|
تأکید وزیر خارجه عربستان بر ضرورت آتشبس دائم در غزه
وزیر خارجه عربستان تاکید کرد ما به آتشبس دائم در غزه نیاز داریم. فیصل بن فرحان در جلسه اقتصاد بینالملل که در ریاض برگزار شد، اظهار داشت: باید تلاش بیشتری در جبهه فلسطینی صورت گیرد و مسیری را در پیش گیریم که در نهایت به تشکیل کشور فلسطین منتهی شود.
ارسال به دوستان
900 دانشجوی معترض آمریکایی در ۱۰ روز اخیر توسط پلیس و گارد ملی بازداشت شدهاند
کدخدای استبداد
* واشنگتنپست نوشت: بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاهها در سالهای اخیر/ * عضو حزب کار رژیم صهیونیستی: تلآویو جوانان و دانشگاههای آمریکا را از دست داده است/ * نظرسنجی دانشگاه هاروارد: ۵۱ درصد جوانان آمریکایی از آتشبس دائم در غزه حمایت میکنند
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاهها در سالهای اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.
در حالی که هیچ نشانهای از کاهش شدت اعتراضات در دانشگاههای سراسر آمریکا نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیگناه غزه دیده نمیشود، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی اعلام کرد بر اساس آمارهای این روزنامه آمریکایی، حداقل 900 نفر طی 10 روز گذشته در اعتراضات دانشگاههای آمریکا توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدهاند. همچنین بنا بر گزارشها، حامیان فلسطین با طرفداران [رژیم] اسرائیل در دانشگاه یوسیالای درگیر شدند. بر اساس این گزارش، این دانشگاه از هفته گذشته تاکنون شاهد برپایی چادرهای معترضان در محوطه بیرونی خود بوده است. از آن زمان اعتراضات صلحآمیز بوده است اما در نهایت درگیری بین دو طرف شکل گرفت. معاون دانشگاه یوسیالای در این باره گفت: اعتراضات مسالمتآمیز هنگامی تغییر کرد که برخی معترضان اقدام به شکستن موانعی کردند که دانشگاه برای جدا کردن 2 گروه برپا کرده بود. بر این اساس، طرفداران 2 گروه با یکدیگر درگیر شدند و شعارهایی را علیه یکدیگر سر دادند، حتی در برخی موارد به زد و خورد پرداختند، در نهایت پلیس دانشگاه با استفاده از باتوم اقدام به جدا کردن معترضان کرد. وی ابراز کرد این دانشگاه سابقهای طولانی در برگزاری تظاهراتهای مسالمتآمیز دارد و درباره بروز این خشونت بسیار متأثر است. نماینده پلیس دانشگاه در بیانیهای اعلام کرد نیروهای پلیس لسآنجلس در پراکنده کردن معترضان دخیل نشدند و هیچکس در این رابطه دستگیر نشد. این در حالی است که مقامات دانشگاه در بیانیه اولیه خود اعلام کردند درگیری بین معترضان در محوطه دانشگاه از سوی افرادی خارج از دانشگاه آغاز شد، در حالی که مسؤولان دانشگاه به طرفداران 2 طرف اجازه داده بودند دیدگاههای خود را بیان کنند. در همین حال رسانههای آمریکایی گزارش دادند بیش از 900 نفر در جریان اعتراضهای حمایت از فلسطین در دستکم 15 دانشگاه سراسر آمریکا دستگیر شدند. اتحادیه «آزادیهای مدنی آمریکا» در ایالت جورجیا در بیانیهای در پاسخ به سرکوب دانشجویان معترض گفت: «آتلانتا همواره مکانی برای آزادی اعتراضات بود اما اکنون شاهد سرکوب خلاف قانون اساسی هستیم». در همین حال آورات ریتان، عضو کنست از حزب کار رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در واکنش به تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاههای آمریکا علیه سیاستهای رژیم صهیونیستی منتشر شد، اعتراف کرد: اسرائیل حمایت نهتنها دانشجویان بلکه جوانان آمریکایی را از دست داده است. در ادامه این یادداشت نویسنده اعتراف میکند: آنچه با یک کمپ حمایت از فلسطینیان در داخل دانشگاه کلمبیا آغاز شد و پلیس نیویورک دهها نفر از آنها را دستگیر کرد، بهسرعت و بدون هیچ کنترلی به بسیاری از دانشگاههای دیگر ایالات متحده و حتی خارج از آن سرایت کرده است؛ موجی مبهم با شعارهایی همچون «تلآویو و اسرائیل را منفجر کنید»، یا «گردانهای قسام، ما به شما افتخار میکنیم» سرتاسر این دانشگاهها را فرا گرفته است و حباب اسرائیل برای دانشجویان آمریکایی را منفجر کرد.
نویسنده سپس اعتراف میکند: اسرائیل دانشگاهها را از دست داده است. این روند در چارچوب یک عملیات بلندمدت از مبارزات اجتماعی و سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع پیوست. در حالی که مفاهیم حمایت از اسرائیل تا حدود زیادی در فرهنگ جوانان ایالات متحده ریشه دوانده بود، امروز به نقطه تغییر رسیده است و تا انکار حق اسرائیل در ادامه بقا و ارتباط یهودیان با سرزمین اسرائیل هم رسیده است. در همین حال نشریه آمریکایی فارن پالیسی در یادداشتی بهقلم «هوارد دبلیو فرنچ» استاد دانشگاه کلمبیا اعلام کرد: تظاهرات در دانشگاههای آمریکا مجموعهای از خواستهها را ارائه میکند که با توقف نسلکشی در غزه آغاز میشود اما هدف فقط همین نیست، بلکه معترضان خواستار خروج سرمایهگذاریها از اسرائیل و قطع ارتباط میان موسسات آمریکایی و اسرائیلی هستند. نویسنده این مقاله تأکید کرد: آنچه امروز در دانشگاههای ایالات متحده رخ میدهد، برخلاف ادعاهای مقامات، یک بحران فرهنگی - دانشگاهی نیست، بلکه یک بحران سیاسی در نتیجه سیاست خارجی آمریکا و روابط عمیق و نزدیک این کشور با اسرائیل است، همچنین جنبش بزرگ دانشجویی در آمریکا که از دانشگاه کلمبیا آغاز شد هیچ ربطی به یهودستیزی ندارد، بلکه این جنبش ناشی از خشونت وحشتناک و بیرویه اسرائیل علیه مردم فلسطین از 7 اکتبر 2023 تاکنون است. در ادامه این یادداشت آمده است: دانشجویان در دانشگاه کلمبیا و دیگر دانشگاهها با اعتراضات مسالمتآمیز خود به جامعه آمریکا و کل جهان درس دموکراسی و شهروندی میدهند. آنها میگویند ظلم کافی است و ایستادن در برابر جنایت، به تلاشی بیشتر از نامهنگاری برای اعضای کنگره یا منتظر ماندن تا انتخابات بعدی نیاز دارد. حتی اگر این دانشجویان نتوانند دولت آمریکا را وادار به توقف جنگ علیه مردم غزه و کرانه باختری کنند، حداقل میتوانند مانع حمایت دانشگاهها از این جنگ شوند؛ همانطور که معترضان خواستار قطع ارتباط موسسات علمی - آموزشی آمریکا با نهادهای اسرائیلی شدهاند. آنچه مشخص است اینکه موضع ضداسرائیلی در حال رخنه به سیاستهای ایالات متحده هم هست بویژه در سال انتخابات، نامزدها نمیتوانند آرای این رایدهندگان احتمالی را نادیده بگیرند. با وجود برخوردهای خشن پلیس با دانشجویان و معترضان، کاخ سفید مدعی است جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به حق تظاهراتکنندگان برای شنیدن صدایشان - به صورت مسالمتآمیز - احترام میگذارد. ما نمیخواهیم شاهد صدمه دیدن کسی در این روند باشیم». ژنرال جان کربی، مشاور ارتباطات امنیت ملی کاخ سفید به ایبیسی نیوز گفت: برخی اعتراضات با سرکوب پلیس مواجه میشود. رئیسجمهور میداند که احساسات بسیار شدیدی درباره جنگ در غزه وجود دارد. او این را درک میکند، به آن احترام میگذارد و همانطور که بارها گفته است، ما مطمئنا به حق اعتراض مسالمتآمیز احترام میگذاریم. مردم باید این توانایی را داشته باشند که نظرات خود را بیان کنند و برای به اشتراک گذاشتن دیدگاههای خود به صورت عمومی مجاز باشند اما همه اینها باید صلحآمیز باشد.
از سوی دیگر بر اساس نظرسنجی جدید دانشگاه هاروارد، بیش از 51 درصد آمریکاییهای 18 تا 29 سال از آتشبس دائم در فلسطین حمایت میکنند. دموکراتها و افراد با تحصیلات عالی بیشترین حمایت از آتشبس را دارند. از طرف دیگر «برنی سندرز» سناتور مستقل آمریکایی طی مصاحبهای با تلویزیون سیانان با اشاره به آمار بالای تلفات و آوارگان در غزه، مجددا درخواست خود را مبنی بر پاسخگو کردن «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دلیل جنایاتش در غزه عنوان کرد. او در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت خیزش دانشجویان حامی فلسطین در سرتاسر دانشگاههای ایالات متحده، همچنین اظهارات اخیر «ایلهان عمر» نماینده فلسطینیتبار حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در جریان بازدیدش از دانشگاه کلمبیا گفت: «فکر میکنم نکته اساسی ایلهان این است که ما نمیخواهیم یهودستیزی در این کشور ببینیم و من فکر میکنم واژه «نسلکشی» چیزی است که توسط دیوان بینالمللی دادگستری تعیین میشود». سناتور سندرز در ادامه این گفتوگو تاکید کرد: «من شک ندارم که نتانیاهو با آواره کردن ۸۰ درصد جمعیت غزه در حال انجام پاکسازی قومی در غزه است». «تیم کین» عضو مجلس سنای آمریکا نیز با یادآوری اشتباهات دولت آمریکا در سرکوب اعتراضات دانشجویی در زمان جنگ ویتنام، با اعزام گارد ملی ایالاتمتحده به دانشگاهها مخالفت کرد. «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و برخی جمهوریخواهان کنگره این کشور خواستار آن شدهاند که در صورت متوقف نشدن اعتراضات دانشجویی علیه همدستی آمریکا با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، گارد ملی ایالات متحده وارد عمل شود.
تیم کین در واکنش به این پیشنهاد گفت: «بسیاری از مردم وقایعی را که در زمان جنگ ویتنام اتفاق افتاد به خاطر دارند؛ وقایعی که پایان خوبی نداشت. ورود گارد ملی به دانشگاه «کنت» نتیجه خوبی نداشت. فکر میکنم این ایده (اعزام گارد ملی برای سرکوب اعتراضات دانشجویی) بسیار بد است». او در اظهارات خود به کشته و زخمی شدن ۱۳ دانشجوی غیرمسلح آمریکایی توسط گارد ملی ایالت اوهایو اشاره کرد؛ دانشجویانی که در اعتراض به جنگ ویتنام، قوانین سربازگیری، همچنین حضور گارد ملی در محیط دانشگاه تجمع کرده بودند.
ارسال به دوستان
۱۵ نظامی اسرائیلی در کمین نیروهای مقاومت در نوار غزه کشته و زخمی شدند
کمین مرگبار
گروه بینالملل: طبق اعتراف رسمی صهیونیستها، در کمین نیروهای مقاومت در غزه 4 نظامی اسرائیلی به هلاکت رسیدند و 11 نفر هم زخمی شدند که این کمین در هفتمین ماه جنگ برای صهیونیستها دردناک است و نشان میدهد حماس و گروههای مقاومت کماکان به صورت زنده و پویا در حال مقاومت در برابر اسرائیلیها هستند. رسانههای رژیم صهیونیستی روز یکشنبه از وقوع یک حادثه «سخت» در غزه خبر دادند که منجر به کشته شدن 4 سرباز ذخیره از لشکر ۹۹ و مجروح شدن شدید 11 نفر دیگر شد. المیادین به نقل از رسانههای عبریزبان گزارش داد در عملیات مقاومت فلسطین در مجاورت ایست بازرسی «نتزاریم» که شمال و جنوب غزه را جدا میکند، این سربازان صهیونیست کشته و زخمی شدند. این رسانهها اشاره کردند تعدادی از سربازان با هلیکوپتر از محل منتقل شدند و برخی دیگر همچنان در حال مداوا در میدان بودند. این در حالی است که گردانهای القسام اعلام کرد مقر فرماندهی اشغالگران در محور «نتزاریم» در جنوب شهر غزه را با خمپارههای سنگین بمباران کرده است.
این گروه مقاومت همچنین در بیانیه دیگری اعلام کرد مجاهدانش با استفاده از مواد منفجره و موشکهای جنگندههای 61F که توسط اشغالگران به سمت غیرنظامیان شلیک شده بود اما منفجر نشده بود، نیروهای مکانیزه صهیونیست را در خیابان السکه در منطقه المغراقه در مرکز نوار غزه فریب داده و در کمین مین قرار دادند. سخنگوی ارتش اشغالگر نیز اوایل یکشنبه اعلام کرد نیروهای لشکر ۹۹ «ماموریتهای نظامی و تهاجمی خود را در نوار غزه آغاز کردند». منابع خبری دیگر هم اعلام کردند شمار نظامیان کشته شده در کمین المغراقه در مرکز غزه به 4 نظامی افزایش یافته است.
این چندمین کمین پرتلفات حماس علیه نیروهای اسرائیلی در غزه است. این حملات یک نکته بسیار مهم در بر دارد و آن اینکه مقاومت پویا و سرزنده کماکان در حال مبارزه با رژیم صهیونیستی و ارتش این رژیم در جنگ است. در همین ارتباط «اسرائیل زیف» ژنرال احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی در گفتوگو با رادیو عبریزبان «ریشت کان» به پیامدهای عملیات نظامی ارتش این رژیم علیه رفح پرداخت. به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، زیف که پیش از این فرمانده عملیات ارتش رژیم صهیونیستی بوده، تاکید کرد: شهر رفح مکانی بسیار سخت و متراکم برای عملیات نظامی است. بدون تردید حماس در آنجا برای ما کمینهای استراتژیک قرار داده تا فاجعهای برای اسرائیل ایجاد کند، علاوه بر آنکه حساسیتهای مصر و آمریکا درباره این منطقه نیز وجود دارد. قرار است وارد عملیاتی شویم که خطرات بیشتری نسبت به آنچه در دیگر مناطق غزه انجام دادیم، ما را تهدید میکند.
وی افزود: اگر فرآیند عملیات را کامل کنید، باید جایگزین خوبی داشته باشید تا اداره رفح را به آن واگذار کنید، در چنین شرایطی موفق به نابودی حماس میشوید اما اگر شرایط مانند خانیونس و دیگر مناطق نوار غزه پیش رود و رفح نیز دچار خلأ شده و از آنجا خارج شویم، حماس به آنجا بازخواهد گشت، پس این کار ما بیفایده است. ژنرال صهیونیست ادامه داد: تکرار این تجربه در رفح به معنای آن است که از موارد مشابه درس نگرفتهایم؛ این ناامیدکننده است و من با آن مخالفم. این رفتار سیاسی نخستوزیر است که با فشار اسموتریچ و بنگویر در حال انجام است. به نظر من نخستوزیر بسیار ضعیف است. وی در برابر فشارهای بنگویر و اسموتریچ تسلیم است. آنها رفتارهایی در تعارض با استانداردهای امنیتی دارند و بر همین مبنا تصمیمگیری میکنند.
از سویی «شیمی شیفر» تحلیلگر اسرائیلی در روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت تاکید کرد: هیچ دلیل منطقی برای ادامه جنگ در غزه وجود ندارد و زمان آن رسیده تا این جنگ متوقف شود. شیفر تصریح کرد: پس از گذشت بیش از 200 روز از جنگ، نتانیاهو و گانتس به ما وعده میدهند که نبرد در رفح به شکست حماس منجر خواهد شد اما چنین چیزی ممکن نیست و خلاصه بگویم ما اکنون برای پایان جنگی که از تاسیس اسرائیل بیسابقه بوده و موجب آوارگی 100 هزار اسرائیلی شده، باید بهای مطلوب را بپردازیم و اسرایمان را به هر بهایی شده، از غزه بازگردانیم. وی گفت: به همین خاطر میگویم بس است! ما باید دولت شرور نتانیاهو را که با نپذیرفتن مسؤولیت فاجعه 7 اکتبر ما را به سمت پرتگاه نابودی پیش میبرد، کنار بگذاریم.
این در حالی است که بر اساس گزارش این شبکه، ۳۰ سرباز از گروهان چتربازان ذخیره وابسته به تیپ چتربازان عادی، دستور آماده شدن برای عملیات در رفح را دریافت کردهاند. این کانال عبری توضیح داد سربازان از دستور آمادهسازی سر باز زده و به فرماندهان خود اطلاع دادهاند به آنها نخواهند پیوست چون «دیگر قادر به جنگیدن نیستند». به گزارش این کانال، «فرماندهان نظامی قصد ندارند پرسنل ذخیره را مجبور کنند» در عملیات شرکت کنند. این شبکه عبریزبان ادعا کرد مشارکت نکردن آنها «به شکاف عملیاتی منجر نمیشود»، در حالی که این گزارش اشاره کرد این مساله «وضعیت فرسودگیای را که نیروهای ذخیره پس از ماهها درگیری از آن رنج میبرند» نشان میدهد. فرمانده گروهان درباره دهها نامه سربازان خود که در آنها تمایل نداشتنشان برای شرکت در عملیات نظامی در رفح را ابراز کردهاند، ادعا کرد این کار را انجام نمیدهد چون عاشق جنگ است، بلکه «چون تعدادی صهیونیست در اسارت هستند لازم است این کار را انجام دهد و به این دلیل که از نظر او، آنها در بحبوحه جنگ ماهیتی برای اسرائیل هستند، این حمله مهم است و این مساله دردناک و دشوار خواهد بود». در این میان رسانههای عبریزبان بر تهاجم ارتش اسرائیل به رفح تمرکز کردهاند، زیرا این پرونده پس از تصویب طرح رفح برای چهارمین بار پس از پرداختن به شروط آمریکایی توسط تلآویو، شاهد شتاب زیادی در حوادث بوده است. در گزارشی که روز چهارشنبه توسط سازمان رادیو تلویزیون دولتی اشغالگران و جزئیات آن توسط «i۲۴ News» منتشر شد، آمده است هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل و رونن بار، رئیس شینبت چهارشنبه گذشته در قاهره با عباس کامل رئیس اطلاعات مصر درباره تدارکات پیشرفته ارتش اسرائیل برای عملیات نظامی زمینی در رفح دیدار کردند و مصریها از هجوم تعداد زیادی از آوارگان فلسطینی به سینا بیم دارند. به گفته این کانال رسمی، ارتش اسرائیل برای جلوگیری از فرار ساکنان غزه از طریق محور فیلادلفیا آماده میشود. اوایل روز یکشنبه، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اشغالگران، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را تهدید کرد در صورت موافقت با پیشنهاد مصر برای دستیابی به توافق تبادل اسرا با حماس و توقف تهاجم به رفح در جنوب نوار غزه، دولت را منحل خواهد کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
چرا سفر بلینکن به ریاض نمیتواند آرزوهای آمریکا برای نجات رژیم صهیونیستی را برآورده کند؟
قفل عادیسازی!
وزیر خارجه آمریکا که در یک سفر منطقهای برای رایزنی درباره آتشبس در غزه و شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس وارد ریاض شده، پس از دیدار با وزیر خارجه عربستان از پیشرفت روند عادیسازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و رسیدن آن به مراحل پایانی خبر داد. آنتونی بلینکن گفت: «ابتدا باید به جنگ در غزه پایان دهیم و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی را آغاز کنیم تا پس از آن روند عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل به پیش رود». وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «یک پیشنهاد سخاوتمندانه مقابل حماس گذاشته شده است و امیدواریم که تصمیم درستی بگیرد». اظهارات وزیر خارجه دولت بایدن در شرایطی مطرح میشود که ریاض و تلآویو در نزدیکی توافق عادیسازی قرار داشتند. محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی اواخر شهریور سال گذشته در مصاحبه با شبکه فاکسنیوز آمریکا گفت ریاض به عادیسازی روابط با تلآویو به شرط تحقق اهداف فلسطینیان نزدیک میشود. محمد بنسلمان افزود: مساله فلسطین برای عادیسازی روابط با [رژیم] اسرائیل مهم است. ولیعهد عربستان سعودی افزود: ریاض هر روز بیشتر به عادیسازی روابط با تلآویو نزدیک میشود اما به شرط تحقق اهداف فلسطینیها. وی همچنین گفت: واشنگتن پیشنهادی برای برقراری روابط با [رژیم] اسرائیل ارائه کرد و مذاکرات ادامه دارد و خوب است. با این وجود تمام این فعل و انفعالات مربوط به قبل از ۷ اکتبر سال گذشته است. پس از توفان الاقصی اما معادلات کاملا دگرگون شده است؛ از یک طرف در وضعیتی که ترکیه هم حاضر شده تغییر تاکتیک بدهد و در سیاست اعلامی خود ادعا کرده روابط اقتصادیاش با رژیم صهیونیستی را قطع کرده، عربستان سعودی حاضر نیست در چنین شرایطی زیر بار هزینه بدنامی عادیسازی با اسرائیل برود. از طرف دیگر به گفته ناظران، حتی راهحل ۲ دولتی نیز در 6 ماه گذشته مطلوبیت خود را تا حد زیادی از دست داده است و طرف اشغالگر اسرائیلی را در نفی حقوق کامل فلسطینیها مصممتر کرده است. پایگاه آمریکایی «نشنالاینترست» اواخر بهمن سال گذشته در گزارشی نوشت: «حتی اگر بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل همین فردا دفتر خود را ترک کند باز هم منجر به برقراری صلح در خاورمیانه نخواهد شد، چرا که بسیاری از اسرائیلیها به راهحل ۲ دولتی معتقد نیستند». به نوشته این پایگاه تحلیلی «اما هیچ نشانهای دال بر این وجود ندارد که آسیب ۷ اکتبر نگرش عمومی اسرائیل را به سمت پذیرش ایده یک کشور مستقل فلسطینی تغییر داده باشد». طبق این گزارش، بنیگانتس و همچنین اسحاق هرتزوگ (رئیس رژیم صهیونیستی) و حتی یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون، ناراحتی خود را از لفاظیهای احیا شده دولت بایدن درباره نیاز به راهحل ۲ دولتی از زمان آغاز جنگ علیه غزه ابراز و بهطور خصوصی تأکید کردهاند که دولت بایدن از صحبت علنی درباره راهحل ۲ دولتی در پیامدهای حمله حماس در ۷ اکتبر خودداری کند.
***
طی یک هفته، سومین وزیر صهیونیست هم مصدوم شد
منابع صهیونیستی دیروز گزارش دادند بنیگانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در نزدیکی شهرک صهیونیستنشین یاد مردخای واقع در غلاف غزه دچار حادثه شده و پایش آسیب دیده است. منابع خبری گزارش دادند بعد از انجام آزمایشات پزشکی مشخص شد پای گانتس شکسته است. این مقام صهیونیست اکنون تحت درمان قرار دارد و قرار است در بیمارستان تلهشومیر آزمایشات بیشتری بدهد. پیش از این «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی روز جمعه دچار سانحه رانندگی شده بود که روز گذشته با 3 دنده شکسته از بیمارستان خارج شد. روزنامه عبری تایمز اسرائیل گزارش داد این مقام صهیونیست در پی گذشتن از چراغ قرمز تصادف کرد و دچار شکستگی در ناحیه دنده شد. بر اساس گزارشها، بن گویر و دخترش که در این سانحه در خودرو حضور داشت، کمربند ایمنی نداشتند. در تصاویری که از این حادثه منتشر شده، خودروی وزیر صهیونیست پس از عبور از چراغ قرمز در مسیر حرکت خودروی دیگری قرار گرفته و آسیب میبیند. در گزارش رسانه عبری آمده است: «دفتر بن گویر عبور او از چراغ قرمز را تایید نکرده، اما اعلام کرده است این کار در بعضی مواقع لازم است، زیرا بن گویر یکی از تهدیدشدهترین وزرای کابینه اسرائیل است. با این حال، شواهد نشان نمیدهد که او در زمان وقوع تصادف در معرض تهدید قرار داشته باشد».
***
تأکید اپوزیسیون رژیم صهیونیستی بر فوریت توافق تبادل اسرا
رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با اشاره به وضعیت کاملا آشفته کابینه این رژیم تاکید کرد در حال حاضر ماموریت فوریتر امضای قراردادی در رابطه با اسرای صهیونیست است. یائیر لاپید دیروز اظهار کرد: کابینه در یک آشفتگی کامل است و سیاست آن را هیچ کسی درک نمیکند. لاپید با بیان اینکه ماموریت فوریتر، قرارداد تبادل اسرای صهیونیست است، گفت: وقت آن است که تصمیم دشوار را بگیریم. او همچنین در واکنش به اقدام برخی افراد ناشناس در نوشتن عبارتهایی توهینآمیز علیه او و اسرای صهیونیست روی دیوارهای شهرک «کریات گات» گفت: نیازی نمیبینم فردی در این زمینه محکوم شود، ما هرگز از هیچ احمقی نمیترسیم. در حالی که گروهی از شهرکنشینها و خانوادههای اسرا خواستار امضای توافقی برای تبادل اسرا هستند، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد نتانیاهو در حال حاضر نمیخواهد جنگ در غزه را پایان دهد. این شبکه عبریزبان همچنین گزارش داد که وزیر امنیت قومی و رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی بر این باور هستند که مساله بازگرداندن اسرا در رأس ماموریتهایشان نیست و فعلا میتوان برای عملیات رفح منتظر ماند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|