|
افت ۱۵۰۰ واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با هزار و ۵۱۷ واحد کاهش در ارتفاع ۲میلیون و ۱۴۸ هزار و ۵۱۸ واحد قرار گرفت. شاخص هموزن با 3 هزار و ۸۹۹ واحد کاهش به ۷۳۲ هزار و ۴۶ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۱۹۳ واحد کاهش به ۴۱۱ هزار و ۷۴۰ واحد رسید. معاملهگران دیروز در بورس تهران حدود ۱۸ میلیارد سهم و اوراق مالی را به ارزش ۱۴۰ هزار میلیارد ریال با انجام ۳۱۷ هزار معامله داد و ستد کردند.
ارسال به دوستان
با حضور رئیسجمهور و وزرای راه و شهرسازی و دفاع انجام شد
تحویل ۱۰ هزار واحد مسکونی به نیروهای مسلح
عملیات ساخت ۱۴ هزار واحد مسکونی جدید برای نیروهای مسلح در قالب نهضت ملی مسکن آغاز شد
گروه اقتصادی: ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی را مکلف به ساخت مسکن برای نیروهای مسلح میکند. در همین راستا مراسم تقدیم اولین پروژه این ماده دیروز برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور با اشاره به اینکه صنعت مسکن یکی از پیشرانهای اقتصاد است، تخصیص تسهیلات برای ساخت مسکن را کمک به رونق و رشد تولید دانست و تصریح کرد: دولت برای ارتقای شاخص آرامش خانوادهها و کمک به رونق تولید و رونق ساخت مسکن تمام توان خود را به کار گرفته است.
سیدابراهیم رئیسی ظهر دیروز در پانزدهمین جلسه شورای عالی مسکن، با موثر دانستن پرداخت منظم و بهموقع تسهیلات بانکی در سرعت اجرای نهضت ملی مسکن و ساخت واحدهای مسکونی در بخشهای مختلف، به یکی از مصوبات جلسه دیروز شورای عالی مسکن درباره کاهش سود تسهیلات مسکن از 23 درصد به 18 درصد اشاره و ابراز امیدواری کرد با این مصوبه و نیز اقداماتی که در بخشها و استانهای مختلف کشور برای ساخت مسکن در حال انجام است، کار ساخت واحدهای مسکونی در نهضت ملی مسکن شتاب بیشتری بگیرد.
وی با تاکید بر رفع مشکل مسکن نیروهای مسلح در کنار دیگر اقشار مردم، سرعت کار و همکاری نیروهای مسلح جهت ساخت خانههای سازمانی و شخصی را مطلوب دانست. رئیسی با اشاره به اینکه صنعت مسکن یکی از پیشرانهای اقتصاد بوده و رونق آن بسیاری از بخشهای تولیدی کشور را نیز رونق میبخشد، تخصیص تسهیلات برای ساخت مسکن را کمک به رونق و رشد تولید دانست و تصریح کرد: دولت برای ارتقای شاخص آرامش خانوادهها و کمک به رونق تولید و رونق ساخت مسکن تمام توان خود را به کار گرفته است.
در جلسه دیروز شورای عالی مسکن 9 مصوبه برای شتاب بیشتر اجرای طرحهای نهضت ملی مسکن به تصویب رسید.
* عملیات اجرایی ۱۴ هزار واحد نهضت ملی مسکن نیروهای مسلح آغاز شد
همچنین دیروز با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی و مهرداد بذرپاش، رئیس راه و شهرسازی و سایر اعضای شورای عالی مسکن در حاشیه جلسه پانزدهم این شورا، عملیات اجرایی احداث ۱۴ هزار واحد مسکونی نیروهای مسلح در قالب طرح نهضت ملی مسکن آغاز شد. همچنین در این نشست ۱۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن نیروهای مسلح که در همکاری ۲ وزارتخانه راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تکمیل شده بود، تحویل متقاضیان شد. گفتنی است تعهد احداث مسکن نیروهای مسلح ۵۰۰ هزار واحد است که تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار واحد آن وارد فاز عملیاتی شده است.
همچنین در جلسه پانزدهم شورای عالی مسکن دستورالعمل احداث واحدهای مسکونی نیروهای مسلح بین ۲ وزارتخانه راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به امضا رسید.
* رئیسجمهور: ساخت مسکن با اقدامات جهادی گسترده عملیاتی شد
رئیسجمهور در پانزدهمین جلسه شورای عالی مسکن بر تداوم تلاش جهادی همه دستاندرکاران بخش مسکن برای به ثمر رسیدن اهداف دولت در این بخش تاکید کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در پانزدهمین نشست شورایعالی مسکن، محوریترین عنصر در نیرویهای مسلح را نیروی انسانی دانست و گفت: در نیروی انسانی موضوع انگیزه و آرامش بسیار حائز اهمیت است. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مظهر اقتدار کشور و نظام هستند و از عناصر اصلی برای اقتدار کشور و نظام محسوب میشوند.
* تلاش جهادی همه دستاندرکاران مسکن تداوم یابد
رئیسجمهور تفاهمی را که دیروز میان وزرای راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا شد، در شتاب بخشیدن به تامین زمین و ساخت واحدهای مسکونی توسط نیروهای مسلح بسیار مفید و راهگشا دانست و با قدردانی از همه تلاشهای انجام شده در این راستا، خواستار تداوم تلاش جهادی همه دستاندرکاران ساخت مسکن در نیروهای مسلح و دیگر بخشها برای به سرانجام رسیدن نهضت ملی مسکن شد.
وی گفت: بالاترین مصرف در سبد زندگی به مسکن اختصاص دارد د و تامین مسکن برای نیروهای مسلح میتواند آرامش را برای آنان فراهم آورد. همت ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان محترم عالی با همکاری وزارت راه و شهرسازی و استانداریها برای تامین مسکن قابل تقدیر است. رئیسی بیان کرد: امروز خرسندیم که ۱۰ هزار واحد مسکونی به نیروهای مسلح تحویل میشود. همچنین آغاز ۱۴ هزار واحد مسکونی را با نام شهید بزرگ ماه مبارک رمضان امیرالمومنین(ع) رقم میزنیم.
* دستورالعمل اجرایی تأمین مسکن نیروهای مسلح امضا شد
دستورالعمل اجرایی تأمین مسکن نیروهای مسلح بر اساس تفاهم پیشین ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی توسط وزرای راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی امضا شد.
بر اساس ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امکان اجرای این قانون را در طرح (پروژه)های مسکن کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح فراهم کند.
در تبصره یک این ماده تاکید شده است نحوه اجرای این ماده به موجب دستورالعملی است که توسط وزارتخانههای راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و ابلاغ میشود که دیروز این دستورالعمل تهیه و به امضای وزرای ۲ وزارتخانه رسید.
بر اساس تبصره ۲ ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن، نیروهای مسلح میتوانند از اراضی در اختیار مازاد بر نیاز خود و با رعایت مقررات مربوط، برای اجرای این ماده استفاده کنند. در حال حاضر ۲۳۰ هزار مسکن نیروهای مسلح در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.
ارسال به دوستان
بانک مرکزی رشد ۹ ماهه اقتصادی کشور را اعلام کرد
رشد به 4.5 درصد رسید
نفت با ۱۶,۳ درصد رشد، پیشتاز گروههای اقتصادی شد
بانک مرکزی با انتشار گزارشی، از رشد 4.5 درصدی اقتصاد کشور و همچنین رشد 4.9 درصدی تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۹ ماه نخست سال جاری خبر داد.
بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حسابهای اقتصادی این بانک، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ به رقم 3971.8 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به ۳ ماه سوم ۱۴۰۱، رشد 4.3 درصدی را نشان میدهد. همچنین رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل 3.3 درصد بوده است.
بررسی وضعیت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۹۵) مبین آن است که در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» از رشد 4.9 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار شده است به طوری که در دوره مزبور، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۲ زیربخش اصلی «ماشینآلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل 7.2 و 3.3 درصد بوده است.
در مجموع عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۲ «با احتساب نفت» و «بدون احتساب نفت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب به 12083.0 و 10968.3 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش 4.5 و 3.5 درصدی همراه بوده است. تحقق رشد اقتصادی 4.5 درصدی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ در امتداد رشد اقتصادی 4 درصدی سال ۱۴۰۱ حکایت از تداوم روند رو به بهبود فعالیتهای اقتصادی در کشور دارد.
* مؤلفههای رشد اقتصادی در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲
بررسی عملکرد رشد اقتصادی بر حسب گروه فعالیتهای اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) نشان میدهد رشد تولید ناخالص داخلی در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ حاصل تحقق رشد مثبت ارزش افزوده در تمام گروههای اصلی بوده است. لازم به توضیح است در دوره مزبور، رشد محقق شده گروههای «نفت و گاز»، «صنایع و معادن»، «خدمات» و «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب معادل 14.5، 4.1، 3.6 و 0.6 درصد است.
بررسی تولید ناخالص داخلی برحسب اقلام هزینه نهایی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ نشان میدهد «هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی» و «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» به ترتیب از نرخهای رشد 0.7 و 4.9 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار بودهاند. در این فصل «هزینههای مصرف نهایی بخش دولتی» نسبت به فصل مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش 6.2 درصدی را تجربه کرده است. در این دوره رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به تفکیک «ماشینآلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل 7.2 و 3.3 درصد بوده است.
* مؤلفههای رشد اقتصادی در 9 ماه نخست ۱۴۰۲
بررسی عملکرد رشد اقتصادی بر حسب گروه فعالیتهای اقتصادی در 9 ماهه ۱۴۰۲ نشان میدهد رشد ارزش افزوده گروههای «خدمات»، «نفت و گاز»، «صنایع و معادن» و «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» ش به دوره مشابه سال قبل به ترتیب معادل 4، 16.3، 3.9 و 0.7 درصد بود که به ترتیب از سهمی معادل 2.2، 1.3، 0.9، و 0.1 واحد درصد در رشد اقتصادی ۹ ماهه ۱۴۰۲ برخوردار بودهاند. در دوره مزبور ارزش افزوده بخش «صنعت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ از افزایش 4.2 درصدی نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۱ برخوردار بود. به طور مشخص در این بخش رشد شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر - با اختصاص سهم حدود ۷۰ درصد از ارزش افزوده بخش صنعت - نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۱ معادل 3.5 درصد بود. بررسی عملکرد رشد شاخص مزبور به تفکیک رشته فعالیتهای صنعتی (بر حسب کدهای ISIC دورقمی) نشان میدهد در 9 ماهه ۱۴۰۲ از مجموع ۲۴ گروه اصلی، ۱۹ گروه (با ضریب اهمیت 66.8 درصدی از شاخص کل) از رشد مثبت تولید برخوردار بودهاند. از جمله صنایعی که بیشترین سهم را در رشد محقق شده این دوره داشتهاند، میتوان به «صنایع تولید فلزات اساسی»، «صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر»، «صنایع تولید مواد غذایی» و «صنایع تولید محصولات کانی غیرفلزی» اشاره کرد.
بررسی تولید ناخالص داخلی بر حسب اقلام هزینه نهایی در ۹ ماه نخست ۱۴۰۲ نشان میدهد «هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی» و «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب از نرخرشد 4.2 و 4.5 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار بودهاند که رشد محقق شده «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» در دوره مزبور عمدتا متاثر از رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۲ زیربخش «ماشینآلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل 7.1 و 2.9 درصد بوده است. همچنین لازم به اشاره است که «هزینههای مصرف نهایی بخش دولتی» در ۹ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش 1.6 درصدی را تجربه کرده است.
ارسال به دوستان
13 میلیارد دلار قرارداد نفتی امروز امضا میشود
بزرگترین قراردادهای نفتی دهه اخیر
قرارداد توسعه ۶ میدان نفتی کشور به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد دلار با هدف افزایش تولید ۳۵۰ هزار بشکه با تکیه بر توان داخلی با حضور معاون اول رئیسجمهوری و وزیر نفت امضا میشود.
بزرگترین قراردادهای یک دهه اخیر صنعت نفت کشور به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد دلار امروز در آستانه سالروز ملی شدن صنعت نفت به منظور افزایش روزانه ۳۵۰ هزار بشکهای ظرفیت تولید نفت خام ایران با شرکتهای ایرانی و با حضور محمد مخبر و جواد اوجی امضا میشود.
* بزرگترین قرارداد توسعهای صنعت نفت ایران در آزادگان رقم میخورد
قرارداد توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان در غرب کارون که سالها بلاتکلیف مانده بود، با تدبیر وزارت نفت دولت سیزدهم برای یکپارچهسازی روند توسعه آن امضا خواهد شد. آزادگان به عنوان بزرگترین میدان مشترک نفتی ایران در مجاورت میدان مجنون عراق و ۸۰ کیلومتری غرب اهواز واقع شده است.
طرح توسعه میدان آزادگان با حفاری ۱۸۵ حلقه چاه تازه در حال اجراست و به تازگی آیین رسمی عملیاتی شدن ۶۰ حلقه چاه آن با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در استان خوزستان عملیاتی شد. هماکنون تولید روزانه این میدان پس از فرآورش در واحد بهرهبرداری غرب کارون به تلمبهخانه غرب کارون ارسال میشود.
* گام دوم توسعه میدان نفتی آذر
گام نخست توسعه میدان مشترک آذر برداشته شده است، اکنون وزارت نفت دولت سیزدهم قصد دارد با تکیه بر توان داخلی گام دوم توسعه را کلید بزند، آذر از نظر ساختار زمینشناسی یک میدان نفتی پیچیده به شمار میآید. ساختار زمینشناسی ویژه، حفاری در این میدان را به یکی از سختترین و پرچالشترین حفاریها تبدیل کرده است.
* مرحله دوم توسعه و افزایش تولید در قدیمیترین میدان نفتی ایران
میدان نفتی مسجدسلیمان نخستین و قدیمیترین میدان نفتی خاورمیانه، در شهرستان مسجدسلیمان استان خوزستان واقع شده است که توسعه مرحله نخست این میدان از سوی شاخه بینالملل شرکت ملی نفت چین (CNPCI) در قالب بیع متقابل انجام شد. حال امروز قرار است قرارداد گام دوم توسعه این میدان امضا شود که این موضوع حکایت از پیشرفت شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) در زمینه توسعه در بخش بالادست صنعت نفت دارد.
حجم نفت درجای میدان مسجدسلیمان ۶,۲ میلیارد بشکه برآورد میشود. تولید نفت در ایران برای نخستینبار در خرداد سال ۱۲۸۷ از مسجد سلیمان آغاز و تاکنون از این مخزن، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون بشکه نفت برداشت شده است.
* امضای قرارداد توسعه میدانهای سومار، سامان و دلاوران
قرارداد توسعه ۳ میدان سومار، سامان و دلاوران واقع در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی در غرب کشور امروز در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران شامل توسعه، تولید و بهرهبرداری امضا میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
صادرات ۴۵ میلیون دلاری غیرنفتی
بر اساس اعلام گمرک، در ۱۱ ماهه امسال درآمد صادراتی از کالاهای غیرنفتی ۸,۸۷ درصد کاهش داشته و ارزش واردات کشور ۱۱,۱۱ درصد بیشتر شده است. همچنین چین بزرگترین مقصد صادرات و امارات عربی متحده بزرگترین مبدا واردات بخش غیرنفتی به کشور بوده است. در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۲۴۷۵۶ هزار تن و به ارزش ۴۴ میلیون و ۸۹۰ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱,۴۲ درصدی و کاهش ۸,۸۷ درصدی در ارزش دلاری داشته است. همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایش ۶,۴۰ درصدی در وزن و ۱۱,۱۱ درصدی در ارزش دلار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ارقام ۳۵۷۶۶ هزار تن و ۵۹ میلیون و ۸۸۴ هزار دلار رسیده است. طی ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، بیشترین میزان صادرات به مقصد چین، با رقمی بالغ بر ۱۲ میلیون و ۶۵۴ هزار دلار و سهم 28.19 درصدی از کل ارزش صادرات، کشور عراق با 8 میلیون و ۵۷۶ میلیون دلار و سهم 19.11 درصدی، امارات عربی متحده با 5 میلیون و ۹۲۳ هزار دلار و سهم 13.20 درصدی، ترکیه با 3 میلیون و ۸۱۹ هزار دلار سهم 8.51 درصدی و کشور هند با ۲ میلیون دلار و سهم 4.46 درصدی، صورت انجام شده است. امارات عربی متحده با اختصاص ۱۸ میلیون و ۷۶۶ هزار دلار و سهم 31.34 درصدی از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات قرار دارد. همچنین کشور چین با ۱۶ میلیون و ۷۵۴ هزار دلار و سهم 27.98 درصدی، ترکیه با 6 میلیون و ۷۷۵ هزار دلار و سهم 11.31 درصدی، آلمان با یک میلیون و ۹۳۴ هزار دلار و سهم 3.23 درصدی و هند با یک میلیون و ۷۷۳ هزار دلار و سهم نزدیک به ۳ درصدی از کل ارزش واردات، کشورهای عمده طرف معامله واردات بودهاند. همچنین در ۱۱ ماه نخست سال جاری، میزان ترانزیت خارجی کشور با وزن ۱۶۱۲۲ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل 34.46 درصد رشد داشته است.
***
صفهای طولانی خرید گوشت تنظیم بازاری
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد به دلیل تفاوت قیمت گوشت تنظیم بازاری با نرخ آزاد، صفهای طولانی در مراکز عرضه گوشت تشکیل میشود. خانوارهایی که توان خرید گوشت گران را ندارند در صفهای طولانی مراکز عرضه گوشت تنظیم بازاری که ۲۰۰ هزار تومان ارزانتر از نرخ بازار است، ساعتها در صف میایستند. علیرضا پیمانپاک میگوید گوشت تنظیم بازاری کیلویی ۲۹۹ هزار تومان عرضه میشود و این اختلاف قیمت باعث تشکیل صفهای طولانی میشود. این در حالی است که قیمت گوشت در بازار کیلویی ۵۰۰ هزار تومان است. هفته گذشته فیلمی در شبکههای مجازی دست به دست میشد که حاکی از صفهای بسیار طولانی برای خرید گوشت تنظیم بازاری بود و آنهایی که در صف ایستاده بودند از این وضعیت ناراضی بودند. پیمانپاک گفته بود این صفها مربوط به مرکز عرضه گوشت در میدان بهمن تهران بود اما اکنون وضعیت اصلاح شده است. وی افزود: در حال حاضر با توجه به نیاز بازار روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم وارد بازار میشود و برای ماههای اسفند و فروردین هم ۳۰ هزار تن گوشت گرم و منجمد برای کاهش قیمت بازار وارد خواهد شد. هنوز برای بسیاری این سوال وجود دارد که چرا با وجود واردات گسترده، قیمت گوشت در بازار چند نرخی است؟ برای تامین نیاز داخل در سالهای معمولی سالانه ۱۰۰ هزار تن گوشت وارداتی مورد نیاز است اما در 2 سال گذشته خشکسالیهای طولانی، کمبود و گرانی نهاده تولید گوشت داخلی را کاهش داده است.
***
رشد بخش صنعت نصف شد
بر اساس گزارش بانک مرکزی، رشد بخش صنعت در 9 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نصف شد. رشد بخش صنعت در 9 ماه نخست سال گذشته 8.1 درصد بود که در 9 ماه نخست امسال به 4.2 درصد کاهش یافته است. همچنین در پاییز سال گذشته رشد بخش صنعت 11.6 درصد بود که در پاییز امسال به 4.9 درصد کاهش یافته است. تشکیل سرمایه در ماشینآلات هم که جزو عملکرد بخش صنعت در حوزه سرمایهگذاری است در 9 ماه نخست سال قبل 17.7 درصد رشد کرده بود که در مدت مشابه سال جاری به 7.1 درصد افت کرده است. بدین ترتیب سهم صنعت از رشد تولید ناخالص داخلی ایران که در 9 ماه نخست سال گذشته به 1.1 درصد ارتقا یافته بود، در 9 ماه نخست امسال به 0.6 درصد کاهش یافته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|