|
سفر وزیر خارجه سودان به ایران
علی الصادق، وزیر خارجه سودان به دعوت حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود به تهران سفر میکند. او در جریان این سفر با تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله امیرعبداللهیان دیدار و رایزنی میکند. ایران و سودان
۱۷ مهر ۱۴۰۲ طی بیانیه مشترکی از سرگیری مجدد روابط دیپلماتیک بین تهران و خارطوم را اعلام کردند.
ارسال به دوستان
آمریکا بعد از حمله به مناطقی در سوریه و عراق، بار دیگر یمن را هدف قرار داد
بازدارندگی یا بحران؟
نیویورک تایمز: شواهد چند سال گذشته نشان میدهد اقدامات نظامی آمریکا در منطقه بازدارندگی طولانیمدت ایجاد نمیکند
گروه بینالملل: ایالات متحده بعد از حمله بامداد شنبه خود به مناطقی در سوریه، در دور جدید حملات خود با همراهی انگلستان بار دیگر یمن را هدف قرار داده و علاوه بر صنعا به استانهای حجه، ذمار و البیضا حمله کرده است؛ حملهای که از سوی یمنیها مورد تایید قرار گرفت و البته سخنگوی ارتش ملی یمن وعده پاسخگویی به آنها را داد.
بامداد یکشنبه، ۲ مقام آمریکایی ادعا کردند ایالات متحده و انگلیس اهداف انصارالله یمن را از سکوهای هوایی و سطحی و با هواپیماهای F/A-۱۸ بمباران کردهاند و حداقل ۳۰ نقطه را در حداقل ۱۰ منطقه هدف قرار دادهاند. این در ادامه تجاوزات آمریکا به منطقه است، زیرا فرماندهی مرکزی آمریکا صبح شنبه نیز از حملات هوایی علیه عراق و سوریه به اهدافی که به زعم آنها مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و گروههای مسلح وابسته به آن است، خبر داده بود. ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) بامداد شنبه در بیانیهای اعلام کرد در واکنش به کشته شدن ۳ نظامی این کشور در حمله به پایگاه «برج ۲۲» در مرز سوریه و اردن، حملاتی را به مواضع «گروههای تحت حمایت ایران» در عراق و سوریه انجام داده است. ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد به بیش از ۸۵ نقطه در خاک عراق و سوریه حمله کرده است.
در رابطه با حملات آمریکا و انگلیس به یمن، المیادین گزارش داد بیش از ۳۵ نقطه در صنعا و تعدادی از استانهای یمن هدف قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، حملات آمریکا و انگلیس مناطق عطان، النهدین و الحفا در صنعا را هدف قرار داده است. همچنین هواپیماهای متجاوز آمریکایی - انگلیسی بیش از ۱۱ حمله به مناطق مقبنه و حیفان در حومه غربی و جنوبی استان تعز در جنوب غرب یمن انجام و شبکههای ارتباطی این ۲ منطقه را هدف قرار دادند.
در همین ارتباط سخنگوی ارتش یمن روز یکشنبه گفت: هواپیماهای متجاوز آمریکایی - انگلیسی طی ساعات گذشته ۴۸ حمله در یمن انجام دادند. سرلشکر یحیی سریع افزود: این حملات ما را از موضع حمایت از مردم ثابتقدم فلسطین در نوار غزه منصرف نخواهد کرد و بدون پاسخ و مجازات نخواهد ماند. یحیی سریع گفت: این حملات ما را از مواضع اخلاقی، مذهبی و انسانیمان در قبال مردم غزه باز نخواهد داشت. وی ادامه داد: حملات آمریکایی - انگلیسی شامل استانهای صنعا، حدیده، تعز، البیضا، حجه و صعده بود.
دولت بایدن که در طول هفته گذشته و بعد از هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکایی «برج 22» در اردن تحت شدیدترین فشارها برای اقدام نظامی در منطقه قرار گرفته بود، امیدوار است عملیات نظامی واشنگتن در عراق، سوریه و یمن بتواند سطحی از بازدارندگی را ایجاد کند تا دولتش را از زیر فشارهای فزاینده خارج کند.
اما به نظر نمیرسد حملات اخیر از قدرت بازدارندگی لازم برخوردار باشد تا نجاتبخش کاخ سفید از بحران خودساخته در غرب آسیا باشد. تمام محاسبات نظامی و دیپلماتیک دولت بایدن بعد از حمله بیسابقه به پایگاه نظامی این کشور در اردن بر این استوار بود که بتواند به نوعی میان بازدارندگی و پرهیز از گسترش تنش و تصاعد بحران، توازن ایجاد کند. آمریکا به همین منظور برای پاسخ به حملهای که در آن 3 نظامی کشته شده و بیش از 40 مجروح روی دست آنها گذاشته، تقریبا یک هفته دست نگه داشت.
ناظران معتقدند آمریکا با پیامدهای واقعی حمایت بیحد و حصر از اسرائیل در کشتار مردم فلسطین در غزه مواجه شده است و حملات علیه آمریکا در منطقه حداقل این خاصیت را داشته که واشنگتن فشارهای خود بر تلآویو را برای پایان جنگ تشدید کند تا پای خودش به یک بحران غیرقابل پیشبینی و غیرمنتظره باز نشود. مشکل آمریکا در این باره این است که رژیم صهیونیستی حتی از به دست آوردن یک امتیاز کوچک هم در غزه عاجز مانده است تا دولت بایدن آن را دستاویزی برای تلاشهای دیپلماتیک در خاتمه جنگ قرار دهد.
شاید اگر فشارهای شدید داخلی نبود، جو بایدن و تیم امنیت ملی کاخ سفید ترجیح میدادند در این مقطع حساس، از انجام همین 2 عملیات هم خودداری کنند ولی سطح شدید تلفات حمله به آمریکاییها در اردن شامل 45 کشته و زخمی - که در هیچیک از 180 حمله قبلی محور مقاومت به داراییهای نظامی آمریکا پس از 7 اکتبر در منطقه رخ نداده بود - ساکنان اتاق بیضی کاخ سفید را دچار بحران تصمیمگیری کرد.
برای همین بود که پس از حمله به سوریه، مقامات ارشد آمریکایی از جمله رئیسجمهور آمریکا و آدمیرال جان کربی بلافاصله تصریح کردند به دنبال جنگ و گسترده شدن درگیری نیستند. بایدن بعد از حمله ارتش آمریکا به ۸۵ نقطه در داخل عراق و سوریه مدعی شد دنبال درگیری در خاورمیانه نیست. رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای که به این مناسبت منتشر شد، اعلام کرد: «ایالات متحده به دنبال درگیری در خاورمیانه یا هیچ جای دیگر دنیا نیست اما اجازه بدهید همه کسانی که دنبال آسیب رساندن به ما هستند این را بدانند: اگر شما به یک آمریکایی صدمه بزنید، ما پاسخ خواهیم داد».
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم در رابطه با حملات به عراق و سوریه گفت: ایالات متحده دنبال درگیری با ایران در سطح گستردهتر در خاورمیانه نیست. با تمام این اقدامات، حتی رسانههای سنتی نزدیک به دولت دموکرات هم با شک و تردید بسیاری درباره موثر بودن «بازدارندگی» حملات واشنگتن نگاه کردند. بعد از آنکه شبکه «سیانان» به عنوان ارگان رسمی دموکراتها این حملات را توخالی خواند، دیگر رسانه سنتی دموکراتها؛ نیویورکتایمز هم تحلیل مشابهی منتشر کرد. نیویورکتایمز با اشاره به حملات اخیر آمریکا به عراق و سوریه که به نوشته این روزنامه میتواند به تشدید تنشها در منطقه منجر شود، تاکید کرد: اقدام نظامی هیچگاه بازدارندگی بلندمدت ایجاد نمیکند. این روزنامه نوشت: برخی انتظار دارند اقدام تلافیجویانه ایالات متحده در قبال گروههای مقاومت در منطقه به پایان این درگیریها منجر شود اما هنوز مشخص نیست آیا نیروهای مختلفی که حملات زیادی را به پایگاهها و کشتیهای آمریکایی انجام دادهاند، به این نتیجه خواهند رسید که منافع آنها نیز با عقبنشینی تامین میشود یا خیر.
به نوشته نیویورکتایمز، انصارالله یمن که بخشهایی از این کشور را کنترل میکند، بهرغم یکسری حملات آمریکایی - انگلیسی، از جمله حمله هوایی روز شنبه به یمن، همچنان به حمله به کشتیها در دریای سرخ ادامه داده است. رسانه نزدیک به دموکراتها مینویسد: تا جمعه شب، هر اقدام نظامی از سوی ایالات متحده حساب شده و محتاطانه بوده که مشخصه رویکرد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکاست. مقامات دولت گفتند مرگ سربازان آمریکایی در اردن او را مجبور به واکنش شدیدتر کرد. بایدن باید روشن میکرد ایالات متحده به دنبال از بین بردن بسیاری از قابلیتهای گروههایی است که خود را «محور مقاومت» مینامند.
طبق روایت نیویورکتایمز، مشاوران بایدن به سرعت به این نتیجه رسیدند که حملات باید تأسیساتی را که گفته میشود توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران استفاده میشود، هدف قرار دهد اما رئیسجمهور آمریکا تصمیم گرفت عمدتا به تأسیسات و مراکز فرماندهی حمله کند، بدون اینکه هدفش از بین بردن رهبری نیروها یا تهدید مستقیم ایران باشد. این روزنامه آمریکایی ادامه داد: یکی از مقامات ارشد دولت ایالات متحده پس از تکمیل دور اول حملات گفت هیچ بررسی جدیای برای حمله به داخل ایران وجود نداشت و فاصله زمانی برای انجام حمله واشنگتن به ایرانیان و نیروهای نیابتی آنها فرصت داد تا فرماندهان ارشد و سایر پرسنل را از پایگاههای خود تخلیه کنند و در مکانهای امن پناه دهند. از نظر منتقدان بایدن، این احتیاط بیش از حد و ملاحظه بیش از حد است.
نیویورکتایمز نوشت: این، لحظهای است که ۲ استراتژی را که به نظر میرسد ایران دنبال میکند، فاش میکند؛ اولی، یک رویکرد کوتاهمدت مربوط به جنگ غزه است که در آن نیروهای مقاومت جبهههای متعددی را علیه رژیم صهیونیستی گشودهاند و حملات به پایگاههای آمریکایی را تشدید کردهاند تا واشنگتن را به عنوان حامی اصلی تلآویو برای دستیابی به آتشبس تحت فشار قرار دهند.
اما یک هدف بلندمدت دیگر نیز از سوی ایران وجود دارد؛ بیرون راندن آمریکاییها از منطقه با کمک نیروهای مقاومت عراق و سوریه. این رسانه آمریکایی تصریح کرد: شواهد چند سال گذشته نشان میدهد اقدامات نظامی آمریکا ممکن است تواناییهای این گروهها را کاهش دهد اما بازدارندگی طولانیمدت ایجاد نمیکند.
نیویورکتایمز نوشت: در واقع، مذاکره بیشتر نتیجهبخش بوده است. زمانی که واشنگتن و تهران سال گذشته از طریق مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری عمان و قطر برای آزادسازی ۶ میلیارد دلار درآمد نفتی مسدود شده ایران در ازای مبادله زندانیان مذاکره کردند، حملات به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه به میزان قابل توجهی کاهش یافت. ایران و نیروهای مورد حمایت آن اکنون نیز تاکید کردهاند اگر آتشبس دائمی در غزه حاصل شود، اوضاع دوباره آرام خواهد شد.
ارسال به دوستان
بیشتر تیپهای ارتش اسرائیل نوار غزه را ترک کردهاند و بخشهای بزرگی از شمال این باریکه شاهد بازگشت فلسطینیهاست
بازگشت حماس
قدرت حماس در شهر غزه با عقبنشینی صهیونیستها احیا شد
گروه بینالملل: برخی تیپها و گردانهای ارتش رژیم صهیونیستی بعد از عدم دستیابی به اهداف نظامی خود مبنی بر خلع سلاح کامل حماس و همچنین آزادی اسرا از نوار غزه عقبنشینی کردند و به همین دلیل اسرائیلیها از قدرت گرفتن حاکمیتی حماس در نوار غزه نگران هستند. گزارشها حاکی از آن است تیپهای گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) مستقر در شمال نوار غزه، به رغم گذشت ۱۲ هفته از آغاز عملیات زمینی رژیم صهیونیستی علیه این باریکه، از تیپهای دیگر درخواست حمایت و کمک نکردهاند. بر اساس گزارش الجزیره، در مقابل رژیم صهیونیستی عملیات خود را گسترش داده و فرماندهی جنوب را به لشکر ۹۸ که متشکل از تیپهای ۳۵ و ۵۵ چتربازان و همچنین تیپ «عوز» که شامل یگانهای «دوفدفان»، «ماجلان» و «اگوز» است، واگذار کرده است. طبق گزارش تهیهشده توسط «سلام خضر»، فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی تیپهای هفتم و پنجم زرهی، «گفعاتی»، «کفیر» و «کریاتی» را در کنار گردان پنجم مستقر کرده است. تمام این نیروها ماموریت مقابله با تیپ خانیونس، از برجستهترین تیپهای نخبه القسام را بر عهده داشتند؛ نیروهایی که ماهیت، ساختار فرماندهی و سلسله مراتب تصمیمگیریشان مشخص نیست. عملیات خانیونس یکی از پیچیدهترین عملیاتها در طول جنگ به حساب میآید، زیرا تقریبا تمام عواملی را که ارتشهای نظامی از آنها میترسند، دربرمیگیرد و مساحت کوچکی با جمعیت متراکم دارد. رژیم صهیونیستی از روشهای سنتی جنگ بویژه تکیه بر پرتاب گلولههای نفوذکننده به سنگرها از هوا با هدف رسیدن به عمق تونلها برای ضربه زدن به فرماندهی و کنترل مقاومت استفاده میکند. از سوی دیگر، القسام در نبرد خود بر «تشکیلات ترکیبی» تکیه میکند که مبتنی بر ادغام نخبگانی است که سطح بالای نظم، عملکرد و برخی اصول نظامی را از ارتشهای نظامی یاد گرفتهاند. یکی از این اصول این است که یک سرباز هفتهها بدون اینکه وارد درگیری شود، در یک مکان مشخص کمین میکند و منتظر انجام یک ماموریت مشخص است که در کمین اردوگاه المغازی اتفاق افتاد که طی آن بیش از ۲۰ افسر و سرباز اسرائیلی هلاک شدند. یگانهای میدانی نیز وجود دارند که وظیفه درگیری مستقیم، برگزاری رزمایش و پایبندی به انجام عملیات و عقبنشینی سریع را بر عهده دارند و از گروههای کوچکی از یک تا 4 مبارز تشکیل شدهاند. القسام همچنین تواناییهای رزمی خود را توسعه داد و پس از آموزش مبارزانش برای سازگاری با وضعیت کمبود اکسیژن و کاهش منابع نور طبیعی، همزمان با خطرات بالای مقابله با درگیریهای غیرمتعارف از جمله گاز سمی (گازی که اسرائیل در یکی از تونلها استفاده کرد) وارد درگیری در سطح و زیر زمین شد. در این میان رژیم صهیونیستی نیروهای خود را از ۲ محور اصلی کیسوفیم گسیل کرد تا خانیونس را به طور کامل از منطقه مرکزی منزوی کند، خیابان صلاحالدین را بست و وارد زمینهای کشاورزی شد و به خط ساحلی در خیابان الرشید رسید. همزمان با این حمله نیروهای دیگری از جنوب شرق وارد شدند تا با استفاده از خیابان صلاحالدین، شرق استان خانیونس را از غرب آن جدا کنند تا تلاش مقاومت را ناکام بگذارند اما رژیم صهیونیستی در ارزیابی قدرت حریف اشتباه و به تکنولوژی تکیه کرد و این ۲ اشتباه مرگبار در جنگهای شهری است، زیرا ماموریت نیروهای پیادهنظام - طبق گفته آمریکاییها - شناسایی مواضع دشمن و انهدام آنهاست و اگر دشمن بتواند این معادله را خنثی کند، نابودی آن غیرممکن خواهد بود.
مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیدهدم هفتم اکتبر عملیات منحصر به فردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و 250 صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانهای» ادعایی آن ارزیابی میکنند.
* بازگشت ساختار حماس به برخی مناطق غزه
برخی رسانهها به نقل از ساکنان غزه گزارش دادند جنبش حماس پس از عقبنشینی بخش اعظم نیروهای صهیونیست از غزه، دوباره در مناطقی در شهر غزه حضور یافته و همچنین افسران پلیس وابسته به خود را مستقر و حقوق برخی کارکنان غیرنظامی در این شهر را طی روزهای اخیر پرداخت کرده است. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گزارش داد: ظهور مجدد جنبش حماس در شهر غزه، نشاندهنده میزان توانایی حماس برای مقاومت و پایداری به رغم جنگ اسرائیل است. اسرائیل از 4 ماه پیش از طریق هوا، دریا و زمین جنگ را در نوار غزه به بهانه نابودی و سرکوب جنبشی به راه انداخته است که از سال ۲۰۰۷ بر نوار غزه حکومت میکند. در روزهای اخیر، نیروهای رژیم صهیونیستی حملات خود را به بخشهای غرب و شمال غرب شهر غزه و مناطقی که گزارش شده است جنبش حماس در آنجا حقوق کارمندان را پرداخت میکند، از سر گرفتند. 4نفر از ساکنان شهر غزه به آسوشیتدپرس گفتند در روزهای اخیر افسران پلیس با یونیفرم نظامی و لباس شخصی در نزدیکی مقر پلیس و سایر ادارات دولتی از جمله بیمارستان شفا، بزرگترین بیمارستان نوار غزه، مستقر شدهاند. یکی از ساکنان شهر غزه گفت پسرعموی او از یک دفتر موقت حماس که برای توزیع ۲۰۰ دلار بین کارمندان دولت از جمله افسران پلیس و کارکنان شهرداری ایجاد شده بود، پول دریافت کرد. آنها گفتند شاهد بازگشت کارمندان دولت بودهاند. این ساکنان همچنین تأکید کردند رژیم صهیونیستی حملات هوایی در نزدیکی این دفاتر موقت انجام داده است. در همین ارتباط یک مقام حماس به آسوشیتدپرس گفت: بازگشت پلیس تلاشی برای برقراری نظم در این شهر ویران شده پس از عقبنشینی تعداد زیادی از نیروهای اسرائیلی از شمال غزه در ماه گذشته است. وی افزود: رهبران جنبش حماس دستور دادند نظم در بخشهایی از شمال نوار غزه، جایی که نیروهای اسرائیلی از آنجا عقبنشینی کردهاند، برقرار و از غارت مغازهها و خانههایی که ساکنانش به جنوب غزه رفتهاند، ممانعت شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
۵۶۲ کشته و ۲۸۱۵ زخمی آمار اعلامی اسرائیل از تلفات در غزه
ارتش رژیم اسرائیل پس از شکستهای پیدرپی در غزه، دیروز یکشنبه چهارم فوریه اعلام کرد از ابتدای عملیات توفان الاقصی تاکنون، ۵۶۲ نظامی صهیونیست کشته و ۲۸۱۵ نفر دیگر زخمی شدهاند. از میان نظامیان زخمی، ۱۶۵۸ نفر جراحت جزئی و ۷۲۸ نفر زخمهای متوسط دارند؛ حال ۴۲۹ مجروح هم وخیم است. این گزارش وبگاه اینترنتی وابسته به وزارت جنگ اسرائیل درباره جزئیات تلفات صهیونیستها است. این آمار در حالی از سوی تلآویو اعلام میشود که بمبارانهای هوایی و حمله زمینی اسرائیل علیه نوار غزه وارد صدوبیستویکمین روز خود شده است؛ جنگ منجر به شهادت ۲۷۲۳۸ فلسطینی و مجروح شدن ۶۶۴۵۲ نفر دیگر از آغاز درگیریها شده است. با تداوم حملات جنگندهها و نظامیان اسرائیلی، نیروهای مقاومت فلسطین از جمله گردانهای القسام مقابله با اشغالگران را در بیش از یک محور در نوار غزه تقویت کرده و همچنان از ارتش اسرائیل تلفات میگیرند بهطوری که محافل رسانهای تلآویو میگویند آمار تلفات واقعی بسیار بیشتر از تعداد اعلامشده است. روزنامه انگلیسی تلگراف در گزارشی به نقل از مقام نظامی اسرائیلی، سرهنگ آوی پانوف نوشت: تعداد کشتهها و مجروحان در ارتش اسرائیل، بیشتر از تلفات 4 دهه اخیر است؛ نظامیان ارتش اسرائیل بر اثر مواد منفجره استفادهشده توسط حماس در میدان نبرد، دست و پای خود را از دست میدهند و از ناحیه چشم و صورت آسیب میبینند.
***
پیروزی بایدن در انتخابات ایالت کارولینای جنوبی
جو بایدن در نخستین انتخابات رسمی مقدماتی حزب دموکرات در ایالت کارولینای جنوبی پیروز شد؛ اقدامی که موجب شد جمهوریخواهان این ایالت واکنش تندی به آن نشان دهند. به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در دور قبلی انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در ایالت نیوهمپشایر نیز پیروز شد اما آن انتخابات چندان برای دموکراتها رسمیت نداشت و حامیان رئیسجمهور صرفا نام او را در برگههای رای ثبت کردند، زیرا خود دموکراتها خواستار این بودند که انتخابات رسمی مقدماتی آنها از ایالت کارولینای جنوبی آغاز شود. طبق گزارش تلویزیون «سیانان»، جو بایدن با کسب ۱۲۶ هزار و ۳۲۱ رای توانست 96.2 درصد آرا را به خود اختصاص دهد. «ماریان ویلیامسون» نویسنده آمریکایی و «دین فیلیپس» نماینده دموکرات ایالت مینهسوتا به ترتیب با کسب 2.1 و 1.7 درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
***
بمباران غزه با ۶۶ هزار تن بمب
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه، از انداخته شدن ۶۶ هزار تن بمب و مواد منفجره توسط صهیونیستها روی این منطقه تحت محاصره و برجا ماندن حجم گسترده ویرانی در خانهها و اماکن مذهبی و باستانی آن خبر داد. به گزارش ایسنا، دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه در این باره اعلام کرد از هفتم اکتبر تاکنون ۳۶۰ هزار واحد مسکونی در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی تخریب شده است. طبق نوشته روزنامه القدسالعربی، در این بیانیه آمده است: طی این مدت ۶۶ هزار تن مواد منفجره روی غزه انداخته شده و این حملات منجر به تخریب ۲۰۰ مکان باستانی و میراث فرهنگی، ۳۹۵ مدرسه و دانشگاه، ۴۴۷ مسجد و ۳ کلیسا شده است. این نهاد اعلام کرد: رژیم صهیونیستی طی این مدت ۲ هزار و ۳۲۵ جنایت در غزه مرتکب شده که به شهادت ۲۷ هزار و ۲۳۸ فلسطینی از جمله ۱۲ هزار کودک، 8 هزار و ۱۹۰ زن، ۳۳۹ تن از کادر پزشکی و درمان، ۴۶ نفر در تیمهای دفاع مدنی و ۱۲۲ خبرنگار منجر شده است.
***
تخریب ۳۰ درصد ساختمانهای غزه
تصاویری که توسط ماهوارهها گرفته شده و یک مرکز متعلق به سازمان ملل آنها را تجزیه و تحلیل کرده، نشان میدهد 30 درصد از ساختمانهای نوار غزه به طور کلی یا جزئی در جریان تجاوزات مداوم رژیم صهیونیستی به غزه ویران شده است. مرکز ماهوارهای سازمان ملل متحد (UNOSAT) در گزارش خود آورده است که 69147 ساختمان در غزه آسیب دیده که معادل 30 درصد کل ساختمانهای نوار غزه است. این مرکز افزود: 22131 ساختمان به طور کامل در نوار غزه تخریب شده است، علاوه بر آن 14066 ساختمان دیگر به شدت آسیب دیده و 32950 ساختمان نیز آسیب متوسط دیده است. بر اساس تحلیلهای ارائه شده توسط این مرکز بینالمللی، بیشترین خسارتهای وارد شده به ساختمانها در شهرهای غزه و خان یونس بوده که 10280 ساختمان در غزه و 11894 ساختمان در خانیونس است. این تحلیل همچنین نشان میدهد حدود 93800 واحد مسکونی در نوار غزه آسیب دیده است. کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در گزارش چند روز پیش خود اعلام کرد حتی اگر خصومتها در منطقه تحت محاصره غزه فوراً متوقف شود، ممکن است تا سالهای پایانی قرن جاری میلادی طول بکشد تا اقتصاد این منطقه به شکل پیش از جنگ بازگردد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|