|
داوود اوغلو با انتقاد از نفاق دولت ترکیه و تأمین سوخت رژیم صهیونیستی توسط آنکارا:
اردوغان یک ریاکار است
احمد داوود اوغلو، نخستوزیر پیشین ترکیه در واکنش به اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور مبنی بر اینکه ترکیه به اسرائیل بدهکار نیست، گفت: «آن حرف رئیسجمهور را که گفت بدهکار اسرائیل نیستیم، تقدیر میکنیم ولی از همان رئیسجمهور باید سوال کنیم اگر بدهکار نیستی، چرا سوخت اسرائیل از بندر جیحان ترکیه تامین میشود؟ اگر بدهکار نیستی چرا مواد غذایی از بنادر مرسین و آنتالیا ارسال میشود؟» رهبر حزب آینده ادامه داد: «با اینکه آن حرف رئیسجمهور را تایید میکنیم ولی باید این سوال را بکنیم که چرا از ترکیه مواد غذایی و سیمان به اسرائیل صادر میشود؟ اگر ما سوخت هواپیماهای اسرائیلی را تامین میکنیم، اگر مواد غذایی اسرائیل را تامین میکنیم، اگر آهن، سیمان و سایر مصالح ساختمانی شهرکهای صهیونیستنشین از سمت ما تامین میشود، شرم بر شما». وزیر خارجه پیشین ترکیه افزود: «این کاری که شما (اردوغان) انجام میدهی ریاکاری است؛ وقتی که خط تامین سوخت را تعطیل نمیکنی، درآمد آن کجا میرود؟ من خوب میدانم درآمد این خط انتقال کجاست ولی بهتر است تحقیق کنیم». داوود اوغلو همچنین بیان کرد: «قلبمان میسوزد، اینجا از دردهای مردم خود حرف میزنیم ولی دلمان در غزه است. هر روز از اخبار مربوط به غزه شوکه میشویم و در تصاویر اجساد کودکان، نسلکشی و مقاومت یک ملت را میبینیم. 18 روز دولت حاکم اردوغان و بقیه که ادعا میکردند اگر ما نباشیم غزه سقوط میکند، ساکت ماندند و در روز بیستودوم به جای موضعگیری، میتینگ برگزار کردند». ارسال به دوستان
شکست تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران برابر مراکش در ضربات پنالتی
همه چیز داشتیم جز شانس
دیدار تیمهای فوتبال نوجوانان ایران و مراکش در مرحله یک هشتم نهایی جامجهانی زیر ۱۷ سال اندونزی که با تساوی در ۹۰ دقیقه به ضربات پنالتی رفته بود، به سود تیم مراکش به پایان رسید. دیدار تیمهای نوجوانان ایران و مراکش در مرحله یکهشتم نهایی جامجهانی زیر ۱۷ سال اندونزی دیروز در ورزشگاه «گلورا بونگ تومو» برگزار شد که این مسابقه در ۹۰ دقیقه با تساوی یک - یک به پایان رسید. تک گل ایران در این مسابقه را اسماعیل قلیزاده (۷۳) به ثمر رساند. نسیم عزوزی(۴+۹۰) هم برای مراکش گل زد. اگر شاگردان حسین عبدی کمی خوششانس بودند و همانند دیدار با انگلیس در دقایق آخر و در وقتهای اضافه گل نمیخوردند، این شانس را داشتند که در همان وقتهای قانونی بازی را ببرند اما متاسفانه بخت با تیم ایران یار نبود. با رقم خوردن این تساوی، تعیین تیم برنده مستقیم به ضربات پنالتی رفت که طی آن مراکشیها به پیروزی ۴ بر یک رسیدند و راهی مرحله یکچهارم نهایی شدند. عرفان درویشعالی پنالتی اول را به گل تبدیل کرد. حسام نفری دومین زننده پنالتی ایران بود که او ضربهاش را چیپ زد که از بالای دروازه به بیرون رفت. کسری طاهری سومین ضربه پنالتی ایران را زد که دروازهبان مراکش توپ را مهار کرد اما سیستم ویدئویی به دلیل جلو آمدن دروازهبان حریف تشخیص تکرار داد اما باز هم طاهری نتوانست توپ را گل کند. بازیکنان تیم فوتبال نوجوانان ایران با اشتباهاتی که در پنالتیها داشتند، رویای رسیدن به یکچهارم نهایی و نیمهنهایی را بر باد دادند و گلر مراکشیها عملکرد بهتری از آرشا شکوری داشت تا تیمش به مرحله بعد صعود کند.
* عبدی: بازیکنان خسته نبودند، شاید با جامجهانی خداحافظی نمیکردیم
سرمربی تیم ملی نوجوانان کشورمان گفت: بچههای ما خسته نبودند، شاید میشد نتیجه طور دیگری رقم بخورد. حسین عبدی پس از دیدار تیم ملی نوجوانان کشورمان مقابل مراکش اظهار داشت: 3 ساعت مسافرت و پشت سر آن پرواز 2 ساعته داشتیم تا به این شهر بیاییم ولی تیم مراکش تقریبا 5 روز اینجا بود و تمام بازیهایش اینجا برگزار شد. وی افزود: این مدیریت به ضرر ما شد ولی در هر صورت امروز بازیای دیدیم که اسم آن را اشکها و لبخندها میگذارم. یک بر صفر جلو افتادیم، آنها مساوی کردند و در پنالتی باختیم. اگر بچههای ما خستهتر نبودند شاید میشد نتیجه طور دیگری رقم بخورد یا اینکه میتوانستند تمرکز بالاتری داشته باشند. سرمربی تیم ملی نوجوانان کشورمان تصریح کرد: در هر صورت بازی خیلی خوبی بود. به بچههایم تبریک میگویم. با جامجهانی خداحافظی میکنیم و از فردا به دنبال این میرویم که با تیمی دیگر و در جامی دیگر دوباره یکدیگر را ببینیم. از فیفا ممنون هستم که چنین تورنمنتهایی گذاشته تا بتوانیم بچههای جوان را برای آینده معرفی کنیم. وی افزود: از ملت عزیزم عذرخواهی میکنم که نتوانستیم انتظارات را برآورده کنیم. امیدوارم در مسابقات دیگر این انتظارات برآورده شود. امیدوارم بتوانیم کاری انجام بدهیم که این مردم عزیز لایقش باشند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در نشست فوقالعاده اعضای بریکس درباره غزه، پیشنهادات کشورمان را برای حل مسأله فلسطین تشریح کرد
راهکار ایرانی برای فلسطین
* رئیسی: امروز کشورهای عضو بریکس مسؤولیت تاریخی دارند تا اثبات کنند ارزشهای انسانی را نمیتوان قربانی منافع سیاسی کرد
گروه سیاسی: پس از تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و اقدام این رژیم در کشتار زنان و کودکان فلسطینی، اعضای بریکس (قدرتهای اقتصادی نوظهور) به پیشنهاد رئیسجمهور ایران نشستی اضطراری با محوریت جنگ غزه برگزار کردند. این نشست به میزبانی آفریقای جنوبی به عنوان رئیس دورهای بریکس به صورت تصویری برگزار شد.
به گزارش «وطنامروز»، اکنون مساله غزه و جنایاتی که رژیم صهیونیستی در قبال غیرنظامیان مرتکب میشود، تبدیل به موضوعی جهانی شده است. مردم سراسر جهان با تجمعات انبوه به حمایت از مردم فلسطین پرداخته و آنچه را رژیم صهیونیستی در این میان رقم زده، محکوم کردهاند.
همچنین سازمانها و نهادهای بینالمللی نیز به سبب تشدید حملات اسرائیل و جهانی شدن صدای مردم غزه، یکی پس از دیگری مواضع خود را نسبت به رژیم صهیونیستی و آنچه بر سر مردم و غیرنظامیان آمده، اعلام کردند.
اما در این بین برخی سازمانها و نهادهای بینالمللی همسو با غرب، تمامقد از جنایات رژیم صهیونیستی حمایت کردند. حتی در مقطعی جلوی صدور قطعنامه شورای امنیت برای آتشبس را نیز گرفته و عملا برای تشدید جنایات رژیم صهیونیستی مجوز صادر کردند.
در این بین اما بریکس که یک نهاد و سازمان اقتصادی بینالمللی است، به عنوان یک بلوک قدرت جدید در مقابل یکجانبهگرایی غرب، در قبال وضعیت غزه و جنایاتی که از سوی اسرائیل رخ میدهد، بیتفاوت نبوده و اقدام به برگزاری یک نشست اضطراری کرد؛ امری که نشاندهنده افزایش نقشآفرینی بریکس از یک نهاد صرفا اقتصادی به سمت یک ائتلاف فعال در مناسبات امنیتی و نظامی جهان نیز هست.
در این شرایط ایران به عنوان یکی از اعضای جدید بریکس که از قضا پیشنهاد برگزاری این جلسه را هم داده بود، نقش مهمی را در این نشست اضطراری ایفا کرد. رئیسجمهور اسلامی ایران، با تکرار پیشنهاداتی که در اجلاس مشترک سازمان همکاری اسلامی با اتحادیه عرب داده بود، بر این امر صحه گذاشت که ایران برای تحقق پیشنهاداتی که در حمایت از مردم فلسطین ارائه داده بود، از تمام ابزارهای دیپلماتیک خود استفاده خواهد کرد.
سیدابراهیم رئیسی در نشست فوقالعاده اعضای بریکس در حمایت از مردم غزه گفت: رژیم صهیونیستی که به انواع بمبهای شیمیایی و کشتار جمعی و بمب اتم مجهز است، قطعا تهدیدی علیه صلح و امنیت منطقه و بینالمللی است.
وی در ادامه خطاب به روسای دولتهای عضو بریکس گفت: بدتر از هر چیزی حمایت همهجانبه آمریکا و غرب از نسلکشی و کودککشی در فلسطین است. تاکنون بیش از ۱۴ هزار نفر از مردم غزه و ۵۵۰۰ نفر از کودکان مظلوم به خاک و خون کشیده شدهاند.
رئیسی افزود: چه ظلمی از این بالاتر که آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به عنوان قدرتهای غربی روزانه به اسرائیل انواع تسلیحات و بمبها را ارسال و همزمان با آتشبس مخالفت میکنند؟
رئیس جمهوری اسلامی ایران که در نشست فوقالعاده اعضای بریکس در حمایت از مردم غزه سخن میگفت، تاکید کرد: آمریکا در کنار اسرائیل همه مسیرهای کمک به مردم غزه را بسته و شورای امنیت سازمان ملل را فلج کرده است. غزه نماد سقوط اخلاقی غرب است، در عین حال غزه آزمون بزرگ اراده دولتهای مستقل برای بنیانگذاری یک نظام بینالمللی مبتنی بر انسانیت و عدالت است.
وی ادامه داد: امروز، روز برخاستن قدرتهای جهانی به نفع ارزشهایی است که ما را متحد ساخته است. امروز روز نقشآفرینی بریکس است. بیگمان، سوخت ماشین جنگی و پشتیبانی همهجانبه این ستمگری را آمریکا تامین میکند. آمریکا سازمانهای بینالمللی را بیخاصیت و بیهویت کرده است.
رئیسی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از همه اعضای بریکس و دولتهای مستقل جهان میخواهد برای حفظ انسانیت و برپایی عدالت و مبارزه با تبعیض نژادی در جهان به پا خیزند و از تمام توان سیاسی و اقتصادی خود برای فشار بر رژیم صهیونیستی و حامیان غربیاش استفاده کنند.
وی در ادامه خطاب به اعضای بریکس تصریح کرد: آمریکا و کشورهای غربی که مخالف آتشبس در غزه هستند، دیگر اعتباری نزد مردم جهان ندارند. امروز کشورهای عضو بریکس مسؤولیت تاریخی دارند تا اثبات کنند ارزشهای انسانی را نمیتوان قربانی منافع سیاسی کرد.
رئیسجمهور در ادامه به بیان چند پیشنهاد به اعضای بریکس به شرح زیر پرداخت:
1- با توجه به ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در اجرای ماموریت خود برای ایجاد صلح و امنیت و کارشکنی آمریکا برای صدور قطعنامه الزامآور جهت آتشبس، لازم است کشورهای عضو بریکس در چارچوب مکانیزم اتحاد برای صلح، بانی قطعنامه الزامآور در مجمع عمومی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی و با هدف توقف جنایات علیه مردم غزه شوند.
2- حملات مستمر رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و مراکز درمانی و اماکن مذهبی، کشتار زنان و کودکان، پزشکان، پرستاران و خبرنگاران در غزه، همگی اقدام تروریستی است و لازم است آن رژیم جعلی به عنوان رژیم تروریستی و ارتش آن به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی شود.
3- جمهوری اسلامی ایران از اقدام برخی دولتها در ارجاع جنایات اسرائیل غاصب در غزه به دیوان کیفری بینالمللی حمایت میکند و اعتقاد دارد علاوه بر اسرائیل، آمریکا نیز باید در دادگاههای بینالمللی به جرم جنایت علیه بشریت، نسلکشی و کودککشی محاکمه و به سرعت مجازات شود.
4- لزوم اقدام جمعی اعضای بریکس برای شکستن محاصره غزه و ایجاد مسیر دائمی و امن برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه و بازگشایی دائمی گذرگاه رفح مورد تاکید است.
5- با توجه به جنایات بیسابقه و بمبارانهای چندین هزار تنی تسلیحات بویژه تسلیحات ممنوعه مثل فسفر سفید در غزه، لازم است اعضای بریکس با ایجاد یک ماموریت ویژه بینالمللی این جنایت را سریعا بررسی و گزارش آن را به صورت عمومی منتشر کنند تا زمینه کیفر عامران و مباشران آن فراهم شود.
6- با توجه به جنایتهای مستمر و ماهیت نژادپرستانه رژیم جعلی اسرائیل انتظار ملتهای آزاده از تمام دولتها بویژه اعضای بریکس آن است که قطع کامل روابط سیاسی و اقتصادی و نظامی خود را با رژیم صهیونیستی سریعا در دستور کار قرار دهند. تداوم تعاملات با رژیم جعلی اسرائیل بویژه در حوزه نظامی و اقتصادی به معنی کمک به تداوم جنایتها و کشتار زنان و کودکان است که مورد مذمت و سرزنش همه ملتهاست.
7- شناسایی حق ملت فلسطین در دفاع از خود و مجاهدت آنها برای آزادسازی مناطق اشغالی مورد حمایت همه دولتها و ملتهای آزاده است. حمایت قاطعانه بریکس از این حق نشان میدهد ما به وظیفه انسانی و اخلاقی خود عمل کردهایم و دشمنان فلسطین در برابر وجدان بشری و تاریخ سرافکنده خواهند شد.
رئیسی در ادامه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است راهحل نهایی که منجر به صلح و ثبات پایدار در غرب آسیا و جهان خواهد شد، تشکیل دولت واحد فلسطینی پس از برگزاری یک همهپرسی مبتنی بر اصل دموکراتیک هر فلسطینی یک رای است و قرار گرفتن در مسیر طرحهای شکستخورده سابق برای صلح نتیجهای جز تکرار جنگ و ناامنی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز باید بدانند نمیتوانند در برابر اراده ملتها بایستند و در نظم جدید عادلانه بینالمللی اشغالگری و نسلکشی جایی نخواهد داشت.
رئیسجمهور در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست تاثیر جدی بر توقف فوری حملات به غزه مظلوم و مقتدر و ورود کمکهای بشردوستانه و رفع کامل محاصره غزه و مقابله با کوچ اجباری و آغاز روند بازسازی در این منطقه داشته باشد.
ارسال به دوستان
مجلس تصویب کرد؛ افزایش حقوق بازنشستگان تا 90 درصد حقوق شاغلان مشابه و همتراز
حقوق بازنشستهها واقعی میشود
گروه اقتصادی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز بندی را ذیل برنامه هفتم توسعه تصویب کردند که سالهای سال جزو آمال و آرزوهای بازنشستگان بود. بر این اساس قرار است طوری برنامهریزی شود که طی 3 سال آینده حقوق بازنشستهها در تمام صندوقهای بازنشستگی همسان با 90 درصد حقوق شاغلان مشابه و همتراز شود.
به گزارش «وطن امروز»، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی یک ماده 29 این لایحه درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان با 202 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. بنا بر این گزارش، رئیس سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با این بند، گفت: موضوع بازنشستگان دغدغه تمام ارکان حاکمیت است، لذا باید معیشت بازنشستگان را بهبود بخشید، به همین دلیل از نخستین روزهای بررسی لایحه برنامه در مجلس مذاکرات برای اصلاح این مهم آغاز شد. بنابراین در اصل موضوع یعنی متناسبسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان با مجلس اتفاق نظر داریم، البته اکنون مجلس به یک شیوه اجرایی رسیده که از نظر ما این شیوه ابهاماتی دارد، چرا که میتواند در مرحله اجرا منجر به گلایههایی از نحوه اجرای حکم شود، لذا نیازمند یک گفتوگوی جدیتر و دقیقتر است. داوود منظور افزود: ما معتقدیم روش روشنتر که هیچگونه ابهامی نیز نداشته باشد این است که ضرایب سنواتی افزایش حقوق بازنشستگان را به میزانی بالاتر از ضرایب شاغلان در نظر بگیریم که متناسبسازی و افزایش حقوق به تدریج انجام شود. در ادامه محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه هفتم توسعه در دفاع از بند مرتبط با افزایش حقوق بازنشستگان، گفت: تکریم بازنشستگان تکریم جوانانی است که در 40 تا 50 سال گذشته درخت انقلاب را به این مرحله رساندهاند، لذا ما در برابر معیشت این عزیزان مسؤول هستیم. همچنین در ادامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این حکم یکی از تصمیمات مهم و ضروری برای کشور است، البته چند نکته دارد، اول آنکه اصل 90 درصد، بین دولت و مجلس و بین شخص من و سازمان برنامه و بودجه قطعی شده است. دوم آنکه دوستان در سازمان برنامه درخواست داشتهاند این 90 درصد همسانسازی طی 5 سال انجام شود که به دنبال صحبت با دوستان کمیسیون تلفیق، در کمیسیون بازه زمانی 3 سال به تصویب رسید و با توجه به اینکه این حکم یک بار هم به کمیسیون ارجاع شده، لذا درخواست دارم اجازه رأیگیری دهید.
* مستمری بازنشستگان در 3 سال 90 درصد حقوق کارکنان متناظر میشود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دیروز گفت: با مصوبه امروز مجلس مقرر شد در مدت 3 سال میزان دریافتی مستمری بازنشستگان با حقوق کارکنان متناظر حداقل 90 درصد شود. سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان اظهار داشت: بر اساس مصوبه امروز سهشنبه 30 آبانماه 1402 در مجلس، مقرر شد مستمری بازنشستگان ظرف 3 سال متناسب کارکنان و شاغلان شود. وی گفت: بر این اساس ظرف 3 سال مستمری بازنشستگان باید حداقل به 90 درصد حقوق شاغلان متناظر برسد و در سال اول یعنی 1403 به میزان 40 درصد و در 2 سال بعدی هر سال به میزان 30 درصد و در مجموع 60 درصد اضافه شود تا در پایان 3 سال میزان مستمری و دریافتی بازنشستگان به حداقل معیار 90 درصد شاغلان و کارکنان متناظر برسد و فاصله دریافتی بازنشسته و شاغل بیش از 10 درصد نشود. نماینده تبریز گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان هم برای صندوقهای کشوری و لشکری و هم برای تأمین اجتماعی است که امروز در مجلس به تصویب رسید. میرتاجالدینی همچنین درباره روشهای کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری گفت: با توجه به ناترازیهای موجود، مهمترین راهحل برای آن افزایش سن بازنشستگی و پرداخت میزان بیمهپردازی صندوقها است. نسبت پشتیبانی در صندوقها یعنی تعداد شاغلان بیمهپرداز نسبت به بازنشستگان طبق استاندارد باید 6 شاغل در مقابل یک بازنشسته باشد، در حالی که در صندوق تأمین اجتماعی این نسبت در حال حاضر 4 شاغل در مقابل یک بازنشسته و در صندوقهای کشوری 0.7 نفر و در صندوق لشکری 0.4 نفر در مقابل یک بازنشسته است، یعنی بحران در صندوقهای کشوری و لشکری پدید آمده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: نسبت استاندارد باید 6 بیمهپرداز در مقابل یک مستمریبگیر باشد. وی در پاسخ به این پرسش که در لایحه برنامه هفتم چگونه سن بازنشستگی افزایش یافته است، گفت: برای کسانی که از ابتدا شروع کردهاند، سن بازنشستگی افزایش مییابد؛ نسبت امید به زندگی قبل از انقلاب 55 سال بود، الان این رقم به 75 سال افزایش یافته است. یعنی فرد بعد از بازنشستگی میتواند حداقل 20 سال کار کند و چون با تجربه است و بیمه هم لازم نیست، ظرفیت اشتغال برای یک جوان را اشغال میکند، بنابراین مجلس تصمیم گرفت سن بازنشستگی به صورت پلکانی افزایش یابد. میرتاجالدینی افزود: البته مصوبه مجلس برای کسانی که بیش از 28 سال سابقه دارند، تفاوتی ندارد و برای کسانی که کمتر از این میزان سابقه دارند، سن بازنشستگی نیز افزایش مییابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اینکه بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی چگونه پرداخت میشود، گفت: قرار شد هر سال حداقل 10 درصد میزان بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی پرداخت شود و همچنین اگر قرار است داراییهایی از سوی دولت به عنوان بدهی پرداخت شود، داراییهای سودده باشد و اموال زیانده و داراییهای زیانده به تأمین اجتماعی اختصاص نیابد.
میرتاجالدینی بیان کرد: در صندوقهای کشوری و لشکری 90 درصد حق بیمه را دولت میدهد و همچنین در قالب قانون بودجه 1402 مقرر شده است 310 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری پرداخت شود تا مقداری از میزان ناترازی صندوقها کاسته شود.
ارسال به دوستان
آغاز برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات کادر رهبری گروهک تروریست منافقین از 21 آذر
موعد محاکمه فرا رسید
گروه سیاسی: روز گذشته مسعود ستایشی، سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای مختلف، اعلام کرد دادگاه کیفری رسیدگی به اتهامات اعضای اصلی کادر رهبری گروهک تروریست منافقین ۲۱ آذرماه سال جاری به صورت علنی در دادگاه کیفری یک دادگستری استان تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش «وطن امروز»، در قبال جنایتهای بیشماری که گروهک تروریست موسوم به مجاهدین خلق طی سالهای اول انقلاب علیه مردم ایران رقم زد، نیاز بود با رعایت جوانب تشریفات حقوقی، قانونی و قضایی، تمام اتهامات به دقت بررسی و پیرامون آنها در موعد مقرر و قانونی تصمیم نهایی اتخاذ شود.
از همین رو قوهقضائیه تصمیم گرفت با استفاده از همه ابزارهای قانونی و حقوقی برای استیفای حقوق مردم ایران، نسبت به رسیدگی به ابعاد مختلف پروندههای گروهکهای تروریست اقدام کند. مردادماه سال جاری بود که دادگاه کیفری یک استان تهران با انتشار یک آگهی عمومی، از 104 عضو متواری سازمان تروریست منافقین خواست وکیل قانونی خود را به این دادگاه معرفی کنند تا در فرآیند رسیدگی به پروندهای که برای آنها تشکیل شده از این افراد دفاع کنند.
مسعود رجوی، مریم رجوی، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، علی خداییصفت، محمد طریقتمنفرد، جمیله ابریشمچی و محمود قجرعضدانلو از جمله اعضای سازمان هستند که بنا بر اعلام دستگاه قضا، برای آنها پرونده تشکیل شده است.
پس از انتشار آگهی عمومی دادگاه کیفری یک استان تهران، رئیس قوهقضائیه نیز طی نشست شورای عالی قوهقضائیه (مرداد 1402) با تاکید بر اینکه رسیدگی به پروندههای گروهکهایی که اوایل انقلاب علیه مردم و کشور مرتکب جنایت شدند یکی از دستور کارهای این دوره قوهقضائیه است، اظهار کرد: گروه و ستادی را مامور و موظف کردهایم برخی پروندههای عقبمانده بویژه پروندههای گروهکهایی را که اوایل انقلاب و همچنین در طول سالهای پس از انقلاب علیه اقشار و طبقات مختلف مردم و کشور دست به جنایت میزدند، به سرانجام برسانند.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای تصریح کرد: به این گروه و ستاد تکلیف کردهایم در رسیدگیهای خود ضمن رعایت قانون و اتخاذ تدبیر، درک درستی در قبال جنایات این گروهکها داشته باشند و این قبیل موضوعات را لحاظ کنند که این گروهکها چه جنایاتی را علیه کودکان و زنان روا میداشتند و مردم عادی را هدف قرار میدادند و با دشمن متجاوز و متخاصم نیز همراهی و هماهنگی داشتند و به او اطلاعات میدادند.
اکنون با گذشت چند ماه از این اظهارات، مسعود ستایشی، سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری روز گذشته (30 آبان 1402) از اجرایی شدن وعدههای دستگاه قضا پیرامون برگزاری دادگاه رسیدگی به اقدامات گروهک تروریست موسوم به مجاهدین خلق به صورت علنی خبر داد و گفت: طبق وعدههای داده شده با انجام کار تحقیقاتی بیوقفه، پرحجم و پیچیده از سوی مجموعه عدلیه و ضابطان پس از طی مراحل و تشریفات قانونی و حقوقی و نیز پس از صدور کیفرخواست دادسرای عمومی و انقلاب، اعلام میکنم سرانجام دادگاه کیفری رسیدگی به اتهامات اعضای اصلی کادر رهبری و سرکردگان جنایتکار گروهک تروریست منافقین ۲۱ آذر سال جاری به صورت علنی در دادگاه کیفری یک دادگستری استان تهران در محضر قضاوت وجدانهای بیدار ملتهای آزادیخواه برگزار خواهد شد.
وی افزود: در کنار برپایی این دادگاه قرار است به یکایک جنایتها، نسلکشیها، خیانتها و خباثتهای این فرقه سراسر آلوده و منفور علیه آحاد بشریت و ملت مظلوم ایران رسیدگی و تصمیم قاطع و قانونی اتخاذ و با صلابت اجرا شود.
***
تغییری در روند پرونده حمید نوری ایجاد نشده است
سخنگوی قوهقضائیه پیرامون آخرین وضعیت پرونده حمید نوری، شهروند ایرانی بازداشتی در سوئد که با شکایت اعضای گروهک تروریست نفاق و بر اساس ادعاهایی واهی در حال محاکمه است، گفت: بار دیگر اعلام میکنم تمام پروندهسازیها علیه این شهروند اجحاف علیه بشریت بوده و هیچ حکمی به جز برائت که حق آقای حمید نوری به عنوان یک فرد بیگناه است را نمیپذیریم. ستایشی با بیان اینکه حکم دادگاه تجدیدنظر که اخیرا به پایان رسید قاعدتا تا 28 آذر صادر خواهد شد، ادامه داد: دادستان کل کشور با همتای سوئدی خود نامهنگاری کرده و برای فراهمسازی امکانات لازم برای اظهار شهادت شهود اعلام آمادگی کرد که متأسفانه دولت سوئد با تأخیری غیرقابل توجیه درخواست معاضدت قضایی را به وزارت خارجه ایران تحویل داده است. سخنگوی قوهقضائیه ادامه داد: در رای بدوی و پرونده حمید نوری حدود 45 ایراد شکلی دیده شده است؛ از جمله نقض دادرسی عادلانه، بازداشت خودسرانه، نادیده گرفتن اصل برائت، نقض حقوق اولیه متهم، عدم دسترسی به ادله ابرازی، نقض رفع محدودیتهای بازداشتی پس از اتمام جلسات بازپرسی و دادگاه، خشونت و شکنجه پلیس نسبت به متهم و خیلی مسائل دیگر.
ارسال به دوستان
ورود هوای سرد با سامانه جدید بارشی به کشور
برف و باران در چهار گوشه ایران
با ورود سامانه پرحجم بارشی و توده هوای سرد طی ۲ روز گذشته، برف و باران اغلب استانهای کشور را در بر گرفت و طبق پیشبینی سازمان هواشناسی همچنان ادامه دارد. شدت بارشها به گونهای بود که چند شهر از جمله اهواز، ایلام و شهرستانهای استان لرستان با آبگرفتگی معابر و بعضا نفوذ آب به منازل مواجه شدند و راه 40 روستا بر اثر حجم بالای بارش باران قطع شد. در ارتفاعات نیز برف بارید، به طوری که برف نیممتری گردنه بیژن به پادنا در استان کهگیلویهوبویراحمد را مسدود کرد و برخی شهرها نیز نخستین بارش برف پاییزی را تجربه کردند. پایتختنشینان نیز در ۲ روز اخیر با بارش باران مواجه شدند. بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی امروز چهارشنبه برف و یخبندان در ارتفاعات شمال و باد و باران در مناطق مرکزی و جنوبی شهر پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم بارش باران در نقاط مختلف کشور بویژه استانهای شمالی و وزش باد شدید در برخی مناطق خبر داد.
به گفته صادق ضیاییان، سامانه بارشی دیروز در مناطق شمال غرب، غرب، شمال شرق، سواحل شمالی، برخی نقاط جنوب غرب استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز، هرمزگان، نیمه جنوبی استانهای فارس و بوشهر، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات کرمان و سیستانوبلوچستان فعال بود و سبب بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در نقاط مستعد گردوخاک، بارش تگرگ و در ارتفاعات و نقاط سردسیر شمال غرب و ارتفاعات البرز و زاگرس بارش برف شد. وی اضافه کرد: فعالیت سامانه امروز (اول آذر) در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی خواهد بود و سپس از کشور خارج میشود.
وی اضافه کرد: همچنین امروز با نفوذ توده هوای سرد کاهش محسوس دما در بیشتر مناطق کشور رخ میدهد از اواخر وقت روز پنجشنبه و جمعه (۲ و ۳ آذر) نیز با عبور موجی از نیمه جنوبی کشور در برخی نقاط ایلام، خوزستان، لرستان، بوشهر، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی و روزهای جمعه و شنبه (۳ و ۴ آذر) در کرمان، هرمزگان و سیستانوبلوچستان بارش پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی شده است.
ضیاییان ادامه داد: طی ۳ روز آینده دریای خزر و خلیجفارس و جمعه و شنبه تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران در ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران فردا (اول آذر) صاف تا کمی ابری، همراه با وزش باد، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد و ۲ آذر قسمتی ابری تا نیمه ابری، در بعضی ساعتها غبار محلی با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* کاهش دما تا ۱۰ درجه در تهران
اداره کل هواشناسی استان تهران هم از کاهش دمای ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد در سطح استان و ثبت بیش از ۲۵ میلیمتر بارش در ایستگاههای میگون و اقدسیه خبر داد. بر اساس بررسی نقشههای پیشیابی و تحلیل الگوهای همدیدی، کاهش محسوس هوا در سطح استان از ۵ تا ۱۰ درجه سلسیوس پیشبینی میشود که از بامداد چهارشنبه (امروز) با یخبندان معابر شمال تهران همراه خواهد بود. از بعدازظهر چهارشنبه تا شنبه (۱ تا ۴ آذر) آسمان صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد و روند افزایش غبار محلی پیشبینی میشود.
* هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار سطح نارنجی بارش باران و برف در ۵ استان و بارشهای سنگین در ۳ استان دیگر از نفوذ توده هوای سرد به کشور خبر داد. فعالیت سامانه بارشی امروز چهارشنبه در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی خواهد بود همچنین امروز با نفوذ توده هوای سرد، کاهش محسوس دما در بیشتر مناطق کشور رخ میدهد. اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی گردنههای کوهستانی و نقاط سردسیر به سبب بارش برف، سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال از مخاطرات سامانه بارشی جدید است که باید مورد توجه قرار گیرد. پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر توصیه میشود. گفتنی است با شروع بارندگیهای پاییزی روز گذشته در غرب کشور، ارتفاعات شهر همدان سفیدپوش شد و نخستین برف پاییزی در این ارتفاعات و دامنههای الوند بارید و جلوه زمستانی به این شهر بخشید. همچنین در محور چالوس محدودههای رینه، واریان و آسارا طی 2 روز گذشته 15 میلیمتر باران و 11 سانتیمتر برف باریده است. مدیرکل هواشناسی استان زنجان نیز دیروز از بارش باران و برف در این استان خبر داد و گفت: با توجه به بارش برف شاهد وقوع پدیده کولاک در گردنهها و مناطق کوهستانی خواهیم بود. در شهرستان خلخال اردبیل نیز بارش برف چهره زمستانی به این شهرستان بخشید.
ارسال به دوستان
عباس عبدی، درگیر جزئیات و در بند کلیات
جعفر علیاننژادی: جزئیات مهم است. بدون پرداختن به جزئیات نمیتوان به یک شناخت قانعکننده رسید. البته منظور جزئینگری و ماندن درون چیزها نیست. منظور در نظر گرفتن جزئیات است. پاسخ به یک سوال مهم فلسفی در این باره، میتواند مقصود ما را روشنتر سازد: «آیا جزئی کلی است؟» پاسخ این سوال هم بله است و هم نه! اگر مقصود از جزئی، اجزای عینی یک شیء باشد، جزئی کلی نیست و نمیتوان حکمی که درباره یکی از اجزا وجود دارد، به کل اعضا تعمیم داد اما اگر جزئی به عنوان یک مفهوم مشترک درباره جزئیات باشد، جزئی کلی است. مقصود نویسنده برای در نظر گرفتن جزئیات همین است. بنابراین بدون در نظر داشتن مفاهیم مشترک درباره جزئیات، تحلیلهای ما بیپایه و اساس بوده و تبدیل به کلیاتی انتزاعی و حسناپذیر خواهد شد.
به بیان دیگر ماندن در یک مصداق جزئی و نرسیدن به درک کلی از امور جزئی، تحلیلهای ما را کماعتبار و قابل تردید میکند. بسیاری از محتواها و مطالب این روزهای عناصر فعال سیاسی بینصیب از این ۲ آسیب نیست. آقای عباس عبدی، روزنامهنگار پرتلاش و پرنویس اصلاحطلب که روزانه یادداشتهایی را برای روزنامه اعتماد مینویسد، یکی از این افراد است که گاه و بیگاه به این آسیب مبتلا میشود. به عنوان مثال وی در یادداشت چند روز پیش خود با عنوان «خدا یا انسان؟»، این خطا را مرتکب شده است. وی به بهانه سخنرانی آقای حداد عادل در هفتمین کنگره علوم انسانی اسلامی، سعی کرده با ایراد نقدها و سوالاتی، اصل ایده علوم انسانی اسلامی را زیر سوال ببرد. عبدی در خطوط اولیه این یادداشت نوشته است: «نقد یا طرح پرسش درباره رویکردهای تحلیلی (حداد عادل) میتواند به درک آنچه در این جناح میگذرد، کمک کند». عبدی در همین یک جمله، یکی از آن 2 خطای رایج را مرتکب شده است. او میخواهد با نقد رویکردهای تحلیلی حداد عادل به عنوان یک شخص یا یکی از آحاد فکری جبهه انقلاب، به فهمی کلی درباره آنچه او جناح غالب نامیده است، برسد. یعنی رویکردهای تحلیلی یکی از متفکران جبهه انقلاب اسلامی را تماما مورد قبول و وفاق جبهه انقلاب اسلامی دانسته و تحلیل ایشان درباره علوم انسانی اسلامی را به کل جبهه منتسب کرده است. عبدی در این خطا میخواهد حکمی را درباره یکی از آحاد فکری جبهه انقلاب به کل این جبهه نسبت دهد. به معنای دیگر او مرتکب خطای یکدستسازی یا یکدستپنداری کل جبهه انقلاب شده است. طبیعی است درباره ایده علوم انسانی اسلامی در میان جبهه انقلاب شاهد تنوع و تلون نظر باشیم که اینگونه هم هست.
همین خطا زمینه ارتکاب اشتباه دیگر را ایجاد میکند. خطای بعد آقای عبدی این است که سعی کرده ایده علوم انسانی اسلامی را به آقای حدادعادل نسبت دهد و با نقد جملات ایشان، اصل ایده علوم انسانی اسلامی را زیر سوال ببرد. عبدی بر حداد عادل خرده میگیرد «اگر گزاره شما را بپذیریم که بدون علوم انسانی مستقل از آنچه در تمدن غرب است، به تمدن نوین اسلامی نمیرسیم، در این صورت باید پرسید در این حدود نیم قرن، کدام گزارهها و اصول چنین علمی را تدوین و ارائه کردهاید». وی با طرح سوالات جزئی دیگر مشابه این، در نهایت نتیجه میگیرد چنین چیزی وجود خارجی ندارد.
فرض عبدی آن است که ابتدا باید به یک تئوری کلان درباره علوم انسانی اسلامی رسید و بعد برای تحقق آن تلاش کرد، در حالی که تجارب تاریخی حتی در غرب نشان میدهد عموما پدیدارها و تحولات بیرونی، بر نظریات اولویت داشته و آنها بودهاند که مسالههای اساسی را برای نظریهپردازی و تئوریسازی فراهم آوردهاند. به همین اعتبار بسیاری از رخدادها نظیر پیروزی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، پیادهروی اربعین، زنجیره شکست پیدرپی جریان سلطه در برابر مقاومت مردم و رخدادهای سالانه ملی و مذهبی، میتواند به اسبابی برای نظریهپردازی درباره علوم انسانی اسلامی تبدیل شود. تداوم، قدرتیابی و صدور ایدههای انقلابی از ایران به سایر نقاط منطقه نشانهای از وجود و استقرار پارادایم جدیدی است که در حال تئوریزه شدن است.
بیانیه گام دوم انقلاب که در 40 سالگی انقلاب اسلامی صادر شد، موید این موضوع است. یعنی ما به آستانهای رسیدهایم که ضرورت وجود علوم انسانی اسلامی بیشتر از قبل حس میشود. به بیان دیگر، برای ما تا جایی امکان یادگیری از غرب وجود دارد اما این یادگیری به معنی تقلید دائم نیست. یعنی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی گریزی از رسیدن به این حیطه مستقل نداریم. فارغ از این موضوع، تلاشهای موفق، سنگین و عمیقی در همین 45 سال گذشته صورت گرفته که به دلایل مختلف از جمله حجاب معاصرت و وجود دولتهای بیاعتماد به این ایده، هنوز امکان فرازیابی یا استقرار در محافل رسمی دانشگاهی نیافتهاند. اشکال تحلیل عبدی آن است که نمیتواند -یا نمیخواهد- از برآیند تمام پدیدهها و جزئیات پس از وقوع انقلاب اسلامی به یک تحلیل منصفانه برسد، خود را درگیر جزئیات کرده و میخواهد از چند مصداق منفی جزئی به انکار کلی امکان وجود علوم انسانی اسلامی برسد.
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی دیروز 2 خبرنگار شبکه المیادین را در جنوب لبنان به شهادت رساند
شهادت شاهدان
از 7 اکتبر تاکنون 63 نفر از اهالی رسانه در غزه و لبنان توسط صهیونیستها به شهادت رسیدهاند
گروه بینالملل: خبرهای این روزهای نوار غزه مملو از خون و جنازه است. بخشی از شهدای جنایت وحشیانه اسرائیل علیه مردم فلسطین خبرنگاران هستند. روز گذشته ارتش رژیم اشغالگر قدس در حملهای موشکی به لبنان ۲ نفر از خبرنگاران لبنانی رسانه المیادین را به شهادت رساند تا طبق اعلام کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ)، در حملات اسرائیل به غزه و لبنان تاکنون 63 خبرنگار به شهادت برسند. گرفتن جان خبرنگاران توسط اسرائیل برای نخستینبار نیست که اتفاق میافتد. سال گذشته شیرین ابوعاقله، خبرنگار معروف الجزیره توسط ارتش رژیم اسرائیل در کرانه باختری به شهادت رسید. آن زمان تلآویو مسؤولیت شهادت وی را برعهده نگرفت ولی بعد از یک سال سازمان ملل در تحقیقاتی مستقل اعلام کرد عامل شهادت شیرین اسرائیل بوده است. تلآویو بارها در جنگهای مختلف خبرنگاران را هدف قرار داده است و این بار اول نیست که خبرنگاران را به شهادت میرساند. روز گذشته اسرائیل در حمله وحشیانه به خاک لبنان خبرنگار و فیلمبردار رسانه المیادین را به شهادت رساند. همین چند روز قبل اسرائیل حق اطلاعرسانی را از المیادین در کرانه باختری سلب کرده بود. حزبالله لبنان در واکنش به شهادت ۲ خبرنگار شبکه المیادین اعلام کرد: بار دیگر شبکه المیادین در معرض تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار گرفت. این جنایت و جنایتهای قبلی اهمیت نقش رسانهها در رسوا کردن اقدامات تروریستی دشمن صهیونیست را نشان میدهد.
حزبالله لبنان تأکید کرد: هدف قرار دادن اصحاب رسانه نشاندهنده نقش مهم رسانهها و میزان اذیت شدن دشمن به خاطر این رسانههاست. ما از مراکز رسانهای بینالمللی و مراکز انسانی میخواهیم این جنایت را محکوم کنند. مقاومت به این جنایت و شهادت دیگر شهروندان لبنانی پاسخ خواهد داد. همچنین انجمن حقوق بشر بحرین اعلام کرد کمیساریای عالی حقوق بشر باید به صورت علنی جنایتهای اشغالگران در حق خبرنگاران را محکوم کند. عباس ابراهیم، مدیرکل سابق امنیت لبنان نیز گفت: شهادت فرح عمر و ربیع المعماری جنایت جنگی جدیدی در کارنامه رژیم صهیونیستی است. ما شهادت این ۲ نفر را به خانواده آنها و شبکه المیادین که حقیقت را بیان میکند، تسلیت میگوییم. جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در بیانیهای اعلام کرد: شهدای شبکه المیادین شهدای صدای آشکار حقیقت هستند. المیادین همواره به پیام رسانهای خود پایبند بوده و خود و امکاناتش را در خدمت به حق و حقیقت و در رأس آن مساله فلسطین قرار میدهد. شهدای المیادین شهدای فلسطین، لبنان و مقاومت هستند.
ضیفالله الشامی، وزیر اطلاعرسانی دولت صنعا نیز اعلام کرد: هدف قرار دادن خبرنگاران المیادین در چارچوب سیاست ایجاد رعب و وحشت از سوی رژیم صهیونیستی است. الیاس بوصعب، نایب رئیس پارلمان لبنان نیز گفت: این حمله جنایتی است که به جنایتهای دشمن صهیونیست اضافه میشود. صرفا محکوم کردن شهادت این خبرنگاران در مقابل چشم جهان کافی نیست. نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان در واکنش به شهادت ۲ خبرنگار المیادین در حملات رژیم صهیونیستی در مرزهای لبنان گفت: حمله به خبرنگاران ثابت میکند جنایتهای اسرائیل که هدف آن ساکت کردن رسانههاست، حد و مرزی ندارد. وی گفت: ما به شبکه المیادین و خانوادههای این ۲ شهید تسلیت میگوییم. آنچه اتفاق میافتد ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی است. آیا شکایتهایی که به سازمان ملل ارائه میکنیم ارزشی دارد؟ وزیر اطلاعرسانی در دولت موقت لبنان نیز گفت: کسی که کودکان و بیمارستانها را هدف قرار میدهد، خبرنگارانی را که نماینده صدای حقیقت هستند هم هدف قرار میدهد. جوزف القصیفی، رئیس سردبیران لبنانی نیز تاکید کرد: سکوت جایز نیست و باید اقدام گستردهای را برای مجازات اسرائیل در مقابل دیوان کیفری بینالمللی به راه بیندازیم. رژیم اشغالگر المیادین را هدف قرار داد و میخواهد رسانههایی را که جنایتهایش را رسوا میکنند، بترساند. کابینه رژیم اشغالگر جلسهای را به بررسی تعطیلی دفتر المیادین در اراضی فلسطین اختصاص داد و این یعنی این شبکه بیشتر برای رژیم اشغالگر آزاردهنده است. علی حسن خلیل، معاون سیاسی نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان هم گفت: ما به این شهادت در راه فلسطین و قدس افتخار میکنیم. المیادین صدای مقاومت و فلسطین و منبری است که از مساله امت اسلامی دفاع میکند و بهای آن را میپردازد. وی گفت: شهادت خبرنگاران المیادین نشاندهنده نقش این شبکه در رسوا کردن کشتارهای اسرائیل است، همچنین خبرنگار المیادین در جنوب لبنان اعلام کرد: حتی اگر هزار شهید بدهیم هرگز فعالیت خود را متوقف نخواهیم کرد. با شهادت این ۲ نفر تعداد شهدای خبرنگار حملات اسرائیل به غزه و لبنان به 63 نفر رسید. کمیته حفاظت از خبرنگاران همچنین اعلام کرد 9 خبرنگار زخمی، 3 خبرنگار مفقود و 13 خبرنگار نیز تاکنون دستگیر شدهاند. این گزارش میافزاید: از زمان شروع فعالیت کمیته حفاظت از خبرنگاران در سال 1992، این ماه خونبارترین ماه در تاریخ برای جامعه خبرنگاران و روزنامهنگاران بوده است.
فعالان ما در غزه که در تلاش برای ثبت تجاوز زمینی اسرائیل هستند، متوجه خطرات فراوانی از جمله حملات هوایی ویرانگر اسرائیل، اختلال در ارتباطات، کمبود منابع و قطع گسترده برق هستند. غسان بن جدو، رئیس هیاتمدیره شبکه المیادین نیز تصریح کرد: رژیم اشغالگر نباید فکر کند المیادین ساکت خواهد شد، بلکه تا ابد به فعالیت خود ادامه خواهد داد، چرا که فریاد انتفاضه است و تأسیس شده تا صدای مقاومت و حقیقت باشد. ما در یک نامه رسمی به فرماندهی ارتش لبنان خواهان انجام تحقیقات خواهیم شد. در بمباران رژیم صهیونیستی در مثلث طیر حرفا - الجبین ۳ شهروند (۲ خبرنگار و یک غیرنظامی) به شهادت رسیدند. المیادین روز گذشته گزارش داد فرح عمر خبرنگار و ربیع المعماری عکاس خبری این رسانه در حمله صهیونیستها در جنوب لبنان شهید شدند. همچنین حزبالله لبنان روز گذشته با صدور بیانیهای از هدف قرار دادن تعدادی از نظامیان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در خانهای در شهرک المناره با ۲ موشک هدایتشونده خبر داد.
***
اسامی شهدای خبرنگار حملات اسرائیل به غزه و لبنان
1- شهید محمد الصالحی 2- شهید ابراهیم لافی 3-شهید محمد جرغون 4- شهید اسعد شملخ 5- شهید سعید الطویل 6- شهید هشام النواجحه 7- شهید محمد ابو رزق 8- شهید عائد النجار 9- شهید محمد ابومطر 10- شهید رجب النقیب 11- شهید احمد شهاب 12-شهید عبد الرحمن شهاب 13- شهید حسام مبارک 14- شهید هانی المدهون 15- شهید عصام بهار 16- شهید محمد بعلوشه 17- شهید عبدالهادی حبیب 18- شهید علی سلیمان 19- شهید انس ابوشماله 20- شهید سمیح النادی 21- شهید خلیل ابوعاذره 22- شهید محمود ابوظریفه 23- شهید محمد علی 24- شهیده ایمان العقیلی 25- شهید محمد لبد 26- شهید احمد مسعود 27- شهید رشدی السراج 28- شهید محمد الحسنی 29- شهید سائد حلبی 30- شهید جمال الفقعاوی 31- شهید احمد ابومهادی 32- شهید یاسر ابوناموس 33- شهیده سلمى مخیمر 34- شهیده دعا شرف 35- شهیده سلام میمه 36- شهید ماجد کشکو 37- شهید عماد الوحیدی 38- شهید حذیفه النجار 39- شهید نظمی الندیم 40- شهید مجد عرندس 41-شهید ایاد مطر 42- شهید محمد البیاری 43- شهید محمد ابوحطب 44- شهید زاهر الافغانی 45- شهید مصطفى النقیب 46- شهید هیثم حراره 47- شهید محمد الجاجه 48- شهید یحیى ابومنیع 49- شهید محمد أبوحصیره 50- شهید محمود مطر 51- شهید احمد القرا 52- شهید موسى البرش 53- شهید احمد فطیمه 54- شهید یعقوب البرش 55- شهید عمرو ابوحیه 56- شهید مصطفى الصواف 57- شهید عبد الحلیم عوض 58- شهید ساری منصور 59- شهید حسونه اسلیم 60- شهید بلال جادالله 61- شهیده آیات خضوره 62- شهیده فرح عمر 63- شهید ربیع معماری
ارسال به دوستان
خبرنگارانی که با خون خود مینویسند
مهدی بختیاری: تعداد شهدای خبرنگار حاضر در غزه لبنان به ۶3 نفر رسید. این عدد اگر چه در میان ۱۳هزار انسان بیدفاع غزه (که بیش از 70 درصد آنها زنان و کودکان فلسطینی هستند) رقم زیادی محسوب نمیشود ولی در میان تعداد معدود رسانههای حاضر در این جنگ که تحت یکی از سختترین شرایط جنگی سالهای گذشته وظیفه اطلاعرسانی از وضعیت غزه را برعهده دارند، عدد بسیار بالایی محسوب میشود.
رژیم صهیونیستی در نبرد توفان الاقصی افکارعمومی را باخته است (همانطور که در روز اول جنگ هم شکست سنگینی خورد و تا امروز هم بعد از ۴۷ روز دستاوردی نداشته است) و طبیعی است به صورت هدفمند اقدام به ترور خبرنگاران موثر در غزه و از کار انداختن رسانههایشان کند.
این رسانهها در سختترین شرایط امنیتی و امکاناتی در حال انتشار اتفاقاتی هستند که در غزه میافتد، در حالی که رژیم صهیونیستی اجازه ورود رسانهها و خبرنگاران دیگر به غزه را نمیدهد و در دیگر مناطق نظیر کرانه باختری نیز با بیشترین تلاش برای سانسور و جلوگیری از فعالیت خبرنگاران برخورد میکند.
به همین دلیل است که با گذشت ۴۷ روز از آغاز این نبرد که کرانه باختری روز به روز شعلهورتر میشود، چندان اخبار دقیقی از این منطقه منتشر نشده و این سوال را برای بسیاری بهوجود آورده است: در میانه نبرد خونین غزه، چرا از کرانه باختری خبری نیست؟
روزی که تک تیرانداز ارتش اسرائیل سر «شیرین ابوعاقله» را در ورودی اردوگاه جنین هدف قرار داد، مشخص بود عملکرد رسانههای جهان در مجموع به ضرر این رژیم است و باید جلوی فعالیت آنها گرفته شود.
خبرنگاران بسیاری تا امروز در غزه به شهادت رسیدهاند یا اعضای زیادی از خانواده خود را از دست دادهاند. نمونه دیگر آن «وائل دحدوح» خبرنگار الجزیره بود که در میانه گزارش زنده خود از بمباران غزه توسط جنگندههای ارتش اسرائیل، خبردار شد در حمله دقایقی قبل از آن، همسر، دختر و پسرش را از دست داده است.
این شکل اتفاقات در هیچ جای جهان جز غزه رخ نمیدهد. همانطور که در هیچ جای جهان 2 میلیون و 300 هزار زندانی در تنها 360 کیلومتر مربع زندگی نمیکنند. همانطور که در هیچ جای جهان ۴۷ روز مداوم هزاران تُن بمب بر سر چنین منطقه کوچکی نمیریزند و همانطور که در هیچ جای جهان، زنان و کودکان اینقدر در معرض ناامنی قرار ندارند.
خبرنگاران با تولیداتشان حتی فراتر از رسانههای رسمیای که در آنها کار میکنند، افکار عمومی را با گوشههایی از آنچه در غزه میگذرد آشنا کردهاند؛ هر چند بزرگترین پیامرسان این معرکه خود رژیم صهیونیستی است؛ با جنایتهای بیسابقهای که حتی از خودشان هم پیش از این به این شکل سر نزده بود.
راهپیماییهای صدها هزار نفری مردم کشورهای اسلامی و غیر اسلامی ـ حتی در اروپا و آمریکا ـ نتیجه همین واقعیتهایی است که خبرنگاران ـ عمدتاً فلسطینی در نوار غزه- جلوی چشمان ما قرار دادند؛ هر چند انسان بسیاری از این صحنهها را اصلاً نمیتواند بهراحتی ببیند. با این حال طی روزهای گذشته خبر جالبی در رسانهها منتشر شد: «خبرنگاران شبکه تلویزیونی تروریست اینترنشنال نخستین خبرنگاران فارسیزبانی هستند که وارد نوار غزه شدهاند». آنها تاکید کردند این ورود با حمایت ارتش اسرائیل انجام شده است. این شبکه تلویزیونی که تا چند ماه قبل با پول دربار سعودی تغذیه میشد، با تغییر اسپانسر، امروز زیر چتر رژیم صهیونیستی قرار دارد و تبدیل به مهمترین بلندگوی فارسیزبان این رژیم برای اثرگذاری بر افکار عمومی داخل ایران شده است.
صحبت درباره مساله رسانه و جنگ غزه بسیار است که در مجالی دیگر باید به صورت مفصل به آن پرداخت؛ اینکه چرا اسرائیل تا این حد بر اثرگذاری روی اذهان مردم ایران تلاش میکند (با راهاندازی دهها اکانت فارسیزبان در دولت، وزارت خارجه و حتی ارتش این رژیم)، با به کارگیری فارسی زبانان اسرائیلی (یا آنها که فارسی یاد گرفتهاند) و حالا با اجیر کردن خبرنگاران به اصطلاح ایرانی یک شبکه تلویزیونی. اینکه چرا جای خالی ما در میانه چنین معرکه مهمی (و متاسفانه بسیاری از نمونههای مشابه) اینقدر خالی است و اینکه چرا مردم دنیا دیگر هر آنچه رسانههای وابسته به نظام استکباری به آنها میگفتند را قبول نمیکنند و... اما آنچه در این مقال مد نظر قرار داشت، عرض ارادتی به خبرنگاران حاضر در نوار غزه – چه آنها که به شهادت رسیدند، چه آنها که هنوز با قدرت به وظیفه انسانی و حرفهای خود ادامه میدهند- بود؛ خبرنگارانی که نماینده همه ما در غمانگیزترین زمان و در سختترین مکان دنیا هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|