش تسهیلات مسکن بود.
* کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی از ۲۳ به ۱۸ درصد
دادن تسهیلات برای خرید مسکن، یکی از راهکارهایی بود که در دولتهای گذشته در دستور کار بود. دولت سیزدهم اما سعی کرد با تغییر سازوکارها و افزایش این تسهیلات بانکی و در پی آن، کاهش نرخ سود این تسهیلات از 23 به 18 درصد، مراتب خرید مسکن را برای متقاضیان فراهم آورد. وزیر راه و شهرسازی در همین راستا توضیح داد: تشکیل جلسات منظم شورای عالی مسکن و حضور رئیسجمهور و سایر دستگاهها و وزارتخانههای مرتبط امکانی را فراهم کرده است تا تولید مسکن در همراهی با سایر ارکان دولت تقویت شود. وی رایزنی برای کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی مسکن از ۲۳ به ۱۸ درصد را بخش دیگری از این تلاشها عنوان کرد و گفت: افزایش میزان تسهیلات ودیعه مسکن و رشد ۳۵ درصدی تسهیلات صنعتیسازی بخشی از تلاشهای مجموعه دولت برای رونقبخشی به تولید مسکن بوده است. همچنین بذرپاش با اشاره به اینکه هم اکنون الحاق زمین در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت بر عهده شورای مسکن استان است، از برنامهریزی برای دادن اختیارات به استانها برای الحاق زمین به محدوده شهرها برای شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت خبر داد.
* از تجربه مسکن مهر در نهضت ملی مسکن بهره میبریم
مسکن مهر یکی از پروژههایی بود که توانست بسیاری از مردم را صاحب مسکن کند؛ پروژهای که با هدف تامین مسکن با قیمت مناسب روی کار آمد اما طی تغییر رویکردهایی از جانب دولت پیشین فراموش شد. با سکانداری دولت سیزدهم اما طرح جدیدی با عنوان نهضت ملی مسکن روی کار آمد که مبتنی بر تجربیات مسکن مهر است. عضو کابینه دولت سیزدهم بر اهمیت مکانیابی مناسب برای احداث مسکن تاکید کرد و افزود: همانگونه که تولید مسکن حائز اهمیت است، اینکه کجا و با چه کیفیت بسازیم نیز برای ما در اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز حائز اهمیت است. بنابراین تلاش خواهیم کرد از تجربیات مسکن مهر در تولید مسکن بهره لازم را ببریم. وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن از سختترین و پیچیدهترین موضوعات کشور است که در آن مشارکت مردم دارای اهمیت است. هم اکنون تامین آورده توسط متقاضیان مسکن یکی از مشکلات پیشرو است که تلاش خواهیم کرد مشارکت مردم را در این باره تقویت کنیم.
بذرپاش تعدد مراکز تصمیمگیری در تولید مسکن را بخش دیگری از مشکلات عنوان کرد و از انبوهسازان خواست بخشی از بار تولید مسکن را بر عهده بگیرند و در این میان نفع مردم را در نظر داشته باشند.
* بیش از یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی در حال ساخت است
وزارت راه و شهرسازی توانست با پیگیری طرح نهضت ملی مسکن، اهتمام خود مبنی بر ساخت مسکن را نشان دهد. همچنین دولت توانست با اجرای این طرح ملی، بیش از پیش مسکن ساخته و در اختیار متقاضیان قرار دهد. بذرپاش درباره میزان پیشرفت این طرح توضیح داد: هم اینک بیش از یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی در حال ساخت است که در مراحل مختلف قرار دارد. بنابراین در کنار برنامهریزی و سیاستگذاری، کار ساخت و نظارت بر ساختوساز نیز دنبال شده و دولت در این بخش تمام اهتمام خویش را به کار بسته است.
وی همچنین از موافقت خود برای تشکیل کارگروه تولید مسکن با انبوهسازان خبر داد و افزود: در برنامه است تا زمین در اختیار انبوهسازان برای تولید مسکن قرار بگیرد و انبوهسازان بخشی از تولید مسکن را برای نهضت ملی عهدهدار شوند.
بذرپاش با اشاره به اینکه تولید یک میلیون واحد مسکونی در مشارکت بخش خصوصی و انبوهسازان انتظاری است که دولت و وزارت راه و شهرسازی از بخش خصوصی دارد، گفت: در برنامه است تا تولید مسکن در شهرکها و شهرهای جدید در مشارکت با انبوهسازان باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
نصب ۵۰ هزار کنتور هوشمند در سطح استان تهران
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران گفت: درگذشته بیشتر سیم مسی به سرقت میرفت اما این روزها سایر تجهیزات نیز به سرقت میرود و میزان سرقت آنها در استان بسیار بالاست. قاسم شهابی میزان برق غیرمجاز استان تهران را بین ۵۰ تا ۶۰ هزار مشترک اعلام کرد. وی ادامه داد: سرقت تجهیزات برقی بیشتر در مرتضیگرد، دماوند، فرونآباد و چند منطقه دیگر انجام میشود. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران با بیان اینکه مقرر شده امسال به مشترکان غیرمجاز، برق موقت داده شود، خاطرنشان کرد: در شهرهای استان تهران افزون بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک برق داریم که از این تعداد ۲ میلیون مشترک در بخش خانگی، ۵۰ هزار مشترک در بخش صنعتی و بقیه در بخش کشاورزی، اداری و تجاری هستند. به گفته شهابی طبق برنامه کلان مدیریت مصرف برق در سال ۱۴۰۲، مهمترین اولویت همه شرکتهای توزیع برق استانی جلوگیری از خاموشی برق خانههاست. به همین منظور در یک اقدام منسجم مقرر شده است همه ادارات در ساعتهای اداری نسبت به پارسال ۳۰ درصد و در ساعت غیراداری ۶۰ درصد مصرف برق خود را نسبت به پارسال کاهش دهند. همچنین از واحدهای تجاری درخواست شده از کاربرد لامپهای روشنایی مدادی و پرمصرف جدا خودداری کنند. وی افزود: در همین حال، همه چاههای کشاورزی استان تهران به ۲ گروه تقسیم شدهاند که گروه نخست، هر روز از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۶ بعدازظهر و گروه دوم، هر روز از ساعت یک بعدازظهر تا ۱۸ خاموش خواهند شد. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران اضافه کرد: در بخش صنعتی نیز از واحدهای تولیدی درخواست شده تا یک روز در هفته مصرف برق خود را مدیریت و فعالیت تولیدی خود را بهروز دیگر منتقل کنند. شهابی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۵۰ هزار کنتور هوشمند در سطح استان نصب شده و هماینک با استفاده از این کنتورها، مصرف برق ۱۰۰ واحد صنعتی، ۱۰۰ درصد چاههای کشاورزی و ۹۰ درصد واحدهای اداری استان تهران رویتپذیر و قابل کنترل شده است. وی گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده، در سال جاری ۱۰۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند در استان نصب میشود و پایش مصرف برق را سادهتر خواهیم کرد. از این تعداد تاکنون ۵۰ هزار کنتور در بخش خانگی و ۱۷ هزار کنتور در بخش صنعتی نصب شده است.
***
هیچگونه بحثی درباره افزایش قیمت بنزین نیست
وزیر نفت با اعلام اینکه بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر ذخایر بنزین داریم، گفت: هیچگونه بحث افزایش قیمت بنزین نداریم و تامین سوخت در همه جایگاههای کشور فعال است. جواد اوجی با تکذیب شایعات کمبود یا افزایش قیمت بنزین، اظهار کرد: ذخایر بنزین بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است و همانطور که مصرف افزایش پیدا کرده، همه پالایشگاههای ما نیز تولید را افزایش دادهاند. وی با بیان اینکه هیچ گونه بحث افزایش قیمت بنزین نداریم و تامین سوخت در همه جایگاههای کشور فعال است، افزود: راهکارهای خوبی از جمله اصلاح فرآیندهای فرآورشی در پالایشگاهها شکل گرفته است و خوشبختانه پالایشگاهها با حداکثر ظرفیت در حال تولید هستند و تأمین سوخت به وفور انجام میشود. اوجی گفت: هر کس که صاحب خودرو است میتواند ماهانه از ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای به قیمت ۱۵۰۰ تومان و ۱۵۰ لیتر بنزین با قیمت ۳ هزار تومان استفاده کند که یعنی نزدیک به ۲۱۰ لیتر سهمیه هر خودرو است و برای مازاد آن مقدار هم میتوانند از کارت جایگاه استفاده کنند. وی با اشاره به سفرهای تابستانی، اظهار کرد: بیشتر مسافرتها در این فصل اتفاق میافتد و مصرف بنزین افزایش یافته است که در مقایسه با سال گذشته ۱۳ میلیون لیتر افزایش مصرف بنزین داریم. اوجی درباره صاحبان خودروهای صفر کیلومتر هم که کارت سوخت دریافت نکردهاند، گفت: قبلا ۶ ماه طول میکشید تا صاحبان خودروهای صفرکیلومتر، کارت سوخت دریافت کنند اما با برنامهریزیهای انجام شده در شرکت پالایش و پخش فرآوردهای نفتی این موضوع در کمتر از یک ماه بعد از اعلام درخواست بررسی و کارت سوخت صادر میشود. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز با تاکید بر اینکه هرگونه شایعه درباره کمبود یا افزایش قیمت بنزین صحت ندارد، اعلام کرد: در پی افزایش تقاضای مصرف بنزین به دنبال افزایش سفرهای تابستانی، فرآیند تامین سوخت برخی جایگاهها با تاخیر مواجه شده است. در تلاشیم تامین سوخت این جایگاهها ادامه یابد.
***
پرداخت ۱۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه برای خرید گندم
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: ۱۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه برای خرید ۹ میلیون تن گندم پرداخت میشود. حیدرعلی نصر با تأکید بر اینکه ۱۳۵ استاندارد ملی در ارتباط با گندم، آرد و نان وجود دارد و موضوع نان به عنوان پرمصرفترین ماده غذایی و منبع اصلی تغذیه مردم کشورمان از لحاظ ساختاری باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، افزود: با توجه به بالا رفتن قیمت مواد مختلف غذایی، مصرف آرد کشور یک درصد افزایش یافته است. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، استفاده از نان کامل و تأثیر آن بر بهبود کیفیت تغذیه مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: حفظ دستوری قیمت نان با توجه به خروج نیروهای کیفی از صنعت نان و نانوایان ماهر از نانواییها، به مرور زمان نهتنها به این صنعت که به خود مردم لطمه میزند. عضو هیاتمدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اینکه در مدارس معتبر اقتصادی دنیا، فرآیند حساس کار تبدیل گندم به نان به عنوان یک مدل پیچیده اقتصادی تدریس میشود، خاطرنشان کرد: برای خرید ۹ میلیون تن گندم خریداری شده از کشاورزان عزیز، ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پرداخت میشود در صورتی که سقف درآمدی که از این میزان گندم دریافت میشود، حداکثر ۷ هزار میلیارد تومان است و به عبارتی، مابهالتفاوت ۱۲۸ هزار میلیارد تومانی آن در قالب یارانه دولت به مردم پرداخت میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|