|
اخبار
دعوت رئیسجمهور برای شرکت در انتخابات میاندورهای
سیدابراهیم رئیسی در نشست مشترک با استانداران اظهار کرد: حرکت بزرگی که ملت ایران انجام داد و اقتدارآفرینی و امیدآفرینی و نمایش قدرتی که بود، عنایت حضرت حق و اراده ملتی که میخواهد آزاد و مستقل زندگی کند، بود و فقط میخواهد اتکال به خدا داشته باشد.
وی افزود: حقیقتا این یک نقطه عطف در تاریخ زندگی ملت ایران بود؛ ما را جزو باشگاه قدرتهای منطقهای و در بالاترین نقطه قرار داد و در باشگاه قدرتهای جهانی، جزو قدرتهای مطرح جهانی قرار داد. این افتخار، اقتدار و عزت آفرید و این امید ایجاد شد؛ امروز کار همه صاحبان قلم، بیان و سخن آن است که هر جایی کسی تأثیر دارد و چهره است، امیدآفرینی کند؛ دشمن دنبال ایجاد یأس بود و الان هم هست.
رئیسی گفت: ما در دولت وظیفهمان این است که با عمل و اجرا در ایجاد امید در دل مردم نقش داشته باشیم؛ با عمل و فعالیت و کار و تلاش شبانهروزی باید این احساس در مردم ایجاد شود که دولت دارد کار میکند و با مردم صداقت دارد؛ آنجایی که موفق شود به مردم گزارش دهد و احیانا اگر ناکامیهایی وجود دارد، علل آن را به مردم اعلام کند و بگوید در این حوزهها نتوانستیم و علل آن هم این بود؛ مردم از صداقت بسیار خوششان
میآید.
رئیسجمهور گفت: آنچه دولت را میتواند بیشتر در دل مردم جای دهد و اعتماد مردم را افزون کند و سرمایه اجتماعی را افزایش دهد، صداقت با مردم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران)، هم ناظران (شورای نگهبان) و هم عموم مردم همت کردند و انتخاب باشکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبر انقلاب برگزار شد.
وی گفت: انشاءالله در انتخابات میاندورهای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد و شاهد انتخابات میاندورهای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.
کمک ۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به رژیم صهیونیستی در عملیات «وعده صادق»
سردار سرلشکر غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) به عملیات توفان الاقصی، عملیات «وعده صادق»، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال رژیم صهیونیستی و وضعیت کنونی این رژیم اشغالگر پرداخت و گفت: مهمترین دستاورد این عملیات این است که پوشالی بودن اسرائیل نمایان شد. پایههای ارتش اسرائیل به عنوان نیرویی که به این شکل پرمدعا و این ارتش دروغگو که طی این ۷۰ سال ادعا میکرد من بیحریفم؛ من کسی بودم که ارتش مصر را شکست دادم، ارتش اردن را شکست دادم، ارتش سوریه را شکست دادم، فروریخت؛ رژیم جعلیای که در سالهای اخیر هم مأموریت دارد علیه ما رجزخوانی کند. این نکته بسیار مهمی است.
وی افزود: چیزی که برای فرماندهان ارتش اسرائیل آزاردهنده و مایه کابوسشان است، همین شکنندهبودنشان است و کابوس آزاردهنده برای فرماندهان اسرائیل این است که اینها میگویند فقط هزار و ۱۰۰ نفر به ما حمله کردند و ما را به این شکل به هم ریختند؛ حماس ۳۰ هزار رزمنده دارد؛ اگر ۱۰ هزار نفر از این رزمندگان بار دیگر غافلگیرانه به ما حمله کند، به همراه ۱۰ هزار نفر از رزمندگان حزبالله لبنان و ۲ یا ۳ هزار نفر از این جوانان کرانه غربی، کار اسرائیل تمام میشود. تازه این رقم بخش کوچکی از قوای آنهاست.
سردار رشید گفت: 2 عملیات توفان الاقصی که توسط حماس انجام شد و «وعده صادق» که اقدام نظامی مستقیم ایران علیه رژیم صهیونیستی بود، به وضوح نشان داد اسرائیل بشدت آسیبپذیر است. دیگر هیچ چیز به قبل از توفانالاقصی و اقدام مستقیم نظامی جمهوری اسلامی برنمیگردد. هر شکل از پاسخ رژیم برای رهایی از باتلاقی که در آن گرفتار شده، باعث فرورفتگی بیشترش خواهد شد. محورهای مقاومت دست برتر را دارند و افق ۱۰ سال آینده محور مقاومت دیدن دارد. تاریخ از نو بازخوانی خواهد شد.
وی تاکید کرد: همه با هراس به کمک اسرائیل آمدند. آمریکا با حمایت کامل و گلچینی از قدرتهای ناتو بویژه انگلیس و فرانسه و برخی کشورهای منطقه، لایههای دفاعی متعددی در برابر قدرت تهاجمی موشکی و پهپادی ایران ایجاد کردند و در جغرافیایی به وسعت حداقل یک میلیون کیلومتر مربع بر فراز فضاهای عراق، اردن، شمال عربستان، دریای سرخ، شرق مدیترانه، قبرس و فلسطین اشغالی آرایش دفاعی گرفتند و بهرغم این دیوارهای دفاعی در حمایت از رژیم صهیونیستی، موشکهای پرقدرت ایران از سپرهای دفاع موشکی عبور کرد و 2 مرکز نظامی نواتیم و شلاخیم را در هم کوبید.
این فرمانده ارشد نظامی گفت: رژیم صهیونیستی جرأت نکرد تصاویری از این 2 پایگاه نظامی را به دنیا نشان بدهد؛ اگر آمریکاییها، انگلیسیها، فرانسویها و سنتکام به کمک رژیم صهیونیستی نمیآمدند، قطعا ۸۰ درصد پرتابههای ایران، پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی را در هم میکوبیدند.
سرلشکر رشید تصریح کرد: ایران، این عملیات تهاجمی را در پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی علیه فرماندهانش در کنسولگری و سفارت ایران در دمشق انجام داد که به درخواست دولت سوریه در آنجا مستقر شدهاند؛ عملیات تهاجمی «وعده صادق» را بخشی از نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برعهده داشت که این بخش کوچک، تنها ۲۰ درصد توان تهاجمی خود را به کار گرفت و در مقابل، آمریکا، ناتو، سنتکام و رژیم صهیونیستی با ۲۴۰ فروند هواپیمای جنگنده و سامانههای متعدد ضد موشکی مستقر بر ناوهای آمریکا در مدیترانه و دریای سرخ و سامانههای ضد موشکی رژیم صهیونیستی با هراس به دفاع برخاستند و آن بخش کوچک نیروی هوافضای سپاه با ۸۰ درصد توان تهاجمی خود آماده بود تا بنا به دستور موجهای بعدی حمله را آغاز کند.
ارسال به دوستان
بررسی طرح شفافیت در دستورکار شورای نگهبان است
هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها، اظهار کرد: درباره شفافیت اصلاحیه را دریافت کردهایم و در دستورکار شورای نگهبان قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از فرآیند برگزاری دوردوم انتخابات سیزدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
راند دوم رقابت
گروه سیاسی: دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. 2 ماه و 20 روز قبل یعنی 11 اسفند سال گذشته، دور اول انتخابات برگزار شد و از آنجا که برخی داوطلبان در برخی حوزههای انتخابیه نتوانستند تعداد آرای موردنیاز را کسب کنند، به دور دوم راه یافتند تا بار دیگر شانس خود را برای دریافت مجوز ورود به مجلس شورای اسلامی امتحان کنند.
اما فلسفه برگزاری دومین دوره انتخابات به این ترتیب است که بر اساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، هر داوطلبی باید یک پنجم آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول به مجلس راه یابد. اگر این اتفاق به هر روی رخ ندهد، طبق ماده نهم قانون انتخابات مجلس، انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد.
در ماده 9 آمده است: «چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از نمایندگان اکثریت مطلق حاصل نگردید، انتخابات دومرحلهای خواهد شد، بدین معنی که از بین نامزدهایی که اکثریت مطلق آرا را در مرحله اول به دست نیاوردهاند، فقط به تعداد 2 برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آرا را در مرحله اول داشتهاند، در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند و در صورتی که تعداد نامزدهای باقیمانده، کمتر از 2 برابر باشد، تمام آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند کرد».
اگر یادمان باشد، در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برخی رسانهها خصوصا آن دسته که وابسته به جریان موسوم به اصلاحطلب هستند، با تیتر «سونامی آرای باطله» به بحث انتخابات ورود کردند و دلیل اصلی رفتن برخی حوزههای انتخابی به دور دوم را تعداد بالای «آرای باطله» اعلام کردند اما با نگاهی شفافتر به این مقوله درمییابیم رفتن انتخابات به دور دوم امر غریبی نیست و در سراسر جهان و همینطور کشورمان ایران نیز مسبوق به سابقه است. چنانکه انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی و همینطور دوره نهم ریاستجمهوری به دور دوم کشیده شده بودند. در واقع طبق قانون هرگاه کاندیداها به حد نصاب آرا نرسند، انتخابات دومرحلهای خواهد شد و در انتخابات اخیر نیز این اتفاق رخ داد. کما اینکه احمد وحیدی، وزیر کشور روز 14 اسفند 1402 با اعلام رسمی آمار 41 درصدی مشارکت مردم در انتخابات دور دوازدهم مجلس شورای اسلامی اعلام کرد آرای سفید ۵ درصد و مجموع آرای سفید و ناخوانا و با اسامی غیر نامزدها ۸ درصد است که این یک رقم معمول برای انتخابات به شمار میآید.
رقابت 90 نفر از 22 حوزه انتخابی
به هر روی در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم، داوطلبان در ۲۲ حوزه انتخابی نتوانستند حد نصاب آرای مأخوذه را کسب کنند و ۹۰ نفر از کاندیداها به دور دوم راه یافتند تا برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی به رقابت بپردازند. انتخاباتی که ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت شروع میشود و به مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت.
در دور دوم، 15 استان کشور در 22 حوزه درگیر بحث انتخابات خواهند بود. شهرهای «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارسآباد، بیلهسوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «ورامین، پیشوا و قرچک»، «مشهد و کلات»، «بیرجند، درمیان، خوسف»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرمآباد و چگنی»، «قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر» این حوزههای انتخابیه هستند.
برگزاری موفق انتخابات الکترونیک در دور اول انتخابات مجلس موجب شد ستاد انتخابات کشور با هماهنگی شورای نگهبان اعلام کند انتخابات ۲۱ اردیبهشت را نیز در تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرمآباد، قائمشهر و ملایر به صورت الکترونیک برگزار میکند. بر اساس آنچه اعلام شده، در شعبی که انتخابات به صورت الکترونیک برگزار میشود، رأیگیری با تعرفه دستی انجام نخواهد شد و صندوق الکترونیک در حکم تعرفه خواهد بود. البته گفته شده در راستای پیشبینی موارد غیرمترقبه، تعرفههای دستی در تمام شعب از جمله شعب اخذ رای الکترونیک بارگذاری میشود.
تهران و بازار گرم انتخابات در دور دوم
در دور اول انتخابات شاهد بودیم در مهمترین و پرنمایندهترین حوزه انتخابی کشور یعنی «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس» از 30 نمایندهای که طبق قانون باید از این حوزه به مجلس راه مییافتند، 14 نفر در دور اول مجوز ورود به ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان را کسب کردند و تکلیف 16 نفر دیگر به دور دوم کشیده شد. با یک جمع و تفریق ساده میتوان دریافت تکلیف بیش از 50 درصد این حوزه انتخابی هنوز مشخص نشده است و با توجه به حساسیتهایی که تهران به عنوان پایتخت کشورمان دارد، در دور دوم باید شاهد یک انتخابات گرم و نفسگیر باشیم.
حوزه تهران در دور اول شاهد رقابت احزاب، گروهها و تشکلهای مختلف و متعددی بود که از حیث تعداد و همینطور تنوع کاندیداها اتفاق جالبی را رقم زده بود. به عنوان نمونه در دور اول 3372 نفر برای 30 کرسی حوزه تهران کاندیدا شده بودند. یعنی برای هر کرسی بیش از 112 نفر به رقابت میپرداختند، در حالی که آمار برای کل کشور برای هر کرسی 50 کاندیدا بود.
مردم تهران در دور اول با حضور 34 درصدی در پای صندوقهای رای، روز یازدهم اسفند 1402 از میان صدها کاندیدای نمایندگی مجلس در حوزه انتخابی خودشان 14 نفر را به صورت مستقیم به مجلس فرستادند که همگی از احزاب و تشکلهای موسوم به اصولگرا بودند؛ سیدمحمود نبویان، امیرحسین ثابتی، حمید رسایی، محمدباقر قالیباف، رضا تقیپور، روحالله ایزدخواه، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، اسماعیل کوثری، مهدی کوچکزاده، علی یزدیخواه، علی خضریان، مالک شریعتی و کامران غضنفری این 14 نفر را شامل میشدند.
در دور اول، گذشته از حضور چهرههای سرشناسی از احزاب و تشکلهای اصلاحطلب، اصولگراها نیز لیستهای متعددی را منتشر کردند تا از این حیث رکورد جدیدی برای خود ثبت کنند! اگر در مجلس یازدهم، جناح موسوم به اصولگرایان در قالب 2 ائتلاف یا فهرست اصلی «شورای ائتلاف» و «شورای وحدت» وارد کوره انتخابات شده بودند، برای مجلس دوازدهم تعداد این ائتلافها به عدد 4 افزایش یافت و علاوه بر لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امنا)، فهرست «صبح امید» نیز وارد کورس رقابتها شد.
در نهایت 11 اسفند 1402 مشخص شد با ورود 14 نفر به صورت مستقیم به مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابی تهران، 32 نفر باید شانس خود را در دور دوم امتحان کنند تا از میان آنها 16 نفر به مجلس راه یابند. بر همین اساس به تازگی ائتلافهای اصولگرایان از امنا گرفته تا شانا، جبهه انقلاب و... لیستهای 16 نفره خود را اعلام کردهاند تا بار دیگر روز 21 اردیبهشتماه شاهد رقابت تنگاتنگی میان کاندیداهای باقیمانده باشیم.
شکست کمپین تحریم انتخابات
دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شرایطی برگزار شد که نیمه دوم سال قبل از آن (1401) کشور در تب و تاب اغتشاشاتی به سر میبرد که با نام «زن، زندگی، آزادی» به بهانه درگذشت مهسا امینی، شکل گرفته بود. در پی این اغتشاشات، کمپین بزرگی از مخالفان و معاندان نظام اسلامی در آن سوی مرزها شکل گرفت که به دنبال تحریم تمام فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی ورزشی ایران بود، چه برسد به موضوعی چون انتخابات که از مهمترین مباحث سیاسی است و اپوزیسیون توان بسیاری برای تحریم آن صرف کرده بود.
اگر یادمان باشد در همان سال اغتشاشات «زن، زندگی، آزادی» جامجهانی فوتبال به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی جهان انجام گرفت. در این دوره از جامجهانی که ایران ششمین حضور خود را تجربه میکرد و اتفاقا امیدهای زیادی نیز از تیم ملی میرفت، هجمه عظیمی علیه این تیم شکل گرفت. حتی کار به جایی رسیده بود که نگاهها معطوف لبهای بازیکنان بود تا ببینند کدام یک سرود ملی را زمزمه کرده و کدام یک سکوت میکنند!
در چنین وانفسایی، انتخابات بحث مهمی بود که تمرکز بسیاری از سوی جریان معاند روی آن شد. بر همین اساس از ماهها قبل از انتخابات مجلس بزرگترین کمپین تحریم انتخابات در تاریخ انقلاب از سوی مخالفان نظام اسلامی شکل گرفت. در همین خصوص بازار گمانهزنیها برای درصد مشارکت مردم بالا گرفته بود و آمارها مشارکتکنندهها را زیر 30 درصد القا میکردند. چنانکه روزنامه گاردین از مشارکت 27 درصدی و اینترنشنال نیز از مشارکت 25 درصدی و در خوشبینانهترین حالت، از حضور 35 درصدی مردم سخن میگفتند. اما در پایان تمام این هیاهوها، آن کسی که حرف نهایی را زد، ملت ایران بود و 25 میلیون نفر از واجدان شرایط پای صندوقهای رای رفتند. به این ترتیب با مشارکت 41 درصدی، بزرگترین کمپین تحریم انتخابات در تاریخ انقلاب اسلامی شکست خورد. حال باید ببینیم مردم 22 حوزه انتخابی در دور دوم چه واکنشی را به هیاهوهای رسانهای معاندان و مخالفان ایران اسلامی نشان خواهند داد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» درباره ایده «انسان غزه» گزارش میدهد
غزه، پاسبان مرز انسانیت
علی عسگری: رخدادهای مرتبط با نبرد غزه از جمله حوادث ژرف دوران ما است که حجاب معاصرت گاه مانع دیدن تمامیت آن میشود. بر همین اساس است که هر روز میتوان نگاه و تفسیری نو از آن ارائه کرد تا شاید نظرگاههای تفسیری بتوانند به عمق این رویداد دست یابند. یکی از ابعاد ژرف این حادثه تفسیر کنش جمعی مردم در دفاع از مقاومت است. رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را به خرج داد تا همچون دیگر رخدادهای پیشین با نسلکشی گسترده، موج وحشتی را بر مردم غلبه دهد که در نهایت به یکی از 2 دستاورد زیر نائل آید؛ یا مردم غزه علیه مقاومت شوریده و نظریههای بدیل همچون ایده تشکیلات خودگردان را برگزینند یا از غزه مهاجرت کرده، راهی کشورهای همسایه همچون مصر و لبنان شوند. واکنش مردم اما به این کشتار خط بطلانی بود بر دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی. مردم در کمال ناباوری مقامات رژیم ایستادگی کرده و نهتنها غزه را ترک نکردند، بلکه به محض دست دادن فرصتی به سمت شمال غزه و خانههای مخروبه خود بازگشتند. اکنون پرسش این است: این شیوه از کنشگری انسان را چگونه میتوان توضیح داد؟ طبع انسان اینگونه آفریده شده است که هنگام ترس پا به فرار بگذارد، در برابر تهدید جانی و وجودی از خود کرنش کرده و جان خود را نجات دهد، در برابر غم از دست دادن عزیزان ناله سر داده و گوشهگیر شود اما درست در نقطه مقابل همه این واکنشهای طبیعی، انسان غزه شیوه کنشگری متفاوتی را برگزیده است. اگر بخواهیم از منظر انسانشناختی یا بررسی وضع بشری این پدیده را معنا کنیم، حقیقت آن است که انسان غزه درست در نقطه مقابل انسان مدرنیته یا توسعه قرار گرفته است. انسان توسعه انسان اهل زندگی است. انسان توسعه به دنبال کسب سود و منفعت مدام در تلاش بوده و سعی دارد تا فردایش از نظر مادی بهتر از امروزش باشد. در گذشته توسعه را با مفاهیمی همچون شهرنشینی، صنعتی شدن و ... تعریف میکردند. با گذر زمان و آزمون و خطاهای صورتگرفته، کارشناسان با این پدیده مواجه شدند که برخی کشورهای جهان بهرغم شهری و صنعتی شدن اما باز نتوانستهاند خود را در جرگه کشورهای توسعهیافته و پیشرو جا دهند. لذا فضا برای عرضه توضیحات کیفیتر از توسعه باز شد. در اصلاحات جدید چنین گفته شد که راه دستیابی به توسعه، خلق انسان توسعهگرا است. اما انسان توسعهگرا یا انسان توسعه دارای چه مولفههایی است؟ مهمترین مولفه این انسان کنار گذاشتن زهد، قناعت و تلاش روزافزون برای تغییر وضع مادی خود است. انسان توسعه لحظهای نباید در جایگاه خود مستقر باشد، بلکه همواره در تلاش برای فردایی بهتر است. از این منظر هنگامی که عموم افراد یک جامعه دارای چنین روحیه و خصلتی شدند، طبیعتا جامعه نیز به تبع آنان دچار توسعه مادی میشود. مولفه جدی دیگر انسان توسعهگرا تقدس زندگی است. زندگی درست در نقطهای مقابل ایثار و به تعبیری جان برکفی تعریف میشود. انسان توسعهگرا باید بماند به هر قیمتی، لذا اصل زندگی او تبدیل به امری مقدس میشود. در این بودن البته تنها محاسبات مادی جا داشته و ایثار به معنای عبور از خیر مادی برای دستیابی به خیر معنوی کاملا بیهوده تلقی میشود.
درست در نقطه مقابل انسان توسعهگرا، انسان غزه قرار دارد. انسان غزه زندگی را سر دست گرفته و به مخاطره میاندازد. انسان غزه به تعبیری خانه در پای آتشفشان داشته و ترجیح داده است در دل توفان آرام گیرد. اهتمام به غیب و امری ورای عالم ماده سبب شده است تحمل سختیها موجه شود. از همین رو دستگاه محاسباتی انسان غزه کاملا دینی و غیرمادی طراحی شده است. بر همین اساس است که این انسان حاضر میشود بهرغم نسلکشی خانواده و اطرافیان خود مجدد بر مقاومت پافشاری کند.
نکته مهمی که در اینجا باید متذکر شد این است که نباید زندگی را در مقابل جهاد و مقاومت تعریف کرد. بدون شک جریان مدرنیته بر پایه سطوحی از فطرت انسان بنیان شده و اگر چیزی غیر از این بود هیچگاه در سطح جهانی فراگیر نمیشد. تمایل به بینهایتطلبی، میل به بقا، میل به عافیت، علاقه به سود و مسائلی از این دست، به نحو قطعی بخشی از ساختار وجود انسان است. اسلام نیز به عنوان دین خاتم، برخلاف برخی ادیان گذشته هیچگاه به مصاف با زندگی نرفته و از همین رو است که رسول مکرم اسلام(ص) میفرمایند در دین من رهبانیت هیچ جایی ندارد. معنای این سخن تمایل اسلام به زندگی دنیایی و آبادانی دنیاست. اما حقیقت انسان چیست؟ در اینجا باید انسان را به عنوان موجودی ذومراتب که حیات او دارای ابعاد و ساحاتی است معرفی کرد. اینکه انسان هنگام ترس گریخته یا هنگام گرسنگی به دنبال غذا باشد، طبیعت و غریزه هر موجودی است. آنچه انسان را از دیگر موجودات متفاوت میکند، عنصر اراده و آگاهی در اوست. این عنصر گاه به انسان تکلیف میکند که هنگام ترس نباید گریخت، بلکه باید به دل آن رفت. در اینجاست که فضایل اخلاقی و انسانی شکل گرفته و انسانیت انسان مرهون جدایی از کنشها و واکنشهای غریزی اوست. بنابراین باید گفت واکنش مردم غزه مرز انسانیت را پاسبانی کرده و تلاشی است برای آنکه تفسیر محدود و حیوانی از انسان که در تمدن غرب و با انسان توسعهگرا ارائه شد را بشکند. البته این شیوه از کنشگری ارادی بوده و حاصل انتخاب مردم غزه است. در این مجال ما تنها با نگاهی پدیدارشناسانه تلاش کردیم معنا و مفهوم انسان غزه را مورد واکاوی قرار دهیم. تبارشناسی این انسان در طول تاریخ البته خود موضوع مهمی است که مجال دیگری را میطلبد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|