|
بازدید رایگان پرستاران از برج میلاد
روابط عمومی برج میلاد از بازدید رایگان پرستاران از برج میلاد خبر داد. همزمان با ولادت حضرت زینب سلامالله علیها و روز پرستار، بازدید جهادگران عرصه سلامت از برج میلاد، به مدت ۳ روز رایگان است. بر این اساس از روز یکشنبه ۲۸ تا ۳۰ آبان از ساعت ۹ الی ۱۸ بازدید طبقات برج میلاد با ارائه کارت پرستاری رایگان است. همچنین ۳ نفر از همراهان نیز برای بازدید از تخفیف ۵۰ درصدی برخوردار هستند.
ارسال به دوستان
این را رسانهها به شما نمیگویند!
جنبش نسل جدید دختران آمریکایی
سیدهراضیه حسینی: سال ۱۹۹۶ یعنی ۲7 سال پیش کتابی در آمریکا نوشته شد به نام «بازگشت به عفاف؛ کشف فضیلت گمشده». نویسنده کتاب زنی ۲۱ ساله و فلسفه خوانده بود به اسم «وندی شلیت». او در کتابش به یک حقیقت تکاندهنده درباره سلب آزادی از زنان برای «انتخاب سبک زندگیشان» اشاره میکند و مینویسد اگر قبلترها یک زن از صحبت درباره روابط جنسی متعددش خجالت میکشید، امروز از اینکه بخواهد درباره رؤیاهایش برای داشتن یک رابطه متعهدانه و عاشقانه صحبت کند، خجالت میکشد. این انتخاب و تمایل او، قربانی اجباری شده است که از سمت جامعه برای داشتن روابط جنسی متعدد به او تحمیل شده است.
وقتی این کتاب منتشر شد بحث و جدل زیادی بر سر آن در جامعه آمریکا به وجود آمد. شلیت نخستین کسی بود که به صورت سیستماتیک از آسیبهای رابطه جنسی آزاد برای زنان، خانواده و جامعه گفت. این کتاب و واکنشهای گستردهای که نسبت به آن اتفاق افتاد، شروعی شد برای اینکه او فرهنگ غالب جامعه آمریکا درباره روابط جنسی آزاد را بیشتر و دقیقتر بررسی کند.
برای این کار، «وندی شلیت» 7 سال مشغول تحقیق شد؛ با دختران و زنان ۱۲ تا ۲۵ ساله بیش از صد مصاحبه عمیق انجام داد. علاوه بر اینها با جوانانی که از طریق وبسایتش با او در ارتباط بودند، 3هزار ایمیل رد و بدل کرد و سؤالات متعددی پرسید. در هواپیما یا در فروشگاه با آدمهای مختلف همکلام شد که تعدادی از آنان والدین دختران جوان بودند. بعد محدوده مصاحبهها و صحبتهایش را به متخصصان گسترش داد و با مشاوران، روانپزشکان و جامعهشناسانی از سراسر آمریکا صحبت کرد. شلیت البته محدود به مصاحبه و گفتوگو نشد؛ سفرهایی را شروع کرد تا در محیطهای مختلفی حاضر شود که به شناخت بیشتر فرهنگ جنسی غالب بر آمریکا کمک میکند و با دیدگاههای متفاوت آشنا شود. در کنگرههایی که درباره خویشتنداری در لسآنجلس و واشنگتن برگزار شد، شرکت کرد و آنطور که در مقدمه یکی از کتابهایش نوشته، با عمیقتر شدن در موضوع، شجاعت بیشتری پیدا میکند و به طور ناشناس وارد یک پارتی مخفیانه میشود.
وندی شلیت حاصل این تحقیق ۷ساله را در کتابی با این عنوان به رشته تحریر درآورد: «زنان جوان، عزت نفس خود را بازمییابند و درمییابند خوب بودن، بد نیست». سفرهای مختلف و مصاحبههای مکرر شلیت، دختران امروز آمریکا را به تصویر کشید که با مخالفتهایشان میخواهند چیزی نباشند که والدینشان بودهاند. میخواهند سبک زندگی و نوع پوشش خود را تغییر دهند، در تلاشند با خویشتنداری، زندگی عاقلانه و عفیفانهای را در پیش بگیرند.
او در کتابش مینویسد: نسل جدیدی در آمریکا دارد شکل میگیرد که خواستههای متفاوتی با نسل خود دارد؛ جوانانی که از بیقید و بندی به ستوه آمده و انگار گمشدهای دارند که باید به دنبالش بگردند.
اما شلیت در جامعهای که رسانهها، سیاستگذاران و جنبشهای سرسخت فمینیستی سرسختانه مدافع فرهنگ غالب در دفاع از روابط جنسی آزاد بوده و هستند، کار بسیار مشکلی در پیش داشت. او در کتابش برخوردهای متعصبانه در جامعه مدعی آزادی را مورد انتقاد جدی قرار میدهد و مینویسد: «اگرچه ما در دوره به اصطلاح آزادی زندگی میکنیم اما محاکمه و تعقیب افراطی کسانی که رابطه جنسی آزاد را زیر سؤال میبرند، بیانگر مطلب دیگری است و آن اینکه برخلاف تصور ما، دامنه آزادیهای ما خیلی وسیع نیست».
اما وندی سرسختتر از آن بود که ناامید شود حتی آن موقعی که او را به مرگ تهدید کردند، چرا که مشغول خواندن نامههای بسیار جالب زنان جوانی بود که دقیقا به این علت که این روزها در جامعه آمریکا عفیف بودن یک گناه نابخشودنی محسوب میشود، تصور میکردند واقعا مشکل بزرگی دارند اما حالا آن را حق خود میدانند و برایش
میجنگند.
شلیت میگوید حدود ۷۰ درصد نویسندگان ایمیلها و نامهها، احساس میکردند باید تمایل به تشکیل خانواده و بچهدار شدن را پنهان کنند! برای او بسیار تعجببرانگیز بود که حدود نیمی از نامهها حاکی از این بود که والدین دخترها فکر میکردند دخترشان به علت نداشتن روابط جنسی آزاد مشکلی دارند! به همین خاطر امروز، بسیاری از زنان جوان به این دلیل که از آنها توقع میرود روابط جنسی موقت برقرار کنند، تحت فشارند.
«وندی شلیت» انگیزه اصلی خود برای نگاشتن این کتاب را اینطور شرح میدهد: «ما از نظر فرهنگی در لحظه حساسی قرار گرفتهایم. 2 حرکت به طور همزمان در جامعه جریان دارد. همانطور که روشن است، بیماریهای مقاربتی، موسیقیهای زننده و خشن، عروسکهای بیش از اندازه تحریککننده و چیزهای مشابه روزبهروز بیشتر میشوند اما بهرغم وجود این چیزها - و شاید هم به علت وجود این چیزها - یک شورش آغاز شده است. یکی از دلایلی که من را به نگارش این کتاب ترغیب کرد، صحبتهایی بود که با این زنان جوان شورشگر [علیه رابطه جنسی آزاد] داشتم. اگر بتوانم فقط یک نفر را که قصد داشته «دختر عفیف» را به سخره بگیرد و تحقیر کند، قانع کنم که در رفتار خود تجدیدنظر کند، احساس میکنم همه زحماتی که کشیدهام ارزشمند بوده است».
ارسال به دوستان
تهرانیها برای هشتمین روز متوالی هوای آلوده تنفس کردند
افزایش مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی
کیفیت هوای تهران دیروز نارنجی شد تا پس از یک هفته متوالی، شرایط هوا برای گروههای حساس همچنان ناسالم اعلام شود. طبق توصیه کارشناسان، بیماران قلبی و عروقی، کودکان و زنان باردار در شرایط ناسالم هوا باید از تردد و فعالیت در فضای باز خودداری کرده و حتما ماسک بزنند. بر اساس آخرین اطلاعات از ایستگاههای سنجش کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای تهران دیروز در 10 ایستگاه وضعیت قرمز آلودگی را به ثبت رساند. طبق گفته مدیران مراکز درمانی، با آلوده شدن هوا میزان مراجعه مردم با تنگی نفس و مشکلات ریوی به این مراکز بالا رفته است. رئیس بخش ریه بیمارستان کودکان مفید تهران میگوید: آمار مراجعه کودکان به بیمارستان به دلایل منتسب به آلودگی هوا افزایش پیدا کرده و حملات آسم، تشدید آسم و عفونتها بیشترین دلایل مراجعه کودکان است.
در این باره رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تعطیلی مدارس در ایام تشدید آلودگی هوا، راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست، گفت: هدف از تعطیلی مدارس کاهش مواجهه دانشآموزان با آلودگی هوا و همچنین حضور کمتر مردم در خیابان و کاهش در معرض آلایندهها قرار گرفتن است. سمیه رفیعی با اشاره به تعطیلی مدارس در برخی نقاط کشور و فعالیت آنها به صورت غیرحضوری به دلیل تشدید آلودگی هوا تاکید کرد: قطعاً تعطیلی مدارس راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست؛ چه بسا در دوران کرونا نه تنها مدارس، بلکه دانشگاهها و اماکن عمومی نیز تعطیل یا به صورت غیرحضوری دایر بودند اما شاهد بودیم آلودگی هوا کاهش نیافت.
وی با بیان اینکه «تعطیلی مدارس در ایام تشدید آلودگی هوا، راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست»، اظهار کرد: در این زمینه حتی برخی مسؤولان و رسانهها مرتکب خطاهایی میشوند، در حالی که هدف از تعطیلی مدارس کاهش مواجهه دانشآموزان با آلودگی هوا و همچنین کاهش حضور مردم در خیابان و کاهش در معرض آلایندهها قرار گرفتن است. رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: این اعلام تعطیلی یک راهکار و مدل برای مدیریت در مواقع وقوع بحران است اما همه راهکارها برای آلودگی هوا، مختص پیش از وقوع بحران است.
* در شرایط آلودگی هوا مواد غذایی ضدالتهاب بخورید
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیههای تغذیهای در شرایط آلودگی هوا گفت: برای حفظ سلامتی در شرایط آلودگی هوا مواد غذایی ضدالتهاب بخورید. احمد اسماعیلزاده گفت: آلودگی هوا یکی از معضلاتی است که در فصل سرما با آن مواجه هستیم و تنها راهکار برای مقابله با عوارض آن روی سلامتی بدن کاهش التهاب و افزایش دفع مواد سمی استنشاق شده در بدن است که با مصرف غذاهای ضدالتهاب و مصرف شیر و لبنیات میتوانید سلامتی خود را حفظ کنید.
وی درباره نقش مهم تغذیه برای حفاظت بدن در برابر مضرات آلودگی هوا اظهار داشت: هر سال با شروع فصل سرما با معضل آلودگی هوا به دلیل وارونگی هوا مواجه هستیم. در حین تنفس، ذرات معلق سمی هوا وارد بدن شده و به سطح ریهها میچسبند و به این وسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتیاکسیدانهای بدن بویژه آنتیاکسیدانهای مایع پوششی ریه میشوند که به دنبال آن سلولهای مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان بویژه سرطان ریه افزایش پیدا میکند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: لذا دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش میدهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتیاکسیدانهای غذایی میتوانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها کمک کنند. اسماعیلزاده گفت: برای حفظ سلامت ریههایتان حتما منابع غذایی امگا 3 مصرف کنید، میوه و سبزیجات زرد و نارنجی نیز زیاد استفاده کنید؛ مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، طالبی، موز و انبه اکیدا توصیه میشود. اسماعیلزاده تاکید کرد: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C مثل پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمهای، شلغم، لبو و پیاز و انواع کلم بویژه کلم بروکلی و بنفش را در روزهای آلودگی هوا مصرف کنید. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پیاز و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، بیان کرد: این غذاها حاوی مادهای هستند که به تقویت ریهها و کاهش خلط در ریه کمک میکنند. وی افزود: مصرف شیر و لبنیات را فراموش نکنید. مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار کافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش میدهد.
* تعطیلی مکرر مدارس و دانشگاهها علاج آلودگی هوا نیست
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تعطیلی مدارس، دانشگاهها یا ادارات و ایجاد محدودیت، صرفاً یک اقدام عاجل و اضطراری است و یک اقدام اساسی برای حل مساله آلودگی هوا نیست. داریوش گلعلیزاده در رابطه با تداوم آلودگی هوا در بسیاری از کلانشهرهای کشور طی چند روز اخیر اظهار داشت: هر سال در نیمه دوم سال که با پدیده قابل انتظار وارونگی دمایی و مساله آلودگی هوا مواجه میشویم، طی بخشنامهای، ادارات کل محیط زیست ملزم میشوند ضمن مرور تکالیف دستگاههای اجرایی در قانون هوای پاک و تقویت هماهنگیها و برنامهریزی، با کنترل منابع انتشار آلایندههای هوا در راستای کاهش آلودگی هوا تلاش کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد بودیم که با توجه به ایجاد وارونگی دمایی و بروز آلودگی هوا در اکثر کلانشهرهای کشور، کارگروههای شرایط اضطرار آلودگی هوا استانها تشکیل و به استناد دستورالعمل ابلاغی، برخی محدودیتها از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاهها در کلانشهرهای اصفهان، تهران و اهواز در دستور کار قرار گرفت که تداوم این شرایط، خسارتهای غیرقابل جبرانی به سلامت شهروندان و اقتصاد کشور وارد میکند و این موضوع بسیار نگرانکننده است.
ارسال به دوستان
هلال احمر به حال آمادهباش درآمد
رگبار شدید باران در ۱۸ استان
با ورود سامانه بارشی جدید به کشور و بارش باران در بیشتر استانها، سازمان امداد و نجات هلالاحمر به حال آمادهباش درآمد، چرا که سازمان هواشناسی از وقوع رگبار شدید در ۱۸ استان و آبگرفتگی معابر و همچنین افزایش وزش باد و ارتفاع موج در دریای خزر خبر داده است. این سازمان با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گرد و خاک، کاهش نسبی دما، در نقاط سردسیر و ارتفاعات بارش برف پنجشنبه (امروز) در خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و کهگیلویهوبویراحمد و جمعه (فردا) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، غرب گلستان، غرب کردستان، هرمزگان، نیمه جنوبی کرمان، خراسان جنوبی، سیستانوبلوچستان و غرب و جنوب بوشهر پیشبینی میشود. در این شرایط جوی اختلال در حرکت ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی جادههای کوهستانی و نقاط سردسیر به سبب بارش برف، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال و خسارت به ماشینآلات و محصولات باغی و زراعی دور از انتظار نیست. به توصیه سازمان هواشناسی خودداری از توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و انتقال محصولات کشاورزی به انبارهای استاندارد، آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر باید در دستور کار قرار گیرد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ دیگری آورده است: از صبح جمعه تا صبح شنبه (۲۶ و ۲۷ آبان) وزش باد شدید موقتی با بیشینه سرعت (۳۰-۲۰ نات) و افزایش ارتفاع امواج در ساحل 1.5 تا ۲ متر و دور از سواحل بیشتر از 2.5 متر در دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران و گلستان پیشبینی میشود.
* آمادهباش هلالاحمر در پی هشدار سیل
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی، از آمادهباش هلالاحمر در ۹ استان کشور خبر داد. بابک محمودی با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی گفت: طبق هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی احتمال بارش شدید و رگباری باران، وزش شدید باد و کاهش دما در روز پنجشنبه (امروز) در استانهای ایلام، غرب و جنوب لرستان، خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد، نیمه شمالی فارس، بوشهر و غرب و جنوب هرمزگان پیشبینی شده است. وی ادامه داد: بر این اساس، با توجه به هشدار وقوع سیل و توفان، امدادگران جمعیت هلالاحمر در ۹ استان کشور در حالت آمادهباش قرار گرفتند. محمودی افزود: با توجه به هشدار هواشناسی، از هموطنان درخواست میکنم به هشدارهای هواشناسی توجه و قبل از تردد از وضعیت راهها اطلاع حاصل کنند.
ارسال به دوستان
پنجره
مدرسه یا تلنتشوی معلم بلاگرها؟
علیرضا خسروی: این روزها شاید باید برای معلمان بعضی از مدارس هم ناظم بگذاریم، از همان ناظمهای کلیشهای خطکش به دست ایستاده در راهروی مدارس؛ کسی که با یک نگاه میتوانست زیر و بم شیطنت نشسته در چشممان را کشف کند. بفهمد برای تزریق هیجان به مدرسه چه نقشهای در ذهن داریم. برای اینکه کمی توی چشم برویم چه کاسهای زیر نیمکاسهمان است. همان ناظمی که آوردن موبایل به مدارس را ممنوع کرده بود تا ما تمام فکرمان را معطوف به درس کنیم و درس بخوانیم در مدرسه.
ناظم معلمها باید این روزها به بعضی از آنها همین یک نکته ساده را یادآوری کند؛ اینکه آنها آمدهاند درس بدهند، پرورش را به تکنیکهای آموزشی خود اضافه کنند و معجون دلچسبی به دانشآموزان ارائه دهند. ناظم معلمان باید موبایل را از دستشان بگیرد و یادآوری کند که معلم باید گچ به دست در کلاس راه برود.
دوربین و موبایل و بلاگری از کجا به مدرسهها آمد؟ چند فیلم بیشتر دیدهشده این روزهای مدارس را مرور کنید. همان فیلمهایی که معلم جوان، دوربین را به ناشیانهترین مدل ممکن در یک کلاس درس قرار داده. آماتورترین حالت ممکن قاب مدنظرش را بسته و البته به بهترین مدل ممکن از بازیگرانش بازی میگیرد. از دانشآموزانش؛ دانشآموزانی که معمولا آنقدر کمسن و سال هستند که نمیتوانند «نه» بگویند، بازیگران بیاختیار کلاسهای بازیگری معلمانی که کلاس درس را با تلنتشوی آموزشی اشتباه گرفتهاند.
«چشمبری» بعضی معلمان مقابل دوربین برای کودکان یک پیام ساده دارد؛ اینکه درس و مدرسه برای معلم آنها هم یک بهانه است، فرصتی است برای رسیدن به شغل اصلی بلاگری. الگوی ذهنی آنها مقابل چشمشان فریاد میزند که درس و مدرسه اهمیتی ندارد یا حداقل در اولویت نیست؛ «دیده شدن» به هر قیمتی میتواند شما را موفق کند. پلیس فتا اعلام کرده خانواده دانشآموزان اسیر دست «بلاگر معلمان» حق شکایت از آنها را دارند اما جلوتر از قوانین اینچنینی که قطعا لازم است، آموزشوپرورش به عنوان نهاد متولی باید دست به کار شود و به این سوال پاسخ دهد: در این سالها مسیر ریلگذاری حمایتی و گزینشی معلمان چگونه بوده که بعضی از آنها برای کسب شهرت و درآمد در فضای مجازی اینگونه با هم مسابقه گذاشتهاند؟
ارسال به دوستان
یادداشت
دستِ پُرِ فلسطینیها
مهدی بختیاری: سپتامبر سال 2000 با ورود آریل شارون و نیروهای نظامی اسرائیل به صحن مسجد الاقصی، آتش انتفاضه دوم شعلهور شد اما این انتفاضه با انتفاضه اول که در دهه 80 و 90 انجام گرفت یک تفاوت بسیار بزرگ داشت؛ این بار فلسطینیها نه با سنگ بلکه با راکت به جنگ اشغالگران رفتند.
کمی بعد، با روی کار آمدن شارون به عنوان نخستوزیر، ایده جدیدی برای تامین امنیت صهیونیستها در اراضی اشغالی طراحی شد.
سالها بود مبارزان فلسطینی با انجام عملیاتهای استشهادی متعدد، علاوه بر وارد کردن تلفات زیاد به اشغالگران، امنیت اسرائیل را هم به چالش جدی کشیده بودند و شارون برای رفع این مشکل و قطع دسترسی عوامل عملیاتها به مناطق صهیونیستنشین، ایده ساخت دیوار حائل در مناطق مرزی را اجرا کرد که هزینههای زیادی داشت.
احداث دیوار حائل بویژه دور مناطقی نظیر کرانه باختری و غزه، اگر چه دسترسی مبارزان به اراضی اشغالی را سختتر کرد اما انگیزه مهمی برای رفتن به سمت جنگافزار جدید نظیر موشک و راکت نیز شد.
22 سال قبل در 26 اکتبر 2001 نخستین راکت مقاومت فلسطینی با نام «قسام» و با برد 3 کیلومتر به سمت شهرکهای نزدیک نوار غزه شلیک شد و این سرآغاز یک راه بزرگ و البته سخت برای مبارزان فلسطینی بود و این سوال بزرگ را همان روز به وجود آورد: چه کسی این موشکها را به فلسطینیها داده است؟
نوار غزه با مساحت 360 کیلومتر مربع بین دریای مدیترانه، سرزمینهای اشغالی و بخش کوچکی در جنوب مصر محصور شده و دسترسی به این منطقه برای حامیان جبهه مقاومت فلسطینی بسیار سخت است، لذا ارسال تجهیزات و سلاح - بویژه موشک - با موانع زیادی روبهرو است.
ما هیچ دیوار و مرزی هنوز ساخته نشده که بتواند جلوی انتقال فکر و ایده را بگیرد! مبارزان فلسطینی به جای تحویل موشک و راکت، شیوه طراحی، ساخت و بهکارگیری آنها را دریافت کردند و ایران در این میان جایگاه ویژهای دارد.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمترین حامی جبهه مقاومت در پشتیبانی از گروههای مبارز اسلامی، در طول سالهای گذشته هر آنچه خود به دست آورده را در اختیار متحدانش قرار داده که نمونههای آن را در حزبالله لبنان، انصارالله یمن، حشدالشعبی عراق و البته مبارزان فلسطینی دیدهایم. با قوام گرفتن حوزه موشکی در داخل که به همت سردار شهید حاجحسن طهرانیمقدم صورت گرفت، این توانایی و فناوری به خارج از مرزها بویژه نوار غزه نیز منتقل شد و فلسطینیها با بهرهگیری از این توانمندی، شروع به ساخت راکتهای ابتدایی با قدرت تخریب کم در کارگاههای ساده و با استفاده از تجهیزات معمولی کردند.
این راکتها از برد 3 کیلومتر آغاز شد و اکنون فلسطینیها به موشک با برد 250 کیلومتر (موشک عیاش) مجهز هستند که امکان هدف قرار دادن نقاط دوردست در شمال و جنوب سرزمینهای اشغالی را به فلسطینیها میدهد.
حالا 12 سال از شهادت پدر موشکی ایران و کسی که سیدحسن نصرالله گفت زنان و دختران لبنانی هم امنیتشان را مدیون موشکهای شهید طهرانیمقدم هستند، میگذرد؛ مردی با آرزوهای دوربرد که ثمره تلاشش به داخل مرزهای ایران محدود نماند. اگرچه در میان فلسطینیها شخصیتهای بزرگی نظیر عدنان الغول و بها ابوعطا در راهاندازی و تقویت توان موشکی فلسطین نقش بسزایی داشتند اما حمایت ایران و توانمندیهای به یادگار مانده از شهید طهرانیمقدم و البته نقشآفرینی بیبدیل سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که دست فلسطینیها را پر کرد این حوزه را قوام بخشید و گروههای فلسطینی را به مرحلهای رساند که تنها در روز اول نبرد توفان الاقصی یعنی روز 7 اکتبر (۱۵ مهر)، بیش از 5 هزار راکت به سمت اراضی اشغالی و شهرکهای صهیونیستنشین پرتاب کردند. امروز برد موشکهای فلسطینی از شهرک سدیروت (3 کیلومتری غزه) به حیفا در شمال و ایلات در جنوب هم رسیده است و این موشکهای معمولی و ارزانقیمت و دستساز نشان دادند توان عبور از گنبد آهنین به عنوان مهمترین سامانه پدافند هوایی اسرائیل برای مقابله با این تهدیدات را هم دارند. با گذشت 40 روز از عملیات توفان الاقصی، هنوز شلیک راکتهای حماس قطع نشده و فرماندهان مقاومت اسلامی اعلام کردهاند انبارهایشان برای چند ماه آینده هم مملو از این تجهیزات است؛ تجهیزاتی که هنوز کسی نمیداند دقیقا چطور و از کجا میآیند!
ارسال به دوستان
خبر
حکم قصاص عامل قتل آیتالله شهیدسلیمانی تأیید شد
دیوان عالی کشور حکم صادره مبنی بر قصاص عامل قتل آیتالله شهیدعباسعلی سلیمانی، عضو مجلس خبرگان رهبری را تایید کرد. در پی شهادت آیتالله عباسعلی سلیمانی در تاریخ 6 اردیبهشتماه با سلاح گرم در بابلسر، پرونده با دستور ویژه رئیس قوه قضائیه، در دادگستری کل استان مازندران در مسیر رسیدگی قرار گرفت. پس از طی روال قانونی و صدور کیفرخواست، دادگاه رسیدگی به این پرونده با حضور شکات، متهم و وکلا برگزار و در نهایت عامل شهادت عضو شهید مجلس خبرگان رهبری به قصاص محکوم شد. در پی صدور رای پرونده با درخواست متهم و وکلای وی برای تجدیدنظرخواهی به دیوانعالی کشور ارسال شد. با ارجاع پرونده به دیوانعالی کشور در نهایت قضات رسیدگیکننده رای دادگاه بدوی را ابرام کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|