|
اخبار
دستگیری 4 تماشاگر در ترکیه به خاطر حمله به داور
دادستانی ترکیه علیه کسانی که بعد از بازی آنکاراگوچو و ریزه اسپور داور را مورد ضرب و شتم قرار دادند، اتهاماتی را مطرح کرد. به گزارش سایت RBC ، وزیر دادگستری ترکیه اتهاماتی را علیه رئیس باشگاهی که به داور بازی حمله کرد طرح و از دستگیری او سخن گفت. اوموت ملر، داور مسابقه، بعد از بازی آنکاراگوچو و ریزه اسپور مورد ضرب و شتم قرار گرفت. ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه گفت دفتر دادستانی 4 نفر را پس از ضرب و شتم داور متهم کرده است. او گفت این 4 نفر در حالی دستگیر شدهاند که تحقیقات جداگانهای درباره چند مظنون دیگر نیز در جریان است. مهمت بویوکسی، رئیس فدراسیون فوتبال ترکیه، در واکنش به این رخداد همه بازیهای لیگ را تا اطلاع ثانوی تعلیق و عنوان کرد باشگاه آنکاراگوچو، رئیس باشگاه، مسؤولان باشگاه و همه کسانی که در حمله به داور مقصرند، با شدیدترین مجازاتها روبهرو خواهند شد. ملر ۳۷ ساله که از سال ۲۰۱۷ داور فیفاست، قضاوت بازی لاتزیو با سلتیک در لیگ قهرمانان اروپا را نیز بر عهده داشت. آنکاراگوچو با ۱۸ امتیاز در رده یازدهم جدول ردهبندی لیگ ترکیه قرار دارد و 3 پله پایینتر از ریزهاسپور ایستاده است.
***
مورینیو: تقصیر خودمان است
سرمربی رم گفت: تقصیر خودمان است که دوم شدیم. ما یک نمایش وحشتناک در پراگ داشتیم که همه چیز را خراب کرد. مجازات ما این است که باید دو بازی اضافی انجام دهیم. به گزارش اسپورت۲۴، رم در دیدار پایانی دور گروهی لیگ اروپا توانست شریف مولداوی را با 3 گل شکست دهد ولی به عنوان تیم دوم راهی دور بعد شد. بر این اساس رم برای حضور در دور یکهشتم نهایی لیگ اروپا باید با یکی از تیمهای سوم دور گروهی لیگ قهرمانان اروپا به صورت رفت و برگشت پیکار کند. حریف رم در مرحله یکشانزدهم نهایی لیگ اروپا یکی از تیمهای بنفیکا، براگا، لانس، شاختار، گالاتاسرای، فاینورد یا یانگبویز خواهد بود. ژوزه مورینیو با اشاره به دوم شدن تیمش در دور گروهی گفت: تقصیر خودمان است که دوم شدیم. ما یک نمایش وحشتناک در پراگ داشتیم که همه چیز را خراب کرد. ما بازیهای خانگیمان را بردیم و 2 بازی خارج از خانه خوب داشتیم اما در دیدار خارج از خانه برابر اسلاویا خیلی بد بودیم. مجازات ما این است که باید دو بازی اضافی انجام دهیم. مورینیو به اسکایاسپورت ایتالیا گفت: بله ما دوم شدیم اما تیمهای حذفشده از لیگ قهرمانان اروپا خوشحال نخواهند شد اگر به رم برخورد کنند و قطعا برایشان حریف آسانی نخواهیم بود. رم که در رده چهارم سری آ قرار دارد باید این هفته دیدار دشواری را در زمین بولونیا، تیم پنجم لیگ داشته باشد. با توجه به توقف رم در بازی قبل، این بازی اهمیت زیادی برای جالوروسی دارد. روملو لوکاکو به دلیل اخراج در بازی قبلی در این دیدار غایب است و وضعیت پائولو دیبالا و سردار آزمون نیز به دلیل مصدومیت روشن نیست.
***
کمکداور ویدئویی داربی چند دوربین داشت؟
تصاویر VAR در داربی ۱۰۲ با استفاده از ۹ دوربین صداوسیما پخش شد.
برای نخستین بار در لیگ برتر، VAR در داربی ۱۰۲ مورد استفاده قرار گرفت. این تجهیزات در شرایطی در ورزشگاه آزادی مورد استفاده قرار گرفت که تا یک روز قبل از برگزاری داربی، تکلیف استفاده از VAR مشخص نبود اما در نهایت مجوزهای لازم گرفته شد تا بالاخره طلسم بهکارگیری کمکداور ویدئویی در لیگ برتر ایران شکسته شود. بر اساس پیگیریها، تصاویر VAR توسط دوربینهای صداوسیما به کمکداوران ویدئویی داده شد؛ به این صورت که صداوسیما تصاویر خام ۹ دوربین را برای استفاده VAR در اختیار اپراتورهای این تجهیزات قرار داد. پیش از این، صداوسیما تجربه مشابهی در لیگ قهرمانان آسیا داشت که در آن رقابتها تصاویر خام 6 دوربین صداوسیما استفاده شده بود و 2 دوربین خط دروازه هم توسط AFC در ورزشگاه آزادی به کار گرفته شده بود. با این حال در داربی ۱۰۲ از دوربین خط دروازه استفاده نشد.
تجهیزات VAR استفادهشده در داربی همانند بازیهای لیگ قهرمانان آسیا به شرکت EVS تعلق داشت. البته یک مدل از تجهیزات اسلوموشن شرکت EVS در صداوسیما وجود دارد اما فیفا و AFC تنها به تجهیزات تاییدشده از سوی خودشان مجوز استفاده میدهند و به همین دلیل تجهیزات VAR دوباره وارد ایران شد.
***
دیدار دوستانه صربستان - روسیه
در سنپترزبورگ به یک شرط!
تیمهای ملی فوتبال صربستان و روسیه به یک شرط در شهر سنپترزبورگ در دیداری دوستانه رودرروی هم قرار خواهند گرفت. به گزارش سرویس رسانهای اتحادیه فوتبال صربستان، تیم ملی این کشور در صورت دریافت مجوز از اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) و فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در ماه مارس (اسفند) یک بازی دوستانه با تیم ملی فوتبال روسیه برگزار خواهد کرد. در صورت اجازه یوفا و فیفا، این بازی 21 یا 22 مارس در شهر سنپترزبورگ (روسیه) برگزار میشود. این نخستین بازی تیم ملی روسیه برابر یک تیم اروپایی در 2 سال اخیر خواهد بود. فیفا و یوفا بیانیه مشترکی را در فوریه 2022 منتشر کردند که بر اساس آن تیمهای ملی و باشگاههای روسیه از حضور در مسابقات بینالمللی به دلیل حوادث اوکراین برای مدت نامعلومی محروم شدند. تیم ملی فوتبال روسیه در سال 2023 بازیهای دوستانهای با تیمهای ملی ایران (یک - یک)، عراق (2 بر صفر)، قطر (یک - یک)، کامرون (یک بر صفر)، کنیا (2 - 2) و کوبا (8 بر صفر) انجام داد.
ارسال به دوستان
آغاز توفان رئال برای شکار امباپه
نشریه مادریدی روز جمعه در گزارشی از آغاز توفان باشگاه رئال برای جذب ستاره فرانسوی پاریسنژرمن خبر داد. «مارکا» در گزارشی از آغاز «توفان رئال» برای شکار ستاره فرانسوی پاریس، کیلیان امباپه در نقلوانتقالات زمستانی خبر داد. این رسانه مادریدی نوشت باشگاه رئال میخواهد طی 17 روز آینده عملیات بزرگ خود برای امضای قرارداد با کیلیان امباپه را آغاز کند. طبق گزارش این رسانه اسپانیایی، نخستین پیشنهاد رئال برای جذب این بازیکن تا 2 هفته آینده پیش روی فائزه العماری، مادر امباپه قرار میگیرد.
ارسال به دوستان
تساوی یک - یک داربی در شبی که کمکداور ویدئویی نقش اصلی را بازی کرد
عدالت وار
مهدی طاهرخانی: نمایش 100 دقیقهای سرخابیهای تهران بسیار کمخطرتر از آن چیزی از آب در آمد که بدبینترین بدبینها میتوانستند پیشبینی کنند. تساوی یک - یک در صورتی حاصل شد که 2 تیم رویهمرفته به تعداد انگشتان یک دست هم نتوانستند موقعیت جدی و مهم روی دروازههای هم خلق کنند. امید عالیشاه از اشتباه مدافعان و گلر استقلال نهایت استفاده را برد و گل اول بازی را روی یک ضربه از راه دور به اسم خودش ثبت کرد و در آن سو، کوین یامگا همانند ۲ فصل گذشته، هنرمندانه از روی نقطه پنالتی بر خلاف حرکت علیرضا بیرانوند گل زد.
البته نکته مهم این پیکار به نقش تعیینکننده «کمکداور ویدئویی» مربوط میشد، جایی که در دقایق پایانی روی 2 خطای علی نعمتی، موعود بنیادیفر، قاضی بازی سراغ مانیتور وار رفت و سرانجام برخلاف ۲ بازبینی قبل که آن خطاها را مستحق اعلام ضربه پنالتی نمیدانست، دقیقه ۹۵ یک پنالتی برای آبیها گرفت تا آنها در آخرین دقایق داربی، کار را به تساوی بکشانند. پیشتر یک بار در نیمه نخست، داوران عراقی حاضر در اتاق ویدئوچک، اعتقاد به خطای آرمین سهرابیان روی شهاب زاهدی داشتند و در مرتبه دوم و در دقیقه ۸۳ باز هم بنیادیفر را فراخواندند تا درگیری بالاتنه علی نعمتی و پیمان بابایی در هجده قدم پرسپولیس را بازبینی کند. با این وجود داور داربی ۱۰۲، هیچیک از این ۲ درگیری را مستحق اعلام ضربه پنالتی ندانست و رای به ادامه بازی داد. البته ناگفته نماند یک صحنه مشکوک دیگر هم دقیقه ۶۰ در میانه میدان رخ داد. جایی که امید حامدیفر که یک کارت زرد داشت، ناخواسته روی ساق پای شهاب زاهدی با کف استوک فرود آمد اما داوران عراقی در اتاق وار، این صحنه را خطای مستحق دریافت کارت قرمز ندانستند و داور میدان را در جریان بازبینی مجدد صحنه قرار ندادند. با این وجود در انتهای دیدار، بعضی از کارشناسان داوری اعتقاد داشتند دستکم باید یک کارت زرد به هافبک آبیها داده میشد اما از آنجایی که موعود بنیادیفر شخصا صحنه را ندید و داوران ویدئوچک هم چیزی را به او اعلام نکردند، نمیشود موعود را مقصر دانست. البته از سوی دیگر بعضی از کارشناسان داوری اعتقاد داشتند استقلال باید در نخستین صحنه مشکوک که به بازبینی منجر شد، در دقیقه ۸۳، یک پنالتی به سودش گرفته میشد اما روی هم رفته نمایش 2 تیم به گونهای نبود که بشود برد را مستحق یکی دانست و حقیقتا وار به اجرای عدالت کمک کرد تا این بازی با نتیجه یک - یک به پایان برسد.
* نباختن هدف اصلی هر 2 سرمربی
قرار نیست لزوما به فوتبال زیباتر و جذاب ۳ امتیاز بدهند اما بیانصافی محض بود یکی از این 2 تیم، در انتهای این نبرد، مالک ۳ امتیاز بازی شود و بگوید؛ خوب بودیم و بردیم! پرسپولیس چه قبل و چه بعد از گلش موفق نشد حتی یک سوم آن چیزی را که در توان دارد و بارها به نمایش گذاشته، تکرار کند. به واسطه پرس شدید و دوندگی بالای آبیها در یکسوم تدافعی این تیم، شاگردان گلمحمدی هرگز موفق به آن چیزی که تبحرش را دارند، نشدند.
سروش رفیعی و میلاد سرلک شباهتی به بازیهای گذشته خود نداشتند و ریگی هم نه این بازی و نه در مصافهای پیشین، توانایی بازیسازی را نداشته و ندارد از این رو تاکتیک اصلی قرمزها در زمین قابلیت اجرا نداشت. بدون تردید غیبت وحید امیری نقش مهمی در افتادن قرمزها در این تله تاکتیکی داشت. او همان مهرهای است که در چنین دیدارهایی، نقش بیبدیلش را ایفا میکند؛ حفظ توپ، قابلیت حمل آن و مهمتر از همه، ایجاد موقعیت از کانالهای کناری.
* نکونام اینگونه نیمه دوم را در دست گرفت
جواد نکونام در نیمه دوم، درست وسط سیبل را نشانه رفته بود، عدم اجازه بازیسازی به پرسپولیس در زمین خودش.
زیر همان پرس و فشار سنگین حملهوران آبیپوش بود که بارها حسین کنعانیزادگان توپهای بلند و بیهدفی را ارسال میکرد و حتی یک نصف موقعیت هم با این تاکتیک (مثلا آنتی فشار) خلق نشد. آنها با این روش صرفا در انتظار اشتباه مدافعان استقلال بودند. سردرگمی سعید صادقی برای فرار و استفاده از حفرههای موجود و سرعت کم زاهدی هم مزید بر علت شده بود.
در این سو وضعیت آبیها هم مشخص بود؛ نفوذ از کنارهها و ارسال سانترهای کوتاه و بلند به مقصد بلانکو برای سرزنی و ساختن توپ سوم یا مهرداد محمدی برای نفوذ به قلب دفاع.
تا قبل از ورود امید عالیشاه و محمد عمری این سناریو مرتب تکرار میشد. نه پرسپولیس توانایی خلق موقعیت و ارائه بازی هجومی مختص خودش را داشت و نه استقلال با وجود مدافعان سرزنی مثل گولسیانی و کنعانیزادگان در خط تدافعی رقیب، شانس زیادی برای برتری هوایی.
* بیتوجه به برد سپاهان مقابل فولاد و اهمیت رقابت با
پر مهرهترین تیم لیگ برتر، هر 2 مربی برای صرفا «نباختن» به میدان آمده بودند.
هر 2 تیم بیش و پیش از آنکه فکر «بردن» باشند فضیلت را در «نباختن» و شکست نخوردن جستوجو میکردند. نه کاری به جدول داشتند و نه حتی برایشان ذرهای اهمیت داشت که یک ساعت قبلش سپاهان طی یک بازی هجومی و جذاب با ۳ گل از سد فولاد گذشته بود. اینها هیچکدام برای 2 کادرفنی، معنایی نداشت، شعارشان یک چیز بود: نمیخواهیم ببازیم.
* عالیشاه و آن اشتباهی که منتظرش بودند
در چنین فضایی بود که سرانجام یکی از آنتیپرسهای مدافعان پرسپولیس (اینبار وحدت هنانوف به جای کنعانیزادگان توپ را ارسال کرد) منجر به بروز همان اشتباهی از سوی مدافعان استقلال شد که منتظرش بودند.
آرمین سهرابیان پاس رو به عقب پرخطری را برای حسین حسینی درون دروازه فرستاد و طی همین فعل و انفعالات، امید عالیشاه از دورترین نقطه ممکن، توپ را در درون دروازه استقلال جا داد. این «گل» همان اتفاق مهمی بود که منجر به فروریختن افکار محتاطانه یکی از 2 سرمربی شد. از زمان حضور یحیی گلمحمدی در پرسپولیس، داربی لبریز است از گلهای دقایق پایانی.
هم پرسپولیس موفق به تبدیل شکست تلخ به مساوی شیرین شده و هم عینا استقلال.
از این رو پس از پیش افتادن، با علم به این واقعیت، قرمزها باید نوع دیگری از فوتبال را ارائه میدادند تا اتفاقات چند سال گذشته تکرار نشود.
حتی در آخرین داربی (فینال جام حذفی)، پرسپولیس دقیقه ۱۰۰ گل مساوی را روی یک ضربه ایستگاهی خورد.
اگرچه در وقتهای اضافه آنها کار را تمام کردند اما دل بستن به یک گل و پرداختن به دفاع بدون خلق ضدحمله کارساز، مشخصا تاکتیک پرخطری بود که آنها به آن تن دادند و مطابق انتظار مجازات هم شدند.
اگرچه دست کادر فنی قرمزها برای تعویضهای شجاعانهتر، چندان باز نبود اما مشخص بود دفاع چند لایه هم روش قابل اعتمادی برای حفظ نتیجه نیست. اگر از شوت غافلگیرکننده و ناگهانی امید عالیشاه پس از گل زیبایش صرف نظر کنیم، عملا پرسپولیس هیچ موقعیت خاصی روی دروازه حریف ایجاد نکرد. همان اشتباه بزرگی که گویا گلمحمدی هیچ راهکاری برای آن نیافته است.
* نعمتی بیتوجه به اصرارهای کادر فنی
علی نعمتی با وجود اصرار بسیار زیاد کادرفنی که در 2 تمرین نهایی، بارها به وی گوشزد شده بود همچنان پر خطر و بیمحابا بازی میکرد. بیتوجه به اینکه کمکداور ویدئویی وجود دارد و کوچکترین شیطنتی مورد بازبینی قرار میگیرد، او همانند مدافعان قبل از عصر وار، بازی کرد.
در مرتبه نخست خوششانس بود که موعود بنیادیفر گرفتن و ول کردن دست پیمان بابایی از سوی او را مستحق اعلام ضربه پنالتی ندانست اما در مرتبه دوم او بدترین انتخاب ممکن را انجام داد؛ تکل پرخطر 2 پا که در محاسباتش فرض را بر این گذاشته بود رضاوند قصد شوت زدن دارد و بس!
یکی از تاکتیکهای اصلی استقلال در این فصل گرفتن خطا در اطراف هجده قدم رقباست. با علم به این موضوع، به گفته یکی از افرادی که در تمرینات پرسپولیس حضور داشت، کادرفنی بیشترین تاکیدش روی خطا نکردن در این مناطق بود به طوری که طبق آمار بازی در طول ۱۰۰ دقیقه، پرسپولیس تنها ۶ مرتبه مرتکب خطا شد، دقیقا نصف آنچه آبیها انجام دادند. با این وجود با توجه به فشار مضاعف بازی در وقتهای اضافه و چندبرابر شدن آدرنالین در خون، علی نعمتی همه آن فرامین را فراموش کرد و آن کاری را کرد که نباید.
داور بازی اگرچه به صحنه برخورد بسیار نزدیک بود و حتی رای به ادامه نبرد داد اما تصاویر آهسته، آشکار ساخت که این تکل بیمحابا مجازاتی در بر دارد. خواسته یا ناخواسته دیگر اهمیتی ندارد پای نعمتی به آرش رضاوند برخورد کرد و او سرنگون شد. نعمتی از خطای چند دقیقه قبلش درس نگرفت و با وجود بازیکنان پر تعداد قرمزپوش در هجده قدم خودی به گونهای تکل رفت که گویی هیچ چارهای برایش باقی نمانده جز آن حرکت پر خطر. گویی اگر هافبک استقلال او را رد میکرد با بیرانوند تک به تک میشد!
نه اینکه داوران عراقی در اتاق بازبینی صحنههای مشکوک بازی، بیاشتباه و درست عمل کرده باشند اما حقیقتا عدالت را در این بازی پیاده کردند. پرسپولیس با آن سبک بازی به هیچ وجه مستحق برد نبود همانطور که اگر استقلال پیش میافتاد لایق ۳ امتیاز بازی لقب نمیگرفت.
سپاهان قبل از پایان نیمه نخست داربی و به صورت همزمان با ارائه یک بازی جذاب با نتیجه ۳ بر یک از سد فولاد گذشته بود اما در تهران هیچ یک از مربیان هیچ اعتنایی به آن نتیجه نکردند. اگر کمیته انضباطی ۴ امتیاز از زردها کم نمیکرد آنها هم اکنون با یک بازی کمتر و ۲۸ امتیاز در صدر جدول بودند.
اما بیتفاوت به این موضوع، آنچه برای هر 2 تیم تهرانی اهمیت داشت، نباختن بود و بس! اگر سهرابیان و نعمتی اشتباه نمیکردند شاید از دقیقه ۸۰ به بعد هر 2 به همان تساوی بیگل رضایت میدادند.
از این رو میشود مورایس و سپاهان را فاتحان اصلی داربی تهران دانست، ۱۰۰ دقیقه هر 2 تیم علیه فوتبال جذاب و زیبا جنگیدند و همه آرزویشان را در نباختن جستوجو کردند.
ارسال به دوستان
گفتوگوی خبرنگار «وطن امروز» با بازیکنان سرخابی پس از تساوی در داربی
همه راضی از مساوی
زهره فلاحزاده: پس از تساوی داربی ۱۰۲، خبرنگار «وطن امروز» در ورزشگاه آزادی با چند بازیکن ۲ تیم گفتوگو کرد.
* رضاوند: اگر داور شجاع بود، یک پنالتی دیگر هم میگرفت
آرش رضاوند، هافبک استقلال درباره این دیدار اظهار داشت: با توجه به حساسیتی که همیشه داربیها دارد، بازی خوبی بود. تیم ما خیلی خوب بازی کرد اما متاسفانه نتوانستیم برنده شویم.
وی درباره اینکه تیم استقلال روی چند صحنه به تصمیم داوری و عدم اعلام پنالتی پس از چک شدن توسط VAR اعتراض داشت، گفت: به نظر من در صحنهای که بابایی به زمین خورد و به چک کردن توسط VAR کشیده بود، دست پیمان را قشنگ کشیدند اما پنالتی اعلام نکردند. در صحنهای هم که خطا روی من توسط VAR اعلام شد، علی نعمتی پای چپ من را زد اما جالب است کارشناسان داوری خلاف آن را در مصاحبههایشان میگویند؛ آدم خندهاش میگیرد که رنگی قضاوت میکنند. به نظر من با آمدن VAR خیلی چیزها تغییر میکند. فکر میکنم دوستان خیلی دوست ندارند این سیستم در فوتبال ما باشد. اگر VAR نبود، شاید آن خطای دقیقه ۹۴ پنالتی اعلام نمیشد. مسؤولان فدراسیون باید VAR را برای کل مسابقات لیگ به ایران بیاورند.
هافبک استقلال با اشاره به اینکه بدون VAR در این فصل چند امتیاز از استقلال کم شده، توضیح داد: خیلی صحنهها را داوران نگرفتند. حالا شما بروید و ببینید در این فصل برای رقبای ما چه اتفاقاتی افتاده که فاجعه بوده است. فقط ۵ گل زدند که بالای یک متر در آفساید بودند. امروز هم شاکی بودند که اگر VAR نباشد، بهتر است. خوب معلوم است که آنها راضی نباشند، چرا که ما در داربیهای قبلی خیلی از نظر داوری ضرر کردیم. امروز به نظرم اگر داور شجاع بود، میتوانست خطای پنالتی روی پیمان بابایی را هم بگیرد.
رضاوند در رابطه با مصدومیتی که داشت اما خودش را به بازی رساند هم تصریح کرد: متاسفانه از ناحیه مچ هر ۲ پا مشکل دارم. این اتفاق در بازی با فولاد برای من رخ داد اما با کمک پزشکان تیم توانستم خودم را به بازی برسانم.
وی درباره اینکه استقلال در این دیدار ۲ مدافع وسط خود را به علت مصدومیت در اختیار نداشت و ۲ بازیکن دیگر هم در این دیدار با گرفتن کارت زرد، محروم شدند، حالا با چه ترکیبی باید به مصاف تیم نساجی بروند، گفت: تیم ما واقعا بازیکن ندارد. صالح حردانی دفاع آخر بازی میکرد و روزبه چشمی هافبک دفاعی است اما مجبور است دفاع وسط بازی کند. بعد میگویند تیم ما سقف را رعایت نکرده است. در تیم ما مشخص است چه کسانی رفته و چه کسانی ماندهاند. خیلی واضح است که کدام تیم سقف را رعایت کرده و کدام تیم رعایت نکرده است.
* گولسیانی: ۳ ماه و نیم است باشگاه پولی به من نداده
گئورگی گولسیانی، مدافع پرسپولیس در رابطه با نتیجه داربی اظهار داشت: بازی سختی بود اما کنترل بازی را در اختیار داشتیم و کمی بهتر از استقلال بودیم. چندان نتوانستیم روی دروازه استقلال موقعیت ایجاد کنیم که باید کار کنیم تا این مشکل را رفع کنیم.
وی در رابطه با نخستین حضور VAR در داربی و صحنه پنالتی استقلال گفت: خوشحالم که VAR بالاخره آمد اما داوری هم باید پیشرفت کند. صحنه پنالتی را ندیدم و نمیتوانم درباره آن نظری بدهم.
مدافع گرجستانی پرسپولیس در رابطه با نوتیسی که برای دریافت مطالباتش به باشگاه داده بود، گفت: ۳ ماه و نیم است پولی دریافت نکردهام و مشکل همچنان پابرجاست.
* ترابی: ۳ امتیاز بازی با یک صحنه مشکوک از دست رفت
مهدی ترابی، هافبک پرسپولیس در رابطه با تساوی در داربی ۱۰۲ اظهار داشت: ۳ امتیازی که تا دقایق آخر دستمان بود با یک صحنه مشکوک از دستمان رفت. امیدوارم دیگر این اتفاق نیفتد و تا آخر بازی تمرکزمان را حفظ کنیم.
وی در رابطه با اشتباهات داوری با وجود VAR گفت: هم صحنه پنالتی استقلال، هم صحنهای که روی شهاب پنالتی گرفته نشد و همچنین صحنه دیگر که امید حامدیفر باید اخراج میشد را دیدیم اما دیگر فایدهای ندارد. حالا بازی یک - یک تمام شده و ما متضرر شدهایم. در صحنهای هم که روی پیمان بابایی اتفاق افتاد اصلا نیازی به VAR نبود و در آخر هم پنالتی را گرفتند.
هافبک پرسپولیس درباره ادامه حضور VAR گفت: اگر باشد بهتر است اما باید به تصمیمات داور هم احترام گذاشت.
ترابی درباره وضعیت پرسپولیس تصریح کرد: وضعیت خوبی داریم و یک بازی عقبافتاده داریم که اگر ببریم به رده دوم میآییم. در نیمفصل دوم هم قطعا بهتر از این عمل خواهیم کرد.
* حسینی: اشتباهات داوری رخ نمیداد پرسپولیس پایین جدول بود
سیدحسین حسینی، دروازهبان استقلال پس از تساوی در داربی گفت: بازی خوبی بود و میتوانستیم برنده باشیم. در نیمه دوم تیم برتر میدان بودیم و روی اتفاق و بدشانسی گل خوردیم. روی صحنه گل تمرکزمان را از دست دادیم.
وی در رابطه با نخستین حضور VAR در تاریخ داربی گفت: خوشحالم VAR بود اگرنه مثل داربیهای دیگر کار را برایشان در میآوردند. شنیدم دوستان به VAR معترض بودند، باید هم معترض باشند، چون در 11 بازی گذشته در 4-3 بازی با داوری برنده شدند. در بازی با آلومینیوم، ذوبآهن و گلگهر با اشتباه داوری امتیاز گرفتند و اگر امتیاز نگرفته بودند الان پایین جدول بودند.
دروازهبان استقلال در واکنش به کنایه تیم پرسپولیس به شادی آنها پس از گل تساوی توضیح داد: اگر خودشان گل مساوی را میزدند، شادی نمیکردند؟ امتیاز ما از آنها بالاتر بود و مساوی در این شرایط نتیجه خوبی برایمان محسوب میشد و باید خوشحالی میکردیم.
ارسال به دوستان
۳ راهکار برای تقویت امنیت جنوب شرق
مهدی بختیاری: در جریان حمله تروریستی -بامداد دیروز - جمعه به مقر مرزبانان انتظامی، 11 نفر به شهادت رسیدند. این چندمین بار است با حمله اشرار مسلح و گروهکهای تروریست که عمدتاً در خارج از مرزهای کشورمان - پاکستان - مستقر هستند، تعدادی از سربازان و افسران مرزبانی را از دست میدهیم. مرزهای جنوب شرق کشور سالیان سال یکی از پرحاشیهترین مرزها بوده که ناامنیهای زیادی بویژه در سالهای اخیر را در آن شاهد بودیم. شکلگیری گروهکهای تروریست و اقدامات آنها به حدی بوده که ناامنی به داخل شهرهای مرزی کشیده شد و تعداد زیادی از هموطنانمان در عملیاتهای تروریستی این گروهکها به شهادت رسیدند تا اینکه در یک اقدام تقویتی، تصمیم بر این شد بخشهایی از مرزهای کشور - نظیر قسمتهایی از جنوب شرق و شمال غرب - به سپاه پاسداران واگذار شود.
در طول 2 دهه اخیر، اقدامات فراوانی برای بالا بردن ضریب امنیت در این مناطق صورت گرفت که مهمترین آنها مردمیسازی امنیت با بهکارگیری افراد بومی و راهاندازی مراکز اقتصادی برای بالا بردن سطح رفاه منطقه بود که به تبع آن، ضریب ناامنی نیز کمتر شد. به نظر میرسد اگرچه سطح و شکل این ناامنیها در سالهای اخیر تغییر کرده و مناطق عمق و شهرها از امنیت بهتری برخوردار شدند اما همچنان به اقدامات بیشتری برای از بین بردن کامل اتفاقاتی نظیر آنچه اخیرا رخ داد، نیازمندیم که به برخی از آنها اشاره خواهد شد.
* تقویت یگانهای مستقر در مرز
نیروهای مسلح کشورمان در سالهای اخیر دستاوردهای زیادی در عرصه طراحی و ساخت تجهیزات داشتند که بسیاری از آنها با امور مرزبانی ارتباط مستقیم دارد. خودروهای «امرپ» که یکی از مهمترین کارکردهایش، استفاده در مناطق مرزبانی برای حفاظت بیشتر از جان نیروهاست، بالاخره بعد از مدتها اخیرا در تعداد محدودی تحویل این یگانها شده است که این میزان باید بیشتر شود. تقویت استحکامات مرزبانی و تجهیز بیشتر آنها به تسلیحات بهروز و مناسب جهت مقابله با گروهکهای مسلح و بهکارگیری سامانههای جدید نظیر پهپاد برای رصد دائم و البته بهکارگیری آنها در عملیاتهای رزمی، طبیعتا موجب افزایش ضریب امنیت جانی نیروها خواهد شد. این تقویت باید به شکل اساسی و در تمام شئون ساختاری صورت بگیرد و به نظر میرسد یگانهای مرزبانی باید در اولویت قرار داشته باشند.
* افزایش رفاه منطقه
همانطور که گفته شد، یکی از مهمترین اقدامات سالهای گذشته، توجه بیشتر به وضعیت زندگی مردم ساکن در این مناطق بوده است که عمدتا از مشکلات عدیده اقتصادی نظیر بیکاری رنج میبرند و این وضعیت بستر مناسبی برای فعالیت گروهکهای تروریست فراهم میکند.
* برخورد سخت با عوامل ناامنی در خارج از مرزها
بسیاری از گروهکهای تروریست عملکننده در جنوب شرق، در پاکستان مستقر هستند و رایزنیهای مداوم در طول این چند سال با دولت پاکستان نیز ظاهرا ثمربخش نبوده است. بنابراین نیاز است همان سیاستی که در قبال گروهکهای ناامنکننده در شمال غرب - مستقر در اقلیم کردستان عراق - صورت گرفت، در جنوب شرق هم اعمال شود. تجربه برخورد با تروریستها در شمال غرب و بهکارگیری سیاست مشت آهنین در قبال آنها، بخش زیادی از ناامنیها را از بین برد، هرچند برای کمتر کردن آن همچنان باید سختگیری بر این گروهکها در خارج از مرزها را بیشتر کرد. به نظر میرسد این ۳ راهکار ـ که ۲ مورد اول و سوم آن نیازمند فوریت و اولویت است ـ میتواند جلوی اتفاقات تلخ مشابه را در آینده تا حد زیادی بگیرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|