|
لاپید: نتانیاهو باید سریع جایگزین شود
رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی گفت: بنیامین نتانیاهو «به فکر اسرائیل نیست، بلکه به منافع سیاسی خود اهمیت میدهد و باید به سرعت جایگزین شود». یائیر لاپید به بنیامین نتانیاهو تاخت و او را بیکفایت و فردی که لیاقت به دست گرفتن زمام قدرت در تلآویو را ندارد، خواند.
ارسال به دوستان
طی روزهای پنجشنبه و جمعه ارتش یمن 2 کشتی دیگر آمریکایی را مورداصابت موشک قرار داد
فرمانده بابالمندب
ارتش یمن تاکنون 18 حمله به کشتیهای مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ انجام داده و ۲ کشتی را هم توقیف کرده است
گروه بینالملل: نیروهای ارتش یمن طی 24 ساعت از پنجشنبه تا جمعه، ۲ کشتی آمریکایی را در خلیج عدن و دریای سرخ هدف موشک و پهپاد قرار دادند تا بر عزم خود برای مقابله با آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ تاکید کنند. ارتش یمن پنجشنبه گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد: در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و و پایداری برادران ما و در چارچوب پاسخ به تجاوزات آمریکا و انگلیس به کشورمان، نیروی دریایی ارتش یمن با تعدادی موشک، کشتی آمریکایی
«Ginko Picardie» را در «خلیج عدن» هدف قرار داد که به هدف اصابت کرد. همچنین سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز در نطقی تصویری اعلام کرد: نیروی دریایی ارتش یمن کشتی آمریکایی «کیم رینجر» را با موشکهای دریایی مناسب در نزدیکی خلیج عدن هدف قرار داد و موشکها مستقیما به هدف اصابت کرد. سریع تأکید کرد: پاسخ به حملات آمریکا و انگلیس بیشک ادامه خواهد داشت و هر حمله جدید این ۲ کشور به یمن بدون پاسخ و عواقب باقی نخواهد ماند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین بر تداوم کشتیرانی در دریای عرب و سرخ به همه نقاط جهان جز بنادر فلسطین اشغالی تأکید کرد. این دومین حمله ارتش یمن به کشتیهای آمریکا در خلیج عدن طی کمتر از 24 ساعت (روزهای پنجشنبه و جمعه) بود.
یحیی سریع هفته قبل در بیانیهای اعلام کرده بود: در صورت عدم تامین نیاز غذایی و دارویی غزه، از عبور کشتیهایی که به سمت فلسطین اشغالی از هر ملیتی در حرکت باشند، جلوگیری میکنیم و این کشتیها به هدف قانونی برای نیروهای مسلح ما تبدیل میشوند. در ادامه بیانیه آمده بود: به دلیل نگرانی درباره ایمنی ناوبری دریایی، به همه کشتیها و شرکتها نسبت به تعامل با بنادر اسرائیل هشدار میدهیم. وی افزوده بود: نیروهای مسلح یمن تعهد کامل خود را به ادامه حرکت تجارت جهانی از طریق دریاهای سرخ و عرب برای همه کشتیها و همه کشورها جز کشتیهای مرتبط با اسرائیل یا حمل کالا به بنادر اسرائیل بیان میکند. این بیانیه افزوده بود: تصمیم ممنوعیت ورود کشتیهای خارجی به فلسطین پس از موفقیت ما در زمینه جلوگیری از دریانوردی کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ و دریای عرب اتخاذ شده است. وی تأکید کرده بود: نیروهای مسلح یمن این تصمیم را از لحظه اعلام این بیانیه اجرا خواهد کرد.
ارتش یمن تاکنون چند کشتی را که با اسرائیل در ارتباط بودهاند، در دریای سرخ متوقف کرده یا مورد اصابت موشک و پهپاد قرار داده است.
در نتیجه این حملات شرکتهای بزرگ کشتیرانی نظیر مرسک، سیامای سیجیام، هاپاگ لوید و همچنین غول نفتی بریتانیا بریتیش پترولیوم اعلام کردهاند فعالیتهای خود را در دریای سرخ متوقف خواهند کرد. تنشهای جاری باعث شده است هزینه بیمه کشتیها نیز افزایش یابد و در نتیجه نرخ حملونقل و قیمت نفت نیز به تبع آن بالا برود. این عوامل باعث شده زنگ خطر افزایش تورم در اروپا و همچنین سراسر جهان به صدا درآید. یمن تاکنون کشتیهای زیادی را مورد هدف قرار داده و به صورت رسمی اعلام کرده ۲ کشتی هم مصادره شده است.
از سوی دیگر گاردین به نقل از مقامات ارشد آمریکایی در گزارشی نوشت: «آمریکا و انگلیس در روزهای گذشته در چند نوبت به اهدافی در خاک یمن حمله کردهاند. استدلال محوری آنها در انجام این حملات نیز گرفتن انتقام 30 حمله حوثیهای یمن در دریای سرخ و تنگه بابالمندب به کشتیهایی بوده که یا اسرائیلی یا عازم بنادر اسرائیل بودهاند. حوثیهای یمن از زمان آغاز حمله اسرائیل به نوار غزه این کارزار را راه انداختهاند و در قالب آن خواستار توقف فوری حملات علیه نوار غزه شدهاند. رهبران غربی بویژه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اصرار دارند آنها مایل به کاهش ریسک و خطرات گسترش جنگ غزه به دیگر بخشهای منطقه غرب آسیا هستند. با این حال حملات هوایی و دریایی تحت رهبری آمریکا به یمن، در نوع خود عینیترین و جدیترین تهدید درباره گسترش جنگ غزه به دیگر بخشهای منطقه را از ابتدای آغاز جنگ مذکور (جنگ غزه) به نمایش میگذارد که با حملات روزهای گذشته به 30 حمله میرسد.
این در حالی است که لانکری، رئیس کمیته مالی کنست با اشاره به وضعیت نامناسب شهر ایلات گفت: از نظر جغرافیایی، ایلات در یک مکان دورافتاده قرار دارد و حقیقت این است که ایلات از نظر اقتصادی در حال فروپاشی است. ما نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم و بگوییم مقررات کلی وجود دارد، چرا که این مقررات مشکلات ایلات را حل نمیکند. لانکری با اشاره به اینکه پیشبینیهای وی درباره وخامت اوضاع اقتصادی شهر ایلات محقق شده است، در انتقاد از نمایندگان خزانهداری و وزارت دارایی رژیم صهیونیستی تاکید کرد: «این وضعیت تا ۳ ماه آینده نیز ادامه خواهد داشت. زمستان امسال ایلات از دست رفت؛ همه چیز منحل شد. ببینید ایلات شاهد چه وضعیتی است؛ تفرجگاههای خالی را ببینید، مراکز تجاری خالی از شهروندان هستند و هیچ گردشگری در شهر وجود ندارد». این در حالی است که سخنگوی نیروهای مسلح یمن میگوید «کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهایی که به هر طریقی با آنها مرتبط هستند کوچکترین فرصتی برای عبور از دریای سرخ نخواهند داشت».
البخیتی، عضو دفتر انصارالله در مصاحبه با یک شبکه روسی درباره نگرانی سایر کشورها برای عبور و مرور از دریای سرخ گفت: نیروهای مسلح یمن، عبور امن کشتیهای تجاری سایر کشورها از جمله کشتیهای روسی و چینی را تضمین میکنند.
بابالمندب، تنگهای است میان آفریقا و شبهجزیره عربستان و مسیر خروجی دریای سرخ به اقیانوس هند است که 12 تا 15 درصد تجارت دریایی جهان از این مسیر جریان دارد.
به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه و محاصره همهجانبه مردم آن، انصارالله یمن اعلام کرد تا زمانی که اسرائیل مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه شود، کشتیهای تجاری را که عازم بنادر این رژیم هستند، در دریای سرخ هدف حمله قرار خواهد داد. یمنیها تاکنون چندین کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی را توقیف و به دهها کشتی آمریکایی و اسرائیلی حمله کردهاند و البته دهها کشتی دیگر نیز مجبور به تغییر مسیر یا بازگشت به مبدا شدهاند.
***
تعدادی از حملات یمن به کشتیهای اسرائیلی یا عازم سرزمینهای اشغالی
1- توقیف کشتی Galaxy Leader توسط نیروهای ارتش یمن
2- توقیف کشتی کلوریس لیدر در دریای سرخ
3- هدف قرار دادن کشتی zim در 25 نوامبر
4- هدف قرار دادن کشتی یونتی اکسبلور در 3 دسامبر
5- هدف قرار دادن کشتی نمبرناین در دریایی سرخ
6- زدن کشتی آستریندا در بابالمندب در 13 دسامبر
7- هدف قرار دادن کشتی مرسک در 14 دسامبر
8- هدف قرار دادن کشتی MSC Alanya در 15 دسامبر
9- هدف قرار دادن کشتی MSC Palatiam در دریایی سرخ
10- زدن کشتی سوان آتلانتیک در 18 دسامبر
11- زدن کشتی Msc Clara در 18 دسامبر
12- هدف قرار دادن کشتی یونایتد در 26 دسامبر
13- زدن کشتی Tage Cmac GM در ۳ ژانویه
14- حمله پهپادی و موشکی به کشتی آمریکایی در 10 ژانویه
15- زدن ناو یواساس لابون آمریکا در خلیج عدن 15 ژانویه
16- هدف قرار دادن کشتی Gibraltar Eagle آمریکایی در دریای سرخ در 16 ژانویه
17- هدف قرار دادن کشتی Ginko Picardie در 18 ژانویه
18- زدن کشتی کیم راجرر آمریکا در 19 ژانویه
ارسال به دوستان
گروسی در حالی اعلام کرد همکاری بین ایران و آژانس کاهش یافته که مواضع او همواره سیاسی و غیرفنی بوده است
سخنگوی اتمی اسرائیل!
گروه سیاست خارجی: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس اعلام کرد آژانس «گروگان» اختلافات سیاسی غرب با ایران قرار گرفته که مواضع غیرفنی و سیاسی گروسی در چند ماه اخیر به یکی از تنشهای بزرگ در روابط تهران - آژانس منجر شده است.
«رافائل گروسی» در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس بار دیگر ادعاهایی را درباره سطح همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تکرار کرد و گفت ایران بهندرت با آژانس که احساس میکند بر اثر اختلافات آن با غرب گروگان گرفته شده است، همکاری میکند. خبرگزاری فرانسه گزارش کرد گروسی در گفتوگو با این خبرگزاری درباره فعالیتهای آژانس در ایران گفت: واقعا وضعیت دلسردکنندهای است. ما به انجام دادن فعالیتهایمان در آنجا ادامه میدهیم اما حداقلی است. آنها (ایران) به طرز بیسابقهای همکاری را محدود کردهاند. او مدعی شد که ایران برخی بازرسان آژانس را به دلیل ملیتهایشان نپذیرفته است.
گروسی در این باره بیان کرد: این راهی برای تنبیه کردن ما است. وقتی چیزی باشد که فرانسه، انگلیس یا آمریکا بگویند از آن رضایت ندارند، انگار آنها (ایران) آژانس را در اختلافات سیاسیشان با بقیه گروگان میگیرند. این برای ما غیرقابل قبول است. مدیرکل آژانس همچنین درباره تاثیر روابط تهران و واشنگتن در پی تحولات منطقه بر حلوفصل موضوع توافق هستهای گفت: دیپلماسی، دیپلماسی، دیپلماسی چیزی است که به آن نیاز داریم. ما باید به گفتوگو ادامه دهیم و از بدتر شدن وضعیت تا حدی که جبران آن ناممکن شود، جلوگیری کنیم. او همچنین درباره سفر به ایران گفت احتمال آن را رد نمیکند. اظهارات گروسی در حالی مطرح میشود که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره سطح دسترسی بازرسان آژانس انرژی اتمی به تاسیسات هستهای ایران گفت: ما عضو پادمان هستیم و مطابق پادمان با آژانس همکاری میکنیم و آژانس نیز طبق پادمان کارشناس اعزام و در تاسیسات هستهای کشور دوربین نصب میکند.
وی ادامه داد: سر و صدایی که اروپاییها هر 3 ماه یک بار علیه ایران به راه میاندازند بیشتر مربوط به سند برجام است. سند برجام، شده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمانملل و ایران نیز به موجب قانون اقدام راهبردی رفتار میکند. گزارشهای آژانس انرژی اتمی عدم انطباق بر اساس یکسری از بندها را گزارش میکند اما بند ۲۶۳۶ که ایران در برجام به آن عمل میکند، وظیفه آژانس نیست که عدم اجرای تعهدات طرفهای برجام را گزارش کند. ما خودمان باید گزارش دهیم که این کار را انجام میدهیم اما گزارشهای ما شنیده نمیشود. رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: وقتی طرف اروپایی به تعهداتش عمل نمیکند و تحریمها لغو نمیشود ایران نیز محدود به مفاد برجام و پادمان، به تعهداتش عمل میکند.
البته مواضع رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چند ماه اخیر بسیار متناقض بوده است. او چند هفته قبل در مصاحبه با فایننشالتایمز از جهان خواسته بود جنگ غزه را رها کنند و به فکر برنامه هستهای ایران باشند، مواضعی که آبروی فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به کلی زیر سوال برد. او در حالی که فشار و تحریمهای آمریکا و همچنین بدعهدی اروپا در رفع تحریمها علیه ایران را نادیده گرفته است از برنامه هستهای ایران ابراز نگرانی میکند. گروسی همچنین مدعی شد به دلیل معطوف شدن تمام توجهات جهانیان به جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و حماس، دنیا نباید خطرات تمایلات اتمی ایران را دستکم بگیرد. دیپلمات آرژانتینی از سران قدرتهای جهانی خواست گفتوگوها با ایران را از سر بگیرند و به خطراتی که انباشت اورانیوم غنیشده ایران دارد بیشتر توجه کنند.
حتی این دیپلمات آرژانتینی در سطح یک مقام اسرائیلی هم ظاهر شده و گفته است: «باید به نحوی سیستم گفتوگو با ایران را بازآفرینی کرد. البته قطعا ممکن است توجهات به چیز دیگری [جنگ غزه] باشد ولی این، مساله را حل نمیکند». گروسی ادامه میدهد شاید گفتوگوها با ایران به یک چارچوب جدید نیاز داشته باشد تا اینکه بخواهند همان توافق هستهای سال ۲۰۱۵ را احیا کنند. وی در این باره گفت: «تلاش برای قرار دادن یک توافق هستهای در چارچوب برجام، فایدهای ندارد. میتوانید دوباره به آن برجام بگویید ولی باید برجام شماره ۲ یا چیز دیگری باشد، زیرا نیاز به تطبیق [با شرایط جدید] دارد».
او در حالی از طرفهای غربی خواست برجام مورد بازنگری قرار بگیرد که هرگز تعهدات فنی خود در قبال همکاریهای ایران را عنوان نکرده است. تهران همین چند ماه پیش برای حسننیت 10 دوربین را در تاسیسات اصفهان راهاندازی کرده بود تا به آژانس اطمینان دهد برنامه هستهای ایران صلحآمیز است. گروسی درست در وضعیتی خواستار توجه جهانی به اورانیومهای ایران میشود که رژیم صهیونیستی در عرض ۲ ماه، ۲ تهدید هستهای را در جهان به نام خود ثبت کرده است. مقامات ارشد اسرائیلی از جمله وزیر میراث فرهنگی کابینه راست افراطی نتانیاهو در روزهای ابتدایی جنگ غزه، به صراحت بیان کردند باید غزه را با بمب اتم هدف قرار داد. همچنین پیش از توفان الاقصی نتانیاهو نخستوزیر این رژیم، ایران را در مجمع عمومی سازمان ملل، تهدید هستهای کرد.
مدیرکل آژانس البته قبل از اینها ثابت کرده در کدام سو ایستاده است؛ وقتی شهریور سال گذشته قبل از سفر به تلآویو در مصاحبه با فرانس۲۴ تصریح کرد از نظراتی که رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران دارد آگاه است و به آنها احترام میگذارد!
از سوی دیگر گروسی بعد از صحبتهای بنت، نخستوزیر سابق اسرائیل درباره حمله به تاسیسات هستهای ایران سکوت کرد و هیچ وقت آن را محکوم نکرد. او روز جمعه در اظهاراتی دیگر آژانس را گروگان وضعیت بین ایران و غرب عنوان کرد اما هیچ وقت به این پرسش صریح پاسخ نمیدهد که چرا این وضعیت به بار آمده است. نکته اساسی آن است که آژانس ابتدا طرفهای غربی را برای بدعهدیشان مذمت نمیکند و از سوی دیگر وقتی ایران با تهدید هستهای از سوی اسرائیل روبهرو میشود سکوت میکند. او گروگان سیاسیکاریهای خود و صهیونیستهاست. درست در جایی که سال پیش گفته بود: «من زیر فشارهای سیاسی زندگی میکنم! درباره ایران باشد یا اوکراین، همیشه تحت فشار سیاسی هستم».
ارسال به دوستان
دور دنیا
تلفات اعلامی ارتش اسرائیل به 530 کشته رسید
ارتش اسرائیل دیروز در صدوپنجمین روز جنگ در ادامه اعلام قطرهچکانی آمار تلفات خود، از کشته شدن یک نظامی و زخمی شدن ۲۲ نظامی دیگرش خبر داد. ارتش اسرائیل در بیانیهای گفت: گروهبان «اوری جربی» از یگان «گفعاتی» که روز چهارشنبه در جنوب غزه زخمی شده بود، امروز (دیروز) در بیمارستان مُرد. اسرائیل در این بیانیه اشارهای به جزئیات درگیریهایی که منجر به کشته شدن او و زخمی شدن ۲۲ نفر دیگر شده، نکرده است. با کشته شدن این نظامی، آمار تلفات ارتش اسرائیل، آنگونه که خود اعلام کرده است به ۵۳۰ کشته رسید که ۱۹۴ نفر از آنها از زمان آغاز حمله زمینی به غزه کشته شدهاند. این آمار در حالی است که رسانههای اسرائیلی از بخشنامه ارتش اسرائیل به بیمارستانها جهت ممانعت از رسانهای کردن تلفات خود خبر دادهاند.
***
بایدن: قاطی کردم!
در شرایطی که نظرسنجیها در آمریکا از نگرانی اکثریت رایدهندگان درباره وضعیت ذهنی و جسمی بایدن حکایت دارد، رئیسجمهور این کشور در ایالت کارولینای شمالی به دادن گاف درباره «دبورا راس» عضو دموکرات مجلس نمایندگان اذعان کرد و گفت: «من قاطی کردم». رئیسجمهور ۸۱ ساله آمریکا طی سخنرانی در شهر «رالی» مرکز این ایالت تصریح کرد: «دبورا کجاست؟ من همین چند لحظه قبل با او عکس گرفتم و شاید به خاطر همین است که او اینجا را ترک کرد». بایدن چند ثانیه بعد حرف خود را اصلاح کرد و گفت: «او نمیتواند اینجا باشد. این حرف من درست نیست، من قاطی کردم. او الان در واشنگتندیسی است». به نوشته نیویورک دیلیپست، نظرسنجیها در آمریکا از «نگرانی بزرگ» در این کشور درباره وضعیت سلامت ذهنی بایدن حکایت دارد.
***
شمار شهدای غزه به 24 هزار و 762 تن رسید
نیروهای اشغالگر برای صدوپنجمین روز متوالی با انجام دهها حمله هوایی، گلولهباران و ایجاد کمربند آتش، در بحبوحه وضعیت ناگوار انسانی و آواره شدن بیش از ۹۰ درصد مردم غزه به جنگ ادامه میدهند. دیروز مناطق مختلف خانیونس شاهد حملات توپخانهای، هوایی و درگیری بین مقاومت و اشغالگران بود. به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه آخرین آمار قربانیان حملات اشغالگران را ۲۴ هزار و ۷۶۲ نفر اعلام کرد. طبق گزارش آناتولی، «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه دیروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد در حملات اشغالگران به این منطقه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۲ فلسطینی جان باخته و ۲۷۸ تن دیگر نیز زخمی شدند. به این ترتیب شمار قربانیان حملات به نوار غزه از ۷ اکتبر تاکنون به ۲۴ هزار و ۷۶۲ نفر و شمار مجروحان نیز به ۶۲ هزار و ۱۰۸ نفر افزایش یافت.
***
یونیسف: غزه خطرناکترین نقطه در جهان برای کودکان است
معاون رئیس صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) ۲۹ دی پس از بازدید از غزه، در بیانیهای این منطقه را خطرناکترین نقطه برای کودکان توصیف کرد. تد شیبان در بیانیهای که در وبسایت یونیسف منتشر شده است، گفت: «در جریان بازدید ۳ روزهای که از نوار غزه داشتم با سازمانهای منطقهای و بینالمللی در ارتباط بودم و روند پاسخ به نیازها و کیفیت ارائه کمکهای بشردوستانه در مقایسه با آخرین بازدید خود که ۲ ماه پیش بود را بررسی کردم». این مقام سازمان ملل گفت با کودکان و خانوادههایی در غزه دیدار کرده که به عقیده او درگیر بدترین شرایطی هستند که تاکنون مشاهده کرده است. تد شیبان تاکید کرد: «نوار غزه در مقایسه با آخرین بازدیدی که ۲ ماه پیش انجام دادم، به مراتب فاجعهبارتر و شبیه یک نابودی تمامعیار بود». او همچنین غزه را «خطرناکترین نقطه برای کودکان» توصیف کرد و گفت: جنگ فعلی علیه کودکان است اما به نظر میرسد کسی قصد گوش دادن به این واقعیتها را ندارد.
***
طرح کشورهای عربی برای پایان دادن به جنگ غزه
یک روزنامه انگلیسی پنجشنبه نوشت: کشورهای عربی در حال کار روی ابتکاری برای تضمین آتشبس و آزادی اسرا در غزه به عنوان بخشی از یک طرح گستردهتر هستند که میتواند در صورت موافقت اسرائیل با گامهای «بازگشتناپذیر» در راستای ایجاد کشور فلسطینی، پیشنهاد عادیسازی روابط تلآویو با کشورها را به همراه داشته باشد. یک مقام ارشد عربی گفت آنها امیدوارند این طرح در عرض چند هفته در راستای تلاش برای پایان دادن به جنگ اسرائیل و حماس و جلوگیری از درگیری گستردهتر در خاورمیانه ارائه شود و میتواند شامل عادیسازی روابط ریاض با تلآویو باشد. طبق گزارش فایننشالتایمز، مقامات عرب درباره این طرح با مقامات آمریکا و اروپا گفتوگو کردهاند. این شامل موافقت کشورهای غربی برای به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین یا حمایت از عضویت کامل فلسطینیها در سازمان ملل میشود. این مقام ارشد گفت: مساله واقعی این است که شما نیاز به امید برای فلسطینیها دارید، فقط نباید منافع اقتصادی یا حذف نمادهای اشغالگری باشد. این ابتکار در حالی شکل میگیرد که رژیم صهیونیستی با فشارهای بینالمللی فزاینده برای پایان دادن به تجاوز به غزه روبهرو است و همچنین اینکه در اهداف اعلام شده خود در عملیات زمینی ناکام مانده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|