|
اخبار
سوگندنامه آغاز جام ملتهای آسیا توسط کاپیتان فلسطین قرائت شد
به احترام فلسطین
مراسم افتتاحیه هجدهمین دوره رقابتهای فوتبال جام ملتهای 2023 آسیا ساعت 18 دیروز (جمعه) برگزار شد. قطر در حالی میزبان این رقابتهاست که در فاصله یک سال گذشته پس از جامجهانی 2022، دومین تورنمنت بزرگ است که میزبانی آن را برعهده دارد. به گزارش تسنیم، این مراسم در استادیوم لوسیل که گنجایش 89 هزار تماشاگر را دارد، برگزار شد. این مراسم با نورافشانی و آتشبازی زیبایی آغاز شد و پخش موسیقیهای منتخب جام ملتها بخش دیگری از مراسم بود. شیخ تمیم بن حمد آلخلیفه، امیر قطر هم در زمان برگزاری مراسم در ورزشگاه حضور یافت.
نکته قابل توجه در این مراسم این بود که قطریها در اقدامی جالب توجه و برای همبستگی با مردم فلسطین، قرائت سوگندنامه این مسابقات را به مصعب البطاط کاپیتان تیم ملی فلسطین واگذار کردند. حسن الهیدوس، کاپیتان تیم ملی قطر این کار را به کاپیتان فلسطین سپرد. در بخش دیگری از این مراسم، داستانی از کلیله و دمنه به صورت نمایش اجرا شد. خبرنگاران و عکاسان رسانههای کشورهای مختلف از مراسم افتتاحیه جام استقبال بسیار خوبی به عمل آوردند.
***
منصرف کردن مربیان خارجی والیبال از داخل ایران؟
سخنگوی کمیته فنی والیبال درباره منصرف شدن ۲ گزینه خارجی از هدایت تیم ملی والیبال گفت: یکی از اعضای کمیته فنی در جلسه مطرح کرد کسی از داخل با آنها صحبت کرده اما نمیدانم تا چه حد در این مورد مطمئن است.
نشست کمیته فنی فدراسیون والیبال یکشنبه ۱۷ دی برگزار و در پایان این جلسه اعلام شد که گزینه از بین 4 گزینه مورد نظر برای سرمربیگری تیم ملی والیبال (ویتال هاینن، آنجلو لورنزتی، سعید معروف و روبرتو پیاتزا)، به دلایل نامعلوم به یکباره از همکاری با فدراسیون والیبال ایران انصراف دادهاند.
در این راستا شنیده شد برخی از داخل ایران با این مربیان ارتباط گرفته و آنها را از هدایت تیم ایران منصرف کردهاند.
محمود افشاردوست درباره تماس با گزینههای سرمربیگری تیم ملی به ایسنا گفت: این موضوع را شنیدهام ولی نمیتوانم قطعی بگویم اتفاق افتاده یا نه. یکی از اعضای کمیته فنی در جلسه، این موضوع را مطرح کرد که کسی از داخل با آنها صحبت کرده اما نمیدانم تا چه حد در این مورد مطمئن است. امیدوارم خبر اشتباه و غلطی باشد و چنین اتفاقی نیفتاده باشد، چون زیبنده ورزش و والیبال ما نیست. بالاخره داعیه حضور در جمع ۱۰ تیم برتر دنیا را داریم و چنین رفتارهایی سخیف است. امیدوارم این اطلاعات اشتباه باشد و خیلی زود بر پایه اطلاعات و گزارشاتی که ناشی از مذاکرات خوب است، تصمیمی درست و منطقی گرفته شود.
او درباره گزینههای جدید سرمربیگری تیم ملی بیان کرد: فدراسیون ۳ گزینه را دوباره مدنظر دارد و وارد مذاکره شده است. البته در کنار این ممکن است با نفرات قبلی هم دوباره مذاکره انجام شود. افشاردوست در پاسخ به این سوال که تکلیف سرمربی تیم ملی تا چه زمانی مشخص میشود، بیان کرد: تمام تلاش ما این است طی 8-7 روز آینده سرمربی تیم ملی را مشخص کنیم.
***
خط و نشان ژاوی برای رئال در فینال
سرمربی بارسلونا میگوید تیمش باید از فینال سال قبل الگوبرداری کند و رئال را بار دیگر در سوپرجام شکست دهد.
به گزارش ساکرنت، بارسلونا در دیداری کمدردسر با نتیجه ۲ بر صفر با گلهای لواندوفسکی و یامال اوساسونا را شکست داد و فینالیست سوپرجام اسپانیا شد. پیش از این نیز رئال مادرید موفق شده بود با شکست اتلتیکومادرید راهی فینال شود و به این ترتیب در فینال باید منتظر یک الکلاسیکوی جذاب در ریاض باشیم.
ژاوی هرناندس، سرمربی بارسلونا پنجشنبه پس از پیروزی برابر تیم اوساسونا در دومین نیمهنهایی در عربستان سعودی میخواهد در فینال سوپرکاپ اسپانیا رئالمادرید را شکست دهد.
ژاوی در کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بارسا قادر است رئال را شکست دهد، گفت: بله! با در نظر گرفتن روش بازیمان و تیمی که داریم، قادر به رقابت با رئال برای قهرمانی هستیم. باید مثل سال گذشته باشیم. فینال سال گذشته را ما ۳ بر یک پیروز شدیم. برای بردن رئال در فینال باید مالکیت توپ را از حریفمان بگیریم. رئال نسبت به سال گذشته در فرم بهتری قرار دارد اما ما سعی خواهیم کرد بر آنها مسلط شویم و پایاپای بازی کنیم. باید بهترین فوتبال خود را نشان دهیم. ما آماده این دیدار هستیم.
لواندوفسکی دقیقه ۵۹ مقابل اوساسونا یازدهمین گل خود در این فصل را ثبت کرد و یامال نیز زننده دیگر گل بارسا بود.
یامال با ۱۶ سال و ۱۸۲ روز به جوانترین بازیکنی تبدیل شد که تا به حال در سوپرجام گلزنی کرده است و مورد تمجید ژاوی قرار گرفت. سرمربی بارسا درباره ستاره جوانش افزود: او تقریبا همه کارها را بخوبی انجام میدهد. توپ را از دست نمیدهد و تقریباً همیشه تصمیم درستی میگیرد. وی فقط ۱۶ سال دارد و حیف که کمی بزرگتر نیست. جدا از گل، او امشب واقعا خوب بود.
این برد نخستین پیروزی بارسا با بیش از یک گل از ۱۹ سپتامبر گذشته بود.
ارسال به دوستان
حضور ناهید کیانی در المپیک پاریس قطعی شد
ملیپوش تکواندوی کشورمان جواز حضور در المپیک پاریس را کسب کرد. فدراسیون جهانی تکواندو با ارسال نامهای به تهران، اسامی نفرات راهیافته به المپیک پاریس را اعلام کرد که ناهید کیانی از ایران موفق شد با کسب رتبه چهارم رنکینگ المپیکی، جواز حضور در این رقابتها را کسب کند. کیانی با درخشش در مسابقات مهم از جمله کسب مدال طلای قهرمانی جهان در باکو، ۲ مدال ارزشمند نقره در رقابتهای گرندپری و قهرمانی در تورنمنتهای بینالمللی، امتیازات لازم را برای دومین حضور خود در رقابتهای المپیک، از طریق رنکینگ به دست آورد.
ارسال به دوستان
آذرپیرا با شکست اسنایدر آمریکایی در فینال وزن ٩٧ کیلوی کشتی آزاد نامش را برای قهرمانی المپیک فریاد زد
کجا بودی تا حالا
امیرعلى آذرپیرا با ٢١ سال سن در زاگرب و تورنمنت بینالمللى کرواسى دست به کار بسیار بزرگى زد و با اقتدار یکى از مطرحترین کشتىگیران آمریکایى یک دهه اخیر المپیک و جهان را با اقتدار کامل درهم شکست.
آذرپیرا به عنوان کشتىگیر تخصصى و جویاى نام وزن ٩٧ کیلو با 2 گردنآویز طلاى امیدهاى دنیا در فینال برابر «کایل اسنایدر»ى ایستاد که ٩ مدال طلا، نقره و برنز المپیک و جهان را در کارنامه دارد.
اسنایدر یکى از مدعیان اصلى مدال در المپیک ٢٠٢٤ پاریس به شمار مىرود که بعد از مدتها در وزن ۹۷ کیلو برابر یک دلاور ایرانى قرار گرفت تا او را به سبک شیران تاریخى بیشه کشتى ایران چون علیرضا حیدرى درهم پیچد.
حریف آمریکایى در فینال 3 بر صفر از آذرپیرا پیش افتاد و وقت دوم در اندیشه افزایش امتیازات و کسب بردى مقتدرانه بود که آذرپیرا مانند توفان کاترینا او را درهم شکست و راه سکوى دوم این رقابتها را به اسنایدر نشان داد.
یک زیر بىنقص و خاک کردن اسنایدر، بیرون بردن پاى او از تشک و رد اعتراض فنى آمریکایىها باعث شد پیروزى ٣ بر صفر کشتىگیر ٩٧ کیلوى عنواندار المپیک و جهان با برترى ٤ بر ٣ به سود امیرعلى عوض شود.
کایل اسنایدر که کشتى فینال را بعد از پیروزى ٤ بر صفر مقابل کامران قاسمپور در نیمهنهایى باخته مىدید به آب و آتش زد تا زیر عجولانهاش با خاک شدن توسط آذرپیرا جریمه شود و حکم قهرمانى امیرعلى با برترى ٦ بر ٣ امضا شود.
شکست اسنایدر مقابل آذرپیرا و باخت کامران به اسنایدر یعنى همان مثلث خطرناکى که خطرناکتر از برموداست.
به نظر با کشتىهاى بىنقص و قدرتمندانه امیرعلى آذرپیرا در زاگرب و درهم شکستن کایل اسنایدر، باید او را امید اول وزن ٩٧ کیلوگرم ایران در المپیک ٢٠٢٤ پاریس دانست.
قابلیتهاى امیرعلى آذرپیرا در مقایسه با عملکرد قابل قبول کامران قاسمپور در زاگرب نشان داد هر 2 توانمندىهاى بالقوهاى در نوع کشتى و سبک خود دارند اما آذرپیرا در ٩٧ کیلو کشتىگیرى ششدانگتر به نظر میرسد. قاسمپور هنوز به ٩٧ کیلو نرسیده و در زاگرب ٩٣ کیلو و نیم بود. او از نظر تکنیک ناب کشتى یکى از بهترین زیرگیرهاى امروز جهان محسوب مىشود اما زورش براى مقابله با مدعیان ٩٧ کیلوى جهان چون تاجالدینف، سعداللهاف، اسنایدر و ماگمدوف شاید کافى نباشد.
در عوض با مقایسه بدنى 2 کشتىگیر ایرانى برابر کایل اسنایدر مىتوان به این نتیجه رسید که امیرعلى آذرپیرا تا اینجا در وزن ٩٧ کیلو بهتر از کامران قاسمپور جواب داده است.
در این وزن غیر از تکنیک ناب و کلاس کشتى، تلفیق آن با قدرت بدنى، زور و توان کندن رقیبان چغر بد بدنى مثل اسنایدر هم نیاز است که به نظر در این بخش کفه ترازو به سمت آذرپیرا نسبت به قاسمپور سنگینى مىکند.
باید منتظر ماند و دید قوانین چرخه انتخابى تیم ملى براى المپیک، تمرینات درون اردویى، نگاه فنى کادر فنى و تصمیمگیرندگان، سهمیه المپیکى کسب نشده این وزن، آسیبدیدگىهاى اتفاقى در فشار بالاى تمرینات و رقابتها تا قبل از المپیک چه سرنوشتى را رقم خواهد زد.
تا اینجا در پایان پیکارهاى کرواسى به عنوان مرحله دوم چرخه انتخابى تیم ملى براى المپیک، کفه ترازوى امیرعلى آذرپیرا نسبت به کامران قاسمپور سنگینتر شد.
حال باید نشست و دید این کلاف سردرگم که به عجیبترین شکل ممکن در زاگرب باز شد، باز هم در ماههاى منتهى به المپیک ٢٠٢٤ پاریس براى کشتى آزاد ایران و انتخاب بهترین ستاره ٩٧ کیلو درهم، پیچیده، سردرگم و کلافه کننده مىشود؟
فعلا که همه چیز به کام امیرعلى آذرپیرا رقم خورده است، آن هم با شکستن غول آمریکایى و بردن یکى از بهترین کشتىگیران جهان.
* قاسمپور یا آذرپیرا؛ کدامیک به دوبنده المپیک میرسند؟
مسابقات کشتی آزاد رنکینگ جهانی در کرواسی به پایان رسید تا تکلیف یک وزن برای المپیک پاریس مشخص شود.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم طبق تعریف چرخه انتخابی، امیرحسین زارع موفق شد در فینال امیررضا معصومی را شکست دهد و صاحب دوبنده ملی برای المپیک شود.
در وزن ۹۷ کیلوگرم اما شرایط بسیار متفاوت است. با توجه به اینکه در این وزن سهمیه المپیک کسب نشده کادر فنی چند رویداد و تورنمنت را برای انتخاب کشتیگیر اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا (کسب سهمیه المپیک) و بازیهای ۲۰۲۴ پاریس در نظر گرفته است.
کامران قاسمپور و امیرعلی آذرپیرا ۲ کشتیگیر ۹۷ کیلوگرم بودند که راهی زاگرب شدند البته قاسمپور بعد از یکسال دوری وارد میدان شد و با تغییر وزن توانست مدال برنز را کسب کند اما امیرعلی آذرپیرا با درخشش در این رویداد علاوه بر شکست کایل اسنایدر قهرمان جهان و المپیک توانست مدال طلا بگیرد تا همچنان برای حضور در ادامه چرخه شانس داشته باشد.
طبق چرخه انتخابی، نفر اول قهرمانی کشور نخستین گزینه برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا یا گزینشی المپیک خواهد بود. نفر دوم و نفرات سوم مشترک، با توجه به عملکرد فنی و شرایط آمادگی، دومین گزینه برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا یا گزینشی المپیک خواهند بود.
در صورتی که کادر فنی به جمعبندی لازم درباره نفرات مدنظر نرسد، کشتیگیران موارد یک و 2 به یک تورنمنت بینالمللی اعزام میشوند و فرد منتخب برای حضور در مسابقات ذکرشده با توجه به عملکرد فنی و نظر کادر فنی مشخص خواهد شد.
اگر در این وزن کشتیگیر منتخب بتواند سهمیه المپیک را کسب کند و کشتیگیر اعزامی به قهرمانی آسیا صاحب مدال شود با توجه به سطح کیفی این مسابقات کادر فنی میتواند کشتیگیر اعزامی به مسابقات المپیک را انتخاب یا نسبت به انجام یک تورنمنت یا مسابقه انتخابی اقدام کند.
***
پایان کار نمایندگان ایران در کشتی آزاد بینالمللی زاگرب با کسب ۳ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز
خط و نشان قبل المپیک
رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد جام اوپن زاگرب و نخستین رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در سال ۲۰۲۴ روزهای ۲۰ و ۲۱ دی در کشور کرواسی برگزار و با درخشش نمایندگان ایران همراه شد.
در پایان این مسابقات تیم ایران توسط محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم، حسین ابوذری در وزن ۷۴ کیلوگرم و امیرررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال نقره و عباس ابراهیمزاده در وزن ۶۵ کیلوگرم و کامران قاسمپور در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
***
بررسی چگونگی کسب 3 مدال طلای ایران
در وزن ۷۹ کیلوگرم که مسابقات با حضور ۶ کشتیگیر و به صورت دورهای برگزار شد، محمد نخودی در دیدار نخست با نتیجه ۷ بر ۳ جوزف لاورنس از آمریکا را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۴ بر یک از سد عبدالله شیخاعظمی دیگر نماینده کشورمان گذشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. نخودی در این مرحله با نتیجه ۶ - ۶ ایوان ویک از آمریکا را از پیش رو برداشت و به فینال رسید. وی در این دیدار مقابل آوتاندیل کنتچادزه از گرجستان با نتیجه ۶ بر صفر به پیروزی رسید و به مدال طلا دست یافت. شیخاعظمی دیگر نماینده کشورمان که مقابل نخودی مغلوب شده بود، در دور دوم با نتیجه ۹ بر ۶ از سد لاورنس از آمریکا گذشت و به مرحله نیمهنهایی راه یافت.
شیخاعظمی در مرحله نیمهنهایی با نتیجه ۱۲ بر ۲ مغلوب آوتاندیل کنتچادزه از گرجستان شد و به دیدار ردهبندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه ۱۵ بر ۴ و ضربه فنی مغلوب ویک از آمریکا شد و در جایگاه چهارم ایستاد.
امیرعلی آذرپیرا، نماینده کشورمان در وزن ۹۷ کیلوگرم، در دور اول با نتیجه ۵ بر صفر مقابل رادوسلاو باران از لهستان به پیروزری رسید. وی در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر مایکل ماچیاولو از آمریکا را از پیش رو برداشت. آذرپیرا در دور بعد با نتیجه ۸ بر ۷ از سد آیزاک ترامبل از آمریکا گذشت و به مرحله نیمهنهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر صفر ویکی از هند را مغلوب کرد و به فینال رسید. آذرپیرا در دیدار فینال در مصاف با کایل اسنایدر قهرمان المپیک و جهان از آمریکا با نتیجه ۶ بر ۳ پیروز شد و به مدال طلا دست یافت.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیرحسین زارع پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر ژیوی دنگ از چین را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۱۱ بر صفر نیکلاس گیویازدوفسکی از آمریکا را از پیش رو برداشت.
زارع در مرحله نیمه نهایی با توجه به عدم حضور گنو پتریاشویلی، عنواندار جهان و المپیک از گرجستان پیروز معرفی شد و به دیدار فینال راه یافت. امیررضا معصومی دیگر نماینده کشورمان که در گروه دیگر قرار داشت، در دور اول با نتیجه ۶ بر ۲ گیوی ماتچراشویلی از گرجستان را مغلوب کرد. وی در دور دوم با نتیجه ۳ بر صفر یوسف حمیدا از مصر را از پیش رو برداشت. معصومی در دور سوم با نتیجه ۸ بر ۴ گئورگی مشویلدیشویلی از آذربایجان را شکست داد و راهی مرحله نیمهنهایی شد. وی در دور بعد با نتیجه ۱۱ بر ۶ از سد میسون پاریس، دارنده مدال برنز جهان از آمریکا گذشت. دیدار فینال این وزن بین امیرحسین زارع و امیررضا معصومی برگزار شد که زارع با نتیجه ۵ بر صفر مقابل معصومی به برتری رسید و صاحب مدال طلا شد. معصومی نیز به مدال نقره رسید.
ارسال به دوستان
بزرگترین انتقال فوتبال ایران به نقل از روزنامه ایتالیایی
طارمی تابستان در اینتر
روزنامه گاتزتا مدعی است به احتمال بسیار زیاد مهدی طارمی تابستان آینده راهی اینتر میشود.
در حال حاضر تمام تمرکز مهدی طارمی به جام ملتهای آسیا معطوف شده است. بازیکن پورتو که در سال پایانی قراردادش با اژدها قرار دارد، از تمدید قرارداد و ماندن در این تیم خودداری کرده تا بتواند در تابستان آینده و با هزینه صفر یورو، تیم جدید خود را انتخاب کند.
در شرایطی که ستاره خط حمله تیم ملی یکی از امیدهای اصلی کسب عنوان آقای گلی جام ملتها به شمار میرود، اخبار زیادی پیرامون آینده او در رسانهها منتشر میشود؛ بازیکنی که با پیشنهادی بزرگ از سوی اینتر مواجه شده و به نظر میرسد شاهد رقم خوردن یکی از مهمترین نقلوانتقالات فوتبال ایران خواهیم بود.
طارمی طی مدت اخیر و در مصاحبههای مختلف از پاسخ به سوالات پیرامون آینده و تیم جدیدش خودداری کرده است ولی آنگونه که بزرگترین و معروفترین روزنامه ایتالیا خبر میدهد، این بازیکن با اینتر گامهای مثبت بزرگی برداشته است و به نظر میرسد باید او را فصل بعد با لباس نراتزوری ببینیم.
گاتزتا در شماره روز جمعه خود خبر داده است تمرکز روی پستهای ضروری، استراتژی نقلوانتقالات اینتر در چند پنجره اخیر بوده است و تابستان آینده نیز همین استراتژی در دستور کار خواهد بود. بنابراین مدیریت نراتزوری برای رسیدن به اهداف خود از قبل حرکت میکند.
یکی از این بازیکنان مهدی طارمی، مهاجم پورتو است که قرارداد او با تیم پرتغالی پایان یافته است. همانطور که منابع تایید میکنند، ارتباطات اینتر با بازیکن ایرانی که باید با انتقال آزاد به نراتزوری بپیوندد، بسیار جلوتر از گفتوگوهای عادی است. در حالی که «دنزل دومفریس» باید عنصر مفیدی برای جمعآوری پول نقد (از راه فروش او در تابستان) باشد.
به این ترتیب طبق آنچه گاتزتا گفته، باید مهدی طارمی را بازیکن اینتر بدانیم. مهاجم بوشهری که تابستان گذشته تا آستانه پیوستن به میلان پیش رفته بود، حالا سر از دیگر تیم این شهر در خواهد آورد و به جای حضور در لباس روسونری، قرار است با پیراهن نراتزوری به میدان برود.
ارسال به دوستان
اسرائیل بلاتکلیف
مهدی بختیاری: با گذشت ۹۹ روز از آغاز عملیات «توفان الاقصی» و حدود ۸۰ روز از عملیات زمینی ارتش اسرائیل و بهرغم اشغال بخشهای زیادی از شمال نوار غزه، همچنان دولت نتانیاهو و عملکرد آن در میدان مورد انتقادات جدی مخالفان قرار دارد. از یک طرف، فرسایشی شدن جنگ (توفان الاقصی بالاتر از نبرد سال 2014 که ۵۰ روز طول کشید، طولانیترین جنگ اسرائیل با حماس است) و افزایش تعداد کشتهها و از طرف دیگر، محقق نشدن هیچکدام از اهداف اصلی و اعلامی این رژیم، نتانیاهو را در یک وضعیت بغرنج قرار داده و ظاهرا خود دولت صهیونیستی هم نمیداند در غزه چه کار باید کند. ارتش اسرائیل در این ۸۰ روز توانسته بخش زیادی (حدود 90 درصد) از شمال نوار غزه را به تصرف خود درآورد اما این تصرف بدون پاکسازی تونلهای زیرزمینی و گسترده حماس که محل اصلی رزم آنها محسوب میشود، آورده چندانی برای این رژیم نخواهد داشت. در روزهای گذشته بهرغم اشغال شمال غزه، گروههای فلسطینی از همین مناطق اقدام به موشکباران شهرهای اشغالی کردند تا نشان دهند ارتباطات آنها در زیر زمین همچنان برقرار است و کشف یکی دو تونل هم نتوانسته به سازمان رزم حماس ضربه چندانی وارد کند.
صهیونیستها در ابتدای نبرد زمینی چند هدف اصلی را اعلام کردند که شامل نابودی کامل حماس، تصرف همه نوار غزه، آزادی تمام اسرا بدون مذاکره و تعیین یک رژیم حکمرانی جدید برای این منطقه میشد که در یادداشتهای گذشته به آن پرداختیم. با گذشت ۸۰ روز از نبرد زمینی پرحاشیه اسرائیل و بهرغم کشتههای زیاد آنها (تاکنون اداره سانسور در ارتش اسرائیل اجازه انتشار اسامی 186 کشته نظامی در جریان نبرد زمینی را داده که شواهد و قرائن میگوید آمار بسیار بسیار بیش از این است) نتوانسته هیچکدام از اهداف فوق را محقق کند. تصرف مناطق شمال نوار غزه (و بر فرض تصرف تمام نوار غزه) ۳ راه پیش روی سران این رژیم قرار میدهد.
اول اینکه با تصرف غزه، رژیم صهیونیستی خود اداره این منطقه را در دست بگیرد و ساکنان غزه نیز اجازه حضور داشته باشند. این یعنی بازگشت به قبل از سال 2005 که غزه – از سال 1967 - در اشغال کامل صهیونیستها بود و شهرکنشینان زیادی نیز در آن ساکن بودند. این وضعیت و چالشهای بزرگی که فلسطینیهای ساکن غزه برای اسرائیل ایجاد کردند، آنقدر زیاد بود که سال 2005 «آریل شارون» نخستوزیر وقت اسرائیل مجبور شد نوار غزه را به صورت کامل – با وجود اینکه همه هزینههایی که برایش داشت - ترک کند.
علاوه بر این، در حال حاضر از حدود 10 میلیون سکنه سرزمینهای اشغالی، 2 میلیون نفر عرب هستند (شامل اعراب 1948 و اعراب ساکن کرانه باختری)، در این صورت با اضافه شدن 2 میلیون و 300 هزار فلسطینی جدید، جمعیت ساکن در سرزمینهای اشغالی به 12 میلیون نفر شامل 4 میلیون عرب خواهد رسید که به هیچ وجه خوشایند سران این رژیم نخواهد بود چه آنکه اعراب فلسطینی ساکن غزه قابل مقایسه با اعراب دیگر سرزمینهای اشغالی -حتی اعراب ساکن کرانه باختری - نیستند. فلسطینیهای غزه همانطور که در سالهای گذشته نشان دادند، بیشترین حمایت را از مقاومت و گروههای مقاومت بویژه حماس دارند و این روحیه دشمنی با اشغالگران، بزرگترین خطر برای امنیت اسرائیل خواهد بود.
احتمال دوم این است که بعد از تصرف غزه، اسرائیل، ساکنان فلسطینی این منطقه را مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر نظیر مصر کند که این مساله نیز چالشهای زیادی برای آنها خواهد داشت، ضمن آنکه نه مصر براحتی زیر این بار میرود و نه جامعه جهانی اجازه چنین کاری را خواهد داد.
احتمال دیگر این است که بعد از تصرف غزه، اسرائیل بخواهد اداره این منطقه را به تشکیلات خودگردان یا تشکیلات بیعرضه خائن دیگری شبیه آن بسپارد که در همکاری با صهیونیستها باشد.
در این صورت هم باز ساکنان نوار غزه بزرگترین چالش خواهند بود. مردم غزه از جنگ ۲۲ روزه اواخر 2008 و اوایل ۲۰۰۹ نشان دادند تمام قد پشت سر حماس و گروههای پایبند به مقاومت ایستادهاند و این را کمابیش در نظرسنجیهای اخیر نیز میتوان دید.
همین مردم بودند که حماس یک سال پیش از جنگ ۲۲ روزه، به پشتوانه آنها سال 2007 همه مخالفان را از پیش رو برداشت و حاکم غزه شد.
البته راهکارهای دیگری لااقل روی کاغذ وجود دارد نظیر اینکه اسرائیل اجازه دهد طوایف و گروهها در غزه، اداره این منطقه را در دست بگیرند که باز در این صورت با توجه به سابقه و رویکرد مردم این منطقه، روی کار آمدن یک گروه مبارز (چیزی شبیه حماس و جهاد اسلامی) دور از ذهن نخواهد بود و این یعنی باز هم اسرائیل در آینده با همین چالشهای امروز مواجه خواهد شد.
البته همه اینها نیازمند تحقق یک شرط بسیار مهم یعنی نابودی کامل حماس است؛ شرطی که به نظر نمیرسد اسرائیل قادر به تحقق آن باشد.
همانطور که در یادداشتهای قبل نوشتم، بهرغم گذشت ۹۹ روز از آغاز این درگیری، سازمان رزم حماس کمترین خسارت را متحمل شده، تونلهای غزه به عنوان شاهرگهای ارتباطی و عملیاتی حماس به جز در یکی دو مورد، همچنان فعال و دست نخورده باقی ماندهاند و فرماندهان اصلی حماس نظیر «محمد ضیف» و «یحیی سنوار» و دیگران هنوز زنده هستند و اسرائیل نتوانسته حتی ردی از محل نگهداری اسرایش در باریکه کوچک غزه پیدا کند که این خود نشانهای روشن از برتری اطلاعاتی ـ امنیتی حماس است.
وضعیت امروز اسرائیل در نوار غزه، در داخل این رژیم منتقدان زیادی دارد و بسیاری دولت نتانیاهو را متهم به بیبرنامگی در جنگ و گرفتن زمان بیشتر به بهای کشته شدن چند صد نفر دیگر از سربازان میکنند. نتانیاهو اما بخوبی میداند این جنگ به هیچ وجه به این شکل نباید به پایان برسد چون به معنای پایان عمر سیاسی او خواهد بود، هرچند به نظر میرسد تلاشی که او میکند هم راه به جایی نخواهد برد.
ارسال به دوستان
رژه آمریکا در ساعت صفر
علیمحمد هنرمند: حمله ائتلاف آنگلوساکسونی به رهبری آمریکا به یمن با چه هدفی انجام گرفت؟ این پرسشی است که هنوز کسی حتی در داخل آمریکا پاسخی برای آن نداشته است، از رئیسجمهور دچار زوال عقل اتازونیها هم چندان نمیشود انتظار توضیح روشنی را درباره تهاجم نظامی به یمن داشت.
صبح دیروز، فرمانده نیروی هوایی آمریکا در غرب آسیا ظفرمندانه اعلام کرد «ما با بیش از ۱۰۰ موشک هدایتشونده از هوا و دریا به ۶۰ هدف در ۱۶ پایگاه شبهنظامیان حوثی حمله کردیم». اینکه این نظامی ارشد آمریکایی توضیح نداد چگونه حمله به یمن در حالی که هنوز هدف اصلی آمریکا جلوگیری از گسترش جنگ و پرهیز از بحرانسازی در منطقهای است که به تازگی پس از 2 دهه از باتلاق آن خارج شده، انجام میشود، ابهامها درباره اقدام نظامی واشنگتن را افزایش میدهد.
روشن است حمله آمریکا با همراهی روباه پیر استعمار به یمن فقط میتواند منطقه را وارد مارپیچی از تنش و بیثباتی کرده و خطر گسترش جنگ را افزایش دهد؛ یعنی همان کابوسی که هسته مرکزی راهبرد دولت بایدن در 3 ماه گذشته در پساتوفان الاقصی را تشکیل میداد و حالا فداکارانه به آغوش آن خزیده است.
شواهد نشان میدهد کاخ سفید بایدن در حمله خود به یمن اسیر سوءمحاسبه شده است. آنچه از گفتههای دولتمردان آمریکایی برمیآید این است که یانکیها با هدف احیای بازدارندگی خود دست به عملیات زدهاند اما هدف اصلی در قواعد بازدارندگی این است که طرف مقابل را از اقدامات بعدی منصرف کند. اما اقدام نظامی دولت بایدن هیچ نشانی از تحمیل «بازدارندگی» به محور مقاومت نخواهد داشت و ارتش یمن را از پیگیری راهبرد خود در دریای سرخ و بابالمندب منصرف نخواهد کرد، چه اینکه مقامات ارتش ملی یمن از همین حالا مشغول طراحی پاسخی سهمگین به امکانات آمریکایی - انگلیسی هستند.
واشنگتن با حمله نسنجیده خود تنها مکعب روبیک تنش در منطقه را پیچیدهتر کرد. خط اشتباه راهبردی دولت پراشتباه بایدن در داخل خانه هم قابل ردیابی است. دولت آنقدر عجولانه تصمیم گرفته که مجوز کنگره را هم برای عملیات نظامی در یمن اخذ نکرده و خشم کپیتول هیل را - که در آینده از این هم بیشتر خواهد شد - برانگیخته است. همین که امروز کسی مثل «جو بایدن» فرمانده کل قوای آمریکاست ضربه مهلکی برای این «ابرقدرت زانوزده» به گفته فرانسیس فوکویاما است. تقابل با یمن که به تازگی از یک جنگ سنگین 8 ساله سربلند بیرون آمده است، در رسانههای آمریکایی یکی از بزرگترین اشتباهات راهبردی ایالات متحده ارزیابی شده است.
روزنامه «والاستریتژورنال» در این باره نوشته است: «مقامات آمریکایی انتظار دارند یمنیها به حمله علیه کشتیها در مدت کوتاهی پس از حملات ما ادامه دهند تا نشان دهند این گامها بازدارنده نیست و آنها به تهدید کشتیها[وابسته به اسرائیل] در دریای سرخ ادامه خواهند داد». روزنامه واشنگتنپست هم درباره نگرانیها نسبت به گسترش جنگ نوشت: «حملات به یمن تقریبا بهطور قطعی منجر به افزایش تنش در سراسر خاورمیانه خواهد شد». اما خبرگزاری «بلومبرگ» با اشاره به رویکرد متناقض دولت بایدن و توصیف حمله آمریکا به «قمار»، هشدار داد واشنگتن در شرایطی به یمن حمله کرد که بارها اعلام کرده بود «در بحبوحه جنگ بین اسرائیل و حماس، جلوگیری از تبدیل درگیری به یک جنگ منطقهای بزرگترین اولویت ما است». دولت «بایدن» از ابتدای جنگ غزه در پساتوفان الاقصی تلاش زیادی کرد تا دچار خطای محاسباتی نشود و در دام صهیونیستها برای لغزیدن در تله جنگی گرفتار نشود اما اقدام واشنگتن در تجاوز به یمن میتواند تمام این تلاشها را نقش برآب کند. اقدام نظامی آمریکا در یمن ناشی از این واقعیت است که راهبرد کاخ سفید در ۱۰۰ روز گذشته کاملاً بیخاصیت شده است. دولت بایدن در جنگ غزه از یک سیاست دوستونی بهره گرفته بود؛ از یک طرف دست کابینه جنگ اسرائیل را برای نسلکشی رژیم آپارتاید علیه مردم غزه و کوبیدن این باریکه باز گذاشت و از سوی دیگر، کانال دیپلماسی را فعال کرد تا از ورود طرفهای دیگر منطقهای به مناقشه جلوگیری کرده و با کلیدواژه «ضرورت خویشتنداری»(!) اطراف اسرائیل را خلوت کند.
در همین اثنا، دستگاه سیاست خارجی آمریکا با استفاده از دیپلماسی «بک چنل» پیامهای متعددی برای ایران و دیگر اعضای مقاومت نظیر حزبالله لبنان فرستاد، با این مضمون که واشنگتن قصد ایجاد درگیری نداشته و عدم گسترش جنگ غزه به جبهههای دیگر، ضرورت دارد. در واقع تمام کوشش شبانهروزی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت جنگطلب و صلحدوستنمای آمریکا در ۴ دور سفر منطقهای وی به این امر اختصاص پیدا کرد.
در این فاصله، کاخ سفید از هیچ اقدامی که متضمن برتری اسرائیل در غزه باشد فروگذار نکرد؛ از اختصاص کمک اضطراری چند میلیارد دلاری و روانه کردن حجم انبوه تسلیحات ارسالی به مقصد سرزمینهای اشغالی جهت کشتار ۱۳ هزار زن و کودک در نوار غزه گرفته تا وتوی چندین قطعنامه شورای امنیت درباره آتشبس و توقف کشتار صهیونیستها. بدیهی بود این رویکرد فرصتطلبانه، برای محور مقاومت قابل پذیرش نباشد. از همان روزهای نخستین حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، به همه حامیان این رژیم هشدار داده شد انگشتان شبکه مقاومت روی ماشه است و آمریکاییها نمیتوانند در حالی که مستقیما هدایت ماشین جنگی اسرائیل را در دست گرفتهاند، برای مصون ماندن از تبعات سیاستهای جنگطلبانهشان از دیگران انتظار خویشتنداری داشته باشند و برای تلآویو حصار امنیتی ایجاد کنند.
بر این اساس، تحولات منطقه با واکنش مشروع مقاومت به مرحلهای جدید وارد شد. مقاومت عراق بیش از ۱۲۰ حمله به پایگاههای آمریکا در سوریه و عراق را ثبت کرد. مقاومت اسلامی لبنان از جبهه شمالی، حملات خود را به مراکز نظامی اسرائیل آغاز و شمال سرزمینهای اشغالی فلسطین را به شهر ارواح تبدیل کرد و ارتش ملی یمن هم از جنوب و بندر اشغالی ایلات خواب را از چشمان سران صهیونیست ربود.
مقاومت یمن همچنین در دریای سرخ و بابالمندب، با هشدار و هدف قرار دادن کشتیهای تجاری به مقصد اسرائیل، ضربه کاری به پیکر این رژیم وارد آورد و به اینگونه توانست ۹۸ درصد اقتصاد اسرائیل را که از مسیر تجارت دریایی صورت میگیرد، فلج کند.
عملیات نظامی علیه یمن در آینده نزدیک این واقعیت را مقابل آمریکا عیان خواهد ساخت که این کشور نمیتواند بدون آنکه تبعات تصمیم خود را بپذیرد، از آتش متقابل مقاومت مصون بماند. در نهایت آمریکا و انگلیس با اشتباه راهبردی خود موجب شدند یمن در اقدامات خود در دریای سرخ گشادهدستانهتر عمل کند و تهاجم ائتلاف آنگلوساکسونی به صنعا، این پیامد بومرنگی را به دنبال داشته باشد که شاید این کشتیهای آمریکایی و انگلیسی باشند که دیگر نتوانند بهراحتی وارد دریای سرخ و بابالمندب شوند!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|