|
اخبار
رئیسجمهور در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی:
تحریمهای ایران به نتیجه نخواهد رسید
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشاندهنده آن است که ایران تحریمناپذیر است و هرگز تحریمها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.
وی با بیان اینکه طرحهای شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و ابتکارات و خلاقیتها و با بهرهمندی از فناوریهای نوین میتواند در عرصههای مختلف برای دنیا نوآوریهایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.
رئیسی افزود: این نمایشگاه نشاندهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریمها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشاندهنده آن است که ما توانستهایم و باز نیز میتوانیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی کشوری پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خامفروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل تولید هستیم.
رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب میشود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور، منطقه و جهان شود.
***
اساسنامه «صندوق حمایت از قهرمانان» ابلاغ شد
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: به منظور تکریم، حمایت و پشتیبانی سازمانیافته، موثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان، اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور به تصویب هیات دولت رسید.
وی افزود: این اساسنامه که به تأیید شورای نگهبان هم رسیده است، امروز (دیروز شنبه) برای اجرا ابلاغ شد.
***
۳ قانون مصوب مجلس به دولت ابلاغ شد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، طی نامهای به حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، ۲ قانون به شرح زیر را برای اجرا ابلاغ کرد:
۱- قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی
۲- قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری.
***
تجمع دانشگاههای ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی
حمایت از مردم بیگناه فلسطین به حلقه اتصال میان آزادیخواهان سرتاسر جهان تبدیل شده است، بهطوری که روز گذشته در دانشگاههای ایران تجمعات فراوانی در حمایت از اقدام دانشجویان و اساتید دانشگاهی آمریکا شکل گرفت. دانشگاهیان دانشگاه تهران در جریان این همصدایی با استادان و دانشجویان عدالتخواه دانشگاههای آمریکا و اروپا، شعارهایی ضد رژیم جعلی صهیونیستی و استکبار جهانی سر دادند و در پایان بیانیه دانشگاهیان دانشگاه تهران قرائت شد.
سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدمهدی کرمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، دکتر مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، جمعی از اعضای هیاترئیسه دانشگاه تهران و مسؤولان بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویان در این اجتماع حضور داشتند. سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در جمع تجمعکنندگان، خیزش عظیم دانشگاهیان در قلب آمریکا و اروپا را نویدبخش امت واحده جهانی دانست که حول محور عدالتخواهی و آزادیخواهی در حال شکلگیری است. استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران افزود: امروز حرکت بزرگی که در دانشگاههای آمریکا و اروپا شکل گرفته است، نشان میدهد جبهه جدیدی با عنوان جبهه دانش و آگاهی و معرفت در مقابل جبهه جهالت و نادانی شکل گرفته است.
***
واکنش وزارت امور خارجه به اعمال تحریم علیه نیروهای مسلح
سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام ۳ کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریمهایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را بشدت محکوم و از همراهی معدود کشورها در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.
ناصر کنعانی گفت: پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض حقوق بینالملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده اما اقدام ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم میکند!
وی افزود: تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بینالمللی ایجاد نمیکند.
کنعانی تاکید کرد: آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.
ارسال به دوستان
ابراز پشیمانی برخی فعالان فراری فتنه «زن، زندگی، آزادی» به نیت بازگشت به ایران
فارس نوشت: یک منبع آگاه از ابراز پشیمانی برخی چهرههای فعال که در ایام اغتشاشات «زن، زندگی، آزادی» به خارج از ایران رفته بودند، خبر داد. به گفته این منبع آگاه، برخی از این چهرهها همچنین درخواستهایی را مستقیما یا با واسطه برای بازگشت به ایران مطرح کردهاند. عدم توفیق در موضوعات کاری، حس فریب خوردن از اپوزیسیون خارجنشین و اختلافات و ازهمگسیختگی ضدانقلاب، سبب ناامیدی، پشیمانی، احساس سرخوردگی و برخی بیماریهای روحی در این چهرهها شده است.
ارسال به دوستان
عملیات «وعده صادق» چطور منجر به تغییر لحن و نگرش جریان معاند شد؟
موشکهای روایتساز
علیرضا محمدی: «خیلی واضح میگوییم که میخواهیم با ایران و حزبالله وارد جنگ شویم. آیا هنوز نفهمیدهاید؟» این سخنان تحریکآمیز را ایدی کوهن، خبرنگار امنیتی رژیم صهیونیستی پس از حمله جنگندههای اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در صفحه ایکس خودش منتشر کرده بود.
رجزخوانی کوهن که معمولا توئیتهایش را برای مصرف منطقهای به زبان عربی منتشر میکند، قدمتی چندین ساله دارد اما این روزها از کوهن گرفته تا صادق زیباکلام و چهرههایی که به عنوان کارشناس در شبکههای فارسیزبان خارج از کشور فعالیت میکنند، بسیاری تغییر لحن دادهاند. در واقع پس از عملیات «وعده صادق» و موج موشکها و پهپادهای سپاه که امنیتیترین پایگاههای نظامی اسرائیل را هدف قرار دادند، شکی باقی نمانده که اکنون زمان تغییر لحنها و فراتر از آن، تغییر نگرشها فرا رسیده است.
خود ایدی کوهن که معمولا در مواجهه با ایران طبع طنزش گل میکرد، در چرخشی عجیب نسبت به اظهارات قبلی، کاملا جدی گفته است: «توانمندی ایرانیها بیشتر از آن چیزی است که شامگاه شنبه رخ داد؛ آنها از تمام توان خود استفاده نکردند؛ به هر حال میخواهند همیشه یک عنصر غافلگیری برای ارائه داشته باشند! آنها میخواستند بگویند من ایران هستم، من جمهوری اسلامی ایران و دارای قدرت هستم».
تنها کوهن نیست که پس از عملیات «وعده صادق» تغییر لحن داده است. بسیاری از افرادی که عادت کرده بودند صبر استراتژیک ایران را به ترس یا هر چیزی که خود در وجودشان دارند نسبت بدهند، پس از واکنش قاطعانه ایران در حمله مستقیم به اسرائیل، حرفهای قبلیشان را پس گرفتهاند.
«مهدی مهدویآزاد» تحلیلگر سیاسی اینترنشنال پیش از عملیات «وعده صادق» در پاسخ به این سوال که جمهوری اسلامی میخواهد چکار کند؟ گفته بود: «به نظر میرسد این سوال فقط برای من و شما و آمریکا و اسرائیل مطرح نیست. بازی بدشان (جمهوری اسلامی ایران) دقیقا آنها را در کوچه بنبست گرفتار کرده است». اما شلیک 300 موشک و پهپاد در عملیات «وعده صادق»، چنان بنبست ذهنی او را گشود که در اظهارات دیگری گفت: «یقینا میتوانیم بگوییم انتظار چنین حمله گستردهای از سوی ایران نمیرفت. توان بازدارندگی اسرائیل در برابر موشکهای ایران یک خدشه بسیار بزرگ دید».
* ریزپرندههای پیتزابر در جنگ روایتها
در مواجهه اخیر ایران با رژیم صهیونیستی، ۳ مرحله را میتوانیم مشاهده کنیم. در مرحله نخست اسرائیل کنسولگری ایران را هدف قرار داد. تا اینجای کار به زعم کارشناسانی چون مهدوی آزاد، اتفاق خاصی نیفتاده بود! چرا که اسرائیل پیشتر هم به منافع ایران در سوریه ضربه زده بود. هرچند این بار یک ساختمان دیپلماتیک هدف حمله قرار گرفت اما کسی فکرش را نمیکرد ایران بخواهد پاسخی در قواره عملیات «وعده صادق» بدهد.
بعد از حمله ترکیبی بامداد 26 فروردینماه که معادلات به هم ریخت، هنوز جای پاسخ اسرائیل خالی بود. همه منتظر آن مرحلهای بودند که از سوی رژیم صهیونیستی در رسانهها «واکنش به عملیات ایران» عنوان میشد. به نظر میرسد تا زمانی که اسرائیل عملیات ناامیدکننده خود را در اصفهان به نمایش نگذاشته بود، برخی امید داشتند با حمله متقابل آنها، آبی بر آتش درونشان ریخته شود! اما «مسخره بازی» صهیونیستها در اصفهان، آنها را ناامید کرد.
کار به جایی رسید که کارشناسان تلویزیون اینترنشنال نیز ادعای اسرائیل پیرامون ضربه به سایتهای نظامی ایران را مورد نقد قرار داده و رد کردند! مراد ویسی مبتکر اصطلاح «پهپادهای پیتزابر» یکی از همین افراد بود. او بعد از حمله اسرائیل به سایت نظامی اصفهان گفت: وزیر دارایی اسرائیل گفته بود باید طوری به حمله ایران پاسخ دهیم که دیگر فرصت و اراده نکند به ما حمله کند اما چیزی که ما دیدیم ریزپرندههایی بودند که شیشهها را شکستند. این «ریزپرندههای پیتزابر» متناسب با آن چیزی نیست که اسرائیل گفته است.
ویسی اما به نکته جالبی نیز اشاره کرد. او در ادامه صحبتهایش به «جنگ روایتها» بین ایران و اسرائیل پرداخت و گفت: جنگ روایتها به این معنی است که کدام طرف بتواند در بعد رسانه و افکار عمومی خودش را برتر نشان بدهد. تا اینجای کار ایران دست برتر را داشته است اما اسرائیل میخواهد لااقل در جنگ روایتها برنده باشد.
در بررسی رسانههای فارسیزبان خارج از کشور، یک روند مشخص در موضوع مواجهه اخیر ایران و اسرائیل میبینیم؛ در گام نخست و قبل از عملیات «وعده صادق»، آنها روی مقایسه توان نظامی ایران در برابر اسرائیل و حامیانش تمرکز کرده بودند و باوری به پاسخ قاطعانه ایران نداشتند اما بعد از حمله ایران، در حالی که مشخص بود دچار شوک شدهاند، به مظلومنمایی روی آوردند. بعد در یک اقدام هماهنگ سعی کردند دفاع اسرائیل در برابر موج حملات ایران را موفق نشان دهند و از آن یک پیروزی بسازند. گام بعدی تلاش برای ایجاد رعب و وحشت در ایران به بهانه حمله متقابل اسرائیل بود و در نهایت بعد از حمله خاموش صهیونیستها، سعی کردند برنده «جنگ روایتها» باشند.
اما آنچه باعث شده اسرائیل حتی نتواند در جنگ روایتها نیز پیروز شود، گذشته از عملیات کمجانش در اصفهان، واکنشی است که مقامات کاخ سفید و کشورهای اروپایی به ماجرا نشان دادند. برای نمونه، مایکل پریجنت، پژوهشگر موسسه هادسن واکنش مقامات کاخ سفید به حمله اسرائیل به ایران را مورد انتقاد قرار داده و گفته است: «اولین نظری که اندکی بعد از حمله اسرائیل به ایران داده شد، ساعت 11 و 25 دقیقه به وقت واشنگتن بود. یکی از سخنگویان کاخ سفید گفت آمریکا هیچ نقشی در این ماجرا نداشته است و به این ترتیب پیامی ضعیف به ایران مخابره کرد. آمریکا نگران واکنش ایران است و نخستین حرفش این است که در این حمله هیچ نقشی نداشته است».
* تیرهای چراغ برق کوچه زیباکلام
در حالی که در آن سوی مرزها شاهد تغییر لحن کارشناسان و صاحبنظران غربی و حتی اپوزیسیون مخالف ایران اسلامی هستیم، در داخل کشورمان نیز عملیات «وعده صادق» و همچنین ضعف رژیم صهیونیستی در واکنش به آن، تغییراتی را در اظهار نظر برخی چهرهها به وجود آورده است. اوایل جنگ در غزه بود که صادق زیباکلام در اظهار نظر عجیبی گفت: «من معتقدم اسرائیل تکلیف حماس را که در نوار غزه روشن کرد، یکی، دو دور گوش ما را میپیچاند. سعی میکند ما را هم سرجایمان بنشاند. یک تیر چراغ برق در ایران سالم نمیگذارند! کاری که در غزه کردند با ما هم میکنند. دماری از روزگار ایران در خواهند آورد که مرغان هوا گریه کنند!».
در حالی که مرحله بیان چنین سخنان سخیف و تحقیرآمیزی حتی برای صهیونیست متکبری چون ایدی کوهن هم قفل بود، زیباکلام در جریان یک مناظره به همین «صراحت» و البته «وقاحت» چنین سخنانی را بیان کرد. هرچند باید اذعان کرد ماجرای زیباکلام، داستان همان روشنفکرانی است که عادت به مجیزگویی غرب دارند اما وقتی سپاه حمله پهپادیاش را انجام داد و تیرهای چراغ برق کوچه زیباکلام همچنان سالم ماند، وی در صفحه ایکسش نوشت: «ضمن ارج نهادن به تلاشهای نیروهای مسلحمان در ایجاد وحشت در آمریکاییها و اسرائیلیها اما ای کاش ترسیدن آنها میتوانست جلوی گرانی تخممرغ، گوشت، مرغ و دارو را بگیرد...».
فردای روزی که زیباکلام توئیت بالا را نوشت، اسرائیل حمله کمفروغش به اصفهان انجام داد؛ عملیاتی که بیش از عینیت یافتن در عالم واقعیت، در فضای مجازی سروصدا کرد. از این رو حتی فردی مثل زیباکلام هم تعارف را کنار گذاشت و در توئیت دیگری نوشت: «ظاهرا عملیات اسرائیلیها بسیار محدود بوده تا ایران حکما مجبور به تلافی و پاسخدهی نباشد. بنابراین میتوانیم عجالتا نفس راحتی بکشیم و بگوییم به حول و قوه الهی دور نخست یا راند اول درگیری میان ایران و اسرائیل به پایان رسید. این راند نشان داد شعار نابودی اسرائیل چقدر واقعبینانه بوده».
باید گفت در این تغییر لحنها و شاید نگرشها، حجم و گستردگی عملیات «وعده صادق» بسیار دخیل بوده است. به این معنی که اگر ایران با تعداد کمی از موشکها یا به نوع دیگری (مثلا از سوی محور مقاومت نه حمله مستقیم از خاک خودش) پاسخ میداد، شاهد چنین تاثیری نبودیم. به قول ابوعبیده سخنگوی حماس، «حجم و ماهیت پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی مبانی جدیدی را پایهریزی کرد».
در ادامه نگاهی به اظهار نظر برخی دیگر از کارشناسان اپوزیسیون خارج از کشور میاندازیم:
مهدی نوربخش، استاد امور بینالملل و تجارت در دانشگاه علم و صنعت هریسبورگ: باید اقرار کنیم ایران در حیطه موشک و پهپاد کارهای بسیار بزرگی در مزیت رقابتی در سطح جهانی انجام داده و موشکهایش هم بسیار موثر هستند. بالستیکهایش خورد به همان پایگاهی که کنسولگری ایران را زده بود. در واقع ایران میخواست نشان بدهد آنجایی را زدم که میخواستم.
تقی رحمانی، روزنامهنگار: ایران استاد پیروزیهای تاکتیکی در منطقه است. یک قدرتنمایی کردند و مطمئن باشید تمام کشورهای عرب ترسیدهاند. محاسبهای که ایران کرد در این عملیات خیلی تیزهوشانه بود. ما یک اپوزیسیون داریم که استاد توهم است. (میگویند) اسرائیل میآید و میزند و... از این طور حرفها اما ما آسمان قدرتمندترین ارتش خاورمیانه را اشغال کردیم.
جواد خادم از وزرای دوران پهلوی: من مخالف او (آیتالله خامنهای) هستم. ولی میدانم آقای خامنهای با تصمیم قاطعی رفتار کرده است. (ایشان گفته) من حداقل قدرت خودم را به طرف مقابل ارسال میکنم و میگویم اینطور هم بلدم. یک حسن عمده این عملکرد او این است که آمریکا نگاه دیگری را در خاورمیانه شروع کرده است. حالا آمریکا فکر میکند آیا هزینههایی که قرار است برای اسرائیل بدهد، منافعش را حفظ میکند یا نه؟ لذا ممکن است حتی آمریکا به این فکر بیفتد که ایزوله کردن ایران در درازمدت برایش هزینه دارد، بنابراین بازدارندگیای که دارد اتفاق میافتد، میتواند یک نقطه عطف حتی بین ایران و اسرائیل باشد، چرا که ایران تنها حرف نمیزند بلکه عمل هم میکند. با تمام مخالفتی که با حاکمیت دارم اینها را میگویم.
حالا دیگر کارشناسها درباره ایران و قدرت موشکی آن تغییر ادبیات دادهاند، البته نکته مهمی که باید به آن توجه کرد اغلب این افراد نمیتوانند ادبیات قبلی خود را هم ادامه دهند و پس از عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی همه بنیانهای متوهمانه آنها فرو ریخته است. حالا هر زمان که آنها میخواهند درباره معادلات منطقه و جایگاه ایران در این منازعه اظهارنظر کنند باید به یاد داشته باشند که در آن شب چطور قدرتمندترین لایههای پدافندی متشکل از کشورهایی چون آمریکا، فرانسه و انگلیس فروریخت و موشکهای ایرانی به اهداف خود رسیدند.
ارسال به دوستان
جزئیات برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام شد
رقابت 90 نامزد برای کسب 45 کرسی
12 روز دیگر تا مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است. نامزدهای این مرحله از انتخابات خود را آماده میکنند تا با ارائه برنامههای خود به سمت جلب آرای مشارکتکنندگان بروند. بر این اساس مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد. «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارسآباد، بیلهسوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرمآباد و چگنی»، «قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» ۲۲ حوزهای هستند که ۲۱ اردیبهشت مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را برگزار خواهند کرد.
اسامی 90 نامزد انتخابات نیز از سوی وزارت کشور اعلام شده است و این افراد از روز 13 اردیبهشت به مدت 7 روز فرصت دارند از فضای در اختیارشان برای تبلیغات استفاده کنند.
* انتخابات در ۲۲ حوزه
معاون سیاسی وزیر کشور در نشست وبیناری ستاد انتخابات کشور با ستاد انتخابات استانهای برگزارکننده مرحله دوم اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات در ۲۲ حوزه برای مشخص شدن نمایندگان ۴۵ کرسی از بین ۹۰ نفر برگزار خواهد شد.
سیدمحمدتقی شاهچراغی در ادامه درباره شیوه برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در 8 حوزه انتخابیه که ۲ کرسی آن به مرحله دوم رسیده است، انتخابات به شکل تمامالکترونیک خواهد بود. «تبریز»، «تهران»، «آبادان»، «شیراز»، «کرمانشاه»، «خرمآباد و چگنی»، «قائمشهر» و «ملایر» 8 حوزهای هستند که انتخابات به صورت تمامالکترونیک برگزار میشود.
وی اضافه کرد: حوزههای آبادان و ملایر که در دور نخست، تمامالکترونیک بود، به دلیل حائز اکثریت نشدن آرای نامزدها، در دور دوم نیز به صورت تمامالکترونیک خواهد بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین خواستار اطلاعرسانی دقیق درباره افراد واجد شرایط شد که در این مرحله میتوانند رای بدهند و تصریح کرد: کسانی که در دور اول در همان حوزه انتخابیه رای دادهاند یا کسانی که در مرحله اول انتخابات در هیچ حوزه و شهرستانی شرکت نکرده باشند، مجاز به شرکت در این دور انتخابات هستند.
از جمله حوزههای انتخاباتی که توجه ویژهای به آن است، تهران است که 32 نامزد در این حوزه یعنی تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس آماده رقابت میشوند. بر اساس گزارشها ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آنها هستند و هرچند ممکن است ترکیب لیستها تغییر کند و نفرات در برخی لیستها جابهجا شوند اما به نظر میرسد لیستها تغییر چندانی نداشته باشند و در این میان شاید برخی از آنها رو به ائتلاف آورند.
* حتما در همان حوزه انتخابیهای رأی بدهید که در دور اول رأی دادهاید
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است. آنها آموزش لازم را دریافت کرده و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش دادهاند و آنها (مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استانها هستند.
محسن اسلامی اعلام کرد: اگرچه رأی دادن در شیوه الکترونیک بسیار ساده است اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستادهای انتخابات ارسال شده است. در برخی مراکز عمومی مثل نماز جمعه یا نمایشگاه کتاب، آموزشهای لازم به مردم داده میشود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی میتوانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأیدهنده با این پیشفرض وارد شعبه میشود و با ارائه هر یک از مدارک هویتی پنجگانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت) احراز هویت میشود. برای فرد یک کارت رأی صادر شده و در اختیار او قرار میگیرد. رأیدهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد میکند و گزینه رأی دادن فعال میشود.
اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمیآید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمیآید. نهایتاً رأیدهنده اتمام رأیدهی را ثبت میکند و پرینتی از رأی رأیدهنده زیر صندوق الکترونیکی قرار میگیرد. رأیدهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه تحویل میدهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت میکند. فرآینده رأیدهی الکترونیک ساده و در یک وقت بسیار کم انجام میشود.
وی گفت: حوزههایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار میشود. بر اساس تجربهای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأتهای اجرایی حوزههای انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود هیچ حوزهای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهند شد.
اسلامی با بیان اینکه درباره تبلیغات انتخاباتی نامزدها و سامانه شفافیت به نامزدها اطلاعرسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینههای خود را وارد کنند، خاطرنشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز میشود و تا ساعت 8 صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاعرسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استانها از ناحیه دستگاههای اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که میتوانند استفاده کنند.
وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکههای استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.
دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفهها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استانها تعرفهها را از فردا دریافت میکنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|