|
اخبار
قرارگاه پهپادی نیروی هوایی ارتش تشکیل شد
قرارگاه پهپادی نیروی هوایی ارتش تشکیل و بازآماد ۳۹ فروند انواع پرندههای با سرنشین توسط متخصصان این نیرو انجام شد.
به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش در دیدار اخیر همافران با مقام معظم رهبری و در زمان ارائه گزارش اقدامات نیروی هوایی ارتش در یک سال گذشته به محضر فرمانده معظم کل قوا، از تشکیل قرارگاه پهپادی نیروی هوایی ارتش و بازآماد ۳۹ فروند انواع پرندههای با سرنشین توسط متخصصان این نیرو خبر داد. جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش روز دوشنبه در آستانه فرا رسیدن سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۷، با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنهای دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار، فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به تعهد نیروی هوایی به راه و مکتب شهیدانی چون بابایی و ستاری، گزارشی از برنامهها و دستاوردهای یک سال گذشته این نیرو ارائه کرد.
***
دستور رئیسجمهور برای واگذاری پروژهها به بخش خصوصی
سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره مشارکت بخش خصوصی در حوزههای نفتی، گفت: پیش از این رویکرد غلط نگاه به بیرون و بیتوجهی به ظرفیتهای داخلی حاکم بود. در این دولت نگاه به درون در پیشبرد پروژهها جایگزین نگاه به بیرون شده است و پیرو بیانات رهبر انقلاب، دولت اهتمام ویژهای به واگذاری پروژهها به بخش خصوصی دارد. رئیسجمهور هم دستور ویژهای مبنی بر بازنگری رویکرد واگذاری پروژهها به سمت اینکه هر چه بیشتر از بخش خصوصی استفاده شود، داده است.
علی بهادریجهرمی با بیان اینکه «فرآیند مناقصهها معمولا ۴۰ ماه طول میکشید»، یادآور شد: در دولت سیزدهم یعنی در همین مدت کمتر از ۴۰ ماه، ۶ قرارداد برای توسعه ۷ میدان نفتی و گازی به ارزش 4.5 میلیارد دلار منعقد، تنفیذ و عملیات اجرایی آن انجام شده است که در نتیجه آن ۱۹۰ هزار بشکه به تولید کشور افزوده شده است.
وی گفت: همچنین ۵ قرارداد برای ۸ میدان نفتی و گازی به ارزش ۱۴ میلیارد دلار تا پایان امسال منعقد میشود که تقریبا در همه این قراردادها طرف حساب ما بخش خصوصی خواهد بود و در نتیجه این قراردادها، انتظار داریم ۳۹۰ هزار بشکه نفت و ۳۰ میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید کشور افزوده شود.
بهادریجهرمی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای بهرهبرداری از پروژهها در «دهه فجر»، اظهار کرد: ۲۴۰۰ پروژه به ارزش ۴۱۰ هزار میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح میشود. بخشی از این طرحها و پروژهها افتتاح شده و بقیه نیز تا پایان دهه فجر افتتاح خواهند شد. از این میان، ۱۵ طرح مربوط به وزارت نفت با مجموع سرمایهگذاری 2.2 میلیارد دلاری است که موجب افزایش تولید گاز و نفت و گازرسانی به شهرها و روستاها خواهد شد. تمام اعضای هیات وزیران نیز در ایام دهه فجر حداقل به یک استان سفر میکنند.
***
پای خارجیها نباید به منافع سیاسی و مراکز تصمیمگیری ما باز شود
سیدحسن خمینی با تأکید بر اینکه ایرانیها همواره به دنبال دینداری بودهاند، گفت: مردم در قامت یک فقیه عارف مرجع، آرمانهای خودشان را دیدند. به آنها وعده استقلال، آزادی، دینداری و پیشرفت داده شد و این ۴ آرمان با هم انقلاب را نمایندگی کرده است. بعد از ۴۵ سال همواره باید به این مطلب توجه کنیم که اگر هر کدام از این ۴ آرمان تضعیف شود، ریشههای بنیادین انقلاب و نظام اسلامی تضعیف میشود. یادگار امام گفت: فقر و عواملی که احیانا در مسیر پیشرفت و توسعه زندگی جامعه ما مشکلات ایجاد میکند، باید مطمح نظر همه باشد. به استقلال که بزرگترین دستاورد فعلی ما است توجه کنیم؛ پای خارجیها به منافع سیاسی و مراکز تصمیمگیری ما باز نشود. آن روزها که شعار «نه شرقی، نه غربی» داده شده، یک شعار بسیار آوانگارد است که در نظام دوگانه شرق و غرب کسی پرچم استقلال بردارد و بگوید ما خودمان تصمیم میگیریم.
***
صاحبان تریبون مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت کنند
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: یکی از راههای قدرت بخشیدن به نظام، حضور پرشور مردم در انتخابات است و همه کسانی که مخاطب دارند، وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند.
غلامعلی حدادعادل در نخستین گردهمایی طلاب، روحانیون و ائمه جماعت مساجد شهر تهران خاطرنشان کرد: ارتباط مردم با روحانیت در حفظ ارتباط مردم با حاکمیت موضوعیت دارد و ائمه جماعت راحتتر با مردم در ارتباط هستند و وظیفه مهمی بر دوش دارند. وی افزود: این تماس بیواسطه مردم با روحانیون در مساجد یک سرمایه مهم برای انقلاب اسلامی است.
حدادعادل تاکید کرد: بنده خواهش میکنم از این ظرفیت استفاده کنید و برای روشن نگاه داشتن چراغی که امام برافروختند قدم بردارید، مردم مشکلاتی دارند و در مسائل اقتصادی هم حتما حق دارند، باید تلاش کنیم فشار بر مردم کم شود و مردم را به مشارکت در انتخابات سوق دهیم.
وی در ادامه گفت: اگر گرفتاری هست، یکی از راههای قدرت بخشیدن به نظام حضور پرشور مردم در انتخابات است و همه کسانی که مخاطب دارند، وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند.
ارسال به دوستان
آسمان ایران شب ۲۲ بهمن نورافشانی میشود
آسمان ایران اسلامی سراسر کشور در شب ۲۲ بهمن نورافشانی میشود. اجرای ویدئومپینگ روی برج آزادی و اجرای نورافشانی در میادین شاخص در شامگاه ۲۱ بهمن نیز در دستور کار است. استقرار تیمهای عملیاتی شامل نیروهای آتشنشان، خودروهای سبک و سنگین، موتوسیکلت و... در طول مسیر راهپیمایی توسط سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران پیشبینی شده است.
ارسال به دوستان
شکست استراتژی ایجاد تنفر از تیم ملی فوتبال نشاندهنده چه واقعیات سیاسی و فرهنگیای است؟
نامیرایی روح جمعی ایران
گروه سیاسی: جنگ با امر روزمره، استراتژی ضدانقلاب در جریان آشوبهای خیابانی سال 1401 بود. رویکردی که به دنبال آن بود با هنجار شمردن امر روزمره، عملا سادهترین وجوه زندگی را به محل تنش و نزاع اجتماعی تبدیل کند. جنگ با این روزمره، از خردهترین رفتارها مثل برگزاری محافل دوستانه و خانوادگی تا پاسداشت امور ملی و آیینهای مذهبی را هدف قرار داده بود به گونهای که رسانههای فارسیزبان خارج از کشور تمام اهتمام خود را بر تحریم و تقبیح تمام برنامههای جمعی ایرانیان معطوف کردند؛ موجی که علاوه بر حمله به مراسمهای مذهبی، حتی برگزاری آیین ملی یلدا در سال 1401 را نیز مورد هجمه قرار داد! با این حال احتمالا حمله ضدانقلاب به تیمهای ورزشی ایران و ایجاد نفرت علیه آنان را میتوان آشناترین موردی دانست که جامعه ایران با آن مواجه شد. حمله به تیم ملی فوتبال ایران در جامجهانی 2022 و تشویق مردم به برگزاری جشن و پایکوبی پس از شکست ایران مقابل رقبایش، عیانترین جلوه این سیاست ضدملی بود. این سیاست هرچند در برهه جامجهانی توانست یک فشار روانی به تیم ملی وارد کند و بخشی از جامعه نیز با آن همراهی کردند اما مانند دیگر سیاستهای ضدملی ابلاغ شده از سوی ضدانقلاب، در زمان کوتاهی شکست خورد و ننگ رسوایی آن برای جبهه ویرانیطلب خارج از کشور باقی ماند.
در جدیدترین مورد از این اقدامات، مسیح علینژاد پس از پیروزی تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل ژاپن و شادی عمومی ایجاد شده در حاشیه آن، با انتشار یک توئیت ضد تیم ملی ایران، تعریف جدیدی از ملیت ارائه داد و نوشت: «تیمی که اجازه بازی با اسرائیل را ندارد، تیم ملی نیست». هر چند سطح مزدوری و آویزان بودن ضدانقلاب در برابر رژیم صهیونیستی امری جدید نیست اما تاکنون چهرههایی مثل علینژاد سعی میکردند مواضع ضد ملی خود را در پوشش طرفداری از مردم ایران نشان دهند اما در این مورد عملا ملی بودن تیم ایران را مشروط به یک امر کرده و آن هم به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر است.
بخش دیگری از چهرههای ضدانقلاب هم که استراتژی تحریم و منفورسازی تیم ملی را شکستخورده یافتهاند، در روزهای اخیر تلاش کردند با تجدیدنظر در مواضع خود، از حالا موفقیت احتمالی تیم ملی را امری بیارتباط به جمهوری اسلامی بخوانند.
این اعوجاج بیشتر از هرچیز برآمده از 2 واقعیت است؛ نخست اینکه استراتژی جنگ با زیست روزمره مردم ایران و عیار واقعی نفوذ ضدانقلاب با شکست کمپینهای تحریم مراسمهای مذهبی، ملی و... شکست خورد و دوم، خوشحالی مردم از پیروزی تیم ملی تبدیل به یک مصداق حیثیتی در بیآبرو شدن سازندگان این کمپینها شده است.
* چرا ضدانقلاب از ورزش ملی هراس دارد؟
بیریشهسازی جامعه ایران و از میان برداشتن تمام مولفههای هویتی یکی از استراتژیهای جریانات معاند در سالهای گذشته بوده است؛ استراتژی سیاسیای که البته بیشتر مواقع با روکشهایی فرهنگی و روزمره پیگیری میشود و در بطن خود هدفی جز نابود کردن انسجام ملی ایرانیان ندارد. کافی است به محتوای تولیدات رسانههای فارسیزبان خارج از کشور در یک دهه گذشته نگاهی کوتاه بیندازیم تا با حجم انبوهی از برنامهها و گفتوگوهایی مواجه شویم که محور اصلی آنها ایجاد تشکیک در عناصر و ارزشهای ملی، مذهبی و خانوادگی است. خط ثابت رسانههای ضدانقلاب در طول 4 دهه گذشته تاکید بر فلاکت حتمی ایرانیان، بزرگنمایی مشکلات و در نهایت ناامیدسازی مردم بوده است. خط ثابت جریانات ضدانقلاب برای خلق این تداعی که فلاکت یک پدیده جبری در جغرافیای ایران است، به اشکال مختلف پیگیری میشود. خواهناخواه ورزش به عنوان یک میدان رقابت ملی که بیشترین جذابیت را برای مردم دارد، دقیقا به عنوان یکی از میدانهای خلق «خشنودی جمعی» و «غرور ملی» به حساب میآید؛ میدانی که پیروزیهای آن گاه تبدیل به نوستالژی جمعی مردم میشود و حتی شکستهایش نیز حس دلسوزی همزمان را میان دهها میلیون ایرانی به وجود میآورد و در نهایت کلیشه «جبر فلاکت» را با چالش مواجه میکند. همین مساله یکی از اصلیترین اهداف بدخواهان ایران برای ناکام گذاشتن ورزش ایران شناخته میشود. پیروزی یک ورزشکار ایرانی و خلق «خشنودی جمعی» و «غرور ملی» دقیقا در نقطه مقابل تمام اهداف بدخواهان قرار میگیرد و ملتی را که به واسطه رنجهای تحمیل شده متفرق شده است، در موضوعی مشترک به یک رضایت واحد میرساند. تلاش برای سرکوب این رضایت و شادی مهمترین هدفی است که از سوی این جریانات پیگیری میشود.
هویتزدایی از جامعه ایرانی و خنثی کردن تمام مؤلفههایی که یک «ما»ی ایرانی را شکل میدهد، از دیگر ملازمات فروپاشی هر کشوری به حساب میآید. حمله به زبان فارسی، تضعیف نهاد خانواده، ترویج دینگریزی، بیاهمیت جلوه دادن آینده وطن، بیاعتبار کردن تاریخ مشترک و مفاخر ملی و... در ظاهر امر مواردی بیارتباط به یکدیگر هستند اما در عمل نشان از یک پروژه واحد برای بیهویتسازی یک جامعه و از میان برداشتن تمام عوامل همبستگی و همسرنوشتی آنها دارد. گذار از انسجام ملی به عنوان سرمایه هر کشور برای دفاع از خود در مقابل تجاوز و تعدی خارجی به افتراق و از خودبیگانگی ملی، نیازمند تضعیف و خنثیسازی هر چیزی است که مردم کشوری را به فهم و ادراک مشترک میرساند. مسابقات ورزشی هر چند در ظاهر امر به عنوان یک تفنن جمعی شناخته میشود اما عملا یکی از بسترهای فهم و ادراک مشترک پیرامون حادثهای واحد در یک ملت است. زمانی که تمام مردم از پیروزی یک ورزشکار به وجد میآیند یا لحظهای که همگی با ضربه فنی شدن کشتیگیری آه و ناله سر میدهند، در حال تجربه یک حس مشترک ذیل حادثهای ملی هستند؛ حادثهای که در آن معیار خوشی و ناخوشی، نتیجهگیری نماینده یک ملت است.
* روح جمعی ایران را نمیتوان کشت
شکست سیاست ضدملی حمله به تیم و ورزشکاران ایرانی شکست خورده و بانیان آن نیز هرکدام به طریقی به دنبال خطکشی جدیدی برای فرار از این فضاحت میگردند. با این حال این شکست را میتوان نشانی از یک واقعیت کلانتر دانست.
روح جمعی ایرانیان را که ریشه در آیینها و ارزشهای مشترک زیادی دارد، با چند کمپین تبلیغ شده در خارج از کشور نمیتوان شکست داد. «وطن امروز» پیش از این به بهانه برگزاری جشن میلیونی غدیر در مطلبی با عنوان «واقعیت ایران» به این موضوع پرداخته بود. در بخشی از مطلب مذکور آمده بود: «اتمیزه کردن جامعه و شکستن روح جمعی جامعه، زمینهای برای تجزیه سرزمینی و فرهنگ هر کشور است. ضدانقلاب خارجنشین در سالهای گذشته به طور ویژه به دنبال از میان بردن هر چیزی بوده که ایرانیان را به یک روایت، درک و واکنش مشترک میرساند. در این فضا دیگر فراتر از ماهیت دینی آیین غدیر، صرف جمعی بودن این برنامه باعث عصبانیت دشمنان ایران شده است. آیینهای مذهبی به عنوان اصیلترین و وحدتبخشترین سرمایههای تاریخی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. به همین خاطر هر چه روح جمعی ایرانیان را تقویت کند، به عنوان باطلالسحر ایده تجزیه سرزمینی و فرهنگی ایران باید مورد حمایت و تحسین قرار بگیرد».
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه:
انسان، عنصر اصلی قدرت ما است
گروه سیاسی: فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش موثر این نهاد در دفاع مقدس، گفت: اگر جنگ نبود، سپاه با یک سازماندهی کوچک و سبک باقی میماند و شاید حداکثر قابلیت مقابله با تهدیدات داخلی را داشت ولی جنگ، ما را به یک ارتش نیرومند تبدیل کرد.
سردار سرلشکر حسین سلامی در نخستین رزمایش مشترک بهداری رزم در شبکه فرماندهی و کنترل سیار که در ستاد کل سپاه برگزار شد، گفت: ما در مسیر سخت تقابل سنگین با نظام سلطه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون فرازهای سختی را پشت سر گذاشتیم و از مسیرهای صعبالعبور بسیاری عبور کردیم و با حوادث سخت و سهمگینی روبهرو بودیم که در این رابطه جنگ تحمیلی، تهاجم فرهنگی، نبرد نیابتی، فتنه داخلی و جنگ داخلی نمونههایی از این پیوستگی سیاست استکبار علیه انقلاب اسلامی است.
فرمانده کل سپاه عنوان کرد: تهدیدها و دشمنان بزرگ به ما این انگیزه و اراده را بخشید که برای مواجهه شرافتمندانه با آنها قدرتمند شویم. ما مجبور شدیم به فضای سایبر و جنگ الکترونیک تغییر مکان دهیم. یعنی به نوعی موقعیت قدرتی خودمان را از این زاویه گسترش دهیم. سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: ما مجبور شدیم در حوزه حفاظت از شخصیتها و هوانوردی کشور یک نیروی مسلح حرفهای، قدرتمند و کمنظیر شویم، ما مجبور شدیم که به مرور در جنگهای مختلف قدرت جابهجا شویم و همه شرایط را برای مواجههها آماده کنیم. ما در نبردهای اطلاعاتی مجبور شدیم به توسعه قدرت و تبیین مفاهیم دکترین این بخش نیز بپردازیم. وی افزود: بسیاری دیگر از حوادث وجود داشت که ما را در عرصه بهداشت، سلامت، امداد و درمان هم توانا کرد. جنگ به ما نشان داد برای حفظ جان فرماندهان و رزمندگان باید از یک زنجیره پرتحرک، هوشمند، حرفهای، مجهز و مدرن برخوردار بود، چنین امری را حوادث دیگر نیز به ما نشان داد.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه سلامت یکی از مهمترین عناصر اساسی قدرت ما است، گفت: انسان عنصر اصلی قدرت ما است. سلاح و تجهیزات مهم هستند ولی آن چیزی که به آنها قدرت و هویت میدهند، انسان است، بنابراین این انسان هم باید از سلامت جسمانی و هم از سلامت معنوی و هم از آمادگی جسمانی برخوردار باشد تا بتواند تمام ماموریتهای خود را با موفقیت انجام دهد.
وی بیان کرد: زمانی که شما میتوانید در یک نقطه دوری در شرق دنیا یک عمل جراحی را انجام دهید، این نشاندهنده اوج پیشرفتهای علمی و فناوری است و ما باید این قدرت را در سامانههای بهداری رزم خودمان بیاوریم و آن را تمرین و ساختارسازی کنیم و نرمافزار و سختافزارهای لازم را نیز فراهم آوریم.
ارسال به دوستان
رئیس مجلس شورای اسلامی:
فاصله میان بایدها و واقعیتها را باید کم کنیم
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما مسؤولان و نخبگان جامعه باید به این موضوع توجه کنیم که فاصلهای بین بایدها و واقعیتهای جامعه وجود دارد که باید آن را جبران کنیم.
محمدباقر قالیباف در همایش ملی اندیشههای قضایی رهبر انقلاب بیان کرد: امام ما با ایمان به خدا و ایمان به مردم و با اراده قوی و مستحکم خود برای خدا تلاش کردند. کلامی جز در راه خدا بیان نکردند و گامی جز در راه خدا برنداشتند و ثمره این مجاهدت آزادی این ملت و عزت و شرف و بزرگی برای امت اسلامی شد. وی در ادامه اظهار کرد: هرگز از این نیز غفلت نداریم که ما مسؤولان و نخبگان جامعه باید به این موضوع مهم هم توجه کنیم که یک فاصلهای بین بایدها و واقعیتهای امروز ما بویژه در عرصههای مسائل اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که باید آن را جبران کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما مدیون مجاهدت و تلاش پابرهنگان هستیم، تصریح کرد: این هم وظیفه ما است. اگر این اشکال هم به وجود آمده است، ریشه آن در فاصله گرفتن از مبانی و اصول انقلاب اسلامی و اندیشههای سیاسی حضرت امام است. وظیفه داریم که آن را نیز جبران کنیم اگر نه بدون شک مدیون امام و شهدا و ملت عزیز خود خواهیم بود. وی افزود: قوهقضائیه نقش بسیار برجسته و کلیدی دارد که باید به آن توجه کنیم. در خود قانون اساسی برای قوهقضائیه بار گران، حساس، دقیق و مهمی برای حکومت اسلامی بر دوش قوهقضائیه است و نقش کلیدی و اساسی در اینجا بر عهده این قوه است. رئیس مجلس در ادامه تاکید کرد: به هر حال فلسفه اسلام، عدل و عدالت است. مهمترین موضوع بشریت و بویژه در جامعه اسلامی این است که به تعبیر برخی از بزرگان اگر عدالت مستقر نشود، بقیه احکام معطل خواهد بود. موضوع عدالت بسیار مهم و اساسی است؛ یکی از معیارهای مشروعیت که حضرت آقا نیز بر این موضوع تاکید داشتند. یعنی به همان میزان که بر اقتدار قضایی و پیادهسازی کارها تاکید داشتند، بر این مهم نیز تاکید کردند. یعنی چه افراد و چه حکومت، میزان و معیار مقابله آنها با بیعدالتی و فساد است. همین جاست که قوهقضائیه، ملجا و پناه مظلومان میشود.
قوهقضائیه محل قضاوت است و پایههای حکومت را سفت و محکم میکند. وی افزود: برای پیادهسازی عدالت هر ۳ قوه وظیفه دارند ایفای نقش کنند. همانطور که ما در قوه مقننه در حوزه قانونگذاری باید به این موضوع توجه کنیم تا بتوانیم قوانین عادلانه و در راستای منافع عمومی به تصویب رسانده و جهتگیری داشته باشیم، قوه مجریه نیز باید با اولویت در راستای عدالت توزیعی در عرصههای مالی و اقتصادی گام بردارد و ایفای نقش کند. بدون شک قوهقضائیه نیز برای عدالت در دادرسی باید گام بردارد.
ارسال به دوستان
نمره ما در روایت پیشرفت «نیاز به تلاش» است!
رها عبداللهی: پیشرفت به معنای رو به جلو بودن در علم، عدالت، صنعت، آموزش، سبک زندگی و... است که نقطه مقابل پسرفت و ارتجاع است. واژه پیشرفت توسط رهبر معظم انقلاب به جای «توسعه» به گفتمان سیاسی ما وارد شد. ایشان بارها فرمودهاند: «بنده عمدا گفتم کلمه توسعه را به کار نمیبرم؛ چون کلمه توسعه یک کلمه غربی است؛ یک مفهوم غربی دارد. من کلمه پیشرفت را به کار میبرم».
توسعه به نوعی متمدن شدن در تمام جهات اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... به مفهوم غربی است و در درون خود پذیرش فرهنگ غربی را به همراه دارد. دلیل تعمد رهبری در جایگزینی واژه پیشرفت، پرهیز از انفعال در برابر الگوهای غربی توسعه و تحمیل ابعاد گریزناپذیر فرهنگی و ارزشهای انسان غربی است.
میزان پیشرفت یک کشور از مهمترین عوامل احساس عزت، احساس رضایت، ایجاد علقه، امید و تابآوری ملت است. به شرط اینکه ادراک جامعه با پیشرفت آن همراهی کند و دچار بیخبری یا اختلال نشود.
بیخبری افکار عمومی از مظاهر پیشرفت جامعه، تحت تأثیر 2 عامل اتفاق میافتد؛ اینکه رسانه دشمن ادراک جامعه را به سمت دیگری منحرف کند و نیز دستگاه رسانه دولت در روایت پیشرفت، ضعیف و منفعل عمل کند.
«روایت پیشرفت» عبارتی است که به دنبال شناخت خلأ عمیق ناآگاهی افکار عمومی از پیشرفتهای کشور به وجود آمد و هدف خود را بیان پیشرفتهای ایران اسلامی پس از انقلاب و در سالهای اخیر قرار داد.
ضعف در روایت پیشرفت دلیل انتقاداتی است که رهبر معظم انقلاب بویژه در 2 سال اخیر بسیار آن را تکرار کردهاند و بارها به دولت سیزدهم به خاطر این ضعف تذکر دادهاند. مرتبه آخر این انتقاد چند روز پیش در دیدار فعالان اقتصادی بود که ایشان پس از بازدید از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخلی فرمودند: «من تصور میکنم میتوانیم نمایشگاه دیروز را نمونهای از نمایش اقتدار علمی و فناوری کشور معرفی کنیم. تنها تأسفی که من دارم این است که این پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده و مطمئناً اکثر افراد کشورمان از این تلاشهایی که انجام گرفته و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبه ما سر زده، بیاطلاعند».
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی نیز روز دوشنبه در همایش ملی روایت پیشرفت، گفت: «روایت پیشرفتها تلاش دشمن برای القای ناامیدی و یأس را به شکست میکشاند. باید رشادتها، شجاعتها، ایستادگیها و مظاهر پیشرفت را تبدیل به امید در روح، جان و روان جامعه کرد». البته مخاطب این «باید»ها پیش از همه خود دولت است.
هفته گذشته صندوق بینالمللی پول اعلام کرد ایران پس از هند بهترین رتبه رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۳ در میان ۳۰ اقتصاد برتر دنیا را به دست آورده است. این در حالی است که آرژانتین، عربستان، آلمان و پاکستان سال گذشته با رکود اقتصادی و رشد منفی مواجه بودهاند. این رشد اقتصادی حاصل افزایش فروش نفت، روابط تجاری پویا با کشورهای همسایه، کنترل نقدینگی، افزایش تولید با حمایت از تولید و احیای کارخانههای تعطیل شده در دولت قبل توسط دولت سیزدهم بوده است. اما گرانی و بیخبری مردم از این پیشرفتهای بیسابقه موجب شده بیشتر مردم تصور کنند اقتصاد کشور در حال سقوط است!
دیروز اعلام شد مدالآوری نخبگان ایران در المپیادهای علمی در سال گذشته رشد 2 برابر و نیم داشته و این حاصل حمایت بالای دولت و شخص رئیسجمهور از نخبگان است اما افکار عمومی فقط آمار مهاجرت و بحث قدیمی فرار مغزها را در تصور دارد و از احیای باشگاه دانشپژوهان جوان توسط آقای رئیسی پس از ۱۳ سال تعطیلی بیاطلاع است!
ایران به باشگاه فضایی دنیا پیوسته، به لبههای تکنولوژی دست یافته و هرچند مدت پرتاب یک ماهواره جدید به فضا با فناوری کاملاً داخلی اتفاق میافتد اما افکار عمومی خودروسازی و پراید را نماد صنعت میداند و بابت آن سرافکنده و ناراضی است.
از این مثالها فراوان است. دلیل گلایههای رهبری از ضعف دولت در اطلاعرسانی اقدامات بینظیرش همین است که پیشرفتی که جامعه از آن آگاه نباشد، نمیتواند منجر به تولید عزت ملی و امید و بازتولید سرمایه انسانی شود؛ چیزی که امروز بیش از همیشه کشور به آن نیاز دارد.
گرچه دولت نخستین مسؤول روایت پیشرفت است اما همه در این مسیر وظیفه دارند و باید با اهمیت و شیوه آن آشنا شوند. همانطور که رهبری فرمودند، خواص یعنی هر کسی که اثرگذاری دارد موظف به نقشآفرینی در نیازهای جامعه است.
حال که از وظیفه خواص در این مسیر گفتیم، چند کلمهای هم درباره ویژگیهای روایت پیشرفت بیان کنیم:
- روایت پیشرفت یعنی روایت فراز و نشیب؛ یعنی روایت رو به جلو بودن با وجود شکستها و زمین خوردنها. وقتی افکار عمومی، جامعه را رو به جلو بداند، زمین خوردنها و کاستیها و حتی توقفهای مقطعی را شکست و پسرفت تعبیر نمیکند و امیدش را از دست نمیدهد.
- روایت پیشرفت باید اثر هویتی داشته باشد. وقتی مخاطب از یک اتفاق مهم و یک دستاورد باخبر میشود و اهمیت آن در ارتقای سطح زندگی مردم را میفهمد، این شناخت، عزتمندی و امید را به هویت او میافزاید. اثر روایت پیشرفت بر بهبود هویت ملی جامعه قطعاً از وقایعی مثل پیروزیهای تیم ملی فوتبال در مسابقات عمیقتر و پایدارتر است.
- روایت پیشرفت امکان تکرارپذیری اتفاقات خوب را در اذهان ایجاد میکند و منحصربهفرد بودن آن را از بین میبرد و امکان رو به جلو بودن را تثبیت میکند.
- اولویت خطاب در روایت پیشرفت با کسانی است که بیشترین تأثیرگذاری را روی مردم دارند. معلمان، اساتید دانشگاه، فعالان رسانه، مبلغان و... متاسفانه بیخبری بسیاری از معلمان و اساتید دانشگاه از پیشرفتهای کشور، برخی کلاسهای درس را به مراکز تولید تحقیر و یأس تبدیل کرده است. رسانهها نیز سیاهیها و مشکلات را چند برابر پیشرفتها پوشش میدهند و ذائقه مردم را به خبرهای بد عادت دادهاند.
- نیاز نیست برای مخاطب، یک جامعه بینقص را روایت کنیم. وقتی مفهوم رو به جلو بودن جامعه جا بیفتد، پیشرفتگی با وجود کاستیها باورپذیر میشود.
-امروز وظیفه اصلی هر کسی که دلسوز این آب و خاک و انقلاب است، کمک به تولید امیدواری است. سریعترین و صادقانهترین ابزار برای تولید امید همین روایت پیشرفتهاست. گفتمان پیشرفت مطمئنا با تقابل امواج یأسآفرین، سرزنش دوستان نادان و هجمه دشمنان بدخواه مواجه میشود اما نقش آن در عزتمندی کشور آنقدر بالاست که به هیچوجه نباید انگیزه دستاندرکاران آن با این رفتارها کم شود یا برایشان از اولویت بیفتد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|