|
ارسال به دوستان
اخبار
در فاصله 16 روز مانده به جشنواره تئاتر فجر
هیأت انتخاب بخش مسابقه «تئاتر دانشجویی» معرفی شد
با حکم مهدی حامدسقایان، دبیر چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، فرزاد معافیغفاری، علی حاجملاعلی و شهرام احمدزاده به عنوان هیات انتخاب بخش مسابقه تئاتر دانشجویی این دوره از جشنواره معرفی شدند.
فرزاد معافیغفاری مدرس، پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه سوره؛ شهرام احمدزاده نمایشنامهنویس و مدرس تئاتر و نویسنده نمایشنامههای «مکبث»، «بازگشت افتخارآمیز مردان جنگ»، «فریز مکبث فریز»، «شقه خون»، «خوب به پا میشود»، «مادر ترزا» و علی حاجملاعلی نویسنده، کارگردان، پژوهشگر و مدرس تئاتر، انتخاب و ارزیابی آثار رسیده به بخش تئاتر دانشجویی را بر عهده گرفتند. این هیات 3 نفره ۱۳۱ اثر رسیده بخش مسابقه تئاتر دانشجویی را مورد ارزیابی و انتخاب قرار خواهند داد. چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با دبیری مهدی حامدسقایان در بهمن ۱۴۰۲ برگزار میشود.
***
از 18 دی در شبکه نمایش خانگی پخش میشود
«اسکار» مهران مدیری آماده نمایش
مهران مدیری، کارگردان و بازیگر سینمای ایران، با «اسکار» به صحنه بازمیگردد. «اسکار» یک رئالیتیشوی چالشمحور است که مهمانان آن، همگی از بازیگران و افراد مشهور هستند. در این برنامه، هر فرد تلاش میکند چالش خود را به خلاقانهترین روش ممکن اجرا کند و رقابت بر سر تندیس اسکار خواهد بود. هر میهمان بر اساس نحوه انجام چالش خود، از مجری اصلی برنامه امتیاز دریافت میکند و بر اساس امتیازهای دریافتی، برنده تندیس اسکار مشخص میشود. همچنین میهمانی که کمترین امتیاز را دریافت کند، یک مسؤولیت اجتماعی بر عهده خواهد گرفت.
در این رئالیتیشو، مهران مدیری به عنوان کارگردان هنری و مجری اصلی برنامه و نیما شعباننژاد به عنوان دستیار مجری اصلی حضور خواهند داشت. نخستین قسمت رئالیتیشو «اسکار» ۱۸ دیماه منتشر میشود و قسمتهای بعدی آن، هر دوشنبه قابل تماشاست.
***
همزمان با ششمین جایزه پژوهشی سال سینمای ایران برگزار میشود
بزرگداشت ضابطیجهرمی در آیین اختتامیه
همزمان با برگزاری اختتامیه ششمین جایزه سال سینمای ایران، بزرگداشت استاد احمد ضابطیجهرمی از مستندسازان کشورمان برگزار خواهد شد. دکتر احمد ضابطیجهرمی مستندساز و استاد تمام دانشگاه صداوسیما، متولد ۱۳۳۰ در جهرم است. او دانشآموخته کارشناسی سینما و دکترای پژوهش هنر در شاخههای هنرهای دراماتیک؛ گرایش سینما و تلویزیون است. تدریس، ترجمه، تالیف و پژوهش در حوزه سینما و تلویزیون، دبیری دومین جایزه پژوهش سال سینمای ایران و... بخشی از فعالیتهای او بوده است. دکتر ضابطیجهرمی نخستین استاد سینمای ایران است که از سوی فرهنگستان هنر تجلیل شده و تالیفات او شامل ۳۵ عنوان کتاب در حوزههای مختلف سینما و بالغ بر ۱۲۵ مقاله علمی تخصصی و علمی پژوهشی است. از جمله کتابهای او «فیلم مستند دورگه»، «شکلشناسی و گونهشناسی فیلم مستند»، «نظریهها و گفتمانهای سینمای مستند»، «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند»، «زیباییشناسی و تاریخ تدوین فیلم» و.. است. کتابهای «روانشناسی شناختی تدوین فیلم» و «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند»، جدیدترین تالیفات این استاد است. همچنین فیلمهای مستند ساخته او، ۱۹ جایزه از جشنوارههای داخلی و خارجی دریافت کرده است. ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران به دبیری قادر آشنا برگزار میشود.
***
فیلم «شهید ابراهیم هادی» ۲۲ بهمن آماده میشود
فیلم سینمایی شهید ابراهیم هادی با عنوان «آتش و گلستان» برای سالروز شهادت این شهید در ۲۲ بهمن آماده خواهد شد. این فیلم تفحص 7 محقق با 7 تخصص، از شهید جاویدالاثر ابراهیم هادی است. در توضیحاتی که پیش از این توسط دستاندرکاران این مستند منتشر شده، آمده است: «شهادتخوانی این 7 نفر در دل امروز فقط از طریق خانواده، یاران، همراهان، همدستان، همرزمان، همنفسان و همکیشان ابراهیم هادی ممکن بود. بزرگ باد نام یاران شهید که جوانمردانه با ما همراه شدند. سلام و صلوات بر شهیدان و سلام و صلوات بر رزمندگان. بلند باد روح مریم کاظمزاده، حسین جهانبخش و راوی بیتکرار جنگ، سیدابوالفضل کاظمی و روح مادر، پدر و برادر شهید ابراهیم هادی». عوامل این مستند سینمایی عبارتند از کارگردان: علی رویینتن، نورپردازی و تصویربرداری: مجید یادگاری، احمد آقاجانلو، صدابردار: سیداحسان مولایی، پیام احمدی، مشاور رسانهای: محمدتاجیک با حضور همرزمان، همورزان، همنفسان، همسنگران، همراهان، هممحلها و همخونان شهید جاویدالاثر پهلوان ابراهیم هادی. همچنین روایتگران به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: سعیدالله بداشتی، محمدرضا انصاری، تیما تقیزاده، علی توانگری، حبیب سیفاللهی، سارا فیض و علی کارگر، نقشخوانان: میچکا خدابندهلو، منوچهر زرگر، آزاده هادیان، امیر پاسبان و... . همراهان: مسعود شمس و صالح نوریان.
ارسال به دوستان
دست پر سیما در آستانه چهارمین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی
تلویزیون روی کانال مقاومت
گروه فرهنگ و هنر: دغدغه توجه آنتن به مناسبتها با رویکردی دقیق و تولیداتی مشخص، همواره مساله ناظران تلویزیون بوده است. تناسب آنتن با فضای اجتماعی و مسائل روز جامعه میتواند هم در انسجام اجتماعی موثر باشد و هم در تاثیرپذیری جامعه از تلویزیون و جهتدهی به آنها؛ از این رو طراحی برنامههایی که مناسب زمان باشد اهمیت مییابد. تقارن چهارمین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی با توفان الاقصی در فلسطین و موج جهانی ملتها علیه رژیم صهیونیستی اما امسال را متفاوت کرده است و برنامههای تبیینی با این محوریت میتواند پیشبرنده مسیر مقاومت باشد و از این حیث دست آنتن تلویزیون به مدد بنیاد مکتب حاجقاسم پر است. اکنون با توجه به آنچه بیان شد و در آستانه چهارمین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام، سپهبد حاجقاسم سلیمانی، آنتن تلویزیون تدارک خوبی برای تبیین مسیر و مجاهدتهای 40 ساله این شهید دارد؛ برنامههایی که بخش عمده آن به همت بنیاد مکتب حاجقاسم آماده شده و بدون شک جزو آثار ماندگار و پرمخاطب سیما خواهد بود. «جهانمرد»، «میهمان داریم»، «راز شهادت» و «سپهبد» از جمله برنامههایی است که در ایام سالگرد میهمان خانهها میشود. از طرفی پخش مجموعههای مستند همه چون «خاطرات آن مرد» به کارگردانی ساسان فلاحفر، «رفیق شفیع» به کارگردانی مشترک نعمت مهدیانی و احسان متولی، «عیدوک» به کارگردانی امیر عسکری، «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسن و «پاییز 50 سالگی» به کارگردانی محسن اسلامزاده نیز از شبکههای مختلف نشان از دست پر سیما در چهارمین سالگرد شهادت حاجقاسم دارد.
* «میهمان داریم» ورژنی از «نیمه پنهان ماه»
در سالهای گذشته یکی از پرمخاطبترین برنامههایی که درباره شهدا ساخته میشد «نیمه پنهان ماه» با اجرای «زینب ابوطالبی» بود. برنامهای که به روایت شهدا از نگاه همسران آنان میگذشت و به واسطه صمیمانه بودن گفتوگو و بیان جزئیات برای مخاطب دلنشین میشد. حالا اما در آستانه چهارمین سالگرد حاجقاسم سلیمانی «میهمان داریم» به تهیهکنندگی و کارگردانی مصطفی هیودی روانه آنتن شبکه ۲ میشود که یادآور «نیمه پنهان ماه» در دهه 80 و 90 است.
این برنامه مجموعهای است از روایتهای شنیدنی مادران شهدا از دیدار با سردار شهید حاجقاسم سلیمانی به میزبانی فاطمه افشاریان که در ۱۱ قسمت ۳۵ دقیقهای تهیه و تولید شده است. «میهمان داریم» هر شب حوالی ساعت ۱۹ به مدت 11 شب میزبان مخاطبان شبکه ۲ سیما پخش میشود. این برنامه از ۲ دی آغاز شده و تا ۱۳ دی ادامه دارد.
* «راز شهادت» جستارهایی در جایگاه و معنای شهید و شهادت
بنیاد مکتب حاجقاسم در چهارمین سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی، نگاه فکری و تعمیق در منظومه نظری به این مکتب را نیز فراموش نکرده است. در کنار برنامههایی که به بیان واقعیتهای میدانی عملکرد حاجقاسم سلیمانی میپردازند، برنامه «راز شهادت» تلاشی در باب شناخت دقیقتر جایگاه و معنای شهید و شهادت در منظومه فکری تشیع است. حضور چهرههای فکری حوزه و دانشگاه از جمله آیتالله تحریری، آیتالله یزدانپناه، آیتالله فروغی، استاد محمدتقی فیاضبخش و وحید یامینپور در این برنامه نیز میتواند نویدبخش یک برنامه فکری برای علاقهمندان به این حوزه باشد. راز شهادت هر شب ساعت ٢٢ از شبکه افق سیما پخش میشود. این برنامه از شنبه ۹ دی آغاز شده و تا ۱۳ دی ادامه دارد.
* میزبانی محمد دلاوری در برنامه «سپهبد»
برنامه تلویزیونی «سپهبد» که قرار است از امشب تا آخر هفته ساعت۲۲:۳۰ از شبکه 4 سیما پخش شود، دیگر اثر تولیدی بنیاد مکتب حاجقاسم است که آن را برای پخش به شبکه 4 سیما سپرده است. این برنامه به تهیهکنندگی «محسن یزدی» و مجری طرحی «سعید صفار» ساخته شده است و در آن «محمد دلاوری» میزبان تحلیلگران سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و راهبردی خواهد بود تا نقش حاجقاسم در حوزههای مختلف را تحلیل و بررسی کند.
* «دوئل بوکمال» در عملیات بادیه
مستند «دوئل بوکمال» که برنده جایزه بهترین نویسنده گفتار متن و بهترین تدوین از هفدهمین جشنواره مستند «سینما حقیقت» شد هم چهارشنبه ۱۳ دی ساعت ۲۰ در جدول پخش شبکه مستند قرار گرفته است و روز پنجشنبه ۱۴ دی ساعت ۱۰ تکرار میشود. «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسنی و تهیهکنندگی مرتضی شعبانی روایتی مهیج از درایت حاجقاسم در عملیات نفسگیر و مهم «بادیه» صحراست و در آن به عملیات پیچیده آزادسازی بوکمال در سوریه پرداخته شده است.
* ناگفتههای زندگی «حاجقاسم» در «پاییز 50 سالگی»
فیلم مستند «پاییز 50 سالگی» به کارگردانی محسن اسلامزاده روایتی از ناگفتههای زندگی شهید حاجقاسم سلیمانی هم پنجشنبه ۱۴ دی ساعت ۱۹:۳۰ پخش میشود. «پاییز 50 سالگی» روایتی از زندگی شهید قاسم سلیمانی از زبان سردار محمد جمالی، همرزمش است و با نگاهی به دوران حضور «حاجقاسم» در منطقه جنوبشرق کشور از مهمترین دوران فعالیت ایشان تولیده شده است. بازپخش این مستند جمعه ۱۵ دی ساعت ۱۲:۳۰ است.
* روایت اهالی یک روستا از حاجقاسم در «خاطرات آن مرد»
مستند «خاطرات آن مرد» به خاطرات بخشی از مردم روستای قنات ملک میپردازد. کودکی شهید سلیمانی در همین روستا سپری شده و در این مستند مردمی را میبینیم که خاطرات تکی و شخصی زیادی از شهید سلیمانی دارند. خاطراتی از مردی که یکی از فرماندههای رده بالای نظامی کشور است اما بسیار متواضعانه با مردم روستایی که در 200 کیلومتری کرمان زندگی میکنند، نشست و برخاست داشته و حتی بسیاری از اهالی روستا از او خاطره دارند. این مستند روز پنجشنبه ۱۴ دی ساعت ۱۹:۳۰ پخش میشود.
* «جهانمرد»؛ روایتی از نهضت 40 ساله مرد مقاومت
برنامه ترکیبی «جهانمرد» هر روز ساعت 23:15 از شبکه یک سیما پخش میشود؛ برنامهای که زندگی حاجقاسم را بر اساس پروندههای ملی و بینالمللی که این شهید بزرگوار در آن نقش داشته به 10 قسمت تقسیم کرده است و در قالب یک برنامه ترکیبی و نزدیک به مستند سینمایی راوی مجاهدت حاجقاسم میشود. «جهانمرد» را تیم حرفهای و موفقی ساختهاند که پیشتر نیز برنامههای جریانساز «چاپ اول»، «مهمات» و «حماسهخوان» را روی آنتن داشتهاند. میکائیل دیانی، سردبیری این برنامه را برعهده دارد و سیدصادق شهربانویی و محمدهادی نعمتاللهی تهیهکننده و کارگردان مشترک این اثرند. «جهانمرد» به واسطه طراحی خاص دکورش که شبیه تونلهای زیرزمینی جریان مقاومت در سوریه، لبنان و فلسطین است، همچنین استفاده بسیار خوب از آرشیوهایی که تاکنون دیده نشده مورد استقبال واقع شده است.
این ویژهبرنامه البته ناگفتههای بسیاری از شهید حاجقاسم سلیمانی در میدان نبرد را برای نخستین بار به گوش مخاطبان میرساند و از این حیث قابل توجه است. حضور چهرههای شاخصی چون «فالح فیاض» رئیس هیات حشدالشعبی عراق، «سیدصفیالدین عبدالله» پسرعموی سیدحسن نصرالله و نماینده حزبالله لبنان در ایران، دکتر حسن کاظمیقمی سفیر ایران در افغانستان، حاج سهراب سلیمانی برادر حاجقاسم، علیجان و محمود سلیمانی پسرعموهای شهید، سردار مسجدی سفیر سابق ایران در عراق، دکتر اکبری سفیر ایران در سوریه، طاهریانفرد دستیار ویژه سابق خارجه در امور افغانستان، سردار جعفر اسدی فرمانده میدانی سوریه، سردار رحیمی، سردار شفیعی و سردار شهریاری فرماندهان لشکر ثارالله و قرارگاه قدس جنوب شرق، مسعود اسداللهی تحلیلگر ارشد منطقه و... میهمانان این برنامه هستند که روایتهایی ناگفته از شهید سلیمانی را برای مخاطبان بیان میکنند.
ارسال به دوستان
«بیبدن» تنها فیلم ژانر جنایی جشنواره فجر ۴۲ است
«آرمان و غزاله» روی پرده سینما
گروه فرهنگ و هنر: ژانر جنایی یکی از هیجانانگیزترین، سرگرمکنندهترین و پرشورترین ژانرهای اصلی سینماست. برخی فیلمهای جنایی ضدقهرمانهای تخیلی را به تصویر میکشند، برخی سراغ داستانهای واقعی میروند و آنها را به شکل فیلمهای سینمایی هیجانانگیزی ارائه میدهند و برخی هم به داستانهای جدی تاریک و تلخی میپردازند که هدفشان به چالش کشیدن مخاطبان و به تعمق واداشتن آنهاست از همین رو هر زمان فیلمی با محتوا و تم جنایی ساخته شد، مخاطبان بسیاری را به همراه داشت. پیرامون میزان اهمیت آثار جنایی در سینما همین بس که طی چند دهه اخیر و در نظرسنجیهای انجام شده در مجله سایت اند ساوند - به عنوان معتبرترین مجله سینمایی در اعلام فهرست آثار برتر طی دهههای مختلف - اغلب شاهد پیشتازی فیلمهای ژانر جنایی در این فهرست هستیم؛ فیلمهایی چون «زودیاک» به کارگردانی دیوید فینچر که به موضوع یکی از بدنامترین قاتلان تاریخ با ۵ قتل منتسب که تا به امروز حل نشده مانده پرداخته است؛ «شهر خدا» به کارگردانی فرناندو میرلس که از آن نهتنها به عنوان یکی از بهترین فیلمهای جنایی قرن 21 نام میبرند، بلکه آن را یکی از بهترین فیلمهای برزیلی تمام دوران نیز مینامند، «محرمانه لسآنجلس» به کارگردانی کرتیس هنسن که روایتی از ۳ کارآگاه در دهه ۵۰ را به تصویر میکشد؛ کارگاهانی که در تلاش برای حل معمای یکسری قتلهای وحشیانه هستند؛ «مخمصه» به کارگردانی مایکل مان که در آن تقابل ۲ غول بزرگ بازیگری دنیا «آل پاچینو» و «رابرت دنیرو» در قامت کارگاه و جنایتکار را با کاوشی استادانه در دنیای تبهکاران و جنایتکاران به تصویر کشانده است؛ «مظنونان همیشگی» به کارگردانی برایان سینگر که در آن داستان گروهی جنایتکار را به تصویر میکشد که برای یک سرقت گرد هم میآیند اما خود را درگیر شبکهای از دروغ و فریب میبینند که همه آنها را تهدید به نابودی میکند و «داستان عامهپسند» به کارگردانی کوئنتین تارانتینو که به یکی از تاثیرگذارترین فیلمهای جنایی دهه ۹۰ بدل شد؛ فیلمی که حول محور ۳ داستان به هم پیوسته میچرخد، یکی درباره 2 آدمکش که برای رئیسشان کار میکنند، دیگری درباره یک بوکسور حرفهای افول کرده و عواقب حضورش در یک مسابقه بوکس از پیش تعیینشده و سومی درباره سرقت از یک غذاخوری است. البته فهرست فیلمهای جنایی در تاریخ سینمای دنیا بسیار زیاد است؛ فیلمهایی چون سهگانه «پدر خوانده»، «محله چینیها»، «بعدازظهر سگی» و بسیاری دیگر.
اما این ژانر مهیج و مخاطبپسند در سینمای ایران بسیار کمفروغ است، صدالبته اگر موضوعاتی چون قاچاق مواد مخدر را در زمره آثار جنایی بنامیم، سینمای دهه 60 با فیلمهایی چون «تیغ و ابریشم»، «سرب»، «قافله» و تعدادی دیگر دست پری دارد اما اگر صرفا به پروندههای جنایی چون قتل و از این دست اشاره داشته باشیم، جز چند اثر آن هم در تکدورههایی چون اوایل دهه 70 و این اواخر با فیلمهایی چون «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» به کارگردانی پوران درخشنده، «عنکبوت» به کارگردانی ابراهیم ایرجزاد، «پرونده باز است» مرحوم پوراحمد و «کت چرمی» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، اثر دندانگیری نصیبمان نخواهد شد. این در حالی است که با مروری بر پروندههای موجود در دادسراهای جنایی موارد جنجالی که دارای بار دراماتیک و قابل تاملی باشند دیده خواهد شد که از آن جمله میتوان به ماجرای معروف به قتل خیابان گاندی در دهه 70 که به نام سمیه و شاهرخ معروف شد اشاره کرد اما در این رهگذر خبر تولید فیلم «بی بدن» به نویسندگی کاظم دانشی و کارگردانی مرتضی علیزاده و تهیهکنندگی سیدمصطفی احمدی با اشاره به یکی از جنجالیترین پروندههای جنایی میتوان امیدوار بود که امسال در جشنواره فیلم فجر 42 شاهد یکی از مهیجترین آثار باشیم؛ فیلمی که به موضوع آرمان، غزاله و جسدی که هرگز پیدا نشد اما مطابق بررسیهای انجام شده در صحنه جرم کاملا مشخص بود قتل توسط آرمان به وقوع پیوسته، میپردازد.
البته باید منتظر ماند و دید مرتضی علیزاده در نخستین فیلم سینمایی خود این موضوع جنجالی را چگونه به تصویر میکشد؛ فیلمی که تاکنون 20 جلسه از فیلمبرداری آن گذشته و همزمان در حال تدوین است و به احتمال زیاد در ساعات پایانی مهلت مقرر دریافت آثار آماده و به دبیرخانه فجر تحویل شود.
الناز شاکردوست به عنوان بازیگر نقش اول فیلم به ایفای نقش میپردازد و کاظم دانشی به عنوان نویسنده در «بی بدن» همکاری دارد و میتوان پیشبینی کرد با توجه به موضوع جنایی شاهد اقبال و استقبال منتقدان در ایام فجر به این فیلم باشیم.
ارسال به دوستان
حمید جبلی در افتتاحیه جشن شب عکس تئاتر مطرح کرد
اگر عشق نباشد، دیگر عکس و عکاسی تئاتر وجود ندارد!
گروه فرهنگ و هنر: نمایشگاه نخستین جشن «شب عکس تئاتر» و «دیدار» جمعه ۸ دی با استقبال کمنظیر مردم و حضور جمعی از هنرمندان در گالریهای پاییز و استاد میرمیران خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
این جشن در حالی نخستین دوره خود را با استقبال اهالی تئاتر و عکس آغاز کرد که پس از انتشار فراخوان نمایشگاه نخستین جشن «شب عکس تئاتر» برای اعضای انجمن صنفی عکاسان تئاتر ایران، ۴۵۵ اثر از ۹۲ عکاس به این رویداد ارسال شد که در نهایت ۶۰ اثر به بخش نمایشگاه راه پیدا کرده است. اکنون این عکسها در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته شده است.
همچنین نمایشگاه «دیدار» که منتخبی از عکسهای حمید جبلی از تئاترهای آتیلا پسیانی (گروه تئاتر بازی) است نیز در گالری استاد میرمیران خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته شده است.
حمید جبلی در مراسم افتتاحیه این 2 نمایشگاه گفت: به همگی خوشامد میگویم. از طرف انجمن صنفی عکاسان تئاتر شما را به تماشای آثار 2 گالری پاییز و استاد میرمیران دعوت میکنم. آثار حاضر در گالری استاد میرمیران، عکسهای من به یاد آتیلا پسیانی است. آثار حاضر در گالری پاییز نیز عکسهای بخش مسابقه بود که باید آنها را مفصلتر ببینید.
ابراهیم حسینی، دبیر نمایشگاه نخستین جشن «شب عکس تئاتر» نیز در ادامه این مراسم گفت: در این فرصت لازم است از مجموعه خانه هنرمندان تشکر کنم. اینجا خانه ما است و در آن خیلی احساس راحتی میکنیم. فکر میکنم وظیفه همه ما است که در نگهداری خانه هنرمندان کوشا باشیم. تمام رویدادهای عکاسی ما در ۲۰ سال گذشته، در خانه هنرمندان بوده و هیچ جای دیگری هم نرفته و نمیرویم. در این مدت 3 کارگاه داشتیم؛ یک کارگاه دیگر و یک برنامه اختتامیه هم داریم. جا دارد دو مرتبه از خانه هنرمندان ایران تشکر کنم.
جبلی نیز در ادامه این برنامه بیان کرد: از دوستانی که تشریف آوردند، تشکر میکنم. همه بزرگان بویژه عکاسان تئاتر حضور دارند و نمیتوان نام همگی را برد. از آقای عسگرپور تشکر میکنم که این امکان را در اختیار بچههای انجمن گذاشتهاند. متاسفانه روزبهروز شرایط ما از لحاظ امکانات و اقتصادی بدتر میشود. اکنون اگر عشق نباشد دیگر عکس و عکاسی تئاتر وجود ندارد. چون واقعا هیچکس نمیتواند بگوید شغل من عکاسی تئاتر است و با این کار زندگی میکنم. امیدوارم این موضوع هم به صورتی حل شود.
او افزود: نمایشگاه آثار حاضر در گالری پاییز، عکسهای بخش مسابقه بین دوستان عکاس جوانتر بوده که ۶۰ اثر آن برای این نمایشگاه انتخاب شده است. چون داور بودم، اسم هیچکدام از عکاسهای انتخابشده را نمیدانم. در واقع ما برای داوری، با کد درج شده روی آثار آنها را میدیدیم و انتخاب میکردیم.
این هنرمند در بخش دیگری از صحبتهایش درباره نمایش آثار خود در گالری استاد میرمیران نیز گفت: من نمیدانستم برای دوستم آتیلا پسیانی که پیش از سال ۶۰ با هم کار کرده بودیم، چه کاری میتوانم انجام دهم. چون آقای پسیانی گروه تئاتر بازی را تاسیس کرده بود و من به عنوان عکاس در گروه با ایشان همکاری میکردم، این آثار را برای نمایش انتخاب کردم.
او ادامه داد: عکسهای حاضر در نمایشگاه از سال 62 شروع شده و به آخرین کار او میرسد که این اتفاق رخ داد. متاسفانه نتوانستم آخرین عکسها را با کیفیت خوب به ایشان نشان دهم. امیدوارم لذت ببرید. این کوچکترین کاری بود که میتوانستم برای یک دوست انجام دهم. این عکسها را به انجمن صنفی عکاسان تئاتر تقدیم کردم تا هر طور توانستند از آنها محافظت کنند تا به صورتی یاد آتیلا برایمان باقی بماند.
محمدمهدی عسگرپور، کیومرث مرادی، ابراهیم حقیقی، اصغر پیران، سیامک زمردیمطلق، هوتن شکیبا، ستاره پسیانی، مسعود پاکدل و مهدی آشنا از جمله چهرههای حاضر در این مراسم بودند.
نمایشگاههای نخستین جشن «شب عکس تئاتر» و «دیدار» تا ۱۸ دی ۱۴۰۲ در گالریهای پاییز و استاد میرمیران خانه هنرمندان ایران برپاست. علاقهمندان به تماشای این آثار میتوانند همه روزه (به غیر از شنبهها) از ساعت ۱۴ تا ۲۰ به گالریهای این مجموعه مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|