|
رشد 1000 واحدی شاخص بورس در نخستین روز هفته
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با هزار و ۲۲ واحد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۹ واحد ایستاد. شاخص هموزن نیز در جریان معاملات روز گذشته با هزار و ۳۹۵ واحد افزایش به ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد و شاخص قیمت با ۷۸۱ واحد افزایش به ۴۲۸ هزار و ۲۲۷ واحد رسید. همچنین شاخص فرابورس ایران در معاملات دیروز با ۸۰ واحد کاهش به ۲۵ هزار و ۵۲۵ واحد رسید.
ارسال به دوستان
قیمت خودروهای داخلی از زمانی که علیآبادی گفت مردم برای خرید دست نگه دارند بیش از 30 درصد افزایش یافته است!
رشد خزنده قیمت خودرو
سعید ترکاشوند: بازار خودرو در طول هفتههای گذشته و در آستانه یک سالگی حضور عباس علیآبادی در مسند وزارت صمت، با افزایش قیمت همراه بوده است. به نظر میرسد عدم توفیق در کنترل بازار خودرو به نقطه مشترکی در کارنامه فاطمیامین و علیآبادی تبدیل شده است.
به گزارش «وطن امروز»، بازار خودرو نخستین روزهای سال 1403 را با افزایش قیمت آغاز کرده است. این وضعیت در حالی رقم خورده که از اواخر سال قبل و حتی روزهای ابتدایی امسال زمزمههای متعددی درباره تغییر قیمت کارخانهای محصولات 2 خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو و سایپا مطرح شده بود. سرانجام 20 فروردین سال جاری مطلبی در رسانهها منتشر شد که از رفتن عباس علیآبادی، وزیر صمت به جلسه شورای رقابت برای تعیین تکلیف قیمت جدید خودروها در سال جدید خبر داده بود. گویا این جلسه به دلیل مشغله کاری وزیر صمت برگزار نشد اما در نهایت جلسه مذکور چند روز بعد با حضور علیآبادی برگزار شد.
با مطرح شدن این خبر، مساله افزایش قیمت پایه خودروها در سال جدید از قوت بالایی برخوردار شد و به دنبال آن بازار هم روند افزایشی چند هفته قبل خود را با سرعت بیشتری ادامه داد. افزایش قیمت خودرو در سال 1403 در حالی رقم میخورد که علیآبادی 2 مرتبه در ماههای آبان و بهمن سال 1402 در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود مردم برای خرید خودرو عجله نکنند یا اینکه در این باره حوصله کنند، زیرا وضعیت این بازار رو به بهبود است.
در حال حاضر وضعیت قیمت خودروها نشان از دهانکجی بازار به وعدههای وزیر صمت دارد. واکاوی قیمت 4 مدل از خودروها حاکی از آن است که نرخ بعضی از آنها 27 تا 44 درصد افزایش داشته است. بر اساس بررسیهای انجام شده، قیمت خودروی کوئیک S دندهای در اولین روز آبان سال قبل 348 میلیون تومان بود اما اکنون قیمت این اتومبیل در روز اول اردیبهشت 1403 به عدد 445 میلیون تومان رسیده است.
علاوه بر آن قیمت خودروهای دیگری همچون دنا پلاس 6 دنده توربو و شاهین G در روز اول آبان سال 1402 به ترتیب 744 و 584 میلیون تومان بود اما اکنون نرخ آنها در روز اول اردیبهشت به ترتیب به 985 و 780 میلیون تومان رسیده است.
پژو پارس LX TU5 از جمله خودروهای مورد بررسی است که در مقایسه با سایر موارد انتخاب شده از افزایش قیمت قابل توجهی برخوردار بوده است. قیمت این خودرو یکم آبان سال قبل 615 میلیون تومان بود اما اکنون نرخ آن به عدد 886 میلیون تومان رسیده است. جدول فوق ضمن درج قیمت این 4 خودرو در اولین روز آبان 1402 و اول اردیبهشت 1403 به میزان درصد افزایش قیمت آنها هم اشاره کرده است.
* عرضه قطرهچکانی، درد مزمن بازار خودرو
رئیس سابق اتحادیه نمایشگاهداران خودرو پیرامون وضعیت بازار خودرو در طول 6 ماه گذشته اظهار کرد: در حال حاضر این بازار در رکود کامل به سر میبرد و خرید و فروش به سختی انجام میشود. قیمت خودرو در فروردین نسبت به اسفند 1402 به طور میانگین 4 تا 5 درصد رشد داشته اما در روزهای اخیر به دلیل فروکش کردن تنشهای سیاسی، بازار خودرو هم تا حدودی به آرامش رسیده است.
سعید مؤتمنی درباره وعدههای سال قبل وزیر صمت مبنی بر بهبود وضعیت بازار خودرو گفت: متاسفانه خودرو در ایران از یک کالای مصرفی به کالایی سرمایهای تبدیل شده و تاکنون هیچ تغییری در این دیدگاه ایجاد نشده است. تنها راه بهبود وضعیت این بازار افزایش عرضه خودرو از طریق رشد تولید یا واردات خودرو است که آن هم در سال 1402 بخوبی محقق نشد.
وی تاکید کرد: بهبودی وضعیت بازار خودرو به صحبت کردن یا بیان وعدههای مثبت نیست، بلکه این افزایش عرضه است که میتواند قیمتها را متناسب و میزان و عرضه و تقاضا را متعادل کند. وعده نهایتاً میتواند برای 2 الی 3 روز وضعیت بازار را بهتر کند. این رویکرد در بلندمدت اثرگذاری اولیه خود را از دست خواهد داد.
مؤتمنی خاطرنشان کرد: آمارهای منتشر شده از میزان تولید خودرو در سال 1402 نشان از آن دارد که ایرانخودرو و سایپا در آن سال با کاهش تولید و سپس افت فروش مواجه شدهاند. همین مساله سمت عرضه بازار خودرو را با چالش مواجه کرد.
رئیس سابق اتحادیه نمایشگاهداران خودرو ادامه داد: مضاف بر این موضوع، قرار بر این بود که به منظور تنظیم بازار خودرو، سال 1402 حداقل 100 دستگاه اتومبیل وارد کشور شود اما در نهایت گمرک جمهوری اسلامی اعلام کرد در سال 1402 فقط 11 هزار دستگاه خودرو به صورت قطعی ترخیص شده است. متاسفانه در طول چند ماه گذشته تنظیم بازار خودرو بخوبی صورت نگرفت.
* بازار خودرو، چالش مشترک فاطمیامین و علیآبادی
مدت زمان حضور علیآبادی در وزارت صمت در آستانه یک سالگی خود قرار دارد و به نظر میرسد روند افزایشی قیمتها در بازار خودرو، عدم موفقیت در واردات و همچنین ناکامی در رشد تولید از جمله موارد خودرویی خواهد بود که در کارنامه یکساله او درج خواهد شد.
بر اساس آمارهای وزارت صمت، عرضه خودروی سواری توسط 2 شرکت ایرانخودرو و سایپا در سال 1402 با کاهش 14 درصدی همراه بوده است، لذا به واسطه این موضوع، کاهش عرضه را میتوان به عنوان نخستین عامل افزایش قیمت خودروها در بازار معرفی کرد. جدا از این موضوع، سال 1402 تنها 11 هزار دستگاه و به عبارت دیگر 11 درصد وعده واردات خودرو محقق شده است؛ این عدد در حالی رقم خورده که در 2 سال گذشته بازار خودرو همواره منتظر ورود اتومبیلهای خارجی بوده است. با توجه به این نکته، عدم موفقیت وزارت صمت در تحقق کامل واردات خودرو را میتوان به عنوان دومین عامل افزایش قیمت خودرو بیان کرد.در طول یک سال گذشته وزارت صمت بخش قابل توجهی از تمرکز و ظرفیت خود را معطوف به تولید یا واردات خودروهای برقی کرده است، به گونهای که حتی صدای سایر بخشهای صنعتی کشور را هم در آورده است. به نظر میرسد علاقه شدید علیآبادی به خودروهای برقی حواس او را از تولید یا واردات خودرو و در نهایت کنترل این بازار پرت کرده است.
در حال حاضر افزایش قیمت در بازار خودرو و کنترل آن آهسته آهسته به نقطه مشترکی در کارنامه فاطمیامین و علیآبادی تبدیل شده است. این موضوع سرانجام به عمر حضور 2 ساله فاطمیامین در وزارت صمت پایان داد اما اکنون در آستانه یک سالگی وزارت علیآبادی گریبان او را هم گرفته است. حال باید دید دومین وزیر صمت دولت سیزدهم چگونه این موضوع را کنترل خواهد کرد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد
تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از برقراری ارتباطات مالی شبهسوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی از طریق ارزهای ملی انجام میدهیم.
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران در محل نمایشگاه بینالمللی تهران اظهار کرد: 103 کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت، همچنین بیش از 3500 شرکتکننده درخواست حضور داشتند که با توجه به محدودیتهای زیرساختی تنها توانستیم 2500 نفر را پذیرش کنیم.
وی افزود: امیدواریم با افزایش زیرساختها بتوانیم در سالهای آینده 5 هزار نفر بازدیدکننده تجاری را از این نمایشگاه پذیرا باشیم و مشکلات موجود رفع شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در این نمایشگاه ایران توانمندیهای صادراتی خود را در حوزههای مختلفی از جمله فولاد، خدمات، فنی - مهندسی، ساختمان، پتروشیمی، ماشینآلات، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، دانشبنیان و... در معرض دید بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار میدهد.
* ارتباط شبهسوئیفت با 10 کشور
ضیغمی در ارتباط با ورود هیات تجاری کرهشمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: هیأت تجاری این کشور نیز مانند سایر کشورها برای بازدید از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی به ایران آمده است.
وی تصریح کرد: کشورهای دیگری که با ایران در حوزههای نفت همکاری میکنند، ظرفیتهای دیگر ایران را نمیدانند و حتی بسیاری از کشورهای دوست و همسایه نیز به ظرفیتهای صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیتهای صادراتی ایران در بخشهای دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی نقلوانتقال پول با دیگر کشورها گفت: در روشهای پولی و بانکی و شبهسوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به 10 کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام میدهیم اما به دلیل محرمانگی درباره آنها تبلیغات نمیکنیم.
* مشوقهای صادراتی با دستور رئیسجمهور به تجار پرداخت میشود
ضیغمی در ادامه گفت: با دستور رئیسجمهور مشوقهای صادراتی به تجار پرداخت خواهد شد و از طرفی خطوط مستقیم دریایی و هوایی با کشورهای هدف راهاندازی میشود.
وی افزود: در این نمایشگاه تلاش شده تمرکز نمایش فعالیتهای ایران در حوزههای صنایع غذایی دانشبنیان، ساختمان، تجهیزات پزشکی و حوزههای غیرپزشکی باشد، زیرا ظرفیتهای مناسبی برای صادرات این محصولات به دیگر کشورها داریم.
ضیغمی گفت: قراردادهای مختلفی توسط بخش خصوصی در این نمایشگاه منعقد میشود که امیدواریم فضای مذاکره دوجانبه با فعالان اقتصادی کشورهای مختلف فراهم شود.
وی در پایان بیان کرد: بسیاری از شرکتهایی که در سالهای گذشته با ایران قرارداد بستند امسال برای توسعه روابط به ایران میآیند؛ جزئیات قراردادهای منعقدشده در روز آخر به طور کامل منتشر خواهد شد.
ارسال به دوستان
رونمایی از برات الکترونیک برای اولینبار
برات الکترو؛ ابزار جدید تأمین مالی
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در فکتورینگ، اوراق گام و سفته و برات الکترونیک همگی کمککننده تامین مالی بنگاهها و بخش تولید هستند، گفت: ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن توسط شبکه بانکی پرداخت شده که نشان میدهد در کنار مسیر تامین مالی تولید، خانوارها هم از تسهیلات بانکی بهرهمند شدهاند.
سیداحسان خاندوزی دیروز در مراسم رونمایی از برات الکترونیک اظهار کرد: برجسته کردن چنین ابزارهایی در فرمایشات سایر عزیزان وجود داشت اما رساندن این پیام مهم به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بسیار جای کار دارد و ما در این زمینه هنوز نتوانستیم آن قدر که باید عمل کنیم.
وی افزود: همچنان عادت رسوبیافته و فرهنگ معلول که وجود داشته در شبکه فعالان اقتصادی کشور همچنان رویه قالب است، در حالی که با محدودیتهایی که بر اثر اجرای سیاست کنترل ترازنامه ایجاد شده، چارهای نیست که مسیرهای جایگزین را برای تامین مالی تولید بگشاییم وگرنه حتما تولید در این تنگنا و در این انقباض پولی دچار شرایط انقباضی خواهد شد.
وزیر اقتصاد گفت: پس از رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰ عدهای گمان میکردند صرفا ناشی از خروج از دوره کروناست اما در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز رشد مثبت محقق شد و سال ۱۴۰۳ هم در ادامه همان مسیر خواهد بود. این هدفگذاری بویژه فرمان امسال مستلزم این است که بتوانیم مسیرهای تامین مالی تولید را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از این دست وزن بیشتری در سبد تامین مالی کشور داشته باشد.
خاندوزی با بیان اینکه در موضوع فکتورینگ، اوراق گام، السیهای قابل نقد شدن، سفته و برات الکترونیک همگی کمککننده تامین مالی بنگاهها هستند، بیان کرد: این مسیرهای جدید باید وزن بیشتری در تامین مالی داشته باشد و نیازمند هماهنگیهای جدید هم هستند.
وی ادامه داد: امروز در کنار خزانهداری کل کشور و همکارانم در حوزه فناوری اطلاعات وزارت اقتصاد، اگر همکاری قوه قضائیه، بانک مرکزی و شبکه بانکی نبود، حتما این اتفاق رخ نمیداد و ما در خلق و توسعه این ابزارها هم نیازمند چنین هماهنگیهایی هستیم.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: اگر یک بخشی از سیاستگذاری کشور بخواهد به صورت بخشی اقدام کند و ثمره آن این باشد که امکان تامین مالی و جذابیت تامین در بازار سرمایه را تحتالشعاع قرار دهد، نمیتوان از بخش دیگر انتظار داشت تامین مالی از این مسیر رونق بگیرد. این یک الزام است که امسال به عنوان نخستین سال اجرای برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید کنیم.
خاندوزی تاکید کرد: همچنین مجلس مصوب کرد وزارت اقتصاد سهم تامین مالی از روشهای مختلف را در ابتدای هر سال مشخص کند. این موضوع نقش وزارت اقتصاد را در موضوع تامین مالی بیش از پیش پررنگ میکند.
وی گفت: طرحی هم که این روزها در مجلس به اسم تامین مالی تولید و زیرساخت پیگیری میشود و وزن بیشتری به وزارت اقتصاد میدهد، برای این است که بتواند درباره این دست ابزارها و نهادها نقش هماهنگکنندگی بیشتری را ایفا کند. از همه همکاران خودم در شبکه بانکی و بانک مرکزی دعوت میکنم با جدیت بیشتری به رونق این ابزارها در تامین مالی تولید کمک کنند.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: خروجی این توسعه ابزارها باید این باشد که آرام آرام از تک مسیر بودن در حوزه تامین مالی بتوانیم به یک جعبه ابزار متنوع از تامین مالی دست یابیم، البته ابزارها تاثیر بلندمدت خود را دارند بالاخره اقلام زیر خط هم زمانی تاثیر خود را بر متغیرهای پولی کشور خواهد گذاشت. اکنون در بسیاری از کشورها سهم ابزارهای تامین مالی جدید به حدی بالاست که اکنون حتی یکدهم آن سهم هم در ایران وجود ندارد.
خاندوزی بیان کرد: این نشان میدهد ظرفیت بسیار زیادی برای استفاده از این ابزارها وجود دارد. تقاضا میکنم دوستان ما در بانک مرکزی برای هر بانک یک هدفگذاری تعیین کنند که سهم هر یک از ابزارها در هر بانک چقدر باشد، مثلا اینکه هر چقدر سهم ابزارهای نوین در تامین مالی بانکها بیشتر باشد مشوقهای خاصی برای آن بانک در نظر گرفته شود. یعنی کاری کنیم که خود بانکها بدون الزام تکلیفی و قانونی، به سمت توسعه این ابزارها در تامین مالی بروند.
وی گفت: اگر نظامات انگیزشی فعال و در کنار آن جعبه ابزار تامین مالی تکمیل شود، این ۲ در کنار هم به بهبود تامین مالی بنگاهها کمک میکنند. پیشنهاد مشخص من این است برای اینکه بتوانیم از این ابزارها بهرهمند شویم و تولیدکنندگان بهرهمند شوند ترکیب نظام انگیزشی سیاستگذاری پولی را به ابزارهای تامین مالی اضافه کنیم.
وزیر اقتصاد افزود: در گذشته هم این بوده که بتوانیم برخی عقبماندگیهایی را که در موضوعات نظام تامین مالی داشتیم برطرف کنیم. موضوع افزایش سرمایه بانکها که از عدد ۴۷ همت در سال ۱۴۰۰ به ۹۸ همت در سال ۱۴۰۱ رسیده بود در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۰ همت افزایش یافت. مجموعا بیش از ۲۷۵ همت افزایش سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت که یک عقبافتادگی طولانی چند ساله داشت، ایجاد کرد.
خاندوزی در پایان گفت: در موضوع واگذاری سهام و اموال مازاد و خروج بانکها از بنگاهداری، از ۵۴ همت تا پیش از دولت سیزدهم به ۵۵ همت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته و با مصوبه هیات وزیران در بهمن ۱۴۰۲، شاهد آن خواهیم بودیم که در سال جاری رشد بسیار بیشتری در این موضوع داشته باشیم.
ارسال به دوستان
اخبار
آغاز به کار نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳
ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳
- بزرگترین و مهمترین رویداد تجاری در راستای نمایش توانمندیهای صادراتی ایران - با سخنرانی رئیسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه، روز گذشته آغاز به کار کرد. افتتاحیه این نمایشگاه با حضور حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی رئیس جمهوری، عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر مسؤولان و نمایندگان کشورهای میهمان برگزار شد.
در این نمایشگاه شرکتها و بازرگانی از کشورهای مختلف دنیا حضور داشته و اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگترین برندهای صنعتی ایران در حوزههای صنعتی مختلف خواهند کرد. در این نمایشگاه ۵ روزه، محصولات و دستاوردها در حوزههای مختلف صنعتی و کشاورزی در 7 گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایعدستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی و پتروشیمی عرضه میشود. این نمایشگاه میزبان بیش از ۲ هزار بازرگان، سرمایهگذار و تاجر خارجی از ۱۲۰ کشور جهان خواهد بود. نمایشگاه توانمندیهای صادراتی در ۱۷ سالن نمایشگاهی در متراژ ۵۰ هزار متر با حضور ۸۰۰ شرکت ایرانی در حالی آغاز به کار خواهد کرد که پیشبینی میشود در آن ۳ هزار و ۵۰۰ جلسه «بیتو بی» با حضور ۵۰ هیات عالیرتبه برگزار شود. در این نمایشگاه امکاناتی از جمله هماهنگی جلسات اختصاصی بیتو بی بین بازدیدکننـدگان خارجـی و شرکتهای ایرانــی، گردهماییهای صنعتمحور با بازدیدکنندگان خارجی، تورهای تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، برگزاری وبینارهای آشنایی با توانمندیهای صنعتی ایران، برگــزاری وبینارهــای تخصصی، معرفی دسته محصولات منتخب ایـران، انتشار گزارشهای تخصصی بازار محصولات منتخب صنایع غذایی، انتشار گزارشهای تخصصی، معرفی محصولات منتخب صنایـع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره در طول برگزاری نمایشگاه، دسترسی به نرمافزار اختصاصی، دسترسی به مترجم و سایر موارد ارائه میشود. نرمافزارهای تخصصی در این نمایشگاه شامل اطلاعات شرکتهای حاضر در نمایشگاه شامل اطلاعات محصولات عرضه شده در نمایشگاه، امکان ثبت میزان رضایت در رابطه با جلسات، امکان برقراری ارتباط مستقیم با مرکز بیتو بی، نمایش نقشه نمایشگاه و جانمایی شرکتها، امکان ارسال نظرات و پیشنهادات در رابطه با ایران اکسپو فراهم شده است.
***
عرضه ۳۸ تن گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی در اسفندماه
مرکز آمار ایران اعلام کرد وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبح شده در کشتارگاههای رسمی کشور اسفند ۱۴۰۲ در مجموع 38.482 تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است. بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاههای رسمی کشور در اسفند ۱۴۰۲، گوشت گاو و گوساله با 19.819 تن، 51.5 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است. بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گوسفند و بره با 15.092 تن، بز و بزغاله با 2.418 تن و سایر انواع دام با 1.153 تن، به ترتیب 39.2 درصد، 6.3 درصد و 3.0 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند. مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در اسفند ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشاندهنده کاهش ۱۵ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۱۷ درصد، برای بز و بزغاله ۱۶ درصد، برای گاو و گوساله ۱۵ درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ۱۸ درصد کاهش و برای شتر و بچهشتر ۴۰ درصد افزایش داشته است. همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (بهمن) حدود ۱۶ درصد افزایش داشته است.
***
روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
در ادامه فروکش کردن قیمت ارز در بازار غیررسمی، دیروز در بازار فردوسی تهران قیمت فروش نقدی دلار به ۶۲۵۰۰ تومان کاهش یافت. در بازار آزاد ارز در میدان فردوسی تهران، معاملهگران دلار را با قیمت ۶۱۵۰۰ از مردم خریداری میکردند و با قیمت ۶۲۵۰۰ تومان به فروش میرسید. معاملهگران ارز میگویند نرخ ارز یک هفته است نزولی شده و بازار ارز از روند صعودی خارج شده و این وضعیت همچنان ادامه دارد و ترس کاهش قیمت دلار، دارندگان ارزهای خانگی را روانه بازار کرده تا قبل از افت بیشتر قیمتها اقدام به فروش کنند. در همین حال در کانالهای تلگرامی و در معاملات موسوم به فردایی، قیمت فروش دلار به ۶۱۴۰۰ تومان هم رسیده است. فعالان بازار ارز با تاکید بر اینکه قیمتها در بازار غیررسمی ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته است، پیشبینی کردند همین روند کاهشی در هفته جاری ادامه داشته باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|