|
اخبار
اعلام اسامی کاروان «ایمان، ایران، افتخار»
چهارمین دوره بازیهای پاراآسیایی در شرایطی به میزبانی شهر هانگژو برگزار خواهد شد که کاروان ورزش ایران به نام «فرزندان ایران» با شعار «ایمان، ایران، افتخار» عازم چین خواهد شد. کاروان «فرزندان ایران» با شعار «ایمان، ایران، افتخار» در ۱۶ رشته ورزشی با ۲۱۰ ورزشکار (۱۲۸ ورزشکار مرد و ۸۲ ورزشکار زن) به چهارمین دوره بازیهای پاراآسیایی هانگژو اعزام خواهد شد.جوانترین ورزشکار کاروان فاطمه بیات ۱۳ ساله در رشته شطرنج توانیابان و مسنترین ورزشکار اسدالله عظیمی ۶۴ ساله در رشته پارادوومیدانی است. ورزشکاران ایران در ۱۶ رشته ورزشی مردان و ۱۱ رشته ورزشی زنان به رقابت میپردازند. در این دوره از بازیها رشتههای پاراتکواندو و پاراکانو برای نخستین بار برگزار میشود. ضمن اینکه برای نخستین بار در ۲ رشته پاراوزنهبرداری بانوان و شطرنج توانیابان نیز ایران نماینده خواهد داشت. ساره جوانمردی به عنوان پرچمدار کاروان در مراسم افتتاحیه حضور دارد.
***
کشف جسد بیجان بازیکن گمشده تیم اسپانیایی
چند روز پس از ناپدید شدن بازیکن یکی از تیمهای دسته ۲ فوتبال اسپانیا، جسد او پیدا شد. به گزارش نشریه مارکا، جسد آلوارو پریتو بازیکن تیم دسته دومی کوردوبای اسپانیا که چند روز پیش خبر ناپدید شدن او منتشر شده بود، بین ۲ واگن یک قطار در نزدیکی ایستگاه قطار شهر سویا در ایالت آندلس اسپانیا شناسایی شد. ۴ روز پیش بود که والدین پریتو به پلیس اعلام کردند از فرزندشان خبری نیست و تحقیقات پلیس برای پیدا کردن او در آخرین محلی که رؤیت شده بود، ایستگاه قطار سویا - سانتا خوستا آغاز شد و در نهایت روز گذشته پیکر بیجان این پسر 18 ساله با همان البسهای که در روز ناپدید شدنش به تن داشت، پیدا شد. هنوز جزئیات علت مرگ پریتو مشخص نیست و تنها چیزی که بر اساس بازبینی دوربینهای مدار بسته اعلام شده، ممانعت از ورود او به یک قطار به دلیل نداشتن بلیت بوده است.
***
والیبال ایران در آستانه انفجار با انفعال فدراسیون
شرایط والیبال ایران این روزها چیزی فراتر از نابسامان است و انفعال گذشته فدراسیون کار را به جایی رسانده که شاهد بروز مشکلات متعددی هستیم. به گزارش تسنیم، ترکشهای ناکامی تیم ملی والیبال ایران همچنان ادامه دارد و هر روز اتفاق جدیدی رخ میدهد. میلاد عبادیپور که مدتهاست در نقش مخالف ظاهر شده، پایش را از جایگاه یک بازیکن فراتر گذاشته و حرفهای تندی علیه بهروز عطایی بر زبان آورده آن هم نه یک بار. شواهد اینگونه نشان میدهد که عبادیپور از سمت فدراسیون هم مورد حمایت قرار میگیرد، چرا که اگر اینگونه نبود، زمانی که علیه کادر فنی موضع گرفت و حرف زد، دیگر به تیم ملی دعوت نمیشد. بهروز عطایی که در این مدت حرفی نزده بود، سرانجام سکوتش را شکست و با اعلام بخشی از آنچه در دوران سرمربیگریاش گذشته بود، علیه عبادیپور موضع گرفت. از سوی دیگر حاشیهسازی یک بازیکن باتجربه در اردوی تیم ملی والیبال که گفته از «ویپ» استفاده کرده نیز باعث شده کمیته اخلاق فدراسیون به این موضوع ورود کند. به نظر میرسد مشکلات تیم ملی والیبال یکی یکی خود را نشان میدهد. اکنون این پرسش مطرح است که چرا فدراسیون زودتر به فکر حل مشکلات نیفتاده است؟ همان زمانی که عبادیپور به خود این اجازه را داد تا علیه کادر فنی تیم ملی مصاحبه کند و فدراسیون به جای برخورد، تصمیم به تغییر افشاردوست گرفت، باید این روزها پیشبینی میشد. آیا در آن زمان فدراسیون، کمیته اخلاق نداشت؟ آیا نمیشد حاشیه را همان ابتدا و به اصطلاح در نطفه خفه کرد تا شاهد بروز اتفاقات دیگر نباشیم؟ عطایی در بخشی از صحبتهای خود گفته بود: «فدراسیون والیبال برای رسیدن به اهدافش از تمام خطوط قرمز خود عبور کرد. آنها معتقدند تیم تحت هر شرایطی پیروز شود و موارد دیگر اهمیتی ندارد». اکنون فدراسیون باید توضیح دهد که چه دلایلی باعث رخدادن چنین مسائلی شد؟ آیا آنها از ماجراهای رخ داده خبر داشتند؟ اگر خبر داشتند و کاری نکردند وااسفا و اگر هم خبر نداشتند، باید تأسف خورد که چگونه از اتفاقات پیرامون تیم ملی بیاطلاع بودند. تیم ملی سرپرست دارد و قاعدتا همه موارد باید به اطلاع فدراسیون برسد. در واقع اینجاست که نقش نظارتی فدراسیون خود را نشان میدهد. فدراسیون باید شفافسازی کند که دقیقا چه اتفاقاتی رخ داده و چرا تیم ملی والیبال به این حال و روز گرفتار شده است.
***
کلاهبرداری میلیاردی از بازیکنان پرسپولیس!
بر اساس اطلاعاتی که در اختیار خبرنگار ایسنا قرار گرفته است، فردی با وعده سود چند میلیاردی از طریق خرید حوالههای خودرو در بازار، مبالغ هنگفتی را از برخی بازیکنان پرسپولیس دریافت کرده و متواری شده است. به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر به دلیل اختلاف قیمت زیاد خودرو در کارخانه و بازار آزاد، گروهی از مردم برای درآمدزایی و رسیدن به سود در این بازار سرمایهگذاری کردند. در این میان برخی افراد سودجو نیز با وعدههای عجیب به دنبال کسب سودهای کلان از این بازار هستند که پای یکی از این افراد به باشگاه پرسپولیس هم باز شده است! ۲ سال قبل از طریق یکی از نزدیکان این باشگاه، فردی به اعضای تیم معرفی میشود که در زمینه خرید و فروش خودرو فعالیت میکرد. این فرد به بازیکنان پرسپولیس اعلام میکند افراد زیادی را میشناسد که در قرعهکشی فروش خودرو برنده شدهاند اما مبلغ خودرو را ندارند و میخواهند امتیاز خرید خودروی خود از کارخانه را به فروش بگذارند. با همین وعده و وسوسه سودهای میلیاردی، برخی بازیکنان پرسپولیس به این فرد اعتماد کردند و مبالغی مانند ۱۷ میلیارد تومان، ۴ میلیارد تومان، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و مبالغی از این دست را در اختیار این فرد گذاشتند. در ادامه فرد مذکور که در خرید امتیاز خرید خودروها موفق نبوده متواری میشود و این در حالی است که بازیکنان هم به خودروهای وعده شده و اصل پول خود نرسیدهاند.
ارسال به دوستان
الجزایر، میزبان بازیهای فلسطین در انتخابی جام جهانی
الجزایر اعلام کرد میزبانی تمام بازیهای تیم ملی فوتبال فلسطین را در انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ و جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ بر عهده خواهد گرفت. به احتمال زیاد کنفدراسیون فوتبال آسیا با این درخواست موافقت کند و به این ترتیب بازیهای فلسطین در انتخابی جامجهانی و جام ملتهای آسیا در یک کشور آفریقایی برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
تقابل امشب قلعهنویی و کیروش برای قهرمانی در تورنمنت اردن
دوستانه اما جدی
تیم ملی فوتبال کشورمان امشب در فینال تورنمنتی دوستانه به مصاف تیم قطر خواهد رفت. فینال تورنمنت چهارجانبه و دوستانه اردن ساعت 21:30 بین تیم ملی فوتبال کشورمان با قطر برگزار میشود. این بازی شاید یکی از مهمترین مسابقات تیم ملی قبل از حضور در جام ملتهای آسیا محسوب شود. فوتبال قطر برای ما رقیب و رفیقی نام آشناست. بارها اردوهای تیم ملیمان را در قطر برگزار کردهایم و حالا در یک فینال دوستانه مقابل هم قرار میگیریم. از سویی، کارلوس کیروش، سرمربی سابق تیم ملی که بیش از 8 سال سکان هدایت تیم ملی کشورمان را در دست داشت، روبهروی شاگردان قدیمیاش قرار میگیرد. او آنقدر با تیم ملی ایران احساس رفاقت و نزدیکی میکند که در روز اول مسابقات حتی به رختکن تیم ملی کشورمان سر زد! با امیر قلعهنویی، سرمربی و مهدی محمدنبی، مدیر تیم هم دیدار کرد. کیروش در تیم ملی قطر قطعا هیچ کدام از مشکلات فوتبال کشورمان را مثل نداشتن امکانات مناسب، زمین تمرین مطلوب، پرداخت نشدن به موقع دستمزد و... ندارد اما شاید در قطر مشکلی بزرگتر داشته باشد که آن نداشتن بازیکنان مستعد به تعداد کافی است! فوتبال کشورمان با وجود تمام ایرادها و مشکلات سختافزاری و نرمافزاری هنوز هم یکی از بهترین و برترین تیمهای قاره آسیاست. ما در رده 21 فیفا هستیم ولی قطری که میزبان جامجهانی هم بوده در رده 61 است و بهترین رتبه قطر در ردهبندی فیفا 43 بوده است!
نکته جالبتر مسابقه فینال این است که سرمربیان هر ۲ تیم از شیوه بازی تیمشان در بازیهای ابتداییشان در این تورنمنت ناراضی بودند. امیر قلعهنویی صراحتا به اشکالات خط دفاعی تیم ملی اشاره کرد و کارلوس کیروش هم با انتشار پستی در صفحه شخصی خود اعتراف کرد تیم ملی قطر مقابل عراق خوب بازی نکرده است. قطر در ضربات پنالتی تیم عراق را شکست داد و فینالیست شد. کیروش پس از این بازی در گفتوگو با خبرنگاران جملاتی را بر زبان آورد که حداقل کمتر در زمان حضورش در تیم ملی کشورمان بر زبان میآورد. او گفت: «این بدترین بازی دوران مربیگریام بود و داشتم خفه میشدم. ما در این بازی مستحق برد نبودیم». برخی کارشناسان میگویند کیروش معمار تیم ملی ماست و بخوبی به نقاط ضعف و قوتش آگاهی دارد. حالا تقابل امیر قلعهنویی با کیروش جز حساسیتهای مرسوم فینال، یک اهمیت دیگر هم دارد و آن هم تقابل مربیان ایرانی و خارجی فوتبال ملی ما است؛ مسابقهای که برای هر ۲ مربی حیثیتی محسوب میشود. تیم ملی در صورت پیروزی در این فینال به دومین عنوان قهرمانی از زمان حضور قلعهنویی میرسد. پیش از این تیم ملی با هدایت او قهرمان کافا شد. در زمینه فنی تیم ملی کشورمان در بازی با اردن در خط دفاع متزلزل نشان داد و در نیمه دوم زیر فشار حملات حریف قرار گرفت اما خوشبختانه اردنیها گلزن نبودند و حتی پنالتی دقیقه 90 را هم از دست دادند اما در این دیدار ضعف تیم ملی در دفاع بیش از همیشه آشکار شد، بویژه در جناح چپ و مدافعان میانی که بارها اردنیها از این ناحیهها صاحب موقعیت گلزنی شدند. باید دید قلعهنویی چه راهکارهایی را برای ترمیم خط دفاع تیم ملی در نظر گرفته است.
* نگاه ویژه قطریها به تقابل کیروش با ایران
حضور کارلوس کیروش روی نیمکت تیم ملی قطر با توجه به حضور نزدیک به یک دههای روی نیمکت تیم ملی ایران، باعث ایجاد حساسیت در تقابل او با امیر قلعهنویی شده است. روزنامه الوطن قطر با اشاره به حساسیت این رویارویی، عکس کارلوس کیروش را روی جلد روزنامه چاپ دیروز خود آورده و در تحلیل این بازی عنوان کرده بود: «بازی با تیم ملی ایران برای کارلوس کیروش نه به جهت قهرمانی، بلکه در راستای افزایش توان فنی بازیکنان قطر و اصلاح اشتباهات قبلی بسیار اهمیت دارد. قطر باید در بازیهای دوستانه اینچنینی عملکرد بهتری داشته باشد تا با تاکتیکهای اتخاذ شده از سوی کادر فنی بتواند در بازیهای رسمی در مسیر جام ملتها و همچنین رویای حضور در جامجهانی ۲۰۲۶ گام بردارد. بازیکنان قطر بخوبی روند آمادهسازی را در امان اردن پشت سر میگذارند تا آماده بازی با تیم ملی ایران شوند، چرا که با حریفی قدرتمند و سرسخت مواجه هستند. کارلوس کیروش از بازیکنان قطر خواسته اشتباهات بازی با عراق را برابر ایران تکرار نکنند و در تمرین علاوه بر کارهای بدنی، روی برنامههای تاکتیکی تمرکز کرده بود. تمرین تاکتیکی ویژه تیم ملی قطر عصر دیروز روی جنبههای تاکتیکی بازی با ایران بود که با توجه به قدرت بالای ایران، تمرکز قطر روی تعادل خط دفاع و حمله است».
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با سیدکاظم اولیایی در رابطه با شایعه حضورش در استقلال
قصدی برای آمدن ندارم
زهره فلاحزاده: این روزها بحث تغییر در هیاتمدیره باشگاه استقلال خیلی داغ است. هر چند هنوز هیچ گزینهای رسانهای نشده و شاید هم هنوز انتخاب نشده است با این حال گفته میشود 30 مهرماه مجمع عمومی فوقالعاده باشگاه استقلال برگزار میشود و دستکم ۲ عضو رفتنی خواهند شد. روز یکشنبه نیز که سیدکاظم اولیایی، مدیر اسبق استقلال به باشگاه رفته بود و شایعاتی مبنی بر حضور او در هیاتمدیره آینده استقلال به گوش رسید. بر این اساس خبرنگار «وطن امروز»، با اولیایی گفتوگو کرده تا دلایل رفتن او به باشگاه استقلال و شایعه حضورش در هیاتمدیره را جویا شود.
کاظم اولیایی اینگونه صحبتهایش را درباره رفتنش به باشگاه شروع میکند: واقعیت این است که ما بشدت روی خصوصیسازی باشگاهها کار میکنیم. ۱۹ شهریورماه جلسه مهمی با حضور رئیسجمهور، تعدادی از وزرا و وکلا و میهمانهای خارجی در سالن کنفرانس صداوسیما برگزار شد که من به عنوان تنها نماینده فوتبال در آن حضور داشتم. در آن جلسه چند خواسته از رئیسجمهور داشتیم که ۲ مورد آن اجابت شد؛ یکی اینکه کیومرث هاشمی پیش از آغاز بازیهای آسیایی هانگژو به عنوان وزیر ورزش و جوانان به مجلس معرفی شود و یکی دیگر کمبود امکانات بود که گفتیم و ایشان دستور ساخت استادیوم را داد. من تلاش میکنم مدلی از باشگاهداری از نظر حقوقی را تعریف کنم که با این مدل هم استقلال و پرسپولیس هم از دولتی بودن خارج شوند و هم استقلال از نظر حقوقی مشکلش در آسیا را حل کند. در نهایت هم با این مدل تمام باشگاهها مشکل خود را رفع کنند. غیر از این صحبتهایی هم با باشگاه انجام شد و پیشنهاد دادم هواداران را ساماندهی کنیم و راههای کاربردی کردن هواداران و اینکه باشگاه از جمعیت هوادار منتفع شود را هم پیشنهاد کردم. درباره آکادمی باشگاه هم صحبت و پیشنهاد کردیم به جای اینکه به طور مستقیم اداره کنیم، به شرکت پیشکسوتان بسپاریم و به صورت مدیریت پیمان تعهداتی از آنها بگیریم. همچنین عدهای از پیشکسوتان را که توانایی دارند و کلاس رفتهاند به آکادمی بیاوریم تا خدمت کنند و آن را در سطح ایران توسعه دهیم تا پیشکسوتان ما در شهرهای مختلف به اسم استقلال آکادمی تاسیس کنند. در واقع تیمهای پایه در حدی باشد که استقلال در آکادمی خود بازیکن پرورش دهد و کمتر به بازیکن غیرخودی نیاز پیدا کند. حرفهای من را علی خطیر، مدیرعامل استقلال شنید اما برخی از آنها باید در هیاتمدیره مصوب شود و روی برخی هم باید در مجمع بحث شود.
وی در رابطه با اینکه چرا واگذاری بیشتر سهام باشگاه به بخش خصوصی متوقف شده است، گفت: من خدمت رئیسجمهور هم گفتم اشکال این است که میخواهیم خصوصیسازی را از خود دولت شروع کنیم. به دولتیها میگوییم اموالتان را خصوصی کنید. این نیاز به کمیته حوزه غیردولتی دارد. ما داریم به مدلی میرسیم که باشگاههای موفق دنیا استفاده کردهاند و البته باید منطبق با قوانین فیفا، ایافسی و کشور ما هم باشد. ما دنبال چنین مدلی هستیم و اگر همت عالی باشد، شدنی هم هست. هیچ نیروی تخصصی و تیم خاصی از پایین دنبال خصوصیسازی نبوده و همه دنبال این بودند که رئیس و روسا تصمیم بگیرند که کارشناسی نیست. تصمیم غلط واگذاری ۱۰ درصد و ۷۰۹ میلیارد تومان از کف خیابان جمع کردن و تزریق به باشگاهها و معادل آن بدهی ایجاد کردن یک کار غیرکارشناسی بود و فقط هزینهها را بالا برد و باشگاهها را بدهکار کرد. متاسفانه ما از چاله درآمدیم و به چاه افتادیم. الان باشگاههای استقلال و پرسپولیس هر کدام بالای هزار میلیارد تومان بدهی دارند و روزبهروز این بدهکاری هم بیشتر میشود. ما دوره آینده باز هم باید به فکر آسیا باشیم و با این بدهیهایی که ایجاد میشود آیا باز باید حذف شدن تیمهایمان را به چشم ببینیم؟ باید از بند و تبصره دوباره استفاده کنیم؟ آدم از یک سوراخ که ۲ بار گزیده نمیشود.
مدیرعامل اسبق استقلال درباره اینکه آیا علی خطیر میتواند معضل بدهی سنگین را رفع کند تا استقلال پس از ۲ فصل حذف از آسیا در این رقابتها حضور داشته باشد، خاطرنشان کرد: ما از الان باید جلوی آن را بگیریم و حالا که وقت داریم با برگزاری جلسات نگذاریم باز هم به بنبست برسیم. طرف من در این زمینه کل مدیران و مجمع هستند و تصمیم کلان باید گرفته شود؛ تنها یک مدیر نمیتواند مشکلات را رفع کند.
اولیایی در رابطه با شایعه حضورش در هیاتمدیره استقلال هم گفت: به من پیشنهاد داده شد و الان هم چون موانعی وجود دارد قصد حضور ندارم. من امکان تامین منابع مالی را ندارم، باید افراد و کارآفرینهایی بیایند که از برند استقلال پولسازی کنند که قطعا در توان بنده نیست.
ارسال به دوستان
اینتر همین ژانویه مهدی طارمی را میخواهد
بمب زمستانی
روزنامه گاتزتا دلو اسپورت از تمایل اینتر به جذب مهدی طارمی در نقلوانتقالات زمستانی خبر داد. بزرگترین روزنامه ورزشی ایتالیا در خبری شبانه، از شتاب گرفتن روند جذب مهدی طارمی از سوی اینتر خبر داد و نوشت هدف نراتزوری این است مهاجم ایرانی را در ژانویه پیشرو به خدمت بگیرد، هر چند یک گزینه جانشین نیز برای او وجود دارد. مصدومیت آرناتوویچ و عملکرد ضعیف این بازیکن و الکسیس سانچز باعث شده اینتر به فکر تقویت خط حملهاش باشد. تیم سیمونه اینزاگی در هفتههای اخیر به عملکرد لائوتارو مارتینز و مارکوس تورام متکی بوده و حالا آنها در پی جذب یک مهاجم از لیگ پرتغال هستند. گاتزتا نوشته است: مهاجم مرکزی پورتو که تابستان یک قدم با میلان فاصله داشت، اکنون در دید نراتزوری قرار دارد. این یک معاشقه هیجانانگیز است. مهدی طارمی در پایان آگوست واقعاً یک قدم با روسونری فاصله داشت و حالا پرس و جوهای اخیر اینتر، مهاجم مرکزی پورتو را به وسوسه کشانده است. کمتر از 80 روز پیش از بازگشایی بازار زمستانی، طرح نراتزوری در حال شکلگیری است. بدیهی است هدف اصلی اینتر این است که طارمی را فوراً و برای ژانویه در دسترس داشته باشد اما گزینه جذب او در تابستان را دستکم نگیرید. گلزن تیم ملی ایران (39 گل در 73 بازی) مطمئنا مهره ارزشمندی در لیست بازیکنان بدون قرارداد در ژوئن 2024 است و سران دراگائو از الآن میدانند مهدی قراردادش را در پایان فصل تمدید نخواهد کرد. اینتر کار را سرعت بخشیده و رقابت را به گوشه رینگ برده است. استراتژی نراتزوری به سمت تقویت بخش مرکزی قوای تهاجمی تیم گرایش دارد. برای شروع باید دید پورتو تا زمستان چه نتایجی کسب میکند. آنها در لیگ پس از اسپورتینگ و بنفیکا در رده سوم هستند و فاصله زیادی با صدر ندارند. با این حال، در لیگ قهرمانان اروپا، پرتغالیها با 3 امتیاز، پشت سر بارسلونا و همتراز با شاختار دونتسک هستند. خلاصه همه چیز باز است. طارمی در 2 تورنمنت، 2 گل را در 10 بازی به ثمر رسانده است. پورتو پس از درخواست 20 میلیون یورو در تابستان از میلان، برای خلاص شدن از دست طارمی چقدر میخواهد؟ آیا این تیم به اینتر تخفیف میدهد یا بازیکن را تا آخر قراردادش نگه میدارد؟ آیا بازیکن تحت فشار قرار خواهد گرفت که فوراً پورتو را ترک کند؟ لازم به ذکر است باشگاه اینتر برای ثبتنام فوری طارمی که جزو شهروندان خارج از اتحادیه اروپایی محسوب میشود، یک جای خالی در اختیار دارد. یک فرضیه مطلوبتر نیز وجود دارد و آن این است که طارمی در چند ماه آینده، پاسپورت پرتغالی خود را دریافت میکند و اگر این انتقال در تابستان انجام شود، مفیدتر خواهد بود. ارسال به دوستان
گفتوگوی رئیسی با پوتین و اردوغان درباره غزه
گروه سیاسی: حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در گفتوگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش تعاملات 2 کشور در عرصههای اقتصادی و تجاری، بر ضرورت تسریع در پیشبرد همکاریهای فیمابین، بویژه در زمینههای انرژی و حملونقل تاکید کرد.
رئیسجمهور در ادامه مواضع روسیه در محکوم کردن جنایات جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به آنچه در غزه در حال وقوع است، احتمال گسترش دامنه جنگ و درگیری به جبهههای دیگر وجود دارد که اگر این اتفاق بیفتد، کنترل اوضاع سختتر خواهد شد. لذا انتظار داریم همه کشورها و مجامع بینالمللی از جمله روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، نقشآفرینی موثرتری در زمینه توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه سران رژیم صهیونیستی میکوشند ریشه اتفاقات اخیر را به دلایل بیرونی پیوند بزنند، اظهار داشت: ریشه این رخدادها را باید در 75 سال ظلم، جنایت، آپارتاید، کشتار و هتک حرمت ساکنان و مقدسات مردم فلسطین جستوجو کرد.
رئیسجمهور همچنین رویکرد کشورهای غرب خصوصا آمریکا در حمایت کورکورانه از رژیم صهیونیستی را مشوق صهیونیستها برای تشدید و ادامه نسلکشی در غزه دانست و تصریح کرد: فاجعه بزرگی که اکنون در منطقه در حال رقم خوردن است، نتیجه سیاستهای محکوم به شکست آمریکا و دیگر حامیان غربی رژیم صهیونیستی است.
رئیسجمهور روسیه نیز در این گفتوگوی تلفنی با تاکید بر اینکه تحلیل روسیه از دلایل وقوع بحران فعلی در غزه با ایران یکسان است، اظهار داشت: حملات گسترده اسرائیل به منطقهای متراکم که بیش از 2 میلیون انسان بیدفاع در آن زندگی میکنند، هیچ توجیهی ندارد و باید هر چه سریعتر متوقف شود.
ولادمیر پوتین با بیان اینکه انجام عملیات زمینی در غزه از لحاظ نظامی و انسانی هزینهها و تاثیرات بسیار سنگینی دارد، تصریح کرد: آمریکاییها تلاش کردند به تنهایی راهبرد مدنظر خود را برای حل مساله فلسطین پیش ببرند اما این راهحل به شکست انجامیده و روسیه نیز نگران گسترده شدن دامنه درگیریهای فعلی در غزه به مناطق دیگر است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی همچنین در مکالمه تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه، با محکوم کردن جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، مقابله جهان اسلام با جنایتگری صهیونیستها و تلاش برای پایان یافتن حملات وحشیانه به زنان و کودکان بیدفاع غزه را خواستار شد.
رئیسی تلاش برای بازگشایی گذرگاهها جهت ارسال کمکهای مردمی و بشردوستانه به غزه را بسیار بااهمیت دانست و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت و همکاری با ترکیه و سایر کشورهای اسلامی در این زمینه به منظور پایان دادن به این تراژدی انسانی و ضدبشری تاکید کرد.
رئیسجمهور با تاکید بر لزوم همگرایی کشورهای اسلامی، همسایه و منطقه و استفاده از ظرفیت پیمانها و سازمانهای همکاری منطقهای نظیر سازمان همکاری اسلامی برای خاتمه دادن به جنایتگری صهیونیستها، بر اهمیت نقش ترکیه در این راستا تاکید کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه نیز در این مکالمه تلفنی با ابراز تاسف و نگرانی از تحولات غزه و بمباران بیامان مناطق مسکونی و غیرنظامیان ساکن این منطقه که تاکنون منجر به جان باختن بیش از 2 هزار و 800 نفر و مجروحیت بیش از 10 هزار تن دیگر شده است، اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و گفت: آنچه امروز در غزه میگذرد همه مسلمانان جهان را داغدار کرده و ما برای کمکرسانی به مردم غزه در تلاش هستیم.
ارسال به دوستان
گذار مقاومت از محور به شبکه
رضا باقریپور*: سران دولتهای متخاصم با جریان مقاومت برای توضیح نقش ایران در غرب آسیا و منطق ارتباط جمهوری اسلامی با همپیمانان خود در منطقه، معمولا دست به دامن استعارههایی خاص میشوند. این استعارهسازی از هلال شیعی که ابداع ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان بود شروع شد و به استعاره بازو – ساعد – پنجه و سپس به استعاره «ماری که سر آن در تهران است» رسید.
این استعارهها، از حیث کلامی به شکلی طراحی شدهاند که حساسیت و عداوت علیه ایران ایجاد کند اما به هر صورت بهرههایی از زاویه نگاه محور عبری – غربی - عربی به نوع سازماندهی محور مقاومت هم در آنها هست. هم شعار است و هم از نظر آنها واقعیت دارد اما واقعا چقدر سازماندهی مقاومت این تصویری است که میپندارند؟
* بازسازماندهی پس از ترور
به اعتقاد آنها، در جریان مقاومت، همه چیز به سردار سلیمانی خلاصه میشد، البته قطعا شهید سلیمانی محور جریان مقاومت و تا حدی سازماندهنده آن بود. فارغ از خصوصیات شخصی که میتواند یک مدیریت تمرکزگرا بسازد، نوع مدیریت شخص سردار سلیمانی به علل متعدد لزوما به سمت تمرکز پیش میرفت. به عنوان مثال نام جهانگشای سلیمانی اساسا چنین سازماندهیای را به صرفه و کارآمد میساخت و هزینههای آن را کاهش میداد. از طرفی موقعیت سردار در مقام «موسس و معمار» سپاه قدس (در حالت متمایزی که توسط ایشان پیدا کرد) این تصدیگری فراگیر را اقتضا میکرد.
از 13 دیماه 98 سردار سلیمانی در بین ما نیست؛ چیزی که مانده، جبهه مقاومتی است که مدار لجستیک خود را از مرز افغانستان و اقیانوس هند تا سواحل مدیترانه ساخته، بر گلوگاههای حیاتی منطقه مسلط شده، نظامهای سیاسی همسو با خود را به پایداری رسانده و موجودیتهای همپیمان با خود را در دولتهای محلی و در ساختار رسمی نهادینه و غیرقابل بازگشت کرده است.
این زمینه آماده و قدرتمند در کنار فقدان «اسم مُسَیطر قاسم سلیمانی» لاجرم مقاومت را به شکل دیگری از سازماندهی سوق میدهد؛ شکلی که بهترین انطباق رویه با محیط بوده و رفته رفته حدود آن روشنتر میشود.
اینگونه به نظر میرسد که در سازماندهی جدید جریان مقاومت، مدیریت صحنه به شکل مطلوبی ادامه دارد و واحدهای مقاومت در تدبیر ریز محیط پیرامونی خود ابتکار و استقلال عملشان را با قدرت ادامه میدهند. فعالیت صف و ستاد توأمان در واحدهای عراقی، لبنانی و فلسطینی انجام میشود و تشکیلات محلی از الگوی «مجری صرف» فاصله میگیرند.
گزارشهای دستگاه اطلاعاتی و سیاست خارجی آمریکا کماکان بر این نکته تصریح دارد که شواهدی دال بر عاملیت ایران در عملیات توفان الاقصی وجود ندارد. این ادعا در وهله اول به حساب ترس آمریکا از مسؤول ساختن ایران و ناچاری از بالا بردن تنش با کشورمان قلمداد شد اما بیانات رهبر انقلاب در تایید «طراحی فلسطینی» عملیات اخیر، فضای موضع آمریکاییها را در راستای تقویت مقاومت فلسطین تغییر داد.
حالا دیگر صحنه واضح است و این واقعیت را همه فهمیدهاند که جمهوری اسلامی مجری مرحله اول بازی نیست و قدرت بازیگری مقاومت به مراتب افزایش یافته است.
* مرحله دوم، مرکز به پا میخیزد
اینک که واحد محلی، عملیاتی با بالاترین ارزش افزوده را به تنهایی برای مقاومت خلق کرده، خیلی سریع آماج جبهه متخاصمی میشود که از خشم آبروی از دست رفته به مرز جنون رسیده است. مرحله دومی پیش روی مقاومت قرار دارد و آن خارج کردن عضو قهرمان جبهه از زیر فشار حملات وحشیانه و نجات مردم مظلوم غزه است. مقاومت با علم به اینکه جبههگشایی علیه رژیم صهیونیستی برای سران این رژیم هزینه بالایی پیدا کرده، فعالیت میدانی و دیپلماتیک زنده و واقعی را برای تبدیل این هزینه به آورده برای مقاومت به جریان میاندازند. گویی وزیر امور خارجه ایران چهره اصلی این مرحله است.
* امیرعبداللهیان؛ بازیساز مرحله دوم عملیات
موقعیتی که امروز حسین امیرعبداللهیان در آن قرار دارد و وضعیتی که خودش خلق کرده برجستهتر از هر زمان دیگری است. او قبل از ریاست دستگاه دیپلماسی نیز به تخصص در همین منطقه یعنی غرب آسیا شهره بود و حالا با حذف فاصلهگذاری پیشین بین میدان و دیپلماسی، بازیساز اصلی مرحله دوم عملیات مقاومت در حوزه دیپلماسی شده است.
وزیر امور خارجه به سوریه و لبنان سفر میکند در حالی که بر اساس گزارشهای رسانههای عبری همزمان خیل گستردهای از نیروهای مقاومت خود را به مرزهای همجوار این ۲ کشور با رژیم صهیونیستی رساندهاند. اینجا امیرعبداللهیان در لحنی بسیار متفاوت از موضعگیریهای خنثی و مبهمی که مثلا در موضوع هستهای و مذاکرات داشت، به وضوح اسرائیل را با بازگشایی جبهههای جدید تهدید میکند. وی میگوید: «اگر تجاوزات صهیونیستها متوقف نشود، دست همه طرفها در منطقه روی ماشه است».
مدتی نگذشته که اعلام میشود پارلمان عراق تصمیم به فعالسازی معاهده دفاع عربی گرفته است. حزبالله لبنان نیز روزانه اهدافی را در مرز شمال فلسطین مورد هدف قرار میدهد. حزبالله گفته هدف از این حملات «کور کردن» سامانههای مرزی صهیونیستهاست. در همین حین، حسین امیرعبداللهیان مجددا یادآور میشود: «ایران نمیتواند تماشاگر این شرایط باشد». ردیف ناوهای آمریکایی که سلسلهای به مدیترانه میرسند هنوز نتوانسته رژیم را برای بروز سبعیت نهایی خود قانع کند. تا به امروز چندین بار حمله زمینی اسرائیل به غزه به تعویق افتاده و آخرین بار دلیل آن شرایط نامساعد آبوهوایی (!) اعلام شده است.
* تصویر بزرگ کدام است؟ شبکه!
صورتی که سازماندهی جدید مقاومت رقم زده این است که در سنگینترین عملیات تاریخ مقاومت - که تهاجمی هم بوده - جنگ به صورت مستقیم کل پیکره جبهه را درگیر نساخته بلکه بازیگر جنگنده و بازیگر کنترلکننده همزمان در همین جبهه حضور دارند.
استعارهسازی صهیونیستها از مقاومت نیاز به بهروزرسانی دارد. آنها میتوانند کماکان استعارهای حساسیتزا و بسیجکننده علیه ایران خلق کنند اما نه با تمثیل سادهای چون مار، مار نیست بلکه به تعبیری عصای موسی است که باطلکننده سحر مارهاست.
جبهه مقاومت، یک محور خطی نیست. از شکل مداری که اسرائیل تصور کند انرژی از ژنراتور شرق به سرشاخههای غرب آن میرسد فاصله قابل توجهی پیدا کرده است. آنها اکنون باید خود را در محاصره یک شبکه ببینند که کانونهایی از قدرت، با شدت و ضعف آن را احاطه کردهاند. ایران در این شبکه از جایگاه قطبیت به سمت مرکزیت حرکت میکند. کانونیت جمهوری اسلامی کماکان پابرجاست؛ به عبارتی این تغییر به سبب توانایی اعطا شده از مرکز به کانونهای ردیف دوم ایجاد شده است؛ کانونهایی که به حد بالایی از خودسازماندهی و بازسازی رسیدهاند. مرکز، بعد ذهنی ارتباط خود با اجزایش را از قیممآبی به حمایتگری و هدایت تغییر میدهد. این تغییر به هیچ عنوان موید کاهش حضور یا تقلیل جایگاه نیست. اقتضای بلوغ اجزا است که اتفاقا دست ایران را در حمایت بازتر کرده و ابزارهای کاراتری به آن میدهد.
هر کانون در هر زمانی قدرت ابتکار دارد و شبکه به محض توجه خطر به سمت آن کانون، تواناییهای حفاظتی و حمایتی خود را به جریان میاندازد. شبکه مقاومت از سال 98 به این سو نشانههای نضجگیری خود را بروز داده و بر اساس رفتار دشمن میتوان اینگونه برآورد کرد که جبهه غربی - عبری حتی به درستی متوجه چنین تطوری نیز نشده چه آنکه بخواهد صفوف خود را مبتنی بر این شرایط جدید، بازآرایی کند. همین است که برای باخبر شدن از هر اقدامی، خط ارتباطی تهران - غزه را شنود میکند؛ حال آنکه تقدیر خونبارش در همان زمینهای تمرین یا گذرگاههای زیرزمینی حماس رقم میخورد. برای شروع توفان الاقصی نیاز به گرفتن هیچ شمارهای با پیششماره ایران نبود.
شبکه مقاومت رفته رفته چیزی بیشتر از استراتژی «بازدارندگی» را برای اجزا بویژه مرکز شبکه رقم میزند. توانایی مضاعف خلق شده راه مقاومت را به سمت هدم توان دشمن قبل از ایجاد تهدید، سوق خواهد داد. مقاومت و به صورت خاص جمهوری اسلامی ایران در راه پیش روی خود، یک گام قبل از لکهگیری غرب آسیا از وجود رژیم صهیونیستی، به سمت دفاع پیشدستانه حرکت خواهد کرد. حالا مقاومت دارد ژئوپلیتیک خودش را در منطقه غرب آسیا شکل میدهد؛ «نظم مقاومت».
پژوهشگر سیاستگذاری عمومی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|