|
نیروهای مقاومت فلسطین پیشروی ارتش رژیم صهیونیستی در محورهای شمال و شرق غزه را دفع کردند
نبرد سنگین زمینی
* قسام: نظامیان رژیم صهیونیستی را عقب راندیم و تانکهای آنها را هدف قرار دادیم/ * سخنگوی ارتش اسرائیل هلاکت 3 افسر ارتش این رژیم را تأیید کرد/ * پیام تصویری اسرای صهیونیست خطاب به نتانیاهو: تو از ارتش میخواهی ما را بکشد!
گروه بینالملل: روزنامه «یدیعوت آحارانوت» دیروز سندی را فاش کرد که سال ۲۰۱۶ وزیر وقت جنگ رژیم صهیونیستی آن را به نتانیاهو ارائه کرده، مبنی بر اینکه حماس قصد دارد جنگ آتی را به داخل اراضی اشغالی بکشاند، شهرکهای صهیونیستی را آزاد کند و صهیونیستها را به اسارت بگیرد اما مقامات سیاسی و امنیتی رژیم آن را جدی نگرفتند.
انتقادات جنجالی بنیامین نتانیاهو از سازمانهای امنیتی این رژیم جو شکاف و از همگسیختگی نظامی - امنیتی صهیونیستها پس از عملیات توفان الاقصی را به نمایش گذاشت. در پی انتشار یک فایل صوتی طی چند روز اخیر از نخستوزیر رژیم صهیونیستی که در آن با اطمینان میگوید خطری از جانب حماس در غزه این رژیم را تهدید نمیکند، نتانیاهو در جدیدترین سخنانش تلاش کرد مسؤولیت شکست از مقاومت فلسطین و غافلگیر شدن را گردن دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی این رژیم بیندازد و خود را بیتقصیر جلوه دهد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی شنبه در واکنش به انتشار این فایل صوتی در فضای مجازی، طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: در هیچ مورد و در هیچ مرحلهای، هشداری درباره نیت حماس برای جنگ [از سوی دستگاههای امنیتی] دریافت نکردم.
وبسایت یدیعوت آحارانوت اما در گزارش اخیر خود نوشت این سند توسط «آویگدور لیبرمن» وزیر وقت جنگ ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶ صادر شد که در آن عملیات توفان الاقصی که توسط جنبش حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، پیشبینی شده بود.
در این سند ۱۱ صفحهای به تفصیل تصمیم حماس از جمله نفوذ نیروهای آن به داخل اراضی اشغالی، آزادی شهرکهای اطراف و به اسارت گرفتن که علاوه بر خسارات مادی، آسیبهای جدی به آگاهی و روحیه شهروندان وارد خواهد کرد، بیان شده است. در این سند گزارش شده است هدف اصلی «نابودی اسرائیل در ابتدای سال ۲۰۲۲ و آزادی کامل اراضی فلسطین» است.
این سند که «فوق محرمانه» توصیف شده به ارزیابی وضعیت نوار غزه پرداخته و به تفصیل موضع وزیر وقت جنگ رژیم صهیونیستی را بیان و اهداف مورد نظر از عملیات را ذکر کرده است، از جمله اینکه «تضمین شود رویارویی آتی میان حماس و اسرائیل آخرین درگیری خواهد بود و بهترین راه برای انجام این کار این است که حماس با یک حمله اسرائیل را غافلگیر کند». در سند مورد نظر همچنین بر اقدامات لازم که منجر به ترور بیشتر رهبران شاخه نظامی جنبش حماس میشود، اشاره شده است.
طبق اعلام وبسایت یدیعوت آحارانوت، در این سند به شیوهای دقیق عملیات حماس توصیف شده و در آن آمده است: «تعویق تصمیم انجام حمله پیشگیرانه به نوار غزه پس از ژوئیه ۲۰۱۷ اشتباه فاحشی خواهد بود که تبعات درازمدت خواهد داشت که در برخی موارد تبعاتش بیشتر از جنگ یوم کیپور خواهد بود و بر جبهه داخلی اسرائیل، آگاهی شهروندان و تصویر و جایگاه آن در منطقه تاثیر خواهد گذاشت».
در ادامه این سند آمده است: «حماس میخواهد کارزار بعدی علیه اسرائیل با ایجاد میادین اضافی برای نوار غزه (لبنان، سوریه، اردن، سینا) و حتی علیه اهداف یهودی در سراسر جهان، چندجانبه باشد». در این سند قدرت رو به رشد گردانهای «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس و افزایش هزاران نیروی عضو این جنبش از زمان عملیات «الجرف الصامد» (صخره سخت) در سال ۲۰۱۴ به تفصیل بیان شده است. همچنین به اهداف حماس یعنی «داشتن ۴۰ هزار نیروی فعال تا سال ۲۰۲۰ و تقویت عرصه نبرد» اشاره شده است. همچنین در این سند به افزایش تعداد موشکها، تلاش برای توسعه قابلیتهای پیشرفته در بخش زمینی و دریایی، قابلیتهای جدید در بخش هوایی از جمله سکوهای حمله و پهپادها برای قابلیت جمعآوری اطلاعات و ایجاد پارازیت در ارتباطات سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) اشاره شده است. رسانههای عبری میگویند سال ۲۰۱۶ لیبرمن نگران تقویت جنبش حماس در غزه بود اما هیچیک از طرفهایی که این هشدار به آنها ارائه شد، از جمله نتانیاهو و «گادی آیزنکوت» رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی این سناریو را آنطور که باید، جدی نگرفتند.
از سوی دیگر وبگاه تحلیلی بلومبرگ به نقل از مقامهای رسمی گزارش کرده است عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه علیه فلسطینیان از ۶ هفته تا ۶ ماه طول خواهد کشید. بر اساس این گزارش، پیشتر «دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفته بود ارتش [رژیم] طی روزهای اخیر، عملیاتهای زمینی را در نوار غزه انجام داده است و این عملیاتها از روز ۲۷ اکتبر (پنجم آبان) در حال گسترش است. بلومبرگ با اشاره به این موارد گزارش کرد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به جای حمله زمینی گسترده، تاکتیک پیشروی تدریجی را برگزیده است، زیرا نگران است حزبالله لبنان به این جنگ و درگیری بپیوندد. از سویی احتمالا عملیات نظامی تلآویو در غزه بین ۶ هفته تا ۶ ماه به طول خواهد انجامید. این وبگاه تحلیلی ادامه داد بنا به گفته مقامهایی که نامی از آنها برده نشده است، هدف رژیم صهیونیستی اینبار، از بین بردن حماس و خنثی کردن تمام تهدیداتی است که از سوی نوار غزه متوجه رژیم موقت است. طبق این گزارش، «عاموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به خبرنگاران گفت هدف تلآویو از بین بردن حداقل ۱۰ هزار نفر از 40 هزار نیروی مقاومت حماس است.
یک سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ظهر دیروز در اظهاراتی اشاره کرد درگیری رزمندگان مقاومت فلسطین و نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان در اطراف غزه ادامه دارد. بر اساس گزارش شبکه الجزیره، این سخنگوی حماس گفت: «دشمن صدها تن بمب روی نوار غزه ریخته است. تداوم بمباران و تنشزایی اسرائیل نشان میدهد اشغالگران توجهی به قوانین بینالمللی ندارند».
این سخنگوی مقاومت فلسطین که اشارهای به نام او نشده، اضافه کرد: «کتائب القسام همچنان در حال تقابل با دشمن است و نبرد را بخوبی مدیریت میکند. دشمن پس از آنکه مناطقی غیرمسکونی را هدف قرار داد و تمام آنچه را در آنجا بود سوزاند، چند تانک را وارد این مناطق کرد». وی همچنین اشاره کرد: «دشمن از محل استقرار خود در برخی از مناطق درگیری به علت مواجه شدن با مقاومت عقبنشینی کرد. تهدید به جنگ زمینی درست نیست، چون اشغالگران اسرائیلی از چند روز قبل وارد چنین درگیریای شدهاند. عملیات زمینی و نفوذ تانکها خطر بزرگی برای اسرای اسرائیلی در غزه است».
این تحولات در حالی است که «کتائب القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، بعدازظهر دیروز ۲ خودروی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد. شاخه نظامی حماس ابتدا اعلام کرد نیروهای این گروه یک نفربر ارتش رژیم صهیونیستی را در شرق محله «الزیتون» با یک راکت «یاسین ۱۰۵» هدف قرار دادهاند. لحظاتی بعد کتائب القسام اعلام کرد ۲ خودروی نظامی که به شرق محله الزیتون نفوذ کرده بودند، با راکتهای یاسین ۱۰۵ هدف قرار گرفتند. تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی ظهر دیروز همچنین به جاده «صلاحالدین» در مجاورت شهر غزه نفوذ کرده بودند که با آتش سنگین گروههای مقاومت مواجه شدند. یک تانک ارتش رژیم صهیونیستی، پس از ورود به جاده صلاحالدین خودرویی غیرنظامی را هدف حمله قرار داد که به دنبال آن ۳ غیرنظامی فلسطینی به شهادت رسیدند. کتائب القسام به دنبال این حمله، تانک اسرائیلی مذکور را هدف حمله قرار داد و این تانک مجبور به عقبنشینی از حومه غزه شد.
* مخمصه جدید نتانیاهو
در میانه آتش جنگ، اسرای اسرائیلی در پیامی اعلام کردند نتانیاهو همین الان با حماس توافق کند. اسرای صهیونیست در غزه که از اهمال کابینه نتانیاهو درباره آزادی آنها خشمگین هستند، خطاب به نتانیاهو فریاد میکشند. یک زن شهرکنشین خشمگین اسیر در ویدئویی که شاخه نظامی حماس منتشر کرده است، گفت: همین الان ما را برگردانید. نتانیاهو از نظر سیاسی و نظامی شکست خورده و ما از او میخواهیم همه اسرا را فورا بازگرداند. زن اسیر صهیونیست خشمگین خطاب به نتانیاهو افزود: بحث آتشبس و آزادی همه اسرا مطرح شد اما تو از این موضوع عقبنشینی کردی. در ادامه این پیام آمده است: ما بیگناه هستیم و به دولت مالیات میدهیم، ما اکنون اینجا در اسارت هستیم، بدون هیچ شرطی، تو ما را میکشی، آیا میخواهی همه ما را به قتل برسانی؟ تو از ارتش میخواهی ما را به قتل برساند، آیا بس نیست که همه را نابود کردی؟ آیا بس نیست که بسیاری از اسرائیلیها کشته شدند؟ همین الان ما را آزاد کن». رادیو ارتش «اسرائیل» به نقل از یک مقام بلندپایه صهیونیستی اعلام کرد بنیامین نتانیاهو فیلم پخششده از اسرای صهیونیست توسط گردانهای قسام را دیده است و بزودی بیانیهای در این باره صادر خواهد کرد. هنوز دقایقی از انتشار فیلم این اسرا و درخواست آنها از نتانیاهو برای آزادیشان نگذشته بود که به خبر اول شبکههای اجتماعی و رسانههای عبریزبان تبدیل و باعث افزایش انتقادات از نتانیاهو شد. روزنامه یدیعوت آحارانوت با انتشار تصویری از پیام اسیران اسرائیلی، از ترس تاثیرگذاری فیلم بر جبهه داخلی اسرائیل، نوشته است در مرحله کنونی ویدئو را بارگذاری نمیکند!
در این میان نخستوزیر رژیم صهیونیستی به انتشار فیلم ابراز خشم و انزجار اسرای صهیونیست در غزه واکنش نشان داد و آن را «جنگ روانی ظالمانه حماس» قلمداد کرد.
بنیامین نتانیاهو در واکنش به فیلم گردانهای قسام درباره اسرای صهیونیست و درخواست آنها از نتانیاهو برای آزادیشان مدعی شد «حماس جنگ تبلیغاتی سختی به راه انداخته است». نتانیاهو تأکید کرد: «تمام تلاش خود را خواهیم کرد همه اسرای خود را آزاد کنیم».
انتشار فیلم اسرای زن اسرائیلی، ضربه سخت دیگری است که کتائب القسام به موازات رزم در میدان به صهیونیستها وارد آورده است. مقاومت فلسطینی همزمان با نبرد سهمگین با ارتش جنایتکار اسرائیلی نبض رسانهای جنگ غزه را هم در دست دارد و هر از چند گاهی با یک اقدام رسانهای، تمام سیستم کابینه جنگی رژیم صهیونیستی را مختل میکند. در همین راستا منابع عبری از دستورالعملی مبنی بر ممنوعیت انتشار فیلم ۳ اسیر زن اسرائیلی خطاب به نتانیاهو خبر میدهند. در همین رابطه یدیعوت آحارانوت با انتشار تصویری از پیام اسیران اسرائیلی نوشت در مرحله کنونی این ویدئو را بارگذاری نمیکند!
این اتفاق در حالی است که هفته گذشته اقدام حماس در آزادی 2 اسیر زن اسرائیلی به دلایل بشردوستانه و روایت آنها از رفتار انسانی مبارزان فلسطینی حماس، خون بنیامین نتانیاهو را به جوش آورد تا جایی که بین نخستوزیر رژیم صهیونیستی و خانواده این اسرا یک تنش لفظی در رسانههای عبری به وجود آمد. این تنش بعد از آن ایجاد شد که وبگاه اسرائیلی «وای نت» اظهارات «یوخفد لیفشتیز» یکی از ۲ اسیر زن آزاد شده از سوی جنبش حماس به دلایل انساندوستانه را منتشر کرد. لیفشتیز درباره شرایط اسارتش نزد حماس گفت: «آنها ما را در یک مدرسه نگه داشتند. سپس مرا با موتوسیکلت به جایی بردند و برای اینکه سقوط نکنم، یکی از پشت من را روی موتور نگه داشت. آنها از حصار مرزی نوار غزه عبور کردند و در ابتدا مرا در شهر عبسان (جنوب شرقی خانیونس) نگه داشتند. بعد از آن اما نمیدانم مرا به کجا بردند».
یوخفد در ادامه درباره رفتار نیروهای حماس گفت: آنها با ما بسیار مهربان بودند. آنها به تمیزی محیط اطرافمان اهمیت میدادند و آنها بودند که حمامها را تمیز میکردند نه ما. زمانی که ما به مکان نگهداری دستگیرشدهها رسیدیم، آنها به ما گفتند از تعالیم قرآن پیروی میکنند و ما را اذیت نخواهند کرد. ما از همان غذایی میخوردیم که آنها میخوردند. وی در پاسخ به این سوال که چرا پس از آزادی با یکی از اعضای حماس دست داده، گفت: آنها با ما رفتار خوبی داشتند و به همه نیازهای ما پاسخ دادند.
* شکست اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی
روزنامه نیویورک تایمز درباره شکست اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در جلوگیری از وقوع عملیات گسترده و غافلگیرانه توفان الاقصی علیه مواضع رژیم صهیونیستی، در گزارشی نوشت: در شین بت، مقر سرویسی که روفن بار ریاستش را بر عهده دارد، مقامات رسمی ساعتها بود که مشغول رصد حماس در نوار غزه بودند به طرزی غیرعادی در نیمه شب فعال بودند. مقامات رسمی اطلاعاتی و امنیت داخلی که باورشان شده بود حماس هیچ تمایلی به جنگ ندارد، ابتدا تصور کرده بودند این فقط یک رزمایش شبانه است. رسانه آمریکایی نوشته اگر آنها به میزان مکالمات نیروهای حماس پای بیسیم گوش میکردند، قضاوت آن شب فرق میکرد اما «یگان ۸۲۰۰» آژانس اطلاعات مخابراتی رژیم صهیونیستی یک سال پیش استراق سمع این شبکهها را متوقف کرده بود، چراکه آن را «بیهوده» میدانست. آن شب، بار با گذشت زمان، فکر کرده بود ممکن است حماس دست به حملهای در مقیاس کوچک بزند. او نگرانیهایش را با ژنرالهای ارشد رژیم صهیونیستی در میان گذاشته و به یگان ویژه «تکیلا» که وظیفه «مبارزه با به اصطلاح تروریسم» را بر عهده دارد، دستور اعزام به مرزهای جنوبی اراضی اشغالی را داد.
***
آخرین تحولات نبرد توفان الاقصی
هلالاحمر غزه اعلام کرد در پی بمباران اطراف بیمارستان القدس، آسیبهایی به بیمارستان وارد شد و تعدادی از بیماران و افرادی که در این بیمارستان پناه گرفته بودند، آسیب دیدند و تعدادی نیز به دلیل شدت بمبارانها دچار خفگی شدند. وزارت بهداشت فلسطین خبر داد بیمارستان مخصوص بیماران سرطانی در غزه برای دومینبار طی چند روز گذشته توسط صهیونیستها هدف قرار گرفته است.
سخنگوی ارتش اسرائیل هلاکت 3 افسر ارتش اسرائیل را تایید کرد. منابع عبری گفتهاند این افسران طی ۵ روز اخیر کشته شدهاند.
ارسال به دوستان
کلیپ 11 ثانیهای سیدحسن یک جنگ روانی بزرگ علیه تلآویو است
جنگ اسرارآمیز نصرالله
گروه بینالملل: فیلمی کوتاه با پسزمینه آرم حزبالله لبنان که سیدحسن نصرالله، دبیرکل این حزب از کنار آن عبور میکند با زیرصدای یک آهنگ بسیار مخوف برای اسرائیلیها؛ بعد از پخش این کلیپ بود که مجموعه رسانهای حزبالله اعلام کرد سید مقاومت روز جمعه ساعت 15 سخنرانی زنده دارد. «به دریای روبهروی بیروت نگاه کنید»! این جمله معروف سیدحسن نصرالله در روزهای ابتدایی «حرب التموز» یا همان جنگ 33 روزه لبنان و اسرائیل بود. بعد از این سخنان موشک مقاومت اسلامی لبنان به ناوچه اسرائیل در دریای مدیترانه برخورد کرد و ناوچه ۲ نیم شد. همه تحلیلگران اعتقاد دارند جنگ 33 روزه لبنان و اسرائیل را باید به ۲ بخش قبل و بعد از سخنرانی سیدحسن نصرالله تقسیم کرد. حال همه نگاهها به سخنرانی سیدحسن نصرالله است. اکنون 25 روز از جنگ غزه گذشته است و دبیرکل حزبالله لبنان سکوت مطلق اختیار کرده؛ سکوتی که روح و روان صهیونیستها را به هم ریخته است و بسیاری از رسانهها و اندیشکدههای این رژیم تحلیلهای زیادی نوشتهاند که چرا دبیرکل حزبالله لبنان در چند روز اخیر ساکت بوده است. به حدی سکوت سیدحسن نصرالله و بعد از آن انتشار کلیپ ۱۱ ثانیهای وی، اسرائیلیها را گیج و منگ کرده است که شروع به تحلیل درباره محتوای سخنرانی وی در جمعه پیش رو کردهاند. از سوی دیگر یگانهای اسرائیل در شمال لبنان به حالت آمادهباش کامل درآمدهاند که مانند جنگ 33 روزه غافلگیر نشوند. یکی از خبرنگاران اسرائیلی بعد از پخش کلیپ سیدحسن نصرالله در گزارشی آورده است دبیرکل حزبالله لبنان معادلات ذهنی و روانی اسرائیل را به هم ریخته است. رسانههای اسرائیلی در همین زمینه نوشتند: «در فیلم اسرارآمیز حزبالله، جنگ روانی زیادی علیه اسرائیل وجود دارد و حماس و حزبالله در یک مسیر قرار دارند».
این مطلب گواه آن است مقاومت در جنگ رسانهای توفان الاقصی بشدت اسرائیل را درگیر کرده است. رزمندگان حماس از سویی فیلمهای کامل و جامعی از عملیات توفان را منتشر کردند و از طرفی تصاویر اسرای اسرائیلی را نمایش دادند. همچنین زمانی که اسرائیل قصد داشت یک فضای مظلومانه از خود برای جهانیان بسازد، حماس با آزادی چند تن از اسرای زن و سالمند این فضا را شکست. از قضا خود اسرائیلیها هم در جنگ رسانهای به خودشان گل زدند. بعد از آزادی ۲ پیرزن اسیر اسرائیلی از بند حماس، رئیس بیمارستان اسرائیل نشست خبری برگزار کرد و در این نشست این ۲ اسیر اعلام کردند رفتار مقاومت با آنها بسیار انسانی بود و این باعث محبوبیت بیشتر حماس شد. این مطالب نشان میدهد اسرائیل در بدترین وضعیت خود از نظر نگرش رسانهای قرار دارد و نمیداند سیدحسن نصرالله برای آنها چه سورپرایزی آماده کرده است.
همین موضوع به نگرانی بارز صهیونیستها تبدیل شده است. یارون اشنایدر، مفسر امور عربی درباره این فیلم نوشته است: این صحنه مانند پازل یک بازی است و این 11 ثانیه بدون پیام مکتوب و بدون تهدید باعث دیوانگی اسرائیلیها شده است. روزنامه یدیعوت آحارانوت اسرائیل نیز در گزارشی درباره سکوت سیدحسن نصرالله و بعد از آن انتشار کلیپ سید نوشت: این جنگ روانی بزرگ علیه اسرائیل است. از سویی به حدی این سکوت دبیرکل حزبالله لبنان معادلات اسرائیل و آمریکا را به هم ریخته است که رسانههای عبری نوشتند تلآویو و واشنگتن از رمزگشایی سکوت و بعد فیلم کوتاه رهبر مقاومت لبنان عاجز ماندهاند. از این رو بود که یونی بن مناخیم، روزنامهنگار اسرائیلی گفت: «نصرالله از آغاز جنگ در جنوب، سکوت کرده و جنگ فرسایشی را علیه اسرائیل در مرزهای شمالی به راه انداخته است». وی افزود: «اسرائیل باید برای بدترین سناریو آماده شود. جایی که مجبور خواهد شد همزمان در ۲ جبهه بجنگد». حزبالله لبنان در درگیریهای اخیر و افزایش تنش با اسرائیل در مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی به گونهای عمل کرده است که تلآویو بشدت سردرگم شده است. به همین دلیل اسرائیل دستور خروج چند صد هزار نفر از صهیونیستهای شمال را داده است. همزمانی جنگ رسانهای و درگیری نظامی بین حزبالله لبنان و اسرائیل باعث شده این رژیم هر لحظه منتظر باز شدن یک جبهه جدید باشد. روزنامه «وطن امروز» در گزارشی در روزهای ابتدایی جنگ نوشته بود حزبالله لبنان پیامی صریح به طرف آمریکایی و اسرائیلی داده که اگر وارد جنگ زمینی علیه غزه شوند، حتما با حزبالله لبنان روبهرو خواهند شد.
شخصیت سیدحسن نصرالله به گونهای است که حرکاتش با رویههای مرسوم همخوان نیست. حرکتهای شطرنجی سیدحسن نصرالله باعث شده است هیچ کشور غربی و تحلیلگری نباشد که اکنون از حزبالله و امکان ورود این حزب به جنگ با اسرائیل صحبت نکند. البته سیدحسن نصرالله در ۳ هفته اخیر هیچ سخنرانی یا صحبتی نداشته است اما چندین دیدار با مقامات مختلف داشته است؛ از جمله دیدار با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و همچنین دبیرکل جهاد اسلامی و نایبرئیس دفتر سیاسی حماس که دیدارهای بسیاری مهمی بودند.
از سوی دیگر حسن فضلالله، نماینده مجلس لبنان از فراکسیون حزبالله هم در سخنانی اعلام کرده بود سیدحسن نصرالله فرماندهی اتاق عملیات را شخصا برعهده دارد و هر زمان صلاح بداند قطعا به این موضوع ورود رسانهای خواهد کرد. همین پیچیدگی عملیاتی و شخصیتی سیدحسن نصرالله باعث دیوانگی اسرائیلیها شده و نتانیاهو را نگران کرده است. وی در روزهای قبل بارها گفته بود حزبالله لبنان نباید وارد معرکه جنگ شود که نشان از ترس شدید بیبی دارد. شبکه المیادین در گزارشی ویدئویی، نصرالله را «رهبری استثنایی» خواند و گفت: دشمنان قبل از دوستان منتظر حضورش هستند تا جادو را در هوادارانش برانگیزد. غیبتش باعث رعب و وحشت دشمنانش شده است. شهرکنشینان صهیونیست به سخنان نصرالله بیش از سخنان رهبرانشان اعتماد دارند، زیرا آنها میدانند اگر او وعده دهد، به وعدهاش عمل میکند و اگر حرفی بزند، به آن عمل میکند و اگر انگشت خود را بلند کند، اتفاق بزرگی رخ میدهد. جهانیان همه میخواهند دلیل سکوت سیدحسن نصرالله را بدانند؛ سکوتی که رسانههای اسرائیلی آن را «ابهام کشنده» مینامند. پیام این سکوت را روزنامه هاآرتص در یک جمله خلاصه کرد: «لحظه ظهور نصرالله در صفحه تلویزیون، روز قیامت در اسرائیل است». همین موارد در گزارش المیادین جلب توجه میکند. شبکه المیادین به نقل از رسانههای عبریزبان گزارش داد: اسرائیل و آمریکا برای رمزگشایی از قصد و نیت دبیرکل حزبالله لبنان با مشکل روبهرو هستند. این رسانهها تاکید کردند: ما شاهد سکوت سیدحسن نصرالله و راهاندازی جنگ فرسایشی علیه اسرائیل در مرزهای شمالی هستیم. رسانههای عبریزبان اذعان کردند: اسرائیل باید خود را برای بدترین سناریو یعنی نبرد در ۲ جبهه در آن واحد آماده کند.
ارسال به دوستان
تأکید مهرداد بذرپاش بر افزایش مناسبات اقتصادی و همافزایی در حوزه حمل و نقل تهران - آنکارا
افق ۳۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و ترکیه
وزیر راه و شهرسازی از افزایش مبادلات تجاری ایران و ترکیه به ۱۳,۴ میلیارد دلار و سفر رئیسجمهور به ترکیه برای ارتقای مناسبات 2 کشور خبر داد.
مهرداد بذرپاش با محکوم کردن وقایع جاری در غزه و جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی در کشتار مردم بیگناه فلسطین، انزجار خود را از این رژیم اعلام کرد و افزود: به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه از حمایتهای مردم شریف و با غیرت ترکیه از مردم مظلوم فلسطین و مواضع مقامات عالیرتبه سیاسی ترکیه در محکومیت جنایات اشغالگران ابراز خرسندی میکنم و امیدوارم تلاشهای 2 کشور بزرگ ایران و ترکیه در کنار سایر دولتها و ملتهای مسلمان موجب توقف هر چه سریعتر نسلکشی رژیم منحوس اسرائیل در غزه و پایان جنایات جنگی اشغالگران صهیونیست در فلسطین عزیز شود.
بذرپاش تصریح کرد: دولت سیزدهم در چارچوب سیاست همسایگی و در عرصه سیاست خارجی اهمیت زیادی برای توسعه مناسبات همهجانبه با همسایگان قائل است و در این میان جمهوری ترکیه دارای جایگاه و اهمیت ویژهای است. همکاری 2 قدرت بزرگ منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه علاوه بر منافع متقابل 2 کشور، میتواند صلح و ثبات و امنیت و توسعه و رفاه را در منطقه به ارمغان بیاورد.
به گفته وی، این 2 همسایه با برخورداری از اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و با قرار گرفتن در جاده تاریخی ابریشم، نقشی مؤثر در معادلات منطقهای داشته و دارند. خوشبختانه روابط 2 کشور در مسیر درستی قرار داشته و به صورت فزایندهای در حال توسعه و تعمیق است و دیدارهای متقابل مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه طی سالهای اخیر بیانگر روابط خوب سیاسی و اعتماد متقابل میان آنها برای توسعه همکاریها است.
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه توسعه و تعمیق روابط دوجانبه را با عزم سیاسی قوی دنبال میکنند که در این راستا جناب آقای اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به منظور برگزاری هفتمین دوره شورای عالی همکاری ایران و ترکیه (۲۸ تیر ۱۴۰۱) در رأس هیاتی بلندپایه و مرکب از چند وزیر کابینه به تهران سفر کرد و در جریان این سفر سند بلندمدت همکاری میان 2 کشور و اسناد متعدد همکاری در حوزههای مختلف بین 2 کشور به امضا رسید.
وی اظهار کرد: در آینده نزدیک متقابلاً رئیسجمهور ایران به منظور برگزاری هشتمین نشست شورای عالی همکاریهای 2 کشور و بررسی راههای ارتقای مناسبات به آنکارا سفر خواهد کرد و امیدوارم بتوانیم در آیندهای نزدیک بیستونهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی را در تهران با حضور وزیر جوانان و ورزش جمهوری ترکیه و رئیس طرف ترکیهای کمیسیون مشترک اقتصادی 2 کشور برگزار کنیم.
بذرپاش یادآوری کرد: ترکیه سومین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران در صادرات و واردات است و حجم تجارت میان 2 کشور پس از پاندمی کرونا و از سال ۱۴۰۱ روند افزایشی گرفته است. بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، حجم تجارت ایران و ترکیه بالغ بر 13.4 میلیارد دلار افزایش یافته است. با توجه به ظرفیتهای بالای 2 کشور و جایگاه ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک 2 کشور، این حجم تجارت بین 2 کشور به هیچ وجه رضایتبخش نیست و با حجم تجارت هدفگذاری شده ۳۰ میلیارد دلاری از سوی رهبران 2 کشور فاصله زیادی داریم و نیل به این هدف تعیینشده، تلاش مضاعفی را از سوی دستگاههای ذیربط 2 کشور میطلبد.
وی اضافه کرد: 2 کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه تقریبا در تمام حوزههای اقتصادی و تجاری نقش مکمل دارند. همکاری 2 کشور در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و برق علاوه بر تامین نیازهای متقابل، میتواند بستری برای همکاریهای منطقهای در این حوزه فراهم کند.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: همچنین موقعیت جغرافیایی 2 کشور فرصت گرانبهایی را برای همکاری و همافزایی در حوزه حملونقل فراهم آورده است و خوشبختانه مسؤولان 2 کشور با درک این مهم در صدد همکاریهای نزدیکتر و واقعبینانهتر در زمینه تکمیل کریدورهای حملونقل غرب به شرق و شمال - جنوب هستند. همچنین تقویت همکاریها در حوزههای تجاری، گمرکی، علمی، محیط زیست و مساله آب از دیگر حوزههای قابل توجه است که ۲ کشور تمرکز و برنامهریزی هدفمندی برای آن دارند و اراده هر 2 طرف بسط و توسعه این همکاریها در راستای منافع 2 کشور و منافع ملتهای منطقه است.
بذرپاش در پایان یادآور شد: حدود ۴۰۰ سال است مرز مشترک ایران و ترکیه مرز دوستی و برادری و صلح و ثبات بوده و همچنان هم خواهد بود. امیدوارم به عنوان کارگزاران این 2 کشور بزرگ بتوانیم نقش خود را در تداوم تحکیم و گسترش این مناسبات دوستانه به خوبی ایفا و برگی به این تاریخ درخشان همسایگی و برادری اضافه کنیم.
ارسال به دوستان
عقبنشینی 16 درصدی بورس تلآویو و کاهش ۱۴ درصدی ارزش شکل پس از توفان الاقصی
سکته اقتصادی صهیونیستها
* نامه ۳۰۰ اقتصاددان ساکن سرزمینهای اشغالی به نتانیاهو برای توقف جنگ
گروه اقتصادی: همزمان با شروع توفان الاقصی بورس رژیم صهیونیستی عقبنشینی بیش از 15 درصدی را تجربه کرده و شکل نیز ۱۴ درصد از ارزش خود را برابر دلار از دست داده است. وضعیت به قدری بغرنج است که 300 اقتصاددان صهیونیست ساکن سرزمینهای اشغالی خواستار توقف جنگ شدهاند.
به گزارش «وطن امروز»، بیش از 3 هفته از شروع درگیریهای حماس و رژیم صهیونیستی میگذرد و این اتفاق پیوستهای اقتصادی مختلفی داشته است. از یک سو قیمت نفت با یک جهش کمسابقه به مرز 100 دلار رسیده و از طرف دیگر بورس اغلب کشورهای منطقه ظرف چند هفته گذشته قرمزپوش بوده است.
اما در این بین بیشترین تاثیر اقتصادی مربوط به خود رژیم صهیونیستی است. بلومبرگ در گزارشی به طور مفصل به بررسی این موضوع پرداخته است. بلومبرگ در گزارش خود آورده است: «شرکتهای اسرائیلی دچار تشنج شدید شدهاند؛ از رستورانهای کوچک تا شرکتهایی با فناوری پیشرفته و حتی شرکتی مثل شورون که یک میدان گازی بزرگ را اداره میکند، شامل این اتفاق میشوند به طوری که این شوک با تبعات اقتصادی همهگیری کرونا مقایسه میشود».
تلآویو سایت اقتصادی آمریکایی در ادامه آورده است: «بانک مرکزی اسرائیل هشدار داده است هرچه درگیریها بیشتر ادامه یابد، تبعات اقتصادی جنگ نیز تشدید خواهد شد».
بر اساس گزارش بلومبرگ، شاخص کل بورس تلآویو با شروع درگیریهای حماس و رژیم صهیونیستی 16 درصد کاهش یافته است و حدود 25 میلیارد دلار از بازار سرمایه خارج شده است.
بلومبرگ با تحلیل یک نظرسنجی آماری آورده است 88درصد تولیدکنندگان در رژیم صهیونیستی در حالت تولید کامل قرار ندارند و بخشی از فعالیت خود را به دلایل مختلف مانند کمبود نیروی کار متوقف کردهاند.
این سایت خبری افزود: «مخارج خانوارها در اسرائیل سقوط کرده است و شوک بزرگی به مصرفکنندهها که حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی این رژیم را تشکیل میدهند، وارد کرده است به طوری که مصرف خصوصی در روزهای پس از شروع جنگ، در مقایسه با میانگین هفتگی در سال 2023 نزدیک یکسوم و هزینههای مربوط به اقلامی مانند اوقات فراغت و سرگرمی تا 70 درصد کاهش یافته است».
«بسیاری از کارگران ساختمانی مفقوه شدهاند و فعالیتهای ساختوساز متوقف شده است»؛ این بخش دیگری از گزارش بلومبرگ است که به نظر میرسد بیارتباط با قرنطینه شهروندان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی نیست.
بلومبرگ در ادامه گزارش تحلیلی خود درباره وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی پس از درگیری با حماس آورده است: «در میان 500 شرکت فناوری پیشرفته که هفته گذشته مورد بررسی قرار گرفت، حدود نیمی از آنها قراردادهای سرمایهگذاری خود را لغو کرده یا حداقل به حالت تعلیق درآوردهاند».
بلومبرگ در گزارش دیگری اما به ضربهای که جنگ به «شکل» واحد پولی رژیم صهیونیستی وارد کرده، پرداخته است. در این گزارش آمده است شکل در سال جاری ۱۴ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. بانک جیپیمورگان هم پیشبینی کرد اقتصاد رژیم صهیونیستی 11 درصد کوچکتر شود.
* تورم در اسرائیل 2 برابر پیشبینی کابینه نتانیاهو خواهد بود
مودیز، موسسه رتبهبندی خدمات مالی آمریکایی هم اخیرا تحلیلی درباره اقتصاد رژیم صهیونیستی پس از درگیریهای اخیر داشته و در این باره نوشته است: «نرخ تورم در اسرائیل در سال 2024 بیش از 2 برابر پیشبینی بانک مرکزی این رژیم است». روزنامه عبریزبان «گلوبز» پیشبینیهای مودیز را بیرحمانه و غمانگیز توصیف کرد و گفت خطرات علیه نقاط قوت اقتصاد اسرائیل زیاد شده است.
* نامه 300 اقتصاددان صهیونیست به نتانیاهو برای توقف جنگ
در همین حال 300 اقتصاددان ساکن سرزمینهای اشغالی در نامهای به نخستوزیر و وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه اقتصاد اسرائیل دوران سختی را سپری میکند، از آنها خواستند سر عقل بیایند و تدابیر فوری برای نجات اقتصاد این رژیم اتخاذ کنند. آنطور که العربی الجدید گزارش داده است ۳۰۰ کارشناس ارشد اقتصادی صهیونیست ساکن سرزمینهای اشغالی هشدار دادند اقتصاد اسرائیل دوران سختی را سپری میکند و نیاز به اقدام فوری برای جلوگیری از آسیب بیشتر دارد. روزنامه عبریزبان یدیعوتآحارانوت در این باره آورده است که اقتصاددانان صهیونیست نامهای به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی ارسال کردند و در آن نوشتند: «شما بزرگی بحرانی را که اقتصاد اسرائیل با آن مواجه است درک نمیکنید. باید به گونهای دیگر عمل کنید». آحارانوت آورده است که امضاکنندگان در نامه خود نوشتند: «نیاز فوری به توقف تأمین مالی همه فعالیتهایی است که برای جنگ و بازسازی اقتصاد ضروری نیست که از جمله آن تأمین مالی احزاب تشکیلدهنده کابینه است، زیرا ادامه رفتار فعلی برای اقتصاد اسرائیل مضر است، ما باید متفاوت عمل کنیم».
ارسال به دوستان
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفتوگو با «وطن امروز»: بسته هزینههای درمانی جدید تهیه و برای تصویب به هیأت دولت ارائه میشود
تعدیل تعرفههای روانشناسی
بالا بودن هزینه مشاوره روانشناسی موجب شده خیلیها توان مراجعه به کلینیکهای روانشناسی را نداشته باشند، از این رو وزیر بهداشت هفته گذشته از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناسی خبر داد؛ خبر امیدوارکنندهای که نشاندهنده توجه به موضوع سلامت روان جامعه نزد مسؤولان امر است. البته روانشناسان نیز معتقدند ارائه خدمات مناسب و تاثیرگذار نیازمند گذراندن چند جلسه مشاوره است و از آنجا که درمان از طریق روانشناسی نیاز به صرف زمان دارد، بنابراین تعرفهها باید به میزانی باشد که پزشکان و مشاوران نیز از درآمد مناسب و منطقی برخوردار شوند. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: ارائه خدمات اثربخش و حرفهای روانشناسی به مردم از سوی پزشکان و مشاوران مورد تاکید این سازمان است و در این راستا قرار است کارشناسان و پزشکان برای اخذ پروانه کار از فیلتر آزمون صلاحیت حرفهای رد شوند، چرا که مدرک تحصیلی، ارتباطی با صلاحیت حرفهای ندارد. درباره تعرفهها نیز اقداماتی در این سازمان در دستور کار است تا هزینه خدمات درمان روانشناسی منطقیتر شود. «علی فتحیآشتیانی» به پوشش خدمات بیمهای و تلاش برای منطقی شدن تعرفهها در این بخش اشاره کرد و گفت: درباره منطقی شدن تعرفه خدمات روانشناسی باید با هیات دولت مذاکره شود تا مسؤولان تعریف دقیقتری از خدمات روانشناسی داشته باشند. به طور مثال تعرفه مشاوره فردی، خدمات رواندرمانی گروهی، زوجدرمانی و خدمات روانشناسی و مشاوره خانوادگی و سایر خدمات، متناسب با مشاورهای که ارائه میشود، مشخص شود. مثلا برخی مشاورهها آموزشی است و تعرفه کمتری دارد اما در برخی خدمات روانشناسی، دکتر یا مشاورهدهنده باید تعرفه بیشتری دریافت کند. وی ادامه داد: در چنین شرایطی این موضوع نیازمند حمایت دولت است تا هم نیازهای روانشناسان تامین شود و هم اینکه پرداختیها منطقی شود. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ادامه افزود: این سازمان یک کمیسیون تشکیل داده و روی تعرفهها کار میکند و نتیجه آن قرار است آخر دیماه به دولت ارائه شود تا در تعرفهها برای سال آینده تغییراتی آنگونه که هزینهها منطقیتر شود، داده شود.
فتحی همچنین در جمع خبرنگاران و در نشستی که در این سازمان برگزار شد، جزئیات بیمه خدمات روانشناسی را توضیح داد و گفت: هیأت دولت برخی خدمات سلامت روان را با گرایش روانشناسی بالینی و سلامت را تحت پوشش بیمه قرار داده است و این موضوع مشمول انواع اختلالات روانشناختی است. وی با بیان اینکه افراد از دوران کودکی تا سالمندی میتوانند با مراجعه به مراکز مشاوره و روانشناسان از این خدمت با بیمه استفاده کنند، گفت: علم روانشناسی تنها این 2 گرایش نیست و معتقدم سایر گرایشهای روانشناختی از قبیل خدمات روانشناسی تربیتی و گرایش صنعتی و سازمانی که برای پرسنل کارخانهها ارائه میشود نیز باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد و معتقدم دولت و مجلس باید شمول خدمات بیمه را بیشتر کنند تا همه روانشناسان از این مزایا بهرهمند شوند. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به اینکه تمام خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، ادامه داد: حتی اگر فرد مراجعهکننده به ۱۵ الی ۲۰ جلسه مشاوره نیز نیاز داشته باشد، میتواند از بیمه استفاده کند. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: خدمات روانشناسی بالینی و سلامت تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و این خدمات شامل افرادی که مدرک کارشناسی ارشد و دکترای بالینی روانشناسی دارند میشود، البته در حال مذاکره هستیم تمام گرایشهای روانشناسی مشمول بیمه شوند. وی تصریح کرد: این سازمان بیش از ۵۷ هزار عضو دارد، از این تعداد ۲۰ هزار نفر پروانه کار تخصصی دارند که مشغول بهکار هستند که از مجموع ۲۰ هزار نفر ۱۱ هزار و ۲۴ نفر از درگاه ملی مجوز پروانه گرفتهاند و بیش از 8 هزار نفر نیز از سازمان روانشناسی مجوز فعالیت دارند. فتحی با بیان اینکه فرآیند اخذ پروانه فعالیت با برگزاری آزمون تسریع میشود، اظهار داشت: پیشبینی میشود حدود ۱۰ هزار نفر در این آزمون شرکت کنند و با درگاه ملی مجوزها مشکلی نداریم؛ سعی داریم با تعامل پروانه تخصصی را صادر کنیم. فتحیآشتیانی درباره برگزاری آزمون صلاحیت حرفهای روانشناسان و مشاوران گفت: این آزمون در جهت صلاحیت حرفهای و اخذ پروانه فعالیت برگزار میشود. وی توضیح داد: برای اینکه پروانه کار تخصصی روانشناسی و مشاوره صادر شود، فرد باید دارای شرایطی مانند عضویت در سازمان، مدرک تحصیلی ارشد یا دکترا و کسب حد نصاب آزمون صلاحیت حرفهای باشد. همچنین در مصاحبه بعد از آزمون مورد پذیرش ارزیابی قرار میگیرد و سپس مجوز پروانه فعالیت را دریافت میکند. مهمترین هدف نیز آن است زمان طولانیای که افراد برای مصاحبه طی میکردند، کوتاه شود.
فتحی با یادآوری اینکه اکنون درگاه مجوز پروانه فعالیت برای روانشناسان و مشاوران بسته است و با برگزاری آزمون صلاحیت حرفهای و مصاحبه میتوانند وارد درگاه شده و مدارک خود را بارگذاری و مجوز دریافت کنند، تاکید کرد: ضرورت فعالیت به عنوان روانشناس و مشاور منوط به اخذ مجوز از سازمان روانشناسی و مشاوره است و در غیر این صورت فعالیت آنها غیرقانونی است. به گفته فتحی، بحث بازرسی دفاتر و کلینیکهای روانشناسی در این دوره جدی گرفته میشود و معاونت انتظامی و رسیدگی به تخلفات سازمان نظام روانشناسی آماده دریافت شکایات مردم است و موارد خلاف قانون را بررسی میکند. وی با اشاره به ضرورت شناسایی و ارتقای سلامت روانی جامعه و امیدبخشی به قشر نوجوان و جوان کشور ادامه داد: ترسیم سیمای سلامت روانی جامعه و ارتقای سطح سواد مردم در این جهت با کمک رسانهها و انتشار مجلههای پژوهشی و تعامل با سازمانها با توجه به اینکه نیازمند مشاوره هستند، از دیگر برنامههای سازمان است تا امید و خوشبینی در جامعه افزایش یابد و تاب آوری مردم نیز بالا رود. فتحی درباره تعرفههای خدمات روانشناسی و مشاوره گفت: ۲۳۰ هزار تومان برای کارشناسی ارشد و ۲۷۰ هزار تومان برای دکترای روانشناسی و مشاوره، هزینه ویزیت بر اساس مصوبه دولت است. وی یادآور شد: ۷۰ درصد افراد جامعه به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینهها به مشاور و روانشناس مراجعه نمیکنند که سعی داریم پوشش بیمهای این خدمات را گسترش دهیم. فتحی افزود: برخی هزینههای جانبی دفاتر روانشناسی و مشاوره زیاد است و برخی همکاران بیش از تعرفه تعیینشده از بیمار هزینه دریافت میکنند که امیدواریم سال آینده تعرفه منطقیتر شود.
* شرایط اخذ پروانه روانشناسی و مشاوره
معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از برگزاری نخستین آزمون صلاحیت حرفهای روانشناسان در ۱۵ دی ماه سال جاری خبر داد. پرویز آزادفلاح اظهار کرد: از این پس برای اخذ پروانه حرفهای نظام روانشناسی و مشاوره، عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد و دکترا در رشتههای روانشناسی و مشاوره، اخذ حد نصاب نمره در آزمون صلاحیت حرفهای روانشناسان و قبولی در مصاحبه روانشناختی الزامی است. وی درباره اعلام جزئیات برگزاری آزمون صلاحیت حرفهای روانشناسان و مشاوران توضیح داد: نخستین آزمون ما ۱۵ دی امسال برگزار میشود. تصمیم گرفتیم سالی 2بار؛ یک بار اواخر تیر و یک بار اواسط دی این آزمون برگزار شود. آزادفلاح با بیان اینکه سعی میکنیم به شکل استاندارد این آزمون برگزار شود، تاکید کرد: در این آزمون نه تنها سوالات تکراری درسی وجود ندارد، بلکه بیشتر بر کفایت حرفهای تمرکز دارد. متخصصان روانسنجی سوالات را ارزیابی و میزان دشواری آن را تعیین میکنند. در نهایت گروهی از نخبگان بر حسب توزیع نمرات، دشواری و تراز نمرات تصمیم میگیرند که نقطه تشخیص برای اینکه فرد به فاز دوم و برای مصاحبه دعوت شود یا خیر، چه خواهد بود. وی توضیح داد: ما باور داریم آنچه این افراد در دانشگاهها آموختهاند کافی است اما مسائلی نظیر قدرت تحلیل و اخلاق حرفهای، مدیریت بحران و آشنایی به مسائل بومی و اجتماعی و... از جمله صلاحیتهایی است که با خواندن کتاب به دست نمیآید.
ارسال به دوستان
توافق اولیه برای تجارت بدون تعرفه و عوارض گمرکی با بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان
تجارت آزاد با اوراسیا
گروه اقتصادی: بر اساس اعلام مسؤولان سازمان توسعه تجارت، رویای تجارت آزاد با اوراسیا پس از سالها مذاکره و چند دوره توافقنامه کوتاهمدت در حال تحقق است.
به گزارش «وطن امروز»، اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) یک اتحادیه اقتصادی میاندولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند.
پیشنویس توافقنامه بین ایران و اوراسیا بر سر اخذ تعرفههای صادراتی ترجیحی ۵ ژوئیه ۲۰۱۷ در ایروان امضا شد. در سال ۲۰۱۸ توافقنامه موقت (برای مدت 3 سال) درباره مشارکت کشورمان با اوراسیا منعقد شد و حالا اخبار مثبتی از یک توافقنامه تمامعیار به گوش میرسد.
بنا بر برخی آمارها، تجارت بین اوراسیا و ایران در سال ۲۰۲۱ میلادی ۷۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و از 5 میلیارد دلار گذشت.
* گام عملی تهران
در آخرین تحول، تهران با تمدید قانون موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری ایران و اوراسیا، راه را برای ایجاد این منطقه گشود.
سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان اول خردادماه جاری در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی، «قانون سند الحاقی (پروتکل) تمدید موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو» را که در جلسه علنی دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی تصویب و در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به تایید شورای نگهبان رسیده بود، برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرد.
* توافق تجارت آزاد ایران با ۵ کشور در آستانه امضا
مشاور امور بینالملل سازمان توسعه تجارت گفت: بعد از حدود ۶ سال مذاکره نخستین توافقنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا در آستانه عملی شدن است. میرهادی سیدی، مشاور امور بینالملل سازمان توسعه تجارت گفت: حدود 6 سال است که با اتحادیه اوراسیا برای موافقتنامه تجارت آزاد در حال مذاکره هستیم. این مذاکرات در 2 بخش انجام شده است که 8 آبان 98 نخستین بخش آن با تصویب مجلس اجرایی شد و حدود 4 سال تجارت ترجیحی با اوراسیا داشتیم که منجر به توسعه تجارت بین 2 طرف شده است. پیش از این تجارت ایران و اوراسیا 2.5 میلیارد دلار بود که امروز به 5 میلیارد دلار رسیده است. مطالعات، ظرفیت تجارت ایران و اوراسیا را حدود 20 میلیارد دلار برآورد کرده است.
وی افزود: یک سال بعد از آغاز تجارت ترجیحی، یعنی آبان 99، مذاکرات ما برای تبدیل تجارت ترجیحی به تجارت آزاد آغاز شد؛ امروز میتوانیم بگوییم مذاکرات به اتمام رسیده و 5 کشور بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان برای ایجاد تجارت آزاد با ایران توافق دارند. انتظار داریم پیش از پایان سال میلادی این موافقتنامه به امضا برسد و بعد از تصویب مجالس 5 کشور اوراسیا و ایران اجرایی خواهد شد.
سیدی گفت: در موافقتنامه قبلی تنها شامل 10 درصد کالاها از جمله تجارت ترجیحی میشد و این عدد برای موافقتنامه جدید به حدود 90 درصد خواهد رسید. با توجه به رشد 82 درصدی تجارت ما در سال 98 و بعد از امضا توافق اولیه میتوانیم پیشبینی کنیم که ظرفیت افزایش تجارت وجود دارد و عزم سیاسی برای تحقق آن وجود دارد.
مشاور امور بینالملل سازمان توسعه تجارت افزود: این نخستین موافقتنامه تجارت آزاد کشور ماست و میتواند تاثیر زیادی بر تجارت کشور داشته باشد. این توافقنامه کمک کرده تا مسیر مذاکره با سایر کشورها هم فراهم شود و امیدواریم بهزودی به مرحله تحقق برسد.
* ۸۷ درصد تعرفههای تجاری بین ایران و اوراسیا صفر میشود
معاون سازمان توسعه تجارت نیز در این باره گفت: تا پیش از پایان سال میلادی، توافق تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا نهایی و بیش از ۸۷ درصد تعرفههای تجاری صفر خواهد شد.
سیدمحمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت گفت: بعد از حدود 5 سال مذاکرات فشرده میتوانیم اعلام کنیم تا پیش از پایان سال میلادی توافق تجارت آزاد بین ایران و 5 کشور اوراسیا نهایی خواهد شد؛ به این معنا که بیش از 87 درصد کالاهای تجاری تعرفه صفر خواهد داشت.
وی تاکید کرد: این اتفاق ظرفیت بینظیری برای جهش تجارت کشور ایجاد خواهد کرد چرا که در همین مدت به صورت آزمایشی و با توافقهای موقت از این شرایط استفاده کردیم و ظرفیت تجارتمان با اورسیا 2 برابر شد و به حدود 5 میلیارد دلار رسید اما آمارها چند برابر شدن تجارت ایران و اورسیا را پیشبینی میکند. همه زیرساختها برای این کار آماده شده و ظرفیت بخش خصوصی هم به کار گرفته شده است تا بهزودی شاهد جهشی در تجارت کشورمان باشیم.
قنادزاده درباره برنامهریزیهای انجام شده برای بهرهبرداری مناسب از این توافق و جلوگیری از بروز زیان برای کشور گفت: یکی از دلایل طولانی شدن این مذاکرات برنامهریزی درست برای تجارت آزاد بود؛ تلاش شده عمده کالاهایی که در لیست تجارت آزاد قرار میگیرند کالاهایی باشند که در آنها مزیت رقابتی داریم یا کالاهایی که نیاز اساسی در کشور به واردات آن وجود دارد. برنامه مطالعه شدهای ریخته شد تا این تجارت آزاد به توسعه صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر و واردات کالاهای مورد نیاز کشور منجر شود.
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: همه کشورها در تلاشند تا هر چه زودتر کنار هم جمع شده و این توافق را امضا کنیم اما پیش از امضا ما فعالیتمان برای بهرهگیری از این توافق را آغاز کردهایم. در سفر اخیر آقای مخبر به بلاروس به صورت مفصل درباره استفاده از این ظرفیت بحث شد؛ مذاکراتمان با کشور روسیه هم در جریان است. همه تلاشمان برای استفاده حداکثری از این ظرفیت است.
* توافق تجارت ترجیحی ایران و اوراسیا پلی برای تبدیل ایران به هاب منطقهای
امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی و ایجاد منطقه آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا منجر به توسعه روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا شده است که به اعتقاد کارشناسان میتواند به هاب منطقهای ایران کمک کرده و کریدور شمال - جنوب را تقویت کند.
ناگفته نماند در حال حاضر ایران در حالی از مزایای قرارداد تجارت ترجیحی با اوراسیا بهرهمند میشود که شهریور سال جاری علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: آذرماه بحثهای کارشناسی مربوط به قرارداد تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا را نهایی خواهیم کرد و مورد امضا قرار میگیرد و برای تصویب به مجالس کشورها میرود.
اگر توافقنامه تجارت ترجیحی اوراسیا - ایران به توافقنامه تجارت آزاد ارتقا یابد، جهش چشمگیری را در روابط تجاری ایران و اوراسیا شاهد خواهیم بود و این موضوع میتواند بسیاری از پتانسیلها و ظرفیتهای اقتصادی و تجاری ایران را وارد اتحادیه کرده و بازار ۸۰ میلیون نفری آن را به یک بازار مصرف عمده برای کشورهای عضو اتحادیه تبدیل میکند.
* همکاری ایران و اوراسیا گزینهای طلایی برای خلاصی تهران از تحریمهای ظالمانه غرب
همکاری ایران با این بلوک اقتصادی با ارزش بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار، نویدبخش توسعه تعاملات اقتصادی متقابل کشورمان با کشورهای مختلف دنیا و بویژه همسایگان است، بویژه در شرایطی که غرب و در رأس آن آمریکا به دنبال منزوی کردن ایران و قطع ارتباط اقتصادی و تجاری آن با دنیا هستند.
این بلوک اقتصادی که با هدف ایجاد فضای واحد اقتصادی، توسعه بازارهای مشترک، ترویج رقابت سالم در بازار مشترک و سیاستهای مشترک در کشاورزی، انرژی فناوری و حملونقل ایجاد شده است، امکان بهرهمندی تجار ایرانی از تعرفههای ویژه تجاری با کشورهای عضو در آسیا را فراهم میآورد که از نتایج آن کاهش آسیبپذیری اقتصادی کشور در برابر تحریمهای آمریکاست.
عضویت در این اتحادیه در شرایط تحریم، میتواند نقش مؤثری در عبور از تنگناهای اقتصادی کشورمان ایفا کند و امکان استفاده از تعرفههای تجاری، فرصت سرمایهگذاری و صادرات و تسهیل روابط اقتصادی با اعضای این اتحادیه را فراهم میکند.
* افزایش صادرات انرژی ایران ارمغان حضور در اوراسیا
با مشارکت ایران در ابتکار پلتفرم مشترک انرژی اوراسیا، کشورمان قادر خواهد بود حجم صادرات انرژی خود به کشورهایی چون هند، پاکستان و چین را افزایش دهد؛ در حالی که پیشتر به دلیل تحریمهای غرب نتوانسته بود از این فرصت استفاده کند. البته با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و نیاز همسایگان به برق ایران، در صورت همکاری در چارچوب اوراسیا ایران میتواند توان صادراتی خود را افزایش دهد.
بیشک گسترش تعاملات ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا منجر به جهش بزرگی در صادرات نفتی و غیرنفتی ایران خواهد شد و در نهایت میتواند موجب ارزآوری شده و نقش مؤثری را در عبور ایران از شرایط دشوار اقتصادی ایفا کند.
******
بررسی گزارشهای آماری گویای رشد قیمت زمین بیشتر از تمام داراییهاست
زمین؛ محر اول تورم مسکن
با استناد به دادههای منتشرشده در آخرین گزارش مرکز آمار ایران در حوزه مسکن، میتوان نتیجه گرفت افزایش قیمت در بازار مسکن، شکاف معنادار 30 درصدی با افزایش قیمت سایر کالاهای کشور دارد و از نظر کارشناسان علت این شکاف، بالا بودن قیمت زمین است.
مرکز آمار ایران، بعد از یک توقف 8 ماهه در انتشار داده از تحولات رسمی حوزه مسکن کشور، گزارشی با عنوان «شاخص و متوسط قیمت آپارتمانهای مسکونی شهر تهران» منتشر کرد. بر اساس اعلام این مرکز، متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران شهریور امسال به 77 میلیون تومان در مترمربع رسید که 79 درصد نسبت به شهریور پارسال، افزایش از خود نشان میدهد. این در حالی است که طبق گزارش همین مرکز، نرخ تورم سایر کالاها عددی حدود 46 درصد است.
* تورم مسکن 2 برابر تورم عمومی کشور
بررسی روند این 2 تورم در بازار اقتصادی کشور، نشاندهنده تشدید شکاف بین رشد قیمت مسکن و سایر کالاهاست؛ اتفاق معناداری که بارها توسط کارشناسان این حوزه به مدیران شهری گوشزد شده و نشاندهنده وجود یک متغیر تعیینکننده دیگر در این بازار است.
در این راستا ایرج رهبر، عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران گفت: رکود مسکن در ۱۵-۱۰ سال گذشته همیشه دارای فراز و نشیب بوده و همواره وجود داشته است.
وی افزود: علت رکود در بازار مسکن نیز به این بازمیگردد که قیمت مسکن، متوازن با توان خرید مردم نیست و قیمت آن خارج از حد متعارف رشد میکند و به همین خاطر مردم نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند. به عبارت دیگر، رشد قیمت مسکن بالاتر از میزان تورم است و قیمت زمین، بیش از توان خرید مردم افزایش مییابد.
* فاصله 50 میلیونی قیمت تمامشده و قیمت فروش مسکن در تهران
محمد مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران، درباره شکاف قیمتی بین هزینه ساخت و قیمت فروش اینگونه توضیح داد: «قیمت هر متر مربع مسکن در تهران با توجه به الگوی ساخت و توزیع محلی که در بارگذاری آپارتمان در محلات مختلف داریم، در قیمت تاثیرگذار است. با در نظر گرفتن این نکات، در حال حاضر متوسط قیمت تمامشده مسکن متری بین 12 تا 14 میلیون تومان است. این رقم برای خانه کلید نخورده و بدون در نظر گرفتن خانههای لوکس است».
با استناد به گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت آپارتمان در تهران متری 77 میلیون تومان است. به عبارت بهتر فاصله 50 میلیونی بین قیمت تمامشده و قیمت بازار مسکن وجود دارد.
با توجه به این اطلاعات فاصله میان قیمت تمامشده ساخت مسکن و قیمت فروش آن به نقش زمین در قیمت تمام شده برمیگردد، چراکه 70 درصد قیمت فروش مسکن را زمین تشکیل میدهد. این عدد هم به دلیل وجود تورم در کشور و هم به دلیل آنکه زمین یک دارایی غیرمنقول محسوب میشود، عدد بالایی است.
به معنای دیگر، در بازار مسکن با مانعی به اسم تورم قیمت زمین مواجه شدهایم. تورم زمین مشکل بسیار بزرگ حال حاضر کشور است.
* زمین پشت پرده گرانی مسکن
پیشتر نیز ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در گفتوگوی تلویزیونی درباره بالا بودن سهم زمین در قیمت تمامشده مسکن گفت: سهم زمین در قیمت نهایی مسکن به 60 درصد رسیده که این عدد در تهران به 70 درصد نیز میرسد، این در حالی است که در سایر کشورها این سهم 30 درصد است.
به عقیده کارشناسان، بازیگر اصلی بازار مسکن، زمین است. این متغیر، نوسانات قیمتی در بازار و به تبع آن دسترسی مردم به مسکن را تحت تاثیر قرار میدهد.
* رشد 1100 برابری قیمت زمین در تهران طی 30 سال گذشته
بر اساس گزارش یک نهاد پژوهشی، مقایسه قیمت زمین با سایر داراییها و بازارهای مالی طی سالهای 1370 تا 1400 نشان میدهد 30 سال اخیر قیمت زمین در حالی در 20 شهر منتخب بهطور میانگین 300 برابر شده که این میزان در شهر تهران بیش از 1100 برابر شده است. رشد 1100 برابری قیمت زمین در تهران در حالی است که در همین مدت دلار در بازار آزاد 143 برابر و سکه نیز 727 برابر شده است. لازم به ذکر است در این مدت نرخ دلار آزاد از 180 تومان در سال 1372 به 25 هزار و 700 تومان در زمستان 1400 رسیده و قیمت سکه نیز در این مدت از 16هزار و 500 تومان در سال 1372 به 12میلیون تومان در زمستان 1400 رسید.
این بازدهی بالا در بازار مسکن به دلیل وجود تورم زمین پدیده آمده و باعث شده است این بازار تبدیل به نقطه جذب نقدینگی کل اقتصاد کشور شود و نخستین نتیجه آن، بالا رفتن سوداگری و افزایش قیمت چند برابری مسکن باشد. پیرو این شرایط، مسکن تبدیل به یک کالای سرمایهای شده و خارج از دسترس متقاضی واقعی قرار میگیرد. در نهایت میتوان گفت متهم اصلی در جهش قیمتی مسکن، قیمت بالای زمین است که هر تصمیم و سیاستی که این بازیگر را نادیده بگیرد، نمیتواند تاثیر مثبتی در حوزه مسکن داشته باشد.
ارسال به دوستان
شکاف فزاینده در هیأت حاکمه، رژیم صهیونیستی در میانه جنگ
مهدی گرگانی: اگرچه عرصه سیاسی و اجتماعی رژیم تروریست صهیونیستی طی چند سال گذشته همواره دارای شکاف سیاسی، اختلافات بنیادین و دوپارگی گسترده بوده است اما با اجرای عملیات توفانی «توفان الاقصی» به نظر میرسید مقامات صهیونیست در مواجهه با یک دشمن، به دنبال کنار گذاشتن اختلافات دستکم تا اطلاع ثانوی برای تمرکز بر این مساله هستند. در واقع میتوان اینطور گفت که در همه جای دنیا وجود یک جنگ باعث اتحاد بیسابقه نیروهای سیاسی و اجتماعی خواهد شد اما رژیم صهیونیستی به واسطه بیهویتی و ذات متناقض خود از این قاعده مستثناست.
بلافاصله پس از ضربه سهمگین نیروهای مقاومت حماس به رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو که خود از عوامل بروز این فاجعه بود برای رهایی از فشارهای فزاینده تصمیم به تشکیل کابینه اضطراری گرفت و در این زمینه با بنی گانتس که سال 2020 با او کابینه ائتلافی چرخشی تشکیل داده بود برای تشکیل این کابینه به توافق دست یافت. کابینهای که یادآور کابینه اضطراری مناخیم بگین در سال 1967 در پاسخ به حمله غافلگیرانه مصر و سوریه و جنگ 6 روزه است.
مقامات رژیم صهیونیستی پس از توفان الاقصی همگی موافق بودند در چنین شرایط بحرانی باید اختلافات را کنار بگذارند و ظاهرا در چند روز اول اندکی تنشهای سیاسی درونی تلآویو کاهش یافت اما ضربهای که مقاومت حماس به این رژیم وارد کرده و پسلرزههای ناشی از آن به قدری بزرگ است که نه تنها هیچ وحدتی بین سران صهیونیست شکل نگرفته بلکه اختلافات آنها را تشدید کرده است.
محافل کارشناسی و رسانهای صهیونیست بیاعتمادی را عامل اصلی عدم وحدت در هیات حاکمه این رژیم میدانند. روزنامه معاریو در گزارشی در این زمینه نوشت: نتانیاهو به کسی اعتماد ندارد و خود را در میدان جنگ تنها میبیند و قبل از اتخاذ هر تصمیمی، بارها آن را بررسی و مرور میکند. او همچنین به فرماندهان نهادهای امنیتی اعتماد ندارد، چرا که بعضی از آنها را خودش تعیین نکرده است.
او روز چهارشنبه هفته گذشته در یک نشست خبری تاکید کرد: همه (نهادهای امنیتی و اطلاعاتی) باید درباره شکست امنیتی و نظامی ۷ اکتبر پاسخگو باشند از جمله خود من اما بعد از جنگ. با این حال نتانیاهو چند روز بعد درست در بحبوحه جنگ و در میانه حملات موشکی حماس به عسقلان، تلآویو و دیمونا در حساب خود در شبکه ایکس از سازمان اطلاعات ارتش و سازمان امنیتی داخلی (شاباک) شدیدا انتقاد کرد و آنها را مسؤول شکست این رژیم در عملیات توفان الاقصی خواند؛ اظهار نظری که جنجال زیادی در محافل صهیونیست ایجاد کرد و مهر تاییدی بود بر ادامه شکاف گسترده در میان رهبران صهیونیست.
به نظر میرسد نخستوزیر رژیم صهیونیستی درگیر نوعی سردرگمی و بیتصمیمی فزاینده است و نه تنها قوه درک و تحلیل خود را از اوضاع از دست داده است بلکه کنترلی بر سخنان خود نیز ندارد. بنی گانتس در واکنش به این موضوع گفت: «وقتی ما در وسط جنگ هستیم، نخستوزیر باید مسؤولیتپذیر باشد و تصمیم بگیرد کار درست را انجام دهد»؛ کنایهای به نتانیاهو که قادر به اتخاذ تصمیمات درست نیست.
در نهایت باید گفت برای اتحاد و وحدت میان نیروهای سیاسی و هیات حاکمه در یک کشور باید چیزی مشترک برای اتحاد حول آن وجود داشته باشد؛ مثل سرزمین، ملیت، تاریخ و... اما رژیم جعلی صهیونیستی عاری و تهی از هرگونه مفاهیم سرزمینی، ملی و تاریخی است و چیز مشترکی برای ایجاد وحدت میان آنها وجود ندارد.
ارسال به دوستان
نگرانیهای صهیونیستها درباره عملیات زمینی چیست؟
ثمانه اکوان: طی چند روز گذشته اخبار ضد و نقیضی درباره ورود نیروهای نظامی صهیونیست به نوار غزه یا افزایش درگیریها در نوار شمالی غزه منتشر شده است. پس از بمبارانهای عظیم جمعه شب گذشته که با ورود برخی نیروهای نظامی صهیونیست به غزه همراه بود، مداخله نیروهای حماس و درگیری شدیدشان با نیروهای صهیونیستی، منجر به بازگشت این نیروها به مرزهای سرزمینهای اشغالی شد. از آن زمان تاکنون اخبار ضد و نقیض زیادی درباره تلاش صهیونیستها برای ورود به غزه منتشر میشود. برخی رسانههای صهیونیست ادعا میکنند نیروهایشان تا 7 کیلومتر در شمال غزه وارد شدهاند، برخی دیگر این میزان را تنها 3 کیلومتر میدانند و برخی دیگر نیز عنوان میکنند با وجود بمباران هوایی شدید، باز هم حماس توانسته جلوی ورود سربازان اسرائیل به خاک غزه را بگیرد و اصولا هنوز هیچ نیروی صهیونیستی نتوانسته وارد غزه شود.
رسانههای غربی البته در این باره استرس و اضطراب بیشتری دارند، زیرا کشورهای محور مقاومت بارها اعلام کردهاند خط قرمزشان ورود نظامیان صهیونیست به نوار غزه است. روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی به این مساله پرداخته و نوشته است با وجود تهدیدات صهیونیستها مبنی بر حمله گسترده زمینی، دامنه این تهاجمات بسیار محدود خواهد بود. نتانیاهو این مرحله از جنگ را «مرحله دوم جنگ با حماس» خوانده است که قرار بوده مراحل بسیار پیچیدهای داشته و شامل فاکتورهای گوناگونی از درگیری هوایی، زمینی و دریایی باشد. با وجود اینکه ارتش رژیم صهیونیستی سعی میکرد برتری قدرت خود در حملات هوایی را به حداکثر برساند اما ملاحظه اصلی دولت آمریکا و نتانیاهو این بود که تلفات نظامیان در ورود به غزه زیاد نباشد و در عین حال تلاش کنند سایر دشمنان اسرائیل جنگ را توسعه ندهند.
نتانیاهو و ارتش صهیونیستی بر این مبنا انتظار دارند در سطح تاکتیکی، حضور نیروهای زمینی کمتر به معنای پشتیبانی بهتر هوایی از آنها باشد. یک مقام آگاه در گفتوگو با فایننشالتایمز گفته است: ورود افراد کمتر به غزه باعث میشود تلفات کمتری از بین نیروهای اسرائیل وجود داشته باشد، زیرا حماس با آشنایی به منطقه و اقداماتی که در طول سالیان گذشته انجام داده، در مساله شناخت منطقه و اطلاعات، دست برتر را دارد. نیروهای صهیونیست اما برای تلفات ندادن، حاضرند تمام غزه را با خاک یکسان کنند. امیر آویوی، معاون سابق لشکر غزه در ارتش رژیم صهیونیستی در این باره گفته است که نیروهای ارتش صهیونیستی، هیچ شانسی برای هدف قرار دادن نظامیان در غزه را از دست نمیدهند و در شرایطی که تعداد کمی سرباز وارد مرزهای غزه میشوند، با 50 هواپیمای نظامی که بالای سرشان در پرواز است، هر چیزی که جلوی آنها در حال حرکت باشد را نابود میکنند!
این مساله میتواند به ویرانی بزرگ در غزه منجر شود اما آیا باعث از بین رفتن حماس که مهمترین هدف دولت نتانیاهو عنوان شده نیز میشود؟ مقامات صهیونیست در این باره شک و تردید زیادی دارند، زیرا میدانند حماس برای نبردهای شهری آموزش دیده و شبکه عظیمی از تونلها را با عنوان «متروی غزه» بنا کرده که از طریق آنها به جابهجایی رزمندگان و سلاحهایشان کمک میکند. این گروه همچنین دارای زرادخانه سلاحهای ضد تانک و بمبهای دستساز است.
«عیال هولاتا» که تا اوایل سال جاری رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی بود، اخیرا در گفتوگویی گفته است: «تنها چیزی که بدتر از جنگ و نبرد شهری است، نبرد در شهری است که آوار شده است. مکانهای زیادی در بین آوارها وجود دارد که نیروهای حماس میتوانند در آنها مخفی شوند و علیه نیروهای ما کمین کنند». وی افزوده است: «زمانی که ارتش اسرائیل متوقف میشود و یک جا میایستد، آسیبپذیرتر نیز میشود. به همین دلیل است که ارتش در هر حمله در حال حرکت آهسته و مداوم است و سعی میکند در مکانهایی که قرار دارد، سریع دست به کار ایمنسازی آن مکان بزند».
نیروهای ارتش صهیونیستی تلاش دارند دقیقترین عملیات ممکن در طول تاریخ این رژیم را علیه حماس انجام دهند اما نگرانی اصلی آنها درگیر شدن در ۲ جبهه علیه حماس و حزبالله لبنان است. از همین رو است که نیروهای پیادهنظام این رژیم به صورت تدریجی وارد غزه میشوند، زیرا میدانند حمله تمامعیار به این منطقه برابر با ورود حزبالله به این جنگ و گسترده شدن جنگ به سمت لبنان و مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی است. از همین رو رژیم صهیونیستی تلاش دارد با انجام آهسته و تدریجی عملیات، بیشتر نیروهای خود را همچنان در مرزهایش با لبنان نگاه دارد. یک دیپلمات غربی در همین باره گفته است: اتفاقا این کار، برای ارسال پیام به ایران و نیروهای حزبالله است که ما به صورت یکباره وارد غزه نخواهیم شد. آنها نگران درگیر شدن حزبالله هستند و به این وسیله تلاش دارند عملیات خود را «تهاجم زمینی» به غزه ندانند.
* جنگ طولانی و تدریجی؟
ارتش رژیم صهیونیستی همانطور که نتانیاهو نیز پیش از این گفته بود، خود را برای جنگی تدریجی و طولانی آماده میکند. ارسال هواپیماهای باری ایالات متحده به سرزمینهای اشغالی که از هر کدامشان تعداد زیادی سلاح برای صهیونیستها تخلیه میشود، نشان میدهد آنها خود را برای جنگی طولانیمدت آماده کردهاند. هر قدر این جنگ تدریجیتر و طولانیتر باشد، محاصره غزه تشدید شده و ذخایر مواد غذایی، آب، سوخت و تجهیزات نظامی سریعتر پایان مییابد و امکان انجام عملیات گسترده زمینی برای صهیونیستها فراهمتر میشود. آنها اعتقاد دارند این اقدام باعث میشود جبهههای دیگری علیه نیروهای صهیونیستی باز نشود و کماکان امکان هدف قرار دادن مردم و نظامیان در غزه وجود داشته باشد. دیپلماتهای غربی اما اعتقاد دارند نیروهای نظامی صهیونیست بخوبی میدانند نمیتوانند کل حماس را از غزه پاکسازی کنند و تلاش دارند تنها با حجم گستردهای از ویرانی و - اگر شانس بیاورند - تلاش برای آزادسازی برخی از اسرای خود، زمینه را برای اعلام پیروزی خود بر حماس فراهم کنند. نظامیان آمریکایی در این باره معتقدند نتانیاهو و ارتش صهیونیستی هنوز نمیدانند هدف نهاییشان از حمله به غزه چیست و درباره اینکه دقیقا چه سناریویی را باید دنبال کنند، تردید زیادی دارند.
نکته مهم در دانستن تاکتیکهای نظامی صهیونیستها این است که همزمان با فاش شدن این تاکتیکها مواضع کشورهای مسلمان بویژه گروههای مقاومت در منطقه نیز باید بهروز شده و تهدیدات جدی و قاطعتری علیه رژیم صهیونیستی و جنایاتش در غزه به کار گرفته شود تا جلوی جنایات بزرگ این رژیم را در منطقه بگیرد.
* زمان برای صهیونیستها کم است
ایهود اولمرت، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در این باره معتقد است کابینه جنگ نتانیاهو، اتفاقا مدت زمان بسیار کمتری نسبت به چیزی که فکر میکند در اختیار دارد تا به اهدافش در حمله به غزه بیندیشد و تصمیم قطعی در این باره بگیرد. او اعتقاد دارد انتشار تصاویر خرابیهای بزرگ و کشته شدن غیرنظامیان تأثیر منفی بر زمان در دسترسِ ارتش برای مواجهه با حماس دارد. اولمرت در این باره تأکید کرده است: «زمان بسیار کمتر از چیزی است که کابینه فکر میکند. تا حالا آمریکاییها به ما هدیه دادهاند؛ در آینده به ما دستور خواهند داد».
نوع تحرکات حماس نیز برای نیروهای رژیم صهیونیستی بسیار مرموز و غیرقابل پیشبینی بوده است. نیروهای صهیونیست ادعا میکنند بین 3 تا 4 کیلومتر از مرزهای شمالی غزه وارد این منطقه شده و مزارع را پشتسر گذاشتهاند اما تاکنون تحرک زیادی از حماس در عقب راندن آنها مشاهده نشده است. مقامات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که اعتقاد دارند اطلاعاتشان درباره توان و تجهیزات حماس بسیار اشتباه است، به این فکر افتادهاند که احتمالا نیروهای حماس به دنبال اغفال نیروهای صهیونیست هستند و انتظار میکشند که آنها وارد مناطق شهری شوند تا بتوانند با حجم بالاتری از عملیاتهای نظامی نامتقارن، از آنها تلفات و تجهیزات نظامی بگیرند. تحلیلگران نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهخوبی به این مساله واقفند که دیگر نمیتوانند چشمانداز و اطلاعات دقیقی از تواناییهای حماس داشته باشند و سعی دارند با احتیاط بیشتری وارد میدان مبارزه شده و تخمینشان از توانایی حماس را راستیآزمایی کنند.
ارسال به دوستان
پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه در دادگاه کیفری بینالمللی لاهه
وزیر اسپانیایی: اتحادیه اروپایی شریک جرم جنایات اسرائیل نشود!
هر روز که از حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه میگذرد، نیت شیطانی این رژیم برای نسلکشی فلسطینیان بر جهانیان آشکارتر میشود.
بحث نسلکشی اسرائیل دیگر محدود به رهبران کشورهای مسلمان مثل ایران و ترکیه نمیشود، بلکه حالا سیاستمداران و نخبگان بیشتر و بیشتری در سراسر دنیا و حتی جهان غرب این حقیقت را فریاد میزنند. این به منزله انزوای روزافزون رژیم اشغالگر قدس در سطح بینالمللی است. بر اساس آمار وزارت بهداشت فلسطین در غزه که دیروز اعلام شد، شمار شهدای بمباران و موشکباران غیرنظامیان در این باریکه تحت محاصره 2.3 میلیون نفری به بیش از 8300 نفر رسیده که تقریبا نیمی از آنها کودک هستند. آمار دیگری نیز حکایت از آن دارد که 70 درصد قربانیان را زنان و کودکان تشکیل میدهند؛ همچنین بیش از ۲۰ هزار نفر مجروح شده و دستکم ۲ هزار نفر از اهالی غزه نیز طی حملات 3 هفته اخیر مفقود شدهاند.
این در حالی است که رژیم کودککش با اعلان اینکه عملیات وحشیانه نظامیاش علیه مردم تحت محاصره غزه وارد فاز جدیدی شده مشخصا – بنا بر اظهارات فاششده مقامات تلآویو و برخی کشورهای غربی و عربی- هدف پاکسازی بخش اعظم غزه از جمعیت بومی و کوچاندن فلسطینیهای این باریکه به صحرای سینا را دنبال میکند. برآورد میشود بیش از یکسوم منازل غزه تا اینجای کار ویران شده و 300 هزار نفر بویژه از مناطق سکونتشان در شمال این باریکه آواره شدهاند.
در روزهای اخیر با وجود سکوت شرمآور سران و شیوخ عربی، سیدابراهیم رئیسی و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهوری ایران و ترکیه به طور صریح به ارتکاب نسلکشی توسط رژیم صهیونیستی با چراغ سبز غرب تاختهاند.
رئیسی در تماس با امیر قطر گفت: «امروز ملت فلسطین به حمایت مؤثر جهانی نیاز دارد. این ملت بویژه بیش از هر زمان دیگری به وحدت میان کشورهای مسلمان نیاز دارد تا رژیم صهیونیستی به جنایات و نسلکشی خود پایان دهد».
همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز دیروز با انتشار عکسهایی از کودکان به شهادترسیده توسط اسرائیل در غزه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جنایات صهیونیستها در غزه، نسلکشی آشکار است».
با وجود اینکه کشورهای عربی در تصویب قطعنامه غیرالزامآور جمعه گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل نقش محوری را ایفا کردهاند اما به ندرت شاهد موضعگیری محکم و قاطعی از هر یک از سران عربی یا وزرای خارجهشان در محکومیت جنایات اسرائیل علیه بشریت بودهایم.
121 کشور به نفع این قطعنامه 14 بندی رأی دادند و در مقابل ۱۴ کشور رأی مخالف و 4 کشور نیز رأی ممتنع دادند. همچنین اصلاحاتی که نماینده دولت جاستین ترودو برای محکوم کردن حماس در این قطعنامه پیشنهاد داده بود، رأی کافی نیاورد.
تصویب این قطعنامه پس از ناکامیهای متوالی 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل در تصویب قطعنامهای در رابطه با درگیریهای حماس و رژیم صهیونیستی نشانه شکاف بزرگی در مهمترین مرجع بینالمللی است.
این قطعنامه خواستار توقف جنگ و ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، حفاظت از غیرنظامیان و لغو دستور مقامات اسرائیلی درباره انتقال ساکنان شمال نوار غزه و کارمندان سازمان ملل به جنوب غزه شده است.
از طرف دیگر در میان سکوت اغلب سران عربی، هستند برخی چهرههای مستقل و شجاع در غرب که بر خلاف سیاستهای صهیونیسممحور دولتهایشان، تلاش میکنند حقیقت را به گوش دیگران برسانند. یکی از شاخصترین آنها طی 24 روزی که از جنگ اخیر در فلسطین میگذرد، خانم «یونه بلارا» سرپرست وزارت حقوق اجتماعی اسپانیاست. اگر کسی مثل آنتونیو گوترش، دبیرکل پرتغالی سازمان ملل بسیار دیرهنگام و تنها پس از هدف قرار گرفتن کارمندانش در فلسطین توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل علیه این رژیم به حرف آمد، خانم بلارا و برخی مقامات دولت متبوعش از همان روز نخست حملات صهیونیستها به مناطق مسکونی غزه، آن را «جنایت جنگی» دانسته و خواهان محاکمه بنیامین نتانیاهو و مقامات ارشد کابینه او در دادگاه کیفری بینالمللی شده بودند.
پس از او در روزهای اخیر، «یولاندا دیاز» وزیر کار دولت سوسیالیست اسپانیا در پیامی در شبکه ایکس اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را «بربریت» توصیف کرد و لازمه تعهد سیاستمداران اسپانیایی به جامعه خودشان را گوش دادن به حرفهای جامعه بینالملل دانست.
این خانم که معاون دوم نخستوزیر و رهبر ائتلاف چپگرای سومار در پارلمان اسپانیاست همچنین خواستار آتشبس فوری و ایجاد کریدورهایی برای ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شد.
«آلبرتو گارسون» وزیر امور مصرفکنندگان اسپانیا نیز گفت: «اسرائیل بمبارانهای مردم غزه را تشدید کرده است. همان حکومتی که سازمان ملل و حقوق بشر را تحقیر میکند، تجاوز زمینی خود را برای ادامه نسلکشی آغاز کرده است».
«ایرنه مونترو» وزیر برابری اسپانیا و دیگر عضو زن کابینه «پدرو سانچس» نخستوزیر این کشور نیز در یک پست در ایکس نوشت: «نتانیاهو میتواند حمله به غزه را مضاعف کند زیرا معتقد است قدرت او و اتحادهای بینالمللی، مصونیت از مجازات را تضمین میکند. ما موظفیم نتانیاهو را متوقف کنیم. کل جامعه بینالمللی؛ حالا، بدون هیچ بهانهای».
در نهایت خانم بلارا، وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا روز شنبه بار دیگر درخواست محاکمه نتانیاهو در دادگاه کیفری بینالمللی لاهه را مطرح ساخت.
او به اتحادیه اروپایی هشدار داد در حال حاضر همدست جنایات اسرائیل در غزه است و از رهبران اروپا خواست در بحبوحه بمباران شدید و گسترش عملیات زمینی توسط رژیم صهیونیستی در غزه، اقداماتی فوری علیه تلآویو از جمله قطع روابط دیپلماتیک و اعمال تحریمهای اقتصادی اتخاذ کنند.
بلارا در ویدئویی که در حساب خود در شبکه ایکس منتشر کرد با لحنی پرشور گفت: «پس از این شب جهنمی در غزه، من یک پیام بسیار ساده اما بسیار مهم برای رهبران اروپا دارم. ما را شریک نسلکشی نکنید. عمل کنید. نه به نام ما!»
او به وضعیت بحرانی در غزه و اقدامات اسرائیل در قطع خدمات اینترنت و تلفن در این باریکه اشاره کرد و ادامه داد: «این اقدام هدف بسیار روشنی دارد و تضمین میکند اسرائیل مرتکب جنایت علیه بشریت بدون عواقب میشود. اسرائیل معتقد است اتحادهای بینالمللی مصونیتش را تضمین میکنند».
او بار دیگر به رهبران اتحادیه اروپایی نهیب زد: «انفعال، ما را به شریک جرم تبدیل میکند. ما باید همین الان اقدام کنیم، فردا خیلی دیر است. تحریمهای اقتصادی مثالزدنی علیه مسؤولان این نسلکشی اعمال کنید... و بدون شک بیایید نتانیاهو را به دادگاه کیفری بینالمللی ببریم تا به خاطر جنایت جنگیای که مرتکب شده و میشود، محاکمه شود».
او که در این ویدئو در گردهمایی همبستگی با مردم فلسطین در مادرید صحبت میکرد همچنین از شهروندان اتحادیه اروپایی خواست تا به خیابانها بیایند و صدای خود را بلند کنند تا این نسلکشی متوقف شود. بلارا گفت: «اروپا تاوان چنین ریاکاریای را خواهد پرداخت. رهبران اروپایی متوجه سختی آنچه در حال رخ دادن است نیستند. امروز و همیشه، ما از مردم فلسطین در برابر دولت نسلکش اسرائیل دفاع خواهیم کرد».
وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا روز یکشنبه نیز در توئیتی خبر داد: «دادگاه کیفری بینالمللی ICC سرانجام تحقیقات خود را درباره جنایات جنگی در غزه آغاز کرد. بسیاری از مردم - از جمله خودم - فکر میکنند زمانش فرارسیده است. امیدوارم ICC سریع و قاطع عمل کند. ما نمیتوانیم منتظر بمانیم تا نسلکشی متوقف شود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|