|
اخبار
بودجه ستاد نانو باید به ۱۰۰۰ میلیارد تومان برسد
معاون علمی رئیسجمهور گفت: ما در حوزه میکرو بسیار عقب هستیم و پنجره فرصت ایران در حوزه میکروالکترونیکها و سنسورها در حال بسته شدن است؛ پتانسیل ستاد از محل منابع مستقیم، منابع تبصره ۱۸، منابع اعتبار مالیاتی و... تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان جا دارد. روحالله دهقانیفیروزآبادی در نشست خبری چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو اظهار کرد: ستاد نانو جزو یکی از تأثیرگذارترین و جریانسازترین ستادها در حوزه ترویج و توسعه علم بویژه در نانو بوده است. وی تصریح کرد: تا پایان برنامه هفتم توسعه 6 مرکز ملی آفرینش خواهیم داشت که یکی از آنها مرکز آفرینش ریزفناوریهاست.
دهقانی خاطرنشان کرد: ما درحوزه مقالات و در تولید محصولات نانو رتبههای سوم و چهارم دنیا را داشتیم اما نقد جدی این بوده است که این دستاوردهای علمی در جاهای دیگر استفاده و سپس به فناوری تبدیل شده است. معاون علمی رئیسجمهور اظهار کرد: حاصل 20 سال تجربه نانو این است که ما شاهد تعداد زیادی فناوری هستیم که باید به کاربرد تبدیل شود و در بحث کاربرد فناوریها به اقتصاد دانشبنیان شاهد شکوفایی در ستاد توسعه فناوری نانو هستیم.
وی گفت: پتانسیل ستاد از محل منابع مستقیم، منابع تبصره 18، منابع اعتبار مالیاتی و منابع معاونت علمی تا 1000 میلیارد تومان نیز جا دارد. نظامبخشی به فعالیتهای ستاد، مشارکتها با صندوق و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در دستور کار ستاد است. وی اظهار کرد: نکته مهم این است که با 1000 میلیارد تومان کار زیادی هم انجام نمیشود، چرا که در دنیا هزینههای چندصد میلیارد دلاری میشود.
***
حمایت بیمه سلامت از بیماران خاص و صعبالعلاج
در حال حاضر ۱۰۷ گروه بیماری تحت پوشش صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج قرار گرفتهاند و بیماران میتوانند از مزایای این صندوق برخوردار شوند. به گزارش سازمان بیمه سلامت، بیماریهای خاص و صعبالعلاج همواره از پرهزینهترین بیماریها برای بیماران و نظام سلامت بودهاند، در همین راستا از سال گذشته صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج در سازمان بیمه سلامت راهاندازی شده است تا میزان هزینههای این بیماران کاهش یابد. هم اکنون 107 گروه بیماری خاص و صعبالعلاج نظیر سرطانها، تالاسمی، اماس، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم، سیستیک فیبروزیس، بیماریهای متابولیک و... امکان استفاده از مزایای این صندوق را دارند.
***
آغاز ثبتنام کنکور «تربیت معلم» از 2 هفته دیگر
قرار است برای نخستینبار جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی به منظور تربیت معلمان آینده کشور، از طریق برگزاری کنکوری مجزا موسوم به کنکور «تربیت معلم» انجام شود که ثبتنام برای شرکت در این کنکور از حدود 2 هفته دیگر آغاز و آزمون آن نیز در اردیبهشتماه همزمان با آزمون کنکور سراسری برگزار میشود. در راستای اجرای مصوبه «سیاستها و ضوابط کیفیتبخشی دانشگاه فرهنگیان» شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای نخستینبار جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی به منظور تربیت معلمان آینده کشور، از طریق برگزاری کنکوری اختصاصی و مجزا از کنکور سراسری انجام میشود.
آییننامه برگزاری این کنکور در ستاد ملی تعلیم و تربیت نیز به تصویب رسیده و قرار بر این شده است تا کنکور اختصاصی «تربیت معلم» همزمان با کنکور سراسری در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شود. مهلت تعیین شده برای ثبتنام در کنکور تربیت معلم همانند مهلت تعیین شده برای کنکور سراسری از ۲۱ تا ۲۷ آبان سال جاری است و متقاضیان شرکت در این کنکور باید در مهلت مقرر با مراجعه به سایت سازمان سنجش همزمان برای شرکت در کنکور سراسری و کنکور تربیت معلم ثبتنام کنند.
ارسال به دوستان
اعضای شبکه سازمانیافته قاچاق دارو در تهران دستگیر شدند
رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوهقضائیه گفت: اعضای شبکه سازمانیافته قاچاق دارو در 6 نقطه از استان تهران به صورت همزمان طی اقدامات فنی و اطلاعاتی و در عملیاتی غافلگیرانه توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) در مرکز حفاظت اطلاعات قوهقضائیه شناسایی و دستگیر شدند. حجتالاسلام علی عبداللهی افزود: در این عملیات ۱۰ نفر از عناصر اصلی به همراه سرشبکه دستگیر شدند.
ارسال به دوستان
بیش از 17 میلیون خودروی از رده خارج در کشور تردد میکنند که باعث ایجاد مشکلات زیستمحیطی و گرههای ترافیکی شده است
ترافیک خودرو های فرسوده
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»: دولت باید سالانه 500 هزار خودروی فرسوده را از رده خارج کند
گروه اجتماعی: هر روز بر تعداد خودروهای در حال حرکت در جادهها و خیابانها افزوده میشود، بدون آنکه خودروهای فرسوده که مسبب بخش بزرگی از آلودگی هوا هستند، از این زنجیره خارج شوند؛ به این ترتیب حجم ترافیک در کلانشهرها مدام در حال افزایش است و در صورت تداوم بیتوجهی به اسقاط خودروهای فرسوده، بیتردید در آینده نزدیک شاهد قفل شدن همه خیابانها در کلانشهرها خواهیم شد. آنطور که رئیس پلیس راهور فراجا با انتقاد از اجرا نشدن طرح اسقاط خودروهای فرسوده هشدار داد: با روند کنونی تا ۳ سال آینده، ترافیک در کلانشهرها و جادهها قفل خواهد شد! همچنین رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره کمتوجهی مسؤولان طی دوران گذشته تا به حال در از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و معضلاتی که این خودروها چون آلایندگی هوا، افزایش حجم ترافیک، مصرف بالای سوخت و... ایجاد میکنند، گفت: متاسفانه سالهاست با وجود هشدارهای فراوان اقدام جدی برای ساماندهی این نوع خودروها نشده است، به طوری که اکنون بیش از 17 میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که مشکلات فراوان محیط زیستی و... را به دنبال دارند.
سمیه رفیعی افزود: البته اخیرا از سوی مدیریت جدید وزارت صمت، قولهایی داده شده است که این خودروها ساماندهی شوند، چرا که این خودروها مسالهساز هستند و چنانچه فکری برای ساماندهی آنها نشود، بیتردید نمیتوان ترافیک را مدیریت کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر این موضوع، این نوع خودروها مصرف بالای سوخت دارند و چون غیراستاندارد ساخته شدهاند مصرف سوخت آنها بالاست و آلایندگی فراوانی ایجاد میکنند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در برنامه هفتم توسعه بنا بر این است دولت سالانه 500 هزار خودروی فرسوده را از رده خارج کند اما با توجه به وجود بیش از 17 میلیون خودروی فرسوده، این رقم هم شاید خیلی زیاد نباشد.
* هشدار نسبت به بحرانی شدن وضعیت ترافیک
سردار سیدکمال هادیانفر، در نشست خبری با اشاره به طرح جدید واردات خودرو و فقدان سرانه برای تولید خودروی داخلی تاکید کرد: متاسفانه هیچ خروجیای برای خودروهای فرسوده و اسقاطی وجود ندارد و با این روند شرایط ترافیکی بحرانیای را در پیش خواهیم داشت. رئیس پلیس راهور فراجا با انتقاد از اجرا نشدن طرح اسقاط خودروهای فرسوده، هشدار داد: با روند کنونی تا ۳ سال آینده ترافیک در کلانشهرها و جادهها قفل خواهد شد. سردار هادیانفر با اشاره به اینکه به ازای هر ایرانی 2 وسیله نقلیه شخصی داریم، گفت: اکنون بیش از ظرفیت کشور خودرو داریم. وی با اشاره به طرح جدید واردات خودرو و فقدان سرانه برای تولید خودروی داخلی تاکید کرد: متاسفانه هیچ خروجیای برای خودروهای فرسوده و اسقاطی وجود ندارد و با این روند شرایط ترافیکی بحرانی را خواهیم داشت. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در ادامه گفت: گواهینامه ۲ زبانه بزودی بر اساس کنوانسیون ژنو آماده بهرهبرداری خواهد شد؛ صاحبان گواهینامه رانندگی میتوانند رنگ گواهینامه خود را به نقرهای یا طلایی تبدیل کنند؛ گواهینامه طلایی تنها برای رانندگی عالی صادر میشود. سردار سیدکمال هادیانفر با بیان اینکه ایران با 72 کشور تبادل گواهینامه دارد، گفت: بزودی گواهینامه ۲ زبانه عرضه میشود تا رانندگان ایرانی که در خارج از کشور ساکن هستند بتوانند از این گواهینامه برای رانندگی در کشورهای خارجی استفاده کنند.
وی در ارتباط با رنگبندی گواهینامههای رانندگی گفت: گواهینامه سفیدرنگ برای تمام رانندگان صادر میشود و به این معنی است که رانندگی این راننده خوب است؛ راننده با رانندگی خوب میتواند ارتقا بگیرد و رنگ گواهینامه خود را به نقرهای یا طلایی تبدیل کند. به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، گواهینامه طلایی تنها برای افرادی صادر میشود که رانندگی آنها عالی است. هادیانفر بیان کرد: کتابچه گواهینامه رانندگی از نظر تعداد صفحات و حجم، کاهش داشته و فقط موارد ضروری در آن آورده شده است.
وی از اجرای طرح آزمایشی خدمات پلاک خودرو از در منزل در تهران خبر داد و گفت: این طرح از امروز (دیروز سهشنبه) به صورت آزمایشی در تهران آغاز شد و افراد برای دریافت نوبت باید به سایت «سخا» مراجعه کنند. رئیس پلیس راهور خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح صفر تا صد نقل و انتقال در محل انجام میشود و نیازی نیست به مراکز شمارهگذاری خودرو مراجعه شود. هادیانفر با اشاره با اجرای طرح یکروزه گواهینامه موتوسیکلت در 15 استان و 58 شهر گفت: یک میلیون و 700 هزار تومان هزینه دریافت گواهینامه موتوسیکلت است اما با اجرای طرح گواهینامه یکروزه موتوسیکلت این رقم 70 درصد کاهش داشته است. وی با اشاره به آمار اعلامشده از سوی سازمان پزشک قانونی گفت: 8.3 درصد افزایش جانباختگان تصادفات را در 6 ماهه سال 1402 نسبت به سال 1401 داشتهایم.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی پیشبینی کرد
بارش باران پاییزی در غالب نقاط کشور
اغلب استانهای کشور تا پایان هفته با بارش باران مواجه خواهند شد. سازمان هواشناسی با هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی و کاهش دما در اغلب استانها، از احتمال جاری شدن سیل، خسارت به کشاورزان و آبگرفتگی معابر خبر داد. در این باره رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار و رعد و برق در بیشتر استانها و وزش باد و گردوخاک در شرق و شمال شرق کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، امروز ۱۰ آبان در برخی نقاط شمال غرب، سواحل غربی دریای خزر، غرب، مرکز، ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات کرمان، جنوب سیستانوبلوچستان، شرق هرمزگان و فردا ۱۱ آبان در نیمه غربی و بخشهایی از مرکز کشور، رگبار باران انتظار میرود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: جمعه ۱۲ آبان در نیمه غربی کشور، مرکز، شرق و جنوب شرق سواحل غربی دریای خزر و ارتفاعات البرز مرکزی ابرناکی همراه با بارش پراکنده پیشبینی میشود. وی در ادامه افزود: همچنین شنبه ۱۳ آبان در بخشهایی از شمال غرب استانهای ساحلی دریای خزر، ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز، رگبار و رعدوبرق و وزش باد و در نواحی مرکز، شرق و جنوب شرق کشور بارش پراکنده رخ خواهد داد. ضیاییان در ادامه گفت: چهارشنبه در شرق کشور وزش شدید باد گاهی همراه با خیزش گردوخاک پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران چهارشنبه امروز نیمهابری تا ابری و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۲ درجه سانتیگراد و روز پنجشنبه (۱۱ آبان) قسمتی ابری تا نیمهابری و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان در پایان گفت: چهارشنبه ۱۰ آبان اهواز با دمای ۳۴ درجه سانتیگراد گرمترین و اردبیل با دمای ۵ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان در کشور خواهند بود.
* به حداقل ۳ رادار هواشناسی نیاز داریم
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: برای شرق و جنوب شرق کشور حداقل ۳ رادار هواشناسی نیاز است. سحر تاجبخشمسلمان اظهار داشت: هماکنون ۹ رادار هواشناسی در کشور فعال است و یک رادار جدید نیز بزودی به شبکه راداری کشور اضافه میشود. وی افزود: به طور کلی حداقل ۱۶ رادار هواشناسی جدید برای تکمیل شبکه رادار هواشناسی کشور نیاز است که در برنامههای توسعه سازمان هواشناسی قرار گرفته است. معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: اولویت رادارهای جدید بر اساس مناطق سیلخیز، پرخطر و پرجمعیت است اما تلاش میشود با حمایت دولت این شبکه راداری در یک تقویم زمانی مناسب عملیاتی شود. تاجبخش در بخش دیگر سخنانش گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای سازمان هواشناسی یعنی ثبت و برداشت دادههای جوی، در ایستگاههای سینوپتیک انجام میشود که کار مهم، دقیق و ارزشمندی است.
***
این 7 استان حواسشان به سیل باشد!
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره احتمال وقوع سیل در 7 استان کشور هشدار داد. محمدحسن نامی با اشاره به اهمیت بالای لایروبی رودخانهها در دفع سیلابها، گفت: ایران حدود ۱۴۴هزار و ۶۲۰ کیلومتر رودخانه دارد که حدود ۴ هزار و ۸۲۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور میکند. باید تمام این رودخانهها لایروبی و از جمع شدن آب و ایجاد سیلاب جلوگیری شود. وی افزود: در رودخانههایی که عموما دارای شیب بالای ۲۰ درصد هستند، سیل بندها نقش مهمی دارند و اگر این سیل بندها نباشند گل و لای سیلابها وارد سدها میشود و حجمی از ظرفیت سد را به خود اختصاص میدهد. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، «برید بندی» و اصلاح مسیر رودخانهها را یکی از موانع ورود گل و لای به رودخانهها دانست و تأکید کرد: با اصلاح مسیر رودخانهها، میتوان مانع ورود گل و لای و شن و ماسه به رودخانهها شد. در برخی کشورها این سیاست به گونهای دنبال میشود و در برخی ماههای سال به شرکتهایی اجازه میدهند شن و ماسه رودخانهها را به جایی دیگر منتقل کنند. نامی با بیان اینکه ۵۹ درصد از کشور ما را سنگ و ۴۱ درصد دیگر را خاک تشکیل میدهد، گفت: برای جایگزینی یک سانتیمتر خاک، به ۸۰۰ سال زمان نیاز داریم. در برخی کشورها خاک مهمتر از شن و ماسه است. وی گفت: خطر سیل همیشه در کمین این چند استان کشور است، در واقع استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، گلستان، مازندران، گیلان، خراسان شمالی، چهارمحالوبختیاری و بخشهایی از جنوب کرمان و کردستان همیشه در معرض وقوع سیلابها هستند و باید توجه جدی داشته باشند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
۴۰ درصد مسمومیتها ناشی از تداخلات دارویی است
هشدار نسبت به مصرف خودسرانه دارو
طبق گزارشهای موجود و اظهارات مسؤولان بهداشتی، در مصرف خودسرانه دارو ایرانیها در جهان جزو رتبههای نخست هستند، به طوری که در خانه اغلب ایرانیان قفسههایی از دارو پیدا میشود که خودسرانه اقدام به مصرف آن میکنند بدون اینکه به تبعاتش بیندیشند. اگر به داروخانهها مراجعه کنید، خواهید دید برخی بدون نسخه خواهان داروهایی هستند، در واقع بدون تجویز پزشک دارو را تهیه و مصرف میکنند، در حالی که این اقدام میتواند مشکلات زیادی چون مسمومیت دارویی و... را در پی داشته باشد.
طبق اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایرانیان در مصرف خودسرانه دارو بالاترین رتبهها را در جهان دارند و یکی از علل مصرف خودسرانه دارو مشکل اقتصادی است، چرا که نمیتوانند به دکتر مراجعه کنند. علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دیروز در نشست خبری «رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت» با محوریت تشخیص تداخلات دارویی بیان داشت: تداخلات دارویی از مهمترین مسائل پزشکی است و سومین علت مرگ مسمومیت دارویی مربوط به تداخلات دارویی است.
وی متذکر شد: اگر بیماری ۵ دارو را همزمان مصرف کند، مصرف چنددارویی است و یکی از عوامل بستری در بیمارستان همین موضوع است و اگر علت بستری تداخل دارویی باشد بین 3 تا یک هفته بستری اضافه میشود. وی تصریح کرد: خانه مردم هیچ کشوری به اندازه مردم ایران مملو از دارو نیست؛ وجود دارو در خانه عامل مهمی در مصرف خودسرانه است.
زالی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ نوع داروی بدون نسخه در داروخانهها توزیع میشود، گفت: ممکن است مصرف همزمان این داروها با داروهای دیگر تداخل ایجاد کند.
وی با اشاره به وجود تداخل داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی بیان داشت: دارویی مانند شیرین بیان برای معده مطلوب است اما همین دارو باعث افزایش فشار خون شده و مصرف همزمان آن تداخل دارویی ایجاد میکند.
زالی افزود: سرانه مصرف دارو در ایران زیاد و در نتیجه تداخلات دارویی نیز بالاست و شایعترین مسمومیتها، مسمومیتهای دارویی است و ۴۰ درصد مسمومیت مربوط به داروهاست. رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه مصرف خودسرانه قطره چشمی و آنتیبیوتیکها در ایران غوغا میکند، افزود: در بخش مراقبتی ویژه در ایران متوسط میزان مصرف دارو ۷ دارو است.
وی یادآور شد: تداخلات دارویی روز به روز در حال افزایش است و اهمیت هوش مصنوعی زیاد است و امروز حوزه دارویی از هوش مصنوعی خیلی استفاده میکند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متذکر شد: یک دارو ۱۰ تا ۱۵ سال زمان میگیرد تا وارد مسیر مصرف شود اما هوش مصنوعی این راه را کوتاه میکند.
وی ادامه داد: در آینده نزدیک نخستین دارو با کمک هوش مصنوعی وارد بازار میشود که مربوط به فیبروز ریوی است. وی سنتز دارو، ساخت دارو و پیشبینی اثربخشی دارو و... را از جمله فواید هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: با آمدن میکرورباتها در آینده نزدیک تحول زیادی در داروها از جمله داروهای سرطانی و اماس ایجاد میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: هوش مصنوعی میتواند درباره دارو چندین پارامتر را مورد بررسی قرار دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|