|
ارسال به دوستان
اخبار
اقدام جسورانه خبرنگار زن العالم در بازگشت به محل دفتر شبکه
خبرنگار العالم، در غزه با حضور در ساختمان دفتر العالم در محله الرمال، گزارشی از حجم عظیم ویرانیها تهیه کرد.
اسرا البحیصی با حضور در دفتر شبکه العالم که روز سهشنبه (۱۸ مهر) هدف بمباران نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفت، گزارشی از حجم خسارات وارده به این دفتر ارائه کرد.
وی همچنین با شماری از فعالان رسانه و روزنامهنگارانی که برای تهیه گزارش و بازتاب حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به دفاتر رسانهای در محل حاضر شده بودند، گفتوگو کرد.
در گزارش البحیصی آمده است: ۴ فروند موشک به دفتر شبکه العالم شلیک شد و طبقه ۶ و ۷ و سقف ساختمان به طور کامل تخریب شده است.
وی یادآور شد: استودیوی شبکه که برنامههای اختصاصی العالم در آن ضبط میشد، به طور کامل تخریب شد و دفتر کار من نیز به طور کامل منهدم شد و تمام مدارک و تقدیرنامههای من در طول ۲۰ سال فعالیت رسانهای از بین رفت.
***
«زندانی خیابان دوم» نمایشنامهخوانی میشود
نمایشنامهخوانی «زندانی خیابان دوم» به نویسندگی نیل سایمون، ترجمه شهرام زرگر و کارگردانی فائقه محمدزاده ۲۲ مهر اجرا میشود.
نمایشنامهخوانی «زندانی خیابان دوم» به نویسندگی نیل سایمون، ترجمه شهرام زرگر، کارگردانی فائقه محمدزاده و تهیهکنندگی سیدمحمدصادق سیادت ۲۲ مهر، ساعت ۲۱ در تماشاخانه اهورا روی صحنه خواهد رفت.
مهدی توکلینیا، میچکا خدابندهلو، روژان رضوانیان، فریبا طاهری، رامتین مقدادی و مریم ناصرخاکی بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش میپردازند. همچنین این نمایشنامهخوانی با صدای پویا پورهمدانی، بهنام سرلک، فرزاد احدی و حمیدرضا محمدحسینی اجرا خواهد شد. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: مردی در میانه میانسالی دچار بحران بیکاری شده و به دلیل فشار ناشی از اتفاقات پیش آمده و پیدا نکردن شغل جدید به تدریج دچار مشکلات روحی و روانی میشود؛ در این بین همسر فداکارش برای نجات زندگی مشترکشان تمام تلاش خود را میکند و حتی سعی در بهبود شرایط همسر خود با کمک گرفتن از بستگانش دارد. از دیگر عوامل این اثر میتوان به موسیقی زنده: مهدی لوئیا، مجری طرح: موسسه فرهنگی - هنری کهکشان هنر، دستیار کارگردان: مهسا بیات، گریم: سپهر بهرامیان، منشی صحنه: گلنوش بخشی، مدیر روابط عمومی و عکاس: محسن بیده، مشاور رسانهای: سیدمحمدصالح سیادت، طراح پوستر: استودیو رد و نور و صدا: علی صابری اشاره کرد.
***
جشن بزرگ روز جهانی کودک با حضور کودکان کار و هنرمندان
مراسم جشن روز جهانی کودک با حضور کودکان کار مناطق حاشیهای تهران و برخی چهرههای رسانه مانند گیتی خامنه و محمد دلاوری، در مدرسه صبح رویش برگزار شد. روز سهشنبه (۱۸ مهر) در مدرسه «صبح رویش» که مختص کودکان کار در محله دروازه غار است، جشنی ویژه کودکان کار به همت مدرسه صبح رویش و دیجیتون (بزرگترین پلتفرم اختصاصی کودکان) برگزار شد. این جشن با حضور ۱۵۰ کودک از مناطق حاشیهای و حومه تهران که غالباً به دلیل شرایط مختلف از تحصیل محروم هستند برپا شد.
در این مراسم دختران و پسرانی در سنین متفاوت ۵ تا ۱۵ سال حضور داشتند و ساعاتی را فارغ از کار کردن کنار هم بودن را جشن گرفتند و از کودکیشان لذت بردند و شاد بودند، آن هم در روزی که متعلق به آنهاست. در این مراسم کودکان با بریدن کیک 4 سالگی جابزی و دریافت هدایایی از طرف دیجیتون همراه با هنرمندان محبوب کشورمان، ساعاتی پرشور و نشاط را سپری کردند.
***
نامه دختر امام خمینی(ره) به رئیس صداوسیما برای تشکر از ساخت یک برنامه
دبیر کل اتحادیه بینالمللی سازمانهای غیردولتی حامی فلسطین در نامهای به رئیس صداوسیما از تولید برنامه «ساعت به وقت قدس» تقدیر کرد. در نامه زهرا مصطفوی دختر امام خمینی(ره) خطاب به پیمان جبلی آمده است: احتراما مقام معظم رهبری در دیدار اعضای جمعیت دفاع از ملت فلسطین با ایشان «ترویج معارف فلسطین» را به عنوان یک اولویت و ضرورت مورد تاکید قرار دادند و بعدها بر ضرورت «بصیرتافزایی» و اخیرا نیز همه مسؤولان و آحاد جامعه را به «جهاد تبیین» توجه دادند. در ادامه این نامه آمده است: شکی نیست که صداوسیما در این مهم نقشی کلیدی دارد. برنامه «ساعت به وقت قدس» برنامهای علمی، متنوع و پرمحتواست که به نوعی لبیکی به امر ولی امر مسلمین در ترویج و نشر معارف فلسطین در سطح جامعه است. مصطفوی در پایان نوشته است: از باب «من لم یشکر المخلوق، لم یشکر الخالق» لازم دانستم تا به شما برای تولید چنین برنامه تبیینی تبریک بگوییم. بیشک انتظار آن است که شاهد تکثر و استدامه چنین برنامههایی از صداوسیما باشیم.
«ساعت به وقت قدس» که با اجرای علی خلیلی و سوسن الهمه و تهیهکنندگی و کارگردانی امیر تاجیک هر هفته پنجشنبه و جمعه از شبکه یک سیما پخش میشود، در روزهای اخیر نیز به مناسبت عملیات «توفان الاقصی» به صورت زنده روی آنتن رفته است.
ارسال به دوستان
نگاهی به وضعیت سینمای کودک و نوجوان به بهانه هفته ملی کودک
امیدوار به احیای سینمای کودک و نوجوان
محمد محمدی: سال 76 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روزجهانی کودک وارد تقویم رسمی کشور شد اما بعد از ورود به تقویم رسمی کشور، به جای یک روز، یک هفته به این موضوع اختصاص یافت با عنوان هفته ملی کودک و نوجوان و مسؤولیت آن نیز به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سپرده شد. فارغ از اینکه علت و دلیل این روز چه بوده و اساسا تبدیل آن در ایران به یک هفته چه تاثیرات مثبت و منفیای داشته است و اینکه آیا متولی هفته کودک به چه میزانی در ماموریت محوله موفق عمل کرده، آنچه هدف و منظور این یادداشت است، نقش و سهم سینما به عنوان یک ظرفیت فراگیر و تاثیرگذار در بطن و متن جامعه و خانواده است. از همین رو به مناسبت فرارسیدن هفته ملی کودک و نوجوان نیمنگاهی به سینمای کودک و نوجوان انداختهایم تا از این رهگذر وضعیت و موقعیت فعلی سینما و افقهای پیش رویش را مورد بررسی قرار دهیم.
آنچه مشخص و محرز است اینکه سهم سینمای کودک با حدود 130 فیلم اکران شده از ابتدای انقلاب تاکنون چیزی کمتر از ۵ درصد کل سینمای ایران است و این نخستین چالش در مواجهه این ژانر با سینمای ایران است. از طرفی بر اساس اسناد رسمی و منتشرشده از سوی سازمان سینمایی، دهههای 60 و 70 را باید طلاییترین دوران سینمای کودک و نوجوان بنامیم. بازهای که بهرغم تولید کم اما میزان اقبال و استقبال مخاطبان نه تنها از یک میلیون تجاوز میکرد، بلکه در برخی آثار از جمله کلاه قرمزی و پسرخاله با ۶ میلیون مخاطب دزد عروسکهای با ۴ میلیون، شهر موشها با ۳ میلیون، گلنار با ۲ میلیون مخاطب مواجه بود اما هر چه از آن سالها فاصله گرفته شد متاسفانه میزان مخاطب نیز کاهش یافت، تا جایی که طی چند سال اخیر اثری در حوزه کودک و نوجوان اکران نشده است که مخاطبانش بالای یک میلیون نفر باشند، البته این وضعیت نه تنها برای ژانر کودک که برای تمام سینمای ایران صدق میکند و در نهایت تأسف باید گفت در شرایط فعلی استقبال یک میلیونی برای تمام ژانرها و گونههای سینمایی به یک آرزوی دستنیافتنی تبدیل شده است چه رسد به سینمای کودک و نوجوان؛ سینمایی که همواره در طول 4 دهه گذشته ثابت کرده است هر زمان اثری خوب و قابلتوجه در چنته داشته باشد، خانوادهها از آن استقبال خواهند کرد، آن هم در سالهایی که اشتیاق خانوادهها از یک سو و اهتمام ویژه به سیاستهای فرهنگی - پرورشی وزارت آموزشوپرورش از سوی دیگر بسیار فعالتر و فراگیرتر از دهههای 60 و 70 به نظر میرسد و به تبع آن انتظار میرود آمار دهه چهارم انقلاب به مراتب از دهههای ابتدایی بیشتر و افزایشیتر باشد اما اوضاع برعکس آنچه مورد انتظار بوده، پیش رفته است.
آنچه کاملا واضح و آشکار است، فارغ از تولید کم که همواره بوده، ۲ شاخصه محتوا و تبلیغات از جمله دلایل عدم استقبال خانوادهها حداقل به نسبت سالهای گذشته است.
پیش از بررسی اجمالی آمار کاهشی سینمای کودک در سالهای اخیر باید بدین نکته اذعان داشت که اهتمام ویژه نهادها و دستگاهها فرهنگی طی چند سال اخیر در حوزه سینمای کودک امری ارزنده و قابلتقدیر است اما متاسفانه بیان گلدرشت، مکرر و متعدد سیاستهای کلان و بالادستی که برای بسیاری از متخصصان مربوط نیز باید تبیین و تحلیل شود، در آثار سینمای کودک و نوجوان به صورت بستهای غیرهنری و ناهمگون از کل اثر گنجانده میشود و نتیجه را به یک فیلم کاملا شعاری بدل میکند، در حالی که با نگاهی به آثار پرمخاطب دهههای 60 و 70 مشخص میشود سادگی محتوا، دوری از شعارزدگی و بیان ساده یک حرف به جای استفاده مکرر از شعار، برای مخاطبان این ژانر بسیار جذابتر و اصطلاحا مخاطبپسندتر بود؛ امری که حتی اکنون نیز همچنان موردپسند قرار میگیرد و در تکاکرانهای خاص شاهد اقبال و استقبال از چنین آثاری هستیم.
در حوزه تبلیغات وضعیت از موضوع قبلی هم ناامیدکنندهتر است؛ بخش مهمی که همواره پس از تولید و اکران مورد توجه قرار میگیرد و در نهایت نیز به اخبار روزانه، تهیه گزارشهای خبری و پخش تیزر خلاصه میشود، در حالی که موارد بیان شده تنها بخش کوچکی از پیوستهای رسانهای و تبلیغی به شمار میرود نه همه آن برای روشنشدن موضوع توجه به این نکته ضروری است که از ۳ فیلم پرمخاطب دهههای 60 و 70 دو فیلم شامل کلاه قرمزی و پسرخاله و شهر موشها پیش از تولید و اکران سینمایی با پشتوانه تولید در قالب سریال به مخاطب و خانوادهها معرفی شده بودند و خواسته یا ناخواسته با یک زنجیره تولید و پیوست پا به سینما گذاشتند و در مجموع 10 میلیون مخاطب را به سینماها کشاندند؛ زنجیره موثری که امروز در فیلمهای مهم دنیا مدنظر است. تنها کافی است مروری بر برخی فیلمهای موفق حوزه کودک در سینمای دنیا انجام دهیم تا متوجه شیم اغلب آنها برآمده از بازیها یا سریالها و کمیکاستریپها بودهاند. در چند سال اخیر کدام فیلم کودک و نوجوان ما با این شیوه و روش پا به مرحله اکران گذاشته است؟ این فرصتسوزیها در حالی است که ما حدود 16 میلیون جمعیت دانشآموزی داریم و این یعنی بستر و ظرفیتی بینظیر و بکر که بسادگی میتوانیم از آن استفاده کنیم.
با توجه به آنچه بیان شد نکته امیدوارکننده اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم است. از امضای تفاهمنامه بنیاد سینمای فارابی با کانون پرورش فکری در حمایت از سینمای کودک و نوجوان که مرکزیت و ستاد فرماندهی موضوع دقیقا در این ۲ نهاد قرار گرفته تا نکته کلیدی و اساسی پیغام محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی کشور به سیوپنجمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان مبنی بر گام جدی و جدید مدیریت سینما برای احیای سینمای کودک، همگی نشان از شروع یک راه امیدوارانه بر اصلاح وضع موجود است.
در فرامتن پیغام خزاعی کاملا روشن و مشخص است که نفر اول مدیریت سینما اشراف کاملی نسبت به وضعیت گذشته و حال این سینما دارد و میداند این سینما باید دوباره احیا شود.
او مقهور نیمچه تبلیغات برخی آثار کودک نشده و میداند وضعیت این سینما اصلا مناسب و مطلوب نیست و از طرفی تأکید دارد باید با اهتمام و جدیت، شیوههای نو و جدیدی را برای احیا آن به کار برد. با این اوصاف میتوان امیدوار بود سینمای کودک در این دولت جان دوبارهای بگیرد و امیدواریم در کنار حضور پرقدرت برخی آثار کمدی که باعث آشتی مخاطبان با سینما شده است، شاهد حضور سینمای کودک با مخاطبان میلیونی نیز باشیم.
ارسال به دوستان
24 میلیارد فروش پس از 2 هفته اکران
«هتل» رکوردزنی کرد
فیلم سینمایی «هتل» در هفته دوم اکران خود با ثبت رقم فروش ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و در مجموع ٢۴ میلیارد تومان، توانست رکورد جدیدی را به نام خود کند.
فیلم سینمایی «هتل» به کارگردانی سیدمسعود اطیابی و تهیهکنندگی محمد شایسته که از ۵ مهرماه اکران خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز کرده و از همان ابتدا با استقبال مخاطبان رکورد فروش افتتاحیه و همچنین پرفروشترین فیلم هفته اول اکران را با ۱۰ میلیارد و ۷۵۰ تومان به نام خود کرده بود، در ادامه این مسیر در هفته دوم نیز از این رکودشکنی بینصیب نماند.
«هتل» توانست با ثبت فروش ١٣ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در ٧ روز دوم اکران و جمعا فروش ٢۴ میلیاردی با جذب ۵٠٨ هزار مخاطب، رکورد بیشترین فروش یک فیلم تا هفته دوم اکران در سینمای ایران را بشکند و از رقیبان خود در ثبت این رکورد پیشی بگیرد.
با این حساب پیشبینی میشود در هفتههای آتی نیز در صورت عدم تغییر در شرایط عمومی سینماها، کمدی تازه سیدمسعود اطیابی بتواند با حفظ روند صعودی هفته به هفته خود ضمن ثبت رکوردهای تازه در فروش هفتگی، به پدیده دیگر گیشه سینمای ایران تبدیل شود.
کمدی «هتل» را میتوان در ادامه روند آشتی مخاطبان با سینماها پس از چند سال فاصله از این فضای فرهنگی دانست که باعث رونق هر چه بیشتر سالن سینماها در سال جاری شده است.
ارسال به دوستان
پیکر آتیلا پسیانی دیروز به کشور بازگشت
پسیانی در آغوش وطن
پیکر آتیلا پسیانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون بعد از چند روز انتظار بالاخره بامداد دیروز به ایران رسید تا برای همیشه در خاک سرزمین مادریاش آرام بگیرد. جمعی از هنرمندان و دوستان آتیلا پسیانی از ساعات اولیه بامداد دیروز در فرودگاه امام خمینی(ره) گرد هم آمدند تا از پیکر بیجان این هنرمند فقید بعد از چند روز انتظار استقبال کنند. او روز جمعه (14 مهر) در کشور فرانسه به دیار باقی شتافت و کارهای مربوط به انتقالش به ایران از همان روز شروع شد تا اینکه توانستند بعد از چند روز پیکر وی را به ایران برسانند.
پیکر آتیلا پسیانی امروز ساعت 10 صبح از مقابل پهنه رودکی تالار وحدت رهسپار قطعه هنرمندان و جوار مادرش جمیله شیخی خواهد شد تا برای همیشه کنار او آرام بگیرد. منوچهر شاهسواری، رضا کیانیان، حبیب رضایی، سحر دولتشاهی، رامبد جوان و برخی هنرمندان دیگر به استقبال پیکر آتیلا پسیانی در فرودگاه رفتند، همچنین مرضیه برومند، محمدمهدی عسکرپور، محمد چرمشیر، طناز طباطبایی، امیر جدیدی، حمید پورآذری، علی دهکردی، احمد حامد، آروند دشتآرای، الهام کردا، پژمان بازغی، همایون اسعدیان، محمد خزاعی، بهرام توکلی، امیرحسین دوانی، وحید لک، شهرام گیلآبادی و احسان حاجیپور در این برنامه حاضر شدند. آتیلا پسیانی، بازیگر، کارگردان و مؤسس گروه تئاتر بازی روز جمعه (14مهر) بعد از مدتی مبارزه با بیماری در فرانسه درگذشت. بنا بر برخی پیگیریها و گمانهزنیها، آتیلا پسیانی کنار مادرش، جمیله شیخی به خاک سپرده میشود.
ارسال به دوستان
فعالان رسانهای آمادگی خود را برای پشتیبانی مادی و معنوی از جبهه مقاومت اعلام کردند
حمایت اصحاب رسانه از مردم فلسطین
همزمان با آغاز حماسه توفان الاقصی در فلسطین و سرزمینهای اشغالی، جمعی از روزنامهنگاران، اصحاب و فعالان رسانهای ۱۸ مهرماه ۱۴۰۲ در حمایت از مردم مظلوم فلسطین بیانیهای صادر و آمادگی خود را برای پشتیبانی مادی و معنوی از جبهه مقاومت در مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کردند و از رسانههای بینالمللی مستقل خواستند صدای مردم مظلوم فلسطین باشند.
گفتنی است این بیانیه تاکنون به امضای بیش از ۵۰۰ نفر از خبرنگاران و اهالی رسانه رسیده و فرآیند اخذ امضا همچنان ادامه دارد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
إِنَّالله یُحِبُّ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفًّا کَأَنَّهُم بُنْیَانٌ مَّرْصُوص/ همانا خدا دوست میدارد کسانی را که در راه او صف در صف جهاد میکنند و همچون بنایی ساختهشده از سرب، استوار هستند.
رهبر معظم انقلاب: «رژیم غاصب صهیونیستی رفتنی است». خداوند قادر و عزیز را برای نصرت و عزتی که به مجاهدان فلسطینی اعطا فرموده سپاس میگوییم و درود بر مردان و زنانی میفرستیم که غیرتمندانه در میدان ایستادند و یک پیروزی بزرگ را رقم زدند. عملیات همهجانبه و ترکیبی نیروهای مقاومت علیه اشغالگران در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی، توفانی به پا کرد و الطاف الهی بر آن باعث شد تا رژیم اشغالگر قدس در شوک سنگین فرو رفته و حامیان این رژیم جعلی در تحیر بمانند.
این حرکت مجاهدانه و مخلصانه فخر همه آزادگان جهان شد. عملیات توفان الاقصی باعث شد تا پیام مردم مظلوم فلسطین با عزتمندی هرچه تمامتر به گوش جهانیان رسیده و رژیم منحوس صهیونیستی را در نظر همگان خوار و ذلیل کند. این آزمون الهی نهتنها فلسطین را سرافراز کرد، بلکه دشمن وحشی و جنایتکار را خوار و زبون گرداند. بیشک رژیم خبیث از این هم ضعیفتر خواهد شد. آمادگی جوانان فلسطینی و قدرتنمایی مجموعههای ارزشمند جهادی، فلسطین را روزبهروز قدرتمندتر و دشمن غاصب را روزبهروز ناتوانتر کرده و انشاءالله بزودی بساط فساد این غده سرطانی برچیده خواهد شد.
در پس پیروزیهای درخشان عملیات توفان الاقصی نگرش ایمانی رهبر حکیم انقلاب جلوه یافته و در دوران عبور از پیچ تاریخی، روزشمار پایان رژیم صهیونیستی باعجله در حال شمارش است. در این وضعیت دنیای اسلام یکسره در برابر قضیه فلسطین، مسؤول و دارای تکلیف دینی است و همه باید در پشتیبانی از ملت فلسطین صادقانه وارد میدان شوند.
تا پیش از این رزم غرورآفرین، دستگاههای تبلیغاتی دشمن چنین وانمود میکردند که رژیم صهیونیستی شکستناپذیراست اما حال پس از خوردن سیلی محکم در عملیات توفان الاقصی و شکسته شدن این توهم کاذب، سیاست مظلومنمایی را تبلیغ میکنند تا چهره این رژیم گرگصفت را بزک کنند اما ۷۵ سال جنایت و کودککشی سانسور شدنی نیست و نمیتوان یک اژدهای خونخوار را یک شبه تغییر چهره داد.
ما جمعی از روزنامهنگاران، اصحاب و فعالان رسانه در داخل ایران با تبریک این فتح راهگشا و آرزوی توفیقات و پیروزیهای بزرگتر برای جنبش مردمی و اسلامی مقاومت، ضمن اینکه خود تلاش خواهیم کرد صدای مردم مظلوم و مقتدر فلسطین باشیم از تمام رسانههای مستقل بینالمللی هم میخواهیم تا صدای مردم مظلوم فلسطین باشند. توفان الاقصی نه فقط یک عملیات میدانی و نظامی که فریاد بلند دادخواهی یک ملت در برابر رژیمی متجاوز و پشتیبانان جنایتکار آن است که در قساوت، سبعیت و پایمال کردن همه موازین انسانی و اخلاقی هیچ حد و مرزی نمیشناسند. رساندن این پیام وظیفه حرفهای همه آزادگان جهان است.
نصر منالله و فتح قریب
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|