|
کاهش 1500 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با کاهش 1534 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز هفته را با روند رو به کاهش شروع کرد و شاخص کل در پایان معاملات با افت 1534 واحدی به 2 میلیون و 153 هزار و 700 واحد رسید.
ارسال به دوستان
در سفر استانی هیأت دولت به زنجان انجام شد؛ بهرهبرداری از 7 هزار واحد مسکونی در زنجان
کارستان مسکن
مهرداد بذرپاش: کشور پس از ۸ سال رکود، دوباره به تولید مسکن بازگشته است
گروه اقتصادی: رئیسجمهور در دوازدهمین مقصد دور دوم سفرهای استانی دیروز وارد استان زنجان شد. حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در سفر خود به استان زنجان، ضمن بررسی اجرای مصوبات سفر اول دولت مردمی، پروژههای نهضت ملی مسکن در استان را افتتاح کرد. شرکت در مراسم بزرگداشت شهدای جنایت تروریستی کرمان در جمع مردم شریف زنجان، شرکت در اجلاسیه سراسری نماز و شرکت در شورای برنامهریزی و توسعه استان از دیگر برنامههای دومین سفر استانی رئیسجمهور به زنجان بود.
* صدور ۳ دستور برای تسریع در تکمیل ورزشگاه
سیدابراهیم رئیسی در ابتدای سفر خود ضمن بازدید از پروژه معطلمانده ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان، دستور داد ضمن واگذاری عملیات احداث از وزارت ورزش و جوانان به استان و جذب و تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن، این پروژه حداکثر تا پایان شهریور سال آینده تکمیل و آماده بهرهبرداری شود. ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان با ۶۰ هزار و ۶۰۶ متر مربع زیربنا یک پروژه ملی است که کلنگ آن سال ۸۴ به زمین زده شد و مسؤولیت ساخت آن به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور واگذار شده بود.
ابتدا قرار بود این پروژه طی ۴ سال در کنار مجتمع تفریحی گاوازنگ این شهر به بهرهبرداری برسد اما روند اجرای آن از آنچه تصور میرفت طولانیتر شد و پس از گذشت ۱۸ سال، شهروندان زنجانی بویژه علاقهمندان به فوتبال همچنان در انتظار افتتاح این پروژه بزرگ ورزشی هستند. رئیسی در جریان بازدید از این ورزشگاه نیمهکاره دستور داد ضمن واگذاری ادامه عملیات احداث از وزارت ورزش و جوانان به استان و جذب و تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن، این پروژه حداکثر تا پایان شهریور سال آینده تکمیل و آماده بهرهبرداری شود.
* افتتاح ۷ هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی
در ادامه این سفر با حضور رئیسجمهور علاوه بر بهرهبرداری از ۷ هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن، ۱۰ هزار و ۷۰۰ قطعه زمین برای ساخت مسکن روستایی و شهری و همچنین به متقاضیان مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت واگذار شد. از ۷ هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی از جمله ۱۲۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن ساخته شده در اراضی دولتی نیز بهرهبرداری شد. واحدهای افتتاح شده دیگر نیز شامل ۱۲۱۳ واحد مسکونی خودمالک طرح نهضت ملی مسکن، ۷۷۰ واحد مسکونی نوسازی شده بافت فرسوده در طرح بازآفرینی شهری و ۴ هزار مسکن روستایی در استان زنجان است.
* تحقق اهداف ساخت در زنجان
وزیر راهوشهرسازی در این مراسم گفت: کشور پس از ۸ سال رکود، دوباره به تولید مسکن بازگشته است. مهرداد بذرپاش گفت: در ۲ سال اخیر از ۲۷ هزار واحد مسکن هدفگذاریشده برای استان زنجان، ۲۰ هزار واحد آن در مرحله عملیات ساخت قرار گرفته است. وی به تکمیل و تحویل 1200 واحد مسکونی به متقاضیان مسکن در قالب طرح حمایتی اشاره کرد و افزود: حدود ۴ هزار واحد دیگر از این تعداد مسکن روستایی و هزار و ۲۱۳ واحد هم خودمالکی است.
* خط دوم راهآهن قزوین - زنجان سال آینده وارد مدار میشود
فارغ از پروژههای مسکن، اقداماتی نیز در راستای تسریع در وارد مدار شدن خط دوم راهآهن قزوین - زنجان انجام شد. وزیر راه و شهرسازی از تلاش برای تخصیص منابع کافی برای خط دوم راهآهن قزوین - زنجان به عنوان مصوبات رئیسجمهور خبر داد و گفت: محور دوم این خط ریلی تا سال آینده وارد مدار میشود.
مهرداد بذرپاش در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی خط دوم راهآهن قزوین - زنجان که صبح دیروز طی سفر به استان زنجان انجام شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این پروژه ۸۶ درصد پیشرفت کرده است، گفت: یکی از خطوط اصلی شاهراههای شرقی - غربی کشور در امتداد این مسیر ریلی است. وزیر راه و شهرسازی یکی از برنامههای دولت سیزدهم را تکمیل کریدور شرقی - غربی ریلی کشور و دوخطه کردن خطوط با هدف افزایش ظرفیت دانست. بذرپاش با بیان اینکه دوخطه شدن مسیرهای ریلی منجر به افزایش ۲ برابری ظرفیت جابهجایی بار و مسافر میشود، افزود: خط دوم راهآهن قزوین - زنجان یکی از محورهای پرترافیک از نظر بار و مسافر است و نیاز به دوخطه شدن دارد. وی با بیان اینکه بخش زیادی از زیرسازی و روسازی این مسیر ۱۸۰ کیلومتری انجام شده است، گفت: سفر قبلی رئیسجمهور به استان زنجان مصوباتی برای تخصیص منابع به این پروژه ریلی را به همراه داشت اما تنها بخشی از این منابع تخصیص یافت که در ۴ ایستگاه این مسیر مصرف شده است. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با حضور رئیسجمهور چند پروژه اصلی در سطح استان بررسی خواهد شد که از جمله آنها دوخطه کردن محور ریلی قزوین - زنجان است. بذرپاش یادآور شد: طبق برآورد شرکت راهآهن جمهوری اسلامی حدود هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه ریلی نیاز است.
وی افزود: در این سفر تلاش میکنیم منابع خوبی برای تکمیل این پروژه مصوب کنیم تا سال آینده محور دوم این خط ریلی وارد مدار شود.
وزیر راه و شهرسازی در پایان اظهار کرد: محورهای مواصلاتی در استانهای پسین و پیشین نیز تأثیرگذار است و علاوه بر مردم استان زنجان و قزوین، هموطنانمان در سایر مناطق نیز از مزایای این پروژه در حوزه جابهجایی بار و مسافر بهرهمند خواهند شد. گفتنی است خط دوم راهآهن قزوین - زنجان به طول ۱۸۱ کیلومتر دارای ۱۱ ایستگاه است که زمان سفر از تهران به زنجان را به میزان یک ساعت کوتاهتر میکند.
* افتتاح دومین گلخانه شیشهای مدرن شمالغرب کشور
دومین گلخانه شیشهای مدرن شمالغرب کشور و بزرگترین شهرک گلخانهای استان با حضور رئیسجمهور در شهر هیدج زنجان افتتاح شد. این گلخانه به آخرین فناوریهای روز دنیا مجهز است و در وسعت ۶۰ هکتار زمین و ۳۰ هکتار سطح زیر کشت، انواع محصولات کشاورزی در آن تولید میشود. طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، ۱۵ هزار تن ارزش فعلی تولیدات این گلخانه است و 7 هکتار دیگر آن در دست احداث است که به آن اضافه خواهد شد. با افتتاح این گلخانه برای ۵۰۰ نفر در استان اشتغال ایجاد خواهد شد و در این میان کشت محصولات در این گلخانه به صورت سفارشی و برای صادرات به روسیه است. این شهرک گلخانهای توسط سازمان جهاد کشاورزی و شرکت شهرکهای کشاورزی استان احداث و پس از اهلیتسنجی به شرکت بخش خصوصی واگذار شده است. محصولات زیر کشت این مجتمع گلخانهای شامل فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و توت فرنگی و دیگر محصولات است. از مزیتهای کشت گلخانهای، اشتغالزایی، ارزآوری، ارتقای بهرهوری، تقلیل مصرف آب، استحصال بیشتر محصول در واحد سطح، افزایش کیفیت و کمیت محصول و صرفهجویی در مصرف سم، کود، بذر و نهادههای کشاورزی است. همچنین امکان مبارزه بهتر و بیشتر با آفات و بیماریها، عرضه محصول در خارج از فصل، اصلاح بستر کشت و اقتصادی کردن تولید در اراضی کوچک را به دنبال دارد. در حال حاضر ۱۶۰ واحد گلخانهای تجاری و کوچکمقیاس در زنجان فعال است و سالانه ۴۷ هزار تن محصول از ۴۱ هکتار از گلخانههای استان برداشت میشود. این شهرک در حال حاضر به عنوان بزرگترین شهرک گلخانهای استان زنجان محسوب میشود.
ارسال به دوستان
قیمت هر دلار آمریکا به 50 هزار و 100 تومان رسید
ترور در بازار خنثی شد
دیروز قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد بار دیگر وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد و طبق بررسیهای میدانی و قیمتهای اعلامی از سوی کانالهای تلگرامی، هر دلار آمریکا بین ۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان تا ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. طی روزهای پایانی هفته گذشته و بعد از عملیات تروریستی کرمان، برخی رسانههای به اصطلاح اقتصادی بر طبل افزایش قیمت دلار کوبیدند و این اتفاق تلخ را عاملی برای به هم ریختن امنیت کشور و امنیت اقتصادی دانستند. همین جریانسازی عجیب باعث شد قیمت دلار در روزهای تعطیل بازار (پنجشنبه و جمعه) در کانالهای تلگرامی به صورت مجازی تا 51 هزار تومان هم افزایش یابد. این در حالی بود که قیمت دلار پیش از این (صبح چهارشنبه) 50 هزار و 300 تومان بود. این موضوع را باید در نظر داشت که نوسان قیمتی در بازار ارز هنگام بروز حوادث سیاسی و دیپلماتیک امری طبیعی است و دوام چندانی ندارد و معمولا بهصورت مقطعی بازار به این حوادث واکنش نشان میدهد. در این شرایط مردم باید با نگاه به رفتارهای تاریخی بازار از خرید و فروش خودداری کنند. کما اینکه پس از توفان الاقصی قیمت دلار برای کمتر از 24 ساعت حتی کانال 53 هزار تومان را لمس کرد اما بهتدریج روند کاهشی آن شروع شد و حتی بعد از گذشت 2 هفته به 49 هزار تومان هم رسید. به طور کلی طی یک سال گذشته از میزان سیگنالپذیری بازارها از اخبار سیاسی و بینالمللی کاسته شده یا حداقل میتوان گفت عمق این تاثیرها بشدت کاهش یافته است و اخبار مرتبط با افزایش تحریمها یا اتفاقات منطقه آنچنان تاثیری بر بازار نمیگذارد. حال روسیاهی به تعادل رسیدن بازار بر چهره رسانههایی که در بدترین شرایط تیترهای «موج انفجار کرمان به بازار سکه رسید»، «بازتاب انفجار کرمان در بازار ارز»، «قیمت دلار از قفس پرید» خواهد ماند. مسلما آنها باید توضیح دهند با چه متر و معیاری چنین سیگنالهای اشتباهی را به مخاطبان خود میدهند، البته شایسته است دستگاههای نظارتی هم برخورد مقتضی را با این شبهرسانههای دروغپراکن داشته باشند که به این سادگی با معیشت و روان مردم بازی نکنند.
زمانی که از تاثیر عوامل سیاسی بر قیمت دلار گفته میشود باید به عمق موضوع نگاه کرد و نه سطوح آن، زمانی یک متغیر سیاسی میتواند دلار را تحریک کند که اولا قیمت به لحاظ زمانی آماده تغییر باشد، ثانیا پتانسیل تحریک تقاضا در بازار ارز وجود داشته باشد، ثالثا جریان نقد موجود در بازار در سطوحی باشد که بتواند قیمتها را به بالا سوق دهد و در وهله آخر چشمانداز تورمی نیز فعال باشد.
قیمت دلار از ابتدای سال 1401 تا پایان آن بیش از 50 درصد رشد کرده و حالا قریب به 9 ماه است در کریدور 48 تا 52 هزار تومان قرار دارد. تجربه نشان داده دلار برای گذار به کانالهای 10 یا 20 و یا حتی 50 نیاز به اصلاح زمانی دارد، چرا که اساسا مدتی زمان میبرد تا جامعه و فعالان بازار به چنین قیمتهایی واکنش دهند.
بازاری که سال گذشته جهش پیدا کرده و حالا هم با ثبات 9 ماهه خود از بازدهی مانند بازدهی بازار مسکن و سهام دور بوده نمیتواند متقاضی زیادی داشته باشد و همین موضوع را هم خلوتی خیابان فردوسی به عنوان محور بازار غیررسمی تایید میکند. به نظر میرسد با کنترل رشد نقدینگی و تعدیل سرعت رشد سپردههای دیداری به رقم تاریخی آن یعنی حدود 30 درصد، جریان نقد موجود در بازار ارز نیز بشدت محدود شده که همین مساله به تضعیف طرف تقاضا کمک کرده است و در موضوع آخر نیز با وجود کنترل نقدینگی و احتمالا ادامه روند درآمدهای نفتی دولت که دست سیاستگذار برای دخالت در بازار را باز خواهد گذاشت، نمیتوان انتظار تعدیل تورم را بیدلیل دانست. به طور کلی به نظر میرسد متغیرهای محرک بازار ارز علیالحساب حتی با وجود اتفاقات سیاسی، پتانسیل تغییر را نداشته و هر افزایش قیمتی میتواند هیجانی و زود گذر باشد.
ارسال به دوستان
معاون وزیر نفت خبر داد
شروع عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی از ماه آینده
معاون وزیر نفت در مراسم انعقاد تفاهمنامه واگذاری زمین به پتروپالایشگاه شهید سلیمانی گفت: فازنماییهای این پروژه انجام شده و تا ماه آینده وارد فعالیتهای اجرایی خواهیم شد. جلیل سالاری در مراسم انعقاد تفاهمنامه واگذاری ۴۵۰ هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به پالایشگاه شهید سلیمانی افزود: این طرح از سال ۱۴۰۱ شروع شد؛ در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شده بود به سمت احداث پتروپالایشگاه حرکت کنیم و سرمایهگذاری آن هم توسط بخش خصوصی انجام شود. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به سهم ۱۰ درصدی شرکت ملی پالایش و پخش از این پروژه گفت: مجوز شورای اقتصاد این پروژه را ماه مهر گرفتیم و عمده سهامداران این پروژه نیز بخش خصوصی است. سالاری گفت: مطالعات پدافندی و آمایش سرزمینی این پروژه و همچنین جانمایی و واحدهای فرآیندی و همچنین فازنماییهای این پروژه انجام شده است.
معاون وزیر گفت: ۴۵۰ هکتار دیگر نیز در جوار این پروژه احصا شده و امیدواریم با تخصیص زمین، کارهای عملیاتی و اجرایی آن تا ماه آینده آغاز شود. وی گفت: ۲۵ درصد محصولات این پالایشگاه مربوط به محصولات پتروشیمی خواهد بود و تمرکز نیز بر تکمیل زنجیره ارزش است. سالاری گفت: حجم تولید بنزین این پالایشگاه حدود 6.5 میلیون لیتر در روز خواهد بود و خط لولهای با ظرفیت ۷۴ میلیون لیتر فرآوردههای تولیدی را به مرکز کشور انتقال میدهد و همچنین 2 اسکله صادراتی تعبیه شده که فرآوردههای صادراتی را از مسیر دریا صادر کنیم.
* تولید روزانه 7 میلیون لیتر
طرح پتروپالایشگاه شهید سلیمانی یکی از پروژههای دولت سیزدهم برای افزایش تولید بنزین به میزان 7 میلیون لیتر در روز است. طبق اعلام شرکت ملی پالایش و پخش، دیروز قرارداد واگذاری 450 هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی بین سازمان ایمیدرو و شرکت پتروپالایشگاه شهید سلیمانی امضا شده تا این پروژه وارد فاز اجرایی شد. محل احداث این پتروپالایشگاه 300 هزار بشکهای با خوراک نفت خام سنگین، در بندرعباس و در کنار پالایشگاه ستاره خلیجفارس جانمایی شده است و به نظر میرسد اکنون بعد از گذشت 2 سال بالاخره مشکل تامین زمین این واحد برطرف شده است. مرداد سال 1401 تفاهمنامه احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی با حضور رئیسجمهور و وزیر نفت بین سهامداران این طرح امضا شد و آبان امسال بالاخره درخواست وزارت نفت مبنی بر «احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در بندرعباس» در جلسه شورای اقتصاد به ریاست معاون اول رئیسجمهور به تصویب رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
1.6 میلیارد دلار از طلب صندوق توسعه ملی نقد شد
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی درباره سرمایهگذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: از سال 99 که صندوق تثبیت بازار راهاندازی شد، در آن سال یک همت، در سال 1400 به میزان 1.65 همت و سال گذشته هم پرداختهایی انجام شد بهگونهای که تاکنون 10 هزار و 200 میلیون تومان از منابع صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه سرمایهگذاری شده است. میرمحمد صادقی تصریح کرد: همچنین در قالب قرارداد عاملیت ارزی برای پروژه تولید دارو، 500 میلیون دارو تامین مالی توسط صندوق توسعه ملی برای تولید داروهای دیالیزی پرداخت شده که این طرح نیز ۳ ساله برگشت خواهد داشت. وی همچنین اظهار داشت 1,6 میلیارد دلار از طلب صندوق توسعه ملی نقد شد.
***
حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی ۲۰۰ قلم کالا
بر اساس اعلام مسؤولان دولتی، حدود ۲۰۰ قلم کالا از فهرست ارز ۲۸۵۰۰ تومانی مرتبط با سیاست تثبیت ارزی خارج شده است. تسنیم مدعی شد در ابتدای اجرای سیاست تثبیت، حدود 400 ردیف تعرفه کالایی مشمول ارز 28500 تومانی شده بود که حالا 200 قلم کالا از این فهرست خارج شده و تنها 200 ردیف کالای اساسی مثل نهادههای دامی (ذرت، جو و...) و برخی روغنها مشمول ارز 28500 تومانی هستند. این موضوع از سوی قائممقام وزارت جهاد کشاورزی در امور بازرگانی نیز تایید شده است و به نظر میرسد دولت با وجود تثبیت نرخ ارز 28500 تومانی در لایحه بودجه 1403، شروع به حذف تدریجی اقلام مشمول ارز ترجیحی کرده است.
***
تا پایان سال گاز به 90 درصد روستاها میرسد
مدیر عامل شرکت ملی گاز گفت: مطابق برنامهریزیها و با تکمیل طرحهای جاری، آمار روستاهای بهرهمند از گاز طبیعی در کشور به بیش از ۹۰ درصد میرسد. مجید چگنی درباره اقدامهای انجامشده در زمینه توسعه گازرسانی کشور در ۲ سال گذشته گفت: روحیه تلاش و پشتکار شخص رئیسجمهوری سبب شده وزرا و مدیران این دولت نیز تلاش دوچندانی را در مسیر خدمترسانی به هممیهنان در دستور کار داشته باشند، بنابراین طی ۲ سال اخیر ۴۳ شهر و ۵۳۵۰ روستا که عمدتا در مناطق سختگذر هستند، به شبکه گاز متصل شدهاند. افزون بر این در این مدت بیش از ۸۳۰۰ صنعت خرد و بزرگ جدید به شبکه گاز وصل شده که اشتغالزایی خوبی را به همراه داشته است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: به لطف خداوند متعال و با مساعی ارزشمند همه همکاران ارزشمندم در بخشهای پالایش، انتقال و توزیع گاز طی ۲ سال گذشته و از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، طرحهای گازرسانی روستایی در کشور شتاب چشمگیری داشته است و کارکنان شرکت ملی گاز ایران بهمنظور برخورداری مردم میهنمان گامهای موثری برداشتهاند و برای استمرار جریان گاز، شبانهروز در تلاش هستند. چگنی در ادامه با ارائه آماری از گازرسانی شهری و روستایی در کشور تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی اکنون بیش از ۹۸,۵ درصد شهرهای کشور از نعمت گاز برخوردارند و تا پایان امسال با تکمیل طرحهای جاری، آمار روستاهای بهرهمند از گاز طبیعی در کشور به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید.
***
افزایش قیمت گاز طبیعی و برق در اروپا با آغاز سرما
آغاز سرمای شدید در کشورهای حوزه اسکاندیناوی قیمت گاز طبیعی و برق را در اروپا افزایش داده است و به نظر میرسد گسترش موج سرما در سرتاسر اروپا، تقاضا برای انرژی را بیشتر کند و قیمتها را بالاتر ببرد. بر اساس گزارش منتشر شده در اویل پرایس، قیمت برق در فنلاند با آغاز سرما در کشورهای حوزه اسکاندیناوی به بالاترین رقم رسید. موج سرما در راه جنوب و شمال غرب اروپاست و تقاضای بیشتری برای انرژی ایجاد خواهد کرد، بنابراین قیمت برق و گاز طبیعی بالاتر میرود. برف سنگین و کاهش شدید دما در فنلاند و سوئد باعث لغو خدمات ریلی در ۲ روز گذشته شده است. قیمت برق در فنلاند به بالاترین رقم رسیده و فینگرید - اپراتور شبکه برق این کشور- هشدار داده ادامه سرمای شدید تولید برق را با چالش مواجه خواهد کرد. این شرکت از مصرفکنندگان خواسته مصرف برق خود را در ساعات اوج مصرف در صبح و غروب مدیریت کنند. گسگرید - اپراتور سیستم انتقال گاز این کشور - هم روز گذشته اعلام کرد مجبور است افزایش واردات گاز طبیعی مایع را درخواست کند تا بتواند سیستم را در دوره سرمای شدید متعادل نگه دارد. تقاضای گاز در فنلاند پنجشنبه گذشته به 130 گیگاوات ساعت در روز رسید که بالاترین سطح مصرف روزانه از دسامبر 2021 بود. سرمای هوا همچنین سرعت وزش باد را پایین میآورد که تولید برق بادی در سراسر شمال غرب اروپا را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد. قیمت برق در شمال اروپا هم به خاطر کاهش دما و ساکن بودن هوا که باعث پایین آمدن تولید انرژیهای تجدیدپذیر میشود، افزایش یافته است. به این ترتیب تقاضا برای گاز طبیعی و زغال سنگ که گرانتر هستند نیز بیشتر شده است. انتظار میرود به دنبال یک پاییز معتدل و آغاز آرام زمستان، توده هوای سرد در بیشتر روزهای ماه ژانویه در شمال غرب اروپا باقی بماند و عرضه گاز طبیعی و زیرساختهای انرژی این منطقه را با مشکل مواجه کند. شاخص قیمت گاز اروپا در هلند با افزایش به 37.80 دلار در هر مگاوات ساعت رسیده است. روز گذشته سومین روز افزایش قیمت گاز در اروپا بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|