|
اخبار
غربالگری چشم ۲۸۵ هزار کودک ۳ تا ۶ سال
هزار و ۵۰۰ کودک کمشنوا و ناشنوا در منطقه شمال غرب کشور تحت حمایت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام قرار گرفتهاند. یاسر اشراقی، معاون اجتماعی بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام درباره عملکرد این بنیاد در منطقه شمال غرب کشور گفت: هزار و ۵۰۰ کودک کمشنوا و ناشنوا در منطقه 4 کشوری شامل استانهای زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی برای درمان و کاشت حلزون و خدمات پس از کاشت مورد حمایت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) قرار گرفتهاند. اشراقی با اشاره به فعالیت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام در مناطق شمال غرب ایران در 3 حوزه سلامت، جوانی جمعیت و عمران اجتماعی ادامه داد: در حوزه سلامت تا امروز ۲ هزار و ۲۳۰ کمکهزینه درمان به مبتلایان سرطان و بیماریهای سختدرمان در استانهای زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی پرداخت شده است. معاون اجتماعی بنیاد ۱۵ خرداد با اشاره به غربالگری ۲۸۵ هزار کودک ۳ تا ۶ سال در منطقه شمال غرب کشور با هدف پیشگیری از تنبلی چشم تصریح کرد: همچنین کمکهزینه خرید عینک به ۹۲۳ کودک مبتلا به تنبلی چشم در استانهای زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی اهدا شده است. از سوی دیگر، ۵۵۵ زوج نابارور نیز در این استانها برای دریافت تسهیلات درمان به بانکهای عامل معرفی شدهاند. وی از مناسبسازی مسکن ۸۰۰ معلول در منطقه شمال غرب کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) انواع تجهیزات توانبخشی از جمله واکر، تشک مواج، عصای جسمی - حرکتی، عصای نابینایان، تشک و ویلچر را در قالب پویش «مثبت حرکت» به هزار و ۳۸۵ معلول در استانهای زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی اهدا کرده است.
***
دسترسی آسان و ارزان به ترامادول نگرانکننده است
رئیس کانون کشوری پزشکان درمانگر اعتیاد گفت: در حال حاضر ۲۴ درصد جوانان نخستین تجربه اعتیادشان مصرف ترامادول است و دسترسی آسان و ارزان به آن نگرانکننده است. علی غلامی با غیرکارشناسی دانستن توزیع داروهای مخدر در برخی داروخانهها اظهار داشت: طبق کنوانسیون جهانی ۱۹۶۱ که ایران نیز جزو آن است، تعهد شده از داروهای تحت کنترل باید در محلی که پزشک، پرستار و تجهیزات احیا موجود است استفاده شود، که قطعا داروخانه هیچ شباهتی با آن ندارد. وی در ادامه گفت: سالی ۳ هزار میلیارد تومان پول خرید مراکز درمان اعتیاد از معاونتهای غذا و دارو است که باید نظارت کافی در این زمینه اعمال شود.
***
اجرای طرحهای زنجیره سبز و آبی در خوزستان
مجری بنیاد برکت در استان خوزستان گفت: امسال در ۳ شهرستان ایذه، مسجد سلیمان و لالی طرحهای زنجیره سبز و آبی بویژه در بخش کشاورزی و آبیاری نوین به مرحله اجرا رسید. مصطفی باندری گفت: در حوزه زنجیره ارزشهای افزوده و صنایع تبدلی هم امسال با همت بنیاد برکت، برنامهریزیهای گستردهای را در مناطق محروم انجام دادهایم. وی ادامه داد: ۷۰۰ هکتار اراضی در قالب سیستم نوین آبیاری، کشت علوفه، زراعت چوب، ترویج باغبانی و توسعه باغات، زهکشی اراضی و کانالکشی در شهرستانهای لالی، مسجدسلیمان و ایذه در قالب زنجیره سبز اجرایی شد. وی با بیان اینکه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار کشت گیاهان دارویی را در دستور کار خود قرار دادهایم، گفت: همچنین در حوزه سیستمهای کشت علوفه و حفر چاه اقدامات موثری در حوزه زنجیره سبز امسال به مرحله اجرایی رسید. باندری با بیان اینکه بیش از ۴۰ هکتار زراعت چوب، بیش از ۲۰۰ هکتار آبیاری نوین در اراضی کشاورزی دیم و همچنین کشت علوفه در لالی به بهرهبرداری رسید، افزود: امروز حدود ۱۱۰۰ طرح در حوزههای مشاغل فنی - خدماتی، صنایع دستی، کارگاههای تولیدی، مشاغل خدماتی و کشاورزی در ۳ شهرستان استان خوزستان به بهرهبرداری رسید. در بخش کشاورزی نیز بیش از ۴۵۰ هکتار سیستم آبیاری نوین، کشت علوفه، زراعت چوب، همچنین بالای ۱۵ واحد گلخانه کوچک مقیاس راهاندازی شد.
ارسال به دوستان
دستگیری بیش از ۷ هزار مالخر در سراسر کشور
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا از دستگیری بیش از ۷ هزار مالخر در سراسر کشور خبر داد. سرهنگ محمدرضا اکبری گفت: از زمان اجرای طرح مقابله با مالخرها که از ۲۸ دیماه سال جاری آغاز شده، تاکنون با اقدامات موثر کارآگاهان با اجرای ۱۴ طرح به صورت هفتگی، بیش از ۱۵ هزار فقره سرقت کشف شده و نزدیک به ۷ هزار مالخر نیز دستگیر شدهاند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از خسارات سیل، وضعیت سیلزدگان و امدادرسانی در سیستان و بلوچستان گزارش میدهد
داد و امداد
* مردم زاهدان در گفتوگو با «وطن امروز»: مردم برای کمکرسانی اعلام آمادگی کردند؛ اعزام هیأتی از مجلس به چابهار برای برآورد خسارات/ * راه ۴۶ روستا همچنان مسدود و آب و برق در برخی مناطق قطع است
ساکنان مناطق جنوب سیستانوبلوچستان در پی بارشهای سیلآسای اخیر وضعیت نامناسبی دارند. شرایط زندگی مردم در برخی مناطق روستایی بحرانی است، چرا که هنوز راه ارتباطی حدود 50 روستا قطع است و خدماترسانی به آنها به سختی انجام میشود. بارشهای اخیر هرچند خوشبختانه تلفات جانی نداشت ولی خسارات زیادی را به زیرساختهای عمومی، واحدهای مسکونی، مزارع، راهها و زمینهای کشاورزی وارد کرده است. طبق گزارشهای موجود، شدت بارشها به حدی بوده که 16 شهرستان و هزار و ۹۴۷ روستا در سیستانوبلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت و واحدهای مسکونی زیادی نیز بر اثر جاری شدن سیلاب آسیب کلی و جزئی دید. همچنین ۴ سد شامل سدهای مخزنی پیشین در شهرستان سرباز، سدزیردان در منطقه دشتیاری چابهار، سد شیکلک در چابهار و سد خیرآباد نیکشهر بر اثر بارشهای اخیر آبگیری و سرریز شدند. هر چند همه نیروها از دستگاههای دولتی، نهادها و ارگانهای مختلف برای امدادرسانی و کمک به سیلزدگان منطقه در این مدت بسیج شدند و طی چند روز اخیر بیوقفه در حال خدماترسانی به سیلزدگان هستند ولی مطابق گزارشهای مردمی و رسانههای محلی، خدماترسانیها به دلیل عمق این فاجعه و خسارات آن چون قطع برخی ارتباطات جادهای، گل و لای فراوان و آبگرفتگیهای وسیع، در برخی مناطق سخت و به کندی انجام میشود. بر اساس آخرین آمارها، ۲۰۰ تیم امدادی با پشتیبانی 5 استان همجوار سیستانوبلوچستان هماکنون در منطقه حاضرند و مشغول امدادرسانی به صورت زمینی و هوایی بوده و به مردم متاثر از سیل خدماترسانی میکنند، که البته در مناطق صعبالعبور این کار دشوار است. با آنکه مسؤولان از انشعاب و اتصال آب و برق منازل سیلزده خبر میدهند ولی برخی روستاها همچنان آب و برق ندارند. خانههای بسیاری از روستاییان ویران شده است به طوری که طبق گزارشهای موجود، حدود 1800 واحد مسکونی در پی آبگرفتگی ناشی از سیل دچار آسیبدیدگی شده و راه دسترسی به برخی روستاها نیز همچنان مسدود است.
* انسداد راه دسترسی به ۴۶ روستای درگیر سیل
با آنکه امدادرسانی به سیلزدگان سیستانوبلوچستان همچنان در حال انجام است ولی برخی روستاها دسترسی به راههای اصلی ندارند که خدماترسانی به آنها از طریق قایق و بالگرد انجام میشود. معاون عمرانی استاندار سیستانوبلوچستان درباره چگونگی امدادرسانی به مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان به «وطن امروز» گفت: با اقدامات شبانهروزی امدادگران و نیروهای خدماترسان بیشتر مشکلات ناشی از وقوع سیلاب در این منطقه تاکنون رفع شده است اما همچنان برای دسترسی به ۴۶ روستای درگیر سیل جنوب استان مشکلاتی وجود دارد. منصور بیجار با بیان اینکه اقلام مورد نیاز ساکنان روستاهای صعبالعبور به دلیل تخریب جادههای اصلی با لنکروز، قایق و بالگرد ارسال میشود، افزود: بارشها همچنان به صورت پراکنده در برخی مناطق سیلزده ادامه دارد که با توجه به حجم زیاد بارشها، سیلاب مناطقی را تحت تاثیر قرار داده است. منصور بیجار ادامه داد: با شروع بارشهای سیلآسا قطعی آب، برق و مسدود شدن راهها در جنوب سیستانوبلوچستان را شاهد بودیم که از همان ابتدای بارشها دستگاههای اجرایی، خدماتی و امدادی در آمادهباش کامل در منطقه حاضر شدند و به مردم خدمات خوبی ارائه دادهاند. وی افزود: ۱۷ نفر از افرادی که گرفتار سیل بودند و جانشان در معرض خطر بود، در کمترین زمان ممکن با کمک دستگاههای امدادرسان نجات یافتند. همچنین از ابتدای وقوع سیل در سیستان و بلوچستان، تعدادی از مسؤولان کشوری برای بازدید از مناطق آسیبدیده و درگیر سیل در منطقه حاضر شدند و برای رفع مشکل راهها تمام ماشینآلات، دستگاههای خدماترسان و اجرایی در منطقه حضور دارند. وی ادامه داد: تاکنون بیشتر مشکلاتی که سیلاب در زمینه آب، برق و راه به وجود آورده، رفع شده اما همچنان برای دسترسی به ۴۶ روستای درگیر سیل جنوب استان با مشکل مواجه هستیم که امیدواریم این مشکل بزودی برطرف شود. معاون عمرانی استاندار سیستانوبلوچستان با بیان اینکه همچنان ۳۱ روستا در دسترسی به آب مشکل دارند، عنوان کرد: مسؤولان قول دادند در سریعترین زمان ممکن مشکل دسترسی به آب را در این روستاها رفع کنند. این در حالی است که از ابتدای وقوع سیل نیز آب و اقلام مورد نیاز روستاییان این منطقه تامین شده است. وی گفت: همه دستگاهها در آمادهباش هستند و مرخصی تمام مدیران لغو شده است. استاندار سیستانوبلوچستان شخصا در منطقه حضور یافته و به صورت میدانی خدماترسانی به مردم را از نزدیک رصد میکند تا اگر مشکلی در زمینه خدماترسانی وجود دارد، درباره آن تصمیمگیری و برای برطرف شدن آن اقدام لازم انجام شود.
* ذخیره ۶۲۳ میلیون متر مکعب آب در سدهـای سیستان وبلوچستان
۶۲۳ میلیون متر مکعب آب در سدهای سیستانوبلوچستان در پی بارشهای شدید اخیر ذخیره شده است. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستانوبلوچستان گفت: توجه به تمهیدات اندیشیده شده در سالهای گذشته و ساخت سدها در این مناطق نه تنها سبب شد شدت میزان خسارات وارده به روستاها و شهرها کاهش یابد، بلکه بیش از ۳۴۵ میلیون مترمکعب آب حاصل از بارشهای رگباری در سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، ماشکید علیا و کهیر ذخیره شده است. وی افزود: در برخی سدها بر اساس شدت دبی آب ورودی، بازگشایی به موقع دریچه سدها و هدایت آب به زمینهای کشاورزی پاییندست، موجب خوشحالی کشاورزان منطقه شده است.
* اعلام آمادگی مردمی برای کمک به سیلزدگان
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با«وطن امروز» درباره وضعیت سیلزدگان، امدادرسانی به آنها و تامین خسارات وارده به کشاورزان، همچنین افرادی که متاثر از سیل دچار خسارات و مشکلات شدهاند، گفت: هر چند خدماترسانی و کمک دستگاههای دولتی، سازمانها و نهادها به سیلزدگان طی چند روز اخیر قابل توجه است ولی همچنان برخی مناطق روستایی به دلیل درگیری با سیلاب شرایط مناسبی ندارند و دارای مشکل هستند. وی افزود: با پیگیریهایی که از سوی نمایندگان مجلس بویژه نمایندگان استان سیستان و بلوچستان برای رفع هر چه سریعتر مشکلات سیلزدگان این استان انجام شد، امروز (دیروز سهشنبه) با محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران جلسه داشتیم تا سرعت کار برای امدادرسانی و تامین نیازهای مناطق درگیر با سیل بیشتر شود، چرا که مشکلات در برخی مناطق همچنان پابرجاست و برخی مناطق برق و آب شرب ندارند. امید است با قولی که وی داده است اقدامات در مناطق سیلزده سرعت عمل بیشتری گیرد.
مالکی با بیان اینکه هیاتی از مجلس قرار است برای بررسی تامین خسارات و سرکشی به سیلزدگان به مناطق سیلزده (چابهار) بروند، افزود: به منظور کمکرسانیهای ضربتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز در شرایط خاص است، مجلس پیگیر رسیدگی به سیلزدگان است تا علاوه بر محافظت ساکنان در مسیر سیل، امدادرسانیهای اولیه نیز با جدیت از سر گرفته شود. وی اضافه کرد: اعزام هیاتی از مجلس به مناطق سیلزده در راستای تسریع روند امدادرسانی، برآورد خسارات و بررسی و حل مشکلات این منطقه است، از طرفی نیز خیلیها برای تامین و ارسال کمکهای مردمی به سیلزدگان اعلام آمادگی کردهاند. به طور مثال شرکتهای تابع وزارت صمت نیز اعلام آمادگی کردهاند تا با ارسال اقلام مورد نیاز سیلزدگان وارد عمل شوند.
***
بارندگیهایی معادل 2.5 سال بارش
بارندگیهای اخیر در سیستانوبلوچستان اگر چه خسارات زیادی را به بار آورد ولی توانست سدهای نیمهخشک و کمآب این منطقه را سرریز کند. بخش عمده آب ناشی از بارندگیهای فراوان به دلیل انجام نشدن عملیات آبخیزداری و نبود سیلبند و همچنین نبود سدهای بزرگ برای ذخیرهسازی در این منطقه کمآب، متاسفانه به صورت روانآب از مرز خارج میشود. نماینده سراوان و مهرستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: سیل اخیر زمینهای کشاورزی خیلی از ساکنان این منطقه را نابود کرده است و چنانچه از سالهای پیش اقدامات لازم درباره ایجاد سیلبندها، عملیاتهای آبخیزداری و سدسازیها در این منطقه انجام میشد، هماکنون شاهد این وضعیت در این منطقه نبودیم. مالک فاضلی با بیان اینکه سیستانوبلوچستان کمترین بارندگیها را در طول سال دارد و بارشها در این منطقه معمولا به دلیل شرایط اقلیمی سیلآساست، اظهار داشت: حال در چنین شرایطی با توجه به نیاز آبی و چالش پیش روی تامین آب در این استان، متاسفانه اقدامات زیرساختی برای نگهداری آب در این استان وجود ندارد به طوری که طبق پیشبینی کارشناسان در پی بارندگیهای اخیر بیش از 2 میلیارد متر مکعب آب از استان خارج و به سمت پاکستان سرازیر شده است. وی با بیان اینکه وضعیت سیلزدگان خیلی مناسب نیست، از مسؤولان خواستار کمکرسانی بیشتر به مردم این منطقه شد و گفت: احتمال بروز بیماری و شیوع ویروسها در صورت عدم تامین نیازهای بهداشتی، آب آشامیدنی سالم و تغذیه مناسب وجود دارد که این مساله مهم باید مورد توجه قرار گیرد. از سویی دیروز وزیر نیرو با حضور در مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان و بازدید از وضعیت این مناطق، دستورات لازم را برای تسریع در حل مشکلات سیلزدگان صادر کرد. علیاکبر محرابیان با حضور در مناطق سیلزده در جنوب سیستانوبلوچستان از میزان خسارتهای وارد شده به بخشهای زیرساختی، همچنین از روند امدادرسانی به مردم این منطقه بازدید کرد. وی در این بازدید گفت: بارشهای اخیر در منطقه جنوب سیستانوبلوچستان معادل 2.5 سال بارش بوده که شدت بارشها نیز بشدت بالاست. در برخی نقاط طی 20 روز 400 میلیمتر بارش داشتهایم. وی خاطرنشان کرد: برق تمام روستاها وصل شده است. شبکه آب اغلب روستاها پایدار است. در مخابرات نیز مشکلی نیست.
ارسال به دوستان
وزیر راه اعلام کرد
رفع خطر از ۴۰۰ نقطه حادثهخیز از ابتدای سال
با آنکه عوامل متعددی در وقوع تصادفات دخیل است ولی طبق اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی یکی از این عوامل وجود نقاط حادثهخیز جادهای است. در دولت سیزدهم اقدامات مناسبی توسط وزارت راه و شهرسازی در راستای رفع این نقاط حادثهخیز انجام شده است به طوری که طی 11 ماه گذشته نیمی از نقاط حادثهخیز جادهای کشور رفع شده است. وزیر راه و شهرسازی در این باره گفت: از ابتدای سال جاری ۸۷۸ نقطه پرحادثه را هدفگذاری کردیم که تاکنون ۴۰۰ نقطه را رفع خطر کردهایم. مهرداد بذرپاش در هجدهمین همایش سراسری روسای پلیس راهور فراجا، گفت: ما نمیتوانیم درباره توسعهیافتگی کشوری صحبت کنیم ولی شاخصههای نظمپذیری آن را نادیده بگیریم. وی با بیان اینکه ۵۶۰ نقطه حادثهخیز در زمانهای گذشته رفع خطر شده بود، گفت: از ابتدای سال ۸۷۸ نقطه پرحادثه را هدفگذاری کردیم که تاکنون ۴۰۰ نقطه آن را رفع خطر کردهایم. بذرپاش در ادامه با بیان اینکه یکی از مصوبات شورای عالی ایمنی و حملونقل که در حکم برنامه هفتم توسعه نیز آمده این است که وزارت راه مسؤول حوزه ترانزیت خواهد شد، گفت: از ابتدای سال تاکنون ترانزیت رشد ۴۰ درصدی داشته است؛ همچنین افتتاح گذرگاه آستارا - آذربایجان بخش زیادی از مشکلات ترانزیتی را حل کرد که پلیس در این زمینه همکاری خوبی با ما داشت. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بازگشایی قطعه نهایی آزادراه منجیل - رودبار هفته آینده انجام میشود که با این کار بخش زیادی از ترافیک این نقطه در آستانه سفرهای نوروزی رفع میشود. وی ادامه داد: دوربینهای نظارتی بسیار کم است و باید در این بخش امور به خارج از دولت یعنی بخشهای عمومی و خصوصی واگذار شود. در این زمینه تا بخش عمومی و خصوصی را وارد کار نکنیم رشدمان همین است و نباید انتظار زیادی داشته باشیم. بذرپاش در ادامه گفت: در حال بررسی هستیم تا کیفیت آسفالت معابر مناسبتر شود تا با یک بارندگی خراب نشود و از بین نرود. هزینههای نوسازی و نگهداری بسیار بالاست. وزیر راه با اشاره به رتبهبندی گواهینامهها گفت: نمیشود یک راننده در طول سال تخلفات متعددی مرتکب شود و یک راننده هیچ تخلفی نداشته باشد! ما در دولت آمادهایم تصمیماتی در راستای نظمپذیری و اصلاح رفتار ترافیکی رانندگان اتخاذ کنیم. در تمام جهان و کشورهای توسعهیافته هم همین اقدامات انجام شده است. وی همچنین گفت: همین قدر که در حوزه سختافزار مانند راه انجام دادهایم همزمان در حوزه نرمافزار هم در حال فعالیت هستیم و از هفته آینده با کشور ارمنستان و ترکمنستان توافقات خوبی را انجام خواهیم داد و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. بذرپاش گفت: در حوزه ایمنی موضوع هوشمندسازی در حوزه حملونقل مطرح است و همانطور که گفتم باید برای دوربینهای نظارتی واگذاریهای لازم را انجام دهیم. این برنامهها هرچه از دولت فاصله بگیرد اثربخشی بستر و ماندگاری و سریعتر انجام خواهد شد. به خاطر منابع محدود همین دوربینها باید تامین شود تا تجهیز شوند، در غیر این صورت شاهد رشدی در این زمینه نخواهیم بود. وزیر راه ادامه داد: موضوع سامانههای کنترل سرعت که در اتوبوسها نصب شده در وسایل نقلیه سنگین هم نصب شده و بسیار اثربخش خواهد بود. وی افزود: ۲۸۰ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی نگهداشت پرزحمتی دارد اما باید بتوانیم کار را انجام دهیم و امروز با شرایط اقلیمی این کار بسیار سخت اما در حال اجراست. تغییر مدل آسفالت برای راهسازی در دست کار است تا بتوانیم در شرایط اقلیمی متفاوت اقدامات لازم را انجام دهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|