|
ارسال به دوستان
اخبار
دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) رنگ «توفان الاقصی» به خود گرفت
از جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به مناسبت عملیات «توفان الاقصی» رونمایی شد. دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به مناسبت انجام عملیات «توفان الاقصی» مردم فلسطین علیه رژیم صهیونیستی بامداد دیروز ۱۶ مهر نصب و رونمایی شد.
در توضیح این دیوارنگاره نوشته شده است: «اگر فلسطین در این صحنه رویارویی شجاعانهای که امروز برای خود به وجود آورده است، موفق شود، موفقیت همه دنیای اسلام است/ رهبر معظم انقلاب 9/3/1402»
طراحی گرافیک دیوارنگاره «توفان الاقصی» که محصول خانه طراحان انقلاب اسلامی است، توسط صالح کوشکی انجام شده است.
همزمان با عملیات «توفان الاقصی» در فلسطین، هنرمندان ایرانی و خارجی بسیاری از طرحها و ایدههای خود را در قالب پوستر و اثر نقاشی منتشر کردند.
***
پیکر آتیلا پسیانی فردا وارد ایران میشود
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر از ورود پیکر آتیلا پسیانی به ایران و تشکیل کمیته مشترک برای برگزاری مراسم تشییع این هنرمند فقید خبر داد.
به گزارش تسنیم، ایرج راد درباره جزئیات آیین بدرقه آتیلا پسیانی توضیحاتی ارائه داد. وی با اشاره به زمان ورود پیکر آتیلا پسیانی به ایران به تسنیم گفت: کمیتهای برای استقبال از پیکر مرحوم و برگزاری مراسم خاکسپاری تشکیل شده تا برنامهریزی لازم در این زمینه بهشکلی که درخور شأن آتیلا پسیانی هنرمند خوب تئاتر، سینما و تلویزیون است، انجام شود. قرار است پیکر آتیلا پسیانی سهشنبه وارد ایران شود. طبیعتا آن روز نمیتوان تشییع را انجام داد و فعلا زمان قطعی خاکسپاری این هنرمند فقید مشخص نیست، از طرفی تصمیمی هم مبنی بر مکان وداع قطعی نشده است.
رئیس هیاتمدیره خانه تئاتر همچنین به این نکته اشاره کرد که پیکر این هنرمند در قطعه هنرمندان به خاک سپرده خواهد شد.
گفته میشود در زمان حاضر ستاره پسیانی در فرانسه است و مراحل قانونی بازگشت پیکر مرحوم آتیلا پسیانی را پیگیری میکند. جمعه چهاردهم مهرماه آتیلا پسیانی بعد از تحمل یک دوره بیماری درگذشت. پسیانی در فرانسه دار فانی را وداع گفت و بدون شک درگذشت وی ضایعهای دردناک برای سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است.
***
کنسرت طلیسچی در اسپیناس پالاس برگزار شد
علیرضا طلیسچی در حالی در سالن رویال هال هتل اسپیناس پالاس تهران روی صحنه رفت که تولد خود را با هوادارانش جشن گرفت. علیرضا طلیسچی که متولد هفتم مهرماه است، طی چند شب گذشته توسط ارکستر خود با نواخته شدن آهنگ «تولدت مبارک» روی استیج در حضور هوادارانش غافلگیر شد و پیش از فوت کردن شمعهای تولدش گفت: مطمئنا دارم خاطرهانگیزترین تولد زندگیام را تجربه میکنم و با فوت کردن این شمعها آرزو میکنم لبخند و آرامش از لبها و زندگی ایرانی جماعت نرود.
«زندگی جونم»، «تو فکر میکنی کیای»، «نفس کی بودی تو»، «ای دل خودم»، «نه نمیارم»، «ای داد بر من»، «دیوونه دوست داشتنی»، «لیلا»، «یه دریا نریم»، «دل به دل»، «قاف»، «سختگیر»، «به تو چه»، «آخرش قشنگه»، «قرار نبود» و «ای دل غافل» از جمله قطعات اجرایی این کنسرت بودند.
طرفداران طلیسچی در حالی روی استیج سالن چند هزار نفری اسپیناس پالاس با شمارش معکوس هوادارانش شمعهای تولدش را فوت کرد که تماشاگران لحظهای دست از تشویق او برنداشتند.
محمد عارف (گیتار نایلون)، پارسا رفیع (گیتار الکتریک)، نیما اشکباری (بیس)، امیرحسین آزموده (پرکاشن)، ادوارد دانیالزاده (درامز) و مسیح منتظری (گیتار الکتریک) اعضای ارکستر علیرضا طلیسچی به رهبری امیر بهادر دهقان نوازنده کیبورد را تشکیل میدادند. مجید رضوی، شهاب رمضان، والایار و... از جمله میهمانان این کنسرت بودند.
***
امین زندگانی مجری یک تلنتشو اقتصادی شد
امین زندگانی، بازیگر سینما و تلویزیون اجرای مسابقه تلویزیونی «شکوفا» را که یک تلنتشو اقتصادی است برعهده خواهد داشت.
مسابقه بزرگ تلویزیونی «شکوفا» این روزها در مرحله پیشتولید است تا پس از مراحل تولید به پخش در تلویزیون برسد. امین زندگانی اجرای این تلنتشو را بر عهده دارد. این مسابقه یک برنامه سرگرمی با محور شرکتهای دانشبنیان است که در قالب تلنتشو تولید میشود و کارآفرینان و شرکتهای دانشبنیان وارد یک رقابت بزرگ میشوند. مدل اهدای جایزه در این برنامه با روش تامین مالی جمعی کرادفاندینگ (Crowdfunding) انجام خواهد شد تا سرمایه مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور کشور تامین شود. در این روش شرکتهای برنده در هر قسمت از این مسابقه تا سقف ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه جذب میکنند.
هدف این مسابقه، معرفی طرحهای سرمایهپذیر شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق به کلیه شهروندان (سرمایهگذاران) علاقهمند است و اصل آورده سرمایهگذاران در طرحهای حاضر در مسابقه شکوفا، توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تضمین میشود. حضور شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق کشورمان در این مسابقه تلویزیونی، آزاد و رایگان است و هیچ هزینهای از آنها برای حضور در برنامه دریافت نخواهد شد. پیشتولید این مسابقه به تهیهکنندگی موسسه فرهنگی - هنری هشت اقلیم و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری آغاز شده است.
ارسال به دوستان
با استقبال مخاطبان از مجموعه تئاتر شهر در نیمسال نخست، رکوردی تازه ثبت شد
بازگشت رونق به صحنه
محمد محمدی: در دهه 40 و در روزگاری که چهارراه ولیعصر(عج) محلی برای تفرج و تفریح مردم تهران به شمار میرفت، طرح ساخت سازهای گرد، متفاوت و خیرهکننده با نگاهی به معماری برج طغرل، توسط علی سردار افخمی برای اجراهای تئاتر در مکانی جدا از لالهزار به عنوان راسته سالنهای نمایشی تهران کلنگ خورد؛ مجموعهای که با یک سالن در بهمن 1351 با نمایشنامهای از آنتوان چخوف با بازی هنرمندانی چون مهدی هاشمی، پرویز پورحسینی و داریوش فرهنگ به کارگردانی آربی اُوانسیان گشایش یافت و امروز با گذشت 50 سال از فعالیت و اضافه شدن 4 سالن دیگر به آن مهمترین مرکز تئاتری پایتخت و کشور شناخته میشود؛ مجموعهای که به رغم توسعه سالنهای نمایشی از اواسط دهه 80 در کشور، همچنان به عنوان بزرگترین و مهمترین مجموعه تئاتری در حال فعالیت است و کماکان در بین مردم و اهالی تئاتر نماد تئاتر کشور به شمار میرود. به هر شکل آنچه مشخص است با وجود فراز و فرودهای بسیار این مجموعه، همچنان وقتی سخن از تئاتر به میان میآید، آنچه در اذهان نقش میبندد، همان سازه گردی است که در ضلع جنوب شرق چهارراه ولیعصر (عج) قرار گرفته و بر همین اساس نیز تمام پارامترهای موجود در حوزه هنرهای نمایشی کشور با وضعیت موجود در این مجموعه مورد سنجش قرار میگیرد. در این بین یکی از مهمترین و مورد وثوقترین شاخصهها در حوزه تئاتر میزان استقبال مخاطبان است که بیشک مجموعه تئاتر شهر در افزایش و کاهش آن نقش بسیار مؤثری ایفا میکند.
این مجموعه به دلیل سابقهای که به آن اشاره شد، به دلیل دارا بودن 5 سالن، همواره مهمترین مرجع در تشخیص استقبال، مورد استناد کارشناسان و منتقدان قرار گرفته است. حتی در برخی ادوار کار فراتر نیز رفته و برای سنجیدن موفقیت و عدم موفقیت سایر سالنها آنها را با مجموعه تئاتر شهر مقایسه کردهاند.
البته همانطور که پیشتر نیز بیان شد در اواسط دهه 80 با اتخاذ سیاست گسترش سالنسازی در شهر تهران آن هم بدون پشتوانه، شاهد بازگشایی سالنهای متعدد اعم از خصوصی و دولتی بودیم اما همچنان این مجموعه به مرجع و مرکز تئاتر کشور در اذهان عمومی مردم شناخته میشود و به نوعی پیشانی تئاتر کشور به شمار میرود، از همین رو همواره استقبال یا عدم استقبال مخاطبان در کل تئاتر کشور بستگی به میزان حضور مخاطبان در این مجموعه به عنوان یکی از مهمترین و مورد وثوقترین شاخصههای سنجش و پایش وضعیت تئاتری کشور داشته است.
در این بین بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد سال 1395 را با بیش از 200 هزار مخاطب باید سال پرمخاطب این مجموعه باسابقه دانست. سال 96 با 158 هزار و سال 97 با 118 هزار مخاطب در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند اما با شیوع کرونا وضعیت این مجموعه همانند سایر مجموعهها و اساسا کل کشور دچار کاهش بسیار شدیدی شد که بخشی از آن مربوط به وضعیت کلی ناشی از همهگیری کرونا بود و بخشی دیگر نیز به دلیل بیتدبیری مدیران وقت. با روی کارآمدن دولت سیزدهم و تغییر مدیران و اتخاذ سیاستهای جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال 1401 شاهد سرپا شدن این مجموعه از رخوت دوران کرونا بودیم.
سال 1402 با عادیشدن شرایط و به بار نشستن سیاستهای فرهنگی دولت جدید، آمار منتشر شده 6 ماه نخست سال حاکی از استقبال بیش از 80 هزار مخاطب است؛ عددی مشابه کل سال گذشته. با توجه به این آمار میتوان امیدوار بود با توجه به نمایشهای پیش رو در نیمه دوم سال، این مجموعه بیش از سالهای 96 و 97 شاهد حضور مخاطبان باشد و با کمی برنامهریزی و اتخاذ سیاست خاص میتوان رکورد سال 95 را که پرمخاطبترین سال فعالیت این مجموعه است نیز شکست.
شکستن رکورد 200 هزار مخاطب برای مجموعهای که تا نیمه سال میزبان بیش از 80 هزار مخاطب بوده است، امری دستنیافتنی نیست؛ با همه این اوصاف نباید فراموش کرد در ابتدای سال گذشته حتی خوشبینترین منتقدان و هنرمندان نیز آواربرداری از وضعیت تئاتری کشور بویژه مجموعه تئاتر شهر را به این زودیها ممکن نمیدانستند اما اکنون نه تنها آواربرداری و عادیسازی در حوزه تئاتر به وقوع پیوسته که وضعیت به میزانی قابل قبول است که انتظار زدن رکورد پرمخاطبترین سال تئاتر شهر نیز دور از دسترس نیست، البته این مهم نیازمند تدبیر ویژه برای نیمه سال دوم است.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب: خواندن این کتاب برای من غبطهانگیز است
«سرباز روز نهم» به چاپ پانزدهم رسید
چاپ پانزدهم کتاب تحسینشده «سرباز روز نهم»؛ روایتی از زندگی و زمانه بسیجی مدافع حرم شهید مصطفی صدرزاده، به قلم نعیمه منتظری، از سوی انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
کتاب «سرباز روز نهم» که چندی پیش، تقریظ رهبر معظم انقلاب بر آن رونمایی و منتشر شد، حاصل زندگی مجاهدانه و خستگیناپذیر شخصی است که میتواند در دوره حاضر، بیشک الگویی دستیافتنی باشد. او که از سال۱۳۹۲ با دهها ترفند پایش را به سوریه باز میکند، ظرف 2 سال از چهرههای محبوب و مؤثر مدافعان حرم میشود؛ تا جایی که سردار شهید سلیمانی را به تمجید وامیدارد. در این کتاب سعی شده شهید و زندگیاش را آنطور که میتواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود، نشان داده شود و نه صرفا روایتی ماورایی و معنوی و احساسی از شهید.
آنچه شهدا را الگو میکند، همه زندگی ایشان است. مصطفای شهید، زندگی فردی و خانوادگی شیرینی دارد که همین برای مخاطب خواندنی و لذتبخش خواهد بود اما شقوق فرهنگی - اجتماعی و اندیشهای و حتی سیاسی زندگی ایشان، افقی را پیش رویمان باز میکند.
در مقدمه این کتاب آمده است: «در این کتاب سعی کردیم جامعه را آنطور که هست نشان دهیم؛ با همه خوبیها و بدیهایش، با زیاد و کمش. به همین دلیل، کمی بیشتر از زندگی مصطفی را گفتیم؛ کمی نزدیک شدیم به محلهاش، به ریشههایش و به زمانهاش. حتما خاطرات سال ۸۸ برای مردم تلخ است ولی نباید فراموش شود که مایه عبرت است.
از آن جهت که مصطفای شهید در همین جامعه زیسته و با همین مشکلات یا بیشترش جنگیده و بر بنبستهایش فائق آمده است، برای مخاطب شیرین و افقگشاست. در واقع، اساسا ما با روایت شهید و زمانهاش، هم نقد کردهایم و هم راه نشان دادهایم؛ چه اینکه شهدا مسیر امنی هستند برای صلاح و اصلاح...».
رهبر معظم انقلاب در تقریظی که مدتی پیش منتشر شد، چنین نوشتند: «پیش از این کتاب دیگری در شرح حال شهید صدرزاده خواندهام، ولی ابعاد شخصیت محبوب و چندجانبه این شهید عزیز در این کتاب بیشتر بیان شده است. این چهره برجسته بیشک یک الگو است برای جوانان امروز و فردا. اراده قوی، فهم درست، روحیه ایثار، شجاعت، خستگیناپذیری، ادب، دل انباشته از محبت و صفا، و بسی دیگر از خصوصیات برجسته، بخشهایی از شخصیت این جوان فداکار و انقلابی نسلهای دوم و سوم انقلاب است. خواندن این کتاب برای من غبطهانگیز است. این گلهای سرسبد به چه مقاماتی رسیدند و من و امثال من چگونه در این مسیر، پای در گل ماندیم. سلام و صلوات خدا بر شهید مصطفی صدرزاده و همسر صبور و پدر و مادر ایثارگر او».
استفاده از صوتهای متعدد شهید که در موقعیتهای مختلف ثبت شده نیز از ویژگیهای این کتاب به شمار میرود؛ از سخنرانی شهید قبل از عملیاتها گرفته تا زمانی که برای دوستانش خاطره میگفته است. همچنین مصاحبه با برخی فرماندهان ایرانی جبهه مقاومت که شاید برای نخستین و آخرینبار فرصت گفتوگو با ایشان فراهم شد نیز از جمله مطالب خاص کتاب حاضر است. در بخشهای مختلف این کتاب، علاوه بر استفاده از تصاویر آرشیوی درباره فعالیتهای مختلف شهید مصطفی صدرزاده، قسمتی از فیلمهای موجود نیز به صورت QR کد درج شده است.
مصطفی صدرزاده که فرماندهی گردان عمار لشکر فاطمیون را برعهده داشت، اول آبان 1392 مصادف با تاسوعای حسینی در مبارزه با تروریستهای تکفیری در حومه حلب به شهادت رسید و پیکر مطهرش در گلزار شهدای بهشت رضوان شهریار به خاک سپرده شد.
چاپ پانزدهم کتاب 632 صفحهای «سرباز روز نهم» که پژوهش و مصاحبه آن برعهده محمدمهدی رحیمی، پریسا وزیرلو و فرزانه مردی بوده و تدوین آن توسط نوید نوروزی و پریسا وزیرلو انجام شده و نعیمه منتظری بازنویسی آن را انجام داده است، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت 200 هزار تومان، توسط انتشارات «راه یار» وارد بازار نشر شده است و علاقهمندان میتوانند این کتاب را علاوه بر کتابفروشیها، از سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir تهیه کنند.
ارسال به دوستان
از سوی دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد
اسامی فیلمهای راهیافته به بخش ویژه «کتاب و سینما»
عناوین فیلمهای کوتاه راهیافته به بخش ویژه مسابقه «کتاب و سینما» در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد.
بر این اساس ۱۶ فیلم کوتاه به بخش ویژه مسابقه «کتاب و سینما» راه یافتند. عناوین این فیلمها به شرح زیر است:
«افسانه کوه ننوک» به کارگردانی محمدرضا مرادی، «خانه دورافتاده» به کارگردانی امیر رستمی، «خوانا بنویسید» به کارگردانی مرتضی علیزاده، «خودکشی به سبک نیچه» به کارگردانی پیام کردستانی، «دنیا منم فوعه» به کارگردانی مصطفی آقامحمدلو، «روزی روزگاری سینما» به کارگردانی علیرضا شمالی، «شرایط» به کارگردانی سیدجواد حسینی، «شیهه دور» به کارگردانی صمد قربانزاده، «صوراحیل» به کارگردانی اسماعیل عظیمی، «فیل سفید» به کارگردانی مهدی برجیان، «قو» به کارگردانی بهناز سلیمانی، «قوتار» به کارگردانی علی علیزاده، «کمپانی» به کارگردانی ایلناز خیرخواه، «کینوپیو» به کارگردانی فرزانه قائمیزاده، «ناسوخ» به کارگردانی اصغر عباسی، «نام و نام خانوادگی» به کارگردانی نازنین چیتساز.
گفتنی است بخش ویژه «کتاب و سینما» در همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن سینمای جوانان ایران به منظور رشد و اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی به عنوان عناصر هویت ملی و ترویج کتاب و کتابخوانی در «چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران» از فیلم و فیلمنامههای تولید شده با موضوع «کتاب و کتابخوانی، صنعت نشر، اقتباس ادبی، پاسداشت و سرگذشت مؤلفان و ناشران و خادمان حوزه نشر» تجلیل به عمل میآورد.
همچنین سومین روز جشنواره با عنوان «روز کتاب و سینما» نامگذاری شده است و نامزدهای بخش ویژه «کتاب و سینما» اعلام شده و جوایز رتبههای دوم و سوم در این روز اهدا خواهد شد. جایزه اول این بخش نیز در آیین اختتامیه جشنواره به فرد برگزیده تعلق خواهد گرفت.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار میشود.
ارسال به دوستان
رئیس ساترا عنوان کرد
تشکیل ۹۳ جلسه شورای صدور مجوز در سال گذشته
رئیس ساترا در سیزدهمین جلسه مجمع «رصتا» تأکید کرد: این مجمع در راستای کمک به زیستبوم صوت و تصویر فراگیر شکل گرفته است و وجود آن میتواند در تحقق اهداف و سیاستهای کشور در حوزه صوت و تصویر فراگیر بسیار مفید باشد.
سیزدهمین جلسه مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران(رصتا) با حضور سعید مقیسه رئیس ساترا، حسین زارعی مدیرکل صدور مجوز ساترا و اعضای شورای راهبری مجمع «رصتا» برگزار شد. در این جلسه نمایندگان سکوهای «تابان تیوی»، «هاشور»، «اپیزود»، «آپرا»، «روستا تیوی»، «نمایش نت»، «هلدینگ پیشتاز»، «گپ فیلم» «شهر تیوی» و «آنتن» نیز حضور داشتند.
سعید مقیسه، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی با اشاره به منحصربهفرد بودن مجمع «رصتا» تاکید کرد: این مجمع در راستای کمک به زیستبوم صوت و تصویر فراگیر شکل گرفته است و وجود آن میتواند در تحقق اهداف و سیاستهای کشور در حوزه صوت و تصویر فراگیر بسیار مفید باشد.
وی با اشاره به بررسیهای انجام شده درباره صدور مجوزهای تولید خاطرنشان کرد: هنوز 70 درصد طرحهای دارای مجوز از ساترا به مرحله تولید نرسیدهاند؛ ساترا در 40 هفته کاری سال 1401، 46 جلسه شورای تولید و 47 جلسه شورای انتشار و در مجموع ۹۳ جلسه شورای صدور مجوز تشکیل داد که نسبت به سال قبل از آن رشد 200 درصدی نشان میدهد. وی خاطرنشان کرد: حضور نمایندگان مجمع «رصتا» در شوراها و کارگروههای مختلف ساترا از جمله شورای صدور مجوز انتشار باعث شفافیت هر چه بیشتر مصوبات شوراهای ساترا شده و به خود تنظیمگری زیستبوم صوت و تصویر فراگیر کمک کرده است.
مجمع «رصتا» همزمان با برگزاری نخستین نمایشگاه «رصتا» فعالیت خود را آغاز کرد. این مجمع با هدف مشارکت مؤثر فعالان صنعت در فرآیندهای تنظیمگری و ساماندهی امور مربوط به خدمات رسانهای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی تشکیل شده است.
ارسال به دوستان
دیوارنگاره جدید میدان فلسطین تهران رونمایی شد
توفان هنرمندان ایرانی برای «توفان الاقصی»
هنرمندان طراح گرافیک، تصویرساز و نقاش ساعاتی پس از آغاز عملیات بزرگ «توفان الاقصی» در فلسطین، با خلق آثارشان توفان به پا کردند. همزمان با آغاز عملیات بزرگ «توفان الاقصی» در اراضی اشغالی که یکی از بزرگترین عملیاتها علیه رژیم اشغالگر قدس محسوب میشود، هنرمندان طراح گرافیک، تصویرساز و نقاش نیز آرام ننشستند و آثار خود را تنها ساعاتی پس از این عملیات در فضای مجازی منتشر کردند.
دیوارنگاره میدان فلسطین تهران نیز با محوریت عملیات بزرگ «توفان الاقصی» و با عنوان «آغاز عملیات بزرگ آزادی» نصب شد.
مسعود نجابتی، هنرمند طراح گرافیک و خط همزمان با عملیات «توفان الاقصی»، اثری طراحی و منتشر کرد.
سیدمسعود شجاعیطباطبایی نیز که سابقه خوبی در واکنش سریع به اتفاقات و حوادث دارد، اثری منتشر کرد.
کارلوس لطوف، هنرمند و کاریکاتوریست مطرح برزیلی که کارهایش به موضوعاتی چون ضدصهیونیسم، ضدجهانیسازی، ضدسرمایهداری و... اشاره دارد هم یک اثر برای عملیات «توفان الاقصی» منتشر کرد.
حسن روحالامین، هنرمند انقلابی و متعهد نیز با انتشار یک اثر جدید و یکی از آثار قدیمی خود، نسبت به عملیات «توفان الاقصی» واکنش نشان داد.
اثر جدید وی «فرار موشهای کثیف» نام دارد، همچنین وی اثر «فاتح خیبر» خود را که سال ۱۳۹۷ خلق شده است، به مناسبت پیروزی غیرتمندانه مردم فلسطین در عملیات «توفان الاقصی» منتشر کرد.
محمدصابر شیخرضایی نیز برای عملیات «توفان الاقصی» چندین طرح و پوستر طراحی کرده که یکی از آنها بیشتر جلب نظر کرده است.
شیخرضایی در توضیح این پوستر نوشته است: «چگونه یک پوستر جلب سیاحان به فلسطین، نماد مقاومت (مردم فلسطین) شد؟»
شیخرضایی به داستان یک یهودی اتریشی به نام «فرانس کراوس» اشاره دارد که همزمان با تبلیغات تشکیلات صهیونیستی در زمان ظهور هیتلر از اروپا گریخت و پوسترهای مختلفی برای گروههای صهیونیستی طراحی کرد که توسط انجمن توسعه گردشگری فلسطین نیز چاپ شد. پس از تأسیس رژیم غاصب اسرائیل در سال ۱۹۴۸، اکثر یهودیان اسرائیلی از سرزمین بین اردن و دریای مدیترانه به عنوان «فلسطین» یاد کردند و عبارت Visit Palestine در این پوستر سالها برای جلب توریسم یا مهاجر استفاده میشد. شاکله این پوستر در طول 78 سال گذشته به عنوان نماد مقاومت فلسطین شناخته شده و باقی مانده است و مطابق رویدادهای متفاوت در این سرزمین توسط طراحانی از سراسر دنیا با تفسیرها و نشانههایی جدید، تغییر میکند، همچنین میکائیل براتی هنرمند طراح و تصویرساز نیز به مناسبت پیروزی این عملیات طرحی را منتشر کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|