|
قیمت جهانی طلا
قیمت هر اونس طلا دیروز با 0.30 درصد افزایش به 2353 دلار و 48 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک نیز با افزایش 0.87 درصدی به 2360 دلار و 70 سنت رسید. در میان سایر فلزات گرانبها، نقره با 0.95 درصد افزایش به 28 دلار و 64 سنت رسید و پلاتین با افزایش 0.7 درصدی 986 دلار و 12 سنت معامله شد.
ارسال به دوستان
واگذاری ۳۷۴۸ واحد مسکونی و ۳۵۰۸ قطعه زمین در دومین سفر استانی دولت به قم
دست پر رئیسی در قم
گروه اقتصادی: سیدابراهیم رئیسی به همراه تعدادی از اعضای هیات دولت در ادامه دور دوم سفرهای استانی دولت سیزدهم وارد قم شد.
رئیسجمهور در این سفر علاوه بر افتتاح طرح پوشش سراسری شبکه فیبر نوری استان قم و افتتاح و واگذاری تعدادی از واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن، با مردم استان نیز دیدار کرد.
به گزارش «وطن امروز»، در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار واحد مسکونی با پیشرفتهای فیزیکی متفاوت در سراسر کشور ذیل نهضت ملی مسکن در حال ساخت است. همچنین قریب به ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای این نهضت ملی تامین شده که این میزان ۱۰ برابر پروژه مسکن مهر است.
حالا در سفر هیأت دولت به استان قم، آیین واگذاری ۳ هزار و ۷۴۸ واحد مسکونی و ۳ هزار و ۵۰۸ قطعه زمین طرح نهضت ملی مسکن انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی در این مراسم آماری از وضعیت نهضت ملی مسکن ارائه داد و گفت: ۱۰۰ هزار هکتار زمین تا به امروز تامین شده و در عملیات ساخت نهضت ملی مسکن وارد شده، این بزرگترین طرح مولدسازی داراییها در ایران در بخش مسکن است.
وی افزود: امسال سالی پرکار برای ما است و تا پایان آن، بسیاری از واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سراسر کشور ساخته شده و تحویل مردم میشود.
وی ادامه داد: در این ایام فرخنده دهه کرامت چه خبری بهتر از اینکه دولت سیزدهم خدمت دیگری را به مردم ارائه داد، ما در دولت قصد کردیم دقیقهای را برای خدمت و ساخت مسکن مورد نیاز مردم از دست ندهیم.
بذرپاش گفت: یکی از کارهای بزرگ دولت سیزدهم حرکت بزرگ مسکنسازی در کشور است، امسال هم رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سال بر ضرورت استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتهای مردمی در اجرای برنامهها تاکید کردند. وی افزود: دولت سیزدهم با توجه به تاکید رئیسجمهور اهتمام دارد هر چه در اختیار دارد به میدان بیاورد، در کنار آن حضور مردم نیز به ساخت مسکن بیشتر، بهتر و ارزانتر کمک میکند.
* ۷۱ هزار واحد مسکونی در قم در حال ساخت است
وی با بیان وضعیت استان قم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تاکید کرد: این استان در زمینه ساخت مسکن وضعیت خوبی دارد و هماکنون ۷۱ هزار واحد در قم در حال ساخت است که این میزان بیش از میزان برنامهریزیشده اولیه است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در کنار آن با اختصاص ۱۶ هزار قطعه زمین روستایی، میتوان گفت میزان ساخت واحدهای مسکونی در قم به ۹۰ هزار واحد نزدیک خواهد شد.
وی اضافه کرد: ۳۰ هزار واحد از طرح نهضت ملی مسکن قم در سایت ۵۶۰ هکتاری پردیسان ساخته میشود که یک شهر جدید است و بخش مهمی از این واحدها تا پایان سال به مردم تحویل میشود.
وی ادامه داد: ساخت مسکن در شهر جدید پرنیان، شهر قنوات و دیگر نقاط استان هم ادامه دارد، علاوه بر این ۶ هزار واحد نیز در بافت فرسوده قم ساخته خواهد شد.
بذرپاش گفت: یکی از موضوعهای مورد تاکید ما در جریان ساخت مسکن، کیفیت ساخت آن و همچنین ساخت مسکن یک طبقه حیاطدار بوده است، ما در این باره از تجربههای گذشته درس گرفته و از فرصتها بهترین استفاده را میکنیم.
وی افزود: سایت ۵۶۰ هکتاری با ظرفیت بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی مورد بازدید رئیسجمهوری قرار گرفت که پس از بهرهبرداری، جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر را در خود جای میدهد. همچنین شهرک جدید پرنیان، قنوات و زیتون که بعد از شهرک پردیسان تعریف شدهاند و پروژههای زیتون توسط رئیسجمهوری افتتاح شد.
* مسیر بزرگراهی قم - کهک به بهرهبرداری رسید
مسیر بزرگراهی قم - کهک به طول ۱۷ کیلومتر روز پنجشنبه در ادامه برنامههای سفر استانی رئیسجمهوری و هیات دولت به قم با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
این پروژه ادامه مسیر بزرگراهی قم - کهک است که دسترسی به بلوار آیتالله بروجردی و بزرگراه پردیسان - ورجان این استان را تسهیل میکند. برای بهرهبرداری از این طرح مهم حملونقلی افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
مسیر بزرگراهی و جدید قم - کهک، از تپهسلام جاده اراک آغاز میشود و بعد از گذر از عرض رودخانه و پردیسان به ورجان، کهک و روستای دستگرد قم ختم میشود.
شهرستان کهک در فاصله ۳۰ کیلومتری مرکز شهر قم دارای یک شهر به نام کهک و ۲ بخش مرکزی و فردو و دارای ۱۸ روستاست که ۱۰ روستای آن جزو بخش مرکزی و ۸ روستا نیز جزو بخش فردو میشود.
همه روستاهای شهرستان کهک دارای سکنه، شورا و دهیاری است. جمعیت ثابت این شهرستان حدود ۴۰ هزار نفر و جمعیت شناور و متغیر آن بیش از ۸۰ هزار نفر برآورد میشود.
* عزم دولت سیزدهم برای بهرهبرداری از فرودگاه قم
همچنین وزیر راه و شهرسازی از عزم دولت سیزدهم برای بهرهبرداری از فرودگاه قم خبر داد و گفت: در جلسهای با حضور رئیسجمهوری مشکلات و موانع آن مورد بررسی قرار میگیرد تا با رفع آن هر چه سریعتر این فرودگاه به اتمام برسد و تحویل مردم شود.
وی با اشاره به احداث فرودگاه قم نیز گفت: در چند روز گذشته با نیروهای مسلح مذاکراتی انجام شد و قول مساعدت و همکاری داده شد. این فرودگاه با مشارکت بخش خصوصی و منطقه آزاد اجرا میشود و با توجه به جاذبه زیارتی استان قم این فرودگاه میتواند نقش مهمی ایفا کند.
بذرپاش در ادامه به احداث کنارگذر غربی شهر قم اشاره کرد و گفت: فاز اول این پروژه آزادراهی به طول ۳۲ کیلومتر و ۶ خطه در دست احداث قرار دارد که امیدواریم قطعه اول آن به طول ۱۲ کیلومتر در سال جاری به بهرهبرداری برسد، زیرا این پروژه تاثیر بسزایی در کاهش بار ترافیکی آزادراه تهران - قم به عنوان دومین محور پرترافیک کشور دارد و میتواند نقش مهمی در انتقال بار ترافیکی به سایر استانها ایفا کند.
* ۳ هزار میلیارد تومان مورد نیاز برای رفع نقاط پرتصادف تأمین میشود
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رفع نقاط پرتصادف مورد تاکید رئیسجمهوری است، گفت: اگر چه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی که قرار بود برای کمک به رفع نقاط پرتصادف از منابع بیمه خسارتهای بدنی تامین شود به تصویب نرسید اما مقرر شد این رقم در ردیف دیگری قرار گیرد.
مهرداد بذرپاش در آیین بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی پروژههای راهداری و حملونقل جادهای، بر تکمیل ساخت پل انتهای محور قم - کهک تاکید و از اقدامات سازمان راهداری و حملونقل جادهای به خاطر ایمنسازی و بهسازی راهها، مرمت، تعمیر پلها و ابنیه فنی تشکر و قدردانی کرد.
بذرپاش خاطرنشان کرد: رفع نقاط پرتصادف مورد تاکید رئیسجمهوری است و امسال نیز در دستور کار دولت قرار دارد که مقرر شده است، معاون اول رئیسجمهوری جلسات شورای عالی حملونقل و کمیسیون ایمنی راهها را به صورت ماهانه تشکیل دهند.
وی از تعریض محور قدیم قم و تصمیمگیری منابع مالی کمربندی قم خبر داد و در ادامه تاکید کرد: ترافیک آزادراه تهران - قم و چشمانداز آینده آن نیز باید بررسی و کارشناسی شود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه بر اهمیت برگزاری ۲ هفته یک بار جلسات کمیسیون ایمنی راهها و شورای عالی حملونقل در استانها اشاره و تصریح کرد: اهمیت برگزاری این جلسات کمتر از شورای مسکن نیست زیرا با جان انسانها سر و کار دارد.
* عملیات آمادهسازی زمین شهرک دوم پرنیان قم آغاز شد
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۶۰ شهرک در شورای عالی شهرسازی و معماری تعریف شده که عملیات آمادهسازی ۱۱ شهرک آغاز شده است، گفت: یکی از آنها شهرک ۲۵۰۰ هکتاری پرنیان در استان قم است که عملیات آمادهسازی آن آغاز شد.
مهرداد بذرپاش در حاشیه بازدید شهرک اول پرنیان و آیین کلنگزنی شهرک دوم پرنیان قم، یکی از برنامههای وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم را تحویل زمین مناسب به مردم، تامین زمین مناسب برای طرح نهضت ملی مسکن و ساخت مسکن با کیفیت و تراکم پایین عنوان کرد و گفت: ۶۰ شهرک در شورای عالی شهرسازی و معماری تعریف شده که عملیات آمادهسازی ۱۱ شهرک آغاز شروع شده است؛ یکی از آنها شهرک ۲۵۰۰ هکتاری پرنیان در استان قم است که عملیات آمادهسازی آن امروز آغاز شد.
* پروژه پوشش سراسری شبکه فیبر نوری در قم
بهرهبرداری از طرح اتصال سراسری استان قم به شبکه فیبر نوری با حضور رئیسجمهور به شکل رسمی آغاز شد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی با حضور در پارک علم و فناوری استان، پروژه اتصال سراسری استان قم به شبکه فیبر نوری را به شکل رسمی افتتاح کرد.
برای اجرای این طرح در 7 شهر استان قم، در مجموع 340 کیلومتر حفاری و داکتگذاری درونشهری و 65 کیلومترحفاری و داکتگذاری بینشهری انجام شده است.
این طرح در مدت 180 روز با صرف اعتباری بالغ بر 600 میلیارد تومان اجرا شده و بر اساس آخرین برآورد مرکز آمار 435 هزار خانوار را تحت پوشش قرار میدهد.
ارسال به دوستان
دلارزدایی از تجارت بینالملل
چالشها و فرصتهای اقتصادی بریکس
گروه اقتصادی: قدرت ایالات متحده آمریکا به عنوان هژمون جهانی رو به افول است. کشوری که برای حدود نیمقرن یکی از ۲ قطب بزرگ جهان بود و برای دستکم حدود ۴۰ سال تنها ابرقدرت جهان محسوب میشد، حالا به سمتی میرود که به یکی از قدرتهای جهانی و چهبسا در آینده به یک قدرت منطقهای، تنزل یابد. حال سوال این است که این تغییر و تحول ماحصل چه پیامدهایی است و آیا قدرتهای نوظهور توانایی حفظ جایگاه خود در برابر آمریکا را دارند؟
اقتصاد آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان تا چندی پیش نزدیک به ۴۰ درصد تولید ناخالص جهانی را داشت ولی امروز این اثرگذاری به کمتر از ۲۰ درصد رسیده و معنای آن این است که قدرتهای رقیب آمریکا در حال رشد هستند؛ یعنی اگر درگذشته فاصله قدرت اول جهان با قدرت دوم جهان بسیار زیاد بود امروز این فاصله بسیار کم است.
تا ۲۰ سال پیش اگر کشوری صحبت از این میکرد که میخواهد دلار را به چالش بکشد یا از تجارت کنار بگذارد، آمریکاییها در مدت کوتاهی موجباتی را به وجود میآوردند که در آن کشور کودتا رخ دهد یا حکومت آن کشور سرنگون شود. امروز دیگر در اقتصاد جهان چنین شرایطی وجود ندارد. بسیاری از کشورها مایلند دلار را کنار بگذارند و در تجارت با ارزهای دیگر مثل یورو، یوان و ارزهای محلی کار کنند، در حالی که امروز بریکس از ارز مشترک صحبت میکند.
از دیدگاه اساتید اقتصادی امروز تلاش بسیاری از کشورها بویژه کشورهای عضو بریکس برای دلارزدایی از تجارت بینالملل و کاهش اتکا به دلار یک تغییر بزرگ است.
* با کاهش نقش دلار افول آمریکا رقم خواهد خورد
قدرت آمریکا به ارزش دلار است. دلارزدایی از تجارت بینالملل سخت به قدرت آمریکا آسیب خواهد زد و آمریکا را به یکی از چند قدرت جهانی تنزل خواهد داد و حتی ممکن است این کشور را به قدرتی منطقهای تبدیل کند.
باید به یاد داشته باشیم که دلارزدایی از تجارت بینالملل یک رخداد تدریجی است که در بلندمدت محقق میشود و اینگونه نیست که در مدت ۱۰ سال دلار از تجارت بینالملل به کلی حذف شود، چون کاهش ارزش دلار در کوتاهمدت و کنار رفتن آن از تجارت بینالملل به رقبای آمریکا نیز آسیب میرساند، زیرا حجم بزرگی از ذخایر ارزی رقبای آمریکا به دلار است.
* ظهور بریکس و آثار آن بر دلار
چندی پیش نشریه لندپسترکا، درباره ظهور بریکس و آثار آن بر دلار نوشت: ظهور گروه بریکس به عنوان یک بلوک تجاری مهم و اضافه شدن ۶ کشور دیگر از جمله عربستان و ایران به این گروه در نشست اخیر بریکس در آفریقا جنوبی، بسیاری از کارگزاران آمریکایی را نگران کرده که آیا این مساله به فروپاشی سلطه دلار در بازار جهانی نفت منجر خواهد شد یا نه؟
برخی اقتصاددانان آمریکایی اعتقاد دارند پترودلارها هنوز برای آمریکا به عنوان یک اهرم فشار به حساب میآیند اما برخی دیگر از کارشناسان مالی آمریکایی میگویند در سالهای گذشته با شکلگرفتن جایگزینهای جدید، گمانهزنیهایی درباره افول دلارهای نفتی هم به وجود آمده است.
* بریکس، با تشکیل یک اتحادیه فراقارهای، میتواند سلطه دلار را به چالش بکشد
سیدبهاءالدین حسینی، کارشناس اقتصاد، در گفتوگو با خبرنگار «وطن امروز» درباره اتحادیه بریکس و تأثیر آن بر سلطه دلار و رقابت با کشورهای توسعهیافته در تشکیل یک واحد پولی مجزا اظهار کرد: بریکس با تشکیل یک اتحادیه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی فراقارهای میتواند سلطه دلار را به چالش بکشد.
وی با اشاره به حجم اقتصادی قابل توجه کشورهای عضو بریکس در اقتصاد جهانی تأکید کرد: کشورهای عضو بریکس با تعامل و همکاری یکدیگر میتوانند به رشد اقتصادی بیشتر به دور از مزاحمتهای کشورهای توسعهیافته دست
یابند.
حسینی با اشاره به تحریمهایی که برخی کشورهای بریکس توسط کشورهای توسعهیافته، بویژه آمریکا تحمل میکنند، گفت: عضویت در سازمان بریکس به کشورهای عضو فرصتی برای ناکارآمد کردن تحریمها میدهد و میتواند سهم بازار آنها را افزایش دهد.
این کارشناس همچنین به توسعه صادرات به عنوان یک راهبرد مهم در کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و ادامه داد: موفقیتهای برخی کشورها مثل هند، چین، برزیل و روسیه در این زمینه نشان میدهد بریکس میتواند راهی برای رشد اقتصادی فراهم کند و سهم بریکس در اقتصاد جهانی را افزایش دهد تا سهم کشورهای توسعهیافته نظیر آمریکا کاهش یابد.
وی با اشاره به افول اقتصادی و سیاسی آمریکا گفت بر این باور است که اگر کشورهای جهان تعامل خود را با آمریکا به حداقل برسانند و با یکدیگر همکاری کنند، سهم بازار آمریکا کاهش و سهم کشورهای عضو بریکس در اقتصاد جهانی افزایش خواهد یافت.
کارشناسان اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس و اتاق ایران تاکنون بارها از جهات مختلف به بررسی مشارکت اقتصادی ایران در این پیمان بینالمللی پرداختهاند و نتایج بهدستآمده را در قالب گزارشی با عنوان «بانک توسعه جدید بریکس: ساختار، کارکرد و چشمانداز عضویت ایران در بریکس» در اختیار فعالان اقتصادی قرار دادهاند.
* گسترش اقتصاد سیاسی و بیاثر کردن تحریمها در سایه پیمان بریکس
بر اساس این گزارش، از دیدگاه اقتصاددانان مشارکتکننده در این تحقیق، عضویت ایران در بریکس و اهمیت و فرصتهای آن برای منافع اقتصادی کشور مهم است، همچنین پتانسیل بانک توسعه جدید در شکلدهی به آینده اقتصادی کشورهای عضو و تأثیر آن بر بخش خصوصی، بویژه در اقتصاد ایران حتما باید مورد توجه و بررسی ویژه قرار بگیرد.
گروه بریکس یکی از نمادهای کنش چندجانبهگرایانه قدرتهای نوظهور است. تأسیس بانک توسعه جدید از مهمترین دستاوردهای این گروه است که بهمنظور گسترش توسعه پایدار و رفع شکافهای زیرساختی و توسعهای در کشورهای عضو تأسیس شده است. هدف اصلی بانک توسعه جدید، رسیدگی به نیازهای توسعهای و زیرساختی کشورهای عضو و سایر اقتصادهای نوظهور است همچنین تشکیل این بانک بینالمللی میتواند به عنوان یک کوشش برای اصلاح نظام مالی جهانی در نظر گرفته شود.
* پیششرطهای پیوستن به بانک توسعه بریکس
اقتصاددانان در این زمینه معتقدند برای پیوستن به بانک توسعه جدید بریکس، کشورهایی نظیر ایران باید برخی پیششرطهای فنی را رعایت کنند. این پیششرطها عبارتند از:
۱- سیستم اقتصادی و مالی سالم: کشورها باید دارای یک سیستم اقتصادی و مالی پایدار و سالم باشند که قابلیت مدیریت صحیح منابع مالی و تأمین پایدار آنها را داشته باشد.
۲- سابقه حکمرانی خوب: کشورها باید دارای سابقه حکمرانی خوب و شفاف باشند که شامل جلوگیری از فساد، تقلیل از بیرونزدگی و بهرهوری موثر از منابع عمومی است.
۳- تعهد به توسعه پایدار: کشورها باید تعهد خود را نسبت به توسعه پایدار اعلام کنند و بتوانند پروژههایی را ارائه دهند که با اولویتهای استراتژیک بانک توسعه جدید مطابقت داشته باشد.
۴- سازگاری رویههای ارزیابی پروژه: کشورها باید رویههای ارزیابی پروژههای خود را با سیاستها و معیارهای بانک توسعه جدید سازگار کنند.
۵- ظرفیت مدیریت پروژهها: کشورها باید ظرفیت و توانایی مدیریت پروژههای تأمین مالی شده توسط بانک توسعه جدید را داشته باشند و بتوانند به طور موثر این پروژهها را اجرا کنند.
۶- سوابق مطلوب در اجرای طرحهای عمرانی: کشورها باید سوابق مطلوب و موفقیتآمیز در اجرای طرحهای عمرانی و توسعه زیرساختها را داشته باشند.
این پیششرطها بهمنظور اطمینان از اینکه کشورها قادر به استفاده بهینه از منابع مالی و فنی بانک توسعه جدید هستند و پروژههای ارائه شده تأثیر مثبت و ماندگاری در توسعه پایدار و رشد اقتصادی دارند، ایجاد شدهاند.
در جمعبندی میتوان گفت تحولات در قدرت اقتصادی جهان و نقش کشورهای نوظهور مانند اعضای گروه بریکس در این تحولات بسیار مهم و پرکشش است. این تغییرات میتوانند تأثیرات گستردهای بر روند اقتصاد جهانی از جمله تأثیر بر نقش دلار در تجارت بینالمللی و قدرت آمریکا به عنوان یکی از ابرقدرتهای جهانی داشته باشند. تعامل و همکاری بین کشورها، بویژه کشورهای عضو بریکس میتواند به رشد اقتصادی بیشتر و کاهش اتکا به دلار منجر شود. از طرفی، پیوستن به بانک توسعه جدید بریکس نیازمند رعایت پیششرطهای فنی و اقتصادی مشخصی است که برای توسعه پایدار و موفقیت این پیمان بینالمللی ضرورت دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
ارمنستان یک بزرگراه جدید به سمت مرز ایران میسازد
دولت ارمنستان اعلام کرد یک جاده ۶۰کیلومتری در استان جنوبی سیونیک که هممرز با ایران است، میسازد که زمان سفر بین 2 کشور همسایه را کوتاه خواهد کرد. به نقل از روزنامه ارمنی ماسیسپست، دولت ارمنستان اعلام کرد قصد دارد 254 میلیون دلار از بانک اروپایی بازسازی و توسعه برای ساخت یک بخش 24 کیلومتری از یک بزرگراه جدید به سمت مرز ایران، وام بگیرد. این جاده 60کیلومتری در استان جنوبی سیونیک که هممرز با ایران است، ساخته میشود و شهرهای سیسیان و کاجاران را از طریق یک مسیر بسیار کوتاهتر متصل میکند و زمان سفر بین 2 کشور همسایه را هم کوتاه خواهد کرد. جاده جدید سیسیان- کاجاران از یک ناحیه کوهستانی میگذرد، بنابراین هزینه ساخت آن بالاست. کار روی بخش جنوبی این جاده که هزینه آن از طریق وام بانک اروپایی بازسازی و توسعه تامین میشود در سال 2032 تکمیل خواهد شد. دولت ارمنستان زمان آغاز ساخت 2 بخش دیگر از این جاده را که شامل یک تونل 9 کیلومتری میشود، اعلام نکرده است. ارمنستان اکتبر سال گذشته یک قرارداد 215 میلیون دلاری به یک کنسرسیوم متشکل از 2 شرکت ایرانی برای بهبود یک جاده 32 کیلومتری که از مرز ایران و ارمنستان به گذرگاه کوهستانی کاجاران در بلندترین نقطه این کشور میرسد، اعطا کرد. حدود دو سوم طول این جاده توسعه یافته و نوسازی میشود و 11 کیلومتر بقیه از ابتدا طی 3 سال آینده ساخته خواهد شد. این قرارداد در ایروان و در حضور وزیر راه و شهرسازی ایران بسته شد.
***
ورود ۷ کشتی اقیانوسپیما نهاده دامی به بندر امام (ره)
مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان از ورود ۷ فروند کشتی حامل نهاده دامی به بندر امام (ره) خبر داد و گفت: این نهادهها از برزیل و آرژانتین خریداری شده است. حمید بدوی اظهار کرد: این محمولهها شامل 3 فروند کشتی کنجاله سویا و 4 فروند ذرت دامی هر کدام به وزن 65 هزار تُن و در مجموع 260 هزار تُن است که توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور از کشورهای برزیل و آرژانتین سفارش و خریداری شده است. وی افزود: عملیات پهلودهی کشتیهای حامل نهادههای دامی به اسکلههای بندرگاه امام خمینی بهتدریج انجام خواهد شد. بدوی با بیان اینکه واردات نهادههای دامی توسط بخش دولتی و خصوصی از طریق بندر امام خمینی با هدف تأمین نیازهای کشور تداوم خواهد داشت، افزود: واردات نهادههای دامی طبق برنامهریزی انجام میشود. حدود 80 درصد حجم کالاهای اساسی (نهادههای دامی وغلات) از طریق بندر امام خمینی وارد کشور میشود. سال گذشته حدود 15 میلیون تن کالای اساسی از طریق بندر امام خمینی وارد و توسط ناوگان ریلی و جادهای به اقصی نقاط کشور حمل شد. بندر امام خمینی دومین بندر بزرگ و عملیاتی جمهوری اسلامی ایران پس از بندر شهید رجایی در استان هرمزگان است.
***
تخفیف مجازات بابک زنجانی با پرداخت بدهی به ۲۰ سال حبس
با توجه به ارزش داراییهای منتقل شده بابک زنجانی به کشور و با عنایت به پیشبینی تخفیف مجازات در حکم بابک زنجانی، با درخواست عفو بابک زنجانی موافقت شد و مجازات اعدام وی به ۲۰ سال حبس کاهش یافت.
امور حقوقی شرکت ملی نفت اعلام کرد: بابک زنجانی با شکایت وزارت نفت در سال ۱۳۹۲ بازداشت شد. رسیدگی به پرونده وی چند سال به طول انجامید تا اینکه سال ۱۳۹۴ رای محکومیت وی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شد. بر اساس این حکم، محکوم علیه به اعدام و پرداخت بدهی ارزی به شرکت ملی نفت ایران محکوم شد. این رای سال ۱۳۹۵ در شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور تایید شد. نکته مهم در رای محکومیت بابک زنجانی این بود که در رای دیوان عالی کشور پیشبینی شد در صورت پرداخت بدهی توسط محکوم علیه، حکم اعدام وی لغو و مشمول تخفیف مجازات موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی خواهد شد. در طول این ۱۰ سال صرفاً اموال و داراییهای متعلق به بابک زنجانی به عنوان بخشی از بدهی وی بر اساس قیمت کارشناسی به شرکت ملی نفت ایران واگذار شده بود. همچنین در طول این سالها اقدامات متعددی توسط دادستانی و ضابطان قضایی و وزارت نفت به منظور وصول مطالبات از محل سایر اموال محکوم علیه در کشورهای دیگر انجام شد که نتیجهای در بر نداشت. در نهایت اخیراً کالاهایی متعلق به بابک زنجانی در کشورهای دیگر شناسایی و با دستور قضایی به کشور منتقل شد. بر اساس گزارش کارشناسان رسمی دادگستری ارزش این کالاها معادل کل بدهی بابک زنجانی است. محموله وارد شده همانگونه که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده، حاوی داراییهای ارزی است که به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است.
***
صادرات معدن و صنایع معدنی به مرز 13.7 میلیارد دلار رسید
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد ارزش صادرات محصولات معدنی و صنایع معدنی در سال گذشته برای نخستینبار به مرز 13.7 میلیارد دلار رسید. درواقع نزدیک به ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از تولیدات معدنی و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۲ روانه بازارهای هدف شد. این رقم ۹ درصد بیش از عملکرد مدت مشابه سال ماقبل (۱۴۰۱) بود. سال ۱۴۰۱ ارزش صادرات معدن و صنایع معدنی به 12.5 میلیارد دلار رسیده بود. در مدت مورد بررسی، صادرات زنجیره فولاد به ارزش 6.1 میلیارد، بالاترین سهم را در این بخش به خود اختصاص داد. پس از آن، زنجیره مس با صدور 1.6 میلیارد دلاری در جایگاه دوم قرار گرفت و در ادامه، سهم زنجیره آلومینیوم به ۹۰۲ میلیون، روی ۵۴۷ میلیون، زغالسنگ و کک ۵۰۰ میلیون و سیمان به ۳۸۴ میلیون دلار رسید. از سوی دیگر سال گذشته ۷ میلیارد و ۳ میلیون دلار از محصولات معدنی و صنایع معدنی وارد کشور شد که این رقم ۳۵ درصد بیش از واردات سال ماقبل بوده است. در همین حال، مقایسه واردات و صادرات این حوزه نشان میدهد ارزش صادرات ۹۵ درصد بیش از رقم واردات بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|