|
ارسال به دوستان
اخبار
جشن بیعت در سالروز آغاز امامت امام زمان (عج)
جشن بیعت در سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) در پایتخت و سراسر کشور برگزار میشود. جشن بیعت در سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) در میدان آیینی امام حسین (ع) همزمان با سراسر کشور برگزار میشود.
این مراسم امروز دوشنبه سوم مهر از ساعت ۱۶ در میدان آیینی تهران برگزار میشود و مهدی رسولی و حسین طاهری در این مراسم به مدیحهسرایی خواهند پرداخت. همچنین این مراسم روز دوشنبه در سایر شهرهای کشور از جمله شهرری، مشهد، بیرجند، بوشهر، اردبیل، اصفهان، یزد و گرگان برگزار میشود.
***
رقابت فیلمسازانی از ۴۰ کشور در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان
دبیر سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان آمار تفکیکی ۵۵۹ اثر رسیده به 2 بخش ملی و بینالملل این دوره از جشنواره را اعلام کرد.
مجید زینالعابدین با اشاره به استقبال از سی و پنجمین دوره از این جشنواره عنوان کرد: بر اساس آثار ثبتنامی در دبیرخانه، ۱۱۸ پویانمایی، ۱۸۹ فیلم کوتاه داستانی، ۳۵ فیلم بلند تلویزیونی و ویدئویی و ۱۷ فیلم بلند سینمایی متقاضی شرکت در بخش ملی جشنواره شدهاند که جمع آثار ثبتنام شده در بخش ملی به ۳۵۹ اثر رسید.
وی همچنین عنوان کرد: در بخش بینالملل این دوره جشنواره هم ۲۰۰ فیلم کوتاه، پویانمایی و بلند سینمایی از ۴۰ کشور از جمله آرژانتین، آلمان، آمریکا، ارمنستان، اسپانیا، اسلواکی، امارات، اندونزی، ایران، ایتالیا، ایرلند، برزیل، بلژیک، بلغارستان، پرو، ترکیه، چک، چین، دانمارک، روسیه، رومانی، ژاپن، سوریه، سوئد، سوییس، صربستان، عراق، فرانسه، قزاقستان، کانادا، کرهجنوبی، کرواسی، گرجستان، لهستان، مراکش، مصر، مغولستان، مکزیک، نروژ، هلند، هندوستان و... برای شرکت در این رویداد ثبتنام کردهاند. به گفته دبیر جشنواره سیوپنجم، با پایان مهلت فراخوان و ثبتنام، کار انتخاب آثار شروع شده و اسامی نهایی فیلمهای پذیرفته شده در این دوره جشنواره هفته آینده اعلام خواهد شد. سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان با دبیری مجید زینالعابدین و با همکاری سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان از پانزدهم تا بیستم مهر سال جاری (۷ تا ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳) در اصفهان برگزار میشود.
***
مهلت ارسال اثر به چهلویکمین جایزه کتاب سال تمدید شد
دبیرخانه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد مهلت ارسال اثر به چهلویکمین دوره این رویداد تا شنبه ۱۵ مهر تمدید شد.
دبیرخانه چهلویکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با تمدید مهلت ارسال اثر به این دوره از جایزه، از ناشران، پژوهشگران، محققان، مؤلفان، مترجمان و مصححان دعوت کرد با ثبتنام در تارنمای اینترنتی ketabsal.ketab.ir، کتاب یا کتابهای پیشنهادی خود را تا شنبه ۱۵ مهر به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند. چهلویکمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتابهای برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص، بهمنماه برگزار میشود.
بر اساس این فراخوان، کتابهای ارسالی باید دارای برگه اعلام وصول بوده و برای نخستین بار سال ۱۴۰۱ منتشر شده باشند. همچنین کتابهای ارسالی نباید درسی و عکسبرداری شده باشند. لازم به ذکر است، کتابهای داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، پژوهش و نقد ادبی (تألیف)، مستندنگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان به دلیل همپوشانی با «جایزه جلال آل احمد» و «جشنواره بینالمللی شعر فجر» در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمیشوند. براساس این فراخوان، فقط کتابهایی در جایزه کتاب سال داوری و ارزیابی میشوند که پدیدآورنده یا ناشر، کاربرگ ثبتنام را در تارنمای این جایزه تکمیل کرده و به همراه 2 نسخه از کتاب به دبیرخانه ارسال کند.
متقاضیان میتوانند تا شنبه ۱۵ مهر آثار خود را به نشانی تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجهنصیر، شماره ۲، طبقه اول، دبیرخانه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران (کدپستی ۱۳۱۵۷۵۳۷۱۵) ارسال کنند.
ارسال به دوستان
نخستین کنگره ملی نوحه و نغمههای عاشورایی در پایتخت برگزار شد
مانایی نوحههای آسمانی
گروه فرهنگ و هنر: مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی نوحه و نغمههای عاشورایی عصر دیروز با حضور حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در برج میلاد برگزار شد.
* ارسال ۱۱۰۰ اثر به نخستین کنگره نوحه
دبیر نخستین کنگره ملی نوحه در ابتدای این نشست اظهار داشت: کنگره ملی نوحه برگزار شد تا بفهمیم این همه نوحهسرا وجود دارد که به فکر کودک و نوجوان هستند. دور هم جمع شدیم تا از ناگفتهها بگوییم. چقدر کربلا هنوز حرف ناگفته دارد.
مهدی زنگنه با بیان اینکه ۱۹۷ نوحهسرا بیش از ۱۱۰۰ اثر برای ما ارسال کردند، گفت: ذاکر، شاعر، عالم و استاد دانشگاه با سلایق مختلف را در هیأت داوران جمع کردیم و برایمان فرق نداشت که نوحه را کدام مداح خوانده است.
زنگنه با اشاره به اینکه نوحه در قرن اخیر از حیث غنای ادبی شگفتآور بوده است، برای همین پویش با «کدام نوحه زندگی کردی» را برگزار کردیم، گفت: رقابتی در این زمینه نبود بلکه در این پویش تلاش کردیم مروری بر نوحههای شنیده شده ایرانیان کنیم. قطعاً کار ما خطا نداشته است و از همین امروز پذیرای نظرات همه هستیم.
در بخش دیگر این مراسم حجتالاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی اظهار داشت: نوحه معنویترین و فراگیرترین بخش هیأت است. نوحه ماناترین بخش هیأت شده زیرا رنگ بقا یافته است. نوحه اگر وجه آسمانی نداشته باشد، ماندنی نمیشود. وی ادامه داد: نوحههای «مکن ای صبح طلوع» و «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است» ماندگار شدند زیرا آسمانی بودند. باباخانی گفت: سازمان هیأت ایجاد شده است تا فعالان عرصه هیأت با فراغ بیشتری خدمات خود را ارائه کنند. کار ما فراتسهیلگری است. به تمام کنشگران این عرصه میگوییم با وجود بضاعت کمی که داریم اما تلاش میکنیم تا کارهای آنان بیش از گذشته اثرگذار باشد.
* لزوم ورود دانشگاهیان و پژوهشگران به بررسی علمی نوحه و هیأت
میثم مطیعی، داور بخش پایاننامه و پژوهش کنگره ملی نوحه اظهار داشت: سابقه رثا و سوگ به اندازه تاریخ بشر است. در ادیان مختلف داشتیم و اسلام هم گریه پیامبر برای مادرشان و عموی خود حضرت حمزه را دارد. در صدر اسلام افرادی را داشتیم که شعر میسرودند. به طور مثال شخصی به نام صعصعه سوهان را داشتیم که شعر میسرود.
وی افزود: ما قبل از ورود اسلام به ایران، سوگ سیاوشان را داریم. صنف مویهگران را داشتیم که مانند همین نوحهسرایان بودند. بعد از ورود اسلام مجالس عزاداری برای اهلبیت را داریم. با روی کار آمدن آلبویه مجالس نوحهخوانی و تعزیه ایجاد شد.
مطیعی گفت: فعالیت شاعران در عرصه دینی را داریم که کسایی مرزی نخستین شاعر آیینی است. یغما جندقی که در ۱۲۷۶ درگذشت مبدع نوحهسرایی نوین است.
استاد دانشگاه گفت: امروز در بین هیأتها مسائل جدید و سوالاتی داریم که در مجالس علمی باید دربارهاش صحبت شود. نوحه به یک پشتوانه علمی، مهارتی و هنری تکیه دارد و از پژوهشگران دعوت میکنم در دورههای بعدی آثار خود را ارسال کنند. وی تصریح کرد: نظام مسائل هیأت و نوحهسرایی باید استخراج شود. بیشتر آثار ارسالی به کنگره مرتبط با نوحه نبود و برخی از آنها ساختار پژوهشی نداشت. برای سال بعد محور و موضوعات پژوهشی اعلام خواهیم کرد. رهبر انقلاب در دیدار مداحان فرمودند اساتید دانشگاه باید بیایند و نوحه و مداحی را بررسی کنند.
مطیعی گفت: هدف کنگره، طراحان و مسؤولان آن رقابت نازل و دور از شأن هیأت نبوده است و برای تشدید بیشتر دیده شدن شکل نگرفته است.
همچنین حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از مراسم اظهار داشت: حکایت فقط واگویه هنری و حماسی دلدادگی و دلبستگی ما نیست، فقط آیین و مناسک و رسومی که ارزنده و زیقیمت است، نیست بلکه ماجرا از حقیقت عالم نشأت میگیرد.
وی افزود: تجلیهایی مانند نوحه پیوند ما را با این ماجرا که منبع نور است، فراهم میکند. دست کم گرفتن نوحه در این مکتب و آیین خطاست.
قمی با بیان اینکه نیاز است ابعاد علمی این کنگرهها بیش از پیش جدی گرفته شود، تصریح کرد: بابت کوتاهیهای انجام شد عذرخواهی میکنم و دست کسانی را که در این قالب ماندگار تلاش میکنند، میبوسم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: خاطرم هست که کمسن و سال بودیم و از قم خود را به حسینیه پنبهچی و بیتالزهرا میرساندیم که نوحه و مناجات او نظیر نداشت و بحق امروز مجالی شده است که از حاج محمدرضا طاهری تجلیل کنیم. عنوان مهرواره را برای این رویداد میپسندم که باید بینالمللی شود.
در پایان این برنامه از نفرات برگزیده در بخشهای مختلف تقدیر به عمل آمد که اسامی برگزیدگان به شرح ذیل است:
* بخش نوحهسرایان برگزیده
سعید پاشازاده از تهران، جواد فلاح از تهران، حمید رمی از دزفول و مسعود الفیصلی از آبادان
* برگزیدگان بخش کودک و نوجوان
محسن رضوانی از تهران، یوسف رحیمی از قم و مصطفی مداح از شهریار
* برگزیدگان بخش پایاننامه، پژوهش و مقالات
بشری صاحبی از تهران، رضا خورشیدیفر از قم و سیدهفرشته حسینی از تهران
* برگزیدگان بخش محورها
امین سمیعی از تهران، سیدمحمدرضا حسینی از تهران، مجتبی تاجیک از ورامین، میلاد حسنی از تهران، سیدمحمدحسین آلمجتبی از قم، عباس قانعی از تهران، خسرو جولاقانیان و ابراهیم جولاقانیان از گراش استان فارس
* بخش عربی و آذری
عماد الکثیری از شوشدانیال، نوری جابریزاده از خرمشهر، حسن فرحانی از خرمشهر، قیس فرحانی از خرمشهر، محمد نعمتدوست از مراغه و فاطمه عبودی اصل از حمیدیه
* برگزیدگان دبیرخانه کنگره
محمدمهدی سیار و جعفر رسولزاده متخلص به آشفته
همچنین در این مراسم از محمدرضا طاهری به عنوان پرچمدار نغمهپردازی نوین برای 3 دهه نغمهپردازی و خلق نواهای نوآورانه و در عین حال اصیل برای جلسات عزاداری و موالید اهلبیت(ع) تجلیل شد.
* هدیه ویژه رهبر انقلاب برای محمدرضا طاهری
سعید حدادیان، مداح اهلبیت(ع) در این مراسم با اشاره به اینکه امروز روضه محضر رهبر انقلاب در سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) بودم، گفت: حضرت آقا خبردار شدند بناست از حاج محمدرضا طاهری تجلیل داشته باشیم که ایشان عبای خود را برای هدیه برای حاج محمد ارسال کردند.
مداح اهلبیت(ع) اضافه کرد: حاجمحمد از 6 سالگی رسماً میخواند و بیش از 5 دهه نوحهخوانی کرده است که جا داشت از او مجزا تجلیل شود نه اینکه در حاشیه یک برنامه باشد.
وی با بیان اینکه حاجمحمد طاهری با هرکس صیغه شهادت خواند شهید شد، گفت: بعد از اینکه با من صیغه شهادت خواند، باب شهادت بسته شد! حدادیان در ادامه دلنوشتهای برای حاج محمدرضا طاهری خواند با این مطلع که کار تجلیل از تو برادرم کار ما نیست کار رفیقان شهیدت است.
ارسال به دوستان
توسط خانه کتاب و ادبیات ایران انجام شد
عرضه کتابهایی درباره حاج قاسم در نمایشگاه کتاب بغداد
خانه کتاب و ادبیات ایران در سومین حضور خود در بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد، کتابهایی را با موضوع حاج قاسم سلیمانی و بخش ویژه قرآن کریم عرضه کرد.
بیستوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد از 27 شهریورماه با حضور بیش از ۵۰۰ ناشر آغاز به کار کرده و تا پنجم مهرماهماه ۱۴۰۲ با حضور جمهوری اسلامی ایران به کار خود ادامه میدهد.
در این نمایشگاه بازدیدکنندگان از کتابهای «جهاد تبیین»، «خون دلی که لعل شد»، «انسان ۲۵۰ ساله»، «از چیزی نمیترسیدم»، «جوانان حاجقاسم»، «شهید قدس»، «حاجقاسم»، مجموعه آثار جامعهالمصطفی و کتابهای حوزوی و دانشگاهی عرضه شده غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد استقبال کردند.
به گزارش ایرنا، مصدق عادل، نویسنده آثاری درباره فعالیتهای حشد الشعبی و ناقض قوانین بودن شهادت حاجقاسم سلیمانی، در حاشیه حضور در بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد ضمن اشاره به آثار منتشر شدهاش گفت: یکی از آثارم مربوط به جرمی است که در فرودگاه بغداد صورت گرفت. در کتاب اولم ضمن استفاده از قانونهای بینالمللی به موضوع جنایت دولت آمریکا اشاره کردم. همچنین در کتاب دوم به قدرت و رشد حشدالشعبی، قبل و بعد از شهادت حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس پرداختهام. باعث افتخار است که در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت کنیم. بخشی از غرفه جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه «کنج قرآن» نام گرفته و به نمایش انواع قرآنهای چاپی اختصاص یافته که از سوی مخاطبان نیز مورد استقبال واقع شده است.
خانه کتاب و ادبیات ایران در سومین حضور خود در نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد با غرفهای به مساحت ۶۰ مترمربع به معرفی و عرضه هزار و۱۰۰ عنوان کتاب در حوزههای دین اسلام، ادبیات بزرگسال، ادبیات کودک و نوجوان، کتابهای حوزوی و دانشگاهی، آموزش زبان فارسی، دفاعمقدس و کتابهای ویژه با موضوع شهیدان حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در کنار بخش ویژه قرآن کریم میپردازد.
بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد با حضور ناشرانی از کشورهای عراق، ایران، لبنان، مصر، مراکش، سوریه، آمریکا، اردن، امارات عربی متحده، کویت، ترکیه و عربستان از بیستوهفتم شهریور تا پنجم مهر میزبان علاقهمندان است.
ارسال به دوستان
«بالاتر از ارتفاع» به بازار نشر رسید
روایتهایی از زندگی فرمانده جانباز شهید داوودی
«بالاتر از ارتفاع» شامل روایتهایی از زندگی فرمانده جانباز و آزاده شهید مجید داوودیراسخ روانه بازار نشر شد.
کتاب «بالاتر از ارتفاع» نوشته زهرا زمانی، روایتهایی از زندگی فرمانده جانباز و آزاده شهید مجید داوودیراسخ به تازگی توسط انتشارات ۲۷ بعثت چاپ و روانه بازار نشر شده است.
این کتاب سیوسومین کتاب از مجموعه بیستوهفتیها است که توسط این انتشارات منتشر شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«... این روزها بچههای تیپ سیدالشهدا مابین 2 شهر پلدختر و اسلامآباد غرب در منطقه کوهدشت مستقر بودند. برنامه این بود که همه نیروها از این نقطه برای عملیات والفجر۲ به منطقه پیرانشهر اعزام شوند. ۱۳ مرداد ۱۳۶۲ عملیات در ارتفاعات حاج عمران انجام شد. علی موحددانش، فرمانده تیپ سیدالشهدا در این عملیات به شهادت رسید. 3 روز عملیات با تعداد مجروح زیاد، رمق همه را گرفته بود. برای همین بنا شد همه به عقب بازگردند. همه نیروها در مدرسهای در شهر نقده نزدیک پادگان پسوه مستقر شدند».
این کتاب ۱۷۶ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه عرضه شده است.
ارسال به دوستان
مدیرعامل مجمع فعالان نوشتافزار ایرانی عنوان کرد
تمدید نهمین نمایشگاه ایراننوشت
نهمین نمایشگاه ایراننوشت که از 19 شهریورماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب آغاز شده است، تا هفتم مهرماه تمدید شد. محمد یقینی، دبیر نهمین نمایشگاه ایراننوشت با اعلام این خبر، به بازدید نزدیک به 40 هزار خانواده از نمایشگاه امسال اشاره کرد و افزود: با توجه به استقبال بسیار خوب مخاطبان از نهمین نمایشگاه ایراننوشت، این رویداد تا هفتم مهرماه میزبان خانوادههای عزیز و علاقهمندان به تولیدات ایرانی است.
مدیرعامل مجمع فعالان نوشتافزار ایرانی حمایت خانوادهها از تولیدات ایرانی را دلگرمکننده توصیف کرد و گفت: عاملی که 200 تولیدکننده حاضر در نمایشگاه را به تحمل دشواریهای مسیر تولید نوشتافزار ترغیب میکند، حضور و علاقه مردم به محصولات داخلی است. دبیر نهمین نمایشگاه ایراننوشت برگزاری نمایشگاهی مشابه در 7 شهر اصفهان، یزد، قم، شیراز، تبریز، مشهد و اهواز را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: صنعت نوشتافزار یک صنعت فراگیر است و بسیاری از تولیدکنندگان شهرستانی در آن فعالیت میکنند؛ از این رو برگزاری نمایشگاههایی در استانهای مختلف کشور عاملی برای فعالیت بهتر تولیدکنندگان سایر استانها و توجه بیشتر کارآفرینان و صاحبان صنایع در استانهای مختلف به حوزه نوشتافزار است. نهمین نمایشگاه ایراننوشت تا هفتم مهرماه از ساعت 15 تا 22 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران ادامه خواهد یافت.
ارسال به دوستان
بسته ویژه سوره برای هفته دفاع مقدس
نسخه مرمتشده آثار ماندگار تاریخ سینمای دفاعمقدس روی آنتن تلویزیون
همزمان با فرارسیدن هفته دفاعمقدس، نسخه اصلاح و مرمتشده آثار منتخب و ماندگار دفاع مقدسی تاریخ سینمای حوزه هنری روی آنتن رسانه ملی میرود. این بسته ویژه آثار منتخب که شامل فیلمهای سینمایی «شیدا»، «حمله به اچ٣»، «خداحافظ رفیق»، «فرزند خاک»، «سجاده آتش»، «بید مجنون» و «زخم شانه حوا» و همچنین کمیک استریپ «نامها» میشود، طی یک هفته آینده به مرور از شبکههای مختلف تلویزیون پخش خواهند شد. نسخه مرمت شده و با کیفیت HD این فیلمها از گنجینه آثار دهه 60 سازمان سینمایی سوره، با همراهی شبکه «آی فیلم» آمادهسازی شده است. بر همین اساس فیلم سینمایی «حمله به اچ٣» شنبه یکم مهر ساعت ۲۲ از شبکه آی فیلم روی آنتن رفت و تکرار آن نیز یکشنبه ساعت ۱۴ پخش شد. این فیلم به کارگردانی شهریار بحرانی سال ۱۳۷۳ و توسط حوزه هنری ساخته شده است.
همچنین کمیک استریپ «نامها» نیز از جمعه ۳۱ شهریورماه هر روز ساعت ۱۹:۵۰ روی آنتن شبکه ۲ رفته است.
مجموعه انیمیشن «نامها» به کارگردانی سیدرضا میرکریمی که با فرم کمیکموشن ساخته شده است، در ۴ اپیزود متفاوت به روایت زندگی ۴ قهرمان دفاعمقدس، «شهید عباس دوران»، «شهید مهدی باکری»، «شهید مصطفی چمران» و «شهید حسن باقری» میپردازد. فیلم سینمایی «فرزند خاک» نیز پنجشنبه ۶ مهر از شبکه آموزش روی آنتن خواهد رفت. این فیلم به کارگردانی محمدعلی آهنگر محصول سال ۱۳۸۶ است و بازیگرانی چون شبنم مقدمی و مهتاب نصیرپور در آن به ایفای نقش میپردازند. فیلم سینمایی «شیدا» نیز پنجشنبه ۶ مهر ساعت ۱۰ صبح روی آنتن شبکه ۳ سیما خواهد رفت. این فیلم به کارگردانی کمال تبریزی سال ۱۳۷۷ توسط حوزه هنری ساخته شده است و بازیگرانی چون لیلا حاتمی، پارسا پیروزفر و... در آن به ایفای نقش میپردازند. همچنین فیلمهای سینمایی «خداحافظ رفیق»، «سجاده آتش»، «بیدمجنون» و «زخم شانه حوا» نیز قرار است طی روزهای آینده روی آنتن تلویزیون روند و ساعت دقیق پخش این فیلمها هم بزودی اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|