|
عملکرد خیرهکننده ورزشکاران ایران در روز نخست بازیهای پارآسیایی 2022 هانگژو با 9 مدال طلا
شروع توفانی
ورزشکاران ایران در پایان نخستین روز بازیهای پارآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، در رتبه دوم جدول مدالی قرار گرفتند.
در پایان نخستین روز بازیهای پارآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، ورزشکاران ایران در مجموع با کسب ۲۴ مدال (۹ طلا، ۹ نقره و ۶ برنز)، بعد از چین در رتبه دوم جدول مدالها قرار گرفتند.
تا پایان رقابتهای روز نخست، ورزشکاران پارادوومیدانی با کسب ۱۲ مدال (۵ طلا، ۶ نقره و یک برنز) بیشترین سهم را در سبد مدالی کاروان ایران داشتند.
روز نخست بازیهای پارآسیایی در حالی سپری شد که کاروان ایران موفق به کسب ۲4 مدال شد که پارادوومیدانیکاران با ۱2 مدال بیشترین سهم را در کسب این رکورد داشتند. چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی به صورت رسمی از دیروز آغاز شد.
* آغاز مدالآوری با برنز عبدالملکی
در رقابتهای قایقرانی بازیهای آسیایی هانگژو در بخش کایاک زنان، فینال کلاس kl1 سارا عبدالملکی در خط رقابت با قایقرانانی از ژاپن، چین و هند قرار گرفت و با زمان یک دقیقه و ۱۳ ثانیه و ۵۹۴ صدم ثانیه در رده سوم ایستاد و از خط پایان عبور کرد و به مدال برنز رسید.
* علیپور نخستین طلایی کاروان ورزش ایران
در ماده پرتاب وزنه کلاس11 F، 3 نماینده ایران به نامهای مهدی اولاد، امیرحسین علیپور و حسن باجولوند به میدان رفتند. در این رقابت که 2 ورزشکار هندی و یک ورزشکار از قزاقستان نیز حضور داشتند، علیپور با رکورد 13.92 متر قهرمان شد و نخستین طلای کاروان ایران را به ارمغان آورد. همچنین مهدی اولاد با رکورد 13.30 متر در رده دوم ایستاد و صاحب مدال نقره شد. حسن باجولوند با رکورد 11.60 متر به مقام چهارم بسنده کرد و دستش به مدال نرسید.
* حسینپور در پاراکانو به مدال طلا رسید
در چهارمین رقابت قایقرانان ایران در بخش کانوی مردان، فینال کلاسkl1 برگزار شد و سعید حسینپور در خط رقابت با قایقرانانی از کشورهای ژاپن، هند، چین، قزاقستان و کرهجنوبی قرار گرفت. حسینپور در نهایت با کسب زمان ۵۰ ثانیه و ۴۶۸ صدم ثانیه از خط پایان عبور کرد و مدال زرین را بر گردن آویخت.
* مدال طلا برای هاشمیه متقیان
در رقابتهای پرتاب نیزه کلاس 56 F هاشمیه متقیان، بانوی ملیپوش ایران با رکورد 22.91 متر که در پرتاب سوم خود ثبت کرد، به مقام قهرمانی رسید و صاحب مدال طلا شد. متقیان همچنین رکورد این ماده در بازیهای پارآسیایی را که پیش از این در اختیار خودش بود، به میزان 2.72 متر ارتقا داد.همچنین زینب مرادی که به عنوان آخرین ورزشکار این ماده پرتابهای خود را انجام داد، با رکورد 22.13 متر به مدال نقره دست یافت.
* نخستین رکابزن ایران از کسب مدال بازماند
محمد دلیر، نخستین نماینده ایران در رقابتهای پارادوچرخهسواری بازیهای پارآسیایی از کسب مدال در این بازیها بازماند. او در ماده 4 کیلومتر تعقیبی انفرادی نابینایان با حریفانش رقابت کرد اما با زمان ۴:55.659 در رده پنجم ایستاد و شانس حضور در دیدارهای ردهبندی و فینال را از دست داد.
* عنوان ششم ملیپوش پرتاب وزنه بانوان
در جریان رقابتهای پارادوومیدانی در ماده پرتاب وزنه کلاس20 F، فاطمه منوچهری با رکورد 9.2۹ متر در رده ششم ایستاد و از دستیابی به مدال بازماند. در پایان این رقابت که 8 ورزشکار حضور داشتند، نفراتی از ژاپن، اندونزی و مالزی صاحب مدالهای طلا، نقره و برنز شدند.
* دونده ایران نایب قهرمان شد
در جریان رقابتهای پارادوومیدانی در ماده دوی چهارصد متر، رضا حاتمی با رکورد ۵۱ ثانیه و ۸۴ صدم ثانیه بعد از نماینده عراق در رده دوم ایستاد و صاحب مدال نقره شد. بعد از حاتمی، ورزشکار چینی به مدال برنز دست یافت.
* پاراتکواندوکاران دختر ایران صاحب ۳ مدال برنز شدند
در روز نخست رقابتهای پاراتکواندو 3 نماینده ایران در بخش بانوان صاحب مدال برنز شدند. مریم عبداللهپور در وزن ۴۷- کیلوگرم، نرگس جوادی در وزن ۵۲- کیلوگرم و مهدیه ساداتحسینی دیگر نماینده ایران در این وزن صاحب مدال برنز شدند.
* پاپی با رکوردشکنی طلایی شد
در ماده پرتاب نیزه کلاس57 F مسابقات پارادوومیدانی، امانالله پاپی با ثبت رکورد 49.24 متر، ضمن شکستن رکورد این ماده در بازیهای پارآسیایی (ارتقای رکورد به میزان ۶۴ سانتیمتر)، عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد.
* 2 مدال طلا و نقره نمایندگان ایران در پرتاب دیسک
در ادامه رقابتهای پارادوومیدانی بازیهای پارآسیایی و در ماده پرتاب دیسک، الناز دارابیان در کلاس53 F رکورد 14.25 متر را به ثبت رساند. دارابیان ضمن شکستن رکورد آسیا که پیش از این هم در اختیار خودش بود، به مدال طلا دست یافت. همچنین حنان کعبامیر در رقابتهای پرتاب دیسک صاحب مدال نقره شد. این مدال با ثبت رکورد 11.55 متر به دست آمد.
* وحیدعلی نجیمی در دوی ۱۰۰ متر قهرمان شد
وحیدعلی نجیمی در فینال رقابت دوی ۱۰۰ متر کلاس 13 T بازیهای پارآسیایی در رقابت با نمایندگانی از عمان، سنگاپور، تایلند، تاجیکستان، قزاقستان و لائوس (۲ نفر) به عنوان قهرمانی دست یافت. وی با زمان 11.27 ثانیه این عنوان را کسب کرد.
* مدال طلای بنیطبا در پاراجودو
سیدمیثم بنیطبا در رقابتهای پاراجودو به مدال طلا دست یافت. وی در فینال وزن منهای ۶۰ کیلوگرم کلاس1 J برابر «کاپیل پارمار» از هند قرار گرفت و موفق شد با شکست او، صاحب مدال طلا شود.
همچنین سعید کوهکن در مبارزه ردهبندی وزن منهای ۶۰ کیلوگرم کلاس 2 J پاراجودو برابر حریفی از کرهجنوبی قرار گرفت و موفق شد با شکست او، به مدال برنز برسد.
* مدال طلا و نقره ۱۰۰ متر قورباغه به ایران رسید
سینا ضیغمینژاد که به فینال مسابقات پاراشنا در ماده ۱۰۰ متر قورباغه راه یافته بود، در رقابت با حریفانش با ثبت زمان ۱:08.80 صاحب مدال طلا شد. شاهین ایزدیار هم با زمان ۱:11.10 به مدال نقره دست یافت. ابوالفضل ظریفپور دیگر نماینده ایران در این رقابت بود که آخر شد.
* والیبال نشسته مردان با برد آغاز کرد
تیم ملی والیبال نشسته ایران در نخستین دیدار خود به مصاف تایلند رفت و ۳ بر صفر پیروز شد. ۲۵ بر ۱۲، ۲۵ بر ۱۷ و ۲۵ بر ۱۲ نتایجی بود که در 3 گیم این دیدار ثبت شد. تیم ملی والیبال نشسته ایران در دومین بازی به مصاف قزاقستان میرود.
* هر 3 مدال پرتاب دیسک مردان به ایران رسید
پرتاب دیسک کلاس ادغامی 53-52-51F مردان آخرین مادهای بود که رقابتهای آن در روز نخست مسابقات پارادوومیدانی در بازیهای پارآسیایی هانگژو برگزار شد. در این رقابتها علیرضا مختاری با رکورد 22.38 متر قهرمان شد و طلا گرفت، اسدالله عظیمی با 21.57 نایبقهرمان شد و رشید مسجدی با رکورد20.71 متر به مدال برنز دست یافت.
* پاراشناگران ایران صاحب ۲ مدال طلا و نقره دیگر شدند
سینا ضیغمینژاد و شاهین ایزدیار با کسب مدال طلا و نقره به کار خود در رقابتهای 50 متر آزاد پایان دادند. رقابتهای شنای بازیهای پارآسیایی با برگزاری مرحله نهایی ماده 50 متر آزاد پیگیری شد. سینا ضیغمینژاد که به این مرحله از مسابقات راه یافته بود، در رقابت با حریفانش با ثبت زمان 25.47 در رده نخست قرار گرفت و صاحب مدال طلا شد. شاهین ایزدیار هم با زمان 25.87 صاحب مدال نقره شد. ضیغمینژاد و ایزدیار در ماده ۱۰۰ متر قورباغه هم به ترتیب طلا و نقره گرفته بودند.
***
الناز دارابیان:
مدال طلایم را به کودکان شهید غزه تقدیم میکنم
دونده ملیپوش تیم پارا دوومیدانی کشورمان گفت: ثمره ۲ سال تلاش مداوم را توانستم با کسب مدال طلا بگیرم. الناز دارابیان بانوی پرتابگر دیسک کشورمان در ماده اف ۵۱ و ۵۲ پس از کسب دومین مدال طلای پیاپی بازیهای پارآسیایی گفت: خوشحالم که کمتر از ۳ ماه توانستم با ارتقای رکورد خودم و در کنار تلاش بیوقفه مربیام خانم الهه شیعه به مدال طلا دست یابم. وی با اشاره به اینکه مدال طلای خود را به تمام کودکان شهید غزه تقدیم میکند، گفت: مظلومیت مردم غزه و فلسطین بویژه کودکانی که در بیمارستان المعمدانی به شهادت رسیدند ما را داغدار کرد و من آن را محکوم میکنم. قهرمان پارآسیایی هانگژو در پایان گفت: امیدوارم با ادامه این روند در مسابقات جهانی و پارالمپیک پاریس باز هم به موفقیت برسیم.
ارسال به دوستان
محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در کنفرانس خبری رهبران ادیان
شرم مذاهب از صهیونیسم
گروه فرهنگ و هنر: کنفرانس خبری رهبران ادیان (ارامنه، آشوریان، کلیمیان و نمایندگان اقلیت مجلس شورای اسلامی) در محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی برگزار شد.
* رژیم صهیونیستی از بدو تأسیس منطقه را درگیر آتش کرده
سبو سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران در این نشست گفت: متاسفانه از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی منطقه دچار تغییراتی شد و آتش آن را فرا گرفت. وی افزود: تمام ما مردم خاورمیانه متاسفانه دچار بحران شدیم. تمام مردم منطقه در تلاش هستند و همه توان را به کار میگیرند تا صلحی در منطقه ایجاد شود ولی تاکنون بینتیجه بوده است.
* جنایت علیه غزه دل هر انسانی را به درد میآورد
علیاکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان نیز در این نشست اظهار کرد: حملات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به کودکان و زنان و بیمارستانها تاسفبار بوده و به اماکن مقدس نیز حمله کردند، بعضی از این کلیساها 1600 سال سابقه فعالیت داشتهاند.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان گفت: تعداد و شیوه کشته شدن انسانها در غزه دل هر انسانی را به درد میآورد و سازمانهای حقوق بشری نیز اقدامات عملی برای آتشبس انجام نمیدهند. وی افزود: این اقدامات را جامعه جهانی ادیان و همه پیروان ادیان الهی محکوم میکنند.
* کشورهای مسیحی فقط نام مسیحیت را به دوش میکشند
انیا سرگیس، اسقف کاتولیک آشوری تهران در این نشست با بیان اینکه کاش امروز برای جشن گرفتن و صلح جمع میشدیم، گفت: جنایتی که امروز میبینیم سخت است به زبان بیاوریم. دیروز برای مردم غزه دعا کردیم و خواهان صلح و سلامتی برای مردم غزه شدیم اما سازمان ملل و حقوق بشر در دارو و غذا رساندن به مردم غزه کجا هستند؟ وی با بیان اینکه ما فقط برای محکوم کردن بمباران کلیساها جمع نشدیم بلکه بیمارستان المعمدانی و مدارس و محلی را که برای خدمترسانی است هم بمباران کردند، گفت: وقتی کودکان یتیم را میبینیم این سوال مطرح میشود که سازمان ملل چکار میکند؟ دلمان درد میآید و ما آماده خدمت و هر کاری هستیم که از دستمان برمیآید و امیدواریم لااقل مدتی صلح برقرار شود که بتوانند دارو و غذا ارسال کنند.
اسقف کاتولیک آشوری تهران تصریح کرد: متاسفانه روسای جمهور کشورها در صف رفتن به اسرائیل برای حمایت از جنایت هستند. ملتها باید بفهمند که اسرائیل در حال کشتار است و اگر در کشور خودشان این اتفاق میافتاد چه میکردند؟ ما به نظام مقدس خودمان درود میفرستم که در همه حال در کنار مردم فلسطین ایستاده است. وی با بیان اینکه متاسفانه کشورهای مسیحی فقط نام مسیحیت را به دوش میکشند و همانطور که صهیونیسم از یهود جداست، حساب حاکمان کشورهای مسیحی هم از دین مسیحیت جدا است، گفت: اگر واتیکان اعلام آمادگی کند ما حاضریم برای این مساله به دیدار پاپ برویم.
* اروپا و آمریکا از جنایت رژیم صهیونیستی حمایت میکنند
خاخام حمامی، رهبر کلیمیان ایران نیز در این نشست گفت: هیچ خداباور و انسان آزادهای نمیتواند این جنایات را بپذیرد و این جنایات محکوم است. وی افزود: متاسفیم که دولتهای اروپایی و آمریکا از این اقدامات حمایت میکنند. روحانی کلیمیان گفت: هرچه زودتر باید آتشبسی برقرار و امکان رسیدگی به مجروحان و آسیبدیدگان فراهم شود. وی ادامه داد: افرادی که در محاصره هستند باید فورا به آنها کمک شود و امیدواریم این امر سریعتر به نتیجه برسد.
* دنیای فعلی دنیای عادلانهای نیست
سبو سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران در پاسخ به سوالی راجع به فلسطین گفت: در پایان جلسه قبلی ما به شدت عملیات رژیم صهیونیستی را محکوم کردیم و از جهانیان خواستیم منافع مردم فلسطین اعمال شود. وی افزود: ۲ نفر از ایران در کنفرانس جهانی ما حضور داشتند و سعی داشتند در این راستا آگاهیبخش باشند، چرا که متاسفانه این را باور داریم دنیای فعلی دنیای عادلانهای نیست. سبو سرکیسیان گفت: بدیهی است همه ما یکدل و یکپارچه تلاش میکنیم تا به اهداف بالا و عدالت بخش برسیم. ارامنه ساکن قرهباغ نیز در همین وضعیت بودند و جهانیان ساکت بودند. وی افزود: تنها مقام معظم رهبری و مقامات ایران بودند که تلاش کردند منطقی را حاکم کنند که حق ارامنه محفوظ بماند.
کشیش کلیسای شرق آشوری هم در این نشست گفت: این جنایت وحشیانه را از طریق کلیسای شرق آشوری محکوم میکنیم. ما در کشوری زندگی میکنیم که میتوانیم آزادانه زندگی کنیم و این نشست نمونه بارز آن است. وی افزود: امیدواریم صلح در تمام جهان بویژه خاورمیانه برقرار و این جنگ بزودی تمام شود.
ارسال به دوستان
ملتهای جهان از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه خشمگین هستند اما صهیونیستها با حمایت آمریکا و دولتهای غربی و در سایه بیعملی سازمان ملل و شورای امنیت، به نسلکشی مردم غزه ادامه میدهند
ختم حقوق بشر
تاکنون 5087 فلسطینی از جمله 2055 کودک به شهادت رسیدهاند
گروه بینالملل: بستن تمام مرزهای نوار غزه، قطع آب، برق، گاز و اینترنت در بسیاری از مناطق کوچکترین باریکه جهان و تکهتکه شدن کودکان و زنان در پی حملات هوایی، بزرگترین جنایتی است که در یک قرن اخیر و بعد از جنگ دوم جهانی، جهان به خود دیده است. پیشتر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی شرمآور علنا اعلام کرد: «مردم غزه همه حیواناتی هستند که باید از بین بروند». از طرف دیگر نخستوزیر فنلاند هم گفت: «خون مردم اسرائیل با خون مردم غزه فرق میکند و نباید این ۲ را با هم مقایسه کرد!» حتی اگر این موارد را هم با فرض محال بتوان نادیده گرفت، انفعال شدید سازمان ملل از یک سو و کمکهای شدید مادی و نظامی آمریکا به اسرائیل از سوی دیگر، نشان میدهد ادعاها درباره آزادی بیان سرابی بیش نیست. در واقع رسانههای غربی این خط را جلو میبرند که مردم فلسطین چون از مقاومت حمایت میکنند، باید کشته شوند. همین وضعیت باعث شده است رژیم صهیونیستی در ۲ شب اخیر شدیدترین حملات را در تاریخ غزه به این باریکه انجام دهد و 500 نفر از مردم غیرنظامی را در ۲۴ ساعت به شهادت برساند. در چنین شرایطی پرسش این است: سازمانهای حقوق بشری دقیقا کجا هستند؟ چطور رسانههای غربی و در رأس آنها سیانان گزارشی منتشر میکنند که سگهای درون سرزمینهای اشغالی از موشکهای حماس به وحشت افتادهاند ولی از اینکه روزانه چند صد فلسطینی در غزه به خاک و خون کشیده میشوند صحبتی به میان نمیآید؟ هیچ سازمان حقوق بشری از آمریکا سوال نمیکند بمبهای فسفری ایالات متحده که به گفته وزیر بهداشت فلسطین باعث سوختن کامل اجساد زنان و کودکان بیگناه میشود، چرا به اسرائیل داده میشود؟ چگونه از سازمان دفاع از حقوق کودکان جهان صدایی برنمیآید در حالی که از ۵۰۰۰ شهید در غزه، ۲ هزار نفر آنها کودکان هستند که هیچ نقشی در جنگ ندارند و اسرائیل براحتی آنها را در خواب به شهادت میرساند و هیچ واهمهای هم از این موضوع ندارد؟ همه این موارد نشاندهنده آن است که «حقوق بشر» تنها ابزاری در دست کشورهای غربی و آمریکاست تا به کشورهای دیگر فشار وارد کنند.
کدام حقوق بشر؟ جنایتهای وحشیانه اسرائیل و آمریکا در غزه در ۲ هفته گذشته نشان میدهد غرب و قدرت در دست سیاستمدارانی است که ذرهای به مبانی حقوق بشر پایبند نیستند. سران دولتهای غربی نوبت به نوبت در تلآویو حاضر شدهاند و حمایت همهجانبه خود را از رژیم اشغالگر قدس اعلام کردهاند. هر بار که یک مقام غربی عازم تلآویو میشود، رژیم صهیونیستی با تشدید حملات ناجوانمردانه به باریکه غزه صدها فلسطینی را به خاک و خون میکشد. دولتهای غربی حامی جنایتکارند و رسانههای جریان اصلی نیز در خدمت جنایتکار. دولت آمریکا هم با تصویب ۱۴ میلیارد دلار کمک به رژیم صهیونیستی، تامین مالی صهیونیستها را نیز بر عهده گرفته است. در دنیا و اکثر کشورها، ملتها علیه اسرائیل و در دفاع از فلسطین به پا خاستهاند اما دولتها به پشتیبانی از رژیم قاتل و کودککش به خط شدهاند. این واقعیت غرب و نظم فعلی دنیاست. سازمان ملل و شورای امنیت نیز اساسا فاقد هر کارکردی برای دفاع از مظلوم هستند. این واقعیت تلخ و دردناک دنیای فعلی است. جایی که مشخص شده است جهان، جهان قدرت است و امنیت فقط در سایه قدرت حاصل میشود. حالا در هفته سوم جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه، دنیا متوجه شده است که همه ارزشهای ادعایی غرب، صرفا ابزاری در دست زورگویان است. از جمله همین ادعای حقوق بشر؛ حقوق بشری که مراسم ختم آن با جنایت صهیونیستها در غزه آغاز شده است.
غزه در ۲ روز گذشته شدیدترین حملات هوایی را از سوی اسرائیل شاهد بوده است. گفته میشود در 17 روز جنگ غزه و رژیم صهیونیستی بیش از 2 هزار کودک به شهادت رسیدهاند.
رژیم صهیونیستی برای هفدهمین روز متوالی به کشتار غیرنظامیان در نوار غزه، بمباران محلههای مسکونی و بیمارستانها ادامه داد که منجر به شهادت بیش از ۵۰۰ نفر در ۲۴ ساعت شد. یکشنبه شب از نظر بمباران غزه بیسابقه بود. ارتش صهیونیستی اعلام کرد در ۲۴ ساعت به بیش از ۳۲۰ هدف در غزه حمله کرده است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی طی ساعات گذشته با ارتکاب ۲۳ جنایت بیش از ۵۰۰ نفر را شهید کرده که از این میان ۱۸۲ نفر کودک هستند.
وزارت بهداشت غزه افزود: تعداد شهدای غزه در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به ۵۰۸۷ نفر افزایش یافت که ۲۰۵۵ نفر کودک و ۱۱۱۹ نفر زن هستند، در حالی که تعداد زخمیها نیز به ۱۵ هزار و ۲۷۳ نفر رسیده است. طبق اعلام وزارت بهداشت غزه، ۱۵۰۰ مورد اعلام مفقودی شده و مربوط به کسانی است که زیر آوارها هستند و در میان آنها ۸۳۰ نفر کودکند. وزارت بهداشت غزه ادامه داد: جنایات صهیونیستها در غزه منجر به شهادت ۵۷ نفر از اعضای کادر درمان و زخمی شدن ۱۰۰ نفر شده است. صهیونیستها ۵۹۷ جنایت را در حق خانوادههای غزه مرتکب شدهاند که شمار شهدای این خانوادهها را به ۳۸۱۳ نفر رسانده است. اکثر آنها همچنان زیر آوار هستند. در این راستا، دفتر اطلاعرسانی دولت غزه نیز گفت: «حملات امروز (دیروز دوشنبه) مستقیما بیش از ۱۸ خانه و ساختمان مسکونی ساکنان غیرنظامی را هدف قرار داد که منجر به دهها شهید و صدها زخمی شد. مهمترین این حملات هدف قرار دادن خانهای در شمال نوار غزه بود که بر اثر آن ۱۷ نفر شهید شدند». در این باره خبرنگار المیادین در غزه گفت: بیش از ۵۰۰ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته به شهادت رسیدند.
اندکی بعد گردانهای القسام اعلام کرد در پاسخ به هدف قرار دادن غیرنظامیان در غزه، بئرسبع اشغالی را با یک موشک هدف قرار داد.
گردانهای القدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی نیز گفت: مقر صهیونیستی «مفتاحیم» را با رگبار موشکی در پاسخ به قتلعامهای اشغالگران هدف قرار داد.
این در حالی است که جنگندههای اشغالگران در ادامه جنایات خود مسجد نور محمدی در محله الشیخ رضوان در شهر غزه را با خاک یکسان کردند.
همچنین جنگندههای صهیونیست در حملهای دیگر مسجد الایمان در محله الصبره در شرق غزه را هدف قرار دادند که تعدادی شهید و زخمی برجا گذاشت.
صهیونیستها در ادامه تجاوزاتشان منزل خانواده حسونه در مرکز غزه را بمباران کردند. همچنین بمباران خیابان المجتمع الاسلامی در خانیونس تلفاتی برجا گذاشت.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد پس از حمله به ۶ خانه در نوار غزه، تعداد زیادی از مجروحان به مجتمع پزشکی الشفا منتقل شدند.
وزارت داخلی غزه نیز از شهادت ۲ نفر و زخمی شدن تعدادی در بمباران رژیم صهیونیستی علیه خانه خانواده الاسطل در خانیونس خبر داد.
رژیم اشغالگر صهیونیستی از بامداد دیروز موجی از حملات را به نوار غزه آغاز کرد که به توصیف خبرنگار المیادین با تایید شهادت ۲۱ نفر از جمله ۷ کودک در نتیجه حمله اشغالگران به ۳ خانه در رفح در جنوب نوار غزه، خشونتبارترین حمله از زمان آغاز جنگ در این منطقه بوده است.
خبرنگار المیادین همچنین افزود: بر اثر حمله اشغالگران به یک خانه در محله سعودی تعدادی از شهدا و مجروحان به بیمارستان الکویتی در رفح منتقل شدند، همچنین در بمباران منزل خانواده البطش در جبالیا و محله مسکونی در الفالوجا در شمال غزه ۱۷ نفر شهید و دهها نفر زخمی شدند.
به گزارش خبرنگاران خبرگزاری رویترز و خبرگزاری فرانسه، دیروز یک کاروان جدید کمکرسانی از مصر به غزه رسید و این سومین کاروان کمکرسانی است که از زمان آغاز جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس به سمت نوار محاصره شده غزه حرکت کرده است.
کاروان جدید علاوه بر ۲ کاروانی است که در روزهای شنبه و یکشنبه وارد نوار غزه شدند. یکی از مقامات هلالاحمر مصر تاکید کرد در ۲ روز گذشته، ۳۴ کامیون کمکهای بشردوستانه در ۲ دسته از این گذرگاه وارد شده است.
از سوی دیگر روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی گزارش داد حدود ۲۰۰ هزار صهیونیست از آغاز تشدید درگیریها بین فلسطین و رژیم صهیونیستی و تشدید تنشها در مرز با لبنان از ۷ اکتبر تاکنون مجبور به ترک خانههای اشغالی خود شدهاند.
سخنگوی دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت که حدود نیمی از ۲۰۰ هزار نفر از ۱۰۵ شهر در نزدیکی مرزهای غزه و لبنان در جنوب و شمال دستور تخلیه دریافت کردند، در حالی که نیمی از آنها از مناطق نزدیک به جبهه درگیری خودخواسته خانههایشان را ترک کردهاند.
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ۲۹۵ اسرائیلی همچنان تحت درمان هستند که حال ۴۶ نفر آنها وخیم است.
رسانههای عبری نیز اعلام کردند از ابتدای حمله به غزه ۱۴۰۰ صهیونیست کشته و ۵۴۰۰ نفر زخمی شدهاند.
ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی دوشنبه اعلام کرد تعداد اسرای اسرائیلی در دست مقاومت فلسطین از زمان آغاز نبرد توفان الاقصی به ۲۲۲ نفر رسیده است.
سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در غزه گفته است: توانستیم 165 هزار واحد مسکونی آسیبدیده را مورد شمارش قرار دهیم، امروز میتوان گفت 50 درصد از واحدهای مسکونی در نوار غزه به دلیل حملات و بمبارانهای هوایی آسیب دیدهاند، 20 هزار واحد مسکونی به طور کامل تخریب و غیرقابل سکونت شدهاند. او تاکید کرد در این حملات به 31 مسجد و 3 کلیسا نیز آسیب رسیده است.
به گفته سلامه معروف، تعداد کلی آوارگان به یک میلیون و 400 هزار نفر رسیده که نیمی از آنها در 220 مرکز اسکان داده شده و دیگران نیز نزد اقوام و دوستان و نیز مراکز عمومی سکنی گزیدهاند.
از طرف دیگر سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین از هدف قرار دادن نظامیان رژیم صهیونیستی در پایگاههای «صوفه» و «حولیت» با حملات خمپارهای خبر داد.
سرایا القدس تاکید کرد در پاسخ به قتل عام غیرنظامیان در غزه، تجمعات نظامی اشغالگران را در این ۲ پایگاه هدف حملات خمپارهای قرار داده است. سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل تأیید کرد که بعد از ورود پهپاد به حریم آسمان شهر بندری حیفا در شمال فلسطین اشغالی، سامانه دفاع موشکی در این شهر فعال شده و این پهپاد را رهگیری کرده است. بنا به ادعای ارتش اسرائیل، این پهپاد از سمت لبنان وارد فلسطین اشغالی شده بود.
گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش حماس نیز اعلام کرد ۲ پهپاد انتحاری از نوع «زواری» را به سمت پایگاههای نظامیان صهیونیست ارسال کرده است که یکی از آنها، اسکادران 107 جنگندههای «شوالیههای دم نارنجی» نیروی هوایی مستقر در پایگاه «هاتزریم» و هواپیمای دیگر مقر فرماندهی لشکر سینا در ارتش اشغالگر، واقع در پایگاه نظامی «تسلیم» را هدف قرار دادهاند.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد در پاسخ به جنایت صهیونیستها در هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی، شهر بئرالسبع را هدف حمله راکتی خود قرار داده است.
در همین حال روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» در گزارشی نوشت: پروازهای مختلفی از نیویورک، لندن، لسآنجلس، پاریس، بانکوک و آتن وارد سرزمینهای اشغالی میشوند.
طبق این گزارش، حتی اگر پروازها به تلآویو لغو شوند، از آنجایی که نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی در سراسر جهان برای جنگ توسط این رژیم فراخوانده شدهاند، راهی برای ورود به سرزمینهای اشغالی پیدا میکنند. گفته شده بیش از ۱۰ هزار نیرو تاکنون از آمریکا با پروازهای تجاری و چارتر پرواز کردهاند که برخی مستقر شدهاند. ارتش رژیم صهیونیستی برای ادامه جنایاتش، ۳۶۰ هزار نفر از نیروهای ذخیره خود از سراسر جهان را فراخوانده است تا در جنگ علیه فلسطین شرکت کنند.
از سوی دیگر نیویورک تایمز نوشت: یک مقام آگاه از مذاکرات برای اسیران که عمدتا از طریق قطر انجام میشود، گفت حماس هشدار داده است تهاجم زمینی احتمال آزادی آنها را بسیار کم میکند. در همین حال یک دیپلمات سفارت تلآویو در واشنگتن توصیه دولت آمریکا به رژیم صهیونیستی برای به تعویق انداختن تهاجم زمینی به غزه را رد کرد و گفت: ما گفتوگو و رایزنی نزدیک با دولت آمریکا داریم. آمریکا در زمینه عملیات زمینی به اسرائیل فشار نمیآورد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا واشنگتن از تلآویو میخواهد تهاجم زمینی را به تعویق بیندازد تا زمان مذاکرات مربوط به اسیران را فراهم کند، از پاسخ مستقیم خودداری کرد. او گفت: بسیاری از ملیتهای دیگر اسیر حماس هستند. بنابراین ما در تلاش هستیم هر کاری که میتوانیم برای بیرون آوردن آنها انجام دهیم. مقامات آمریکایی میگویند امیدوارند تهاجم زمینی به تعویق بیفتد. تأخیرهای مکرر همچنین نشاندهنده تنش فزاینده بین نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ او است که از یک عملیات نظامی گسترده که شامل حزبالله لبنان نیز میشود، حمایت میکند. نتانیاهو در حال حاضر با عملیات گستردهتر مخالفت کرده و مقامات آمریکایی همچنین به صورت خصوصی به سران صهیونیست درباره هرگونه حمله بزرگ علیه این گروه (حزبالله لبنان) که آن را به جنگ بکشاند و جبهه دومی را باز کند، ابراز نگرانی کردهاند. حزبالله در روزهای اخیر حملات موشکی خود به شمال سرزمینهای اشغالی را افزایش داده است و رژیم صهیونیستی با حملات هوایی و آتش توپخانه در جنوب لبنان پاسخ تلافیجویانه داده است اما تاکنون از انجام یک حمله بزرگ علیه این گروه خودداری کرده است. رژیم صهیونیستی از ساکنان بیشتر مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی خواسته است خانههای اشغالی خود را ترک کنند.
بایدن بعدازظهر یکشنبه در تماس با نتانیاهو درباره تلاشهای جاری برای آزادی همه اسرای باقیمانده - از جمله شهروندان آمریکایی - و فراهم کردن مسیر امن برای شهروندان آمریکایی و غیرنظامیان غزه که مایل به ترک آنجا هستند، بحث کردند.
لوید آستین، وزیر دفاع بایدن تقریبا روزانه با همتای خود یوآو گالانت، برای گفتوگو درباره مسائل عملیاتی، ارسال تسلیحات آمریکایی و استقرار نظامی آمریکا در منطقه، تماسهایی داشته است. یک مقام آمریکایی گفت که او همچنین درباره آزادی اسیران به عنوان اولویت صحبت کرده است.
از سوی دیگر مخالفتها با نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی بشدت بالا گرفته است. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت اعلام کرد نتایج نظرسنجیها پس از هفتم اکتبر (آغاز نبرد توفان الاقصی) نشان میدهد 75 درصد اسرائیلیها نتانیاهو را مسؤول اصلی شکست برابر حماس میدانند. بر پایه این نظرسنجیها، 66 درصد صهیونیستها گفتهاند بلافاصله پس از پایان جنگ، نتانیاهو باید از سمت خود کنارهگیری کند. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت اعلام کرد دستکم ۳ وزیر دولت نتانیاهو در صدد استعفا از دولت هستند تا نتانیاهو را وادار به پذیرش شکست به دنبال حمله هفتم اکتبر شاخه نظامی حماس کنند.
این روزنامه از بحران بیاعتمادی میان نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ خبر داد که عملا روند تصمیمگیری در کابینه جنگ را دچار اختلال کرده است. موشه یعلون، وزیر پیشین جنگ رژیم صهیونیستی گفت: پیش از آنکه بهای سنگینی پرداخت کنیم باید جنگ را تمام کنیم و از فکر حمله زمینی به غزه خارج شویم. از سویی «داوید میدان» از مقامات ارشد اسبق موساد و یکی از مسؤولان پرونده آزادی گیلعاد شالیط اسیر حماس در سال ۲۰۱۱ در مصاحبه با شبکه «کان ۱۱» اسرائیل از تلاشهای جو بایدن برای تعویق حمله زمینی ارتش اسرائیل به نوار غزه با هدف آزادسازی تعداد بیشتری از اسرای در بند حماس دفاع کرد و آن را گامی مثبت خواند. این در حالی است که آکسیوس در گزارشی اظهار کرد مقامات آمریکایی گسترش جنگ غزه در خاورمیانه را یک گزینه محتمل میدانند و در تدارک افزایش ارسال تسلیحات و نیروهای آمادهباش خود به منطقه هستند. یک مقام ارشد ایالات متحده به آکسیوس گفت: وضعیت خطرناک است. ممکن است اوضاع در یک چشم به هم زدن تغییر کرده و درگیریها به کل منطقه گسترش یابد. به گفته مقامات ناشناس آمریکایی، ایالات متحده عامدانه سعی دارد با سیاست چماق و هویج، تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه را کُند کند، زیرا واشنگتن برای مقابله با حملات احتمالی ایران در دیگر جبههها به زمان بیشتری برای آمادگی نیاز دارد. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه هشدار داد ممکن است نظامیان آمریکایی در غرب آسیا هدف حملات شدتیافتهای قرار گیرند. بر اساس این گزارش، نگرانی اصلی آمریکا از جانب ایران است اما با توجه به پیچیدگی وضعیت، واشنگتن اقدامات چین را هم با دقت تحتنظر دارد تا پکن از این فرصت برای اقدامی علیه منافع ایالات متحده استفاده نکند. آمریکا تلاش بسیاری میکند نشان دهد قصد گسترش این مناقشه را ندارد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه در مصاحبهای گفت: احتمال میدهیم وخامت اوضاع توسط جنبشهای حامی ایران در منطقه تشدید شده و به نیروهای ما حمله شود. دیپلمات ارشد آمریکایی ضمن تهدید نسبت به «واکنش قاطع» آمریکا، گفت: ما این را نمیخواهیم و به دنبال درگیری نیستیم. آمریکا تشدید تنشها را نمیخواهد. از سویی به گفته برخی مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده، دولت جو بایدن در حال حاضر ۳ امر را در دستور کار خود قرار داده است: هشدار به حزبالله و دیگر بازیگران منطقه، ارسال کمکهای «بشردوستانه» به مردم غزه و دامن زدن به این ادعا که این جنگ نه علیه مردم فلسطین، بلکه تنها علیه دولت حاکم بر غزه، یعنی حماس است. این پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد واشنگتن به رژیم صهیونیستی هشدار داده عملیات زمینی برنامهریزیشده خود علیه غزه را برای تسهیل امکان تبادل اسرا، به تعویق بیندازد. ۱۰ آمریکایی از آغاز جنگ مفقود شده و بسیاری به اسارت گرفته شدهاند.
شواهد میدانی دیگر هم حکایت از این دارد که کابینه اسرائیل به ارتش این رژیم برای حمله زمینی به غزه چراغ سبز نشان داده است. یکی از ترسهای بزرگ اسرائیل از حمله به نوار غزه واکنش در شمال سرزمینهای اشغالی یا در جای دیگر مثل یمن است. رسانههای عبری فاش کردند رژیم صهیونیستی و آمریکا با توجه به سکوت سیدحسن نصرالله تاکنون با مشکل زیادی در رمزگشایی رموز نصرالله مواجه شدهاند.
به نقل از خبرگزاری المعلومه عراق، یونی بن مناخیم، خبرنگار رسانههای رژیم صهیونیستی اظهار کرد: از زمان آغاز جنگ در جنوب، نصرالله سکوت پیشه کرده و در مرزهای شمالی جنگ فرسایشی را علیه اسرائیل آغاز کرده است. بن مناخیم گفت: اسرائیل باید برای بدترین سناریو آماده باشد، چرا که مجبور خواهد شد همزمان در ۲ جبهه بجنگد. از سویی روز یکشنبه حسن فضلالله، عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان فاش کرد: دبیرکل حزبالله لبنان ساعت به ساعت تحولات درگیری را دنبال میکند. فضلالله در ادامه تاکید کرد: او (سیدحسن نصرالله) بر این رویارویی نظارت دارد و با تماسهای مستقیم خود با فرماندهان میدانی مقاومت، این درگیری را مدیریت میکند و او رهبر این مقاومت است. از سوی دیگر اسرائیل ترس این را دارد که میزان کشتهها و اسرای آنها در صورت حمله به غزه بشدت افزایش یابد. در همین زمینه شبکه آی24 اسرائیل اعلام کرد تاکنون 222 اسرائیلی اسیر شده و 5 هزار و 500 نفر زخمی شدهاند و میزان کشتهها هم بشدت افزایش یافته است. این نگرانی وجود دارد که این همه، اسرائیل را وارد باتلاق بزرگی کند که آمریکا در ویتنام تجربه کرد.
در حالی که جنگ و حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه همچنان ادامه دارد و عملیات توفان الاقصای مقاومت فلسطین علیه اراضی اشغالی هفدمین روز خود را پشت سر گذاشت، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد این رژیم با درخواست واشنگتن برای به تأخیر انداختن حمله زمینی به غزه تا زمان رسیدن نیروهای آمریکایی اضافی موافقت کرده است. پیشتر روزنامه نیویورکتایمز آمریکا نیز اعلام کرده بود کاخ سفید به رژیم صهیونیستی پیشنهاد داد برای به دست آوردن زمان بیشتر برای مذاکره درباره آزادی صهیونیستهایی که توسط حماس طی عملیات توفان الاقصی بازداشت شدهاند و اجازه دادن به ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه، حمله زمینی را به تأخیر بیندازد.
این روزنامه نوشت آمریکا هدف دیگری نیز از به تأخیر انداختن حمله زمینی رژیم صهیونیستی به غزه دارد و آن آمادگی برای مقابله با حملات گروههای مقاومت علیه اهداف آمریکا در خاورمیانه است.
این روزنامه در ادامه نوشت آمریکا همچنان از حمله زمینی به غزه حمایت میکند. آزادی جودت و ناتالی رعنان، ۲ اسیر آمریکایی که توسط حماس بازداشت شده بودند، باعث شد آمریکا بر رژیم صهیونیستی برای به تأخیر انداختن حمله زمینی فشار آورد.
***
واللا: مفهوم «مانع» در مرز غزه برای اسرائیل فرو ریخت
رسانههای صهیونیستی از جمله پایگاه خبری واللا درباره غافلگیری تلآویو از عملیات «توفان الاقصی» گزارش دادند: «رهبران ارتش اسرائیل در طول سالهای گذشته احتمال تهاجم نیروهای زبده جنبش حماس به شهرکها در این مقیاس وسیع و در این سطح را در نظر نگرفته بودند». پایگاه اینترنتی شبکه المیادین به نقل از واللا نوشت: «امیر بوحبوط» تحلیلگر مسائل نظامی واللا، به نقل از منابع امنیتی اسرائیلی میگوید «ذهنیت ارتش اسرائیل» این بود که دیوار ساختهشده در مرزهای نوار غزه «به طور قابلتوجهی مانع ورود هر نیرویی خواهد شد که تلاش میکند زمینی یا زیرزمینی به شهرکها برسد؛ این ذهنیت فرو ریخت». وی با تاکید بر اینکه «شنبه ۷ اکتبر این ذهنیت را پاک کرده و واقعیت دیگری را نشان داد»، توضیح داد: «ارتش اسرائیل در طول سالیان متمادی برای تهاجم از خاک دشمن به اسرائیل بویژه از خاک لبنان تا شهرکهای خط تماس مجاور، در حد این حصار آماده شده است». تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد که شواهد موجود در میدان نشان میدهد حماس در سطح بسیار بالایی در حفظ اطلاعات و رازداری موفق بوده است؛ در حالی که ارتش اسرائیل طی سالها متوجه نبود حماس در برنامهریزیهای خود هجوم به سمت خانههای شهرکنشینان را دیده است. بر اساس صحبتهای بوحبوط، در «ارتش اسرائیل برای نیروی رضوان، یگان نخبه حزبالله اهمیت زیادی قائل بودند»؛ در همین حال، منابع امنیتی صهیونیستی تأیید کردند «سناریوهای مشابهی در جنوب (غزه) نیز مطرح شده بود اما احتمال نفوذ نیروهای نخبه حماس به شهرکها در این مقیاس بزرگ یا در این سطح مورد توجه قرار نگرفته بود و انتظارش نمیرفت». تحلیل واللا در شرایطی منتشر میشود که مقامات رژیم صهیونیستی همچنان در حال تبادل اتهامات علیه یکدیگر هستند و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر را مسؤول شکست اطلاعاتی و نظامی خود در برابر عملیات توفان الاقصی میدانند. طی روزهای اخیر، رسانههای صهیونیستی گزارشهای متعددی از «شوک» وارده به دستگاه امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر، پس از شکست اطلاعاتی فاجعهباری که ۷ اکتبر در آغاز نبرد از سوی جناحهای مقاومت فلسطین اتفاق افتاد، منتشر کردهاند.
ارسال به دوستان
آب که از سر بایدن گذشت چه نظم قدیم، چه نظم جدید
علی آران: توفان الاقصی همانطور که از ابتدا مشخص بود، فقط تار عنکبوت اشغالگران صهیونیست در فلسطین و کلاه سازش غرب بر سر اعراب منطقه را بر باد نداده، بلکه از خاورمیانه فراتر رفته و در حال دگرگون کردن آخرین بقایای نظم غربی در سراسر جهان است؛ نظمی که سرانجام ناظم آن، رئیسجمهور ایالات متحده نیز فاتحه آن را خواند.
جو بایدن جمعه گذشته به حامیان انتخاباتی دموکراتها گفت: «نظم جهانی کنونی به رهبری ایالات متحده به نوعی تمام شده است اما واشنگتن سیستم جایگزین آن را شکل خواهد داد.» بعد از تغییرات توفانی در منطقه ما متعاقب شکست نومحافظهکاران واشنگتن در پیادهسازی نقشه خاورمیانه جدید و متعاقب آن ابراز شک مردم آمریکا و اروپا به کارآیی نظام حاکم با برپایی جنبش ضد سرمایهداری اشغال والاستریت و دیگر مراکز کنترل اقتصاد صهیونیستی، تقریبا یک دههای میشد بحث بر سر زمان تحقق قطعی ایده «قرن بدون آمریکا» یا دستکم افول نظام بینالمللی مبتنی بر استعمار نوین غربی در گرفته بود. در این مدت، با اینکه حتی برخی از معتبرترین نظریهپردازان حامی سلطه ابدی لیبرالیسم و دیگر مظاهر نظم آمریکایی استغفار کردند اما همچنان طیف وسیعی از خادمان و نوکران و سینهچاکان دستگاه سلطه حاضر نبودند این واقعیت را بپذیرند که فواره استعمار در حال به حضیض آمدن از نقطه اوج پیشین خود است.
طرفه آنکه نخستین کسی که با ادعای برپایی «نظم نوین جهانی»، عملا افول نظم جهانی قبلی را جار زد، کسی نبود جز نخستین رئیسجمهور ایالات متحده در قرن بیستویکم میلادی. نومحافظهکاران یهودی و اوانجلیستی که به جرج بوش پسر مشاوره میدادند، او را متقاعد کرده بودند جنگافروزی در عراق و افغانستان با هدف به آتش کشیدن کل خاورمیانه، به منزله آغازی است بر پایان نظام دولت - ملت و مقدمهای برای تشکیل دولت جهانی پسران صهیون.
به عبارت دیگر پارادایم تغییر در نظامات بینالمللی، پارادایمی آمریکایی با هدف پوست انداختن دستگاه سلطه آمریکایی بود اما کار آنطور که حلقه اشتراوسیها و نوچهشان در کاخ سفید تصور میکردند پیش نرفت و این پروژه به بنبست خورد. حال 22 سال بعد از اعلان جنگ بوش سبکمغز به جهان به نام «نظم نوین بینالمللی»، یک رئیسجمهور دیگر آمریکا - که اتفاقا به سبب بیماری نسیان کهنسالی، آشکارا عقلش از بوش پسر هم بیشتر پارهسنگ بر میدارد- با اعتراف به زوال نظم قبلی، باز هم دم از برپایی «نظم نوین بینالمللی» توسط آمریکا میزند. جدا از اینکه جهان تقریبا ربع اول قرن حاضر میلادی را شاهد شکست ادعای سلف او در کاخ سفید بوده، خود ایالات متحده نیز بیشباهت به آمریکای جهانخوار قبلی بوده و هیچیک از ویژگیهای منحصربهفرد 2 دهه پیش، در دوران ابرقدرت بودنش در جهان تکقطبی را ندارد.
نه فقط دیگر حنای هژمونی آمریکایی با رو آمدن رقبای جهانی و قدرتهای منطقهای رنگی ندارد و مقام اقتصاد اول دنیا را هم به چین و متحدان شرقیاش واگذار کرده، بلکه در خانه هم اوضاع خوب نیست و ساختار حکمرانی ایالات متحده نیز به گواه نخبگان خودش از درون در حال فروپاشی است. البته فراموش نمیکنیم که بایدن و تیم لیبرالهای اینترنشنالیست حزب دموکرات، در تمام 3 سالی که از حضورشان در کاخ سفید میگذرد، مدام از در تکذیب سقوط نظم جهانی فعلی و خطاب کردن آن با عنوان نظم قبلی یا در حال گذار – طبق ادبیات سیاسی روسی، چینی و ایرانی – درمیآمدند، چرا که آن را آخرین میراث به جا مانده از دوران ابرقدرتی عمو سام میدانستند. حتی رسانههای زنجیرهای آنها، طی حدود یک سال و 8 ماهی که از جنگ اوکراین با همه تبعات جهانیاش میگذرد، تغییر نظام جهانی را یک توهم شرقی میخواندند.
اینکه چرا بایدن اکنون پس از در گرفتن معرکهای بیمانند در سرزمین فلسطین میان صهیونیسم و جبهه مقاومت که بوی تهدید موجودیت منحوس اسرائیل از آن به مشام میرسد، به صرافت اعترافی تاریخی افتاده، بسیار حائز اهمیت است. فراموش نکردهایم که در زمان آخرین تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک لبنان در سال 2006، کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت بوش، جنایات اسرائیلیها در جنگ تموز (33 روزه) را به درد پیش از زایمان تشبیه کرده و مدعی تولد خاورمیانهای جدید بعد از آن جنگ شده بود. با شکست ارتش عبری از حزبالله، فرزند نامشروع آمریکا و اسرائیل، مرده به دنیا آمد و مابقی داستان تا امروز را همه میدانیم.
آیا این بار هم باید منتظر یک زایمان دردناک اما ناکام دیگر توسط نظام سلطه باشیم؟
بعید است این بار حتی زایمانی در کار باشد، چرا که حتی خود بایدن اعتراف میکند نظم جهانی کنونی به رهبری ایالات متحده، مرده است.
بایدن میگوید: «ما به مدت 50 سال در یک دوره پس از جنگ به سر میبردیم که بسیار خوب کار میکرد اما این [دوران] به نوعی تمام شده است. به نوعی کاملا بخار شده است. ما به یک معنا به نظم جهانی جدید نیاز داریم».
سوال این است: یک موجود مرده چطور زنده میزاید؟ و چگونه میتوان انتظار داشت آمریکایی که دوران سلطهاش بر نظم جهانی قبلی به سر رسیده، خود طبق ادعای رئیسجمهورش بتواند نظمی جدید را به جهان دیکته کند؟
اگر آمریکا چنین اقتدار و اعتباری داشت اصلا چرا اجازه داد دوران سلطهاش یا همان نظم جهانی اولیه به سر آید که به قول بایدن حالا مجبور به جایگزینی آن باشد؟
اینجاست که باید همانند بسیاری از نخبگان جهانی - شامل انجمنهای روانشناسان آمریکا - به طور جدی در عقل بایدن شک کرد و همین طور تمام رهبران آشکار یا در سایه آمریکا که پذیرفتهاند این پیرمرد آلزایمری پرحاشیه، مرد اول کاخ سفید و رئیس حکومت باشد.
گافهای اخیر بایدن درباره نظم قدیم و نظم جدید، در کارزار انتخابات ریاستجمهوری 2024 در واشنگتن، میتواند نشانهای زودهنگام از زایمان مرده دموکراتها در انتخابات سال آینده ریاستجمهوری و انتخابات میاندورهای کنگره باشد: یک پیرمرد به آخرخط رسیده که راننده ماشینی است که به اعتراف خود او زهوارش در رفته، اینگونه میخواهد به مسافرانی که هم از رانندگی و هم از کهولت سن رانندهشان به ستوه آمدهاند، امیدواری بدهد بزودی آنها سوار یک خودروی آخرین مدل خواهند شد ولی در همان حال راننده خرفت در حال هدایت ماشین داغانش به مناطق جنگی گوشه و کنار جهان است!
گویی آب از سر بایدن گذشته و نظم قدیم و جدید، چیزی جز دستاویزی برای جلوگیری از غرق شدن او و همپالکیهایش نیست.
چطور یانکیهای به وحشتافتاده از رکود و تورم و سوءمدیریت و بحرانهای سیاسی و اجتماعی، حرف بایدن را باور میکنند؟
واکنش استهزاآمیز مسکو و پکن به ادعای بایدن، بعد جهانی هذیانگویی یک هژمون سابق را عیان میکند. همان که در سرمقاله دیروز «وطن امروز» نیز به آن پرداختیم (از هژمون تا هذیان- اول آبان 1402- صفحه اول).
بایدن گفته است: «فکر میکنم ما فرصتی برای انجام کارها داریم، اگر به اندازه کافی جسور باشیم و به خودمان اعتماد داشته باشیم، جهان را به روشی متحد میکنیم که هرگز نبوده است».
او به کودکانهترین شکل ممکن به ترسیم نقشه جهانی جدید «متشکل از تیم خوبها شامل اسرائیل، اوکراین و سایر دموکراسیها در یک طرف و تیم بدها شامل روسیه، ایران، حماس و کرهشمالی» پرداخت و البته در کمال تعجب، چین را جا انداخت. به احتمال زیاد، به خاطر فراموشی.
بایدن 81 ساله سپس در ادامه هذیانگوییهایش، درست همزمان با حمایت بیچون و چرایش از قتل عام فلسطینیها در غزه توسط رژیم کودککش اسرائیل، دم از برتری اخلاق آمریکا برای حکمرانی بر جهان زد!
جمله معروف او که «حماس و پوتین تهدیدهای متفاوتی را نمایندگی میکنند» و «هر دو میخواهند یک دموکراسی همسایه را به طور کامل نابود کنند» از همان روز در رسانهها پیچید.
این در حالی است که تنها چند ساعت قبل از آن، گروهی بزرگ از یهودیان آمریکا، با ورود به ساختمان کنگره، خواستار توقف جنایات اسرائیل مورد حمایت بایدن در غزه شدند. ساعاتی بعد از سخنرانی بایدن در واشنگتن هم 55 بازیگر سرشناس هالیوود در نامهای او را خطاب قرار داده و به نوعی مسؤول ادامه کشت و کشتار در فلسطین دانستند.
به عبارت دیگر حتی در خود آمریکا و در کل غرب نیز این اجماع به وجود آمده که اگر اخلاق - یا همان حقوق بشر آمریکایی -
هم در خطر باشد، قطعا این خطر اول از همه از ناحیه دولت آمریکاست.
با این حال بایدن برای آنکه ثابت کند مرزهای میان بیماری زوال عقل او و بیماری تفرعن آمریکایی در هم آمیخته و از هم قابل تفکیک نیست، درست بعد از مطرح کردن صلاحیت اخلاقی آمریکا، فرمان جنگی جنونآسا در همه جبهههای ممکن را صادر میکند: «اطمینان از موفقیت اسرائیل و اوکراین برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است. این یک بیانیه قدرتمند و الزامآور است. این بدان معناست که ما به جنگ ادامه خواهیم داد».
البته در ینگه دنیا همه میدانند اختلاط موضوع جنگهای جهانی آمریکا با ایجاد نظم جدید جهانی، مانور سیاسی برای تصویب بسته کمک 100 میلیارد دلاری در کنگره برای حمایت از جنگهای اوکراین، اسرائیل، تایوان و منطقه هند و اقیانوسیه و البته جنگ با مهاجران در مرز مکزیک است.
نظم جدیدی که بایدن از آن دم میزند، کماکان همان مفهوم سلطه آمریکایی را به ذهن متبادر میکند و بسیار متفاوت از آن مفهومی است که رهبران شرقی چون شیجینپینگ و ولادیمیر پوتین در قالب «نظام بینالمللی چندجانبهگرا» مطرح کردهاند. تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورها، مغایر نظم جدیدی است که کشورهای مستقل بر پایه معاهدات فیمابین نه دیکتههای یکجانبه طراحی میکنند.
ضمنا آنطور که رهبرانی چون شی گفتهاند، آمریکا دیگر بزرگترین زرادخانه و مدرنترین ارتش را هم برای دیکته کردن نظم مورد نظر خود ندارد.
بنابراین شرقیها، هذیانهای پیرمرد یانکی را چندان جدی نمیگیرند. برای مثال دیروز دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با واکنشی همراه با نیشخند به ادعای بایدن به خبرنگاران گفت که روسیه با اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که هفته گذشته بیان کرد، موافق است که نظم جهانی کنونی از بین رفته است. با این حال ممکن است نتیجه[این سقوط] با انتظارات کاخ سفید مطابقت نداشته باشد. بعید است مسکو با بایدن درباره نیاز به نظم جدیدی که به قول او عاری از تمرکز تمام سازوکارهای اداره جهان در دست یک دولت باشد، موافق باشد.
او در نهایت گفت: «آنها درباره هر نظم جهانیای که صحبت میکنند، منظورشان نظم جهانی آمریکاییمحور است، یعنی جهانی که حول ایالات متحده میچرخد. دیگر اینطور نخواهد بود».
ارسال به دوستان
نظم جدید جهانی مد نظر آمریکا چه خصوصیاتی دارد؟
ثمانه اکوان: جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اخیرا در یکی از سخنرانیهای انتخاباتی خود پس از مدتها سکوت درباره پدیده تغییر نظم جهانی، اذعان کرد نظم فعلی جهان در حال تغییر است و البته در عین حال گفت نظم جدید با محوریت ایالات متحده ایجاد خواهد شد. بایدن ادامه داد: برای ۵۰ سال در دوران پساجنگ بودیم و این (نظم) خیلی خوب جواب داد اما حالا دیگر به نوعی از کار افتاده است. ما بهعبارتی به یک نظم نوین جهانی نیاز داریم. وی پیش از این صحبتها، درباره تلاشهایش به منظور متقاعد کردن ژاپن و کرهجنوبی برای ارسال کمک مالی به اوکراین و امضای توافق ریلی و بندری با اتحادیه اروپایی، هند و عربستان سعودی در اجلاس گروه ۲۰ (جی ۲۰) در دهلینو که ماه گذشته انجام شد، گفته بود: «اگر بهاندازه کافی جسور بوده و به خودمان اعتماد به نفس داشته باشیم تا جهان را بهشکلی بیسابقه متحد کنیم، فکر میکنم فرصتی داریم تا کارها را انجام دهیم».
وی با این حال شواهد کمی از چگونگی تغییر نظم جهانی به نفع ایالات متحده در سخنانش ارائه کرد و تنها به گفتن این نکته بسنده کرد که آمریکا میتواند این بار هم محور و قدرت اصلی در نظم جهانی باشد. اعتراف بایدن به اینکه نظم جهانی در حال تغییر است، مسالهای است که به نظر میرسد بسیاری از تحلیلگران روابط بینالملل را با او در این نظرات همسو میکند اما رئیسجمهور آمریکا در حالی از تلاش آمریکا برای رهبری جهان در نظم جدید جهانی میگوید که به نظر میرسد نمیداند نظم پیشین نیز مبتنی بر نظام تکقطبی و ابرقدرتی ایالات متحده بود و اگر قرار باشد همین مساله در سالهای آینده نیز ادامه یابد، مطمئنا دیگر نمیتوان گفت نظم جهانی تغییر کرده است. زمانی که نظریهپردازان روابط بینالملل از تغییر در نظم جهانی میگویند، منظورشان تغییر نظم تکقطبی جهان و پیشروی دنیا به سمت نظام چندقطبی و قدرت گرفتن قدرتهای محلی است. در این نظم جدید، آمریکا شاید هنوز یکی از قدرتهای مطرح و اصلی دنیا باشد اما مطمئنا دیگر قدرت اول دنیا نیست و در جایگاهی که پیش از این قرار داشته، نمیتواند باشد. اصول ابتدایی تغییر نظم جهانی که بسیاری بر این عقیدهاند هماکنون در آن قرار داریم و دیگر «دوره گذار» را به پایان بردهایم، کاهش قدرت آمریکا، شکل گرفتن اتحادهای منطقهای اقتصادی و نظامی، ظهور و بروز قدرتهای اقتصادی و سیاسی جدید در دنیا و شکل گرفتن ائتلافهایی است که پیش از این نمیتوانستند تأثیر زیادی روی مسائل جهانی داشته باشند اما حالا میتوانند نظم جدیدی را در دنیا ایجاد کرده و آن را حفظ کنند. آمریکا اما در این نظم جدید در کجا قرار دارد؟ بر این اساس آمریکا همچنان یکی از قدرتهای بزرگ دنیا باقی میماند و تأثیرگذاری بر برخی کشورها را ادامه خواهد داد اما جایگاهش در عرصه جهانی دیگر مانند جایگاه قبلی نخواهد بود. قدرتهای منطقهای، هم از حیث اقتصادی و مسائل مالی و هم از حیث قدرت نظامی و سیاسی شانه به شانه و گاهی فراتر از میزان تصور ایالات متحده در جهان خودنمایی خواهند کرد. ایالات متحده اما از تغییر در نظم فعلی جهان، چه تصوری دارد و چگونه میخواهد نقش خود در نظم جدید را تعریف کند؟ با توجه به اشارههای بایدن در سخنرانیاش به نظر میرسد آمریکاییها این تصور را دارند که دیگر دوران حضور نظامی و اثبات قدرت نظامیشان در جهان به پایان رسیده و برای رقابت با چین، به عنوان مهمترین رقیب ایالات متحده در مسائل اقتصادی، بهتر است در میدان اقتصاد و سرمایهگذاریهای بزرگ وارد شوند.
از همین رو است که بایدن تلاش برای ایجاد کریدورهای اقتصادی رقیب « ابتکار کمربند و جاده» را یکی از عناصر تغییر نظم جهان به نفع ایالات متحده میداند. آمریکاییها همچنین به این مساله اعتقاد پیدا کردهاند که دیگر دوران حضور نظامی آمریکا و جنگهای طولانیمدت گذشته و حالا ایالات متحده باید از دور به مدیریت جنگهای بزرگ بنشیند و در عین حال هزینه لازم برای کمک به تأمین منافع آمریکا در این جنگها را فراهم کند. از همین رو بایدن از همان روزهای ابتدایی جنگ در اوکراین اعلام کرد آمریکا تمامقد پشت اوکراین ایستاده و به کمتر از پیروزی نظامی رضایت نمیدهد. در بحران غزه نیز همین مساله را شاهد بودیم. با وجود تلاش نتانیاهو برای وارد کردن ایالات متحده به جنگی تمامعیار علیه غزه، دولت بایدن به این نتیجه رسید که بهتر است با ارسال تسلیحات و تجهیزات لازم و کمکهای مالی، رژیم صهیونیستی را در این مساله یاری کند و از ورود نیروی نظامیاش به این مهلکه خودداری کند. اگر نظم جهانی بعد از جنگ سرد، مبتنی بر حضور نظامی آمریکا در جنگهای بزرگ و مناطق بسیار بود و آمریکاییها احساس میکردند ریاست جهان را برعهده دارند، در نظم جدید، معتقدند ایالات متحده باید رهبری جهان را برعهده داشته باشد و ضمن استفاده از منابع و تجهیزات متحدان خود برای تامین منافع سیاسی، اقتصادی و نظامیشان، به جای اقدامات یکجانبه نظامی و سیاسی، رو به اقدامات چندجانبه بیاورد. سؤال مهم اما این است: نظم جدید جهانی بر پایه تصورات کدام یک از جبهههای شرق یا غرب پیش خواهد رفت؟ با نگاهی به تلاشهای کشورهای موسوم به کشورهای جنوب، برای سرعت بخشیدن به دلارزدایی از روابط اقتصادی، آمریکازدایی از دیپلماسی و رودررویی با جبهه غربی در جبهههای نبرد نظامی که اوکراین، فلسطین و تایوان نمونهای از آنهاست، به نظر میرسد کشورهای جنوب، اقدامات خود برای تشکیل نظم جدید جهانی با مختصات مد نظر خودشان را بسیار زودتر از ایالات متحده آغاز کردهاند و تلاشهای فعلی دولت بایدن اقداماتی واکنشی به روند فعلی است.
ارسال به دوستان
دیپلماسی اندیشکدهای و ابرچالشهای بینالمللی
حامد زرگر: پیچیدگی شرایط بینالمللی که بعضا تحت عنوان «گذار جهانی» از آن یاد میشود، ضرورت توجه به روشهای خلاقانه نوین را در دیپلماسی جهانی برجسته کرده است. وقایع اخیر در رابطه با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و انفعال دولتها در این زمینه همزمان با جریحهدار شدن افکار عمومی و خشم شهروندان آزاده جهان بار دیگر نشان داد نظمِ در حال تحول نظام جهانی با چالشهایی مواجه است که حل و فصل آنها بدون بازاندیشی در دیپلماسی رسمی و مرسوم ممتنع خواهد بود.
یکی از ظرفیتهای نوینی که میتواند پیشگامانه وارد عرصه مناقشات جهانی دیپلماتیک شود، دیپلماسی علمی و اندیشکدهای است که مبتنی بر کارویژههای متعدد اندیشکدهها این امکان را دارد که با استفاده از تجربههای داخلی، وارد حوزههای سیاست خارجی و روابط بینالملل شده و به تصمیمسازی در روابط فراسرزمینی کمک کند.
البته بهرهگیری از دیپلماسی علمی و فناوری با هدف تامین اهداف و منافع ملی و رسیدن به سطحی از همکاریهای بینالمللی امر جدیدی نیست و پیشتر توسط دولتها با استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی و علمی مورد استفاده قرار گرفته است. آنچه در این میان مورد تاکید نگارنده است، ناظر به 2 نکته است: اول استفاده از دیپلماسی علمی در راستای «حل منازعات بینالمللی»؛ مسائلی که مانند مساله فلسطین تبدیل به ابرچالش بینالمللی شدهاند و سالهاست دولتها نسبت به آن در موضع انفعال قرار گرفتهاند و دوم بهکارگیری ظرفیت «اندیشکدهها» که ساختاری جدید هستند و با وجود آنکه چندان از عمرشان نمیگذرد، به واسطه ویژگیهایی مانند بینرشتهای بودن، واسطه میان دانشگاه و حاکمیت بودن، ارتباط عمیق و موثر با میدان و جامعه مدنی برقرار کردن و توجه به امر مسؤولیت اجتماعی، امکانی برای حل چالشها و مسائل داخلی کشورها گشودهاند.
لذا اندیشکدهها که تاکنون در عمر کوتاهشان، در داخل مرزهای کشورها با استفاده از شبکهسازی نخبگانی و در دستور کار قرار دادن امرِ مسؤولیت اجتماعی، تدوین و تنقیح الگوی مطلوب حکمرانی را هدف خویش قرار دادهاند، نمیتوانند نسبت به الگوی مطلوب حکمرانی در عرصههای جهانی و فجایعی مانند آنچه امروز در غزه میگذرد، بیتفاوت بوده و «مسؤولیت اجتماعی» خویش را در قبال جانهای کودکانی که سهمشان از زندگی مرگ دستهجمعی است، نادیده بگیرند.
واقعیت آن است که تاریخ 75 سال گذشته نشان میدهد آنچه امروز میان رژیم غاصب صهیونیستی و باریکه غزه و فلسطین میگذرد، نتیجه عدم مواضع شفاف و عدم ورود مقتدرانه کشورهای جهان به مساله است و نظم رسمی و حاکمِ موجود انتخاب کرده است تماشاچی این معرکه خونین باشد. در چنین شرایطی، استفاده از کانالهای غیررسمی مانند ظرفیتهای اندیشکدهای میتواند یک گام به جلو و ثمربخش باشد؛ از همین رو ضروری است اندیشکدههای جهانی فارغ از روابط دولتها به میدان آمده و در یک هماندیشی نخبگانی و دغدغهمندانه، ابرمساله فلسطین را روی میزهای خود قرار دهند؛ چه بسا پس از این همه سال ظلم و جنایت رژیم کودککشِ صهیونیستی، این هماندیشی به همافزایی و حل مساله فلسطین منجر شود و یک کودک و تنها یک کودک فرصت بیشتری برای زیستن در سرزمینش بیابد.
ارسال به دوستان
سفر وزیر راه و شهرسازی به ارمنستان برای آغاز ساخت بخشی از کریدور شمال - جنوب و احداث پل دوم در نوردوز
پل صلح
وزیر راه و شهرسازی از مشارکت ایران در تکمیل پروژههای راهسازی مشترک ۲ کشور در خاک ارمنستان خبر داد و گفت: قرارداد اجرای پروژههای راهسازی ارمنستان به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار با ۲ شرکت ایرانی منعقد شد. مهرداد بذرپاش دیروز در سفر یک روزه به ارمنستان، سیاستهای اصلی دولت را توسعه روابط با کشورهای همسایه عنوان کرد و گفت: به منظور تکمیل زنجیرههای کریدوری شمال - جنوب در منطقه قفقاز، مذاکره با همه کشورهای منطقه قفقاز جزو رئوس اصلی سیاستهای ما در وزارت راه و شهرسازی است.
* مشارکت ایران در تکمیل پروژههای راهسازی مشترک ۲کشور در خاک ارمنستان
عضو دولت سیزدهم روز گذشته در جریان سفر یک روزه خود به ارمنستان افزود: ایران و ارمنستان مرز مشترک دارند و پروژههای معطلماندهای طی سالهای گذشته در این مسیر وجود داشت که در صدد تکمیل آنها هستیم. خوشبختانه قرارداد یکی از شرکتهای ایرانی امروز در سفر به ارمنستان منعقد شد که یکی از قطعات اصلی این مسیر توسط یک شرکت توانمند ایرانی انجام خواهد شد. عملیات اجرایی از امروز آغاز شد و این اتفاق خوبی است که شرکتهای ایرانی این روزها در کنار بازار داخلی در عملیات راهسازی در کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه حضور مناسبی دارند.
* قرارداد شرکتهای ایرانی در پروژه راهسازی ارمنستان به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار منعقد شد
بذرپاش با تاکید بر اینکه از حضور شرکتهای ایرانی در پروژههای مختلف راهسازی و تونلسازی در کشورهای منطقه استقبال خوبی شده است، از انعقاد قراردادی به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار با یکی از شرکتهای ایرانی خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به برنامه توسعه فعالیتهای تجاری بین ۲ کشور ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: توسعه ترانزیت بین ۲ کشور یکی از دستور کارهای ایران و ارمنستان است. در این سفر به صفر رساندن عوارض جادهای و تعرفه مربوط به ترانزیت از دیگر محورهای گفتوگو بود. پیشتر بین وزیر زیرساخت ارمنستان و وزارت راه و شهرسازی جلساتی برگزار و توافقاتی درباره به صفر رساندن ترانزیت انجام شد که امروز این توافقات به نتیجه رسید و مقرر شد عوارض جادهای و تعرفه ترانزیت با موافقت ۲ کشور و بعد از طی مراحل قانونی و ابلاغ به صفر برسد.
* توافق ایران و ارمنستان برای احداث پل دوم مرزی ۲ کشور
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: درباره پل مرزی نوردوز نیز توافقاتی انجام شد. هماکنون در مرز ۲ کشور که حجم محدودی از کامیونها و کشندهها در آن تردد دارند، پلی موجود است. توافق شد هرچه سریعتر گروه کاری مشترک برای احداث پل مرزی دوم تشکیل شود تا انجام این پروژه به قرارداد برسد. وی گفت: در تلاشیم پل دوم مرزی بین ۲ کشور ایران و ارمنستان بر رودخانه ارس احداث شود تا ظرفیت بسیار مناسب ترانزیتی برای ۲ کشور فراهم کند.
* پیشنهاد ایران برای مدرسهسازی به مقامات ارمنستان ارائه میشود
بذرپاش از دیگر محورهای گفتوگو با مقامات کشور ارمنستان را حضور شرکتهای ایرانی در پروژههای ساخت و زیرساختهای کشور ارمنستان عنوان کرد و افزود: پیشنهاد شد شرکتهای ایرانی که در ساخت مدرسه توانمندی دارند، در ارمنستان فعالیت خود را آغاز کنند. دولت ارمنستان پروژه بزرگی در ساخت مدرسه در دستور کار دارد که مورد استقبال ایران قرار گرفت. مقرر شد پیشنهاد به شرکتهایی که در ایران فعال هستند داده شود و گروه مشترک کاری تشکیل شود و هرچه سریعتر پیشنهاد ساخت مدرسه توسط شرکتهای ایرانی ارائه شود. وی گفت: با توجه به تجربه ایران در زمینه سدسازی مقرر شد پیشنهاد ایران برای حضور شرکتهای موفق در حوزه سدسازی نیز به ارمنستان ارائه شود.
* ایران از تمامیت ارضی ارمنستان حمایت میکند
بذرپاش تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از قفقازی که توأم با صلح باشد، پشتیبانی میکند. سیاست قطعی ما بر پایه صلح در منطقه است و ما همواره از تمامیت ارضی کشور ارمنستان دفاع کردهایم و به این سیاست ادامه میهیم تا بتوانیم در راستای توسعه سیاست همسایگی گام برداریم. همچنین با توجه به اینکه در ایران فرصتهای خوبی در حوزه توسعه ترانزیت و لجستیک وجود دارد، تلاش میکنیم از این فرصتها برای گسترش روابط بهره ببریم.
ارسال به دوستان
رئیس جمهور در دیدار وزیر خارجه باکو: اسرائیل دوست هیچ کشور مسلمانی نیست
کنایه به الهام
گروه سیاسی: رئیسجمهور دیروز در دیدار «جیحون بایراماف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان که به منظور شرکت در نشست «گروه همکاری قفقاز» به تهران سفر کرده، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره مذاکره و گفتوگو میان کشورهای همسایه را راهکار حل و فصل مسائل منطقهای میداند، ابراز امیدواری کرد گفتوگوهای این نشست منشأ تقویت همکاریهای سازنده و تعاملات منطقهای شود.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در این دیدار همچنین با اشاره به موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه مشکلات منطقه با دخالت نیروهای بیگانه قابل حل نیست، بر رفع مشکلات منطقهای از طریق تعامل و همکاری بیشتر کشورهای منطقه تأکید کرد. رئیسی با بیان اینکه قبلا به آقای الهام گفته بودم رژیم صهیونیستی نه دوست شما و نه دوست هیچ کشور مسلمانی نخواهد شد، افزود: وضعیت امروز غزه، تابلویی پیش روی تمام ملتهای منطقه است تا ببینند غربیها و در رأس آنها آمریکا با حمایت تمام قد از جنایات صهیونیستها، نهتنها دوست و دلسوز کشورهای منطقه نیستند، بلکه فقط پیشبرد منافع نژادپرستانه خود در منطقه را دنبال میکنند.
رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت گسترش روابط و همکاریهای تهران - باکو در عرصههای مختلف تصریح کرد: ارتقای سطح تعاملات و مناسبات با کشور دوست، برادر و همسایه آذربایجان، از محورهای سیاست خارجی ایران است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم و قدرتمند منطقه، ضمن تأکید بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها، بر حل مسائل و مشکلات از طریق مفاهمه و تعامل کشورها تأکید دارد.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با بیان اینکه کشورش اهمیت ویژهای برای روابط با جمهوری اسلامی ایران قائل است، خاطرنشان کرد: نگاه ایران به مسائل، بویژه پیشگیری از باز شدن پای کشورهای فرامنطقهای به منطقه مورد تأیید و حمایت جمهوری آذربایجان است و از همین رو برگزاری نشست «گروه همکاری قفقاز» در تهران را مفید، مثبت و سازنده ارزیابی میکنیم.
جیحون بایراماف ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، چشمانداز روابط 2 کشور را روشن توصیف کرد و گفت: در ماههای اخیر 2 کشور پیشرفتهای قابل توجهی در ارتقای سطح روابط و پیشبرد همکاریهای دوجانبه داشتهاند.
وی همچنین با انتقاد از استانداردهای دوگانه کشورهای غربی در مواجهه با مسائل منطقه از جمله در ارتباط با وضعیت فعلی غزه اظهار امیدواری کرد حملات به مردم بیدفاع این منطقه هر چه سریعتر متوقف و آرامش برقرار شود.
رئیس جمهور همچنین در دیدار جداگانه با «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان که به منظور شرکت در نشست «گروه همکاری قفقاز» به تهران سفر کرده، با تأکید بر اهمیت امنیت منطقه قفقاز برای کشورها و ملتهای منطقه، دخالت بیگانگان را برای صلح و ثبات منطقهای مضر دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به جایگاه قدرتمند و اثرگذار خود، برای کمک به حل و فصل اختلافات موجود میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان آمادگی دارد.
رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امنیت کشورهای حوزه قفقاز را امنیت خود میداند، به نقش مخرب آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی در برهم زدن صلح و ثبات میان کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: جنایات امروز رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت آشکار آمریکا و همپیمانان غربیاش از این جنایات، عبرتی برای همه کشورهاست که بدانند دولتها و رژیمهای سلطهگر هیچگاه دوست واقعی آنها نخواهند بود. رئیسی وقایع این روزهای غزه را تبلور سیاستهای نژادپرستانه و آپارتایدی صهیونیستها علیه ملتهای منطقه و اثباتکننده خطای فاحش برقراری روابط با رژیم غاصب صهیونیستی دانست که هرگز مورد پذیرش ملتها نخواهد بود.
رئیسجمهور در ادامه سیاست آمریکا در حمایت از جنایت صهیونیستها در غزه را استمرار سیاست شکست خورده این دولت در لشکرکشی به عراق و افغانستان عنوان کرد و افزود: یقین داریم آنچه این روزها در فلسطین در حال وقوع است، به نفع فلسطینیان تمام خواهد شد.
آرارات میرزویان نیز در این دیدار ضمن قدردانی از مواضع صریح و قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه قفقاز، بر ضرورت برقراری دیدارها و گفتوگو میان کشورهای منطقه در این برهه حساس با محوریت ایران تأکید کرد.
وزیر خارجه ارمنستان با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به غیرنظامیان بویژه زنان و کودکان غزه، موضع ارمنستان در قبال مردم مظلوم فلسطین را همسو با مواضع جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.
******
امیرعبداللهیان: نوبت صلح در قفقاز جنوبی است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر دیروز در مراسم افتتاحیه نخستین نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ در محل وزارت امور خارجه که با حضور وزرای خارجه فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه آغاز به کار کرد، طی سخنانی ضمن خیرمقدم به وزرای خارجه شرکتکننده در این نشست گفت: در ابتدا ادای احترام میکنیم به روح همه شهدای فلسطینی، زنان و کودکانی که این روزها زیر بمبارانها و نقض فاحش حقوق بشر با پدیدهای شوم به نام نسلکشی رژیم صهیونیستی مواجه هستند. حسین امیرعبداللهیان افزود: خوشحالیم دومین نشست سازوکار منطقهای موسوم به ۳+۳ با حضور وزرای خارجه و حضار محترم در تهران برگزار میشود. امیرعبداللهیان عنوان کرد: عنوان این نشست «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی» است که با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای منطقه برای حل و فصل مسائل منطقهای و تلاش جمعی برای استقرار صلح و همکاری به منظور توسعه اقتصادی و ارتقای رفاه مردم منطقه برگزار میشود. در این نشست وزرای خارجه علاوه بر تبادل نظر درباره موضوعات منطقه قفقاز، فرصت خواهند داشت درباره روابط دوجانبه و مناسبات فیمابین نیز گفتوگو و رایزنی کنند. رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: معتقدیم امروز فرصت تاریخی در اختیار همه کشورهای ما است. جنگ در قفقاز جنوبی اکنون پایان یافته است و نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز فرارسیده است. امیرعبداللهیان با بیان اینکه در این نشست همچنین مهمترین موضوعات بینالمللی مورد بحث و رایزنی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: لازم میدانم تاثرات عمیق خود را از فاجعه بزرگ انسانی که این روزها در غزه و فلسطین در حال وقوع است بیان کنم. آنچه در غزه جاری است یک جنایت جنگی مسلم رژیم اسرائیل علیه بشریت است. وی گفت: هر انسانی از دیدن صحنههای هولناک کشتار زنان و کودکان و غیرنظامیان فلسطینی متاثر میشود. در این برهه حساس و تعیینکننده لازم است جامعه جهانی پیامی متحد و قوی به رژیم جعلی اسرائیل مبنی بر توقف فوری جنایات جنگی علیه غیرنظامیان بویژه زنان و کودکان و رفع محاصره و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه و مخالفت جدی با کوچ اجباری ساکنان غزه ارسال کند. بهعلاوه برابر قطعنامههای مصوب سازمان ملل باید موضوع حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین مورد تأکید اعضای سازمان ملل و کشورهای منطقه قرار گیرد. وزیر امور خارجه همچنین بیان کرد: امیدواریم در ادامه این نشستها شاهد حضور سازنده و موثر کشور دوست گرجستان باشیم. نخستین نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ با حضور «سرگئی لاوروف»، «هاکان فیدان»، «جیحون بایراموف» و «آرارات میرزویان» وزرای خارجه روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان و به میزبانی حسین امیرعبداللهیان در راستای حل و فصل مسائل منطقه از طریق سازوکارهای منطقهای بعدازظهر دیروز در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی؛ دومین نشست سازوکار منطقهای ۳+۳» آغاز شد. فرمت ۳+۳ شامل 3 کشور قفقاز جنوبی (آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) و 3 کشور همسایه با این منطقه شامل روسیه، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران است که البته در نشست دیروز وزیر خارجه گرجستان (به دلیل مسائل و اختلافاتی که با روسیه دارد) شرکت نکرد. گرجستان همچنین در نشست معاونان وزرای خارجه که 2 سال پیش در مسکو برگزار شد هم شرکت نکرده بود.
ارسال به دوستان
خدمات رایگان روانشناسی و دندانپزشکی هم به بیمه سلامت اضافه شد
درمان بدون دغدغه هزینه
با گسترش چتر بیمه سلامت در کشور هزینههای درمان 5 دهک پایین درآمدی جامعه به صفر رسیده است؛ اقدامی که بیانگر تمرکز دولت سیزدهم بر حفظ سلامت و رایگان شدن هزینههای درمان است، آنگونه که علاوه بر پوشش بیمهای 5 دهک، هم اکنون با برنامهریزی درصدد اتصال دهکهای 6 و7 جامعه به بیمه رایگان سلامت است. توجه به مقوله سلامت در دولت مردمی تا جایی است که برخی خدمات درمانی چون دندانپزشکی، اعصاب و روان و ناباروری نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند تا دارندگان بیمه سلامت به شکل رایگان از این خدمات استفاده کنند.
وزیر بهداشت از گستردهتر شدن خدمات و پوششهای بیمهای چون بیمه روانشناسی و تلاش برای بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال خبر داد. بهرام عیناللهی دیروز در مراسم نکوداشت بیستونهمین سالروز تصویب قانون بیمه همگانی که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، گفت: تعرفه خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمهها قرار گرفت و در سامانهها وارد شده است. وی افزود: این خدمات مهم است. خیلی از مشکلات سلامت روان با این خدمات برطرف میشود. عیناللهی گفت: خیلیها بهخاطر نداشتن توان مالی برای این خدمات مراجعه نمیکردند که امیدواریم از این پس افزایش مراجعات اتفاق بیفتد. وی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: از مسؤولان بیمه که در همه سطوح زحمت کشیدند تشکر میکنم. دیروز هم رئیسجمهور از اقدامات بیمهای دولت تشکر کردند. وی تاکید کرد: امروز ما قویترین حوزه سلامت در منطقه هستیم و در بسیاری از شاخصها با فاصله از کشورهای دیگر قرار داریم و این به خاطر تلاش اساتید و نخبگان بوده است. وزیر بهداشت تاکید کرد: افزایش پوشش بیمه از کارهای خوب دولت مردمی بود که خدمات بیشتری ارائه شود. البته مشکلات اقتصادی این سازمانها را میدانیم اما با این وجود با ما همراهی کردند. بالابردن کیفیت خدمات بسیار مهم است و این حق اصلی مردم است که در این راستا ما به سرعت بهترین و جدیدترین درمانها را وارد میکنیم. وی یکی از انتظارت از سازمانهای بیمهگر را پرداخت به موقع مطالبات مراکز طرف قرارداد دانست و ادامه داد: نباید معوقات یک ساله داشته باشیم که خوشبختانه کار خوبی انجام شده و روند مطالبات کاهشی شده است. وی افزود: حرکت ما به سمت اجرای بیمه همگانی سلامت است و امروز در ۵ دهک این بیمه انجام شده و فکر میکنم شاید تعداد ناچیزی فاقد بیمه هستند. امروز جمعا نزدیک ۳۲ میلیون نفر بیمهشده سلامت داریم.
* پیگیری بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال
وی بر بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال تاکید کرد و گفت: هیات دولت هم آمادگی دارد که این موضوع به تصویب برسد. وقتی بچهای را درمان میکنیم تا ۷۰ سال عمر خوب با بهرهوری بالا میکند. وی در ادامه افزود: احتمالا بزودی موضوع پوشش 3 خدمت درمان طب ایرانی هم در شورای عالی بیمه تصویب شود. طب ایرانی اگر بیمه نشود خیلی قدرت نمیگیرد که باید به آن توجه شود. وی با تشکر از خیرین سلامت نیز گفت: این روزها این کمکها ۷۵ درصد افزایش یافته است و ۲۱ هزار خیر سلامت در کشور شناسایی شدند.
* پوشش بیمهای ۱۷ خدمت دندانپزشکی
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز جزئیات پوشش بیمه خدمات روانشناسی برای بیمهشدگان تحت پوشش این سازمان بیمهگر را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر ۱۷ خدمت دندانپزشکی در مراکز دولتی تحت پوشش بیمه قرار دارد. محمدمهدی ناصحی عصر دیروز در حاشیه برگزاری مراسم نکوداشت بیست و نهمین سالروز تصویب قانون بیمه همگانی در نشست خبری درباره پوشش تعرفه خدمات روانشناسی توسط بیمهها گفت: تاکنون این خدمات تحت پوشش بیمه نبوده است اما اکنون این اقدام در سامانههای بیمه سلامت وارد شده است. وی افزود: خدمات روانشناسی شامل مشاوره روانشناسی و ویزیت مربوط به روانشناسی میشود. این خدمات گستردگی خاصی دارد. روانشناسی فردی، گروهی و خانواده اهم موضوعات مهم خدمات رواندرمانی است که با تعرفههای اعلام شده از سوی شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمه سلامت است. وی تاکید کرد: درباره روانشناسی فردی مطمئنا مباحث مختلف تحلیلی و شناختی در این گروه تقسیمبندی شده و رواندرمانی آنها بسته به ساعاتی که وقت گذاشته میشود تعرفه دارد که ابلاغ شده است و بیماران تحت پوشش بیمه سلامت میتوانند از این فرصت استفاده کنند. هنوز بقیه بیمهها وارد این خدمت نشدهاند. ناصحی در پاسخ به سوالی درباره مراکز آماده ارائه خدمات روانشناسی با پوشش بیمه اظهار کرد: این خدمات در تمام مراکز طرف قرارداد ارائه میشود که درباره خدمت روانشناسی که سرپایی است، ۷۰ درصد تعرفه مراکز دولتی در سایر مراکز هم پرداخت میشود. ناصحی درباره پیگیری بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال نیز توضیح داد: نظام سلامت و قانون جوانی جمعیت بر افزایش تولد در ضمن افزایش تامین سلامت تاکید دارد. مادران باردار و فرزندان آنها تا ۵ سالگی تحت پوشش بیمه هستند و اکنون یک گام به جلو این است که حتی خدمات درمانی کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تحت پوشش بیمه رایگان باشد. نظر هیات دولت در این باره مثبت است اما باید مراحل دیگر در شورای عالی بیمه پیگیری شود. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت درباره خدمات درمان ناباروری نیز گفت: اعتبار مشترکی برای این بخش با سایر بیمهها نداریم. تنها یک نمونه که با سازمان تامین اجتماعی توانستیم دنبال کنیم، موضوع صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج است که بیماران تامین اجتماعی را هم در این بخش ما پوشش میدهیم. به گفته وی، اعتبارات درمان ناباروری ناچیز است و اگر همه مراجعه کنند، باید ۴ تا ۵ برابر افزایش داشته باشد. ناصحی ادامه داد: روستاییان تحت پوشش رایگان بیمه سلامت هستند. روستاییان وقتی با نظام ارجاع به مراکز دولتی مراجعه میکنند، ۹۰ درصد هزینهها در حوزه بستری و ۷۰ درصد در سرپایی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ خدمت دندانپزشکی در مراکز دولتی تحت پوشش بیمه قرار دارد، اظهار کرد: برای مادران باردار، سنین زیر ۱۲ سال و کسانی که بیماری خاص و صعبالعلاج دارند این خدمات رایگان است. عمده این خدمات، بهداشتی است. بیش از ۲۰۰۰ مطب نیز در این زمینه در مناطق شهری طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت در موضوع این خدمات هستند. طرحی به شورای عالی بیمه بردیم که تقریبا تمام خدمات دندانپزشکی جز ایمپلنت و ارتودنسی را پوشش دهیم که اگر با آن موافقت شود اتفاق خوبی میافتد. وی افزود: دهک سوم در سال ۱۴۰۱ به صورت رایگان بیمه شدند و دهک 4 و ۵ نیز امسال به صورت رایگان بیمه شدند که جمع آنها حدود ۱۲ میلیون نفر میشود. برای بیمه رایگان دهک ششم و هفتم هم تلاش کردیم. اعتقاد ما این است هر ایرانی باید حداقل یک بیمه پایه داشته باشد. وی درباره وضعیت اتصال بیمههای تکمیلی به نسخه الکترونیک هم اظهار کرد: مراوده بیمههای تکمیلی با وزارت بهداشت و بیمههای پایه در زمینه نسخه الکترونیک بهتر شده است. ما از ابتدا اطلاعات را در اختیار آنها قرار دادیم و به روشهای مستقیم و غیرمستقیم این اتفاق در حال رخ دادن است. بیمه تامین اجتماعی نیز وارد موضوع شده تا بیمههای تکمیلی بتوانند اطلاعات آنها را نیز استفاده کنند.
* برنامه «سلامت خانواده»؛ اولویت اصلی وزارت بهداشت
وزیر بهداشت تاکید کرد: طرح اصلی وزارت بهداشت در سال جاری سلامت خانواده است که «پزشک خانواده» از اجزای آن است. در پرونده سلامت خانواده که به شکل آزمایشی در ۹۳ شهر در حال انجام است، همه مردم باید با کد ملی یک پرونده سلامت داشته باشند که بهورزان و مراقبان سلامت نقش اساسی دارند و خدمات تماما الکترونیک ارائه میشود. بیمار در صورت نیاز به سطوح بالاتر خدمتی ارجاع داده میشود و نهایتا اگر کسی از این مسیر بستری شود، تا ۹۵ درصد هزینههایش پوشش داده میشود که در مناطق روستایی ۱۰۰ درصد خواهد بود. وزیر بهداشت افزود: صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج کاری خاص و انقلابی بود که از مجلس شروع شد و ۵ همت (هزار میلیارد تومان) سال قبل و ۷ همت امسال برای آن در نظر گرفته شد.
ارسال به دوستان
مؤسسه کپلر از صفر شدن ذخایر نفتی بدون مشتری و شناور روی آب ایران گزارش داد
فروش نفت در دریای تحریم
گروه اقتصادی: طبق آمار موسسه کپلر، میزان ذخایر نفتی شناور روی آب ایران از 60 میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به صفر رسیده است، در حالی که رقم تولید نفت ایران نیز 1.1 میلیون بشکه افزایش یافته است.
با بازگشت تحریمهای نفتی آمریکا از نوامبر سال 2018، صادرات نفت ایران افت چشمگیری یافت و این موضوع باعث شد ذخایر نفتی روی آب ایران افزایش یابد، زیرا در آن برهه ایران نفت تولید میکرد ولی در فروش آن با مشکل مواجه بود.
طبق آمار موسسه کپلر، تا قبل از ماه آگوست 2021 و روی کار آمدن دولت سیزدهم، ذخایر نفتی روی آب شناور ایران تا حدود 60 میلیون بشکه نیز پیش رفت اما با تغییرات سطوح مدیریتی وزارت نفت، میزان ذخایر شناور روی آب روند کاهشی یافت.
البته روند تغییرات ذخایر نفت روی آب ایران از آگوست 2021 تا آگوست 2022 محسوس نبود و کمتر از 10 میلیون بشکه کاهش یافت اما از آگوست 2022 ناگهان شیب فروش ذخایر نفتی ایران صعودی شد، به گونهای که آگوست سال 2023 این رقم به نزدیک صفر رسید.
* افزایش 1.1 میلیون بشکهای تولید نفت ایران در 2 سال گذشته
نکته جالب توجه اینکه در 2 سال گذشته علاوه بر فروش ذخایر شناور روی آب ایران، تولید نفت کشور نیز افزایش یافته است. محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به روند صعودی تولید نفت ایران گفت: «تولید نفت ایران در ابتدای دولت سیزدهم 2.2 میلیون بشکه در روز بود و اکنون به حدود 3.3 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.
جواد اوجی، وزیر نفت ابتدای شهریور سال جاری از رسیدن تولید نفت به 3.3 میلیون بشکه خبر داد. بدین ترتیب از 2 سال گذشته علاوه بر فروش 60 میلیون بشکه روی آب ایران، به میزان 1.1 میلیون بشکه نیز به تولید نفت ایران افزوده شده است.
البته تاثیر این اتفاقات خود را در رقم صادرات نفت ایران نیز به وضوح نشان داده است. طبق آمار تانکر ترکرز (تصویر 2)، صادرات نفت ایران رونق گرفته و در ماه آگوست و سپتامبر حدود 40 درصد از 3 ماه اول سال جاری میلادی بیشتر شده و به بیش از 1.7 میلیون بشکه در روز رسیده است.
* کاهش 50 میلیون بشکهای ذخایر نفت با وجود 176 تحریم نفتی جدید
افزایش تولید و صادرات نفت ایران در حالی رقم خورد که دولت بایدن در 2 سال اخیر بر تحریمها علیه فروش نفت و پتروشیمی ایران افزوده است. طبق تصویر یک، شیب کاهشی ذخایر نفتی شناور ایران از آگوست 2022 تشدید شده است. این اتفاق درحالی است که از این ماه، وزارت خزانهداری آمریکا (تصویر 3) 176 تحریم بر شبکه فروش نفت ایران شامل نفتکشها، شرکتها و افراد اعمال کرده است.
اوجی در این باره با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران عنوان کرد: ادعا میکنند آمریکا به ایران برای فروش محصولات نفتی چراغ سبز نشان داده، اگر این طور است، پس چرا مدام نفتکشهای ایران را توقیف میکنند و شرکتهای ایرانی را تحریم میکنند تا نفت نفروشیم. نخیر دوستان! آمریکاییها نمیتوانند جلوی مهندسان نفت ایران را بگیرند. یک زمانی آنها تعیین تکلیف میکردند که ایران چقدر نفت تولید کند ولی آن دوران دیگر گذشته است.
در دولت سیزدهم ابتکارات جدیدی برای فروش نفت ایران در شرایط تحریم رقم خورده است که از جمله آنها میتوان به بازارسازی نفت در پالایشگاههای فراسرزمینی اشاره کرد. البته با توجه به اینکه عمده درآمد نفتی ایران صرف واردات کالای اساسی با ارز ترجیحی میشود، این افزایش درآمدها زمانی در سفره مردم ملموس میشود که در مبادی واردات کالای اساسی، تنوعسازی و دلارزدایی شود.
ارسال به دوستان
بارش باران در اغلب استانها تا پایان هفته
آبان با باران
* بارندگیها در مهرماه ۲۰ درصد بیشتر از میانگین ۳۰ سال اخیر بود
پس از بارشهای مناسب باران در نخستین ماه فصل پاییز، سازمان هواشناسی پیشبینی کرد آبان نیز اغلب استانهای کشور بارشهای مناسب و نرمال را تجربه میکنند. بر اساس دادههای سازمان هواشناسی، بارشهای فرانرمال از اوایل ماه جاری آغاز میشود، ضمن اینکه میزان بارندگیهای کشور ۲۰ درصد بیشتر از میانگین ۳۰ ساله بوده است. بر اساس دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، از ابتدای سال زراعی تا پایان هفته چهارم پاییز فقط بارش در یک استان جنوبی صفر بوده و بارندگیهای پاییز در 30 استان شروع شده است.
دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان میدهد گیلان با میانگین دریافت 108 میلیمتر باران، پربارشترین استان کشور تا این لحظه است. پس از گیلان بیشترین بارشها بهترتیب برای استانهای مازندران با 96، گلستان 59 و اردبیل با 39 میلیمتر بوده است. همچنین سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و رعد و برق در اغلب استانها و آبگرفتگی معابر و لغزندگی جادهها هشدار داد.
این سازمان با صدور هشدار زرد آورده است: سهشنبه (امروز) در چهارمحال و بختیاری، خوزستان، لرستان، ایلام، جنوب مرکزی، شمال غرب و غرب اصفهان، آذربایجان غربی، جنوب سیستان و بلوچستان و شرق و شمال هرمزگان وقوع رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. وقوع این شرایط جوی چهارشنبه (فردا) در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قم، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان، اصفهان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و هرمزگان، پنجشنبه (۴ آبان) در کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس، بوشهر، نوار شرقی خوزستان، هرمزگان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و جمعه (۵ آبان) در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، یزد، نیمه شرقی فارس و خراسان جنوبی دور از انتظار نیست.
در این وضعیت آب و هوایی لغزندگی جادهها، احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، وزش باد شدید موقت، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال و تاخیر در پرواز وجود دارد، بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به خودداری از اسکان در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره توصیه میکند.
ارسال به دوستان
ندیدن یا نفهمیدن! مسأله این است
چشمبندی
دو هفته از عملیات توفان الاقصی و حملات رژیم اشغالگر قدس به فلسطین گذشت و افراد مختلف رسانههای خارجی و داخلی واکنشهایی نسبت به این حوداث داشتند که به مرور آنها میپردازیم.
محسن برهانی: من حقوق جزا خواندم و چون مسأله فلسطین به حقوق بینالملل مربوط است نظری ندارم (وی پس از این ماجرا تمام توئیتهایی که درباره موضوعات متفرقه به حقوق جزا اعم از حوادث افغانستان، زندانیهای سیاسی، رژیم غذایی ارده عسلی و... داشت، حذف کرد اما متاسفانه شاهد اسکرینشاتهایی از آدمهای فضول بودیم).
پرویز پرستویی: جنگ بد است. جنگ جیز است...(شارژ گوشی ایشان تمام شده و قادر به نوشتن بقیه پیام نبودند. از آن جهت که اینستاگرام قابلیت ویرایش ندارند این پیام به اینصورت منتشر شد. مدیونید اگر فکر کنید ایشان قصد نداشته اسم جنایتکار را ببرد).
بایدن: نکنید، نکنید، نکنید (پس از تکرار ۳ بار این کلمه پشت سر هم و اینکه ندانست قرار بود درباره چه چیزی اظهار نظر کند شاهد پایان باز برای این ماجرا هستیم).
سازمان ملل متحد: عه عه عه... و در ادامه گفت: چند بار به شما گفتم این پنجرهها را ببندید سوز میآید (پنجره را بست و با خود گفت دفعه بعد حتما به اسرائیل میگویم کارتان بد است و به این اقدام شجاعانه خویش افتخار کرد).
سامری: عصای حضرت موسی به کمرتان باد! من نیز گهگاهی اظهار پشیمانی میکردم که باعث گوسالهپرستی شما شدم اما شما دریغ از یک آه. اکنون دانستم حیف این همه تلاشهای حضرت موسی برای شما (سپس تلفن همراه خود را برمیدارد و بیانیهای علیه اسرائیل مینویسد و در فضای مجازی نشر میدهد).
یک عدد فعال مدنی حقوق زنان: ما اقدامات ایران را محکوم میکنیم، اگر جمهوری اسلامی مردم را با زبان روزه به راهپیمایی روز قدس نمیآورد یقینا حماس توفان الاقصی را به راه نمیانداخت تا اسرائیل مجبور به حمله شود و این همه زن و بچه بمیرند (سپس از این شاهکار خود اسکرینشات میگیرد و در تمام صفحات مجازی خویش منتشر میکند).
پیام تبلیغاتی: کسانی که قصد انتشار پست برای حمایت اسرائیل را دارند برای اینکه گندش در نیاید به ما پیام بدهند. ما به شما کمک خواهیم کرد که برای محکوم کردن فلسطین تصاویر و داستانی را انتخاب کنید که مربوط به جنایات اسرائیل علیه فلسطین نباشد.
اتحادیه عرب: فعلا هیچ خبری از این اتحادیه نیست، خبرها حاکی از آن است که یک دیازپام خورده و فعلا در خواب به سر میبرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|