|
اخبار
پلیس در تعقیب سارقان مسلح تهران
انتشار ویدئویی از دوربین مداربسته یک آپارتمان در فضای مجازی که نشاندهنده تصاویر سرقت مسلحانه افرادی با در دست داشتن اسلحه کلاشنیکف و کلت کمری از این آپارتمان مسکونی در محله «سردار جنگل» تهران است، خبرساز شد.
به گزارش رکنا، ۲ واحد در این آپارتمان مورد سرقت قرار گرفتهاند که در یکی ۲ نوجوان ۱۲ و ۱۴ ساله و در خانه دیگر یک مادر و دختر تنها حضور داشتند. گفتنی است پس از چند فقره سرقت در این محله، مردم شکایت کردند و پلیس نیز با جدیت در حال پیگیری است. دستگاه قضا به همراه پلیس از پیش از انتشار تصاویر سرقتهای این باند در فضای مجازی، اقدامات آنها را مورد رصد، تعقیب و پیگیری قرار داده و اقدامات و تحقیقات فنی به منظور دستگیری اعضای این باند به طور ویژه در حال انجام است. پس از انتشار این فیلم در رسانهها و فضای مجازی، «وطن امروز» در گفتوگو با سرهنگ بابک نمکشناس، رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران پیگیر موضوع شد که وی در پاسخ گفت: پلیس به طور ویژه با اقدامات فنی و تخصصی پیگیر موضوع است و برای شناسایی و دستگیری سارقان با جدیت وارد عمل شده است.
در حالی پلیس به دنبال شناسایی و دستگیری سارقان مسلح در غرب تهران است که دیروز مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت از دستگیری سارقان منزل با تیراندازی در شرق تهران خبر داد. این مرکز عصر روز گذشته اعلام کرد: ساعت ۱۸:۳۵ روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ماموران به سرنشینان یک دستگاه خودروی پژو پارس سفیدرنگ مشکوک و به راننده خودرو دستور ایست دادند. بر اساس این اعلام، با عدم توجه راننده خودروی پژو پارس به دستور پلیس و اقدام به فرار، طی یک تعقیب و گریز ماموران با رعایت قانون بهکارگیری سلاح اقدام به تیراندازی کردند که در نهایت در محدوده خیابان شهید مدنی، خودرو متوقف، یک نفر دستگیر و نفر دوم نفر از ناحیه پا هدف گلوله قرار گرفت. در بازرسی اولیه از خودرو آلات استفاده در سرقت منزل کشف شده و تحقیقات برای شناسایی جرائم ارتکابی سارقان در دستور کار پلیس پایتخت قرار گرفته است.
***
رونمایی از نماد «سنت آموزش عالی در ایران» در دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران دیروز در نشستی برای اعلام برنامههای بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران از نماد «سنت آموزش عالی در ایران» و «تونل زمان دانشگاه تهران» رونمایی کرد. رئیس دانشگاه تهران گفت: در زمینه تامین معیشت اساتید و دانشگاهیان تلاشهای خوبی در دولت مردمی انجام شده و شاهد جهشی در حقوق اعضای هیات علمی بودیم. محمد مقیمی در نشست خبری اعلام برنامههای بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله آموزش عالی در ایران گفت: این رویداد برای تمدن ایرانی - اسلامی مایه مباهات است. شورای عالی انقلاب فرهنگی در نخستین جلسه خود در سال ۱۴۰۳ پیرو پیشنهادی که دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۲ به این شورا ارائه کرده بود، مصوبهای داشت مبنی بر اینکه دانشگاه جندیشاپور با قدمت ۱۷۵۷ ساله با عنوان قدیمیترین دانشگاه جهان از سوی یونسکو شناخته شود و بر آن مهر تأیید بخورد. وی افزود: پس از تصویب مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیسجمهور، دانشگاه تهران با فرمایش مقام معظم رهبری به عنوان دانشگاه ایران و میراثدار افتخار تمدن شناخته و این سابقه ۱۷۵۷ ساله ضمیمه دانشگاه تهران شد. علاوه بر این شورای عالی انقلاب فرهنگی ماموریتی به دانشگاه تهران داد که دانشگاه تهران محوریت مباحث دانشگاههای تمدنساز شود و در همین راستا قرار است ۹۰ رویداد در سال ۱۴۰۳ در دانشگاه تهران برگزار شود. مقیمی تصریح کرد: دانشگاه جندیشاپور به عنوان افتخار بزرگ بینالمللی متعلق به ایرانیان است اما هنوز نتوانستهایم از این افتخار جهانی بهره ببریم. رئیس دانشگاه تهران گفت: سیمرغ تمدن ایرانی - اسلامی دوباره با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از خواب بیدار شده و در حال پرواز است و بزودی اوج میگیرد. دانشگاه تهران هم باید نقش محوری و اصلی را ایفا کند، بنابراین نوع نگاه ما در این نکوداشت این است که بتوانیم راهکارها را بر اساس شاخصهای جایگاه تبیینشده ارائه دهیم. وی افزود: در همین راستا در زمینه تامین معیشت اساتید و دانشگاهیان تلاشهای خوبی در دولت مردمی انجام شده و شاهد جهشی در حقوق اعضای هیات علمی بودیم و به میزان ۲ برابر افزایش حقوق و مزایا را داشتیم. علاوه بر این گرنتهای تحقیقاتی مختلفی در دانشگاه تهران مدون شده است.
***
شناسایی ۸۷۴ هزار بازمانده از تحصیل با کد ملی
جانشین وزیر کشور در طرح محرومیتزدایی و توانمندسازی اجتماعی ۲۰۲۰ محله، از شناسایی ۸۷۴ هزار بازمانده از تحصیل با کد ملی خبر داد و گفت: امکان بازگشت به چرخه تحصیل این افراد وجود دارد. علی آقامحمدی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی معلمان جهادی سراسر کشور با بیان اینکه در موقعیتهای جهادی باید فرصتها را غنیمت بدانیم، گفت: اکنون در مناطق محروم هم برای دانشآموزان کلاس کنکور برگزار میشود و در قرارگاه جهادی، ۸۷۴ هزار بازمانده از تحصیل با کد ملی شناخته شده که امکان بازگشت به چرخه تحصیل آنها وجود دارد. وی با بیان اینکه نسل امروز آماده جهاد است، افزود: هیچ نسلی مانند این دهه برای کشور و مدرسه فعالیت نمیکند، بنابراین باید از این نیروها برای امور جهادی بهرهمند شد.
ارسال به دوستان
قبر برای «دفن روز» رایگان است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: قبر مجانی است و هر فردی که بخواهد برای متوفی خود از قبر استفاده کند قیمت آن مجانی است اما فردی که بخواهد رزرو کند یا پیشخرید کند، باید بهای روز و هزینههایی را که میشود بپردازد.
ارسال به دوستان
نرخ باروری در ۱۵ استان کشور افزایش یافت؛ تخفیفهای ساخت مسکن به خانوادههای دارای ۳ فرزند به بالا
به امید «ایران» جوان
یک جمعیتشناس در گفتوگو با «وطن امروز»: اعطای سهام به نوزادان راهکار درستی برای آینده آنهاست
مهدی زرین نام: مطابق اعلام دبیر علمی جوانی جمعیت، نرخ باروری در ۱۵ استان کشور به دنبال ارائه مشوقهای قانونی در قالب پرداخت تسهیلات فرزندآوری به خانوارهایی که صاحب فرزند میشوند، افزایش یافته است؛ افزایشی که نویدبخش رشد جمعیت جوان کشور است. از طرفی گزارشهای رسمی حکایت از آن دارد نرخ رشد فرزندآوری مادران دارای ۳ فرزند نیز طی 3-2 سال اخیر بالا رفته و جمعیت در معرض باروری هم اکنون نسبت به سالهای گذشته، فرزندآوری بیشتری داشته است. تولد بیش از یک میلیون و 57 هزار نفر در کشور طی سال گذشته در حالی اتفاق افتاده است که طبق گفته کارشناسان جمعیت، این تعداد تولد در شرایطی که میزان جمعیت در معرض بارداری کشور نسبت به سنوات گذشته بسیار کاهش یافته است، نشان از امیدواری به رشد جمعیت کشور در سالهای آینده دارد.
دبیر ستاد ملی جمعیت دستاوردهای اجرای قانون جوانی جمعیت را تشریح و در این باره جزئیاتی از اعطای وامهای ازدواج، فرزندآوری، اعطای سهام بورسی به فرزندان، بیمه رایگان زنان روستایی دارای ۳ فرزند و بالاتر، تخفیفات خانوادههای دارای ۳ فرزند و بالاتر در ساخت مسکن و... را بیان کرد. شکیبا محبیتبار در نشست رسانهای دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت با بیان اینکه از جمله دستاوردهایی که کام مردم را شیرین کرده اهدای بالغ بر ۸۰ هزار قطعه زمین به خانوادههای دارای ۳ فرزند به بالاست که آخرین اهدا در سفر استانی رئیسجمهور به قم انجام شد، افزود: ماده چهارم قانون که بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته مبنی بر اختیار نگهداری، ساخت و فروش این زمینهاست که به خود مردم واگذار شده؛ بازخوردی که از مردم دریافت میکنیم مبنی بر این است که در بسیاری از موارد خانوادهها به صورت جدی به فکر ساخت و سرمایهگذاری در این زمینها هستند. وی در ادامه به پوشش بیمهای رایگان مادران و زنان دارای ۳ فرزند و بالاتر روستایی و عشایر نیز اشاره و در این باره اظهار کرد: این امر عملیاتی شده و صندوق توسعه روستایی کار را آغاز کرده و ثبتنامها شروع شده و تعداد قابل توجهی از این زنان سهام خود را دریافت کردهاند. محبیتبار دستاورد دیگر را اجرای ماده ۵ قانون یعنی تخفیفات مربوط به ساخت مسکن خانوادههای دارای ۳ فرزند به بالا عنوان کرد و گفت: این تخفیفات سال ۱۴۰۲ آغاز و اعمال شد. همچنین تخفیف ۵۰ درصدی در واگذاری انشعابات آب و برق و خدمات ساخت مسکن توسط وزارت نیرو و شهرداریها عملیاتی شده است. وی در ادامه اشارهای نیز به اعطای وامهای فرزندآوری و ازدواج جوانان در سال گذشته داشت و در این باره اظهار کرد: سال گذشته 1.5 میلیون نفر وام ازدواج و فرزندآوری را دریافت کردند. در این باره انباشتی را در اوایل سال قبل داشتیم. از سال ۹۹ و قبل از دولت سیزدهم انباشتی از وامهای ازدواج باقی مانده بود که سال گذشته با همت رئیسجمهور و تاکیدات ایشان حجم زیادی از آنها پرداخت شد، به طوری که بالغ بر ۲۰۳ همت وام تقدیم خانوادهها شد.
* اداره سهام توسط فرزند بعد از سن قانونی
دبیر ستاد ملی جمعیت افزود: به ازای تولد هر نوزاد از سال ۱۴۰۰ اعطای سهام بورس را باید میداشتیم، البته این برای والدین نیست بلکه به اسم خود فرزند است که فرزند از زمان تولد صاحب این سهم میشود و سهامش باقی میماند تا به سن قانونی برسد و پس از آن اداره سهم بر عهده خود فرزند است که از سال 1400 با مبلغ یک میلیون تومان شروع و هر سال ۵۰۰ هزار تومان به آن اضافه شده است. وی ادامه داد: براساس قانون به ازای تولد هر نوزاد از سال ۱۴۰۰ اعطای سهام بورس به نوزاد را داریم تا فرزند به سن قانونی برسد و بعد از سن قانونی اداره آن به فرد واگذار میشود که ۶۵۷ هزار و ۶۴۷ نفر نیز ثبتنام کردهاند. مرخصی زایمان که از ۶ ماه به ۹ ماه ارتقا یافته بود به صورت کامل اجرایی شده است. بسته تغذیه و بهداشتی رایگان نیز با همت وزارت رفاه و وزارت بهداشت تعریف شده و کالابرگ ۶۰۰ هزار تومان شد که علاوه بر کمکهای وزارت رفاه نیز دهکهای یک تا ۵ از این حمایت برخوردار شدند. محبیتبار با اشاره به احیای تسهیلات دانشجویی و طرح نیروی انسانی گفت: وزارت بهداشت این طرح را بهرغم مشکلاتی که وجود داشت ابلاغ کرده و در حال اجراست. وی تصریح کرد: مراکز همسانگزینی نیز با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی وزارت ورزش و بسیج ایجاد شده است و ۱۴۵ مرکز همسانگزینی در کل کشور فعال بوده و ازدواج آسان و بهنگام را ترویج میکند و ۴۸۰ گروه مردمی نیز در این حوزه فعال هستند و حدود ۲۰۰ سمن در این راستا ثبت شدهاند. البته از نظر ما این تعداد سمن قابل قبول نیست و در حال رایزنی با وزارت کشور هستیم تا تعداد این سمنها را افزایش دهیم. شبکه واسطه خیر تشکیل شده و ۱۶ هزار و ۶۰۰ نفر عضو آن هستند. همچنین گروههای فعال برای مبارزه با سقط غیرقانونی جنین نیز تشکیل شده و۲۱۶ گروه فعال داریم که در این زمینه فعالیت میکنند و ما از آنها حمایت کردهایم. وی افزود: ما در زمینه فرزند سوم و چهارم تسهیلات خوبی ارائه کردهایم که این باعث افزایش موالید فرزند سوم و چهارم شده است اما در همه مطالعات نشان داده شده است فرزندآوری بهنگام باعث تحکیم خانواده میشود، لذا فرهنگسازی در این زمینه بسیار موثر خواهد بود. دبیر ستاد ملی جمعیت همچنین از برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت طی هفته آینده خبر داد. محبیتبار در ادامه با اشاره به عناوین هفته جوانی جمعیت ادامه داد: از ۲۹ اردیبهشت که روز اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت با حضور رئیسجمهور برگزار خواهد شد، آغاز هفته جوانی جمعیت است. این مساله کاملا مردمی است و مردم با شناختی که دارند باید در صیانت از گنجینه خانواده نقش خود را پیدا کنند. در تمام جوامع انسانی یکی از مقولههای مهم تقویت ظرفیتهای علمی در حوزه جمعیت است و از همین رو ما هم یک روز در هفته جمعیت را به این موضوع اختصاص دادهایم.
* نرخ باروری در ۱۵ استان کشور افزایش یافت
دبیر علمی جوانی جمعیت با بیان اینکه ارزیابی قانون جوانی جمعیت به بیش از ۳ سال عبور از اجرای آن نیاز دارد، عنوان کرد: اکنون ما در ۱۵ استان با افزایش نرخ باروری مواجه هستیم.
محمدجواد محمودی افزود: از لحاظ میدانی مشوقهای قانونی توانسته اثرگذار باشد اما باید دامنه مشوقها گستردهتر و گروه فرزند نخست و دوم را نیز شامل شود. محمودی نرخ طبیعی رشد جمعیت کشور را ۷ دهم درصد عنوان کرد و افزود: این آمار از زنان ۱۵ تا ۴۹ سال است که اکنون نرخ باروری کشور ثابت مانده است. محمودی خاطرنشان کرد: آمارهای تولد فرزند سوم و چهارم در ۳ سال اخیر افزایش یافته و این آمار نشان میدهد مشوقهای قانونی برای فرزند سوم و چهارم توانسته اثرگذار باشد.
* حمایت از خانواده برای رشد جمعیت
شهلا کاظمیپور، جمعیتشناس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: اقدامات دولت در راستای رشد جمعیت و حمایت از خانواده بر افزایش میزان موالید در کشور موثر است اما به نظر میرسد در کنار این مشوقها باید از بعد فرهنگی و اقتصادی اقداماتی انجام شود که مردم دغدغه آنچنانی برای فرزنددار شدن نداشته باشند، چرا که خیلیها به دلیل هزینههای بالای بچهدار شدن و بیم از آینده زندگی آنها با آنکه دوست دارند فرزند بیشتری داشته باشند ولی نسبت به این مساله بیانگیزه میشوند.
وی با بیان اینکه حمایت از خانوادهها در مواردی چون تامین مسکن، بهبود معیشت و تلاش برای کاهش هزینههای فرزندآوری باید در اولویت برنامهریزان قرار گیرد، اضافه کرد: مشوقهایی چون ارائه خودرو یا وام به کسانی که صاحب فرزند جدید میشوند، مقطعی است، در چنین شرایطی باید اقدامات به گونهای باشد که اگر کسی میخواهد صاحب فرزند شود، دغدغه چندانی برای آینده فرزندش نداشته باشد. در این میان اعطای سهام به نوزادان راهکار درستی است که میتواند تا حدی کارساز باشد.
این جمعیتشناس تصریح کرد: درمان کمهزینه و حتی رایگان ناباروری میتواند تاثیر زیادی بر رشد میزان موالید داشته باشد، چرا که ۲۰ درصد زوجین در کشور نابارورند که البته در این زمینه اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست، چرا که این افراد مشتاق فرزندآوری هستند.
ارسال به دوستان
نصب دوربینهای جدید ثبت تخلفات رانندگی در جادهها
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه سال گذشته ۴۲۴ نقطه ترافیکی پرخطر ایمنسازی شد، گفت: متاسفانه در کشور ما، تولید ناوگان خودرویی و صدور گواهینامه همزمان با ایجاد زیرساختها نبوده و زیرساختها از میزان تولید خودرو و راننده جا مانده است.
داریوش امانی در ششمین همایش بینالمللی مدیریت ایمنی و ترافیک گفت: در این دولت شورای ایمنی حملونقل با حضور رئیسجمهور تشکیل و منجر به همکاریهای خوبی با سایر دستگاهها شد. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در نوروز امسال شاهد کاهش تلفات تصادفات بودیم که از فواید ایجاد این شورا بود. ما در وزارت راه و شهرسازی چند مسؤولیت داریم و تلاش میکنیم مهمترین آنها را که بهبود شرایط زیرساختهاست انجام دهیم. وی با اشاره به تعداد نقاط حادثهخیز گفت: سال گذشته ۸۸۷ نقطه حادثهخیز ترافیکی در کشور شناسایی شد که تا پایان سال گذشته ۴۲۴ نقطه را برطرف کردیم و انشاءالله تا پایان امسال سایر این نقاط نیز برطرف میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما در راهداری زیرساختهایی را که پلیس نیاز دارد به مرور زمان آماده خواهیم کرد. انشاءالله بزودی ۲ هزار سایت دوربین جدید تا شهریورماه به جادههای کشور اضافه میشود تا تخلفات توسط پلیس هوشمند بررسیشود، همچنین نیاز پلیس به پایگاههای بیشتر نیز بررسی میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|