|
کاهش ۱۰ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز معاملاتی هفته
بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز کاری هفته را با کاهش شروع کرد؛ گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با ۱۰ هزار و ۳۱۷ واحد کاهش، در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۸ هزار و ۵۶۶ واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن با کاهش 221 واحد به 701 هزار و 912 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران روز گذشته به بیش از 7 میلیون و 43 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
بذرپاش در دیدار رئیسجمهور ترکمنستان: تسهیلات دسترسی همسایگان به آبهای آزاد را فراهم کردهایم
ایران دروازه آسیای میانه
کشورهای آسیای میانه میتوانند از طریق اتصال کریدورهای شرق - غرب و شمال - جنوب به آبهای آزاد دست یابند
گروه اقتصادی: یکی از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم تکمیل کریدورهای مواصلاتی و ایفای نقش فعالتر در راهگذرهای موجود است. به دلیل تعلل یا کمتوجهی به این ظرفیت از سال 98 عملا کشورمان از کریدور شرق - غرب کنار گذاشته شد و چین کشورهای شمال ایران را جایگزین مسیر ریلی جاده ابریشم کرد، از سوی دیگر به دلیل نبود نقطه مشترک سیاسی منسجم با روسیه، پرونده کریدور شمال - جنوب هم مسکوت مانده بود. در 2 سال اخیر اما توجه ویژه دولت و وزارت راه و شهرسازی باعث شد عملیات اجرایی خط آهن رشت - آستارا شروع شود و از سوی دیگر در داخل کشور هم گامهای بلندی برای بهرهگیری از این کریدور برداشته شود که یکی از آنها محور ریلی همدان - سنندج و آزادراه شیراز – اصفهان است که به بهرهبرداری رسید. از سوی دیگر با دیپلماسی فعال منطقهای، دوباره ایران به کریدور شرق- غرب بازگشته است. این فرصت باعث میشود ایران ظرفیتی برای اتصال آسیای میانه و آبهای آزاد باشد.
* دیدار مهرداد بذرپاش و رئیسجمهور ترکمنستان
به گزارش «وطن امروز»، وزیر راه و شهرسازی کشورمان در ادامه سفر خود به ترکمنستان با رئیسجمهور این کشور دیدار کرد. مهرداد بذرپاش که تحت عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشقآباد به سر میبرد، ضمن تشریح ظرفیتهای اقتصادی کشورمان، تاکید ویژهای بر تکمیل کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب با بازیگری فعال ترکمنستان داشت.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ترکمنستان شریک راهبردی ایران است، گفت: جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آبهای آزاد فراهم کرده است. بذرپاش در دیدار با رئیسجمهور ترکمنستان با تاکید بر اینکه با توجه به روح حاکم بر توافقات 2 کشور باید یک گام اساسی برای تحقق شراکت همافزا در روابط 2 طرف برداشته شود، ابتکار «ایران راه» در دولت سیزدهم را برای رئیسجمهور ترکمنستان تشریح کرد. رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان در این باره گفت: در زبان فارسی راه به معنای مسیر و راهحل است، کشورهای همسایه میتوانند از ایران به عنوان راه و راهحل استفاده کنند. بذرپاش بیان کرد: ترکمنستان در ابتکار «ایران راه» جایگاه ویژهای دارد و شریک راهبردی ایران به شمار میرود و ایران دروازه آسیای میانه و دسترسی به کریدور شرقی - غربی و شمال - جنوب است. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معتقدیم ترکمنستان به آبهای آزاد دسترسی دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آبهای آزاد فراهم کرده است. رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان اضافه کرد: در این هدفگذاری نقش ترکمنستان در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب قابل پیگیری است. بذرپاش بر لزوم همکاری برای حذف عوارض حملونقل ترانزیت بین ایران و ترکمنستان تاکید کرد و گفت: باید خدمات فنی و مهندسی بویژه در حوزه حملونقل و انرژی را با تعیین یک ساز و کار بین 2 کشور افزایش دهیم. وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی، احداث خطوط انتقال برق، توسعه فعالیت بازارچههای مرزی و... نیز مورد تاکید طرفین قرار گرفت.
پس از این دیدار صبح دیروز، همایش اقتصادی تجار و بازرگانان در عشقآباد برگزار شد که در این همایش هم بذرپاش به سخنرانی پرداخت.
* ترکمنستان از طریق راهآهن ایران به چابهار متصل میشود
وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب هستند و 2 کشور توافق کردهاند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند. مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاحیه همایش اقتصادی تجار و بازرگانان گفت: گشایشها میان روابط بازرگانی 2 کشور با عزم و اراده و رویکرد هوشمندانه و آیندهنگر میان مسؤولان دولتی و فعالان بخش خصوصی و شرکتهای توانمند میان طرفین در حال تحقق است. وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان برگزاری نمایشگاه تخصصی «ایران پروژه» را فرصتی برای ارائه توانمندیهای ایران برای عموم دانست و افزود: زمینه برای تبادل اطلاعات و تجارب و همچنین شناسایی متقابل ظرفیتها و امکانات 2 کشور فراهم شده است. وی ابراز امیدواری کرد: همایش اقتصادی امروز میتواند فرصتی برای رایزنیهای تخصصی و حرفهای فعالان اقتصادی و شرکتهای 2 کشور باشد. بذرپاش با بیان اینکه امیدواریم شاهد انعقاد قراردادهای تجاری طرفین باشیم، تصریح کرد: بدون شک ظرفیتهای بالقوه و نهان برای انعقاد و اجرای قراردادهای تجاری بین شرکتهای ایرانی و ترکمنستانی در تمام زمینهها فراهم است، چرا که در این رویداد بیش از ۹۰ شرکت فعال ایرانی در گروههای تولیدات فولادی، تجهیزات و مصالح ساختمانی، خدمات فنی و مهندسی، آب و برق و انرژی نفت، گاز و پتروشیمی دانشبنیان حضور دارند. وی بیان کرد: شرکتهای حاضر در این نمایشگاه اختصاصی از جمله شرکتهای بزرگ و معتبر در سطح ملی و بینالمللی به شمار میروند و خدماتی که توسط این شرکتهای ارائه میشود، قابل رقابت با شرکتهای بزرگ و مطرح بینالمللی است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال - جنوب و شرق- غرب هستند و 2 کشور توافق کردهاند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند. رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان افزود: کریدور شرق - غرب نقشآفرینی بالایی بین 2 کشور در راه ابریشم بر عهده دارد. از سوی دیگر باید به این نکته اشاره کنم که بازارچههای مرزی نقش اساسی در توسعه اقتصادی 2 کشور دارد. ضمن اینکه مرز خشکی و دریایی مزیت بهرهگیری از بازارچههای مرزی را دوچندان کرده است. بذرپاش یادآور شد: در حوزه برق، حضور شرکتهای فعال ایرانی در این بخش به همراه تسویه حساب اجرای پروژهها و واردات برق از طریق تهاتر نشان از توسعه و تعمیق روابط 2 کشور ایران و ترکمنستان دارد. وی با بیان اینکه ترکمنستان به بندر چابهار ایران از طریق ریل، متصل میشود و دسترسی این کشور را به دریاهای آزاد فراهم میکند، افزود: ترکمنستان برادر و شریک راهبردی ایران است.
* وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان
وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان با اعلام آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به ترکمنستان، طرح «ایران راه» را دروازه ورود به سرزمین فرصتهای ترانزیتی ایران برشمرد.
رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان در مراسم افتتاحیه هفدهمین نشست کمیسیون مشترک 2 کشور در عشقآباد، اظهار داشت: از میزبانی گرم کشور همسایه، دوست و برادر ترکمنستان بویژه آقای سردار بردی محمداف، رئیسجمهور قدردانی میکنم. مهرداد بذرپاش افزود: بر این باورم 2 رویداد مهم یعنی هفدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی و پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ایران در عشقآباد نقطه عطفی در مسیر تقویت و توسعه روابط همهجانبه اقتصادی بین 2 کشور است. رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان گفت: طی 2 سال اخیر عزم و اراده طرفین برای افزایش روابط بیش از گذشته ملموس و مشهود بوده است. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: با ابتکارهای مشترک، جایگاه 2 کشور به عنوان بازیگران و شرکای راهبردی و قابل اعتماد در تحولات و تثبیت، تقویت شده و به صورت روزافزون میتواند ارتقا یابد. وزیر راه و شهرسازی کشورمان ادامه داد: کشورهای منطقه و فرامنطقهای این فرصت را خواهند داشت که با استفاده از مسیرها، امکانات و ظرفیتهای ایران بخش عمدهای از مسائل ترانزیتی و لجستیک خود را حل کنند.
بذرپاش با بیان اینکه «ایران راه» به عنوان دروازهای به سرزمین، فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و مبنایی محکم و امیدبخش برای تحول در مناسبات حمل و نقلی و ترانزیتی 2 کشور و ارتقای همکاریها است. ادامه داد: با توجه به اصولی که حاکم بر «ایرانراه» است، قطعا شراکتهای دوجانبه ایران و ترکمنستان در همه ابعاد اقتصادی و تجاری تقویت خواهد شد و این شراکت مبنایی برای شراکتهای راهبردی 2 کشور با سایر کشورهای منطقه و فرامنطقهای در مسیرهای شرقی - غربی و شمالی - جنوبی خواهد بود. وی گفت: در حاشیه اجلاس اخیر وزرای حملونقل اکو در تاشکند، توافقنامه کلیدی چهارجانبه تشکیل یک دالان چندوجهی بینالمللی چین - اروپا از مسیر ازبکستان – ترکمنستان – ایران - ترکیه امضا شد.
ارسال به دوستان
پس از جنگ غزه اتفاق افتاد
افزایش 4 درصدی قیمت مواد غذایی در جهان
بانک جهانی اعلام کرد پس از تنشهای اخیر منطقه خاورمیانه، شاخص قیمت مواد غذایی در جهان 4 درصد رشد کرد.
بانک جهانی در گزارشی درباره وضعیت امنیت غذایی جهان اعلام کرد: شاخص قیمت محصولات کشاورزی و صادرات نسبت به ۲ هفته گذشته به ترتیب یک و ۲ درصد افزایش داشته، در حالی که شاخص قیمت غلات کاهش یک درصدی را تجربه کرده است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، تورم قیمت غذا همچنان در کشورهای با درآمد پایین و متوسط در سطح بالایی قرار دارد و تغییری نسبت به هفتههای گذشته نداشته است.
بانک جهانی در جدیدترین چشمانداز که تحولات در بازار کالاهای اساسی و وضعیت بازارهای نوظهور را بررسی میکند، اعلام کرده است: پیش از درگیری در منطقه خاورمیانه، شاخص قیمت محصولات کشاورزی در ۳ ماهه سوم سال 3درصد افت کرد که عمدتا ناشی از کاهش ۳ درصدی قیمت مواد غذایی بود اما پس از تنشهای منطقه خاورمیانه شاخص قیمتها 4 درصد رشد کرد.
در عین حال بانک جهانی پیشبینیهایی را برای ۴ محصول اصلی گندم، ذرت، برنج و دانه روغنی داشته که تقریبا نسبت به پیشبینی ماه اکتبر تغییر چندانی نداشته است.
* 18 نقطه بحرانی از نظر تامین غذا در جهان
از دیگر سو، سازمان خواروبار جهانی ملل متحد، برنامه غذای جهانی 18 نقطه بحرانی غذایی را تعیین کرده است که باید اقدامات ضروری در فاصله نوامبر 2023 تا آوریل 2024 انجام شود؛ فلسطین، سودان جنوبی و سودان بیشترین شرایط بحرانی و نگرانکننده را دارند.
بانک جهانی در عین حال بر اساس آمارها، وضعیت امنیت غذایی در جهان را نامناسب میداند که نسبت به قبل ناامنیها بیشتر شده است.
بانک جهانی به صورت هفتگی چشماندازی از وضعیت امنیت غذایی جهان را منتشر میکند.
بانک جهانی تاکید میکند پس از جنگ روسیه و اوکراین سیاستهای تجاری سختگیرانه توسط کشورها اعمال شد و به دلیل محدودیتهای تجاریای که شکل گرفت بحران جهانی غذا بدتر شد، زیرا کشورها تامین داخل را در اولویت قرار دادند و صادرات به کشورهای دیگر کمتر شد.
ارسال به دوستان
برای اولین بار در تاریخ
۵۲ درصد بودجه از محل مالیات تأمین شد
سخنگوی سازمان امور مالیاتی از تحقق 90 درصدی درآمدهای مالیاتی و ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت تا 26 آبان امسال خبر داد و گفت: حجم درآمدهای مالیاتی امسال به 450 هزار میلیارد تومان رسید که این میزان توانسته است 52 درصد بودجه دولت در سال جاری را تأمین کند.
مهدی موحدیبکنظر با تشریح میزان تحقق عملکرد درآمد مالیاتی در سال جاری اظهار داشت: تا 26 آبان 1402، میزان تحقق درآمدهای بودجه از محل مالیات به 90 درصد و حجم درآمدهای مالیاتی به 450 هزار میلیارد تومان رسیده که این میزان توانسته است 52 درصد بودجه دولت در سال جاری را تأمین کند.
وی درباره روش دریافت مالیات و دلایل رشد درآمدهای مالیاتی گفت: درگاههای پرداخت الکترونیکی به کارپوشههای مالیاتی متصل شده و البته این نکته را هم باید تأکید کنم که تعیینکننده میزان مالیات، مجلس و مراجع تصمیمگیری هستند و سازمان امور مالیاتی بر اساس قانون، مجری قانون بودجه و مسؤول وصول مالیات است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: بخش عمدهای از مالیاتها از محل تمرکز سازمان امور مالیاتی در شناسایی مودیان جدید و دانهدرشتها و کسانی است که قبلا فرار مالیاتی داشتهاند، همچنین رسیدگی دقیق به مؤدیان بزرگ و حسابرسی ویژه به حسابهای این مودیان است.
موحدیبکنظر گفت: برنامهریزی ما اتصال پروندههای مالیاتی مؤدیان بزرگ است تا فشار زیادی بر مؤدیان کوچک وارد نشود و در هر اداره کل عمده تمرکز روی پروندههای بزرگ مالیاتی است.
* ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت
وی همچنین با اشاره به ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت گفت: در مرحله اول این دستگاههای پوز ساماندهی شده، برخی از آنها غیرفعال شدند و بقیه دستگاهها به پرونده مالیاتی فرد در سامانه جامع مالیاتی متصل شده است. در این زمینه 9.4 میلیون درگاه و دستگاه پذیرنده یا پوز بانکی به پرونده مالیاتی الصاق شده است.
* در سامانه مؤدیان مالیاتی 9.2 میلیون مؤدی فعال مالیاتی ثبت شده است
موحدی اضافه کرد: همچنین در سامانه مؤدیان مالیاتی 9.2 میلیون کارپوشه فعال یعنی مؤدی فعال مالیاتی ثبت شده است که از این تعداد 700 هزار کارپوشه فعال مربوط به اشخاص حقوقی و 8.5 میلیون کارپوشه مربوط به اشخاص حقیقی است و تمرکز ما روی کسانی است که درآمدهای بالایی دارند تا فشار مالیاتی از گرده مؤدیان کوچک برداشته شود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه امسال سقف معافیت مالیات حقوقبگیران به 120 میلیون تومان در سال افزایش یافته است، گفت: یعنی کسانی که تا 10 میلیون تومان در ماه درآمد دارند معاف از مالیات هستند، همچنین از میان مشاغلی که اظهارنامه مالیاتی دادهاند 50 درصد صاحبان مشاغل و اصناف اظهارنامه صفر دادهاند، یعنی عملا برای عملکرد خود در سال 1401 مالیاتی پرداخت نمیکنند و این اظهارنامهها قطعی شده و گامی در جهت تحقق عدالت مالیات 06CC با هوشمندسازی دادهها صورت میگیرد.
موحدی تأکید کرد: دولت صرفا بر مبنای دادههای قابل اتکا مالیات میگیرد تا فشاری به مردم وارد نشود و تلاش ما این است که مالیات حقه که نظام مالیاتی در نظر دارد گرفته شود و بیش از آن مالیات نگیریم، همچنین برای مؤدیان مالیاتی تخفیف و ترجیحاتی در نظر بگیریم که فشار به آنها وارد نشود.
وی گفت: از سوی دیگر قانون باید اجرا شود که میزان درآمد مالیاتی بر اساس قانون بودجه امسال باید نسبت به سال گذشته 60 درصد رشد داشته باشد، بنابراین باید شرایط تحقق این رشد درآمد مالیاتی فراهم شود اما باید عادلانه باشد و فشاری به مؤدیان کنونی وارد نشود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: در راستای اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، شرایطی برای افراد فراهم و مالیاتی برای آنها در نظر گرفته شد که 85درصد آنها این رقم مالیاتی را پذیرفته و آن را عادلانه دانستند و پرداخت کردند اما در این زمینه هم اجباری وجود نداشت و کمتر از 15 درصد آنها این مالیات را نپذیرفته و اظهارنامه دادهاند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
موحدی درباره اینکه عدهای میگویند مالیات باید در قبال دریافت خدمات از سوی دولت باشد، گفت: البته خدمات به مردم به سازمان امور مالیاتی مرتبط نیست اما باید پیوندی بین نظام مالیاتی و نظام بودجهریزی برقرار شود و ردیفهای هزینهای که بودجه دریافت میکنند باید با ردیفهای درآمدی مالیاتی پیوند داشته باشند و این نشان از ضعف برنامهریزی کلی است اما سازمان برنامه و بودجه در قالب احکام لایحه برنامه هفتم پیشنهاد کرده است که ارتباطی بین نظام بودجهریزی و نظام مالیاتی برقرار شود.
موحدی تأکید کرد: اگر سازمان امور مالیاتی، خود درآمدهای مالیاتی را برای خدماتدهی به مردم خرج میکرد، حتما به اطلاع مردم میرساند که فلان پروژه از محل درآمدهای مالیاتی راهاندازی شده است؛ در حال حاضر هم شهرداریها و سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش اگر خدماتی ارائه میکنند باید اظهار کنند که این خدمات از محل درآمدها و عوارض مالیاتی انجام شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
یارانه ۶۰۰ هزار تومانی تا یک میلیونی دولت برای امنیت غذایی کودکان
در طرح امنیت غذایی کودکان که با همکاری وزارتخانههای بهداشت و تعاون از امروز آغاز میشود، به ازای هر کودک دارای اختلال در رشد، ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی در مبلغ کالابرگ الکترونیکیشان لحاظ میشود.
یکی از طرحهای راهبردی دولت سیزدهم مربوط به امنیت غذایی است. ارائه کالابرگ الکترونیکی گام کلانی در حوزه تحقق این طرح راهبردی بود که از ابتدای سال جاری آغاز شد. دولت سیزدهم در تازهترین اقدام خود در راستای تحقق طرح راهبردی امنیت غذایی، افزایش رفاه زندگی مردم و خصوصا دهکهای کمدرآمد جامعه، طرحی را به مرحله اجرا رسانده که به واسطه آن، به خانوارهای دهکهای یک تا ۷ که نمودارهای رشد کودکان آنها دچار اختلال است، ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی تعلق میگیرد.
در این طرح، بیش از ۱۲۳ هزار خانوار توسط وزارت بهداشت شناسایی و به وزارت تعاون معرفی شدهاند تا در دایره مشمولان این طرح قرار بگیرند. به ازای هر بچه دارای مشکل در رشد در دهکهای یک تا ۵، یک میلیون تومان و برای دهک 6 و 7، ۶۰۰ هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیکشان افزوده خواهد شد.
این مبلغ به ازای هر یک کودک دارای مشکل رشد است و اگر خانوادهای ۲ یا چند فرزند داشته باشد، به تمام آنها این مبلغ اختصاص مییابد. طرح امنیت غذایی که کودکان ۶ ماه تا ۶ سال را در برمیگیرد از امروز یکشنبه (۲۸ آبانماه) آغاز خواهد شد. ۱۱ قلم طرح کالابرگ شامل لبنیات، شیر، ماست، پنیر، تخممرغ، پروتئینها شامل گوشتمرغ و گوشتقرمز، حبوبات، روغن، شکر، قند و برنج بود و اکنون به این فهرست میوه و سبزیجات نیز اضافه شده است.
خانوادههای مشمول این طرح از طریق پیامکهای اطلاعرسانی در جریان این اقدام قرار خواهند گرفت. راه دیگر برای اطلاع از مشمول بودن در این طرح، نصب برنامه «شما» (شبکه ملی اعتبار) است.
***
پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۰ هزار متقاضی در نیمه نخست ۱۴۰۲
معاونت مسکن و ساختمان با اشاره به اقدامات انجامشده برای تسهیلگری مجموعه وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن اعلامکرد در ۶ ماه ابتدای امسال به بیش از ۴۰ هزار متقاضی تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است که این روند ادامه دارد. به گزارش وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی به برخی تسهیلگریهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن پرداخت. همکاری در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، پیگیری برای کاهش هزینههای بیمه تامین اجتماعی و مالیات پروژههای نهضت ملی مسکن، پیگیری و همکاری با مجلس شورای اسلامی در تدوین طرح تنظیم و ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها بخشی از این تسهیلگریهاست. بر اساس این گزارش، برنامه پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان واجد شرایط در مرحله اجراست و در ۶ ماه ابتدای امسال به بیش از ۴۰ هزار متقاضی تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شد. درباره پیگیری برای کاهش هزینههای بیمه تامیناجتماعی و مالیات پروژههای نهضت ملی مسکن، قانون ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی اصلاح شده و هزینههای این بخش کاهش یافته است. این گزارش حاکی است که برای کاهش هزینههای مالیات پروژههای حمایتی مسکن و به استناد بند الف تبصره ۱۱ ماده واحده قانون بودجه امسال مالیات طرح (پروژه)های مسکن مهر برای هر واحد مسکن مهر و واحدهای احداثی قانون جهش تولید مسکن شامل ساخت، آمادهسازی، محوطهسازی، زیربنایی و روبنایی برای سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ در طرح (پروژه)های تفاهمنامه سهجانبه با سازندگان، تعاونیها و پیمانکاران فرعی طرف قرارداد با آنها با هر نوع قرارداد و با معرفی وزارت راه و شهرسازی معادل ۳۰۰ هزار تومان برای هر واحد تعیین شده است، بنابراین هیچگونه مالیات دیگری به غیر از مالیات بر ارزش افزوده برای خرید مصالح به این طرح (پروژه)ها تعلق نمیگیرد.
وزارت راه و شهرسازی با همکاری مجلس در حال تدوین تنظیم بازار زمین و مسکن است. در این بخش به منظور تنظیم و ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، همکاری گستردهای برای تدوین طرح با مجلس انجام شد.
***
استفاده بانکها از هوش مصنوعی در امتیاز اعتباری افراد
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: بانکها در نظر دارند از مدلهای مختلف هوش مصنوعی برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر در آینده استفاده کنند.
«مهران محرمیان» در گفتوگویی اظهار داشت: در هر دهه فرآیندهای فناوری ویژهای را در شبکه بانکی کشور تجربه کردیم؛ دهه نخست مباحث الکترونیک شدن دیتا و تجمیع آن در مراکز بانکی مطرح بوده است؛ دهه دوم، شبکههای بینبانکی و کارتی شتاب گرفته است و در دهه سوم، شبکههای پرداخت و دستگاههای کارتخوان گسترش یافتند و امروز در دهه چهارم که دهه نظارت است مهمترین فناوریها با هوش مصنوعی با کلاندادهها و ابردادهها تحلیل میشود. وی افزود: با استفاده از هوش مصنوعی بهتدریج میتوان از تخلفات در حوزههای بانکی و مالی جلوگیری کرد. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی بیانداشت: در اعتبارسنجی مهمترین نکته این است که اطلاعات سازمانهای مختلف بانکی و سازمانهای مالیاتی، قوه قضائیه، وزارت رفاه، راهنمایی و رانندگی، وزارت نیرو و مخابراتی که در تعامل با مردم هستند به جمعبندی و پردازش بر اساس مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی با ارائه امتیاز اعتباری برای بازپرداخت تسهیلات بپردازند. وی گفت: وثیقهگذاری و رمز ارزها در شبکه بانکی در حال حاضر مورد تایید نیست، زیرا هم منع قانونی و هم تبعاتی برای سیستم پولی کشور دارد اما اقداماتی در حوزههای مختلف بانکی و مالی در دست اقدام است تا توصیف الکترونیک مطلوبی در این حوزه ارائه دهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|