|
۱۰ نظامی اسرائیل از ابتدای تجاوز زمینی به غزه با آتش خودی به هلاکت رسیدهاند
رسانههای عبری به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردند از ابتدای تجاوز زمینی این رژیم به نوار غزه تاکنون ۱۰ نیروی اشغالگر بر اثر آتش خودی به هلاکت رسیدهاند. به گزارش پایگاه شبکه فلسطین الیوم، ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرد از زمان آغاز تجاوز زمینی این رژیم به نوار غزه، شماری از نیروهایش بر اثر آتش خودی به هلاکت رسیدهاند.
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی دیروز 2 خبرنگار شبکه المیادین را در جنوب لبنان به شهادت رساند
شهادت شاهدان
از 7 اکتبر تاکنون 63 نفر از اهالی رسانه در غزه و لبنان توسط صهیونیستها به شهادت رسیدهاند
گروه بینالملل: خبرهای این روزهای نوار غزه مملو از خون و جنازه است. بخشی از شهدای جنایت وحشیانه اسرائیل علیه مردم فلسطین خبرنگاران هستند. روز گذشته ارتش رژیم اشغالگر قدس در حملهای موشکی به لبنان ۲ نفر از خبرنگاران لبنانی رسانه المیادین را به شهادت رساند تا طبق اعلام کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ)، در حملات اسرائیل به غزه و لبنان تاکنون 63 خبرنگار به شهادت برسند. گرفتن جان خبرنگاران توسط اسرائیل برای نخستینبار نیست که اتفاق میافتد. سال گذشته شیرین ابوعاقله، خبرنگار معروف الجزیره توسط ارتش رژیم اسرائیل در کرانه باختری به شهادت رسید. آن زمان تلآویو مسؤولیت شهادت وی را برعهده نگرفت ولی بعد از یک سال سازمان ملل در تحقیقاتی مستقل اعلام کرد عامل شهادت شیرین اسرائیل بوده است. تلآویو بارها در جنگهای مختلف خبرنگاران را هدف قرار داده است و این بار اول نیست که خبرنگاران را به شهادت میرساند. روز گذشته اسرائیل در حمله وحشیانه به خاک لبنان خبرنگار و فیلمبردار رسانه المیادین را به شهادت رساند. همین چند روز قبل اسرائیل حق اطلاعرسانی را از المیادین در کرانه باختری سلب کرده بود. حزبالله لبنان در واکنش به شهادت ۲ خبرنگار شبکه المیادین اعلام کرد: بار دیگر شبکه المیادین در معرض تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار گرفت. این جنایت و جنایتهای قبلی اهمیت نقش رسانهها در رسوا کردن اقدامات تروریستی دشمن صهیونیست را نشان میدهد.
حزبالله لبنان تأکید کرد: هدف قرار دادن اصحاب رسانه نشاندهنده نقش مهم رسانهها و میزان اذیت شدن دشمن به خاطر این رسانههاست. ما از مراکز رسانهای بینالمللی و مراکز انسانی میخواهیم این جنایت را محکوم کنند. مقاومت به این جنایت و شهادت دیگر شهروندان لبنانی پاسخ خواهد داد. همچنین انجمن حقوق بشر بحرین اعلام کرد کمیساریای عالی حقوق بشر باید به صورت علنی جنایتهای اشغالگران در حق خبرنگاران را محکوم کند. عباس ابراهیم، مدیرکل سابق امنیت لبنان نیز گفت: شهادت فرح عمر و ربیع المعماری جنایت جنگی جدیدی در کارنامه رژیم صهیونیستی است. ما شهادت این ۲ نفر را به خانواده آنها و شبکه المیادین که حقیقت را بیان میکند، تسلیت میگوییم. جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در بیانیهای اعلام کرد: شهدای شبکه المیادین شهدای صدای آشکار حقیقت هستند. المیادین همواره به پیام رسانهای خود پایبند بوده و خود و امکاناتش را در خدمت به حق و حقیقت و در رأس آن مساله فلسطین قرار میدهد. شهدای المیادین شهدای فلسطین، لبنان و مقاومت هستند.
ضیفالله الشامی، وزیر اطلاعرسانی دولت صنعا نیز اعلام کرد: هدف قرار دادن خبرنگاران المیادین در چارچوب سیاست ایجاد رعب و وحشت از سوی رژیم صهیونیستی است. الیاس بوصعب، نایب رئیس پارلمان لبنان نیز گفت: این حمله جنایتی است که به جنایتهای دشمن صهیونیست اضافه میشود. صرفا محکوم کردن شهادت این خبرنگاران در مقابل چشم جهان کافی نیست. نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان در واکنش به شهادت ۲ خبرنگار المیادین در حملات رژیم صهیونیستی در مرزهای لبنان گفت: حمله به خبرنگاران ثابت میکند جنایتهای اسرائیل که هدف آن ساکت کردن رسانههاست، حد و مرزی ندارد. وی گفت: ما به شبکه المیادین و خانوادههای این ۲ شهید تسلیت میگوییم. آنچه اتفاق میافتد ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی است. آیا شکایتهایی که به سازمان ملل ارائه میکنیم ارزشی دارد؟ وزیر اطلاعرسانی در دولت موقت لبنان نیز گفت: کسی که کودکان و بیمارستانها را هدف قرار میدهد، خبرنگارانی را که نماینده صدای حقیقت هستند هم هدف قرار میدهد. جوزف القصیفی، رئیس سردبیران لبنانی نیز تاکید کرد: سکوت جایز نیست و باید اقدام گستردهای را برای مجازات اسرائیل در مقابل دیوان کیفری بینالمللی به راه بیندازیم. رژیم اشغالگر المیادین را هدف قرار داد و میخواهد رسانههایی را که جنایتهایش را رسوا میکنند، بترساند. کابینه رژیم اشغالگر جلسهای را به بررسی تعطیلی دفتر المیادین در اراضی فلسطین اختصاص داد و این یعنی این شبکه بیشتر برای رژیم اشغالگر آزاردهنده است. علی حسن خلیل، معاون سیاسی نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان هم گفت: ما به این شهادت در راه فلسطین و قدس افتخار میکنیم. المیادین صدای مقاومت و فلسطین و منبری است که از مساله امت اسلامی دفاع میکند و بهای آن را میپردازد. وی گفت: شهادت خبرنگاران المیادین نشاندهنده نقش این شبکه در رسوا کردن کشتارهای اسرائیل است، همچنین خبرنگار المیادین در جنوب لبنان اعلام کرد: حتی اگر هزار شهید بدهیم هرگز فعالیت خود را متوقف نخواهیم کرد. با شهادت این ۲ نفر تعداد شهدای خبرنگار حملات اسرائیل به غزه و لبنان به 63 نفر رسید. کمیته حفاظت از خبرنگاران همچنین اعلام کرد 9 خبرنگار زخمی، 3 خبرنگار مفقود و 13 خبرنگار نیز تاکنون دستگیر شدهاند. این گزارش میافزاید: از زمان شروع فعالیت کمیته حفاظت از خبرنگاران در سال 1992، این ماه خونبارترین ماه در تاریخ برای جامعه خبرنگاران و روزنامهنگاران بوده است.
فعالان ما در غزه که در تلاش برای ثبت تجاوز زمینی اسرائیل هستند، متوجه خطرات فراوانی از جمله حملات هوایی ویرانگر اسرائیل، اختلال در ارتباطات، کمبود منابع و قطع گسترده برق هستند. غسان بن جدو، رئیس هیاتمدیره شبکه المیادین نیز تصریح کرد: رژیم اشغالگر نباید فکر کند المیادین ساکت خواهد شد، بلکه تا ابد به فعالیت خود ادامه خواهد داد، چرا که فریاد انتفاضه است و تأسیس شده تا صدای مقاومت و حقیقت باشد. ما در یک نامه رسمی به فرماندهی ارتش لبنان خواهان انجام تحقیقات خواهیم شد. در بمباران رژیم صهیونیستی در مثلث طیر حرفا - الجبین ۳ شهروند (۲ خبرنگار و یک غیرنظامی) به شهادت رسیدند. المیادین روز گذشته گزارش داد فرح عمر خبرنگار و ربیع المعماری عکاس خبری این رسانه در حمله صهیونیستها در جنوب لبنان شهید شدند. همچنین حزبالله لبنان روز گذشته با صدور بیانیهای از هدف قرار دادن تعدادی از نظامیان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در خانهای در شهرک المناره با ۲ موشک هدایتشونده خبر داد.
***
اسامی شهدای خبرنگار حملات اسرائیل به غزه و لبنان
1- شهید محمد الصالحی 2- شهید ابراهیم لافی 3-شهید محمد جرغون 4- شهید اسعد شملخ 5- شهید سعید الطویل 6- شهید هشام النواجحه 7- شهید محمد ابو رزق 8- شهید عائد النجار 9- شهید محمد ابومطر 10- شهید رجب النقیب 11- شهید احمد شهاب 12-شهید عبد الرحمن شهاب 13- شهید حسام مبارک 14- شهید هانی المدهون 15- شهید عصام بهار 16- شهید محمد بعلوشه 17- شهید عبدالهادی حبیب 18- شهید علی سلیمان 19- شهید انس ابوشماله 20- شهید سمیح النادی 21- شهید خلیل ابوعاذره 22- شهید محمود ابوظریفه 23- شهید محمد علی 24- شهیده ایمان العقیلی 25- شهید محمد لبد 26- شهید احمد مسعود 27- شهید رشدی السراج 28- شهید محمد الحسنی 29- شهید سائد حلبی 30- شهید جمال الفقعاوی 31- شهید احمد ابومهادی 32- شهید یاسر ابوناموس 33- شهیده سلمى مخیمر 34- شهیده دعا شرف 35- شهیده سلام میمه 36- شهید ماجد کشکو 37- شهید عماد الوحیدی 38- شهید حذیفه النجار 39- شهید نظمی الندیم 40- شهید مجد عرندس 41-شهید ایاد مطر 42- شهید محمد البیاری 43- شهید محمد ابوحطب 44- شهید زاهر الافغانی 45- شهید مصطفى النقیب 46- شهید هیثم حراره 47- شهید محمد الجاجه 48- شهید یحیى ابومنیع 49- شهید محمد أبوحصیره 50- شهید محمود مطر 51- شهید احمد القرا 52- شهید موسى البرش 53- شهید احمد فطیمه 54- شهید یعقوب البرش 55- شهید عمرو ابوحیه 56- شهید مصطفى الصواف 57- شهید عبد الحلیم عوض 58- شهید ساری منصور 59- شهید حسونه اسلیم 60- شهید بلال جادالله 61- شهیده آیات خضوره 62- شهیده فرح عمر 63- شهید ربیع معماری
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با یوسف عزیزی، کارشناس روابط بین الملل درباره مواضع سؤال برانگیز محمدجواد ظریف درباره جنگ غزه
ظریف از یک دیپلمات به یک فعال سیاسی تنزل یافته است
گروه سیاست خارجی: مواضع سوالبرانگیز محمدجواد ظریف درباره جنگ غزه و هشدار وی بر پایه ادعای طراحیها برای باز شدن پای ایران به این معرکه، مطابق معمول حاشیههای زیادی در فضای سیاسی کشور داشت و با فضاسازی رسانههای غربی روبهرو شد؛ بویژه آنجا که ظریف ادعا کرد مردم ایران نمیخواهند هزینه سیاستهای کشورمان درباره فلسطین را بپردازند.
به همین بهانه با یوسف عزیزی، کارشناس مسائل بینالملل و دکترای سیاستگذاری از دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا به گفتوگو نشستیم که در ادامه نظرات این کارشناس روابط بینالملل را درباره اظهارات ظریف میخوانید.
***
همانطور که در فضای سیاست داخلی ایران شاهد بودیم، از ۷ اکتبر و حمله غافلگیرکننده حماس به سرزمینهای اشغالی فلسطین، آقای ظریف به یکباره بسیار فعال شده و چندین و چند سخنرانی بلندبالا و مصاحبه داشته است. فعالیت رسانهای و عمومی همین چند هفته اخیر ایشان حتی بیشتر از فعالیت ۲ سال اخیر ایشان پس از دوران وزارتش تا ۷ اکتبر است و این سوال نزد مخاطب عام و تحلیلگران مطرح میشود که به یکباره چه اتفاقی افتاده که آقای ظریف اینطور فعالانه دوباره وارد عرصه عمومی شده است.
با بررسی تمام صحبتهای اخیر آقای ظریف به این نتیجه میرسیم که مجموعهای از نظرات صحیح و اصولی و بر پایه مدارک متقن، نظرات مغلوط و ناقص و جهتدهیشده، همچنین نظراتی کاملا غلط و برپایه اطلاعات غلط یا توهم در این صحبتها وجود دارد. مثلا از موارد صحیح صحبتهای آقای ظریف باید به جلسهای که او از منظر حقوق بینالملل به مساله فلسطین پرداخت اشاره کرد که نشان میدهد اگر آقای ظریف در جایگاه درست خود بنشیند که بر اساس تحصیل و تجربهاش به دست آورده یعنی بر مساله حقوق بینالملل تکیه کند، میتواند اثرات مثبتی برای جامعه ایرانی و جهانی داشته باشد ولی وقتی وارد عرصه سیاست و روابط بینالملل و سیاستگذاری میشود، مدام در حال تکرار اشتباهات گذشته خود است؛ اشتباهاتی که بویژه در دوران وزارتش لطمات جبرانناپذیری بر پیکره امنیت ملی و سیاست خارجی و منطقهای ایران در پی داشت.
اینکه چرا در کنار برخی نظرات درست، نظرات مغلوط و حتی اشتباه از آقای ظریف میبینیم به نظر من به چند دلیل بازمیگردد. اول موضوع انتخابات است. آنچه مشخص است آقای ظریف چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم نوعی کنش سیاسی - انتخاباتی را آغاز کرده است. احتمال قریب به یقین فعالیت اصلی آقای ظریف برای انتخابات ریاستجمهوری خواهد بود اما نفس حضور مداوم او در فضای عمومی و رسانهای و ایجاد دوگانههای کاذب چون مقاومت یا معیشت، دیپلماسی یا میدان، روسهراسی، چینهراسی و... یک نوع تنفس مصنوعی و ایجاد گفتمان برای جریانهای امتحان پس داده و شکستخورده در انتخابات اخیر است. البته خود آقای ظریف و دوستانش مدعی هستند کنش و هدف انتخاباتی در میان نیست و آقای ظریف صرفا از وقوع جنگ احساس خطر کرده و خواسته درباره گزارشها و گروههایی که خواهان ورود ایران برای کمک مستقیم به مقاومت فلسطینی هستند هشدار بدهد اما شاهد مثالهای متنوعی، خلاف این ادعا را ثابت میکند. دومین موضوع به کیش شخصیت آقای ظریف بازمیگردد. او میخواهد بگوید در هر دولتی که به خدمت گرفته شده توانسته صرفا با هنر دیپلماسی سایه جنگ را از سر ایران بردارد و هر وقت در دولتی از او استفاده نشده است سایه جنگ بر سر ایران بازگشته است! روایتسازی او از روابط ایران و آمریکا در 4 دهه گذشته، دلایل حمله آمریکا در سال ۲۰۰۳ به عراق، اولویت دادن حمله به عراق به جای ایران توسط دولت بوش، میزان تأثیرگذاری قطعنامههای شورای امنیت علیه برنامه هستهای ایران، در آستانه جنگ بودن ایران پیش از روی کار آمدن دولت روحانی و قدرت ماوراءالطبیعه نظامی آمریکا، همه و همه در راستای همین مساله است که یگانه راه عدم تجاوز نظامی به ایران حضور آقای ظریف در حلقه اصلی تصمیمگیری سیاست خارجی و امنیت ملی ایران باید باشد. اینجا لازم است به این نکته کلیدی اشاره کنم که کشورها و معمولا از رشته ابزارهایی برای پیشبرد سیاست خارجی خود بهره میبرند تا دیگر بازیگران بینالمللی را به تغییر رفتارشان در جهت منافع خود متقاعد کنند. این ابزارها شامل مسائل اقتصادی مانند تحریم یا کمک مالی، بازدارندگی نظامی و درصورت لزوم جنگ، عملیات خرابکارانه و جاسوسی، جنگ روانی و پروپاگاندا و دیپلماسی را شامل میشود که استفاده درست از ظرفیت تمام این ابزارها به هر کشور کمک میکند با کمترین هزینه به خواستهای خود در حوزه سیاست خارجی دست یابد. متأسفانه در نگاه آقای ظریف وزن اصلی صرفا به ابزار دیپلماسی داده میشود و طی ۸ سال وزارت ایشان و قبل و پس از آن، به طرز عجیبی این دیپلمات کارکشته، صحبتهایی در تحقیر قدرت نظامی و بازدارندگی ایران در قبال آمریکا بیان کرده است یا دوگانههای کاذب قدرت نظامی و پشتوانه مردمی و همینطور میدان / دیپلماسی را مطرح کرده است که هر ناظر بیرونی را به تعجب وامیدارد.
چند سوال درباره ترساندن مردم از جنگ توسط ظریف و این ادعا که مردم نمیخواهند هزینههای سیاست ایران درباره فلسطین را بپردازند وجود دارد که خوب است آقای ظریف به آنها پاسخ دهد: اولا مگر سیاست فعلی دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فلسطین تغییری نسبت به سیاست دولتهای پیشین جمهوری اسلامی ایران داشته است؟ سیاست ثابت و اصولی ایران در دفاع از مقاومت ملت فلسطین نسبت به اشغالگری هیچ وقت تغییر نداشته است. خود آقای ظریف در دوران وزارتش با دبیرکل حزبالله لبنان و سران حماس دیدار داشته و به مقبره شهید عماد مغنیه ادای احترام کرده است. آیا حرکات ایشان در آن زمان هزینهتراشی برای ملت ایران بود؟ اگر نبود چه اتفاق خارقالعادهای در مناسبات ایران با محور مقاومت از زمان پایان وزارت 8 ساله ایشان به وقوع پیوسته که این جملات عجیب را بیان میکند؟
ثانیا آقای ظریف مگر نظرسنجی کرده یا در حال حاضر در مقام و موقعیتی قرار دارد که درباره کل مردم ایران نظر میدهد؟ یا اینکه مثل همیشه نظرات ایشان بر پایه اطرافیان رسانهای و سیاسی با گرایش خاصی است که ایشان دور خود جمع کرده و عملا خود را در محیط بستهای قرار داده، همانطور که حاضر نبود و نیست نظرات مختلف درباره برجام را بشنود.
ثالثا آقای ظریف همانطور که خود میگوید به جز دوران دولت آقای احمدینژاد و همین ۲ سال دولت آقای رئیسی همیشه جزو مقامات عالی کشور در حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی بوده است و حتی در دوران آقای احمدینژاد هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقامات عالی کشور مشورت میداده است. اگر دوگانهای هم بین مردم و حاکمیت باشد، قاعدتا خود آقای ظریف یکی از کسانی است که باید درباره این مساله توضیح بدهد چون مشی انقلاب اسلامی ایران و حکومت برآمده از آن یعنی جمهوری اسلامی ایران و رفتار و منش رهبران انقلاب بر این مساله استوار بوده است که هیچ فاصلهای نباید بین مسؤولان و مردم وجود داشته باشد، بویژه اینکه وزارت آقای ظریف در دولتی بوده است که آمار فاجعهباری در زمینه ایجاد فاصله طبقاتی و میزان فساد مدیران ارشد دولتی و نزدیکان مدیران وجود داشت و همینطور رفتار و منش و گفتمان و زندگی اکثریت حلقه اصلی دولت مذکور به دور از شرایط آحاد مردم ایران بود.
اما مساله آقای ظریف چیز دیگری است. او حیات سیاسی خود را در ایجاد این دوگانههای کاذب میبیند. در پروژه برجام که خود ماحصل تبلیغ و پروپاگاندای چندین دوگانه کاذب در ذهن مردم ایران توسط تیم آقایان روحانی و ظریف بود، نشان داده شد چه در مسیر فهم مساله هستهای ایران با غرب، چه در مسیر مذاکره، چه نوشتن متن برجام و چه برنامهریزی، کشور برای بعد از برجام عملا دچار مشکلات عدیدهای بود. پروژه برجام از منظری صرفا برای کسب و بسط قدرت داخلی توسط تیم آقایان روحانی و ظریف بود و عملا پروژه برجام و دوگانهسازیهای قبل و بعد از آن (مانند وصل کردن معیشت و واکسن و فروش نفت و صادرات و... به افایتیاف و احیای برجام) برای پیشبرد اهداف آقایان در سیاست داخلی ایران تنظیم شده بود. لذا متأسفانه باید گفت آقای ظریف از فردی که میتوانست یک شخصیت ملی باشد در حال تبدیل شدن به فعالی سیاسی است که منافع فردی و جناحی خویش را بر منافع ملی ایرانیان ارجح میداند.
این تحلیل ظریف که اسرائیل آرزو میکند پای ایران به جنگ غزه باز شود، جزو همان مسائل مغلوطی است که ابتدا عرض کردم. اسرائیل به تنهایی توان جنگ همهجانبه در چند جبهه با محور مقاومت را ندارد. چیزی که اسرائیل میخواهد حضور آمریکا در این درگیری است، یعنی اگر قرار بر درگیری اسرائیل در چند جبهه با محور مقاومت است، آمریکا حتما باید حضور فعال و مستقیم در دفاع از اسرائیل داشته باشد. پس آقای ظریف مساله را کامل بیان نمیکند. قدرت بازدارندگی نظامی جمهوری اسلامی ایران و متحدان منطقهایاش به حدی درحال رشد است که عملا میتوانند اسرائیل و آمریکا را با سیاست جنگ نامتقارن و ترکیبی و گسترده از یمن تا خلیجفارس و عراق و شامات و فلسطین و... به چالش بکشند. پس اتفاقا عکس صحبتهای آقای ظریف، اسرائیل از رویارویی تنها با حزبالله لبنان و ایران واهمه دارد نه اینکه آرزوی آن را داشته باشد. همانطور که اشاره کردم کشورها از رشتهابزارهایی برای پیشبرد سیاست خارجی خود بهره میبرند تا دیگر بازیگران بینالمللی را به تغییر رفتارشان در جهت منافع خود متقاعد کنند؛ متأسفانه صحبتهای آقای ظریف که بازخورد جالب توجهی هم در رسانههای غربی داشت، پشت جبهه مقاومت را از ابزار مهم بازدارندگی نظامی خالی میکند و اگر آقای ظریف و طیف فکری ایشان گمان میکنند بدون بازدارندگی نظامی و تهدید روی میزِ برای طرف آمریکایی و اسرائیلی، آنها به قوانین و حقوق بینالمللی یا افکار عمومی جهانی یا فشارهای صرف دیپلماتیک احترام گذاشته و حقوق ملتها و کشورهای منطقه را مراعات خواهند کرد، اشتباه میکنند. کاش ایشان از تجربه برجام و تجربه فلسطین از ۷۵ سال پیش به این سو و تجربه استفاده رژیم صدام از سلاح شیمیایی در جنگ علیه ملت ایران و سکوت جامعه بینالملل به اندازه کافی درس میگرفت و بر اهمیت قدرت بازدارندگی در کنار حضور و پشتیبانی مردم و استفاده از دیگر ابزارهای سیاست خارجی تأکید میکرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
داوود اوغلو با انتقاد از نفاق دولت ترکیه و تأمین سوخت رژیم صهیونیستی توسط آنکارا:
اردوغان یک ریاکار است
احمد داوود اوغلو، نخستوزیر پیشین ترکیه در واکنش به اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور مبنی بر اینکه ترکیه به اسرائیل بدهکار نیست، گفت: «آن حرف رئیسجمهور را که گفت بدهکار اسرائیل نیستیم، تقدیر میکنیم ولی از همان رئیسجمهور باید سوال کنیم اگر بدهکار نیستی، چرا سوخت اسرائیل از بندر جیحان ترکیه تامین میشود؟ اگر بدهکار نیستی چرا مواد غذایی از بنادر مرسین و آنتالیا ارسال میشود؟» رهبر حزب آینده ادامه داد: «با اینکه آن حرف رئیسجمهور را تایید میکنیم ولی باید این سوال را بکنیم که چرا از ترکیه مواد غذایی و سیمان به اسرائیل صادر میشود؟ اگر ما سوخت هواپیماهای اسرائیلی را تامین میکنیم، اگر مواد غذایی اسرائیل را تامین میکنیم، اگر آهن، سیمان و سایر مصالح ساختمانی شهرکهای صهیونیستنشین از سمت ما تامین میشود، شرم بر شما». وزیر خارجه پیشین ترکیه افزود: «این کاری که شما (اردوغان) انجام میدهی ریاکاری است؛ وقتی که خط تامین سوخت را تعطیل نمیکنی، درآمد آن کجا میرود؟ من خوب میدانم درآمد این خط انتقال کجاست ولی بهتر است تحقیق کنیم». داوود اوغلو همچنین بیان کرد: «قلبمان میسوزد، اینجا از دردهای مردم خود حرف میزنیم ولی دلمان در غزه است. هر روز از اخبار مربوط به غزه شوکه میشویم و در تصاویر اجساد کودکان، نسلکشی و مقاومت یک ملت را میبینیم. 18 روز دولت حاکم اردوغان و بقیه که ادعا میکردند اگر ما نباشیم غزه سقوط میکند، ساکت ماندند و در روز بیستودوم به جای موضعگیری، میتینگ برگزار کردند».
***
ایهود باراک:
خود اسرائیل تونلهای زیر بیمارستان شفا را ساخته است
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی اعلام کرد تونلهای زیر بیمارستان «شفا» توسط صهیونیستها ساخته شده است. ایهود باراک در گفتوگو با شبکه «سیانان» فاش کرد تونلهای زیر بیمارستان شفا توسط سازندگان صهیونیستی ساخته شده است؛ هنگامی که مدیریت این مکان طی دهههای اخیر به دست تل آویو بود. وی همچنین تصریح کرد: «دهههای گذشته ما مدیریت این مکان را برعهده داشتیم، بنابراین آنها را نگه داشتیم؛ از دهههای گذشته شاید از ۴ یا ۵ دهه پیش ما به ساخت این تونلها به خاطر وسعت بسیار محدود این بیمارستان کمک کردیم». رژیم صهیونیستی حمله به بیمارستان شفا را با ادعای مقابله با تونلهایی که نیروهای مقاومت در زیر این بیمارستان ساخته و آن را به مقر فرماندهی خود تبدیل کردهاند، توجیه کرد. پس از اشغال این بیمارستان اما هیچیک از خبرنگاران رسانههایی که به مکان برده شده بودند - از جمله بیبیسی و نیویورکتایمز - وجود مراکز نظامی و فرماندهی در زیر این بیمارستان را تایید نکردند.
***
دفتر نتانیاهو:
شاهد پیشرفت در توافق تبادل اسرا هستیم
در پی انتشار اخباری مبنی بر نزدیک بودن دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی، دفتر نخستوزیر رژیم اسرائیل از پیشرفت در این زمینه خبر داد. به گزارش خبرگزاری سما، دفتر بنیامین نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد: پیشرفتی در توافق تبادل اسرا انجام شده است و امیدوار هستیم بزودی اخبار خوبی در این باره بشنویم. در این بیانیه آمده است: با توجه به تحولات مربوط به آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست در غزه) نخستوزیر ساعت ۱۸ به وقت محلی جلسه کابینه جنگ را برگزار میکند. همچنین ساعت ۱۹ کابینه امنیتی و ساعت ۲۰ به وقت محلی کابینه سیاسی تشکیل جلسه میدهند. در همین باره سخنگوی وزارت خارجه قطر دیروز اعلام کرد: هنوز به توافق نهایی درباره آتشبس دست نیافتهایم و به محض رسیدن به این هدف، جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد. ماجد الانصاری خاطرنشان کرد: میانجیگری قطر به مرحله نهایی رسیده و در نزدیکترین نقطه به آتشبس است. وی گفت: ۱۳ هواپیمای حامل ۴۹۲ تن کمک از سوی کشور قطر برای امدادرسانی به مردم غزه ارسال شده است. وزیر خارجه قطر همچنین بر درخواست قطر برای تشکیل کمیته تحقیقات بینالمللی درباره تخلفات رژیم اشغالگر و هدف قرار دادن مدارس تاکید کرد. صبح دیروز «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در نوار غزه نیز در اظهاراتی گفته بود: به توافق آتشبس (میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی) نزدیک شده و پاسخمان را به برادران قطری و واسطههای دیگر تحویل دادهایم. پیش از این تلویزیون رژیم اسرائیل فاش کرد کابینه جنگ این رژیم به مقامات ذیصلاح برای انعقاد قرارداد با حماس چراغ سبز نشان داده است. درباره آزادی ۵۰ زندانی در غزه و آزادی زنان فلسطینی در اسرائیل و آتشبس ۵ روزه هم صحبت شد.
***
تلفات آمریکا در جنگ غزه به ۶ نفر رسید
طبق اعلام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ۶ آمریکایی در عملیات توفان الاقصی و حوادث پس از آن کشته شدهاند اما ۱۲۰۰ شهروند و مقیم دائمی واشنگتن هنوز در غزه هستند. در تازهترین اظهارنظر مقام آمریکایی درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان به بهانه عملیات «توفان الاقصی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره شمار تلفات آمریکا و شهروندان واشنگتن که هنوز در غزه هستند، آماری ارائه کرد. در نشست خبری بامداد روز سهشنبه متیو میلر در جواب به سوال خبرنگاری درباره تلفات آمریکاییها و شمار حضور اتباع این کشور در نوار غزه آماری ارائه داد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: در نتیجه عملیات توفان الاقصی و تحولات بعد از آن در مجموع ۶ شهروند آمریکایی کشته شدهاند. او گفت: «در رابطه با شهروندان آمریکایی که جان خود را از دست دادهاند، تعداد کشتهشدگان بر اثر حملات ۷ اکتبر به همان میزان است. در حوادث پس از ۷ اکتبر یک تلفات دیگر وجود دارد که امروز میتوانم آن را گزارش کنم. در مجموع ۶ شهروند آمریکایی نه بر اثر حملات تروریستی ۷ اکتبر، بلکه طی یک ماه گذشته کشته شدهاند؛ ۵ نفر از اعضای ارتش اسرائیل و یک نفر نیز افسر پلیس مرزی بود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|